fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 70625 | Inloggade: 30 | Antal medlemmar: 183030
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Kommer Ni ihåg.... Arve Mokkelbost, tränare i KBK, Djurgårdens IF samt norska SK Brann!
  Arve Mokkelbost, tränare Karlstad BK 78/79

  Kommer Ni ihåg.... Arve Mokkelbost, tränare i KBK, Djurgårdens IF samt norska SK Brann!

  I denna intervju så träffar Ni på en synnerligen intressant tränare från förr. Han heter Arve Mokkelbost och tränade Karlstad BK åren -78 och -79. Arve har också tränat Djurgårdens IF samt norska Brann. Arve M är den person som Jan Gidebratt i förra intervjun önskade veta hur han har det idag. Arve bor i Oslo och berättar att han följer Karlstad BK i varenda match.

  Vad gör Arve nuförtiden?
  - Gjør det jeg savnet mest da jeg var yrkesaktiv. Kompletterer min boksamling - som nå har nådd 5500 bind. Leser mye, omgås med mine barnebarn, følger fotballen på alle kanaler og via internett og er ledamot i lokalt idrettslag, IL Heming. Kort fortalt – nyter tilværelsen!
   
  Du tränade Karlstad BK säsongen 78-79. Hur kom det sig att du kom till Karlstad BK?
  - Jeg hadde god kontakt med kolleger i de nordiske fotballforbundene. Etter 7 år som trener-konsulent og landslagstrener  ønsket jeg nye utfordringer. Tord Grip og Laban Arnesson brakte mitt navn til ulike interessenter. Jeg valgte Karlstad blant alternativer i USA, Sverige, Danmark og Island. Hensyn tre mindreårige barn var viktig for den beslutning som ble fattet i samråd med min hustru. At KBK´s ledelse var overbevisende i sin presentasjon og sine mål, var av avgjørende betydning.
   
  Beskriv dig som tränare! Din fotbollsfilosofi!
  - Vektla overføring av taktisk kunnskap til spillere for å skape et eierskap til spillemønster og arbeidsoppgaver. Organiserte treningsarbeid i mindre grupper på dagtid for å gi individuell utvikling. Og ikke minst -  vektla hardt fysisk arbeid for å gi god aerob utholdenhet..
  Interessert i å nærme meg spillerne på individplanet –”bak” spilleren finnes det alltid et spennende menneske!  Godt humør i hverdagen er avgjørende når man ser hverandre flere hundre dager i året!
   
  Säsongen -78 blev KBK 2:a i serien efter Degerfors. Vad kommer du ihåg av den säsongen?
  - Serietabeller lyver aldri! Degerfors vant serien med 8 poeng. Vi gjorde 64 mål men slapp inn 31. Svennis (Sven-Göran Eriksson) styrte sitt lag bedre på bortebane enn hva jeg maktet. 1-1 matchen mot DIF på Stora Valla hadde en spesiell nerve og meget høy kvalitet. DIF fikk en straffe i gave fra dommeren! Spilte en kamp mot Tottenham vi aldri burde ha spilt. Kampen resulterte i tap av fokus og skader på viktige spillere.
   
  Säsongen -79 vann KBK Div 3 och gick upp till Div 2 (dåtidens superettan). Vad minns du från den säsongen?
  - Vi vant serien med 13 poeng foran Ludvika. Gjorde igjen 64 mål, men slapp inn kun 11 på 22 matcher. Et tap og to uavgjorte kamper viser hva spillerne sto for. De holdt trykket oppe sesongen gjennom. Vi gjorde 19 mål på de siste 5 kampene. KBK trente i 1979 like mye, intenst og hardt som et Allsvensk lag! Det sterkeste minnene er fra kval-kampene. I Jonsred lå under i halvlek med 0-1. Vi tok grep, la en enkel strategi og spillerne viste hva de var laget av i 2 omgang. Mot Motala på Tingvalla viste laget imponerende spill og var  - ”best når det gjelder”. Etter to år fikk KBK det  alle i foreningen fortjente. En viktig dag for styre, ledere og spillere – og for Karlstadfotbollen.
   
  Spelare du minns i KBK tröjan?
  - Jeg trente en HEL spillergruppe og var deres arbeidsformann i glede og sorg – i hverdager og på kampdager. Målet med utviklingsarbeidet i KBK i 1978 og 1979, var å komplettere en allerede god tropp. Vi var i behov av flere spillere for å gi troppen mer dybde og kvalitet. Derfor ble Tony McElvany, Stuart Garnham, Bernt Karlsson vervet. Kjernen var på plass og den innholdt mange gode og svært ulike spillertyper som Glenn Wiklund, Conny Blom, Jan Gidebratt, Staffan Billinger, Pær Sjøstrøm, Jan Lander, Conny Persson, Henrik Andersson, Ulf Gustavsson og Kjell Arne Færdigh. Så kom unge fremtidsløfter fra ungdomsvirksomheten i form av Dan Nordstrøm, Thomas ”Hula” Johannesson og Håkan Gidebratt. Jeg rådde i 1979 over et meget sterkt tropp med balanse, harmoni og sterk konkurranse om plassene. Jeg har alltid vært opptatt av de duellsterke og ”tyste spelara” som  representerer den indre motoren i et lag - de som sjelden får de store rubrikkene  Vi hadde mange sterke sylindere i vår lag-motor. Det er derfor med respekt for kollektivet at jeg nevner de mange, gode og svært ulike spillerne - og unnviker de individuelle rangeringene.
   
  Säsongen 80 och 81 var du tränare för Djurgårdens IF. Vad minns du från den tiden.
  - Jeg overtok en spillergruppe som hadde hatt tre trenere i 1979. Situasjonen i Djurgården var langt fra harmonisk. Flere av spillerne var eldre enn meg – noe som var uvanlig i en allsvensk forening. Ronald Åhman, Anders Grønhagen og Tommy Berggren hadde spilt langslagsfotball men hadde stagnert i sin utvikling. Thomas Hanzon (skuespilleren) og Christer Willborg kom inn som 17-åringer og skjøv etablerte spillere ut av laget før de sa opp sine kontrakter og gjorde andre ting med sine liv. I ettertid må jeg si at de foretok gode valg !
  Siste året i DIF ble en mardrøm fra start tll slutt.. Ronald Å ble ryggskadet, Anders G slet av korsband, Ulf Lundberg og Arne Erlandsen mistet deler av sesongen. Det gikk kun en vei - Djurgården rykket ned fra Allsvenskan. For meg var det en lettelse å ta jobben som trener i Brann, Bergen - og flytte hjem til Norge.
   
  Vad minns du mer från KBK och Djurgården?
  - I KBK hadde vi en ledelse som var i ”tett på” kjernevirksomheten. Et sterkt styre og en lojal adminstrasjon arbeidet mot et felles mål. Styret var kompetent og viste interesse – mange valgte å reise med laget for å følge laget i bortekamper. Svante Reiner, Bernt Wiktorin og Johnny Bæckstrøm var kjernetroppen på kanseliet, og de ga meg viktig informasjon om personer, media og organisasjoner i Karlstad. Bo Gidebratt og Bo Skiøld var gode kolleger og utfordret meg når det gjelder både treningsinnhold og laguttak. For å si det enkelt – jeg fant ikke i Stockhom de forhold som er avgjørende for å bygge lag, skape utviling og harmoni i en prestasjonsgruppe. Å erkjenne å ha mislyktes som trener krever en god porsjon selvinnsikt!
   
  1982 blev det Brann i Norge. Din roll där.
  - Jeg trente Brann i 1982 og 1983. Fra 1984 til 1990 var jeg manager i Bergen. 8 interessante år i Vestlandets hovedstad før jeg besluttet å begynne å arbeide i norsk næringsliv etter 20 år med fotball døgnet rundt.  Men jeg trente både ungdomslag og seniorlag i lavere divisjoner i mange år på min fritid mens jeg jobbet som VD i INFO-RAMA ANS.
   
  Vilka fotbollslegendarer har du stött på?
  - Jeg har møtt mange fine representanter for fotballen. Da jeg kom til Stockholm var Gunnar Nordahl trener for AIK og Julle Gustavsson trente Hammarby. Kurre Hamrin traff jeg i Italia og i England har møtt flere av Englands VM-mesterne fra 1966. Har egentlig aldri vært spesielt opptatt av stjernene innen idretten – de blir lett mer roller enn mennesker!
   
  Karlstad BK har gått upp i Div 1 Norra nu. Följer du KBK?
  - Siden jeg var trener i KBK har jeg besøkt Karlstad hvert år. De siste 6 årene har jeg hatt god kontakt med 78-79-generasjonen som ”tok grep” innom foreningen i 2004. Gutter som idag har ansvar for mye av det som har skjedd de siste årene. Jeg kommuniserer med Uffe G på SMS etter hver kamp KBK spiller. Conny P, Mikael L og jeg har hatt god og nær kontakt de siste årene. Jeg følger hver kamp, leser på nettet og søker å gi støtte på distanse til KBK´s trotjenerne som foreningen er avhengig av for å leve og utvikles.
   
  Hur långt kan KBK komma? Vad behövs för att ta ett kliv upp i Superettan?
  - En seriøs forening kan komme så langt som seriesystemet rekker, men alle som har levd en stund, vet at det ikke rekker” å putte penger og spillere i et glass, røre rundt  og vips – så er det suksess”. Å skape et grunnlag for en fungerende forening i svensk elitefotball idag må utvikles som en seriøs kunnskaps- og kompetanseorganisasjon. Idrett, adminstrasjon, markeds- og økonomiarbeid må ses i sammenheng, og det må finnes personer med innsikt og kunnskap i alle posisjoner. KBK må videreutvikle det sterke og gode treningsmiljø som har vist seg å være uvurderlig de siste årene. Det koster O kr  å skape miljø, kultur og utvikle sunne og gode attityder. Jeg tror KBK idag har en trener med gode ferdigheter – og det er viktig når man skal strekke seg mot noe nytt og utfordrende!
   
  Kommer du till Tingvalla i sommar och tittar på KBK?
  - Det ser jeg frem til å se fotball med KBK på Tingvalla igjen etter mange år på Våxnæs.
   
  Hur tror du det kommer gå för KBK denna säsong?
  - Jeg tror de kan innta en stabil posisjon uten å måtte se nedover på tabellen hele tiden! Mitt tips er en posisjon midt på tabellen. Er spent på å se hvordan de nye spillerne faller inn i A-gruppen og om de beste spillerne fra 2010 utvikler seg videre på et høyere nivå.
   
  Hur ser du på Karlstadfotbollen?
  - Har sett fulgt det som er gjort i forbindelsen med etableringen av Carlstad United og ser nå at styrkeforholdet er i favør av KBK. Generelt er fusjonsprosjekter i fotball en krevende øving. Studier som er gjort av slike konstruksjoner viser at det kun er et fåtall prosjekter som lykkes. Over tid tror jeg en av klubbene vil ta posisjonen som Karlstad ledende lag. Men da må de samtidig vinne kampen om publikums gunst og bygge de beste relasjonene til næringsliv, media og andre foreninger i Værmland.
  Jeg har en konservativ tilnærming til problemstillingen, og tror på organisk utvikling av fotballen innen rammen av en organisasjon som har både seniorfotball og ungdomsvirksomhet på programmet. Fotballforeninger er avhengig av historie og indentitetsfølelse for å kunne ta avgjørende steg inn i fremtiden. For fotballproduktet i Karlstad trengs det imidlertid en ny og tidsmessig fotballarena uten løpebaner. En ny arena som tilfredstiller dagens krav til komfort og sikkerhet for publikum. Løfbergs Arena bør kunne gi noen ideer - og inspirasjon til å tenke nytt og annerledes utover kjerneproduktet.
   
  Andra saker som du vill berätta om KBK-tiden?
  - Ikke annet enn at min familie og jeg opplevde to gode år i Solstaden, og at vi i løpet av tiden vi bodde i Værmland etablerte gode relasjoner til personer vi idag betegner som våre venner.
   
  Jan Gidebratt som önskade denna intervjun med dig vill fråga följande…..
  Hej Arve! En gång till en träning så kom du i vargskinnspäls och lackskor?
  Har du fortfarande kvar pälsen och skorna?
  - Vargpelsen har min hustru. Den vann jeg på et veddemål (vadslagning) om seger i en treningsmatch  mellom KBK og Hamar-kameratene i 1978. Det var desverre ikke lackskor jeg hadde den gangen  - men mine svarte ridestøvler fra Canada fra tiden jeg tok rytterutbildning!
   
  Vem vill du Arve att vi intervjuar nästa gång ?
  - Conny Evensson, den legendariske hockeytreneren!
   
  Vad vill du fråga Conny Evensson ?
  - Hva mener du KBK må gjøre for å ta skape en posisjon hvor de blir den sterkeste sommer-idretten i Solstaden? Hva kan KBK lære av Færjestads langsiktige arbeid med idretten, organisasjonen og klubbutviklingen?

  Tack Arve för intervjun!

  Till alla KBK-fans hälsar Arve att "vi kanske ses i korvkön" på Tingvalla i sommar!

  Data om Arve Mokkelbost
  Ålder: 65 unge år!
  Bor: Oslo
  Sysselsätter sig med: Glad pensjonist, aktiv morfar, lesehest og boksamler. Ledamot i IL Heming.
  Familj: En utholdende hustru, fire voksne barn og fem barnebarn.
   
  Favoritspelare: Förr – i unge år, Bobby Charlton, Manchester U
  Men nu: Må det bli kunstneren, Messi.
  Favoritlag: Min moderklubb i Kristiansund, Clausenengen FK.
  Utbildning fra 1963 til 1971: Oslo lærerhøgskole, Norges Idrettshøgskole og Winona State University.
  Historisk match du gärna skulle velat sett: VM- finalen i 1958 mellom Sverige og Brasil.
  Match Du gärna vill se i framtiden:
  KBK´s opprykksmatch fra Superettan til Allsvenskan i år x!
  Klubbar som Arve tränat: KFUM-kam, Frigg, Ready, Holmen, Karlstad BK, Djurgården og SK Brann.
  Landslag: Norges landslag P-17
   
  Vilka är Arves bästa fotbollsminnen genom tiderna ?
  - Tre sterke kampminner trer frem. 
  1.   Finalekampen i Nordisk mesterskap for P-17 på Island i 1976 mot Sverige hvor Norge vant på straffer.
  2.   Opprykkskampen i 1979 da Karlstad BK slo Motala 2-0 på Tingvalla. Ulf Gustavsson punkterte matchen – og satte inn 2-0 målet på volley!
  3.   Branns seier over Molde (3-2) i cupfinalen i 1982.


  2 KOMMENTARER      10853 VISNINGAR
  RUNE J
  2011-02-12 14:30:00


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  Carl Borg:
  Jättekul med alla dessa intervjuer, fortsätt så! Denna gång, en för äldre Karlstadsbor, känd tränre som gav bra språkövning.
  Tumme upp 2011-02-14 18:48:57
  Hmm:
  Härlig intervju, jag känner varken till laget eller Arve men det var ialf en bra läsning!
  Tumme upp 2011-02-10 23:31:45

  ANNONS:

  Fler artiklar om Karlstad BK

  Intervjuer med Karlstad BK-spelare från förr.....
  Karlstad BK Här kommer alla "Kommer Ni ihåg" intervjuer att ligga! Innehållet kommer att ha den röda tråden med att det är spelare som förr spelat i Karlstad BK som kommer att intervjuas. Sedan kommer den som intervjuas själv få bestämma vem som skall intervjuas nästa gång! Så har Du någon gång spelat i Karlstad BK så kanske "redaktionen" ringer någon dag......var beredd! Mycket varmt välkomna till denna sida om alla legendarer i Karlstad BK!
  2013-11-20

  Nya spelare till Karlstad BK
  Karlstad BK Här presenterar vi kort de nya spelarna som skrivit på för Karlstad BK inför säsongen 2013
  2013-02-02 08:43:00

  Karlstad BK´s Silly Season inför säsongen 2013
  Karlstad BK Här kommer vi följa Karlstad BK under vintern för att se hur truppen kommer att formas för nästa säsong... KBK´s svenska fans redaktion lägger ut så fort vi hör något om truppen om spelare som är på väg in eller ut! Tipsa gärna i forumet också då denna sida är av fans och för fans. Redaktionen avgör sedan vad som verkar vara trovärdigt "surr".
  2013-01-28 20:46:00

  Fotbollslänkar.....
  Karlstad BK Här finns länkar till lagen i Div 1 Norra och även andra länkar till sidor väl värda ett besök.....
  2013-01-13

  Karlstad BK vann en poäng borta mot Skövde AIK
  Karlstad BK Matchen borta mot Skövde AIK är slut och resultatet blev 2-2 (2-0). Ett resultat som nog KBK får vara väldigt nöjda med.
  2012-09-09 20:36:48

  Sjätte raka för Karlstad BK! Still counting..
  Karlstad BK Om jag hade haft en blogg för två år sen hade jag kunnat klistra in det jag skrivit efter bortamatchen mot Gauthiod då. Det var en väldigt snarlik match idag.....skriver Emil Mårtensson (lagkapten i Karlstad BK) på sin fotbollsblogg.
  2012-09-02 21:46:52

  KBK vann mot IF Limhamn-Bunkeflo!
  Karlstad BK Matchen mot IF Limhamn-Bunkeflo är över och KBK vinner bataljen med 2-0 (0-0) efter mål av Tobias Danielsson och Gazmend Bahtiri.
  2012-08-25 22:09:41

  Hallå där...Andreas Johansson ny ass, tränare för Karlstad BK!
  Karlstad BK När KBK offentligjorde namnet på assisterande tränare för Karlstad BK så var känslan att här har KBK fått en riktig fotbollsentusiast. För många (åtminstone i Karlstad) är Andreas killen som tränade den fantastiska årgången födda 1992 i FBK. Har för mig att de en gång till och med vann över KBK´s omtalade 91:or. - Det skall bli riktigt kul att få jobba med Karlstad BK ......säger Andreas bl.a i intervjun.
  2011-11-26 11:59:00

  Hallå där Karlstad BK´s nye tränare ...Stefan Jacobsson!
  Karlstad BK Här kommer säsongens första intervju och vad passar då inte bättre med att "grilla" KBK´s nye heltidsanställde tränare Stefan Jacobsson. I intervjun testar vi på Stefans kunskaper om KBK´s historia och han berättar också om sin fotbollsfilosofi.
  2011-11-22 20:59:00

  Karlstad BK förlorade mot IK Sirius!
  Karlstad BK KBK förlorade hemmamachen mot ett klart starkare IK Sirius. Möter man ett bra lag och samtidigt bjuder motståndare på målchanser så är det svårt att vinna matcher.
  2011-05-29 10:30:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Svensk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
  ”Det är dags att börja sätta puckarna”
  ”Ungdomssatsningen är långtifrån över”
  ”Största talangen vi sett i modern tid”
  Storseger tog Hansa vidare
  ”Kom undan med hedern i behåll”
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies