fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US | FORUM | BETTING
Medlem
Besökare: 98995 | Medlemmar: 183720

Kom ihåg mig
Krönika  Detta är New York City FC

Krönika : Detta är New York City FC

I maj 2013 kunde vi läsa om hur Manchester City, som första klubb i Europa, köper franchiserättigheterna till att starta en helt ny klubb i amerikanska MLS. New York City FC blir ett faktum och för att finansiera äventyret går Manchester City ihop med New York Yankees.

Med en ägarstruktur där Manchester City står som majoritetsägare och New York Yankees blir minoritetsägare kommer New York City FC (Nycfc) att öppna portarna säsongen 2015. Till en början talar mycket för att klubben kommer spela sina matcher på det legendariska 'Yankee Stadium' då en ny arena först kommer kunna stå färdig lagom till 2018. Den nya arenan kommer att kunna erbjuda cirka 28 800 sittplatser och planeras att byggas ett stenkast ifrån just Yankee Stadium till en nota som uppgår till runt 400 miljoner USD. Ferran Soriano sitter som CEO för både Manchester City FC och New York City FC och beskriver satsningen på följande sätt:
 
"Vi tror på utvecklingen kring fotboll (soccer) i USA och hur långt den kommit på så kort tid. Vi tror på staden och dess cirka 19 miljoner invånare där det finns två miljoner fotbollsspelare. Vi tror också på MLS som en välskött liga samt dess framtid. För 'City football group' är detta ett nyckelprojekt och en stor möjlighet. Jag vill dock gärna poängtera att vi bygger en fotbollsklubb i New York och att det kommer därmed vara en New York-klubb som fotbollsfans i New York kommer att vara stolta över. Men vi gör detta med hjälp av de världsklassredskap och den breda erfarenhet som vi har från Europa och resten av världen. Med hjälp av världsklassredskap kommer vi att kunna bygga en världsklassklubb inom amerikanska MLS." - Ferran Soriano.
 
Grundstenen i New York City FC kommer att vara samarbetet med Manchester City FC där klubbens nytillsatta manager - Jason Kreis - kommer att spendera det närmaste halvåret i Manchester för att arbeta tillsammans med Manuel Pellegrini och Patrick Vieira. Syftet med detta är dels att skapa ännu tydligare band mellan klubbarna, men även för Kreis att få med sig ett kunnande kring vad som krävs för att stryra ett lag som Manchester City samt få en bredare insikt i exakt vad som är 'the City way'. Banden mellan klubbarna kommer att vara väldiga nära och ett tidigt tecken på detta är att till och med websitedesignen för nycfc och mcfc är samma. Med det i tankarna kan man bara spekulera i hur lika t ex dräkterna kommer att se ut år 2015. Med andra ord handlar inte detta om någon form av farmarklubb som bildas, utan det handlar om att det ska finnas en amerikansk upplaga av Manchester City som ska spela på samma sätt och naturligtvis även personifiera ordet 'City' i USA.
 
"Vi vill vinna allt, men vi vill endast vinna genom att spela på ett speciellt sätt. Vi vill underhålla människor och spela en fantastisk fotboll. Vi vill vårda bollen, spela offensivt och alltid försöka ha bollen på motståndarnas planhalva. Detta är nyckeln kring hur både Manchester City och New York City ska fungera och jag kan inte nog poängtera hur viktigt det är att vi spelar rätt sorts fotboll. I Manchester City bestämde vi först vilken sorts fotboll vi vill representera och efter det bestämde vi vilken manager som bäst representerar denna fotbollen. Pellegrini ansågs snabbt vara den manager som bäst representerar vår fotboll och det har fungerat utmärkt sedan han tillsattes. Laget gör mycket mål och vi spelar den offensiva fotboll som är så viktig för 'City football group'. " - Manchester Citys sportchef Txiki Begiristein.
 
"Vi vill inte vinna om det inte innebär att vi spelar den fotboll som vi vill spela." - Ferran Soriano, CEO Manchester City och New York City.
 
"There is another club in Manchester, I can't remember their name right now"
Genom att exportera vacker fotboll från den ljusblå sidan i Manchester till den andra sidan av Atlanten räknar Ferran Soriano med att intresset kring både Manchester City, New York City och MLS kommer att öka över hela världen och han beskriver även det faktum att det kommer att finnas en rivalitet med redan etablerade New York Redbulls som något enormt positivt och jämför detta med hur det ser ut i Manchester där det finns en nära rivalitet mellan City och United. Ferran Soriano visar på en djup förståelse kring komik när han beskriver läget i Manchester som följande (det är för bra sagt för att översättas): "There is another club in Manchester, I can't remember their name right now". Vi på SvenskaFans City-redaktion erkänner dock fortfarande inte att det finns mer än en fotbollsklubb i staden Manchester.

Framtiden är ljusblå
Claudio ReynaCentralt för hela projektet kommer vara att det finns en tydlig koppling mellan Citys nya akademi och klubbarna Manchester City - New York City. Vad exakt denna koppling innebär vet vi inte ännu, men det går att spekulera i att klubbens framtida ungdomar kommer att erbjudas en unik upplevelse i att både få chansen att träna i England och USA. Jason Kreis, manager för New York City, bekräftar att det även kommer att finnas tre så kallade 'designated players' i klubben och vi kan alla vara ganska säkra på att det handlar om tre seniorspelare från Manchester City. New York Citys sportchef - Claudio Reyna - som gjorde cirka 90 matcher för Manchester City mellan 2003-2007 kommer att ha samtliga av Manchester Citys faciliteter och kunnande till sitt förfogande. Från klubbens 'Football science' med Brian Marwood i spetsen till det scoutnätverk på 37 arbetande scouter som klubben byggt upp under de senaste åren, där en stor del av scouterna är baserade i Sydamerika. Att ha ett sådant nätverk som nystartad fotbollsklubb kommer att visa sig vara enormt viktigt.
 
För Manchester City som klubb är detta ett stort steg att ta och kommer innebära en etablering på den amerikanska marknaden som ingen europeisk klubb lyckats ta tidigare. Den klubb som varit närmast är FC Barcelona, även de med Ferran Soriano som CEO. Nu plockar istället Manchester City upp stafettpinnen för en amerikansk etablering som kommer innebära enorm exponering för hela klubben - en exponering som tyvärr är nödvändig i och med införandet av Financial FairPlay-reglementet.
 
Together we are City 


25 KOMMENTARER      10305 VISNINGAR
TOBIAS OTTOSSON
tobias@mancityswe.com
På Twitter: @mancityswe
2014-01-14 17:30:00


Artikelkommentarer

CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

Måns:
Haha, jag var ju på väg att märka ord precis!
2 Tumme upp 2014-01-15 15:45:49
Libertines:
Jag menade såklart MLB, inte MLS som Jag skrev innan någon börjar märka ord ;)
Tumme upp 2014-01-15 14:05:57

Tobias:
Hela MLS handlar väl dock om just det kommersiella - så detta är inget undantag. Gilla det eller hata det, det spelar mindre roll. Oavsett är det ett effektivt sätt att växa som klubb på en stor marknad och det är inte direkt så att City är först med idén utan de är endast först med att ha lyckats få rättigheterna från MLS.

Även United och Barcelona har varit där och velat starta upp en klubb, dock lyckades de aldrig att presentera ett tillräckligt komplett upplägg för MLS.

2 Tumme upp 2014-01-15 13:57:12
Libertines:
Nu är detta inte riktat mot City alls, Jag uppskattar bantern mellan Manchester - lagen men det är lite lustigt att United alltid får pikar för att de tillhör den "kommersiella, fula delen" av fotboll med glory hunter, out of towners och allt däremellan samtidigt som Manchester City startar ett lag i MLS tillsammans med New York Yankees. New York Yankees!? Det mest avskydda, pengastinta laget i hela MLS.

Man kan säga att New York Yankees är för MLS vad Manchester United "är" för Premier league

Tumme upp 2014-01-15 13:50:16

Måns:
Gillar inte idén själv och kommer knappast börja följa laget eller ligan, men en del haters nedan är rätt patetiska.
2 Tumme upp 2014-01-15 12:55:52
Dude:
Känns helt klart som om komersiella intressen står bakom detta lag. Det finns helt enkelt en "untapped" konsument-bas som man känner att man kan komma in i samt att lite rivalitet endast förbättrar detta.

Det ska dock sagas att pengar står bakom detta och inget annat. Helt i linje med den moderna kapitalistiska fotbollens utveckling. Om ni sedan gillar det eller ej tror jag många, och i synnerhet ägarna, fullständigt skiter i.

2 Tumme upp 2014-01-15 12:52:23

McManchester City:
Önskas en coke eller thomas cook?

1 Tumme upp 2014-01-15 11:52:13
Erk:
Undrar också verkligen vad "the City way" innebär, då har jag ändå följt fotboll och de största ligorna i 16 år...
1 Tumme upp 2014-01-15 11:45:28

Kurt-Owe:
Ralf

"Sen kan man fråga sig om det finns någon själ på denna jord som kommer supporta denna klubb?"

Haha, tror du människor bryr sig? Och för att svara på din fråga så kan jag ju meddela att samtliga Yankees-fans kommer att stödja denna klubb och det kommer att räcka för att fylla en läktare på 28,000.

1 Tumme upp 2014-01-15 07:54:20
Kurt-Owe:
Herregud vad alla hatar nytänk. Det är väl fantastiskt att man pumpar in pengar i soccer och sätter MLS på kartan genom denna exponering.

Det bor alltså, som ni kan läsa i artikeln, 19 miljoner människor i NY så plats för ett lag till finns det garanterat. Kanske fem.

4 Tumme upp 2014-01-15 07:52:15

Ralf:
Herregud alltså. Denna klubb är ju verkligen definitionen på vad som är fel med den moderna fotbollen. Om en klubb ska starta upp 2014 ska det vara av kärlek, inte av kommersiella syften. Se bara på Wimbledon. NYCitys totala motsvarighet.
Sen kan man fråga sig om det finns någon själ på denna jord som kommer supporta denna klubb? Cosmos som innan Citys inträde såg ut att få en plats i MLS har en stor fanskara sedan tidigare. Så tråkigt att denna klubb med största sannolikhet blir på bekostnad av Cosmos.

MDMF.

7 Tumme upp 2014-01-15 02:26:06
Bajen:
MDMF!
2 Tumme upp 2014-01-14 23:06:15

EC:
Fantastiskt att se hur ni utvecklas som klubb hela tiden ni går verkligen från klarhet till klarhet i allt ni gör. Ser allt ni gör som positivt för fotbollen i Mancherster/Salford.


6 Tumme upp 2014-01-14 22:31:05
LUFC 2009:
Sjukt!


M O T den moderna fotbollen

10 Tumme upp 2014-01-14 22:09:48

Karl:
***********
1 Tumme upp 2014-01-14 21:45:28
Ragazzi:
Kan ni inte föra bra disskusioner på era klubbars forum istället för att fiska "likes" hos okunniga här genom att pissa på City? TÖNTAR.
7 Tumme upp 2014-01-14 21:42:26

AMF:
This is what the modern football do to you!

Stand against modern football...

5 Tumme upp 2014-01-14 21:24:47
95:
*******
6 Tumme upp 2014-01-14 19:35:26

Ginger Prince:
Rifton - Haha. Lär inte hända, men förvänta dig att ca 20-30 nya sponsorer skriver på avtal innan säsongen är över.

Central mittfältare ut.
Sponsor in.

5 Tumme upp 2014-01-14 19:33:08
Rifton:
Intressant läsning Tobias och ska bli intressant hur detta projekt utvecklar sig.

Jens // Ja vi är ju alla Chelsea fans från början därav namnet. Nu väntar vi på Glazers motdrag med Rio och Giggs i spetsen när de 2 varvar ner.

5 Tumme upp 2014-01-14 19:29:52

Tim:
grattis.
2 Tumme upp 2014-01-14 19:23:14
patrask:
"samt få en bredare insikt i exakt vad som är 'the City way'."

Enkelt, The City Way = Köp köp köp köp

39 Tumme upp 2014-01-14 19:20:30

Georgi Kinkladze:
GP// Precis.
3 Tumme upp 2014-01-14 19:19:37
Ginger Prince:
NYCFC OK?
10 Tumme upp 2014-01-14 19:17:02

the Guv'nor:
Lysande sammanfattat.
This City is Ours!

2 Tumme upp 2014-01-14 18:58:57
ANNONS:

Fler artiklar om Manchester C

City fick enkel match mot Wolves
Manchester C Wolves har gjort en bra säsong men hade inget att hämta mot ett bra City på Eastlands.
2019-01-14 23:30:31

Införrapport: jakten på Liverpool fortsätter
Manchester C Efter att Liverpool vunnit ännu en uddamålsseger efter ytterligare en tilldömd straff har City pressen på sig borta mot Wolverhampton. Förutsättningarna är givna: vid vinst är avståndet till Liverpool fyra poäng, vid oavgjort sex och vid förlust sju.
2019-01-13 22:46:42

Orres tankar: storsegrar, Diaz och skandalresan
Manchester C Medan City vinner stort i de inhemska cuperna lämnar Brahim Diaz klubben och United gör fantastisk reklam för Dubai.
2019-01-11 12:00:00

Guldbloggen IX
Manchester C Mot nya titlar tillsammans med redaktionen
2019-01-09 23:16:01

City krossade Burton med 9-0
Manchester C Burton Albion hade absolut ingenting att sätta emot City och dubbelmötet i ligacupens semifinal är utan tvekan avgjort redan efter en match.
2019-01-09 22:39:00

Inför Burton
Manchester C Den finaste av cuper ska hem igen
2019-01-08 12:43:00

City enkelt vidare i FA-cupen
Manchester C City gjorde jobbet och Roterham United kunde inte ge City en match och det blev en enkel uppgift för Guardiolas manskap i eftermiddag när man på hemmaplan besegrade Roterham United med klara 7-0 och avancerade vidare mot Wembley i klassiska FA-cupen.
2019-01-06 17:20:00

Införrapport: City kliver in i FA Cupen
Manchester C Under söndagseftermiddagen kliver City in i FA Cupens tredje omgång, för motståndet står Championshiplaget Rotherham.
2019-01-06 10:31:06

Orres tankar: en underbar känsla!
Manchester C Allt mitt klagande på Liverpools tur gav resultat. Efter en olycklig jul hade City många marginaler på sin sida mot både Southampton och Liverpool.
2019-01-04 12:00:00

Matchrapport: äntligen Citys tur att ha tur!
Manchester C Lyckosamma sekvenser som när Mahrez missade straff på Anfield i höstas och när Pickford petade in van Dijks miss i Merseysidederbyt har hjälpt Liverpool under säsongen. Men under kvällens match på Etihad Stadium var det Citys tur att ha tur efter att Aguero och Sane gjorde Citys mål medan Firmino gjorde Liverpools. City vann med 2-1 och är nu endast fyra poäng efter guldrivalen!
2019-01-04 00:06:02

ANNONS:
SENASTE NYHETERNA OM MANCHESTER CITY
ANNONS:
SERIETABELLEN
1Liverpool2218314057
2Manchester C2217234253
3Tottenham2216062448
4Chelsea2214532347
5Arsenal2212551441
6Manchester U2212551241
7Watford22958032
8Leicester22949131
9West Ham22949-231
10Everton22868230
11Wolves22859-529
12Bournemouth228311-1127
13Brighton227510-626
14Crystal Palace226412-822
15Burnley226313-2021
16Southampton224711-1619
17Cardiff225413-2219
18Newcastle224612-1518
19Fulham223514-2914
20Huddersfield 222515-2411
>> Visa hela tabellen

Manchester City-klipp från FanTV.se

ANNONS:
ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US | FORUM | BETTING
Sex och Jävligt offside: Strunt i sanden
”Det är ombytta roller – det är de röda från München som ska jaga”
Bordeaux knep segern på övertid
#11: ”Coleman i sitt livs form”
Frölunda tog sig till finalen
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies