fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhornan
Besökare: 91020 | Inloggade: 468 | Antal medlemmar: 184738
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  – Nedflyttningen ger oss också möjligheter, säger Gefle IFs ordförande

  – Nedflyttningen ger oss också möjligheter, säger Gefle IF:s ordförande

  Hon har nu varit ordförande i snart ett år, och om allt går som det ska så väljs hon om några månader till ordförande för 2019. I en lång intervju med SvenskaFans Hugo Ådvall besvarar Malin Rogström frågor om bland annat ekonomin, spelarförsäljningarna, årsmötet och om en sportchefsrekrytering är aktuell.
  – Nedflyttningen ger oss också möjligheter, säger Malin Rogström. Vi kan få ihop föreningen och bygga från grunden.


  För snart ett år sedan valdes Malin Rogström till ordförande efter att Tomas ”Badis” Andersson lämnat sin post. Hennes första ordförandeår har minst sagt varit tufft men roligt, enligt henne själv:

  – Ordförande väljs ett år i taget och det bygger på förtroende från medlemmarna först och främst, men också från personal och organisation. Det är ett ideellt uppdrag som krävt och kräver en hel del av den som är beredd att axla ansvaret. Som vice ordförande fick jag uppdraget när ”Badis” valde att lämna i juni 2017 och  fick sedan förnyat förtroende vid årsmötet 2018. Det är upp till valberedningen och medlemmarna att nominera en person som de har förtroende för och som har de egenskaper, det driv och de kvaliteter som de ser behövs för att utveckla föreningen. 

  Och det är du?
  – Jag har haft ynnesten att få känna ett fantastiskt förtroende från medlemmarna, de anställda, de aktiva inom föreningen och från styrelsen. Gefle IF FF är en stor och mångfasetterad verksamhet som bygger på engagemang från så många enastående människor och insatser. Den dag jag skulle känna att jag inte kan röra mig runt i föreningens alla verksamhetsdelar, lyssna, prata och bli bemött med förtroende och respekt så skulle jag lämna. Då är det ingen idé. Hittills så har jag känt stor värme, starkt engagemang, förtroende och verkligen ömsesidig respekt. 

  Årsmötet är …?
  – Det blir som vanligt i mitten av mars. Jag träffar valberedningen i början av januari och på styrelsemötet den 15/1 fastställer vi datum för årsmötet 2019. 

  Ditt första år som ordförande resulterade i en nedflyttning till Division 1 med herrlaget, vad innebär nedflyttningen?
  – Den innebär att vi spelar i Division 1 med herrlaget nästa säsong. I och med uttåget ur svensk elitfotboll så kommer det också att innebära försämrad ekonomi i form av uteblivna TV-avtalspengar med mera. Det har redan fått effekter på hela föreningens verksamhet i form av omorganisation och färre antal anställda och det kommer att bli kännbart för alla delar av verksamheten. Det innebär också möjligheter. Vi måste göra omtag på flera sätt,  det ger oss en nystart där vi kan börja om, göra förändringar, få ihop föreningen och bygga mer från grunden kan man säga. 

  Nyss var det ekonomisk kris, känslan är att det inte är lika akut längre i och med ekonomiska tillskott och lösningar nu på slutet?
  – Det är helt riktigt. Den akuta ekonomiska krisen har vi fått bukt med. Vi måste fortsatt anpassa vår kostym efter våra resurser, men den akuta krisen är avvärjd och vi ser ut att kunna få en ekonomi mer i balans under nästa år tack vare alla de åtgärder som vi har vidtagit samt tack vare goda samarbetspartners som fortsätter stötta oss och där vissa tom utökar sitt stöd till föreningen, fantastiskt! 

  Knappt en halv miljon från supportersponsorerna och ovanpå det en del sålda spelare, hur mycket pengar har ni dragit in den senaste tiden?
  – Vi har ett underskott på drygt två  miljoner för året att hantera, men vi är delvis tack vare det du nämner på god väg att reda ut en del av den problematiken. Vi ser ut att klara det utan vare sig lån, skulder eller rekonstruktion vilket är väldigt, väldigt bra givet hur situationen har sett ut. 

  Piotr Johansson såldes, på vilken nivå ligger den övergångssumman och fick ni ersättning i fallet med Erik Törnros?
  – Vi kommenterar inga övergångssummor. Det är affärshemligheter och har med kontrakt, integritet och annat att göra. Det är glädjande att vi har haft spelare kontrakterade som är attraktiva för spel på högre nivå än Division 1. Vi önskar både Piotr och Erik stort lycka till i sina nya klubbar.  

  Men ni är nöjda med den summan som ni fick för Piotr Johansson?
  – Jag tänker inte kommentera det då det bara leder till en massa spekulationer. Vi kommenterar inga övergångssummor av många, väl grundade skäl och jag tänker hålla mig till det. 

  Adam Bergmark Wiberg har ryktats bort, är en försäljning planen eller vill ni ha kvar honom?
  – Vad gäller Adam så står han fortfarande under kontrakt hos oss. Vi får se vad som händer, transferfönstret är öppet tills i början av april.
   
  Nedflyttning till Division 1, innebär det hyressänkning på Gavlevallen?
  – Det går inte att uttala sig om den exakta hyran på Gavlevallen än då nytt kontrakt för 2019 inte är skrivet med kommunen. Vi förväntar oss att vi inte ska betala samma summa per herrmatch som vi gjorde i Superettan i alla fall. 
   
  Ni har under två år budgeterat med ett alldeles för högt publiksnitt, är den en viktig sak ni inte tänker göra igen inför nästa säsong?
  – Publiksnitt är svårt att uppskatta då det har att göra med resultat. Rent statistiskt så vet vi att lag som vinner många matcher lockar mer publik. Vi håller på att se över vad ett rimligt publiksnitt för damer och herrar i Division 1 kan förväntas vara. Vi har ej fastställt det helt men vi kommer att akta oss för att göra glädjekalkyler. 

  Måste det inte finnas en väldigt bra möjlighet att bygga upp en riktig publikmatch mot Sandvikens IF nästa säsong?
  – Derbymatcherna mot SIF, för så väl damer som herrar, blir verkligen något för alla fotbollsintresserade i regionen att se fram emot. Självklart så kommer vi att ladda extra för det och för riktiga publikfester! 

  Vad blir det sportsliga målet nästa säsong?
  – För herrarna handlar det om att bli ett stabilt Division 1-lag. Det blir till stora delar en ny trupp och därmed en utmaning. För damerna så handlar det om att precis som i år vara med och kriga i toppen av Division 1. För akademin handlar det om att vi ska hålla hög nivå och utveckla riktigt bra fotbollsspelare. För bredden handlar det om att vi ska locka till fotbollsglädje, samvaro och tillhörighet samt lägga en bra grund för de som verkligen älskar fotboll för att de ska kunna ta sina drömmar vidare. 

  Hur bråttom har ni med att herrarna ska upp till eliten igen?
  – Vi kan inte ha bråttom. 2019 handlar om ett omtag. Att stabilisera och  få viss kontinuitet för att ge oss så goda förutsättningar det bara går genom att delvis bygga från grunden. Det för att vi på sikt ska kunna ta plats i eliten igen. 

  Ni har tidigare uttryckt en orolighet över att ni känner er svaga när det kommer till sportslig kompetens, är någon form av en sportchef aktuellt?
  – Gefle IF FF har inga ekonomiska möjligheter att anställa en sportchef tidigt under 2019. Vi har precis slimmat organisationen givet de ekonomiska förutsättningarna, men det finns annat vi kan göra för att stärka den sportliga kompetensen då det gäller erfarenhet av elitfotboll i föreningen. Idag vilar den på ytterst få och det gör oss mycket sårbara så vi tittar på möjligheter för att kunna åtgärda det. Det är få, om ens några, Division 1-föreningar som sitter med renodlade sportchefer i organisationen. 

  Du säger att ”ni funderar över andra möjliga sätt att stärka den sportsliga kompetensen men inte har råd med en sportchef”, vad är ”ett annat sätt” att stärka den sportsliga kunskapen?
  – Det återstår att se. Vi tittar på olika möjligheter. Inget klart i nuläget alls, men viktigt att syna vilka möjligheter som finns, vad behoven är och vad som då står till buds och kan funka för föreningen. 

  Årskortsförsäljningen är igång, vet du några siffror på vad som har köpts?
  – Jag har inte de senaste siffrorna för årskortsförsäljningen. Dom som har dom bästa svaren på den frågan är kansliet.

  Finns det någon nyhet du kan avslöja här eller som ni kommer gå ut med inom kort?
  – Jag har ingen nyhet att presentera just nu. När vi har nyheter så försöker vi att gå ut med dem så fort som möjligt.


  0 KOMMENTARER      1926 VISNINGAR
  HUGO ÅDVALL
  2019-01-01 12:34:24


  ANNONS:

  Fler artiklar om Gefle

  Geflepodden #130 med Gefles målskytt Linus Mattsson: "Vi var värda en poäng"
  Gefle Efter premiärmatchen för Gefle IF i Norrettan, då man mötte Nyköping BIS på Rosvalla IP i söndags, passade Geflepoddens Andreas Ström på att prata och mingla med tillresta Geflesupportrar. Efter matchen blev det dessutom snack med Gefles Grace Tanda, målskytten Linus Mattsson och några andra spelare i laget. Dagen efter ringde Johan Norrström upp Andreas Ström för att analysera matchen. Man var överens om att Isac Rojas är en man för startelvan och att matchen mot Rynninge kan bli mycket svår.
  2019-04-10 14:53:00

  Geflepodden #129: Analys inför premiären och snack med Suad Gruda
  Gefle Den nya Geflepodden och den gamla Geflepodden analyserar försäsongen och bedömer Gefle IF:s chanser mot Nyköpings BIS i premiären. Kommer GIF att börja försiktigt? Eller tänker man pressa och stressa motståndaren? Innan det snacket träffar podden Nyköpings kapten Suad Gruda. Hur ser han på Gefles chanser? Var tror han Nyköpings slutar i serien?
  2019-04-04 08:57:00

  Geflepodden #128: Nya redaktionen presenterar sig
  Gefle Dags för en ny redaktion i Geflepodden! I nummer 128 får ni ett smakprov av den nya redaktionens tänk plus att man analyserar Gefle IF herrars senaste (och näst sista) träningsmatch mot Team TG. Nya Geflepodden går igenom spelartruppen och recenserar laget spelare för spelare. Nästa vecka blir det uppsnack inför premiären med Nyköpings BIS och en intervju med lagets kapten, Suad Gruda!
  2019-03-26 17:40:00

  Veckans Sex och Snedspark
  Gefle Ny vecka och dags för ny lista. Den här veckan hyllas något som Gefle gjort sig kända för, och som en gång i tiden var klubbens adelsmärke. Dessutom hissas något som klubben kanske inte förknippats med dom senaste säsongerna. Läs håll med eller låt bli.
  2019-03-25 11:10:00

  Geflepodden #127: Josefs och Hasses sista Geflepodd
  Gefle Nummer 127 blir den sista Geflepodden i Josefs och Hasses regi. I början av april tas Geflepodden över av ett annat gäng, och ett mycket kompetent sådant. Målet är att den 4 april släppa en övergångspodd med båda redaktionerna. I denna podd pratar Geflepanelen – Niclas Backlund, Andreas Ström, Josef och Hasse – om Gefle IF:s herrars utmärkta insats mot Valbo FF (3-0). Det blir även lite snack om Sandvikens IF, Carrickläktarens tifon och Västerås SK.
  2019-03-18 09:39:00

  Veckans Sex och Snedspark
  Gefle Ny vecka och ny lista. Det ska hyllas och risas och det förstnämnda var något som jag fick kämpa lite med den här veckan efter två raka förluster. Något som enligt vissa är något jag måste vänja mig vid även den här säsongen. Frågan är när eländet ska sluta? Man är ju trots allt supporter och det smärtar att se sitt favoritlag förlora. Nå väl, veckans lista utformades sig så här. Läs, håll med, eller låt bli.
  2019-03-11 12:25:00

  Geflepodden #126: ”Jag vet inte hur jag ska uppfatta Gefles spelidé”
  Gefle Gefle IF:s herrar fortsätter att leta efter sin identitet. Nu är det bara att hoppas att de vet vilken identitet de letar efter, för 1-2 i hemmamatchen mot division 2-laget Hudiksvalls FF gav inte många svar. Precis som i matchen mot Vasalund saknades väldigt många linjer i spelet. Gefle IF:s damer övertygade däremot mot Hille IF, trots 0-0. I detta avsnitt bjuder vi på en rad intervjuer samt en Geflepanel tillsammans med Middag med Löf och Ström.
  2019-03-11 08:35:00

  Geflepodden #125 med Nebojša Novakovic: ”Spelarnas kvalité avgörande, inte taktiken”
  Gefle Efter träningsmatchen mellan Vallentuna och Gefle (2-0) på Skytteholms IP på lördagen passade Geflepodden på att prata med Vasalunds tränare Nebojša Novakovic och Dali Savic. Dessutom blev det snack med Gefles Grace Tanda och Frej Engberg. Dagen efter satte sig Hasse Carstensen och Niclas Backlund på ett fik och analyserade matchen, man är överens om att GIF har mycket att jobba med fram till seriestart.
  2019-03-04 06:50:00

  Geflepodden #124: ”Gefle har mer eget spel än Sandviken!”
  Gefle Efter träningsmatchen mellan Gefle IF och Sollentuna FK fick Geflepodden en pratstund med den förra allsvenska stjärnan, numera Sollentunatränaren, Christer Mattiasson och mittfältaren David Seger. Seger var mer imponerad av Gefle än av Sandvikens IF. För första gången i Geflepodden: Måns Berggren och Julio Fernandes. Plus analyser med lagkaptenen Sebastian Sandlund, AB/GD:s Karin X Johansson och 1882-bloggens Hugo Ådvall.
  2019-02-25 09:39:00

  Veckans Sex och Snedspark – ny lista från Geflered!
  Gefle Gefles försäsong har sakteliga kommit igång. Tre försäsongsmatcher är avklarade och dessutom har laget fått några spännande nyförvärv som spetsat till truppen. Några av dom finns med på denna lista som jag valt att kalla Veckans sex och snedspark. I den kommer jag varje vecka lista sex positiva hädelser eller lyfta fram spelare som jag tycker har varit bra och som har lyft klubben under veckan. Avslutningsvis delas även lite ris ut i form av en snedspark. Läs och håll med, eller låt bli.
  2019-02-24 17:33:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Svensk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
  Jobbigt för Universidad de Chile
  Yzerman får stort förtroende i Detroit
  Slutspelet står för dörren
  ”Sånt händer bara en gång”
  Champions League:   ”Sånt händer bara en gång”
  Semifinaldags i tyska cupen
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies