fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 18095 | Inloggade: 229 | Antal medlemmar: 183740
  START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  AIK-alliansen svarar på Sune Reinholds utspel
  Sune Reinhold försöker genom sina uttalanden stressa AIK genom att måla upp en osann bild som gynnar hans personliga intressen i arenafrågan. Det anser AIK-alliansen som uttalar sig i Arenafrågan.

  AIK-alliansen svarar på Sune Reinholds utspel

  I dag hävdar Sune Reinhold, styrelsemedlem i AIK Fotboll AB, stadsdirektör i Solna Stad och styrelsemedlem i sex bolag kopplade till nya nationalarenan, att AIK givetvis kommer spela på Swedbank Arena.


  AIK-alliansen avråder, som alltid, från PR-trick i massmedia för att påverka AIK-frågor. Samtidigt kommer vi aldrig att låta sådana utspel stå oemotsagda. Här är vårt svar till Swedbank Arenas man på insidan.

  I dag försöker Reinhold genom sina uttalanden stressa AIK genom att måla upp en osann bild som gynnar hans personliga intressen i arenafrågan. Sune Reinhold har nämligen sju uppdrag (sex bolag samt Solna Stad) som går ut på att verka för nationalarenaprojektet. Därför agerar han lobbyist för att förmå den åttonde styrelsen han tillhör, AIK Fotboll ABs, att skriva på ett kontrakt med Swedbank Arena. Det är viktigt att resten av AIK Fotboll ABs styrelse agerar oberoende av sådana krafter. Inga alternativ ska vara ”självklara”, alla ska utredas objektivt och systematiskt. Och alternativa möjligheter måste undersökas bättre än vad som tidigare varit fallet, både för att hitta en så bra lösning som möjligt och för att ha en så bra förhandlingsposition som möjligt. Vad vi vet börjar fler och fler tydliga alternativ klarläggas, varför frågan snarare är öppnare än någonsin.
  AIK-alliansen kommer att fortsätta - och intensifiera – granskningen av särintressens påtryckningar i frågan. Alla försök att påverka AIK till ett beslut som inte är grundat på AIKs egna intressen, utan på ledamöters eller sponsorers intressen, kommer avslöjas och motarbetas.

  På fotbolldirekt.se säger Reinhold:
  – Den 16 december ska vi (arenabolaget, vår anm.) ha ett styrelsemöte, då kommer alla detaljer bli klara. Då kommer vi att skicka ut en pressrelease där alla frågetecken rätas ut, även de som finns kring AIKs medverkan kring arenan.

  Vår bild av arenafrågan är att det krävs mer arbete innan ett välgrundat beslut kan tas. Vi har löpande kontakt med representanter för AIK Fotboll ABs styrelse, med arkitekter, politiker och andra berörda parter. Den information vi fått från vår styrelses övriga medlemmar, samt från andra källor med anknytning till projektet, bekräftar att frågan inte alls är mogen för ett slutgiltigt beslut vare sig för AIK eller för Arenabolaget. Därför väntar vi nyfiket på Swedbank Arenas pressrelease den 16 december. Det vore onekligen imponerande om man lyckas räta ut alla frågetecken på dessa sex dagar, som Reinhold hävdar.

  Alliansen kommer att anordna ett arenamöte enbart för AIK-supportrar efter nyår. Fram till dess är alla AIK-vänner välkomna att maila sina idéer, kommentarer och frågor till arena@aik-alliansen.se, så svarar vi på allt efter bästa förmåga. 

  Åsikterna som framförs i denna artikel är AIK-alliansens egen och delas inte nödvändigtvis av GF-redaktionen.


  86 KOMMENTARER      12303 VISNINGAR
  AIK-ALLIANSEN
  2008-12-11 10:01:00


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  AIK:
  Min åsikt e den att utan FB hade Sanny vart kvar vilket i sin tur betyder superettan med stora skulder,ett gäng spelare lämnat som bosman,sen ifall dom vill slå gårdare på käften är väl det deras sak. Säg när FB skadade för AIK när alla sköt sig i styrelsen det enda som hänt det sista är att styrelsen själva ställt till det! FB vill AIKs bästa punkt slut
  Tumme upp 2009-01-11 13:04:31
  Pluto:
  Om man tror att FB har gjort och gör något som är bra för AIK så anser iaf jag att man borde fundera om lite, tänka till, ta reda på fakta osv
  Tumme upp 2009-01-11 01:10:18

  Rauk:
  Dick: Somna om nu , Om man inte förstår hur mycket FB har gjort och gör för AIK så anser iaf jag att man borde fundera om lite, tänka till, ta reda på fakta osv. Sen yttrar man sig. och gör det rätt. Visst är det märkligt hur lite Bosmanspelare vi i AIK har fått. Som gått från oss gratis. Hmmm märkligt . för att nämna en sak. Eller jag vet inte...
  Tumme upp 2009-01-08 16:01:20
  Dick:
  Eller?
  Tumme upp 2008-12-30 20:13:56

  Dick:
  Svamla? För sista gången. Att engagera sig är självklart bra. INGEN har någon invändning mot det. Att samarbeta med FB är dock katatsrof för det underminerar AAs övriga arbete. Om man anser att engagemang är bra så bör man inte samarbeta med FB. Då blir allt engagemang liksom förgäves. Over and out.
  Tumme upp 2008-12-19 08:12:04
  GnagetFramåt:
  "Dick" och "Mattias": Ni plockar knappast några poäng genom att svamla. Det måste vara provocerande för er att representanter från supperterorganisationerna de facto vågar ta ställning i stora sakfrågor - för just en hel dels supportrars skull (det finns, här och häpna, en del medlemmar i BA Stockholm, Smokinglirarna, Ultras Nord, SI...) Tror ni AA gör allt detta arbete för att de tycker att det är en "rolig grej" eller ge PR för FB? Nej, de gör det helt enkelt därför att det är viktigt för AIK och den verklighet som man befinner sig i. Vakna!
  Tumme upp 2008-12-18 19:57:48

  Gnagaren:
  Ähhh, vad fan: ring amerikanska " extreme homemakeover " vet jag så kommer de och bygger en arena åt oss. Skämt och sido: jobba på en seriös sponsor som går in och helt enkelt sponsrar oss med en arena någonstans. Tror inte de ska vara helt omöjligt. Kan FC Köpenhamn så kan andra.
  Tumme upp 2008-12-17 18:25:41
  Mattias:
  "GnagetFramåt":Men vart någonstans hittar du att någon här på forumet tycker att det är dumt att engagera sig, driva supporterfrågor osv?? Det är ingen här som skrivit att dom tycker det så jag vet inte riktigt vilken sida du är inne och läser på men du får gärna upplysa mig isf. Dom flesta verkar tycka det är riktigt bra att folk engagerar sig och sliter för gnagets bästa, jag tycker absolut att det är bra gjort att folk orkar med att engagera sig och kämpa för saker dom tror på MEN bara därför behöver inte alla hålla med om att dom personerna gör rätt saker osv och det som jag fortfarande tycker är så synd är att blanda in FB för även om "ni" (dom enda som tydligen engagerar sig enligt dom själva) inte verkar tycka att det inte är det minsta problem med det så tycker jag det och jag är helt övertygad om att både alliansen och AIK i längden förlorar såååå mycket mer på att blanda in FB genom att låta dom vara med på "offentliga" uttalanden från tex alliansen. Jag vet inte om det är för att "ni" är för "insnöade" (och det är inte på ett drygt sätt jag menar med det) i er grupp och i ert engagemang (då ni säkert är jäkligt tajta och jobbar ihop mycket för det ni tror på) men jag har inte hört eller träffat någon gnagare, "allmänhet", media eller nåt sånt som tar alliansen seriöst om dom blandar in FB. Det spelar ingen roll om det är sakfrågor (som det skriks mycket om här) eller om det är rent allmänt om framtiden för gnaget och alliansen men jag är helt säker på att varken AIK eller alliansen vinner någonting på att blanda in FB. Men jag tycker fortfarande att mycket (men inte allt) av det alliansen gör är kanon och i längden gynnar AIK men gör det isf utan FB (oavsett enskilda frågor eller inte). Sen allt snack om att engagera sig, det verkar vara så att bara för att man inte engagerar sig på precis det sätt tex alliansen gör så gör man ingenting enligt dom som är "för" FB. Man kan ju faktiskt engagera sig på många olika sätt och dom sätten tillsammans (och inte bara var för sig) blir (oftast) något bra. Ojojoj blev kanske lite långt det här men så blir det ibland.
  Tumme upp 2008-12-17 14:37:03

  Dick:
  Gnaget Framåt: Om man vill engagera sig så ska man göra det på demokratisk väg och inte genom terror. Det spelar ingen roll om man har rätt i sak. Alla här inser väl att även om man tycker FB påverkat AIK i rätt riktning, så innebär INTE det att man alltid i framtiden kommer ta rätt beslut. Vem ska hindra dom när man kommer med helt galna ideér? Genom att släppa in organisationer som hotar medlemmar, spelare, tränare osv så förstör man möjligheten att framöver ha högt till tak och utvecklas framåt som förening. Ska jag va tydligare?
  Tumme upp 2008-12-17 14:22:12
  bovine70:
  På Kungens tid diskuterades en ombyggnad av just Skytteholm. Det pratades om läktarplats för runt 12000 och ett tak som skulle vara rörligt, så solen kom in på somrarna. Jag minns inte vad man talade om för underlag, men det skulle inte förvåna mig om det var konstgräs. Det var ju på modet då. Hur som, tanken är ju strålande. Vi slipper ha med mammons djävlar att göra. Ska en svinig bank ha oss som mjölkkor? Tänk igen, vänner, en bank tjänar penki på er...som vanligt, eller? En bank har era nötter i en påse, som vanligt... Nej, det är bättre att satsa långsiktigt. Egen arena, i samarbete med Solna, som också kan användas för vinterträning inomhus. Det ger att vi kan hyra ut till övriga klubbar i närområdet och tjäna pengar på andra...t.ex. Bajsen och Djurhuset. Vi kan inte bara se till andras intressent hela tiden. Laget och lagandan måste premieras. Applåd till AIK-alliansen som ifrågasätter. Kom ihåg, de ifrågasätter...
  Tumme upp 2008-12-17 13:33:39

  GnagetFramåt:
  Förstår ej hur man så simpelt kan spy galla över AIK-alliansen, vad exakt och konkret vill ni uppnå med det? Detta uttjatade med att FB var med som avsändare på ställningstaganden i höstas, därför att det vid tillfället var viktigt att få med samtliga parter vad det gäller falanger, håller inte som argument för att man ska kunna tycka att det är en dålig sak att engagera sig, vilja få kunskap om och driva supporterfrågor på riktigt. Man behöver människor som driver dessa frågor och detta är de facto för AIK:s bästa. Ni förminskar vikten av kunskap och att kunna ta in olika perspektiv i sakfrågorna! Realiteten är sådan att det finns olika intressen inom klubben, där olika parter drar åt olika håll - vilket i sig är helt naturligt - det är därför extra viktigt att engagera sig i frågor idel viktiga för supportrar. Det uppenbarar sig emellertid att det finns en del personer här som tycker om att slicka styrelsen i röven oavsett och för dessa er känns det självklart jobbigt med ett riktigt engagemang inom klubben från annat håll än detta. Faktum kvarstår dock att alla delar av klubben måste finnas representerade i den verkligheten som finns i AIK och där det händer mycket saker hela tiden av vikt för framtiden.
  Tumme upp 2008-12-17 12:38:01
  Dick:
  Inget problem att FB finns på gatan. Stort problem att FB får komma fram och uttala sig i officiella sammanhang. Någon som har svårt att förstå varför?
  Tumme upp 2008-12-17 09:46:36

  Mattias #1:
  Jaha, var det inte idag det så kallade "arenabolaget" skulle komma ut med sin pressrelease? Hur lång tid tar det innan luftslotte rämnar?

  "– Den 16 december ska vi (arenabolaget, vår anm.) ha ett styrelsemöte, då kommer alla detaljer bli klara. Då kommer vi att skicka ut en pressrelease där alla frågetecken rätas ut, även de som finns kring AIKs medverkan kring arenan. "

  Tumme upp 2008-12-16 21:30:43
  En gnagares äkta respekt:
  Farväl Tomten! Du var min favoritbajare och en äkta söderkis, sådana som inte längre föds. Ett större Bajenhjärta än ditt är är svårt att finna. Må du uppleva många fina matcher ovan molnen där dom gamla bajarna träffas och sänker en bira!
  Tumme upp 2008-12-16 21:20:55

  Oscar:
  #Mattias

  Inlägg där man helt bortser från frågan och helt fokuserar på FB ger ett intryck av att skita totalt i AIK. Eller kunskap om vad som just nu är viktigast. Firman har funnits i 15 års tid och det är väl ett jävla sett att reagera på det nu, I ARENAFRÅGAN. Folk sitter och klagar på AA pga FB istället för att skaffa kunskaper om läget och engagera sig.

  Måste man skriva "jag tar avstånd från FB" (vad fan det nu betyder) för att få ha en legitim åsikt? Verkar fan så.

  #Nisse

  Ja, det gick ju bra 2003-2004 när Hellströmer o co tömde AIK på kapital och långsamt skickade ner oss i superettan. Nej, så passiva får vi aldrig bli igen!

  Tumme upp 2008-12-16 19:58:53
  Klios:
  ETT FÖRSLAG!
  Det kanske skulle vara bra om vi alla som betalar in medlemsavgifter till de olika falangerna ger fan i att gör det fram till den dagen som samtliga falanger högt och ljudligt visar ett markant avståndstagande gentemot FB???

  Tumme upp 2008-12-16 17:33:56

  Dick:
  Skönt att man slapp se FB skriva under denna artikel. Bra jobbat AA!! Ni verkar ha fattat och tagit åt er av kritiken.
  Tumme upp 2008-12-16 14:50:08
  Eric:
  Oscar, Gnagare m fl: Jag tycker att AA är ett bra initativ på många sätt. Därav min förvåning/besvikelse på att de tillsammans med FB gör en skrivelse. Aliansen bör om de ska ha någon som helst trovärdighet eller legitimitet bland den bredare massan av AIKare inte ha något med FB att göra.

  Tror att det är väldigt få gnagare som identifierar sig med FBs hot och våldsromantik.

  Tumme upp 2008-12-16 13:32:00

  Nisse:
  Låter man styrelse och ledare göra sina jobb utan att supporters blir inblandade kanske det skulle gå bra för AIK en säsong!!!
  Tumme upp 2008-12-16 10:43:40
  Gnagare:
  AIK-alliansen är dessa falangers samlade röst: Black Army Stockholm, Sol Invictus, Smokinglirarna, Ultras Nord och AIK-tifo. Det är dessa som står bakom AA. FB är en egen falang.
  Tumme upp 2008-12-16 09:49:14

  Mattias:
  Oscar: Kom inte och snacka om AIK:are eller inte, det är nog dom du rabblar upp precis lika mycket (eller kanske tom mer) som du själv. Och även om nu du inte tycker det så kan det ju vara så att denna debatt om FB:s inblandning med Alliansen, och allt vad den för med sig, är för AIK:s bästa eller hur?? Jag håller med om att sakfrågorna (arenan osv) är väldigt väldigt viktiga men det är absolut debatten om FB också. Alliansen får lite av syndromet "som man bäddar får man ligga" dvs deras trovärdighet har sjunkit något radikalt hos en massa supportrar pga allt detta med FB och i längden så är också allt detta viktigt för AIK.
  Tumme upp 2008-12-16 05:01:26
  Klios:
  Det börjar bli mer och mer uppenbart att FB är AA och att de andra bara är (får) vara med för att kunna få ut det på något mera rumsrena websidor. Snacka om att sträcka ut ett lillfinger och bli av med hela jävla kroppen inklusive själen!
  Tumme upp 2008-12-16 01:06:18

  Oscar:
  # "Gnagarn" "Halal" och "backman" m fl

  Det börjar bli lite väl uppenbart att visa som vill skada AIKs intressen blandar in firman för att misskreditera det som nu sägs från AIKs organiserade fans. Vi andra, riktiga AIKare skiter totalt i vad en liten våldsgrupp gör och säger, men de ÄR en del av AIK och har som medlemmar lika stor rösträtt som någon annan. Att NI försöker misskreditera AIK-Alliansens trovärdighet genom att fokusera på en liten grupp AIKare snarare än att fokusera på innebörden av arenafrågan säger egentligen allt, ni är inte AIK:are och bör således inte befinna er på den här sidan. Här försöker vi ha en öppen och ärlig debatt för AIKs bästa.

  Tumme upp 2008-12-15 23:27:06
  Gnagarn:
  När ska vi RIKTIGA AIKare och fotbollsälskare slippa skämmas för dessa knäppa våldsälskare?
  FB är det största sandlådegäng som gömt sig bakom vårt klubbmärke. Och att försöka legalisera dem var nog AA största misstag. Våld och fotboll hör inte ihop. Våld är det största hotet mot Gnaget!!!

  Tumme upp 2008-12-15 19:10:08

  Och globen är fortfarande ett trist exempel:
  25000-35000 alltså.
  Tumme upp 2008-12-15 14:21:16
  GNAGAREN62:
  egen arena och inget annat
  Tumme upp 2008-12-15 14:17:26

  Globen är ett trist exempel:
  Portugisiska fotbollslag kan gå till Champions League-slutspel, vilket allsvenska lag inte ens på ngt sätt är i närheten av. En större arena än 2500-3500 åskådare blir i längden orimligt stor för en allsvensk klubb.
  Tumme upp 2008-12-15 14:11:01
  C:
  Om arenan byggs med avgränsat etage där nedre delen rymmer ca 25000 pers så borde den arenan funka bra. Jämför med flera arenor i Portugal t.ex som kan skapa fantastisk atmosfär trots att arenan är halvfull...
  Tumme upp 2008-12-15 12:48:38

  halal:
  Usch, det är tråkigt att det blivit så men efter AA:s utspel tillsamman med FB är deras trovärdighet körd i botten hos mig. Det gör att jag är väldigt skeptisk till alla deras uttalanden numera. Inklusive detta.
  Tumme upp 2008-12-14 22:44:38
  future:
  Det är väl inte nödvändigt men möjligtvis önskvärt att AIK är med i Arenabolaget från start. Hur bolaget ser ut när bygget är klart väldigt svårt att förutse. Statliga Jernhusen är inte en långsiktig ägare, förmodligen inte Peab heller. Vilka tar över deras ägarandelar?
  Tumme upp 2008-12-14 19:55:12

  Tala om att vara något paranoid:
  Driva häxjakt på styrelsen? Ehh, det är ett ställningstagande, man framför åsikter som man har tänkt igenom och gemensamt står för. Det är inte så mycket gnäll som att faktiskt kunna ha ett kritiskt tänkande vad gäller supporterfrågor. Vad exakt vill DU uppnå?
  Tumme upp 2008-12-14 19:01:44
  Backman:
  Gnället är det AIK-alliansen som står för. Supporters ska vara, just det, supporters och stötta sitt lag. Inte leta upp frågor där ledningen ev agerat tveksamt och sen bedriva häxjakt på dem. De största gnällkäringarna i denna soppa är just AIK-alliansen. Att man sen agerar tillsammans med firman sänker alliansens trovärdighet till noll.


  Tumme upp 2008-12-14 18:38:44

  Eric:
  Hade inte AA "legat i samma säng" som FB under hösten hade de haft betydligt större legitimitet. Nu har man haft skrivelser osv med FB vilket gör åtminstone mig besviken på deras agerande.
  Tumme upp 2008-12-14 14:59:32
  Oscar:
  #Rawbay

  En AIK-supporter ska göra vad den tror är bäst för AIK. Basta.

  Tumme upp 2008-12-14 00:28:21

  Rawbay:
  Ingen har bett om att AIK-supporters ska göra något förutom att hålla på AIK i med OCH motgång. Supporters ska inte vara ett beslutande organ, de ska vara supporters. AA - Avgå med era PR-trick och ert uppviglande mot AIK-ledningen!!
  Tumme upp 2008-12-13 22:52:23
  GnagetForever:
  Alla ni som gnäller och klagar över AIK-alliansen (det vill säga dessa falangers samlade röst: Black Army Stockholm, Sol Invictus, Smokinglirarna, Ultras Nord, AIK-tifo) , deras engangemang och ställnigstaganden, gör någonting själva istället, organisera er och gör något som ni själva tycker är rätt. Att sitta bakom ett tangentbord och spy galla över människor som ändå gör slag i saken och engagerar sig, det leder inte särskilt långt ... Fråga er själva vad ni konkret vill ni uppnå genom ert gnäll. AA engagerar sig i supporterfrågor och sammansluter olika led, detta för att kunna förändra i den riktning de vill. Detta bör uppmuntras!
  Tumme upp 2008-12-13 21:50:36

  Eric:
  Rawbay...
  Som du säger: "it takes one to see one..."

  Tumme upp 2008-12-13 13:36:18
  Rawbay:
  "AIK-alliansen avråder, som alltid, från PR-trick i massmedia för att påverka AIK-frågor."
  ...och hur var det med hela "Vi vill ha Norling kvar"-kampanjen? Eller allt som AA gör? Är inte det PR-trick så säg?Vi vill ha AIK kvar! Avgå Alliansen?

  Årskortsbojkotten? Vilket skämt!

  Tumme upp 2008-12-13 09:42:47

  sverige:
  förstår att ni är besvikna över att ni ska behöva dras med nationalarenan, men Sverige behöver den.
  -och är det ngn svensk klubb som kan någorlunda axla denna jättearena skall det väl vara AIK? // IF Elfsborg

  Tumme upp 2008-12-13 00:21:28
  Backman:
  Att dra fram årskortsbojkotten som exempel på positiva saker som alliansen har gjort känns ju inte direkt smart. Vilka applåderar årskortsbojkotten mest tror du? Fundera ett tag.

  Har polletten trillat ned nu? Man applåderar än på Skansen och i Björns trädgård, om du inte fattat nåt.

  Årskortsbojkotten avsikt är att förstås skada AIK:s ekonomi. Helt obegripligt att någon som kallar sig AIK:are föreslår något sådant.

  Tumme upp 2008-12-12 23:08:28

  Botten:
  Det där varit inte ett särskilt smart uttalande, "Gnagobert". Du spyr galla över AA men motiverar inte varför. "Sabbotörer till AIK"? Vad är det för formulering? Lär dig svenska!
  Tumme upp 2008-12-12 21:04:48
  Gnagobert:
  AIK-alliansen är ett tråkigt skämt. Sabbotörer till AIK.

  Swedbank arena är inte perfekt. Men bara att erkänna det enda alternativet ett antal år framåt. Bara vi får rättigheterna till våra evenemang så är det bra nog.

  Tumme upp 2008-12-12 20:07:21

  Oscar:
  #tocke

  De är de organiserade AIK- supportrarnas samlade röst. Räcker det?

  Tumme upp 2008-12-12 18:23:26
  Suck:
  Stadion stinker apa! Nej, fy fan, aldrig där!
  Tumme upp 2008-12-12 17:40:59

  Mange:
  AIK ska då fan inte spela på slödderstadion iaf. Hellre då Stadion som en gång var AIKs.

  Swedbank nej tack!

  Tumme upp 2008-12-12 16:59:07
  PR:
  Tänk på att det sitter pr-människor på uppdrag av olika kommersiella intressen för att driva debatten till deras fördel. Därav försöker de nedvärdera aik-alliansens inlägg med vilka de är, vad har de för kompetens etc. AIK alliansen har visat med årskortsbojkotten att de kan påverka stora skaror av lojala aikare, vilket gubbarna är skiträdda för att de skall göra när det gäller nya arenan. De är rädda för en Globen i repris.
  Tumme upp 2008-12-12 16:27:18

  Sluta tjata:
  AIK-Alliansen
  (Black Army – Stockholm, Sol Invictus, AIK-Tifo, Smokinglirarna, Ultras Nord)

  Tumme upp 2008-12-12 16:23:21
  Krossa SvFF och banksvindlarna!:
  En egen mindre arena är enda alternativet. Om inget annat är möjligt så bör vi spela på Bajens arena. Bara på en sådan arena kan vi få den rätta stämningen och gemenskapen och därmed rädda publiksiffran. Att stå i ena hörnet på en tom jättearena, som i Götet, blir vår undergång. Spola Swedbank!
  Tumme upp 2008-12-12 16:15:35

  tocke:
  Vem och vilka ar AIK alliansen?

  Vilken relevant kompetens, erfarenhet, utbildning, etc, har alliansen? Nagon som vet?


  Tumme upp 2008-12-12 15:19:54
  .:
  ...undrar vem som ska betala den helägda arenan? eller ska aik låna ihop pengarna, för i så fall är den ju inte helägd av aik... men jag håller med, det bästa hade varit om aik var en jätterik klubb. då hade vi kunnat bli störst...
  Tumme upp 2008-12-12 12:44:02

  Vasastan:
  nu är det mycket smutskastning mot våra egna nedan. Alliansen visar sina sympatier. Vilka sympatier visar Sune? Gå på mötet så kommer ni se vilka alliansen är. Det är klart at alla inblandade ser att om AIK inte spelar på arenan så är den skjuten i sank. Swedbank har inga stålar. konjunkturen åt helvete. svff tappar intäkter. publiken sviker. Detta flaggskepp är på intet sätt klart för första spadtaget. För all ainblandade så är det ett stort nederlag om man inte får med AIK och det kommer vara ett smutsigt spel. Man ser chansen nu när charlie är borta och vi har en ordförande som har egna problem med sina bolag. HÅll ihop!
  Tumme upp 2008-12-12 12:12:34
  störst i norden?:
  Vi som vill se AIK som nordens största fotbollsklubb inom 5 år ( borde redan idag vara så) inser att arenafrågan är viktigaste pusselbiten. Se till att dagens 5 ägare blir 6. AIK blir då den 6;e ägaren med sådär 15% ägarandel. Hälften av dessa 15% får övriga ägarna "bjuda" AK på för att vi ska spela där. Resterand 7,5% går AIK-sponsorerna, klubben och medlemmarna in och finasierar. Endast genom ett delägande i Arenan får AIK del i intäkterna och det är också enda sättet att få muskelstyrkan att bli en stark aktör mot övriga ägare. Att bara och få sälja korven kommer aldrig att ge AIK de framtida finanser som gör att vi kan konkurera med FC Köpenhamn eller andra storklubbar. Risken är snarare att Hammarby och DIF med stöd av Stockholms stad springer förbi...o ve o fasa...Enda alternativet till detta är en egen helägd arena.
  Tumme upp 2008-12-12 11:42:22

  ectasy:
  Måste hålla med om att det är dags för AIK-Alliansen att berätta vilka de är. När ni nu har tagit på er ett sånt stort ansvar så är det inte mer än rätt att man får reda på vilka man skall ge ris och ros när ni uttalar er.
  Tumme upp 2008-12-12 09:03:03
  Mbeki:
  Bygg ut skytteholm istället! Jag vägrar gå på swedbank arena! Vad blir det för nummer på arenan/stadion egentligen? finns det inte redan 2-3 stycken swedbank arena redan? Äh jag tror inte jag kommer gå på fotboll inom några år tyvärr =( det är för mycket
  Tumme upp 2008-12-12 07:39:26

  Antoine:
  Klgnhr
  Stort tack för din öppenhet. Jag har sett representanter i TV och läst om själva bildningen av Alliansen, men har ingen aning om hur er verksamhet fungerar. Att vara öppen och åtkomlig gör att förtroendet ökar. Personligen tror jag därför att formaliseringen är oerhört viktig. Borde vara svårt att få vara med och fatta beslut annars.

  Tumme upp 2008-12-12 01:51:28
  AIK-gemenskapen:
  #Oscar
  Varför ska jag aktivera mig om jag litar på att AIKs styrelse är kapabla att ta vettiga beslut? Jag känner inte att det är vi mot dom. Styrelsen är ju tillsatt för AIK (och dess supportrars) bästa. De borde rimligtvis inte ha något intresse av att få ner AIKs publiksiffror, flytta till en för klubben dålig arena eller tillsätta en sämre tränare än den befintliga... Alla de här "öppna breven" ökar ju klyftan mellan klubben och fansen, jag undrar som sagt bara som det är bra för gemenskapen? Jag skulle självklart se att AIK spelade i en mindre arena mer anpassad för allsvenskt (och CL?) spel. Tyvärr är det pengarna som styr dessa beslut och sist jag hörde något om AIKs pengar så var det i samband med röda siffror... Eller sitter AIK-alliansen på info om att klubben har pengar undanstoppade till en egen arena någonstans?

  Tumme upp 2008-12-11 23:53:53

  Oscar:
  #AIK-gemenskapen

  Jag förstår hur du menar, men se fan till att aktivera dig själv om du vill framföra en annan åsikt. AIK-alliansen är de organiserade AIK-supportrarnas samlade röst och jag tycker att vi ske ge dem vårt stöd. Märker att en del har en rätt slapp attityd till arenafrågan, "soft med fräscha toaletter ju" typ.

  Det verkar inte som att dessa har förstått den stora problematiken. Dvs att om inte AIK får medbestämmande rätt och inflytande ekonomiskt kommer man aldrig kunna prestera de sportsliga resultat som ett svenskt lag BORDE kunna prestera i t ex CL.

  Ålborg spelade oavgjort mot Man United på bortplan igår. De ´gnagare´ som tycker det är hybris kan dra åt djurgårn.

  En större fråga är ju SvFF, svensk fotbolls "lobbyorganisation" som har blivit en ren landslagsorganisation och som verkar skita fullständigt i att allsvenskan dräneras på bra spelare av Norge och Danmark....

  För helvete gnagare, aktivera er lite. Den här frågan kan om 15- 20 ha visat sig vara helt avgörande för vår klubbs framtida framgångar, eller bristen på det samma.

  Det är inte fel att tycka annorlunda, men tyck någonting och sluta utgå ifrån att allting ordnar sig.

  Tumme upp 2008-12-11 23:28:21
  Anti:
  Så Firman Boys står inte bakom detta, med tanke på att ni inte gör gemensam sak med dem denna gång?
  Tumme upp 2008-12-11 22:31:06

  AIK-gemenskapen:
  Jag tror jag förstår vad AIK-alliansen vill, men se upp så att ni inte får hybris. Det känns som om de senaste raden "utspel" mest givit kvällspressen stora rubriker och hjälpt till att splittra AIK-supportrar (och det tror jag mig veta är exakt vad ni inte vill göra). En annan skrämmande sak med Alliansen är ni verkar vilja bevara allt gammalt (även om det inte är speciellt bra). Jag kanske är ensam om att vilja ha tränare som levererar rolig fotboll och bra resultat till vårt AIK?
  Tumme upp 2008-12-11 21:53:09
  Madsen högra skinka:
  Dubbelrövar är ett ständigt återkommande problem i Svensk fotboll!
  Tumme upp 2008-12-11 21:17:35

  Sune en i raden:
  AIK hör hemma i Solna, inget snack! Att det helt plötsligt blir diskussion i frågan är förbluffande. Varför diskuteras inte hela projektets intresse kaka med SvFF och AIK...hand i hand fortfarande? Vem minns inte den subventionerade planhyran som AIK fick till skänks under många år innan någon synade. SvFF och AIK, var går gränsen? Internleverantörsupphandlingar är bäddat för trubbel och SvFF och AIK har allt för länge gosat under täcket betalt av övriga fotbollssverige!!
  Tumme upp 2008-12-11 21:16:00
  Jonnyboy:
  Låt oss gör aklart en sak jävligt fort: den nya arenan som byggs vid Globen ÄR INTE BAJENS ARENA. Det byggs av Stockholms stad och ska driftas av Anschutz. Ett under att vraken tror att det är deras arena. Eftersom AIK har mer ekonomisk trovärdighet hos Stockholm än by-fånarna så skulle staden jubla om vi valde att spela där istället. Då är man åtminstone garanterad någon form av inkomst...
  Tumme upp 2008-12-11 20:19:12

  Klgnhr:
  Antoine

  AIK-alliansen kommer formaliseras. I dagsläget är det en allians för de fyra supporterföreningarna Black Army, Sol Invictus, Smokinglirarna och Ultras Nord. Vad det innebär är alltså att dessa föreningar gemensamt kommunicerar.

  Representanter från AIK-alliansen har det senaste året visat sig i SVT, Studio AIK, Fan-TV och övriga AIK-kanaler.

  Är det något utöver det du undrar över, skicka ett mail till arena@aik-alliansen.se eller hör av dig till mig.

  Jag, som var med och utformade texten ovan, heter Simon Strand. Mitt telefonnummer är 0709 395 203.

  Tumme upp 2008-12-11 19:50:27
  Putte:
  Mycket bra svarat av AIK-alliansen.
  Stå på er, såklart ni ska få välja var ni ska spela och vara med och påverka.
  Även här har vi Bajare ett försprång ; )

  Tumme upp 2008-12-11 19:25:48

  Gnappe:
  HAHA! Håller me Matte. Killens komplex för Gnaget är beundransvärt.
  Tumme upp 2008-12-11 19:15:04
  Matte:
  Tyrbaj lever i sitt eget kosmos. Så kul att läsa hans inlägg.
  Avd. Bajen kom på allt

  Tumme upp 2008-12-11 19:12:03

  Solnaråtta:
  OK, vi beundrar er och vill vara som er men då kan vi väl också få spela på er arena, va?
  Tumme upp 2008-12-11 19:06:38
  Carl:
  AIK borde lämna hålan i Solna och återgå till Stockholm där vi hör hemma!
  Tumme upp 2008-12-11 19:04:46

  BAJEN:
  haha som om ni skulle FÅ spela på vår arena! ni glömmer nog att de e Bajare ni pratar om. Vi skulle riva nya arenan innan vi låter er spela på den. fyfan blir illamående av bara tanken...
  Tumme upp 2008-12-11 18:40:03
  TyrBaj!:
  Jag hade hellre spelat på en "swedbank arena" på söder eller söder om söder än på en 25000-30000 arena i Solna.

  Att ni råttor vill vara som oss visar ni gång på gång, men förpesta inte nya Söderstadion!

  Tumme upp 2008-12-11 18:32:50

  Stockholmare:
  Varför ska vi lira i Solna? Vi är ett Sthlmslag och kan därför lira t ex på Bajens arena likaväl som Hovet. Eller måste hockeyn också lira i Solna?
  Tumme upp 2008-12-11 18:25:57
  Antoine:
  Är det inte hög tid för den nya maktfaktorn AIK-Alliansen att presentera sig så att alla kan se vilka de är. Vad heter ni? Har ni några stadgar? Och vad innebär det egentligen att ett brev är underskivet med "AIK-Alliansen"?
  Tumme upp 2008-12-11 18:04:56

  Anti-Allians:
  AIK skall spela i Solna. Hellre Skyttis än Bajens skrytbygge.
  Tumme upp 2008-12-11 17:54:03
  SöderCelt:
  Spela på vår arena? Vete fan asså... Men visst, vi har ju tvingats lira på er hemmaplan en massa år nu trots att vi borde sluppit
  Tumme upp 2008-12-11 16:57:11

  rådis:
  Låt oss spela på Bajens nya arena. Vi delar på Hovet, vi kan dela även på den. Den är precis lagom stor.
  Tumme upp 2008-12-11 16:15:01
  Jimmie:
  BOJKOTTA SWEDBANK ARENA!
  Tumme upp 2008-12-11 16:13:30

  Oscar:
  #Rimbo

  Vad fan snackar du om? Anser du det möjligt att alla frågetecken kan vara utklarade till den 16e december? Uppenbarligen utan att vi supportrar, eller AIK för den delen har fått några detaljer redovisade som vi sedan kunnat ge våra synpunker på.

  Förövrigt var et alldeles uppenbart att Sune Reinholds ger blanka fan i både AIK och dess supportrar iom de undvikande svaren han gav i intervjun här på GF.

  Tumme upp 2008-12-11 15:37:43
  Rimbo:
  Ytterligare ett av AIK-alliansens tokiga utspel. Skall alla AIK:are som får bra poster i samhället behandlas som fiender blir resultatet i slutänden kontraproduktivt för klubben.
  Tumme upp 2008-12-11 15:27:26

  E:
  Hellre AIK i division 7 G på Swedbank än med folk som håller på och muppar sig över att vi får än större arena. Va fan, ta med fler vänner istället?

  Den som inte förstår att man kan STÅ på sittplats bör se över sina funderingar kring frågan.

  Tumme upp 2008-12-11 14:05:17
  mannie fresh:
  arenan är på tok för stor.. funkar inte me 50 tusen pers.
  hur ofta är ulevi utsålt? mellan 35-40 tusen låter fint...

  Tumme upp 2008-12-11 13:56:49

  Hyvää Pääyvey:
  Glöm inte bort att Sune även sitter i AIK Fotboll AB:s styrelse, och att hans intressen således också är AIK:s väl. Jag tror inte att alla förstår vilken förmån vi har i en styrelseledamot med insyn i precis hela arenafrågan. Där snackar vi kompetens!

  Men okej, uttalandet är rätt plumpt om det nu inte blir så att vi får en massa svar den 16:e.

  Tumme upp 2008-12-11 13:47:29
  Idioti:
  Ståplats är snart ett minne blott !!!!
  Genom stöd av nya huliganlagen är det bara en tidsfråga innan supportrar som står kommer och gripas av ordningsmakten.
  FOTBOLLEN ÄR DÖD


  Tumme upp 2008-12-11 13:36:44

  Norra Ståare:
  Sune :AVGÅ.
  sitter på för många stolar samtidigt, för många egna intressen.
  Testa Ståplats

  Tumme upp 2008-12-11 13:22:55
  madmag:
  Min förhoppning är att Sune för att se till att allt blir klart till 16/12 måste ge AIK ett sjukt bra kontrakt. Då blir nya arenan bra!
  Tumme upp 2008-12-11 11:53:06

  Elvis:
  Sune ses på norra!
  Tumme upp 2008-12-11 11:38:44
  Dick:
  Snyggt jobbat AA!!
  Tumme upp 2008-12-11 10:43:52

  ANNONS:

  Fler artiklar om AIK

  Officiellt: Kristoffer Olsson lämnar AIK
  AIK Krasnodar blir nästa klubbadress för den nyblivne svenske mästaren.
  2019-01-07 10:17:00

  ”Intensiva diskussioner om Haksabanovic”
  AIK AIK vill ha värvningen på plats redan till januari 2019.
  2018-11-30 16:10:00

  Haukur Hauksson lämnar AIK
  AIK Får inte förlängt kontrakt och lämnar klubben vid årsskiftet.
  2018-11-23 12:10:00

  Robin Jansson: ”Det är helt underbart”
  AIK Mittbacken matchhjälte när AIK ordnade SM-guldet 2018.
  2018-11-11 17:05:00

  Inför avgörandet
  AIK Åtta poängs försprång har blivit två. Imorgon avgörs det om guldet kommer hem till huvudstaden eller inte. Ett decimerat AIK möter Kalmar på Guldfågeln Arena, samtidigt som IFK Norrköping tar sig an Häcken på bortaplan.
  2018-11-10 16:46:00

  Norrköping vann mot ÖSK – här är AIK:s startelva
  AIK Över 50 000 biljetter sålda till sista hemmamatchen mot GIF Sundsvall.
  2018-11-04 16:55:00

  Inför AIK-Sundsvall: Det är dags...
  AIK En händelserik vecka är på väg mot sitt slut. AIK tar under söndagen emot Sundsvall i en match där mästare kan krönas.
  2018-11-04 00:42:18

  Spelarbetyg efter segern i Östersund
  AIK Ett heroiskt kämpande AIK höll ut och vann mot ÖFK med 2-1 trots en tidig utvisning. Detta renderar naturligtvis i höga betyg.
  2018-11-01 22:06:16

  Östersund - AIK 1-2: Testa stör!
  AIK Efter en tidig utvisning på Adu var det nog många antagonister som njöt. Men AIK samlade kraft, gjorde en heroisk insats och vann matchen. I och med det leder AIK Allsvenskan med fyra poäng och kan säkra guldet redan på Söndag.
  2018-11-01 21:34:00

  Inför Östersund-AIK: Kan AIK hitta tillbaka till vinnande spår?
  AIK Det blev en händelserik måndag när Sebastian Larsson slog till med en sen kvittering mot Malmö. Blott tre dagar senare väntar ett nytt hinder i jakten på Lennart Johanssons pokal, Östersund på bortaplan.
  2018-10-31 23:21:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Svensk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US | FORUM | BETTING
  Slutspelståget tuffar vidare
  ”Spelarna är fortfarande ur balans”
  Han är skrällen: ”Vi chansar”
  #17: La lumière, c'est moi
  Nyförvärvet klev fram för Djurgården
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies