fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 65090 | Inloggade: 48 | Antal medlemmar: 183806
  START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  – Nedflyttningen ger oss också möjligheter, säger Gefle IFs ordförande

  – Nedflyttningen ger oss också möjligheter, säger Gefle IF:s ordförande

  Hon har nu varit ordförande i snart ett år, och om allt går som det ska så väljs hon om några månader till ordförande för 2019. I en lång intervju med SvenskaFans Hugo Ådvall besvarar Malin Rogström frågor om bland annat ekonomin, spelarförsäljningarna, årsmötet och om en sportchefsrekrytering är aktuell.
  – Nedflyttningen ger oss också möjligheter, säger Malin Rogström. Vi kan få ihop föreningen och bygga från grunden.


  För snart ett år sedan valdes Malin Rogström till ordförande efter att Tomas ”Badis” Andersson lämnat sin post. Hennes första ordförandeår har minst sagt varit tufft men roligt, enligt henne själv:

  – Ordförande väljs ett år i taget och det bygger på förtroende från medlemmarna först och främst, men också från personal och organisation. Det är ett ideellt uppdrag som krävt och kräver en hel del av den som är beredd att axla ansvaret. Som vice ordförande fick jag uppdraget när ”Badis” valde att lämna i juni 2017 och  fick sedan förnyat förtroende vid årsmötet 2018. Det är upp till valberedningen och medlemmarna att nominera en person som de har förtroende för och som har de egenskaper, det driv och de kvaliteter som de ser behövs för att utveckla föreningen. 

  Och det är du?
  – Jag har haft ynnesten att få känna ett fantastiskt förtroende från medlemmarna, de anställda, de aktiva inom föreningen och från styrelsen. Gefle IF FF är en stor och mångfasetterad verksamhet som bygger på engagemang från så många enastående människor och insatser. Den dag jag skulle känna att jag inte kan röra mig runt i föreningens alla verksamhetsdelar, lyssna, prata och bli bemött med förtroende och respekt så skulle jag lämna. Då är det ingen idé. Hittills så har jag känt stor värme, starkt engagemang, förtroende och verkligen ömsesidig respekt. 

  Årsmötet är …?
  – Det blir som vanligt i mitten av mars. Jag träffar valberedningen i början av januari och på styrelsemötet den 15/1 fastställer vi datum för årsmötet 2019. 

  Ditt första år som ordförande resulterade i en nedflyttning till Division 1 med herrlaget, vad innebär nedflyttningen?
  – Den innebär att vi spelar i Division 1 med herrlaget nästa säsong. I och med uttåget ur svensk elitfotboll så kommer det också att innebära försämrad ekonomi i form av uteblivna TV-avtalspengar med mera. Det har redan fått effekter på hela föreningens verksamhet i form av omorganisation och färre antal anställda och det kommer att bli kännbart för alla delar av verksamheten. Det innebär också möjligheter. Vi måste göra omtag på flera sätt,  det ger oss en nystart där vi kan börja om, göra förändringar, få ihop föreningen och bygga mer från grunden kan man säga. 

  Nyss var det ekonomisk kris, känslan är att det inte är lika akut längre i och med ekonomiska tillskott och lösningar nu på slutet?
  – Det är helt riktigt. Den akuta ekonomiska krisen har vi fått bukt med. Vi måste fortsatt anpassa vår kostym efter våra resurser, men den akuta krisen är avvärjd och vi ser ut att kunna få en ekonomi mer i balans under nästa år tack vare alla de åtgärder som vi har vidtagit samt tack vare goda samarbetspartners som fortsätter stötta oss och där vissa tom utökar sitt stöd till föreningen, fantastiskt! 

  Knappt en halv miljon från supportersponsorerna och ovanpå det en del sålda spelare, hur mycket pengar har ni dragit in den senaste tiden?
  – Vi har ett underskott på drygt två  miljoner för året att hantera, men vi är delvis tack vare det du nämner på god väg att reda ut en del av den problematiken. Vi ser ut att klara det utan vare sig lån, skulder eller rekonstruktion vilket är väldigt, väldigt bra givet hur situationen har sett ut. 

  Piotr Johansson såldes, på vilken nivå ligger den övergångssumman och fick ni ersättning i fallet med Erik Törnros?
  – Vi kommenterar inga övergångssummor. Det är affärshemligheter och har med kontrakt, integritet och annat att göra. Det är glädjande att vi har haft spelare kontrakterade som är attraktiva för spel på högre nivå än Division 1. Vi önskar både Piotr och Erik stort lycka till i sina nya klubbar.  

  Men ni är nöjda med den summan som ni fick för Piotr Johansson?
  – Jag tänker inte kommentera det då det bara leder till en massa spekulationer. Vi kommenterar inga övergångssummor av många, väl grundade skäl och jag tänker hålla mig till det. 

  Adam Bergmark Wiberg har ryktats bort, är en försäljning planen eller vill ni ha kvar honom?
  – Vad gäller Adam så står han fortfarande under kontrakt hos oss. Vi får se vad som händer, transferfönstret är öppet tills i början av april.
   
  Nedflyttning till Division 1, innebär det hyressänkning på Gavlevallen?
  – Det går inte att uttala sig om den exakta hyran på Gavlevallen än då nytt kontrakt för 2019 inte är skrivet med kommunen. Vi förväntar oss att vi inte ska betala samma summa per herrmatch som vi gjorde i Superettan i alla fall. 
   
  Ni har under två år budgeterat med ett alldeles för högt publiksnitt, är den en viktig sak ni inte tänker göra igen inför nästa säsong?
  – Publiksnitt är svårt att uppskatta då det har att göra med resultat. Rent statistiskt så vet vi att lag som vinner många matcher lockar mer publik. Vi håller på att se över vad ett rimligt publiksnitt för damer och herrar i Division 1 kan förväntas vara. Vi har ej fastställt det helt men vi kommer att akta oss för att göra glädjekalkyler. 

  Måste det inte finnas en väldigt bra möjlighet att bygga upp en riktig publikmatch mot Sandvikens IF nästa säsong?
  – Derbymatcherna mot SIF, för så väl damer som herrar, blir verkligen något för alla fotbollsintresserade i regionen att se fram emot. Självklart så kommer vi att ladda extra för det och för riktiga publikfester! 

  Vad blir det sportsliga målet nästa säsong?
  – För herrarna handlar det om att bli ett stabilt Division 1-lag. Det blir till stora delar en ny trupp och därmed en utmaning. För damerna så handlar det om att precis som i år vara med och kriga i toppen av Division 1. För akademin handlar det om att vi ska hålla hög nivå och utveckla riktigt bra fotbollsspelare. För bredden handlar det om att vi ska locka till fotbollsglädje, samvaro och tillhörighet samt lägga en bra grund för de som verkligen älskar fotboll för att de ska kunna ta sina drömmar vidare. 

  Hur bråttom har ni med att herrarna ska upp till eliten igen?
  – Vi kan inte ha bråttom. 2019 handlar om ett omtag. Att stabilisera och  få viss kontinuitet för att ge oss så goda förutsättningar det bara går genom att delvis bygga från grunden. Det för att vi på sikt ska kunna ta plats i eliten igen. 

  Ni har tidigare uttryckt en orolighet över att ni känner er svaga när det kommer till sportslig kompetens, är någon form av en sportchef aktuellt?
  – Gefle IF FF har inga ekonomiska möjligheter att anställa en sportchef tidigt under 2019. Vi har precis slimmat organisationen givet de ekonomiska förutsättningarna, men det finns annat vi kan göra för att stärka den sportliga kompetensen då det gäller erfarenhet av elitfotboll i föreningen. Idag vilar den på ytterst få och det gör oss mycket sårbara så vi tittar på möjligheter för att kunna åtgärda det. Det är få, om ens några, Division 1-föreningar som sitter med renodlade sportchefer i organisationen. 

  Du säger att ”ni funderar över andra möjliga sätt att stärka den sportsliga kompetensen men inte har råd med en sportchef”, vad är ”ett annat sätt” att stärka den sportsliga kunskapen?
  – Det återstår att se. Vi tittar på olika möjligheter. Inget klart i nuläget alls, men viktigt att syna vilka möjligheter som finns, vad behoven är och vad som då står till buds och kan funka för föreningen. 

  Årskortsförsäljningen är igång, vet du några siffror på vad som har köpts?
  – Jag har inte de senaste siffrorna för årskortsförsäljningen. Dom som har dom bästa svaren på den frågan är kansliet.

  Finns det någon nyhet du kan avslöja här eller som ni kommer gå ut med inom kort?
  – Jag har ingen nyhet att presentera just nu. När vi har nyheter så försöker vi att gå ut med dem så fort som möjligt.


  0 KOMMENTARER      1511 VISNINGAR
  HUGO ÅDVALL
  2019-01-01 12:34:24


  ANNONS:

  Fler artiklar om Gefle

  Målvakten Jake McGuire klar för Gefle IF!
  Gefle På tisdagen kom en efterlängtad keeper in i herrlaget. Det är den 25-årige Jake McGuire som har skrivit på ett avtal med Gefle IF. Jake har tidigare tillhört MLS-klubben Philadelphia Union men varit utlånad till Betlehem Steel i USL Championship. Bara det att McGuire har tillhört en MLS-klubb borgar för kvalitet. McGuire ansluter som Bosman. Här nere finns en sammanställning av Gefle IF:s Silly season.
  2019-01-15 17:28:00

  Geflepodden #116 med Anders ”Dojan” Nilsson: ”Alkoholen fick grepp om mig”
  Gefle På 1990-talet var Anders ”Dojan” Nilsson en av Allsvenskans mest lovande spelare. Han var målskytt och genombrottsspelare med en magisk vänsterfot. I Geflepodden ser han tillbaka på den kaotiska tiden i Djurgårdens IF, Gefle IF, Halmstads BK och Västerås SK, som kantades av mål och segrar, men också av sönderrivna tröjor, utkastade fönsterrutor och meningsskiljaktigheter med tränare.
  2019-01-14 18:21:00

  Geflepodden #115: Allsvenskans 20 bästa + snack med ”Mackan” och ett nyförvärv
  Gefle Vilka är Allsvenskans och Superettans 20 bästa spelare? Vilka är de två bästa tränarna i respektive serie? Josef och Hasse gör var sin lista och jämför. Och vilka nyförvärv finns lediga på marknaden? Vi gör en gedigen genomgång. Slutligen, Hugo Ådvall intervjuar Gefle IF:s herrtränare Marcus Bengtsson och nyförvärvet från Mjällby, Axel Norén. Hur kommer det sig att han överger det nyblivna Superettanlaget för Gefle IF?
  2019-01-07 07:42:13

  Intervju med målkungen: "Vi ska etablera oss som en bra division 1-klubb!"
  Gefle Under torsdagseftermiddagen kickade Gefle IF:s herrar igång säsongen 2019. Nyförvärvet och skyttekungen från tvåan, Nisse Nilsson, fanns inte med på träningen men Nisse säger till SvenskaFans Hugo Ådvall att han är väldigt redo och taggad på division 1-säsongen 2019. Och han svarar också på vilken spelare han tycker att GIF borde prioritera att värva. – Utifrån hur truppen ser ut nu så skulle jag nog välja en bra forward.
  2019-01-06 15:34:14

  – Nedflyttningen ger oss också möjligheter, säger Gefle IF:s ordförande
  Gefle Hon har nu varit ordförande i snart ett år, och om allt går som det ska så väljs hon om några månader till ordförande för 2019. I en lång intervju med SvenskaFans Hugo Ådvall besvarar Malin Rogström frågor om bland annat ekonomin, spelarförsäljningarna, årsmötet och om en sportchefsrekrytering är aktuell. – Nedflyttningen ger oss också möjligheter, säger Malin Rogström. Vi kan få ihop föreningen och bygga från grunden.
  2019-01-01 12:34:24

  Geflepodden #114: Sveriges yngsta elittränare + derbysnack
  Gefle I årets sista Geflepodden pratar vi med Sveriges yngsta elittränare, William Lundin. När Poya Asbaghi gick till Blåvitt, Johan Mjällby till Gefle IF, Tor-Arne Fredheim till Västerås SK– då fick plötsligt 26-årige Lundin chansen som huvudtränare i FC Trollhättan. Och som han tog den! Hur mycket har pappa Stefan Lundin betytt? Dessutom uppsnack inför derbyna mellan GIF och Sandvikens IF. Plus en Gefleanalys av Andreas Ström och Hasse Carstensen.
  2019-01-01 12:14:01

  Geflepodden #113: Julquiz med Jimmy Morén – vinn Nivas signerade bok!
  Gefle I juldagens Geflepodden snackar Josef och Hasse med journalisten Jimmy Morén, grundaren av Gefle 4-4-2, en databas med statistik över Gefle IF. Vi tittar tillbaka på GIF:s resa genom seriesystemet sedan klubbens bildande 1882, och enligt statistiken kommer det att vända uppåt snart. Jimmy Morén bjuder även på ett julquiz. Den lyssnare som får flest rätt svar vinner Erik Nivas bok ”Jag är fotboll”, speciellt dedikerad av Niva till Geflepoddens lyssnare.
  2018-12-25 09:55:52

  Geflepodden #112: ”När Pelle Olsson gick så lämnade han kvar ett spöke”
  Gefle Den sista Geflepanelen försöker spå in i 2019 och värdera styrkor och svagheter med den trupp som herrarnas A-lag har för tillfället. Men vi börjar med att analysera David Fällmans uttalande i förra podden, där han ansåg att Roger Sandberg inte fick fria händer att spela sin fotboll, och Jesper Björkmans uttalande i #107 om att Gefle IF borde ha spelat Johan Mjällbys fotboll istället för Poya Asbaghis. Samtalsledare: Hasse Carstensen
  2018-12-20 10:11:27

  Geflepodden #111: David Fällman äter middag med Löf och Ström
  Gefle I nya Geflepodden öppnar vi upp portarna för sjätte avsnittet av Middag med Löf och Ström. Denna gång äter man middag med David Fällman, den förre Geflekaptenen som efter några år i Kina hamnade i Bajen och fick bevisa för en storpublik vilken hög klass han håller. Fällman avslöjar att han hoppades att Bajen skulle höra av sig medan han var i Kina, vilka spelare som han tycker varit bäst i Bajen och vad han lärde sig i Gefle IF.
  2018-12-10 14:18:41

  Geflepodden #110: Sorgearbetet måste avslutas, framtidsarbetet ska börja!
  Gefle I nya avsnittet av Geflepodden träffar vi nyförvärvet Isac Rojas som berättar varför han valde Gefle IF före Sandvikens IF, varför han lämnade Arameisk Syrianska, vad som krävs för att vinna en serie med mera. Därefter snack med Gefle Dagblads/Arbetarbladets krönikör Stisse Åberg som har förståelse för alla Gefleiters sorgearbete, men som menar att det nu är dags att blicka framåt.
  2018-12-05 14:12:19

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Svensk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US | FORUM | BETTING
  Så lottades CL:s åttondelsfinaler
  Hansa kryssade mot Holstein Kiel
  Villas segerrad är bruten
  Frenkie de Jong till Barça
  Higuain klar för Chelsea
  Silly Season:   Higuain klar för Chelsea
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies