fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 104495 | Inloggade: 362 | Antal medlemmar: 184077
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Svensk fotboll förtjänar bättre än Lena Adelsohn Liljeroth

  Svensk fotboll förtjänar bättre än Lena Adelsohn Liljeroth

  Sveriges idrottsminister heter Lena Adelsohn Liljeroth. Efter att länge ha ansett våldet runt fotbollen vara ett problem för just fotbollen, har hon svängt och inser att det är ett samhällsproblem. Och om samhället får bestämma kanske en åtgärd är att stänga ner arenornas ståplatsläktare. I alla fall om man får tro minister Liljeroth.

   I TV4:s morgonsoffa i dag var Sveriges idrottsminister Lena Adelsohn Liljeroth inbjuden att berätta vad som ska göras åt hoten inom svensk idrott. Tyvärr är detta aktuellt på nytt (för vilken gång i ordningen?) sedan Djurgårdens sportchef Stefan Alvén blivit hotad av en idiot, som säkert kallar sig för supporter.
   
  En parentes: För er som inte vet det är Lena Adelsohn Liljeroth inte bara idrottsminister utan också kulturminister. Även om jag inte har några problem att se idrott som kultur, vore det betydligt bättre att ha en minister för varje område än att ha en minister som får sköta två stora områden, som trots allt skiljer sig rejält åt. Det går inte att tolka på annat sätt än att Sveriges regering har satt både kulturen och idrotten på undantag. Parentes slut.
   
  Det ska dock sägas att Lena Adelsohn Liljeroth så sakteliga tycks ha vaknat upp ur sina naiva drömmar om ett Fotbollssverige där den svenska fotbollen själv ska ha och ta ansvar för sina problem. När det har varit stökigt runt arenorna har hon meddelat att SvFF får ta hårdare tag och sätta större press på klubbarna att komma till rätta med dem som förstör för andra.
   
  Det är som att bilförsäljarna får ställa högre krav på vilka de säljer bilar till. Så det inte sker dödsolyckor. Och om de inte lyckas är det Bilsverige som får jobba på med detta, och inte lagstiftningen genom Sveriges Riksdag.
   
  Men hon har som sagt vaknat till liv och bland annat tillsatt en enmansutredare i Per Unckel, som fortlöpande ska komma med förslag på åtgärder för att stävja våld och hot runt fotbollen. Han har två år på sig.
   
  Jag vet inte vad Per Unckel har för kvalifikationer för detta, och jag tänker inte heller säga något förklenande om honom innan han har visat resultat. Om han åstadkommer ett bra jobb ska jag applådera. Det är möjligt att han sitter på mycket kunskap och erfarenhet.
   
  Men hur mycket kunskap och erfarenhet besitter Lena Adelsohn Liljeroth? Om fotboll, vill säga. Är det mer än vad hennes Djurgårdensupporter till make (Ulf Adelsohn) har berättat för henne? Förhoppningsvis, men det är inte utan att jag blir osäker när jag hör henne prata.
   
  Hon medgav i morgonens TV-soffa att hoten och våldet runt fotbollen får betraktas som ett samhällsproblem och inte enbart ett fotbollsdito. Gott så. Det är en bra start. Där har hon gjort en helomvändning.
   
  Tyvärr för henne, och för alla som älskar att gå på fotboll, förstör hon allt när hon får frågan om där finns några förslag som kan bli aktuella. Hennes svar: ”Det kan mycket väl bli som i England, att vi stänger ner ståplatsläktarna och där fotbollsbiljetterna blir personliga.”
   
  Sveriges högst ansvarige för idrotten, och därmed fotbollen, funderar alltså på om det inte vore en god idé att förstöra en läktarkultur som till mångt och mycket står bakom den stämning, som vi i dag hittar på många svenska arenor. Och anledningen är att en förvirrad människa lämnat ett hotbrev till Djurgårdens sportchef (och naturligtvis händelserna som ledde till att matchen mellan Syrianska och AIK avbröts).
   
  Skulle det hjälpa? Skulle en stängd ståplats få firmakillar att sluta slåss utanför arenorna? Skulle en stängd ståplats få en del människor att sluta skicka anonyma hot? Om man genom en stängd ståplats får ner intresset för fotboll till basketpubliknivå, är svaret kanske ett rungande JA.
   
  Är det vad Lena Adelsohn Liljeroth vill? Är hennes vision allsvenska arenor som endast besöks av välklädda, städade, vita, medelålders och välbesuttna män och kvinnor?
   
  Om det hade varit kravaller och oroligheter på många allsvenska arenor, och dessutom flitigt förekommande, hade jag kunnat förstå henne. Men i stort sett är det några Stockholmsklubbar som av och till har de här problemen. Ta fast dem som ställer till det, stäng av dem, sätt dem i finkan, bli av med dem – men försök inte göra detta till ett publikproblem som finns i hela landet.
   
  Att alla klubbar ska drabbas för några fås problem vore inget annat än högst felaktigt ur rättvisesynpunkt. Bara för att Lena Adelsohn Liljeroths regering inte har kraft och vilja nog att stifta hårdare lagar, eller se till att buset på och utanför arenorna får samma straff som buset på gatorna, så ska inte Fotbollssverige drabbas.
   
  Svensk idrott förtjänar bättre än en minister som inte verkar veta vad hon talar om överhuvudtaget. För hennes okunskap och ointresse och avståndstagande från fotbollen är både beklämmande och skrämmande.  117 KOMMENTARER      10611 VISNINGAR
  MAGNUS JOHANSSON
  2011-05-05 13:22:00


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  Honken:
  Grejen i England är att de har väldigt hårda straff för individen. Det är inte för att de inte kan som de inte kastar smällare tex. Det är nog till och med enklare att ta in skit på läktaren i England. Men det är inte värt risken för individen eftersom straffen är så hårda. I England straffas inte klubbarna mer böter om någon supporter spårar ut, utan det är individen. I Sverige är tvärtom, här straffas klubben och individen går fri.
  Tumme upp 2011-05-06 18:36:28
  Victor Capel:
  Det ska stå 50 gånger färre åskådare. Inte 10.
  Tumme upp 2011-05-06 17:24:01

  Victor Capel:
  P//

  Som jämförelse kan man ta att Hultsfred har mer polisanmälda brott (och många gånger värre brott dessutom, mordbrand, våldtäkt, sexuellt utnyttjande bl.a.) på 2 dagar och 10 gånger färre åskådare än vad fotbollsallsvenskan har på en hel säsong.

  Tumme upp 2011-05-06 17:22:43
  Victor Capel:
  P, 1984//

  Som exempel kan ju nämnas att det var ordentligt stökigt på Man Uniteds sektion när man mötte Lyon borta för något år sedan i CL, de svenska kommentatorerna refererade till det flertalet gånger, men ingen fick se bilder.

  I england händer det saker på och runt arenorna titt som tätt fortfarande, man snappar upp notiser om det i både Svenska och Engelska tidningar flera gånger per säsong. Ju längre ner i seriesystemet man kommer, desto vanligare dessutom.

  Man gör vissa bra saker i England, absolut. Vi har en del att lära om publikservice från dem. Men i brottsbekämpning, som det hela trots allt handlar om, så är varken landet eller fotbollen där något speciellt föredömme.

  Det vet jag f.ö inte om något land är, det finns mig veterligen inte ett enda land i Europa som har det helt lungt kring sina stora publiksporter, vare sig det rör sig om fotboll, hockey, handboll, basket eller bandy.

  Tumme upp 2011-05-06 17:20:30

  1984:
  P:
  Du vet att man i England har en policy om att inte rapportera i media om fotbollsrelaterat våld sen några år tillbaks? För att minska vissa supportrars "vilja att synas" i media. Men sannolikt även ur ett ekonomiskt intresse. Det är numera endast i undantagsfall som det skrivs om de problem som faktiskt fortfarande finns kvar, i nästan samma utsträckning som tidigare. Men det är dålig publicitet för PL och ekonomiskt negativt. Fast inne på arenorna är det ju lugnare, det har du rätt i.
  Liknande regel för media finns det i CL. Man ser nästan aldrig bengaler eller annan pyro i TV. Inte för att det inte förekommer, för det gör det. Utan för att UEFA har regler att det inte får synas i bild.
  Så när man diskuterar hur det är i Sverige jmf med andra länder eller Europa som helhet så kan man bara diskutera det man sett själv eftersom det "censureras" ganska kraftigt i tidningar och TV. Ibland med gott uppsåt som att minska problemen men sannolikt mest för att det är ekonomiskt ogynnsamt med det stök som fortfarande finns.

  Tumme upp 2011-05-06 13:08:44
  VA?:
  Är vissa av er nedan på riktigt? Att få den här artikeln till någon partipolitisk manifestation? Är ni paranoida eller har förföljelsemani? Får en person inte kritiseras bara för att han/hon råkar vara medlem i ett parti utan att det tolkas som ett partipolitiskt påhopp?
  Att ni tolkar denna artikel på detta sätt säger faktiskt mer om er (känsliga, osäkra, knäppa?) än om artikeln.

  Tumme upp 2011-05-06 12:57:37

  Ståplats:
  Bra artikel. "Är hennes vision allsvenska arenor som endast besöks av välklädda, städade, vita, medelålders och välbesuttna män och kvinnor?"
  Meningen som citeras ovan kan mycket väl beskriva hennes man Ulf. Han kanske är lite äldre än medelålders förvisso. Men att läsa om hans bravader på dif;s hedersläktare får en ju att undra om problemet med stökiga supportrar försvinner genom att ta bort ståplats? Man kanske ska ta bort all publik? Garanterat inga supporterproblem då i alla fall.
  Om hon börjar med att tygla sin make så kan hon sen komma med förslag om hur vi andra ska göra. Sopa framför egen dörr, så at säga.

  Tumme upp 2011-05-06 12:49:00
  Vänster om klacken:
  P: Har england problem med våld inne på arenorna? Har SVERIGE problem med våld inne på arenorna? Ja och nej såklart beroende på vad man menar med problem. Svårt att avgöra om vi har värre eller mindre problem än t.ex England (all seaters) eller Tyskland (ståplats). Känns som ekvationen är mer komplicerad än bara korrelationen ståplats - våld.
  Det är min poäng, och invändingen mot LAL.s förvirrade attack mot ståplatspubliken.

  Tumme upp 2011-05-06 11:02:32

  Oscar:
  #P

  "Vilken konsert skulle vara mer våldsam än ett derby"

  Är du allvarlig? Googla t ex "stökig festival" 340 000 träffar. Det går knappt en festival utan att polisen måste rycka ut för misshandel, våldtäkter, kniv- och drogbrott. För 10 år sedan klämdes 8 personer ihäl i Roskilde, för något år sedan dog ett 20-tal människor i tyskland under en festival osv osv.

  Skillnaden är att media inte ser det som en "skandal" att människor bråkar på en festival/konsert. Det accepteras som en naturlig följd av att tusentals människor, ofta alkoholpåverkade samlas på en och samma plats. Det ena rättfärdigar inte det andra, men de fascistiska ordningsregler du förespåkar skulle döda intresset för allsvenskan, som trots allt är en förbannad svag produkt.

  Tumme upp 2011-05-06 10:58:39
  Magnus J:
  Där ser man. Så har man gått och blivit betongsosse, kanske till och med kommunist. Jag anser att den person (LAL) som är ansvarig för att många av problemen som finns runt fotbollen kan göras något åt genom lagar, och att hon är minst sagt naiv som vill stänga ner ståplats - detta tolkas som att jag är vänster.

  Detta har ingenting med partipolitik att göra. Det är mycket viktigare än så. Jag är livrädd för att vi en dag står där och ser hur ståplats monteras ner mer och mer, OAVSETT färg på regeringen. Detta är den viktigaste frågan för oss supportrar idag.

  Så att komma med att jag skriver en krönika för att jag är röd eller blå eller grön, eller vilken jävla färg som helst; då har man tyvärr valt att inte se till innehållet i texten utan hakat upp sig detaljer i texten. Och jag kan inte bry mig mindre om några av kommentarerna nedan.

  Ang Sthlms-klubbarna: Det var inte den bästa formuleringen. Jag håller med. Men jag skriver "i stort sett", vilket lämnar en öppning för att det även händer i andra städer. Vilket det gör. Tyvärr.

  Tumme upp 2011-05-06 10:40:26

  P:
  Vänster om klacken:
  OK, det har hänt en gång i England i en match som är högriskmatchernas högriskmatch. I övrigt då? Tycker du att England har problem med våld inne på arenorna?

  Oscar:
  Vilken konsert skulle vara mer våldsam än ett derby. Visserligen var det lite kurr på Oasis på Hovet för ett par år sen men jämfört med ett derby var det ingenting.

  Om man vet att man kommer bli portad, bötfälld eller fängslad om du gör något idiotiskt på arenan så kommer folk inte göra det. Man kanske gör något utanför arenan istället, men då drabbas inte klubbarna på samma sätt.

  Tumme upp 2011-05-06 10:31:00
  Dalby:
  Som inbiten blå (inte bara himmels-) har jag ändå inga problem med artikelns kritiska ton mot vår minister. Alla regeringar har haft enskilda ministrar som varit ... mindre lämpliga. Lena är en av dem. Man kan kräva av en minister att de kan någonting om sitt ämnesområde tycker jag.

  Vad gäller själva förslagen så undrar jag i och för sig om inte personliga biljetter i någon form kunde vara värt att försöka. Det innebär ju om inte annat att det skulle vara lättare att spärra oönskade personer. Sedan behöver det inte innebära att man skippar ståplats eller för den delen att man måste sitta på sin egen stol.

  Tumme upp 2011-05-06 10:28:12

  Vänster om klacken:
  P "Nu är det ju tyvärr så att hon har rätt. Med endast sittplatser, biljetter som är personliga och som innebär att man måste sitta på sin plats, kameror överallt och vakter som endast tittar upp på läktaren så skulle aldrig det som hände i Södertälje hända."

  För att motbevisa en allmän tes behövs bara ETT (1) bevis på motsatsen för att göra den helt ogiltig. West ham - Millwall 2009.
  Så du har bevisligen fel i din tes.kameror överallt - check. Stewards som bara kollar på publik - check. Sittplats - check.
  resultat:
  http://www.youtube.com/watch?v=n2cTFRiis10

  man kan alltså (bevsisligen) inte säga att dina åtgärder omöjliggör någonting överhuvudtaget.


  Tumme upp 2011-05-06 10:20:50
  Oscar:
  #P Du verkar inte ha förstått artikeln. Med endast sittplatser kommer fotbollsintresset i Sverige att dö. Allra säkrast vore det förstås om vi förbjud publik i över huvud taget, men det är inte det vi vill.

  Kan någon nämna någon typ av evenemang där man samlar tusentals människor på samma ställe och det inte försigkommer våldsbrott? Konserter eller en kväll på stureplan är vanligtvis betydligt mer våldsamt än ett derby. "Supporterproblemen" är en förbannad bubbla.

  Tumme upp 2011-05-06 10:07:01

  Vänster om klacken:
  Problemen med SITTplatspubliken fortsätter:

  http://www.dn.se/sport/alven-dembo-kan-stamma-adelsohn

  Tramsigt, såklart, men lite lustig timing av förre SJ-chefen.

  (PS har alltid röstat blått, men har inga problem att säga till dem när de gör FEL)

  Tumme upp 2011-05-06 10:02:38
  P:
  Nu är det ju tyvärr så att hon har rätt. Med endast sittplatser, biljetter som är personliga och som innebär att man måste sitta på sin plats, kameror överallt och vakter som endast tittar upp på läktaren så skulle aldrig det som hände i Södertälje hända. Problemet med ståplats är att det är lätt att gömma sig och att ingen anger någon annan, av rädsla eller sympati.
  Tumme upp 2011-05-06 09:49:19

  Malmö:
  pophenrik:

  Håller verkligen med dig. Att vara så partipolitisk som Magnus Johansson var i detta inlägg splittrar oss supportrar och för oss därmed bakåt.

  Offattbart hur Himmelrikets redaktion tänker när man tillåter publicering av en sån här artikel. Rubriksättningen är också otroligt partipolitisk. Om det är någon som inte håller med så kan man bara titta på kommentarerna, så ser man snabbt att det bara är vänstermänniskor tycker artikeln är bra. Det om något bevisar väl att det är partipolitiskt.

  fyr:
  Tycker oavsett vad detta är helt fel forum för politik, men hade det varit en större ideologi som låg bakom kanske det hade varit något mer relevant, men att, som i det här fallet, skriva (och publicera) en sån här artikel p.g.a. en liten grej som nämndes bland 100 andra grejer och som alla förstår aldrig kommer bli verklighet, är bara att hitta ett sätt av Magnus Johansson att framföra sina egna politiska åsikter. Vilket är skandal.

  Ta bort artikeln nu. I alla fall om ni vill att vi supportrar ska stå enade och vara opolitiska.

  Tumme upp 2011-05-06 09:33:47
  Hampa:
  Lena kanske skulle böja med att ta hand om sin egna lilla huligan. I dagens DN säger Ulf Adelsohn att han är "för het för hedersläktaren" och att han borde "sitta" bland de andra hetlevrade.
  Tumme upp 2011-05-06 09:00:24

  AIK:
  Trodde aldrig jag skulle hålla med en MFF:are angående fotboll men fan vad rätt du har.
  Tumme upp 2011-05-06 01:51:05
  Chris:
  Man kommer ju förmodligen aldrig komma till en lösning i den här soppan så länge man inte inser att dessa problem inte längre ligger på klubbnivå.

  Tumme upp 2011-05-06 00:35:40

  Victor Capel:
  Övrig reflektion:

  Eftersom det är politikerna som på ett eller annat sätt måste agera för att hjälpa till att få en lösning på problemet så är det naturligt att både deras förslag och dom själva diskuteras. Det är fullt befogat att fråga sig vad den och den politikerna har för agenda, bakgrund och förkunnskaper i frågan.

  Eftersom de olika partierna har olika approach till frågan så är det också helt naturligt att diskussionen ibland slår över till partipolitik.


  Om man, lite skitnödigt kan jag tycka, hela tiden ska hålla sig borta från partipolitiken i frågor om fotbollsrelaterade grejer så kan man faktiskt skippa att ens försöka att diskutera dom många gånger. Man kommer förmodligen inte komma en milimeter närmare en lösning nämligen.

  Stå på dig Magnus.

  Tumme upp 2011-05-05 23:53:18
  Fyr:
  pophenrik:
  Fel. Enskilda politiker är de som har de yttersta ansvaret för de departement som rör de frågor som vi är intresserade av. Det är alltså ganska naturligt att kritisera deras agerande när deras intresee står helt i konflikt med våra.

  Således är det inte Magnus som har dragit igång den partipolitiska diskussionen. OCH jag måste säga att det, om något, är väl en välkommen fråga i ett kommande val - att fråga hur vart och ett parti ställer sig i frågor som rör SFSU:s intressen. Det är tunnsått på den här fronten än så länge. Och om LAL företräder sitt partis syn på frågan kan vi ju bara spekulera om. Är det så, ja, då är partipolitik faktiskt en relevant fråga också i det här sammanhanget. (om det stannar vid den enskilda frågan vill säga - och det har det inte gjort än så länge; det är inte varken Magnus eller Victors fel i alla fall.)

  Tumme upp 2011-05-05 23:53:14

  Victor Capel:
  KC//

  Jag är i allra högsta grad vänster, men inte det minsta bitter.

  Artikelkommentarerna uppfattar jag som mindre hårt hållna vad gäller "regler" än forumen, och partipolitiska inlägg är inte helt orätt. Om artikelförfattaren inte gillar det ska han plocka bort det, så är reglerna för kommentarer på artiklar på Sv.fans. Jag skriver ju själv på sidan, så jag vet.

  Det är dock aningen OT, det håller jag med om. Men eftersom du såg att jag inte skrev till dig så kan du helt enkelt skita i att läsa det. Om du läser det kan du skita i att svara på det, eftersom det inte var riktat till dig ändå.

  Foxhound//

  Valtider?


  Dessutom är det väldigt långt ifrån sanningen att "Politikerna är samma pack i den här frågan". Både FP och V har tagit flera initiativ i frågan och letar efter lösningar alla kan leva med. Kudos till dom.


  Blåtvitt2//

  Som jag ser det är det två olika saker. Polisen ska naturligtvis ha full rätt att beslagta bevismaterial. De är också de som ska utreda brott. Det här ska, får och kan inte klubbarna syssla med. Klubbarna ska naturligtvis hjälpa polisen så mycket man kan, med sin personkännedom och sitt material, men det är allt klubbarna juridiskt och effektivitetsmässigt bör ägna sig åt i frågan.

  Att polisen sedan meddelar klubbarna vilka som gjort vad och om dom är satta under tillträdesförbud, det är görs ju redan idag.


  Att klubbarna ska hålla register däremot, det är det som inte funkar i dagsläget eftersom det bryter mot Personuppgiftslagen. Det finns väldigt uppenbara poänger i att inte lämna ut personuppgifter och straffrättsliga åtgärder över folk (som inte behöver vara straffade ens, n.b) till aktiebolag som AIK, DIF, ÖSK och Hammarby, eller ideella föreningar som övriga fotbollssverige.

  Ofta med deltidsanställda eller ideellt arbetande 15-åringar i kassan som ska kontrollera dessa personuppgifter. Det finns helt enklet inte en vettig hantering av personuppgifterna idag, därför säger datainspektionen nej. Om man löser det, och det kommer man göra, så kommer det finnas register.

  Tumme upp 2011-05-05 23:49:39
  KC:
  skönt att det här snabbt blev samlingspunkt för bittra vänstermänniskor (som Bl a V. Capel tycks vara).
  Tumme upp 2011-05-05 23:01:17

  pophenrik:
  Jag uppskattar att de flesta för diskussionen i ett sansat tonläge. Men samtidigt vet alla att partipolitik är splittrande. Vi kan diskutera politik i allmänna termer, och om hur vi supporters ska bete oss (tänk pyroteknik) utan att nämna politiker och partier. Det kommer att splittra den unika gemenskap vi har som MFF supporters. En stad med sociala problem som tar ytterst lite av det med oss när vi tillsammans är MFF. Hög som låg, vänster som höger, i staden eller i exil. Vi älskar alla MFF. Inlägg som Magnus Johanssons leder bara bakåt.
  Tumme upp 2011-05-05 22:57:01
  Mbeki:
  Hur många procent är fotbollsvåldet (som oftast inte drabbar oss julgranar) relaterat till andra samhällsproblem? Jag tänker på när det för jämnan brinner i rosengård & hisingen, alla våldtäktsfall, personrån fylltrattar som nitar på varandra, stölder osv? Kan inte vara mer än 2%, om ens det. Det är fan så mycket mer man måste göra än att stänga ståplatsläktarna. Problemet är att oavsett hur det blir med lagändringar så kommer svensk fotboll tappa allt som heter "läktarkultur" om man inte definierar det som "heja sverige frisk humör!" och tifo arrangerat av företag, men vem håller upp arken när där inte finns något folk? Hmm
  Tumme upp 2011-05-05 22:48:20

  ULR1SH:
  Foxhound:
  Jag förstår inte resonemanget "Det är vi mot politikerna", jag skulle gladeligen ställa mig bakom och stödja en politiker som tar tag i frågan på ett vettigt sätt och som faktiskt kommer med förslag som skulle verka för svensk fotboll och inte mot. Att hugga på en enskild politiker tycker jag i detta sammanhanget är berättigat och det enda alternativet. Det hade varit mycket mer kontroversiellt om Magnus t.ex. hade skrivit "Svensk fotboll förtjänar bättre än alliansen/vänster blocket". I denna frågan så ÄR det just L A L som har uttalat sig och således även hon som bör ta kritiken. Sen att rubriken är något hård är en annan femma.

  Men i övrigt håller jag med dig, skit i partipolitiken i samband med fotboll, försvara vår rätt som supportrar!

  Tumme upp 2011-05-05 22:43:34
  Foxhound:
  ULR1SH: Alliansen är precis lika jävla kassa som sossarna på att lösa fotbollsproblem och jag har ingen vidare sympati för några av deras politiska lösningar i frågan. Men att med rubriken "Svensk fotboll förtjänar bättre än Len Adelsohn Liljeroth" i valtider hugga på en enskild politiker är att ta en partipolitisk ståndpunkt. Svensk fotboll förtjänar bättre än svensk politik, och det gäller rött som blått.
  Politikerna är samma pack i den här frågan och att hänga ut enskilda block splittrar bara debatten. Det är vi mot politikerna här, inte vi mot borgarna eller sossarna.

  Tumme upp 2011-05-05 22:36:09

  ULR1SH:
  Foxhound:
  Som jag skrev nedan, var tar Magnus upp partipolitik? Han kritiserar en (1) minister och hennes absurda förslag för hur man ska få ordning på fotbollen. Hur är det att vara kritisk mot hela alliansen, som enligt mitt vetande är mer än en person? Om det är något som vi alla borde stå bakom, oavsett vilket parti som lägger förslaget, är att ståplats ska få vara kvar!

  Tråkigt att du inte kan hålla det på en vettig nivå utan personangrepp och dina egna politiska åsikter (syftar på frasen "ditt sossiga internetkampanjande".

  Tumme upp 2011-05-05 22:30:56
  Blåvitt2:
  Till Victor Capel

  " Styr upp övervakningssystem och inte bara låt klubbarna använda utan tvinga dem att använda snarare" Tycker väl att jag gjorde det rätt tydigt att det är klubbarna och INTE polis eller någon annan som måste få sköta "saneringen" av sina egna läktare genom kamerorna. Det betyder ju självklart också att jag menar att klubbarna MÅSTE få rätt enligt lag/förordning att registrera och katalogisera sina besökare!
  Ursäktar om jag varit otydlig, är inte så bra på "skånskan" ;)

  (Och tack för rimliga, välformulerade och korrekta svar, du är en av få som verkar bemästra den (tydligen så svåra) konsten!)

  Tumme upp 2011-05-05 22:26:33

  Foxhound:
  Magnus, ta gärna din partipolitik och dra åt helvete. Alla partier och politiker har misslyckats i denna fråga oavsett block så bespara Svenskafans ditt sossiga internetkampanjande och dela ut kritiken vettigt om du vill tycka till.
  Tumme upp 2011-05-05 22:25:49
  ULR1SH:
  Malmöiten:

  Utan att blanda in partipolitik så tycker jag det är bättre att inte göra ett skit åt (det förhållandevis lilla) problemet än att totalt döda svensk fotboll genom att ta bort ståplats.

  Dessutom tycker inte jag att Magnus krönika alls tar upp partipolitik. Det han gör är att han belyser ett förslag som om det förverkligas skulle varit ödesdigert för fotbollen. Då tycker jag inte att man automatiskt är "allians hatare" för det. Förslaget hade varit lika idiotiskt om det kom från socialdemokraterna, sverigedemokraterna eller feministiskt initiativ för den delen.

  Tumme upp 2011-05-05 22:18:46

  Malmöiten:
  Vad trist Magnus, där gjorde du bort dig rejält. För det första tycker jag inte detta är ett forum att diskutera partipolitik. Det är så uppenbart att du sedan långt tid hyser agg mot alliansen och bara har väntat på ett tillfälle att spy lite galla.

  Tycker du det var bättre innan? Knappast. Bättre med sosse-regeringen? Knappast. Att hon slänger ur sig ETT förslag som inte direkt går hem hos oss gör knappast att hon är inkompetent. Hon försöker i alla fall, till skillnad från sossarna som bara suttit där i år efter år, utan att göra ett skit.

  Hon kan mer om fotboll än någon av hennes föregångare på posten. Och att det bara skulle vara ett stockholms-problem är också en rätt skev bild av verkligheten från din sida.

  Tumme upp 2011-05-05 22:11:41
  pophenrik:
  Det sista vi behöver på Himmelriket är partipolitiska inlägg. Lägg ner det. Vi håller på MFF oberoende politisk ideologi.
  Tumme upp 2011-05-05 22:04:46

  Stadiongatan:
  Tyvärr är de flesta av våra politiker så korkade så man tror knappt det är sant. Har ni haft någon smart kompis som ni hört säga "jag ska bli politiker"?

  Har noll förtroende för politiker tyvärr.

  Tumme upp 2011-05-05 21:14:10
  malmöit:
  Kan säga att jag håller med i all, FÖRUTOM att våld inom fotbollenbara skulle vara ett Stockholmsproblem - där sjönk artikeln rejält. Utan detta påstående skulle artikeln i sig va 100% adekvat.

  Fakta:
  -Flest antal häktade, någonsin i Sverige, i samband med en fotbollsmatch var mötet mellan Malmö FF ocoh IFK på 2000-talets första hälft.

  MInns även förra årets gatulopp i Örebro av himmelsblå. Ochnär manmöter HIF går det ju inte alltid så lugnt till.

  Tack för en annars bra skriven artikel.

  Tumme upp 2011-05-05 20:59:04

  Victor Capel:
  KallEl, Blåvitt2//

  Punkt 1,2 och 4 är redan praxis idag, det kan väl ändå inte ha undgått någon?

  Ett problem med punkt 1, kameraövervakningen, är att polisen i regel beslagtar allt material innan klubbarna har gått igenom det om det skett brott på läktaren. Det är en polissak.

  Ett problem med punkt 2 är att man inte får föra register över avstängda, på goda grunder. Men jag tror att det går att lösa, och kommer att lösas, inom kort.

  Punkt 3 så är anmälningsplikt lite efterblivet, idag finns elektronisk övervakning som kostar 1/100-del av den byråkratiska apparat anmälningsplikt kostar. Dessutom kommer en anmälingsplikt aldrig att vara helteckande, det är den inte i england och det kommer den inte vara i sverige heller. Men du är ju inne på boja, det skulle funka bättre.


  Tumme upp 2011-05-05 20:53:25
  Elias:
  Någon som kan länka klippet?
  Tumme upp 2011-05-05 20:49:01

  Mikael:
  När Rolle får foten i FCK kan han bli idrottsminister-han vet hur man utvecklar svensk fotboll.
  Tumme upp 2011-05-05 20:34:52
  bloggare på icedaniel.se:
  Bra skrivet ! Svenska fotboll är motarbetad.
  Tumme upp 2011-05-05 20:24:52

  Lars:
  Mycket bra skrivet.
  Tumme upp 2011-05-05 20:19:06
  Blåvitt2:
  ...Bra artikel förövrigt!
  Tumme upp 2011-05-05 19:33:59

  Blåvitt2:
  (Såg att någon annan "förmåga" nickat "blåvitt" och då jag inte sympatiserar med hans något enkla bild av världen så blir det så här!)

  Precis som KallEl skriver; Styr upp övervakningssystem och inte bara låt klubbarna använda utan tvinga dem att använda snarare!

  Att stänga ner ståplats är ju typ lika smart som att...föra in en "27 års åldersgräns på ståplats", DET hade varit sjukt! (hmm, just det, det har redan föreslagits....)

  Tumme upp 2011-05-05 19:32:18
  KallEl:
  Det är ganska enkelt att lösa de allra flesta av dessa problem:

  1. Tillåt kameraövervakning och låt klubbarna använda materialet.

  2. Stäng av bråkstakare som identifieras.

  3. Tvinga dessa att bära fotboja eller anmäla sig till polisen vid matchtillfälle.

  4. Gör individen skadeståndsskyldig.

  Det enda politiker behöver göra är att ändra på några lagar, men det har de visst inte stake nog att genomföra.

  Istället vill de straffa alla fotbollsfans som sköter sig med att stänga ståplats.

  Om man skulle agera på samma sätt i övriga samhället skulle det betyda t ex att de tunnelbanestationer som det förekommit någon form av olaglig verksam skall stängas ner för alla personer.

  Tumme upp 2011-05-05 19:09:49

  ?:
  Blåvitt: Börja för fasen och åka på bortamatcher så ska du se hur ni uppför er INNE på arenan. Vad sägs om smällare och bengaler slängda på en familjeläktare? Kasta inte sten i glashus och bara för att det skrivs mycket om AIK är inte detsamma som att det inte händer bland andra lags supportrar. Det är bara så otroligt naivt.
  Tumme upp 2011-05-05 18:56:18
  Ristomta bandy:
  allt detta fokus på våld. jag har sällan sätt våld utövas på arenorna eller på plan. vi fokuserar i sverige mer på det som är negativt än det som faktiskt är bra.

  okej många saknar intresse pga att spelet håller dålig kvalitet Men många går samtidigt för att stämningen håller hög kvalitet.

  Tumme upp 2011-05-05 18:53:10

  Mitt namn:
  "Om man genom en stängd ståplats får ner intresset för fotboll till basketpubliknivå, är svaret kanske ett rungande JA."

  Öh, jaha. På 80-talet slogs det hejvilt på många arenor trots att intresset var rekordlågt för allsvenskan. Matcher med under 3000 var mer regel än undantag och våldet var rekordhögt.

  Intresset för fotboll kopplat till våldet på läktarna har ingen koppling knappt.

  Tumme upp 2011-05-05 18:19:51
  bevara ståplats:
  att det för sitta såna idioter och puckon bort med stå plats största problemet????? tror ni naiva ministrar att om ståplats försvinner tror ni att firma killarna försvinner svar nej dom kommer fortsätta gå på matcherna och fortsätta stå upp under matcherna så den här lena kan krypa tillbaks under sin sten där hon kom ifrån
  Tumme upp 2011-05-05 18:16:15

  Blåvitt:
  Ni har stora problem i AIK leden och det är ren fakta.
  Tumme upp 2011-05-05 18:05:02
  East End:
  Blåvitt:Dagens mupp - grattis och sluta hyckla!
  Tumme upp 2011-05-05 18:02:31

  B:
  Word up
  Tumme upp 2011-05-05 17:58:32
  Dirr:
  Blir mörkrädd... Bort med henne!
  Tumme upp 2011-05-05 17:58:09

  Blåvitt:
  AIKare förstör svensk fotboll fy fan ! hade aldrig diskuterats i dessa termer annars.
  Tumme upp 2011-05-05 17:56:55
  Victor Capel:
  Ricci//

  Lustigt, jag diskuterade det med en vän idag. Många av våra ministrar är riktiga jävla stolpskott. De flesta av dem på rätt "oviktiga" poster som kultur, miljö och migrationsministern, men även på en sån viktig post som Justicie så har vi ju en gående skandal på plats.

  En av de svagaste regeringarna jag kan minnas, om man ser minister för minister. Men så blir det väl när man måste teama ihop sig med 4 andra partier för att kunna slå vänstern antar jag. En jävla soppa helt enkelt.

  Tumme upp 2011-05-05 16:59:04

  Victor Capel:
  Läsvärd krönika, ännu mer läsvärda kommentarer.

  Vissa saker kan jag faktiskt inte hålla mig från att kommentera:

  Alex:

  1: Som någon annan sa, jag vet inte vilka matcher du är på, men såna där ord hör jag oftare i valfri mellanstadieklass i Stockholms förorter än på fotbollsarenor. Det mesta av sånt där försvann från läktarna för 10 år sedan.

  2: Allsvenskan har ur ett internationellt perspektiv bra publiksnitt, om du kollar på jämförbara länder. Om man gör en jämförelse med UEFA-rankingen och publiksnittet så finns det ett stort och tydligt undantag, nämligen Allsvenskan, som har så mycket mer publik än vad den sportsligt förtjänar. I en sådan jämförelse kommer vi på en 6:e-plats i Europa. Det finns en utveckling av den här undersökningen som gjordes av bl.a. Adidas om jag minns rätt, du får googla. Jag har för mig att den publicerades på fotbollskanalen.se för 2 eller 3 år sedan.

  3: Angående USA har du nog rätt, dom kan ha bra drag på matcherna, och många lag har en rätt fin läktarkultur. Speciellt östkustlagen som har lite historia (kolla Red Sox-Yankees i basebollen t.ex eller vilken sport som helst där Boston och New York möts.), och collage-lagen. Collage-idrotten är f.ö det som engagerar statarna mest, man har bra mycket högre publiksnitt där än i proffsligorna som NBA, NFL och NHL.

  Men det är helt ofrånkomligt att en amerikan på besök på ett Stockholmsderby, varesig det är fotboll eller hockey, eller säkerligen ett skånederby också för den delen, sitter med hakan nere vid knäskålarna och undrar hur i helvete vi kan ha ett sånt jävla tryck på våra arenor. Tillochmed Engelsmännen börjar åka på fotbollsturismresor hit, eftersom dom saknar riktig läktarkultur i många lag nuförtiden.

  4: Varför ska du ha med en 8-åring till klacken för? Du har väl ändå ett ansvar som förälder? Ingen går och gnäller på att Marlyn Manson inte passar småbarn, eftersom folk har mer vett än att inte ta med dom på en sådan konsert. 8-åringar placeras med fördel på familjesektionen. Finns det ingen familjesektion bör du ta upp frågan med din klubb, inte förbjuda alla andra att ha kul.


  Helsingborg//

  Var mer än Stockholm i år?

  Motala, Rambergsvallen (dock inte med supportrar, men väl med läktare), Mjällby (borde väl du känna till kan man tycka) och Örebro. Detta efter 6 omgångar. I år. Finns säkert mer om man letar, men det är vad jag kom på efter 5 sekunders betänketid.


  Arg jävel//

  Det kommer gå åt helvete om man tar bort klackarna. Alla tidigare exempel i Sverige pekar på det, även om det bara är två till antalet.

  AIK hockey och DIF hockey gjorde det ett par år efter man flyttat in i nya, lyxiga (på den tiden iallafall) Globen. Det slutade med att bägge klubbarna stod på ruinens brant, dagar eller timmar från konkurs, och bönade och bad på sina bara knän att klackarna skulle komma tillbaka i flera års tid.

  Det visade sig rätt snabbt att affärspubliken och sittplats också i grund och botten tyckte att det var skittråkigt utan klackar, och valde att göra annat istället för att sitta på en ödsligt Globen och se en match. Och det är ändå Hockey, som har ett mycket högre sportsligt värde än fotboll i Sverige. Men det var ändå inte intressant.

  Tumme upp 2011-05-05 16:56:00
  DEFQON.1:
  Varför ta bort Allsvenskans stolthet, utan stå plats så kommer allsvenskan att dö. Alla som älskar ett fotbollslag vet att fotboll är så otroligt mycket mer än bara just fotboll. Varför döda en stämning som får varje fotbollshjärta att rysa? och som varje fotbollsfantast vet vi slutar aldrig stå för i denna frågan spelar det ingen roll vilken klubb du håller på! En för alla alla för en!
  Tumme upp 2011-05-05 16:52:29

  marcus:
  herregud vilken idiot, hon kunde verkligen inte komma på något lättare sätt att "lösa" problemet med?
  Tumme upp 2011-05-05 16:52:21
  Sven Liljegen Sr:
  Ricci/
  "många fall verkar det som att deras enda merit är att tillhöra Fredrik Reinfeldt egen "kompis krets".".
  Antyder du vänskapskorruption? :-)

  Tumme upp 2011-05-05 16:51:12

  Thomas:
  Det är så enkelt egentligen. Ha kvar ståplats men bråkar någon så ska dom stängas av på livstid? Vad är det så svårt med det. Och eftersom "ingen" vill ha bråk så borde det inte vara något problem att införa denna typ av arenalag.
  Tumme upp 2011-05-05 16:48:49
  Erik:
  Lasse Granqvist borde bli idrottsminister! han förstår sig på supportrar!
  Tumme upp 2011-05-05 16:39:24

  Ricci:
  Jag är för mycket det Fredrik Reinfeldt gör och ha gjort.

  Men hans val av egna Moderater ministrar gör mig väldigt besviken...
  I många fall verkar det som att deras enda merit är att tillhöra Fredrik Reinfeldt egen "kompis krets".

  Tumme upp 2011-05-05 16:35:54
  ?:
  eric persson: Du verkar ju vara en smart snubbe. Det spelar väl ingen roll i vilken färg politikerna klär sig, ingen gör ju något ändå för att rätta till problemen, vilka ni där nere i Skåne är fullt medvetna om med bla Rosengård.. är det borgarbrackor där också eller?
  Tumme upp 2011-05-05 16:34:57

  FB:
  Då kan vi lägga ner svensk fotboll.
  Tumme upp 2011-05-05 16:29:04
  eric persson:
  Var det någon som sa borgarbracka?
  "I MFF spelar vi blått, men röstar rött"

  Tumme upp 2011-05-05 16:27:53

  Sven Liljegen Sr:
  Ministern satt i tv p g a en nyligen inträffad "incident", om man nu kan kalla det det.

  Jag undrar hur en regering/minister skall agera för att komma tillrätta med ett sådant problem eller andra av liknade art.

  Ärligt talat så vet jag inte vad jag skulle gjort om jag vore i hennes eller hennes chefs ställe.
  Jag anar att problemet inte egentligen är ett fotbollsproblem. Det finns nog andra samhälleliga problem bakom företeelserna. Tror jag.

  Tumme upp 2011-05-05 16:19:08
  DIF:
  Det ända allsvenska har som är i topp i europa är läktar kulturen ( av Djurgårn, aik, bajen, mff, göteborg) Stämningen på deras matcher är typ tusengånger bättre en spelet. Så varför ska hon försöka förstöra det ända bra Allsvenska ar? Hora till kärring
  Tumme upp 2011-05-05 16:17:14

  Fyr:
  Lena Adelsohn Liljroth tycker att ordet "kultur" klingar dåligt och vill döpa om det till underhållning.

  Jag tycker att Lena Adelsohn Liljeroth klingar dåligt och vill döpa om henne till Blubby.

  Lena Adelsohn Liljeroth vill ta bort ståplats.

  Jag vill ta bort Lena Adelsohn Liljeroth.

  Tumme upp 2011-05-05 16:14:59
  E:
  Att hon sitter på två stolar - dvs kultur och idrottsminister säger väl allt.
  Tumme upp 2011-05-05 16:12:28

  Voltaire:
  Typiskt fascistborgare ! Låt våran folkliga sport vara kvar och rör inte ståplats.
  Tumme upp 2011-05-05 16:04:17
  Vänster om klacken:
  Vilket lag följer du? Hör sällan "hora", "dö", "neger" eller annat från ståplatspubliken på stadion.
  Har man otur på sittplats kan man däremot få höra hårresande skit, ofta från idioter som man fattar ser max en match / år.

  Men kolla på matcher i USA om du vill. Allsvenskan kommer aldrig att kunna underhålla "popcornmålgruppen" om inte spelarbudgetarna i samtliga allsvenska lag minst tiodubblas (eller för att vara ärlig, kanske 100-dubblas). Och det kommer aldrig att hända med vår syn på idrott och kommersialism vad du eller jag än tycker om det.

  Tumme upp 2011-05-05 16:02:59

  Alex:
  Giff_
  Om du menar att allt hat, dö, hora, mm är hjärta och läktarkultur så förstår jag att ingen jävel förutom några i klacken vill se idrott i Sverige..
  Hur många gånger på en säsong fyller något lag ut sina små arenor i Sverige?
  Publiksiffrorna i Sverige är patetiskt låga och jag förstår det.
  Vilken normal farsa kan förklara för sin 8 åriga son klackarnas många gånger djuriska beteende?

  Tumme upp 2011-05-05 15:55:34
  Vänster om klacken:
  Fattar forfarande varför alla oinsatta alltid drar upp England som fördedöme. Varför aldrig Tyskland? Varför hatar man ståplats? Jag har aldrig förstått det.
  problemen blev mindre i UK när det blev pissadyrt att gå på fotboll och 50% av publiken började bestå av Norska och Japanska turister.

  England är väl knappast det rosa-ponny-föregångsland som Adehlsson-dubbelnahmn vill påskina. bara att googla t.ex west ham Millwall eller vad man vill så ser man att det forfarande pågår. Men det har man kanske inte tid med som idrottsminister. Ingen i ens kansli heller.

  http://www.guardian.co.uk/football/2009/aug/26/west-ham-millwall-violence-fa

  Tumme upp 2011-05-05 15:54:59

  Skiter it...:
  Jag vill verkligen att alla ibara avgår, varför har man ett fotbollsförbund där ingen där duktig på det den jobbar med? hade jag varit så dålig på mitt jobb hade jag fått sparken direkt!. Varför består inte Svff av Experter och supportrar? Svff är som en sjuk sitcom där ett svenskt kontor anställer tjugo sinnesjuka koreaner som ska driva företaget, seriöst jag bojkottar skiten snart.. (mm de går så bra iår...)
  Tumme upp 2011-05-05 15:54:55
  Giff:
  Alex I USA har man enorma jippon som har sin charm. Men läktarkultur har man inte där borta precis. Den vill man behålla här i Europa och Sverige. Visst organistationen och kamp mot korruption är man bättre på i amerika inom lagsporterna. Men något hjärta finns inte riktigt, därför man kan flytta omkring klubbar till olika städer osv.
  Tumme upp 2011-05-05 15:38:59

  Alex:
  Gerrard-
  Du verkar ha stenkoll....

  Tumme upp 2011-05-05 15:32:41
  Gerrard:
  Alex,

  du måste fan skoja alltså. Vill du ha det så själlöst och muppigt som i USA? Den värsta kommentaren jag sett! Det kommer iofs aldrig hända. För att publiken kommer fly arenorna snabbare än kvickt om det skulle börja luta åt det hållet.

  Tumme upp 2011-05-05 15:27:09

  east End:
  Varför får sådana jävla jonägg utala sig i fråga? Och då kan man konstatera lätt att politiker är grymt förlegade och allmänt känt outbildade i frågor som dom inte kan mycket om utan bara kan i frågor om straff praxis och Nordkorea -åtgärder
  Tumme upp 2011-05-05 15:22:46
  Lord Jim:
  Tycker det ar kul att se nar Smaborgarna vill leka overklass sa lagger man till ett gang "h" i sitt namn....


  Tumme upp 2011-05-05 15:19:34

  Rascken:
  Dagens budskap är solklart: Svensk fotboll ska dö. På ståplats finns supportrarnas hemvist. Ta bort den och 30% av den publiken försvinner. Minskade publikintäkter=sämre spelare=sämre spel vilket bidrar till ännu mindre publik. Spiralen är igång. Det är ju inte så att allsvenskan drar till sig en publik som vill beskåda ett bländande spel. Fotbollskonst kan hittas på nästan vilken tv-kanal som helst.
  Angående huliganer så är det mycket konstigt att det aldrig händer något. Ta tex första derbyt i hockeyn, där man kunde räkna pormaskarna på idioterna som bråkade. I efterlyst fick man maska bilderna. Var det någon som blev häktad eller anhållen? Ingen vad jag vet i alla fall. Ta in alla bråkstakar på matcher och i anslutning till detta och det inte är så kul och bråka längre.

  Tumme upp 2011-05-05 15:07:47
  Helsingborgare:
  c: Bra skrivit!! Word!
  Tumme upp 2011-05-05 15:07:10

  c:
  Alex//

  Lär av USA? Grym fest?

  Ja gillar man pop corn och jumbotorner så har ju hockeyn lärt sig det mesta den kan fårn USA så det är väl bara att söka sig dit. Så kan vi som gillar äkta känslor, passion och kärlek få fortsätta med vår lilla fotbollssport...

  Tumme upp 2011-05-05 15:06:11
  c:
  alla arga Stockholmare//

  "Men i stort sett är det några Stockholmsklubbar som av och till har de här problemen." = detta är till 100% ett problem som endast finns i stockholm och absolut ingen annanstans?

  För övrigt är det väl ett faktum att alla matcher som har blivit avblåsta eller uppskjuten pga läktaroroligheter har innefattat minst ett stockholmslag? Men det är oväsentligt i denna diskussion.

  Ni fokuserar på helt fel sak. Krönikan är ju vare sig emot stockholmslagen eller någon annan. Den ifrågasätter kollektiv massbestraffning för alla och menlösa handlingsplaner utan verkan.

  Tumme upp 2011-05-05 15:04:25

  Alex:
  Lär av USA där varje idrottsarrangemang är en grym fest, inga klackar men en otrolig stämning.
  Släng ut skiten och hatet från våra arenor.

  Tumme upp 2011-05-05 15:01:38
  Helsingborgare:
  Jag väljer att ta en Tuborg istället och skålar till danskarna=)) Där är det minsann inga tycka synd om tankar när det gäller blådårar som kastar in smällare.Gerrard: Du bevisar återigen väldigt låg komptens när du anser att vi ifrån Malmö och Helsingborg är bönder...väx upp, gör om och gör framför allt rätt!
  Tumme upp 2011-05-05 14:56:03

  adam:
  Bra skrivet
  MOT DEN MODERNA FOTBOLLEN !

  Tumme upp 2011-05-05 14:50:51
  Max:
  Ricky: hur fan kan du lägga kritiken på att det är en kvinna? Är dum eller bara jävligt patetisk? Jag har massa tjejkompisar som är insatta i ämnet och lovar dig att dom har fan så mycket mer kunskap inom fotboll än vad du någonsin kommer att ha.
  Tumme upp 2011-05-05 14:50:21

  Gerrard:
  Det finns En storstad i Sverige, Stockholm (fine, låter lite halvmuppigt). Men sen ser man till var alla skattepengar kommer ifrån, och genast blir det inte lika muppigt.

  Ge upp dina ljumma folköl i tid ikväll så att du kommer upp ordentligt när boskapen ska mjölkas osv.

  Tack för mig.

  Tumme upp 2011-05-05 14:48:27
  xeneize:
  Ber om ursäkt, hann inte se det! Självklart är problemen inte isolerade till Stockholm, även om de mest alarmerande händelserna hittills kommit från Stockholmsområdet. Känns ändå som att de flesta håller med om att lösningen på problemen inte är att döda ståplats.. Personligen tycker jag den enda behållningen med att gå på svensk fotboll är just läktarkulturen. Känns som att (som ovanstående menar) det skulle reducera tittarsiffrorna till basketnivå.
  Tumme upp 2011-05-05 14:45:55

  Helsingborgare:
  Gerrard: Bönder säger du...måhända du anser vi är bönder som bor i storstäder sverige mått mätt, men det bevisar bara din inkompetens, eller så är du bara väldigt ung, Jag vet att MFF fans gjorde det, men det hände ej så mycket eller??? Du får nog ta och svälja din stolthet nu istället för att sitta och ta åt sig för att Magnus har helt rätt i vad han skriver. WORD
  Tumme upp 2011-05-05 14:44:47
  Gerrard:
  ...finns även i gais, norrköping, lokala kickers i borås som kallar sig något osv.

  Finns ju fan även bandylag som har grupperingar som stökar.

  Tumme upp 2011-05-05 14:43:18

  Gerrard:
  xeneize: Jag skrev ju det efter... Att han skriver som att problemet är isolerat till Stockholm, och det är det inte, punkt.
  Tumme upp 2011-05-05 14:41:35
  Martin:
  @ Helsingborgare

  Vad gjorde Helsingborgs fans i Mjällby? Tror de pajade tifot till hemmalaget....

  Tumme upp 2011-05-05 14:41:28

  xeneize:
  Kultur och idrottsministern är ju ett skämt. Hon är ett hån mot alla kultur- och idrottsarbetare i det här landet. Kärringjävel.

  The truth: "Sveriges regering ser till folkets bästa ur alla aspekter"? Jag vet inte vilka ord jag ska använda för att beskriva hur dumt det där låter. Den här regeringen är vidrig på alla åtta sätten.

  Gerrad; Vadå "vinklade artiklar". Det är ju en krönika, uppenbarligen är den vinklad. Det är väl det som är poängen med krönikor. Dessutom är det ju bra om du berättar vad det är som klämmer dig, istället för att häva ut dig att nån är en pajas. Låg nivå.

  Tumme upp 2011-05-05 14:39:35
  Mart:
  Wow, måste ju skämta om att det bara sker i Sthlm. Finns ju för fan i alla "storlag" i Sverige, Malmö, Helsingborg, Göteborg....
  Tumme upp 2011-05-05 14:38:40

  Gerrard::
  När malmös supportrar tog sig ut på löparbanan på stadion för två-tre omgångar sedan så var det bara gulligt, oskyldigt och mysigt eller? Bara ett exempel...

  Skönt att ni bönder håller varandra om ryggen iaf.

  Tumme upp 2011-05-05 14:38:03
  Helsingborgare:
  Gerrard: Jag inget mer att säga än att Magnus har rätt: Det är ett stockholmsproblem just nu! Var har vi haft läktarproblem detta år någonstans mer än Stockholm...
  Tumme upp 2011-05-05 14:34:34

  E:
  Ricky, det är fullkomligt irrelevant att LAJ är kvinna. Testa att byta ut ordet kvinna mot invandrare/jude/skåning och fundera på om din oneliner hade varit rumsren då. Din kvinnosyn verkar f.ö. höra hemma på 1800-talet.

  Att byta ut ståplats mot sjungande sitt lär f.ö. knappast döda läktarkulturen.

  Tumme upp 2011-05-05 14:33:28
  Gerrard:
  Men han skriver att det är ett stockholmsproblem. Isolerat till stockholm uppfattar man det som då.

  Det är det inte, och det vet du också. Så, hade du något mer?

  Tumme upp 2011-05-05 14:31:46

  The truth:
  Sjukt fånig artikel där allting dras till sin spets. Fullkomligt onödigt att kritisera Sveriges första regering som för en gångs skull ser till folkets bästa ur alla aspekter. Bort med rötäggen på arenorna till varje pris. Forza Lena Adehlson Liljeroth!
  Tumme upp 2011-05-05 14:30:49
  # 10 Kruys:
  Hon är tamejfan inte på riktigt, idiot!
  Tumme upp 2011-05-05 14:30:15

  Helsingborgare:
  Gerrard: Det är du som är korkad om du inte inser att det händer mest i Stockholm..vakna upp liksom!! Du behöver ej vara så enögd..stå upp istället!
  Tumme upp 2011-05-05 14:30:09
  Gerrard:
  Vilket sänke... Du är PRECIS som henne. Lika jävla naiv! Du skriver att det är ett stockholmsproblem.

  Helt ärligt alltså, antagligen är du extremt dåligt insatt i vad som händer på, och runtomkring de olika arenorna i Sverige, du blundar för allt som inte händer i stockholm eller så är du bara dum.

  Vilket som, du är en pajas och borde inte få vinklade artiklar som den här publicerade.

  Tumme upp 2011-05-05 14:28:18

  --:
  Att ta bort stå plats löser ju inget var fan har hon hittat den tanken. Då ställer ju sig klacken och huliganerna på sittplats och står där istället och härjar.
  Tumme upp 2011-05-05 14:22:29
  Ricky:
  Detta e vad som händer när man sätter in en kvinna som minister, o dessutom bestämma inom idrotten. Fy fan
  Tumme upp 2011-05-05 14:20:39

  Londonsvensk:
  Nej, det behovs inte. Bara stang av supportrarna till AIK, Djurgarden och Hammarby sa kan vi andra ga och se pa fotboll istallet.
  Tumme upp 2011-05-05 14:18:30
  Helsingborgare:
  Grymt bra skrivit!! Jag skäms över att vara svensk när det gäller vårt rättväsende..det är horribelt och resten av Skandinavien skrattar åt oss,. gör om lagarna och bli tuffare...sluta "tycka synd om". Ge Skåne till Danmark var det någon som hade som rubrik här och på det säger jag: JA TACK!!! Tack för en mycket bra artikel! MVH/Helsingborgare
  Tumme upp 2011-05-05 14:17:29

  Djurgårn:
  Vad som än sker kommer det bli mkt högre säkerhet kring arenorna och därmed betydligt dyrare biljetter för ALLA. Det är vad saken egentligen handlar om. Det är därför man vägrar inse att det är ett SAMHÄLLSPROBLEM att vara ligist.
  Tumme upp 2011-05-05 14:16:24
  Mitt namn:
  "Okunnandet" är skrämmande. Problemet kan aldrig lösas av någon som inte förstår eller kan ett skit det han/hon pratar om.

  Bort med ståplats och du dödar allsvenskan. Ståplatspubliken ÄR allsvenskan.


  Tumme upp 2011-05-05 14:14:45

  arg jävel:
  Om de stänger ner ståplats hoppas jag det går rent åt helvete för svensk fotboll. Den ska verkligen bli så sopig och ointressant att landslaget blir uruselt och ingen går på matcherna.
  Tumme upp 2011-05-05 14:12:30
  Göran:
  Ge oss en minister som fattar vad det rör sig om Idrott alltså Har hon spelat något??
  Tumme upp 2011-05-05 14:09:52

  Gunnar:
  Behövs det en idrottsminister över huvud taget?
  Tumme upp 2011-05-05 14:07:09
  Arenaman:
  Det gick lite hastigt och jag hade inte tid att korrläsa. Ni får ha överseende.
  Tumme upp 2011-05-05 14:06:41

  Arenaman:
  Det hon framförallt måste göra är att se till så att klubbarna slipper betala polisen för bevakningen. Vad betalar jag skatt för? Polisen ska inte ta betalt för sina tjänster de ska självklart vara statligt finansierade till 100%. Det är ju för sånna här funktioner vi betalar skatt. Jag har då ingen större lust att betala skatt om Sverige ska bli ett land där man inte har någon underhållning överhuvudtaget när det gäller sport och kultur för att arrangörerna inte har råd med polisnotan. Sverige känns mycket kallare nu. Jag börjar seriöst fundera på att flytta från Sverige och det har ingenting med vädret att göra.. Vad jag förstått det som är även klubbarna betalningsskyldiga till polisen i parker, tunnelbaneuppgångar och närliggande gator, är inte det kummunensmark? Hur har de tänkt egentligen? Hur mycket medel tror de att klubbarna har? Jag hoppas verkligen att klubbarna börjar fakturera staten för alla ungdomar som de tar bort från brott, droger osv genom idrott. Jag tycker klubabrna ska gå igenom hur mycket gott det gör för samhället och vad det skulle kosta staten om de inte gjorde det och sedan börja fakturera.

  Om det är så att man ska he personliga biljetter och fasta platser är det väl bara att man stälelr sig där ändå. Det går alldeles utmärkt i globen tex.

  Tumme upp 2011-05-05 14:00:48
  Ge skåne till Danmark:
  "Men i stort sett är det några Stockholmsklubbar som av och till har de här problemen" så det är frid o fröjd när iff iff möter henkeborg och händer aldrig ngnting i samband med Ifk Glenns matcher? Wisemen är en liten grupp killar som tillhör BP?

  Du har rätt i det du skriver men du kan ju inte påstå att det bara är en klick killar i Sthlm som bidrar till oroligheter

  Tumme upp 2011-05-05 13:56:57

  Oskar:
  Kul att alla klubbar skall bestraffas med indragen ståplats i LAL:s vision.

  Det finns väl supporterklubbar i anslutning till de flesta lag i svensk fotbollselit. Och i c:a 80% av fallen så har inga allvarliga händelser skett, kopplat till klackverksamheten.

  Jag företräder LSK FANS. Att ta bort ståplats skulle innebära en snabb död för oss. Som supporterklubb med en klack på 15-50 personer beroende på match, hur många skulle fortsätta agera sittande klack. Knappast någon.

  Tumme upp 2011-05-05 13:53:36
  dregen:
  Bra skrivet. Man måste öka intresset och stämningen på arenorna SAMTIDIGT som man får bort bråk, stök och oordning kring matcherna. Man kan inte ta den "enkla" vägen att kväva svensk fotbollskultur för att på så sätt kväva de negativa bitarna av supporterkulturen. Fotbollen har idag en enorm kraft att fånga upp individer och leda dem rätt. Individer som annars hade kunnat bli en belastning för sig själva och samhället om de lämnas vilsna. Det gäller förresten hela idrottsrörelsen.Man glömmer lätt denna effekt och ser istället bara de negativa delarna. Det är dags att komma åt kärnan av problemet och sluta beskylla klubbar och hederliga supportrar för att va en belastning för samhället.
  Tumme upp 2011-05-05 13:42:46

  Fredrik L:
  Bra skrivet och konstruktivt. Har hon missat att det här med anmälningsplikt i England för de sk supportrar som inte kan gå på fotboll utan att förstöra? Det är väl snarare de hon ska ta efter istället för att stänga ner ståplats och därmed kollektivstraffa oskyldiga. Någon måste upplysa henne att det är bättre att plocka bort russinen ur kakan än att äta upp hela, då blir det mer över för oss andra.
  Tumme upp 2011-05-05 13:35:55
  ANNONS:

  Fler artiklar om Malmö FF

  Blått en pod: Årets första pod
  Malmö FF Årets första Blått en Pod är här. Frohm, Nirfalk och Österlind diskuterar Chelsea, värvningar, förlängningar, lojalitetsprogram och val av ordförande. Allt ackompanjerat av hostningar och harklingar, det är ju förkylningstider.
  2019-02-18 21:31:00

  Camp Bitterbloggen: Dag -1
  Malmö FF I morgon lämnar Himmelriket Sverige för att se när Malmö FF läxar upp Chelsea.
  2019-02-18 21:00:00

  Matchbilder MFF-Chelsea UPPDATERAD med länk.
  Malmö FF Några snabbfixade bilder från kvällens match. Tifo, chanser och mål.
  2019-02-18 18:00:00

  Hugo Andersson lånas ut
  Malmö FF Precis som ryktena gjort gällande en längre tid lånas Hugo Andersson ut till Trelleborgs FF.
  2019-02-18 11:12:00

  Måndag Förmiddag - Vår i luften!
  Malmö FF Efter en intensiv vecka med årets två första tävlingsmatcher mot storheterna Chelsea och Degerfors laddar Di Blåe om. Samtidigt som våren värmer frusna själar.
  2019-02-18 10:54:00

  Oscar Lewicki efter cupmatchen mot Degerfors
  Malmö FF Oscar Lewicki spelade idag åter 90 minuter. Först som innermittfältare och sedan som mittback. Här är några av hans tankar efter matchen:
  2019-02-17 19:08:00

  Fem snabba efter Malmö FF - Degerfors 3-2
  Malmö FF Detta var inte bra.
  2019-02-17 17:05:00

  Malmö FF - Degerfors IF: 3-2
  Malmö FF Knapp vinst för hemmalaget som idag spelade på Klostergårdens IP i Lund. Rakip var tillbaka i Malmös tröja från start.
  2019-02-17 17:04:00

  Inför Degerfors hemma
  Malmö FF Imorgon börjar cupsäsongen för Malmö FF:s del. För motståndet står ett klassiskt lag i form av Degerfors IF.
  2019-02-16 16:30:00

  Friday I'm in Love: Vad Håkan sa, och vad han nog hade sagt
  Malmö FF "Vi är Malmö FF så vi är inte nöjda med en förlust. Men det var en fantastisk insats ni stod för." Om Håkan Jeppsson inte alldeles för tidigt gått bort hade han kanske sagt det i omklädningsrummet efter matchen mot Chelsea.
  2019-02-15 11:30:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Svensk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
  Daniel Lohm snackar Afonso Alves
  En skräckblandad förtjusning
  Komfortabel men slarvig cupvinst
  Kan Bajen rubba Sandviken?
  Här är Djurgårdens nya kedjor
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies