fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 90830 | Inloggade: 315 | Antal medlemmar: 183318
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Gregg Berhalter ny tränare för Hammarby

  Gregg Berhalter ny tränare för Hammarby

  Nyss hemkommen från presskonferensen där Hammarby presenterade Gregg Berhalter som ny huvudtränare

  Vi är årsbarn jag och Gregg. Gregg med två G. Jag liverapporterade från presskonferensen och felstavade hans namn hela vägen. Pinsamt egentligen. Men nu har jag lärt mig.

  Det blir alltså Gregg Berhalter som tar över mitt älskade Hammarby. Han har skrivit ett 2+1-års kontrakt med klubben och tar över på plats när laget samlas igen efter jul- och nyårshelgen.

  Gregg gjorde ett bra intryck på mig under konferensen. Men det säger nog inte så mycket. Jag är ju den som tyckte extremt mycket om Tony Gustavsson, jag tokdiggade Roger Franzén. Det gick ju som det gick. Borken och Jeppe gillade jag aldrig alls och tillhör nog mina sämre erfarenheter ever. Jag hoppas att det vi nu står framför blir oceaner bättre.

  Gregg har inga större erfarenheter som tränare. Han avslutade sin egen spelarkarriär för bara ett par säsonger sedan och har spel i både England, Holland och Tyskland på sin meritlista. Det är bra meriter. Men som sagt, de är spelarmeriter. Som tränarmeriter har han ett år som assisterande tränare i LA Galaxy bakom sig vilket i mina öron klingar en aning oerfaret. Jag är naturligtvis beredd att ge Gregg en ärlig chans. Han också.

  Hammarby gick ut med att man i rekryteringsprocessen hade just erfarenhet som en tydlig kravbild. Någonstans på vägen ändrade man det. Sen huruvida det beror på att alla alternativ högre upp på listan tackade nej eller om det beror på, som Grauers själv säger, att när man väl kom i kontakt med Gregg så klickade det rejält.

  Jag upplevde Gregg som vältalig men samtidigt nedtonad. Det passade mig. Det första intrycket är gott men det vet vi ju alla att det nu gäller att leverera. Tålamodet är inte det största i bajenleden just nu även om engagemanget är större än någonsin. Gregg poängterade i intervjun med Expressens Kristofferson hur imponerad han är över fansen stöd.

  Gregg presenterade idéer om hur han vill spela. Snabba omställningar, mycket bollinnehav och ett säkrare försvarsspel. Att bygga laget bakifrån. Gregg påstod sig ha erfarenheter av just den typen av arbete från året i LA Galaxy. Han sa också till Kristoffersson att han inte ser sina fotbollsidéer typiskt amerikanska utan mer lik det europeiska sättet att tänka fotboll. Att han är starkt präglad från åren som spelare på den här sidan Atlanten.

  Laul frågade om Beckham var aktuell. Det var han inte. Är det inte en typisk aftonbladetfråga, så säg?

  Själv har jag fått en släng av tourettes på senaste tiden och kunde inte låta bli att undslippa ett högljutt "good" på frågan om Gregg skulle spela själv och där han tydligt svarade att det inte var aktuellt. Gregg spände ögonen i mig och sa "Not my biggest fan there!" varpå jag, på knagglig engelska, försökter försvara mig med att vi haft en väldigt dålig erfarenhet av spelande tränare de senaste åren. Något jag verkligen inte tycker om. Jag tog chansen efteråt att förklara lite hur jag såg på det hela. Och att jag inte är journalist i den bemärkelsen. Ser mig som en supporter. Och förklarade för Gregg att han kommer att få se mycket av mig med tillägget åt Sandberg att jag hoppas de sannerligen verkar för att inte stänga träningar under nästa säsong.

  Gregg och hans familj flyttar till Sverige efter julhelgerna. Ett välkommen hann jag också leverera innan det var dags att lämna över Gregg till alla riktiga journalister. Själv fick jag mig en liten rundtur på Söderstadion.

  Vill du läsa mer om Gregg kan du dels göra det genom att läsa intervjun på Hammarby Fotbollshemsida, klicka här.

  Vill du läsa min direktrapportering från presskonferensen så gör du det här på vår blogg.  39 KOMMENTARER      13964 VISNINGAR
  PERNILLA OLSSON
  2011-12-12 19:30:00


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  Bajen mot hela jävla världen:
  Välkommen till Söder Gregg!
  Tumme upp 2011-12-16 12:48:39
  Box:
  Gårdare ska hålla sig borta från Söders Bajenhak under matchdagar! Annars kommer det att smälla som fan!
  1 Tumme upp 2011-12-16 12:32:12

  Gamla E1:
  Micke1980// aka från Huvudstaden..

  För det första! Ljugårn värvade sönder Hammarbys hockeylag när Du föddes!
  Jag förstår att Du inte fattar! Benke Breda c/o är allt annat än välkomna på Söders syltor. Däremot är det jävligt kul att se er där då och då! Varje gång när Ni träffar på.... Hej då hej då!
  Plast helt enkelt!
  Nackas Minne inget för dig va? Samma år 1980 gick både gnägget och ljugårn ihop och ville krama Oss!

  Vad det gäller skatten på 4000 per skalle Du signa när du skrev' undrar man ju bara..... Betalar du skatt? Ja jag tror Du gör det. Men går verkligen All skatt till det man vill?

  Ni är inte välkomna till Nya Söderstadion,hatar det namnet men får duga ändå!
  Att bara som gårdare vilja lira där 1 år innan STOCKHOLMS STADION slår igen,är tamej fan plast, Tycker du inte det?

  Att Ni saknar själ, behöver väl inte ens belysas i en större mening än denna!

  Ps. Målade åskådare på Stadion Och en inhyrd Fan från NHL som skulle skapa stämmning på Hovet!
  Det är ju fan äkta ju.......

  3 Tumme upp 2011-12-15 21:13:35
  runkarn:
  Alla damtränare som försökt sig på herrtränarjobb har misslyckats. Varför? Jo, det är ett helt annat spel än sk damfotboll!
  3 Tumme upp 2011-12-14 18:14:17

  svenne berkas pissoar:
  Pia Sundhage hade faktiskt varit ett bättre tränaralternativ än denne amerikan.
  6 Tumme upp 2011-12-14 17:24:37
  Onkel:
  Okej, Allan. Nu vet jag att Bajen har gjort ett nytt tränarfiasko. Trodde i min enfald att vi skulle spela om det först, att låta serien komma igång och se vad resultaten säger innan vi talar om fiasko eller för den delen, framgångar.
  Beerhalter har alltså lirar fotboll i Europa under större delen av sin karriär. Du kan naturligtvis ha rätt, du kanske är en synsk jävla smålänning som knutit ihop rumpskägget med svinborsten under näsan och kastat ut benknotorna i mattallriken och läst av. Grattis till ett bra liv och hälsa din pappa och bror när han kommer tillbaka från kuttrasjut med geten.

  1 Tumme upp 2011-12-14 17:18:00

  y-front:
  Andreas. Skit i tabellen, Bajen bäst ändå! Något du aldrig kommer att förstå!
  3 Tumme upp 2011-12-14 17:11:39
  Andreas:
  Stolta bajare:

  Ursäkta men...
  Tradition? Att förlora då menar du? Hahaha

  Tumme upp 2011-12-14 17:03:37

  Bajen goes West!:
  USA har varit med i fler VM än Sverige på senare år för att inte tala om alla amerikanska mästerskap.( syd, nord och mellan) Inbilla er inte att svenska landslaget skulle spöa det amerikanska!
  1 Tumme upp 2011-12-14 15:44:52
  Stolta Bajare:
  Här sprudlar svenska avundsjukan.
  Vi Bajare är stolta att det finns stora bolag som ser potential i det vi bajare står för. vi har en kultur och en tradition som saknar motstycke i hela norden!!

  1 Tumme upp 2011-12-14 15:02:23

  Allan Stahre:
  Först vill jag gratulera Hammarby till att bli första Stockholmslag att spela på Myresjöhusarena. Hammerby slipper således att spela fler matcher på Värendsvallen, vilket måste kännas skönt med tanke på alla förluster mot de fytfaldiga svenska mästarna.Varför blir nästan allt fel i Hammarby? Min analys är att massa tomtar styr klubben. Först arenafiaskot och nu ett tränarfiasko. Hur kunde Bajen bli så lurade av Stockholms kommun är en sak ,men en amerikansk tränare.Amerikanska tränare är ennu mer begränade än engelsmän. Engelsmän har bara taktiken sparka och spring, medan amerikaner bara ha spring. Alla som sett amerikanska lag undra hur de kan ha så korkad taktik. Berhallter saknar i princip meriter han har varit verksam i ett kalle Anka-lag i clownserie. Det måste betraktas som en antimerit att vait verksamh i LA Galaxy, en klubb för gamla gubbar.MLS är en ligga mot finsk, moldavisk armenisk nivå.

  Länktips: Alltid allt fel
  1 Tumme upp 2011-12-14 12:33:28
  Micke från huvudstan:
  rådis och Gamla E1:

  Är det inte en jäkla skillnad på att äga 12% och 49% (!!!) av aktierna i en förening? Och för det andra så avskyr jag det faktum att AEG öht. har en endaste aktie i DIF Hockey, precis som ni borde avsky att dom äger i princip halva er fotbollsförening. Men låtsas som att det regnar och allt är frid och fröjd, absolut gör så.

  Och om det får er att må bättre så fortsätt även och inbilla er att VI skulle sakna identitet och själ när det är ett FAKTUM att vi inte fått någon som helst hjälp av staden vad gäller att DIF Fotboll ska kunna stanna i "DIF-land" och vi har inget annat val än att vidrigt nog (tillfälligt?) flytta våra hemmamatcher till en nybyggd arena vid Johanneshov, en arena bekostad med skattemedel, skattemedel som uppgår till över 4.000 kr per skattebetalare i Stockholm, inklusive mig.

  För övrigt så vet jag att ni liksom vi har velat få förändring i arenafrågan under en lång tid. Absolut. Jag är dock inte lika insatt i vad som diskuterats inom Hammarby, men jag vet att det inom DIF finns styrelseprotokoll från 50-talet (!) som innehåller frågan om en egen arena för DIF Fotboll.

  Så mao. lägg ner ert patetiska snack om att vi saknar själ och/eller indentitet så kommer nog även vi så småningom att lägga ner vårt snack om er själlösa ägare, vilket iofs är det enda som stämmer i det här fallet.

  Lycka till med "soccer"-bagaren Gregg ;)

  1 Tumme upp 2011-12-14 11:58:49

  Gamla E1:
  Micke från huvudstan // Ge dig för fan någon gång!
  Har Ni lagt ner mer pengar och tid på Arenafrågan än Bajen?
  Du är ett jävla troll,eller hur?

  Och Du,Micke från huvudstaden... Försök de helheten!

  Bara för att uppdatera Dig så har Arenafrågan,Våran Ja just det Bajens. Varit igång sedan Globen byggdes!!

  Har fan inte läst någonstans att Ni apor skulle lämna Stadion på den tiden inte!


  2 Tumme upp 2011-12-13 22:13:28
  rådis:
  Och vilka äger DIF hockey?
  2 Tumme upp 2011-12-13 20:44:51

  Micke från huvudstan:
  Steffe mfl.:

  Ja det stämmer, förutom svensk är han även Djurgårdare.

  Det går knappast att påstå att Anschutz och hans AEG är "hammarbyare". Det vet ni också.

  Ni är även medvetna om hur ruttet det egentligen är att ni var "tvingade" att sälja halva (49%) er fotbollsförening för en summa mindre än vad vi sålde Sören Larsen för.
  Ni hör ju själva hur sjukt det är? NI, majoritetsägare i hammarby fotboll lät AEG köpa in sig för en skitsumma, vilket det i era ögon borde vara för halva er förening?

  Jag fokuserar inte på er, det jag däremot lägger en del fokus på är att debattera er galna åsikt om att VI skulle sakna själ. Vi har för övrigt lagt ner mer tid och pengar på arenafrågan än vad ni och aik gjort tillsammans.
  Vilken hjälp har vi fått från Solna resp. Sthlms Stad vad gäller att få bygga en ny arena? En arena vi velat bekosta själva, en arena som inte skulle kosta skattebetalarna en krona. Ni har istället "fått" en arena (som ni kommer hyra in er på precis som vi nu tvingas göra) där varje skattebetalare i Stockholm (inklusive MIG) får betala dryga 4.000 kr.

  Försök se helheten istället


  Tumme upp 2011-12-13 20:40:46
  Steffe:
  Micke från huvudstan:

  Och ni har en svensk superkapitalist, som styr och ställer i kulisserna.

  Ni kommer spela på samma arena som oss för att ni inte har råd att fixa en egen, ni har haft otroligt lite publik på era matcher och ofantligt svårt att locka till er nya spelare.

  Men fokusera gärna på oss. När er klubb ligger i skiten kan du ju alltid överge fotbollen och gå på hockey. Men det har du väl redan gjort?

  3 Tumme upp 2011-12-13 20:10:20

  Hans:
  då är huvudtränare, ass tränare och u-21-tränare klara - övriga funktioner då?
  kör vi med lagledare i superettan för tredje året i rad trots att vi går back varje år eller läggs de pengarna på spelare?


  Länktips: Hans@yahoo.se
  1 Tumme upp 2011-12-13 19:33:22
  Holken:
  Micke från huvudstan

  Hammarby har haft samma amerikanska minoritetsägare sedan 2001.
  Det är fortfarande vi bajare som är i majoritet i ägarskapet!
  Jag skiter i om det är Pepsi eller Pirelli eller Aeg som slantar in stålar.
  Hammarby Fotboll ingår och kommer alltid att ingå i HAMMARBY IF.

  4 Tumme upp 2011-12-13 18:12:26

  Micke:
  har inte du ett eget lag att bry dig om?

  4 Tumme upp 2011-12-13 17:52:53
  Micke från huvudstan:
  Bert m:

  Signaturen "MFF" har så rätt så rätt. Och du har så fel så fel.

  "alla bolagiserade klubbar har sålt allt från 40-49% av sina aktier till olika bolag och/eller företag!"

  Det är en ganska väsentlig skillnad att som tex. DIF säljer ut en del blandade aktier till riktiga Djurgårdare, alltså till personer som har både DIF-hjärta och hjälper klubben när det behövs, detta jämfört med att ni var "tvingade" att sälja ut 49% av Hammarby Fotboll till en amerikansk superkapitalist utan någon som helst hjärta eller riktigt intresse i Hammarby och dess "själ".

  Bajen Galaxy, congrats!!! Nu är er ägare amerikansk, er tränare är amerikansk, och snart, om inte redan, så har ni massor av plastsupportrar som är amerikanska. Och ni snackar om "själ"... Hahahaha

  1 Tumme upp 2011-12-13 17:37:10

  Bert milton:
  MFF

  alla bolagiserade klubbar har sålt allt från 40-49% av sina aktier till olika bolag och/eller företag! det är vanligt hos nästan 100% av världens storklubbar!

  2 Tumme upp 2011-12-13 17:01:38
  MFF:
  Hammarbyare skrävlar alltid brett om själ, hjärta och hur fasansfull den moderna fotbollen är, samtidigt så är man den fotbollsförening i Sverige som i särklass mest sålt ut sin själv.

  AEG Hammarby Galaxy, det är er framtid.

  1 Tumme upp 2011-12-13 15:43:31

  Conscious Brother:
  Hatet mot hammarby är ofantligt bland vanliga skattebelatare. Lägg ned skiten nu!!!! Man mår så illa av att påminnas om drägget!

  Länktips: www.situationstockholm.se
  Tumme upp 2011-12-13 15:08:53
  ussi:
  Släpper man Sema från bajen så är man riktigt korkade!! Man kommer behöva alla skrapa skott man har 2012. Jag vill se Simon Helg få ett tokgenombrott och jag vill se Castro (Ronaldo) i storform! Jag vill fan se Hopf fortsätta briljera, Dhal har blivit ljusår bättre senaste säsongen så där är jag inte orolig. Vill se att Runa fortsätter att slita och forechecka och han trycker dit lite fler mål. CG tror jag kommer vara 2012 års utropstecken!
  Fan Sinan också. Han kör sitt eget race och där är jag inte orolig. skön snubbe för övrigt!

  Tumme upp 2011-12-13 13:01:05

  brunish:
  Forza Hammarby Aléz!!

  det kommer eka systrar och bröder!

  1 Tumme upp 2011-12-13 12:46:56
  !:
  hahahahammarby
  Tumme upp 2011-12-13 09:12:53

  nåja..:
  se de positivt bajare...
  det kan ju knappast bli sämre! :)

  1 Tumme upp 2011-12-13 08:51:36
  PD:
  Gregg med 3 G:n, va?

  Länktips: http://en.wikipedia.org/wiki/Gregg_short....
  Tumme upp 2011-12-13 00:52:10

  Bajen:
  Man undrar ju hur detta ska sluta asså..
  1 Tumme upp 2011-12-13 00:29:54
  söderfyllot:
  Visst, bra med en tränare men det är spelarna som ska spela matcherna och det är där vi måste lägga krutet!
  Tumme upp 2011-12-13 00:00:32

  Johan D.:
  Liten rättelse. Berhalter lade av som spelare för bara några veckor sen. Han var spelande assisterande tränare i Los Angeles under 2011-säsongen.
  Postat via SvenskaFans-appen
  Tumme upp 2011-12-12 23:40:51
  Thomas:
  Efter att ha läst det han säger på officiella är jag inte ett dugg orolig. Det här är precis vad vi behöver!

  "Det finns talang i truppen som vi ska få fram tillsammans med en vinnarmentalitet. Vi vill sätta ett lag på planen som är redo att vinna matcher, det är det viktigaste. Jag är rättvis och någon man kan prata med, men jag kräver professionalism och hårt arbete, och jag kommer att föregå med gott exempel. "

  Precis vad jag vill höra från vår nya tränare. Välkommen Grogg eh jag menar Gregg :P

  1 Tumme upp 2011-12-12 23:34:22

  viwil002:
  Skönt med en tränare som förespråkar ett starkt försvarsspel och omställningar, sånn fotboll kan man komma långt med.
  Tumme upp 2011-12-12 21:03:31
  björnsträdgård i skugga:
  Berhalters meriter som spelare är svårtolkade.Han spelade mycket i andradivisionlag : i Holland,i England och i Tyskland.Men det är inte som spelare Hammarby anställt honom.
  Hans tränarmeriter är försumbara.
  Kort sagt:Hammarby tar en stor risk att allt kapsejsar.
  Vad bra är att han tillbringat så lång tid som 15 år i europeisk ligafotboll.

  Vi hoppas alla att det kommer gå bättre än vad man innerst inne befarar.

  5 Tumme upp 2011-12-12 21:02:40

  Hans:
  känns spontant helt åt helvete när man efterkonstruerat om kravbilden - missar denna tränare så tror jag GG och Salle kan se sig om efter nytt jobb. en svensk tränare fick man inte för att sverige är litet och alla i fotbollssverige vet vilket skämt till sportslig ledning vi har
  2 Tumme upp 2011-12-12 20:58:52
  Dennis:
  Han hade alltså sett några matcher med Bajen på video. Det påminner ju inte så lite om de där videojuggarna.
  4 Tumme upp 2011-12-12 20:21:24

  2012:
  Grogg Hammarby här kommer vi Alsvenskan.
  1 Tumme upp 2011-12-12 20:15:17
  Henrik:
  Håller med föregående talare... och bra jobbat från presskonferensen Pernilla tidigare i afton med live-rapporteringen.
  2 Tumme upp 2011-12-12 19:52:36

  Pepsi:
  Mycket bra skrivet och alltid lika intressant att höra dina synpunkter!
  3 Tumme upp 2011-12-12 19:50:11
  ANNONS:

  Fler artiklar om Hammarby

  Det slutsålda programmet trycks igen!
  Hammarby Trycket har varit hårt. Samtalen och frågorna många. Frustrationen har gått att ta på. Föreningen Supportrarnas Matchprogram har därför beslutat att göra ett mertryck av det slutsålda programmet. Vi tog oss ett snack med redaktör Magnus Hagström.
  2018-11-20 16:05:00

  Projektet Hammarby Fotboll - Del 9
  Hammarby Det är en mycket intressant tid för Hammarby Fotboll och oss Hammarbyfans nu. Vi har här på Svenska Fans valt att följa den process som Hammarby Fotboll är inne i, lite från ovan så att säga. Tanken är att uppföljningen av Projektet Hammarby Fotboll skall ske månadsvis. Det huvudsakliga fokuset kommer att ligga på Herrlaget och sättet Hammarby har valt att jobba med detta lag, där vi följer utvecklingen i och runt laget. Detta är del 9 i serien.
  2018-11-14 17:15:23

  Silly Season 2019 - uppdaterad 20/11
  Hammarby Säsongen är över och det är dags för den efterföljande tiden med rykten, spaningar på Arlanda och spioner vid det nya klubbhuset vid Årsta IP.
  2018-11-14 10:16:00

  Markeringen har nått fram
  Hammarby Bajenfansen vaknar upp med svidande ångest över att ha missat en Europaplats i Allsvenskans sista självande minuter. Tämligen omgående fingerar bilder på två av lagets stjärnor hänga med gnagets guldkalasande spelare samma kväll. Självklart blir folk upprörda, känner sig pissade på. Inte OK. Inte OK någonstans. MEN de har visat ånger och bett oss om ursäkt för sitt klavertramp. Både till supportrar och förening.
  2018-11-13 12:48:00

  Besvikelse i Östersund
  Hammarby Hammarbys säsong 2018 är över. Till Östersund kom man med målet att vinna, för att kunna säkra en plats i Europa Leaugue-kvalet nästa år. Resultatet blev dock ett annat, och trots ett heroiskt kämpande i slutminuterna så lyckades man inte få rätt resultat med sig.
  2018-11-11 17:42:00

  Inför ÖFK - Hammarby: Kör för Europacupen, Bajen!
  Hammarby Hammarby tar en tripp norrut. I sista matchen väntar Östersunds FK. Hammarby har mer än någonsin att spela för. En tredjeplats väntar vid seger och spel i Europa.
  2018-11-10 16:45:00

  Det fantastiska maskineriet Hammarby
  Hammarby En kväll att minnas. En kväll med så stora känslor. En kväll med en otroligt viktig seger. En kväll där vi tackade av den störste.
  2018-11-04 22:50:00

  Där går min hjälte
  Hammarby Det blev en känslosam dag med en värdig avslutning för Kennedy och en värdig och ack så viktig seger för Bajen efter 1-0 mot BK Häcken.
  2018-11-04 22:03:00

  En historisk söndag väntar
  Hammarby Kennedy Bakircioglu gör sin sista match på hemmaplan. I mina ögon är han den störste. Vi ska få chansen att tacka för allt. Samtidigt är planen att vi ska knipa en av platserna som betyder europacup-spel. Satan en så viktig söndag!
  2018-11-03 11:35:37

  Så typiskt Bajen - nysläppt låt!
  Hammarby Tommy Fagerberg har släppt ännu en Bajenlåt. En låt om livet.
  2018-11-03 11:10:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Svensk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
  ”Söderströms respektlösa spel speglar sig över resten av truppen”
  Villa kryssade i toppmötet
  Upp och ner med Spalletti
  Englund kritar på ett nytt kontrakt
  McLellan ut – Hitchcock in
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies