fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 103470 | Inloggade: 346 | Antal medlemmar: 184122
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  – Fansen hjälpte oss att rädda ekonomin, säger Gefle IFs klubbdirektör
  – Vi som jobbar i GIF har blivit tajtare.

  – Fansen hjälpte oss att rädda ekonomin, säger Gefle IF:s klubbdirektör

  För inte så länge sedan befann sig Gefle IF i en akut situation när det gällde klubbens ekonomi. Men efter hårt arbete har man med klubbdirektör David Norell-Hussein i spetsen vänt skutan åt rätt håll och nu har man helt plötsligt en ekonomi i balans:
  – Bara det faktum att vi lyckades ta oss igenom det utan att försätta klubben i en akut situation är stärkande, säger Norell-Hussein till SvenskaFans Hugo Ådvall.


  Vinterkylan är här, men i det mörka håller man värmen uppe genom stenhårt jobb. För det är precis vad man gjort uppe på Sätraåsen och på GIF:s nya kansli, och detta är en av anledningarna till att Gefle IF:s ekonomi blivit mycket bättre på slutet.
  –  Vi är glada och nöjda med att vi lyckades rida ut den storm vi befann oss i under slutet på förra året, säger klubbdirektören David Norell-Hussein. Det var en jobbig period, så bara det faktum att vi lyckades ta oss igenom den utan att försätta klubben i en akut situation är stärkande.

  Det verkar vara en positiv stämning och alla som arbetar inom föreningen tycks fullt dedikerade att åstadkomma ett starkt nybygge.
  – Känslan är att teamet, från kansli till spelare och ledare, kommit varandra närmare. Vilket vi även gjort nu rent fysiskt med vår kansliflytt. Flytten är inte är optimal utifrån arbetsmiljö och förutsättningar för verksamheten, men positiv i och med att vi är ännu tajtare i teamet som ska jobba med varandra dagligen.

  Du säger att ni lyckats vända ekonomin men hur är det ekonomiska läget? 
  – Tack vare starkt stöd från supportrar och partners, samt att vi snabbt lyckades med kostnadsbesparingar, är den stabil. Vi är på en helt annan grund som vi nu kan börja arbeta metodiskt utifrån. Dock ställer division 1-spel högre krav på självförsörjningsgrad, med tanke på att vi inte får ta del av centrala intäkter. Sponsring, matchintäkter, avgifter och bidrag blir än viktigare och utgör en större del av totala intäktskakan. Vi vet ännu inte fullt ut hur marknaden svarar på det.

  Den är ”stabil” säger du, men trots det säger ni ofta att ni på grund av ekonomin inte kan göra vissa saker och ting. För några månader sedan spelade ni i Superettan, kan det verkligen vara så att ni har en sämre ekonomi än vissa division 1-lag?
  – Det är svårt att få fram tillförlitlig och jämförbara ekonomiska data på denna nivå, dels då uppföljningen inte är lika rigid som i SEF (Svensk Elitfotboll), men även då vissa klubbar särredovisar A-lagsverksamheten och så vidare.  Om våra prognoser stämmer kommer vår totala omsättning vara över medel i division 1. Dock så har vi betydligt större verksamhet än de flesta klubbar, till exempel en akademi och ett elitsatsande damseniorlag. Ovanpå det har vi även ett underskott på eget kapital som vi behöver ta hänsyn till och på sikt återställa. 

  Hur har det varit med sponsorer efter nedflyttningen? 
  – Att det blir tuffare och svårare är en självklar effekt då marknadsvärdet blir lägre, vilket vi även har kalkylerat med. Vi har under 2018 arbetat hårt med andra delar i vårt erbjudande, till exempel stärkt vårt sociala hållbarhetsprogram som är attraktivt för företagare att vara en del av. Förhoppningsvis lyckas vi kompensera det minskade exponeringsvärdet med den satsningen. Känslan är att fler företagare vill förknippas med den typen av aktiviteter, så där är vi på rätt spår. Den lokala sponsringen kommer dock vara oerhört viktig för klubben då den står för en anseende andel av vår totala omsättning, nu när vi inte tar del av SEF:s TV-avtal så det är något vi behöver fokusera på. Förhoppningsvis förstår företagarna att det är nu, i vår ombyggnadsprocess, vi behöver dem mer än någonsin.

  Hur har försäljningen av säsongskort gått? 
  – Det började bra med vårt julerbjudande, men har tyvärr stannat av en del så det behöver vi accelerera. Cirka 50 stycken har vi sålt och det är en lägre siffra än förra året samma tid. Så om man har svårt att komma på en bra present till sin kompis eller släkting är det ett tips.

  Om vi kommer in på Silly Season-biten så har ny precis värvat Grace Tanda, kommer han vara anställt på heltid eller ha ett jobb vid sidan av fotbollen?
  – Det är tanken att han ska jobba vid sidan av. Grace kommer även hjälpa till en del som ledare i vår verksamhet.

  När Deniz Hümmet lämnade Gefle IF för ett år sedan sa rykten att ni hade en vidareförsöljningsklausul som gör att ni skulle få pengar vid Hümmets övergång till Elfsborg nu, stämmer det? 
  – Eftersom innehåll i avtal vi gör med andra klubbar och spelare är sekretessbelagda skulle jag begå avtalsbrott om jag kommenterar detta, och som företrädare för Gefle IF är det inget jag vill utsätta klubben för.

  På vilka delar ska nya spelare in? 
  – För mer specifika svar ber jag er att ställa alla sportsliga frågor till våran huvudtränare Marcus Bengtsson, då han besitter bättre information. 

  Är inte 15 utespelare och 2 målvakter en väldigt tunn trupp när skador och avstängningar är oundvikliga? 
  – Det är såklart inte optimalt, men det är vad vår ekonomiska verklighet tillåter när vi ser över alla våra verksamheter. I en mer slimmad trupp vill vi hålla så hög kvalité som möjligt, för att öppna upp de övriga platserna för våra egna spelare underifrån.

  Slutligen, många fans är irriterade och besvikna på att det är så tyst från Gefles sida, vad har du för svar till dom? 
  – Att vi jobbar hårt i det tysta för Gefle IF:s bästa. Tyvärr har vi ingen kommunikationsansvarig på kansliet längre, och vi som jobbar kvar har bestämt oss för att vara oerhört rationella i vår prioritering under 2019, som blir ett omstartens år, vilket är helt nödvändigt så att vi får maximal effekt på det vi gör. Förstår att vissa tycker det är tråkigt och att man är nyfiken på verksamheten, men genom att prioritera hårt skapar vi de bästa förutsättningarna för att skapa resultat för klubben. Då tror jag supportrar och medlemmar kommer vara nöjda. Resultat ger oss på sikt möjlighet och resurser att stärka bemanningen. Det är rätt ände att börja i. Sedan har jag förstått att det finns viss kritik på ”brist på transparens”. Men då är frågan vad man vill att vi ska berätta. Vissa delar är sekretessbelagda och vi vill inte kommunicera sakfrågor innan något är helt klart, det skulle bara leda till att vi bidrar till ryktesspridning och i förlängningen störa vårt fokus på de viktigaste uppgifterna, avslutar David Norell-Hussein till SvenskaFans. 


  0 KOMMENTARER      1213 VISNINGAR
  HUGO ÅDVALL
  2019-01-25 09:17:00


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  ANNONS:

  Fler artiklar om Gefle

  Geflepodden #123 om Marcelo Bielsa med Hasse Backe, John Wall och Alexander Axén
  Gefle På måndagskvällen släppte fotbollsanalytikerna Hasse Backe och John Wall sin bok om Marcelo Bielsas fotboll, en åskådlig bok om fotbollsgurun Marcelo Bielsas offensiva tänk. Åtta anfallsvarianter beskrivs noggrant på ett klargörande sätt. Vad behöver svenska lag ta till sig av Bielsas idéer? Varför? I intervjun med John Wall ställs en fråga till Geflepoddens lyssnare. Mejla oss ditt svar, först rätt svar vinner ett signerat ex av boken!
  2019-02-19 17:21:00

  Geflepodden #122 med 8 segerintervjuer: ”Nu har jag licens att gå framåt!”
  Gefle Först en hedersam 1–2-förlust mot GIF Sundsvall på bortaplan trots spel med en man mindre i 30 minuter, sedan en hyfsat övertygande 2–0-vinst mot en av favoriterna till seriesegern, Akropolis. Gefle IF börjar få ordning på saker och ting. Efter matchen träffade Geflepodden 5 spelare samt krönikören Stisse Åberg, Sirius akademitränare Theodor Olsson och 1882-bloggens Hugo Ådvall.
  2019-02-18 09:59:00

  Geflepodden #121 med Adil Kizil: ”Tror Gefle fick en chock i Superettan”
  Gefle Dalkurd slog rekord i svensk fotboll genom att gå från lägsta divisionen till Allsvenskan på rekordtid. Nu har man för första gången åkt ur en serie. Geflepodden träffar Dalkurds sportchef Adil Kizil som öppenhjärtigt pratar om vilka framgångsfaktorer som Dalkurd måste återvinna för att ta sig upp igen. Kizil analyserar också Gefle IF:s fall ner i division 1 och funderar över hur Gefle behöver resonera framöver.
  2019-02-15 14:12:00

  Geflepodden #120: Grundlig analys av GIF Sundsvall vs Gefle IF 2-1
  Gefle Säsongens första träningsmatch är avverkad. Det blev en hedersam förlust i bortamötet med GIF Sundsvall. Geflepanelen gör en analys av offensiven, defensiven och provspelarna. Därefter är det dags för Mittmedias Sundsvallexpert, Lukas Sahlin, att yttra sig och tippa lagens placering. Hugo Ådvall rapporterar från måndagens träning och levererar några nyheter! Programledare: Hasse Carstensen
  2019-02-11 22:39:00

  Geflepodden #119: Lång intervju med Mackan plus Geflepanelens analys
  Gefle Denna veckas Geflepodden innehåller en 45 minuter lång intervju med Marcus ”Mackan” Bengtsson, huvudtränare i Gefle IF:s herrlag. Marcus säger att han tycker truppen var bra förra året, men att delarna dock inte bildade en bra helhet. Så hur har man tänkt i år? Vi får också svar på hur GIF kommer att spela 2019, varför det öppnat upp sig på spelarmarknaden och hur han ser på Gavlevallens uppvärmningssystem. Programledare: Hasse Carstensen
  2019-02-08 09:13:00

  Geflepodden #118: Anders Bååth om att träna under Özcan, Roger Sandberg och Mellberg
  Gefle Anders Bååth var lagkapten i det Gefle IF som åkte ur Allsvenskan 2016. I Geflepodden lägger han fram sina teorier om vad som gick fel. Och han svarar på frågan om han skulle tacka ja om han fick ett kontraktsförslag från GIF idag. Dessutom avslöjar han hur det var att träna under tre meriterade svenska tränare, hur Nabil Bahoui var som junior och vem som är den bästa spelare han mött. Missa inte Hugo Ådvalls snack med Marcus Bengtsson!
  2019-01-30 16:34:46

  Hugo Ådvall startar "1882-bloggen"
  Gefle Den 12 juli 2018 skrev han sin första text på Gefle SvenskaFans. Sedan dess har han publicerat 19 texter på den här sidan och även medverkat i Geflepodden ett flertal gånger. Nu tar 12-årige Hugo Ådvall steget och startar en egen blogg om Gefle IF, 1882-bloggen. – Bloggen ska vara intressant, handla om Gefle IF och Gästriklands fotboll samt vara helt gratis, säger Hugo till SvenskaFans.
  2019-01-27 09:43:00

  – Fansen hjälpte oss att rädda ekonomin, säger Gefle IF:s klubbdirektör
  Gefle För inte så länge sedan befann sig Gefle IF i en akut situation när det gällde klubbens ekonomi. Men efter hårt arbete har man med klubbdirektör David Norell-Hussein i spetsen vänt skutan åt rätt håll och nu har man helt plötsligt en ekonomi i balans: – Bara det faktum att vi lyckades ta oss igenom det utan att försätta klubben i en akut situation är stärkande, säger Norell-Hussein till SvenskaFans Hugo Ådvall.
  2019-01-25 09:17:00

  Geflepodden #117 med Grace Tanda och Kevin Johansson: ”Bra för Brynäs om det går bra för Gefle!”
  Gefle Kevin Johansson är kommunikationschef i Brynäs IF Hockey, men han var tidigare journalist på VLT i Västerås och kan därför norrettan utan och innan. Hur upplever han förhållandet mellan Brynäs IF och Gefle IF? Vad kan en idrottsklubb göra för att öka intresset hos allmänheten? Vi gör en grundlig genomgång av norrettan – lag för lag. Geflepodden intervjuar också nyförvärvet Grace Tanda som avslöjar varför han valde Gefle IF.
  2019-01-24 09:16:00

  Frej Engberg klar för Gefle IF!
  Gefle På måndagen blev det klart att Gefle IF värvar Frej Engberg från Assyriska IF. Engberg har U-landslagsmeriter och har tillhört Djurgårdens IF under flera år. Gefle IF antyder att Frej kommer att användas som vänsterback, men SvenskaFans anar att hans talang som mittback ligger i linje med spelare som Gävleklubben söker, det vill säga spelare som kan spela på mer än en position.
  2019-01-15 17:28:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Svensk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
  Svårlöst uppgift väntar Barça
  Vinnare och förlorare i traden
  Milan körde över Empoli
  Villa börjar vädra semifinal
  Tottenham kan sätta press
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies