fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 86605 | Inloggade: 390 | Antal medlemmar: 184440
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  OLD FARM-PANELEN - SAMMANKOMST 5 2018/19

  OLD FARM-PANELEN - SAMMANKOMST 5 2018/19

  Det är den där tiden på året, ni vet. DEN TIDEN NÄR DET ÄR DERBY I EAST ANGLIA!! Ja, jävlar. Hur ska det här gå?

  Derbyt coming up, brrrr... Är det nu allt vänder? Naarwich har ju ändå inte gått särskilt mycket bättre än oss, men finns det några tecken som pekar i vår favör?
  Erik: ALLT talar i vår favör. Vi kan inte hamna så mycket sämre till i ligan än vi redan gör. Våra nya spelare kommer att få en chock när de ser de vedervärdiga grön/gula tröjorna. Knudsen gör alltid mål. Det är samma helg som förra året. Alltså, vi vinner såklart inte, men ett poäng är ett poäng. För det blir ju 1-1.
  Pelle: Möjligtvis för att matchen spelas på Portman Road. Har en förhoppning att vi med publikens stöd ska kunna göra en minst lika bra kämpainsats som vi gjorde med tio män mot Aston Villa. Men det här kan verkligen sluta hur som helst och det kommer att bli en rysare.
  AC: En seger på söndag hade inneburit tillfällig (välbehövlig) arbetsro för Hurst och co. Vi är fem matcher in i säsongen, som poängmässigt lämnar lite mer att önska, men jag känner ingen direkt oro än ska erkännas vilket säkert beror på att jag tycker att spelet inte riktigt speglar resultaten.

  Lite jobbigt läge att Nsiala saknas pga den horribla utvisningen/avstängningen och jag tror på en jämn drabbning som kommer avgöras i slutskedet. Walters hoppar in med kvarten kvar och forcerar in segermålet några minuter från slutet.
  Dan: Jag hoppas ju verkligen att det är dags för en vändning, men vet inte om tiden är riktigt mogen för det än. Och med Nsiala avstängd och Woolfenden på lån, får vi förlita oss på nye Pennington i backlinjen bredvid en lite, i mina ögon, blek Chambers. Det kan nog bli lite jobbigt i defensiven. Men det som pekar i vår favör är väl att det ändå har sett allt mer okej ut allteftersom matcherna har avverkats. Det kan bli den här matchen som allt äntligen faller på plats, men det kan också dröja ett tag till. Oavsett har Hurst fortsatt mitt förtroende. Jag vill gärna tro på vinst mot di gule, men är rätt tveksam. Vi får nog nöja oss med ett målsnålt oavgjort resultat.
   
  I skrivande stund surras det om Jon Walters in på lån från Burnley och när panelen publiceras är lånefönstret stängt (och Walters klar, reds anm). Är det rätt tänkt i det här läget att leta efter en spelartyp som är eller liknar Walters?

  Dan: Det är alltid lite tveksamt att ta tillbaka gamla spelare, för det blir sällan som det var förr. Men just Walters tyngd och rutin kan nog vara ett bra stöd för våra unga anfallare, samtidigt som han säkert kan oroa en hel del försvar på den här nivån. Och det är väl kanske lite rutin som saknas för att Hursts bygge ska bli lite stabilare. Så vi får hoppas att Walters blir en viktig pusselbit på rätt plats.

  Erik: Jag blev ganska förvånad när jag såg nyheten om Walters, men tanken har växt på mig och nu börjar jag tycka att idén kanske inte är så tokig. Vi har ett par ganska spännande anfallare i Harrison och Jackson men det kommer att ta tid för dem att etablera sig i Championship, om de ens lyckas göra det. Att plocka in en profil som Walters som både är teknisk och tung kan både öppna möjligheter för en strikerpartner (för det måste väl bli 4-4-2 i så fall?) och han kan säkert stänka in en hel del mål själv. Men han har ju haft ganska stora skadeproblem och blir inte direkt yngre heller. Och hans lön lär inte vara att leka med. Så som svar på frågan - spelartypen och erfarenheten i det här läget? Absolut, kör bara. Just Jon Walters kanske inte är det ideala valet men vi får nog ta vad vi får tag på i det här läget.

  Pelle: Jo, det är absolut rätt tänkt, Walters är en sådan där kraftfull target-spelare som vi behöver…… vilket jag också var inne på i förra veckans panel, om någon nu kommer ihåg? Däremot är jag inte ett fan av att plocka in ”gamla hjältar”, då det många gånger brukar sluta i besvikelse. Walters har det senaste haft en hel del skadebekymmer (knäproblem, tror jag) och fyller om någon månad 35-år…..så, mmmmm, njaaa, tveksam till den här lånevärvningen, faktiskt.

  AC: Ja det tycker jag nog. En rutinerad herre som känner klubben väl och som lever mycket på inställning och intensitet som förhoppningsvis kan lyfta laget. En extra mittback hade inte gjort ont heller. Svårare dock, då en spelare som kommer på lån gissningsvis inte vill höra att risken är stor för att behöva agera backup. Får vi in en kvalitetsback som säg Batth blir det riktigt intressant att se hur Hurst löser laguttagningarna framöver… Edit: det blev Pennington vilket känns som en "lagom" spelare att få in.
   
  Skuse är tveksamt startande i derbyt, Nsiala avstängd (om inte nåt otroligt händer innan helgen), Nydam ut på lån, Graham in på lån (och possibly Walters då). Vad betyder dessa spelare för matchen med stort M? Vem påverkar mest?

  AC: Känner mig som sagt rätt stressad över att Nsiala är avstängd ska erkännas. Vill inte gärna flytta in Donacien, eller spela Spence centralt, vilket då talar för att Chalobah tar steget ner precis som i matchen senast efter utvisningen. Detta ställer ju dock till det rejält om Skuse inte är spelklar då det defensiva centrala mittfältet i så fall är upplöst. Jag tror att Hurst gärna undviker detta, så nyckeln är alltså att Skuse är fit. Alternativet är att behålla Chalobah på mitten och istället kasta in Woolfenden i hetluften som förvisso comebackat i U23 (väl?), men frågan är om han är redo för en A-comeback i derbyt. Edit 2: Woolfenden till Swindon alltså, så möjligtvis får vi se Pennington i hans ställe.

  Dan: Nsialas frånvaro påverkar nog allra mest, eftersom han, enligt mig, har varit bäst i försvaret. Och rött kort för den brytningen? Knappast, va? Skuse kommer jag inte att sakna, hans skor är lättare att fylla, för där har vi alternativ. Jag tycker att det är lite trist att Nydam går på lån, för helst hade jag sett honom, Downes och Dozzell glänsa på mittfältet, men kanske är de inte riktigt redo för det; hoppas bara att han, eller någon av de andra, inte försvinner från klubben. Graham och Walters kan möjligen komma in som avbytare och bryta mönster i en ny game plan, men de lär inte spela någon huvudroll i matchen.

  Erik: Skuse hade behövts på mitten tror jag, vi har inte ligans tjurigaste mittfält precis. Och hur skönt hade det inte varit att ha behållt Joe Garner till en sån här match? Även om jag svarade tidigare att det här kommer att gå utmärkt så är jag inte så säker på att vi har tillräckligt med bett i laget idag för att tugga i oss Norwich. Vi får snarare hoppas på att få föra spelet och få in ett tidigt mål. Nsiala klarar vi oss väl utan, Nydam är lite för klen och Graham placerar vi möjligen på bänken. Hoppas istället på att en strålande insats från Bart och vilken backlinje det nu blir låter oss slippa onödigt magont under matchen.

  Pelle: Nsialas frånvaro är väldigt oroande (och i skrivande stund har vi inte heller gjort klart med någon ny innerback, även om det ryktas lite om Danny Batth från Wolves). De andra ovannämnda spelarna, kommer troligtvis inte att vara redo för en sådan här högintensiv match. Det kommer istället bli de ”gamlas gäng” ; Chambers, Knudsen och Bart som bär fram oss på plan imorgon.
   
  Hur stora delar oduglighet kontra missflyt har vi haft hittills i våra fem öppningsmatcher? Eller går de hand i hand a la Ingemar Stenmarks resonemang om att bra åkare (fotbollslag i det här fallet) också har tur och vice versa? 

  Pelle: Missflyt med ett antal domslut, absolut, men i övrigt finns det inte så mycket annat att skylla på än de egna tillkortakommandena. Vi har spelat förhållandevis bra i samtliga matcher, men är samtidigt väldigt ineffektiva, inte bara det att vi inte gör mål, vi gör få avslut på mål (vilket är en förutsättning för…ja ni fattar). En tänkbar orsak till att vi inte skapar mer än vad vi gör, är att laget just nu inte har ork till att fullfölja Paul Hursts energikrävande fotboll under 90-minuter. I andra halvlek har vi ofta fått uppleva en rejäl speldipp och det händer inte mycket framåt då. Samtidigt har Bart (som under de tre senaste säsongerna ofta räddat oss från förlust genom att göra en eller flera idioträddningar per match) inte kommit upp till sin normala standard. Varför vet jag inte riktigt. Tror inte att det handlar om någon form av mättnad (med tanke på VM-äventyret och det nya lukrativa kontraktet), utan det är nog mer en självförtroendegrej. Kan han bara göra en eller två riktigt svettiga TV-räddningar imorgon, ja då hoppas jag att han ska vara tillbaka i gott gammalt slag.

  AC: "-Jag vet ingenting om tur, bara att ju mer vi tränar desto mer tur har vi." Eller nåt…

  Dan: Jag tycker att vi har haft klart missflyt när det gäller röda kort, i alla fall. Eduns två varningar var ganska lindriga, men å andra sidan måste man vara försiktigare när man redan har en varning. Och Nsialas var inte ens ett gult kort. Men kanske hör gula och röda kort ihop med den mer aggressiva spelstilen, där övertända spelare vill lite för mycket. Missflyt kan man också kalla det sena baklängesmålet mot Rotherham, vilket å andra sidan kanske bara var en utjämning av det sena flytmålet mot Blackburn. Och över säsongen brukar sånt här jämnas ut, men visst hänger det lite ihop, att bra lag har tur och mindre bra lag lite otur. Summa summarum så finns det en del oduglighet som kan spåras till orutin, att laget inte är riktigt samspelt än och att man försöker hitta ett nytt spelsystem. Och kanske därav missflytet. Men i så fall kommer "miss":et i "missflyt" snart att falla bort, allt med ökande rutin, större samspelthet och ett allt mer fungerande spelsystem. Och då är vändningen här för att stanna.

  Erik: Det kan nog ligga lite i Stenmarks resonemang men jag tycker vi har haft rejält med oflax också. Det största problemet är dock bristen på erfarenhet i laget, både från Championship och som enhet. Det känns ganska symptomatiskt att det är just fasta situationer som har varit en av våra svagaste punkter. Allt detta kommer vi att förbättra över tid, och då kommer nog turen också. Det enda vi behöver är ju egentligen att några andra lag är lite mer odugliga än oss över säsongen, och just det finns det ganska gott om kandidater till i den här ligan.


  0 KOMMENTARER      1004 VISNINGAR
  NIKLAS NYGÅRDS
  2018-09-01 09:00:00


  ANNONS:

  Fler artiklar om Ipswich

  MEDLEMSRESAN 2019 - UPPDATERING
  Ipswich Nu är det nära. Medlemsresan 2019 ligger mindre än tre veckor bort och detaljerna kring aktiviteterna börjar falla på plats och vi har nu en första och väldigt god nyhet.
  2019-03-23 10:00:00

  ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - SAMMANKOMST 28 2018/19
  Ipswich Idag består panelen av Pelle och Nigge som får svara på frågor från Dan om det ändå finns en gnutta hopp i ITFC-mörkret. Visst finns det hopp? Väl?
  2019-03-16 10:00:00

  ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - SAMMANKOMST 27 2018/19
  Ipswich Om vårt älskade lag presterade i paritet med ITFC Swedens lördagspanel så hade vi haft en klart nöjsammare tabellplacering! Nu är så icke fallet, men en sak kan vi vara säkra på och det är att panelen levererar vecka in och vecka ut. COYB!
  2019-03-09 10:38:00

  ANMÄLAN ITFC SWEDENS MEDLEMSRESA 2019
  Ipswich Det är den tiden på året när det är dags för medlemsresa igen. Du hänger väl med?
  2019-03-05 22:05:00

  ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - SAMMANKOMST 25 2018/19
  Ipswich Det börjar bli svårt att hitta vettiga frågor och svar som inte riskerar att låta som en hackig skiva, men vi kämpar förstås på! Här är den, Lördagspanelen:
  2019-02-23 09:00:00

  ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - SAMMANKOMST 24 2018/19
  Ipswich Panelen kämpar vidare trots derbyförlust och fortsatt bottenkännning. I veckan har dock Kassör Hedensjö och Ledamot Nilsson träffat en av landets mest kända Ipswichsupportrar för att analysera läget. Dan ställer frågorna och Pelle, AC och Nigge gör sitt bästa för att svara klokt. The only way is up!
  2019-02-16 10:15:00

  DERBYPANELEN - SAMMANKOMST 23 2018/19
  Ipswich Så var det dags igen. Derby. Ångest. Och så vidare plus.
  2019-02-09 18:00:00

  SEGERRUSPANELEN - SAMMANKOMST 20 2018/19
  Ipswich Förra helgen innehöll den ovanliga och mycket trevliga ingrediensen 3-poängare! Dan funderar över om spelet verkligen räcker till och vilka spelare vi egentligen ska ha kvar i truppen. Panelen ger som vanligt svaren, denna vecka AC, Pelle och Kassör Hedensjö.
  2019-01-19 10:00:00

  ITFC SWEDENS DOMEDAGSPANEL - SAMMANKOMST 19 2018/19
  Ipswich Bottenmöte, måstemöte, ödesmöte, kalla det vad ni vill. Idag är det match mot Rotherham, även kallade det lilla halmstrået, och blir det inte vinst idag så blir nästa match ett litet, litet, litet halmstrå som är bränt i båda ändar. No pressure, lads.
  2019-01-12 10:30:00

  FA CUP-PANELEN - SAMMANKOMST 18 2018/19
  Ipswich Senast vi vann en match i FA-cupen var strax efter att slaget vid Hastings gick av stapeln. Kan vi ändra på det idag tro? Panelen ger svaren på Dans frågor kring detta och en del andra spörsmål därtill. Come on Town!
  2019-01-05 11:00:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Premier League

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
  ”Hata måndagar – älska Mallorca”
  ”Min höjdpunkt i karriären”
  Dubbla segrar för Detroit
  Halmstad tippas vinna serien
  Avsnitt #53: Pablo Campos
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies