fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 61760 | Inloggade: 25 | Antal medlemmar: 183038
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Sommarserie - Vart tog de vägen - 2000
  Tony Flygare - Mannen som fått personifiera en misslyckad talang

  Sommarserie - Vart tog de vägen - 2000

  Spelarna som lämnade oss under decenniets första år.

  Vi kommer att titta på alla spelare som lämnat oss under 2000-talet och dessutom spelat minst en tävlingsmatch (detta av rent praktiska skäl).
  I serien kommer vi försöka reda ut hur det gick i MFF, och var spelaren sedan tog vägen.

  Det är nu dags för 2000 - det sista året i serien. Vi förlorade storspelare som Niklas Kindvall, men även felköp som Niklas Gudmundsson och missade talanger som Tony Flygare.
  Betygsskalan är, givetvis, högst subjektiv och grundar sig på en skala 1-10 där 10 är fullständigt fantastisk, 5 fullständigt godkänd och 1 fullständigt miserabel.

  Namn: Niklas Kindvall
  Period i MFF: 1996-2000
  A-lagsmatcher (mål): 193 (56)
  Hur gick det i MFF:
  Efter att ha vunnit skytteligan i IFK Norrköping flyttade Niklas Kindvall utomlands till Tyskland. Där fungerade inte mycket och efter bara ett år återvände han till Allsvenskan när Malmö FF kallade. MFF hade rimligen räknat med att man värvat en stor målskytt, men riktigt så blev det inte. Kindvall var under hela sin period i MFF en riktigt bra spelare, men någon målspottare var han inte, även om hans facit inte är uselt.
  Framförallt blev Niklas en oerhört "klok gubbe" i offensiven som allt som oftast hade ett finger med i våra anfall, och man skall nog inte heller glömma att han kunde lära ut ett och annat till en viss Zlatan Ibrahimovic som kamperade med Kindvall på topp under sista året.
  Betyg på tiden i MFF: 8
  Vad hände sedan: Lade skorna på hyllan efter tiden i MFF - åtminstone på elitnivå. Har synts i lägre sammanhang dock i kändislaget FC Andrea Doria. Sysslar annars med att frilansa nuförtiden "mest bokstäver" som han själv beskriver det. Läs gärna Magnus Johanssons intervju med Kindvall här.

  Namn: Jonas Wirmola
  Period i MFF: 1994-2000
  A-lagsmatcher (mål): 223 (7)
  Hur gick det i MFF:
  Efter att ha skolats till i Sheffield United kom Wirmola till MFF som en back av klassiskt brittiskt mått. Han var stor, stark och en lysande duellspelare som dock hade brister i framförallt rörligheten och tekniken. Jonas visste dock vad han kunde och eftersom han allt som oftast läste spelet bra klarade han sig mycket bra - framförallt som mittback, men även mittfältare. Finns en del anekdoter om Wirmola, bland annat den om att lagkamraterna skojade med honom för den bristfälliga tekniken. Då gick han hem och tränade stenhårt i smyg tills han helt plötsligt på en träning stod och trixade som rena rama Maradona. Hur mycket som är sant där är väl oklart, men den belyser två viktiga egenskaper hos Wirmola - Dels hans teknik (eller avsaknaden av densamma) och dels hans vinnarskalle.
  Betyg på tiden i MFF: 7
  Vad hände sedan: Varvade ner i IFK Malmö innan han avslutade spelarkarriären och blev tränare. Först i lägre division, men efter framgångarna i BK Näset blev han assisterande tränare i HBK - en position han behöll fram till säsongen 2008 avslutades då han sadlade om för att bli agent. Tillhör numera också BK Näset som spelare.

  Namn: Milan Simeunovic
  Period i MFF: 1998-2000
  A-lagsmatcher (mål): 24 (0)
  Hur gick det i MFF:
  Köptes från Brage där han hade haft en smått makalös vår och i princip varit en levande vägg för Borlänges stolthet. Han kom till MFF med strålande självförtroende och med fina meriter både från hemlandet Jugoslavien och Standard Liege. I Malmö kom han dock aldrig upp i samma fina spel han visat i andra klubbar och möjligen var konkurrensen från både Jonnie Fedel och ynglingen Ola Tidman för tuff och skapade en svår situation för alla inblandade. Lämnade efter 1.5 år utan att ha gjort något större avtryck i föreningen.
  Betyg på tiden i MFF: 3.5
  Vad hände sedan: Flyttade till Danmark där han spelade för både Silkeborg och Viborg, men inte i någon av klubbarna fick han riktigt till det och snart styrde han kosan tillbaka till andra sidan av sundet. Där har han de senaste åren ägnat sig åt olika tränaruppdrag i regionen, samt tydligen agerat agent när den unge Ali Ahmadi blev klar för Reggina

  Namn: Ola Tidman
  Period i MFF: 1998-2000
  A-lagsmatcher (mål): 30 (0)
  Hur gick det i MFF:
  Sågs som en framtida stormålvakt när han kom fram, men han kom också under MFF:s kanske svåraste tid någonsin vilken resulterade i nedflyttningen till Superettan. Ola fick inte så mycket speltid, men gjorde hyggligt i från sig när chanserna dök upp. Var dock, fullt naturligt, något valpig i vissa situationer och fick finna sig i att vara tredjemålvakt under stora perioder.
  Betyg på tiden i MFF: 5
  Vad hände sedan: Köptes av belgiska Gent, men flyttade snabbt vidare till La Louviére och så har det fortsatt. Har haft en period i England med spel i Stockport, Sheffield Wednesday, i Irland för Derry City samt två sejourer i Danmark där han tillhört Midtjylland samt AB. En märklig karriär, som tyvärr inte innefattat speciellt många uppdrag som förstemålvakt.
  I början av 2009 flyttade Ola hem då han skrev på för Limhamn/Bunkeflo, och han tillhör fortfarande klubben. Noterbart är att han fortfarande faktiskt är relativt ung för att vara målvakt - 31 år.

  Namn: Niklas Gudmundsson
  Period i MFF: 1997-2000
  A-lagsmatcher (mål): 121 (24)
  Hur gick det i MFF:
  Gudmundsson kom till MFF från Blackburn och var på den tiden en riktigt stor värvning - och dessutom dyr. Han hade varit en av Allsvenskans bättre spelare när han tillhörde HBK och nu skulle MFF väcka liv i karriären som gått i stå i England. I Malmö skulle han ersätta Anders Andersson, men verkligheten blev en annan och Gudmundsson var visserligen sällan dålig men inte heller bra särskilt ofta.
  Känslan var också att MFF genomgående hade problem att hitta en roll där Gudmundsson kunde få sitt, trots allt, stora fotbollskunnande. Hade god teknik och kunde användas i flera offensiva roller, men kändes på något sätt också vek.
  Betyg på tiden i MFF: 4,5
  Vad hände sedan: Flyttade till Elfsborg där han inledningsvis fick spela en hel del, men snart blev han frysboxen, vilket ledde till att han skrev på för Ängelholm. I de lägre serierna blev han en viktig spelare för ÅFF tillsammans med bland annat Jonas Axeldal, som likt Gudmundsson har ett förflutet i såväl HBK, MFF som England. Inför säsongen 2007 lade Gudmundsson av och har sedan dess bland annat setts i veteranmatcher med Halmstad.

  Namn: Jens Nordström
  Period i MFF: 1999-2000
  A-lagsmatcher (mål): 37 (1)
  Hur gick det i MFF:
  Efter att ha varit en av Malmöfotbollens bättre spelare skrev han på för MFF 1999. Jens fick vara med om två av föreningens kanske tyngsta år, men skall inte skämmas för sina insatser i himmelsblått. Han var löpstark, duktig i duellerna och hade en fin träff på bollen, vilket gjorde att han ofta var nyttig för laget under sina framträdanden.
  Möjligen saknades dock det sista steget för Jens, som inte riktigt lyckades spela till sig en ordinarie plats i laget och efter att ha varit med om att ta upp laget i Allsvenskan igen lämnade han klubben i sitt hjärta.
  Nog kändes det som om vi hade kunnat ha användning för Jens under fler säsonger - om inte annat som en väldigt nyttig breddspelare.
  Betyg på tiden i MFF: 4
  Vad hände sedan: Flyttade till IFK Malmö och därefter vidare till Bunkeflo där han var en av lagets viktigaste spelare under sejouren i Superettan. När laget föll ur valde man att inte höra av sig till Jens som därmed flyttade vidare till moderklubben IFK Klagshamn. Numera är den 34-årige veteranen mest en spelare för backlinjen, men att han fortfarande håller bra klass visar det faktum att Landskrona BoIS i dagarna gjorde klart med honom säsongen ut.

  Namn: Tony Flygare
  Period i MFF: Egen produkt - 2000
  A-lagsmatcher (mål): 9 (1)
  Hur gick det i MFF:
  Det är väl egentligen få spelare som varit så omskrivna för så lite som Tony Flygare. Hans talang är oomstridd och han beskrevs i juniorlagen som en av de bästa spelarna MFF fått fram - bättre än den jämnårige Zlatan Ibrahimovic t.ex.. Han var i princip MFF:s största talang till och med 1999. Att han missade en viktig straff det året har tillskrivits en stor anledning till varför karriären inte gick som förväntat, och kanske är det så - troligare är väl dock kanske att den straffen uppförstorats för Flygares karriär.
  Talangmässigt hade han det mesta - med tekniken och näsan för målet som de två tydligaste egenskaperna. Problemet ligger nog i psyket: Zlatan har lagt ner oerhört mycket tid och kraft för att hamna där han är i dag, och Flygare visste nog inte riktigt hur han skulle förvandla den stora talangen till ett stort spel på seniornivå.
  Betyg på tiden i MFF: 2
  Vad hände sedan: Har tillhört och/eller provspelet för en närmast sanslös mängd klubbar. Bland annat GAIS, Genoa, Bunkeflo, Mabi, GAIS, Luleå FF, Stoke, Prespa Birlik, Husie och den senaste klubben Himmelriket har kunnat lokalisera honom till är BW90. Var han finns i dag är oklart, men möjligen har han avslutat karriären. Karriären som kunde blivit så stor, men som i stället blev någon form av motpols till Zlatans.

  Text: Ulf "Raulolle" Nilsson
  Research:
  Magnus Johansson, Ulf "Raulolle" Nilsson


  11 KOMMENTARER      16206 VISNINGAR
  ULF "RAULOLLE" NILSSON
  ulf.nilsson@svenskafans.com
  2010-08-10 07:00:00


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  Sir Fritz:
  Kanon boys... Bra jobbat...
  Tumme upp 2010-10-19 15:36:27
  Ellpee:
  Det är sorgligt att en sån talang som Flygare inte blev mer, han var ju för h-e bättre än Zlatan upp i junioråldern.
  Tumme upp 2010-08-10 19:40:02

  Raulolle:
  Bovar lämnade "oss" 2004/2005, men spelade aldrig någon tävlingsmatch så därför tog vi inte med honom här.
  Tumme upp 2010-08-10 15:41:47
  Jaap:
  Senaste jag hörde om Flygare var att han jobbar som paketbud på Box Delivery här i Malmö.
  Tumme upp 2010-08-10 14:07:45

  landare:
  fan, flygare får satsa på en tränarkarriär
  Tumme upp 2010-08-10 13:05:37
  Oscar:
  När gick Bovar Karim? Dåtidens Labinot...
  Tumme upp 2010-08-10 12:54:05

  MAIF-fan:
  Kindvall harvade väl ett tag i lite mer seriösa skånska småklubbar (Bara m.fl) efter tiden i MFF?
  Hade nog gett honom högre än 8, genial spelare.

  Tumme upp 2010-08-10 12:27:17
  storken:
  flygare driver runt på malmös gator mestadels...
  Tumme upp 2010-08-10 12:20:17

  JLQ:
  Straffmissen (det var väl mot Halmstad?) tillhör de mest pinsamma i klubbens historia. Inte för Flygare men för alla de rutinerade spelare som inte tog sitt ansvar då och i stället lät en grabb bära det. Blir förbannad bara jag tänker på det.
  Tumme upp 2010-08-10 09:54:30
  Keeper:
  Mötte Flygare i en träningsmatch mot Prespa för 1.5 år sedan. Såg tung och matchotränad ut, ändå satte han tre bollar bakom mig som ingenting. Och detta på en hård grusplan när det var som kallast.
  1 Tumme upp 2010-08-10 08:55:46

  Jimbo:
  Herregud vilket radarpar vi kunde haft med Flygare och Zlatan där framme, både i landslag och i MFF i unga år.
  Tumme upp 2010-08-10 07:32:25
  ANNONS:

  Fler artiklar om Malmö FF

  Sex och Jävligt offside: Lugnet före slutspurten
  Malmö FF Vi befinner oss i en tämligen händelselös vecka. I alla fall ur Malmö FF-synpunkt. Därför tar veckans lista bland annat en titt på de MFF:are som varit iväg på landslagsuppdrag.
  2018-10-17 12:00:00

  Bilder från lördagsträningen
  Malmö FF I det varma vackra höstvädret besökte jag träningen och fick se tillfälliga gäster och skadade spelare tillbaka i träning.
  2018-10-15 12:00:00

  Måndag morgon: Vila i frid, Labbe
  Malmö FF För en vuxen småbarnsförälder är det lätt att surfa runt bland artiklar och videos på snygga finter, vackra mål och charmiga intervjuer. Men att läsa några få meningar om en pappa som förgäves tvingas ge sin son hjärtmassage vänder upp och ner på allting.
  2018-10-15 07:00:00

  Minnesstund för Labinot Harbuzi på Stadion
  Malmö FF Supportrar har genom Facebook meddelat att klockan 19.10 fredagen den 12 oktober kan man hedra Labinot Harbuzi. I texten under kommer texten från MFF.se och Facebook i sin helhet.
  2018-10-12 12:00:00

  Friday I´m In Love - Var rädda om varandra
  Malmö FF Lika obevekligt som att löven faller av träden under den vackra oktobervecka vi upplever, lika obevekligt slår döden till när vi är som minst förberedda.
  2018-10-12 11:17:00

  Labinot, tack för allt.
  Malmö FF
  2018-10-12 10:20:00

  Bilder från Labinots tid i MFF
  Malmö FF På väg till en jobbintervju i eftermiddags börjar det plinga till i telefonen. I redaktionens messenger-grupp sprids nyheten om Labinot Harbuzis bortgång. Väl hemma igen söker jag bland mina bilder. Det fanns 160 stycken. Här är ett litet axplock.
  2018-10-11 20:00:00

  Labinot Harbuzi har avlidit
  Malmö FF Labinot Harbuzi har avlidit. Himmelriket sörjer en otrolig fotbollsspelare och en fin människa.
  2018-10-11 16:18:00

  Sex och Jävligt offside: Kvällar som dessa
  Malmö FF Veckans lista inspireras av torsdagens seger mot Besiktas.
  2018-10-10 12:00:00

  BK Häcken - Malmö FF 1-1
  Malmö FF Malmö FF tog igår en poäng i en match där båda lagen var förlorade. Lätt försenad kommer här Himmelsrikets matchrapport.
  2018-10-08 21:19:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Svensk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
  ”Kom undan med hedern i behåll”
  Glada nyheter för Bandy-fans
  ”Hakim Ziyech – magisk spelare”
  Dreierkette #10: Nu faller Löwen
  ”Därför var jag besviken”
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies