fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhornan
Besökare: 32085 | Inloggade: 331 | Antal medlemmar: 179009
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  NYBÖRJARPANELEN - SESSION 3 2017/18

  NYBÖRJARPANELEN - SESSION 3 2017/18

  Lördagspanelen förnyar sig genom att växla utfrågare! Den här veckan är det Dan som debuterar i rollen som den som ställer spörsmålen. I övrigt är det sig likt (förutom att ITFC vunnit fyra matcher i rad).

  Herregud, fyra vinster i rad! Vem hade trott det före säsongsupptakten? Men hur länge håller det i sig med tanke på det skakiga försvarsspelet och alla chanser vi släpper till?

  Pelle: Det håller möjligtvis i en match till (d.v.s. idag mot Brentford), men vi bör nog hålla tummarna för att MM relativt snart får hit en lugn och sansad innerback som är bra på huvudet. Jordan Spence i all ära, men någon innerback är han då rakt inte.

  Erik: Inte ens den mest löjligt tidningen-Buster romantiska idiot till ständigt positiv supporter hade kunnat tro det, absolut inte. Och samma person tror naturligtvis inte heller att det kommer att fortsätta såhär. Men skit i det nu, VILKEN START! Och så otroligt viktigt för självförtroendet och lagkänslan som verkar ha varit rätt risig i våras.

  Jag tror det höll i sig tills idag, eller om vi möjligtvis kan klämma 3 poäng av Brentford också tack vare form och hemmaplan. Sen blir det tuffare spelprogram, Fulham, uppehåll, QPR borta, Derby borta... släppa in 3 mål går ju inte an, alls.

  Nigge: Av en miljon olika scenario inför säsongsstarten får nog det som nu har spelat upp sig som det verkliga scenariot inför våra ögon på iFollow anses ha legat runt 900 000:e plats i ordningen. Det är närmast störtlöjligt vilken effektivitet och vilket flyt vi har haft. För det ska vi komma ihåg, både effektiviteten och flytet. Har man de båda så ligger det nära till hands att det flyter på (pardon the pun) utan att man riktigt tänker på det. Vad hade hänt om det gått som det gick förra säsongen? Alltså att Birmingham tagit ledningen i premiären på någon av sina chanser, lika med Luton, och om Barnsley ökat på till 2-0 på någon av sina chanser? För att inte nämna senast i tisdags när Millwall såg ut att vara på väg att vända när plötsligt Jordan Spence fick för sig att det vore väl händigt om jag kunde knoppa in ett vinstmål i 88:e, bara sådär? Jag är lite inne på samma spår som tidigare talare, dvs att risken är överhängande att baksmällan kommer idag. Hoppas jag har fel, men med den akuta bristen på mittbackar och försvarsförvirringen från de fyra första fighterna på säsongen i färskt minne har åtminstone jag väldigt svårt att tro att vi ska kunna freda vår egen kasse tillräcklig stor utsträckning för att antal mål framåt ska överstiga antal mål bakåt. Jag menar, Bart kan ju inte rädda oss i varenda match. Eller?

  AC: Jag är ju alltid optimistisk, men att det skulle gå så här bra hade jag inte vågat drömma om givetvis. Otrolig bedrift, inte minst med tanke på sjukstugan vi hade och vår långa skadelista (Smith, Webster, Bishop, Adeyemi, Hyam, Dozzell, Huws och nu även Chambers + småskavanker och sjukdom på några till). En lista man inte skojar bort. Nu väntar en hemmamatch mot Brentford, som på förhand rankats högre än oss, men som startat säsongen mindre bra då man endast skrapat ihop 1 ynka poäng (2-2 hemma mot Bristol City). Brentford har förtjänat mer och är säkert revanschsugna, slår ur underläge och lär se sin chans…
  Förväntningarna på oss har ökat i takt med framgångarna, men jag har svårt att se att vi kan spika igen med backbesättningen vi har att tillgå. Vi har alltså en(!) tillgänglig naturlig mittback i form av Woolfenden och därtill endast Iorfa, Spence, Knudsen och Kenlock. Mick kastar inte in unge Woolfenden så det blir gissningsvis de resterande fyra som bildar backlinje med Spence och Knudsen centralt. Klarar vi av Brentford idag är det en bedrift.


  Det har framförts tankar om att McGoldrick ska sparas så mycket som möjligt och bara tas in när han verkligen behövs, för att inte bli skadad igen. Men klarar vi oss utan vår mest kreative spelare, och vilka anfallare ska egentligen starta? För inte kommer väl Mick att starta med fyra anfallare igen?

  AC: Jag tror nog vi kommer få se alla fyra kampera ihop en hel del, kanske redan i eftermiddagens match då jag tror vi kommer spela 4-4-2 och vi kommer behöva mål, för jag är som sagt tveksam till att vi håller nollan. Att spara en spelare är alltid svårt då jag gissar att man som fullblodsproffs alltid vill spela och prestera, även som skadedrabbad och lite ”laid back”. Samtidigt är vi nog många som är nervösa över McGoldricks skadehistorik och är ganska inställda på att han kommer gå sönder någon gång under säsongen, tyvärr, så vi kan nog vänta oss en ”naturlig rotation”. Förhoppningsvis är han så pass ärlig mot sig själv och MM/TC att de vet när det är dags att känna efter och ta det lite piano.

  Erik: Knepigt det där, han är helt klart den mest spännande fotbollshjärnan vi har i truppen men kan också vara osynlig långa stunder.. ingen super sub direkt i mina ögon. Fyra anfallare får vi nog sortera in bland ovanligheterna, även om det kunde tolkas som att Sears och Waghorn egentligen var yttermittfältare i en rätt basic 4-4-2.

  Att Joe Garner ska spela varje match är det inget snack om, han kommer att bli en kulthjälte i Ipswich. Läste statistiken igår om att han är den som både råkat ut för och själv orsakat flest fouls i hela ligan så här långt. Äntligen en anfallare som vågar vara dryg, Norwichfansen kommer att hata honom till världens ände. Och McGoldrick passar ju utmärkt strax bakom honom.

  Angående kreativiteten så hoppas jag även att mittfältet kan fortsätta bidra där, trots att Dozzell får spendera säsongen i sjukstugan. Ward är ju högst inblandad i anfallsspelet, och till och med Skuse slår passar framåt nuförtiden. 

  Pelle: Det är klart som fan att vi ska spela McGoldrick om han är fräsch och inte har några skadekänningar. Allt annat vore ju kriminellt. Så tror jag även att MM och TC resonerar. Och att vi på frekvent basis skulle starta med fyra anfallare, såsom i tisdagskväll, håller jag inte för troligt, skadesituationen som förelåg då var ju exceptionell. Däremot kan jag tänka mig att MM allt oftare kommer att utgå ifrån ett rörligt tremanna-anfall med McGoldrick, Garner och Waghorn…….och med Sears, alternativt Celina som inhoppare.

  Nigge: Eftersom jag har nöjet att läsa övriga panelmedlemmars svar på frågorna innan texten läggs ut för allmän beskådan skulle jag vilja gå i klinch med Pelles svar och eventuellt vara lite semikriminell. Jag tycker det finns en poäng i att spara McGoldrick emellanåt, karln är ju ändå något av Ipswich Towns svar på Jack Wilsheres läkarjournal. Nu menar jag inte att han ska bänkas hela september men vila honom gärna mot Palace på tisdag och kasta in honom till andra halvlek i nån match und so weiter. Säsongen är, till skillnad från McGoldricks perioder av skadefrihet, lång. Och till skillnad från Erik tycker jag att den gode David passar mycket väl som inhoppare lite då och då.

  Startduon i nuläget längst fram är verkligen en no brainer. Garner och Waghorn (de heter så och ska inte kallas för Garny och Waggy) retar och springer sönder försvaren som de har spelat hittills. Vilken otrolig start i deras nya klubb! Rangers-fansen fattar ingenting och inte vi heller. Har vi verkligen köpt ett anfallspar som kommer stänka in baljor i parti och minut? Jag är skeptisk men tänker njuta av varje minut de är mitt uppe i ansiktet på varje motståndare och förpassar bollen i nät bakom motståndarkeepern.

  Bakom de här två får gärna Sears älga på en kant och McGoldrick (när han inte är super sub) kreera i mitten.


  Säsongsstarten har visat upp en hel del nya och försigkomna förmågor på mittfältet, mycket på grund av skador och sjukdom. Men hur formerar Mick mittfältet när alla är skadefria och friska? För inte kan han väl lämna Huws och Adeyemi utanför? Och när ska Celina få chansen på riktigt?

  Nigge: Jag är lite småkär i Flynn Downes och hans orädda start, väldigt trist att han åkte på en skada. Vet inte om han är fit for fight igen eller hur det ser ut? Nu kan inte han lira varje match, men jag hoppas verkligen att han försvarar sin plats. Skuse känns given även om det flödar över av mittfältare. Kan inte riktigt se någon annan som gör det han gör och så bra. Glädjande också att Hyam är på väg tillbaka och att Grant Ward verkar få ut lite mer av sitt spel än förra säsongen. Och som du säger, vi har Huws, Adeyemi och Celina att tillgå, men frågan är hur mycket de kommer att få spela? Men man kan väl lita på att det kommer en del skador även i denna lagdel, Bishop blir exempelvis borta ett tag till efter ny operation. Men hur formerar han sitt bästa mittfält? Tja, om Garner och Waghorn köttar på i anfallet så täljer Sears på en kant och McGoldrick strax bakom toppduon. Kvar blir en plats till Skuse i mitten och en som får en ovan roll på vänsterflanken. Celina? Nydam? Ward? Huws? Är de bekväma med det? God knows. Celina kanske kan bli en oväntad succé som vänsterspringare? Med tanke på vad som hänt hittills den här säsongen så är det väl ingen spejsad killgissning ändå. 

  AC: Ruskigt svårt. Skuse är given i Micks system men även Huws kommer spela när han är 100%, vilket kommer förpassa Ward till en kant om vi väljer att spela 4-4-2. MM värdesätter Sears arbetskapacitet så det är inte omöjligt att vi ställer upp med en fyra bestående av Ward-Skuse-Huws-Sears. Kan det funka tro? Mick är ju verkligen 4-4-2 i grunden, men kanske vårt material lämpar sig mer för 3-5-2?
  Hursomhelst tycker jag vi har en rätt ok bredd när alla är friska (aldrig med andra ord) i Bishop, Celina, Adeyemi, Rowe, Hyam, Downes, Nydam, Dozzell, McDonnell + Waghorn vid behov, utöver ovanstående fyra.

  Erik: Jag tror vår manager har helt rätt i sin kommentar i ämnet, “When they all come back we’ll be shit!”. Celina får nog chansen på kanten i 4-4-2, eller om (gud förbjude) McGoldrick blir skadad så kan han ta plats bakom Garner. Sears får mycket ros av McCarthy men det kan nog räcka med en förkylning för att ska få sitta på bänken ett tag och Rowe får kliva fram. Annars ser det tunt ut på yttermittfältet, i vanlig ordning.

  Mick nog håller fast vid Skuse och Ward i mitten så länge det funkar, när det sedan inte funkar så måste han ha fingertoppskänslan att ta rätt beslut om vad som ska ändras och det är väl där jag är lite orolig. Risken är väl stor att vi snart blir överkörda på mittfältet av något lag och han känner sig tvungen att växla upp innermittfältet med någon bitigare typ än Ward. Huws kommer nog att få chansen i den rollen så småningom, Adeyemi känns lite som samma typ av spelare så det blir nog insatsen på träning som avgör där.

  Det känns åtminstone bra att vi inte har någon Douglastyp i år. Men så är ju transferfönstret inte stängt än.

  Pelle: Med tanke på att vi inte har några riktigt vassa yttrar i truppen (förutom kanske Celina dårå), så tror jag att MM kommer föredra en 4-3-3 uppställning (alternativt 5-3-2), där hans val av mittfältstrio troligtvis skulle kunna se ut enligt följande; Skuse som sedvanlig kvastgumma tillsammans med löpstarke tvåvägsspelaren Huws (eller möjligtvis Adeyemi) och Grant Ward i en lite högre utgångsposition som spelfördelare. Downes, Nydam och de andra ynglingarna får nog finna sig i att mestadels nöta bänk. Och Celina då? Tja, med tanke på den befintliga truppens skadehistorik så lär han nog få sina chanser…… men kanske är hans naturliga position ändå uppe i anfallet.


  0 KOMMENTARER      623 VISNINGAR
  NIKLAS NYGÅRDS
  2017-08-19 10:45:00


  ANNONS:

  Fler artiklar om Ipswich

  HÖGERBACKSPANELEN - SESSION 5 2017/18
  Ipswich Denna vecka fokuserar panelen lite extra på inflationen av högerbackar och siar om september månads utfall. Vill du ställa någon av de inblandade till svars rekommenderas ett besök på Wirströms i Gamla stan från 15.00 i eftermiddag.
  2017-09-09 12:10:00

  ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - SESSION 4 2017/18
  Ipswich Kan succén fortsätta? Och varför har det varit ett sådant flyt och sällan skådad effektivitet i inledningen? Som vanligt har panelen svaret på det mesta och den här helgen är inget undantag. Enjoy!
  2017-08-26 11:00:00

  NYBÖRJARPANELEN - SESSION 3 2017/18
  Ipswich Lördagspanelen förnyar sig genom att växla utfrågare! Den här veckan är det Dan som debuterar i rollen som den som ställer spörsmålen. I övrigt är det sig likt (förutom att ITFC vunnit fyra matcher i rad).
  2017-08-19 10:45:00

  ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - SESSION 2 2017/18
  Ipswich Panelen är uppe, uppvärmd och faktiskt hyfsat uppåt, då Ipswich Town både begått cup- och ligasäsongspremiär och i vinnande stil. Nu kör vi!
  2017-08-12 12:00:00

  SÄSONGSPREMIÄRPANELEN - SESSION 1 2017/18
  Ipswich Säsongspremiären är här! Pelle, Dan och Erik är i vanlig ordning på tårna, om än oroliga tår. Vi går igenom sommarens förstärkningar (?), känslan inför säsongen, publiken, iFollow, MM och det risiga genrepet. Panelen använder uttryck som orolig, ordinär, tyvärr, gilla läget och ett ironiskt halleluja. Det mesta är som vanligt med andra ord. Nu kör vi så det ryker! COYB!!
  2017-08-05 11:00:00

  SÄSONGSAVSLUTNINGSPANELEN - SESSION 34 2016/17
  Ipswich Så har det blivit dags att avsluta ännu en säsong. 34 paneler på 46 ligamatcher har det blivit, och det får vi väl ändå se som godkänt. Stort tack till panelen och till er som läser den, och ha en skön sommar allihop. Vi hörs under silly season! :)
  2017-05-07 12:45:00

  ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL (AVSLAGEN EDITION) - SESSION 33 2016/17
  Ipswich Vi har varit här förr. Säsongsslut och ingenting att spela för. Klart vi kör en lördagspanel ändå!
  2017-04-29 12:00:00

  ITFC SWEDENS PÅSKPANEL - SESSION 32 2016/17
  Ipswich Panelen är återuppstånden! Ingen påsk utan panel, även om den anländer sent. Vad kan vi hoppas på idag, vad har VVV Venlo med Ipswich att göra och hur ska vi fira den här fina supporterklubben nästa säsong egentligen?
  2017-04-17 15:10:00

  RESEBERÄTTELSE ITFC SWEDENS MEDLEMSRESA 2017 - DEL 3
  Ipswich Vi har ju en del kvar av reseberättelsen från Medlemsresan 2017! Kommer lite sent pga krasslig redaktör/författare. Glad Påsk på er!
  2017-04-15 15:00:00

  RESEBERÄTTELSE ITFC SWEDENS MEDLEMSRESA 2017 - DEL 2
  Ipswich När det är medlemsresa är det vanligtvis på lördagen som antalet deltagare peakar. Skulle det vara derby mot de gulgröna, söndag. Men nu är det 90 minuters hoofande mot Birmingham som väntar och en fullspäckad dag tar förstås sin början vid frukosten på Novotel.
  2017-04-11 18:00:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Premier League

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  ”Detroit i en så usel sits”
  Premiär för Valenciapodden
  Snart dags för World Cup
  Årets värsta match står för dörren
  Mer offensiv hockey från Kings?
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhörnan Leovegas
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies