fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
Medlem
Besökare: 72240 | Medlemmar: 184112

Kom ihåg mig
Gnagarforum möter AIKs nya anomyma boss Annela Yderberg
Annela Yderberg, 40, tillförordnad VD, AIK Fotboll AB.

Gnagarforum möter AIK:s nya anomyma boss Annela Yderberg

I maj 2008 tillkännagav AIK Fotboll AB i ett pressmeddelande att man anställt Annela Yderberg som finanschef. Yderberg, som tillträdde i augusti, hann bara jobba under tre händelserika månader innan hon utsågs till tillförordnad VD efter att Charlie Granfelt tvingats lämna klubben i november. För Gnagarforum berättar Annela om vilka förväntningar hon har på det sportsliga resultatet, om hennes roll i organisationen och hur AIK ska vända på den ekonomiska situationen:
– När det är tight får man ta bort allt som är nice-to-have, som hon själv uttrycker det.


Vi står utanför porten som leder in i AIK:s kontorslokaler på Parkvägen 4, precis i hörnet som förenar den norra och västra läktaren. Ganska ovetandes om vem det är vi ska träffa. Annela Yderberg har hållit en låg profil sedan hon kom till AIK Fotboll AB och inte heller en enkel google-sökning inför intervjun gav många svar. Yderberg kommer ut till porten, öppnar dörren och vi hälsar på varandra. Hon ger ett sympatiskt intryck och när vi några frågor in i intervjun frågar om anonymiteten svarar hon:

– Jag håller med om att jag har varit ganska anonym men jag har helt enkelt haft väldigt mycket att göra och är ju också relativt ny på jobbet. Det har varit bokslutskommuniké, årsbokslut och årsredovisning. Sen var det ju även oroligt ett tag i höstas innan alla fick arbetsro och kunde gå vidare. Då kändes det bäst att hålla en låg profil.

Annela Yderberg är 40 år och har stor erfarenhet av att jobba med ekonomifrågor. Under drygt åtta år på industriföretaget Alfa Laval lade hon grunden för sitt framtida yrkesliv innan hon ganska sent i livet valde att sätta sig i skolbänken för att läsa företagsekonomi och systemvetenskap, dels vid Stockholms universitet, dels vid Södertörns högskola. En examen i systemvetenskap rikare hamnade hon på Försvarsmakten 2004. På sin första arbetsplats efter utbildningen arbetade hon som controller/budgetansansvarig och blev kvar i drygt fyra år, varav de sista 2,5 åren som ekonomichef för högkvarteret, en arbetsplats som sysselsätter 1200 personer.

Övergången från en stor myndighet till en omsättningsmässigt liten men samtidigt oerhört exponerad fotbollsklubb känns inte helt självklar. En logisk första fråga är varför Annela sökte jobbet i AIK?

– Jag har tidigare jobbat i väldigt stora organisationer och var lockad av att pröva på en mindre verksamhet där varje individ är en mer betydande del i verksamheten. Sen är jag intresserad av idrott i allmänhet och fotboll i synnerhet och har själv spelat fotboll på division 2-nivå.

Vad hade du för relation till AIK innan du sökte jobbet?
– Jag är uppfostrad AIK:are av pappa som också alltid har hållit på AIK. Jag har varit både på Råsunda och på Hovet, olika mycket olika tider i livet, men alltid så mycket som jag har kunnat och hunnit med. De sista fem åren har jag haft säsongskort på östra på Råsunda. Men jobbet i AIK sökte jag mest för att det är ett intressant jobb. Jag hade inte sökt motsvarande jobb i någon annan fotbollsklubb men kanske i ett annat företag i en annan bransch.

Annela utvecklar sitt resonemang om den professionella utmaningen och förklarar att Försvarsmaktens storlek innebär att de flesta roller är relativt specialiserade. I AIK Fotboll AB såg hon därför en möjlighet att utnyttja sin bredd och arbeta mer med helheten. Att bolaget är noterat såg hon som en utmaning i sig. Att det är två verksamheter som befinner sig långt ifrån varandra är uppenbart och vi ber henne utveckla hur hon ser på skillnaderna mellan sina före detta och sin nuvarande arbetsgivare.

– Alla har känslor för AIK. Dessutom är verksamheten relativt ojämn i det att vi är väldigt beroende av externa faktorer, i vårt fall det sportsliga resultatet, vilket naturligtvis är en stor skillnad mot Försvarsmakten. En av mina främsta uppgifter är att skapa en stabilitet i allt detta.

Vad gör du för att skapa den stabiliteten?
-Vi måste gå från person  till funktion. Vi har ganska hög personalomsättning och kan inte vara beroende av enskilda individer. Mycket av det arbete jag lägger ner handlar om att klargöra processer, policys och rutiner. En del av detta var påbörjat innan jag kom in men under 2009 kommer vi slutföra det till stora delar.

Ekonomin
När bolaget AIK Fotboll AB summerade sina böcker för 2008 var beskeden dystra. Resultatet blev -15,6 miljoner och Yderberg är bestämd när hon säger att inga fler satsningar kommer att göras samtidigt som organisationen måste bli mer kostnadseffektiv.
– När det är tight får man ta bort allt som är nice-to-have, som hon själv uttrycker det.

De främsta utmaningarna för 2009 är därför att få ekonomin i balans. Bolaget har sjösatt ett åtgärdsprogram för att minska kostnaderna med 20%, något som dels sker med personalnedskärningar men också genom att vissa tjänster som tidigare köpts in istället fördelas på redan avlönad personal. Annela förklarar också att det gjorts en del kostsamma lärdomar under fjolåret.

– Vad det gäller det dåliga resultatet 2008 är det en följd av flera faktorer. Den sportsliga prestationen drog ner publikantalet och snittintäkten ganska kraftigt. Vi har också lärt oss att det är tungt att göra många parallella satsningar. Nu har vi gjort dem och det kommer krävas tålamod. Samtidigt har vi en ojämn verksamhet och vi måste bygga in en flexibilitet i vårt system som gör att vi kan vidta åtgärder snabbt om vi får indikationer på att kurvorna börjar peka nedåt. För ett par år sedan kunde de dåliga resultaten komma som en överraskning när siffrorna summerades vid slutet av året. Vi kan inte styra vår verksamhet på det sättet. Nu arbetar vi bland annat med månadsbokslut och i samband med att det är klart får respektive verksamhetsansvarig göra en prognos för resten av året, vilka avvikelser som finns från plan och hur de skall tas omhand. Utöver det gör VD och ekonomichef en bedömning av helheten och vilka åtgärder som eventuellt behöver sättas in.

Ni gjorde er även av med tränarparet, VD och sportchef, hur belastade det resultatet?
– Det belastade oss med ungefär fyra miljoner i kostnader.

Webbprojektet
Ett av de mer utskällda projekten under 2008 som också visade sig vara mycket kostsamt var webbprojektet. Resultatet belastades med onödigt höga engångskostnader och drabbades också av uteblivna intäkter. AIK har anklagats för att vara dåliga beställare och Yderberg delar supportrarnas uppfattning i den frågan.

– Problemet med projektet består av flera komponenter. Dels fanns ett dåligt tecknat avtal med leverantören av den tekniska plattformen som vi inte kunde ta oss ur, dels hade intäkter både överskattas i storlek samt när i tiden de skulle komma. Att det gick så illa som det gick är en brist hos oss. Vi brast i fråga om beställarkompetens, projektledning och i att varningssignalerna inte togs omhand i tid.

Vilka åtgärder har ni vidtagit och när kommer den nya hemsidan lanseras?
– De åtgärder som vidtagits är att avtalet med leverantören har sagts upp och en ny leverantör skall slutföra arbetet. Målsättningen är att den nya webbplatsen skall lanseras till premiären. Ambitionen med den nya webbplatsen är att det skall vara en bra kommunikationsplattform och vi gör mer reserverade bedömningar om vilka intäkter den kommer att generera. Det här är en av lärdomarna vi dragit från förra året och det syns också i budgeten. Vi vågar inte göra av med pengar innan vi har dem.

Utsikterna för 2009
Med ett fjolår som gick i moll finns det självklart en del funderingar kring vilka utsikterna är för 2009. När detta skrivs är det bara två veckor kvar till den allsvenska premiären och att de sportsliga resultaten påverkar ekonomin är uppenbart. Frågan till Annela är vilka ekonomiska prognoser man gör för 2009 när allt detta vägs samman.

– Vi kommunicerar inte vår budget, vad vi kommunicerar är att vi kommer vara restriktiva. Vi har som mål att göra lönsam tillväxt men med fjolåret i ryggen kommer vi lägga en budget som är försiktigare än den planen. Om vi prickar rätt i det sportsliga genererar det intäkter i restauranten, i shopen och så vidare. Om konjunkturen tar fart finns det också en möjlighet att The Terrace börjar ge bidrag men det är i så fall över våra förväntningar. Budgeten för 2009 utgår därför ifrån att vi inte gör någon ekonomisk tillväxt.

Både The Terrace och webbprojektet är verksamheter som är separerade från den sportsliga verksamheten. Ett friskt initiativ enligt somliga och rätt och slätt något som stjäl uppmärksamhet från kärnverksamheten enligt andra. Yderbergs egen inställning till detta är tudelad. Att det behöver genereras pengar till sporten är hur som helst ofrånkomligt.
– Just nu måste vi förvalta de investeringar vi har gjort och det är inte aktuellt att göra några nya investeringar under 2009. Det kräver både en arbetsinsats som vi inte kan möta och sen har vi inte pengar till det. Vi satsar alltså på att förvalta de investeringar vi har gjort. Intentionen med alla investeringar vi gör är att de ska börja ge bidrag efter 24 månader och det kommer vi ge även dessa.

Framförallt likviditeten var väldigt ansträngd i bokslutet, behöver ni ta in mer pengar?
– Du pratar om nyemission och nej, det är inte aktuellt. Vår ekonomiska situation går att sammanfatta med att det skulle bli tufft med ett likadant år till men vår likviditet för nu är under kontroll. Och genom att vara restriktiva med utgifterna kommer vi få böckerna i balans, avslutar Annela.

Ända sedan Yderberg efterträdde Charlie Granfelt har hon burit titeln tillförordnad VD. Om tillförordnad försvinner framöver vill hon inte spekulera i.

– Det jag vet är att det ska tillsättas en VD och att det finns uppsatta kriterier som den personen ska uppfylla. Det ska finnas en VD och en ekonomichef i organisationen, men som det är idag sköter jag bägge de delarna med viss hjälp av styrelsen. VD-rekryteringen har dragit ut på tiden men hellre att det tar lång tid och blir rätt än att man hastar fram ett beslut.

Vad skulle du svara om styrelsen vill att du fortsätter som VD?
– Det ska jag svara på om jag får frågan från styrelsen.

Annela ger ett  samlat intryck och det är tydligt att hon har en klar bild och uppfattning av att AIK Fotboll AB står inför en hel del finansmässiga utmaningar. I del två följer vi upp med Yderbergs syn på de sportsliga förväntningarna, AIK Fotboll AB:s relation till supportrarna och självklart; arenafrågan.


52 KOMMENTARER      14196 VISNINGAR
CHRISTOFFER ROGHULT/DANIEL OLEMYR
2009-03-23 21:00:00


Artikelkommentarer

CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

AIKare:
Bra intervjuer och mer tjejer i AIK tack!! Keep up the good work
Tumme upp 2009-03-25 20:07:09
gnaget väst:
alltså...lugn!
Tumme upp 2009-03-25 18:38:47

Fredrik från datan:
håller med "John" helt och hållet!
Bort med Damfotbollen, ej intressant. Tror jag talar för 99 % här och vi skiter i om Elin Ekblom Bak kommer med till ett landslagsläger eller inte...Fram med Hockeygrabbarna istället! VI E ÖVERALLT!

Tumme upp 2009-03-25 13:02:20
kungen:
Annella! gift dig med mig!
Tumme upp 2009-03-24 18:53:35

Spärra Lasse "censuren" Hedström:
Leroy. Så bra då att du skriver ett och annat inlägg här då och då, Leroy, och därmed skyhögt höjer intelligensnivån på inläggen. Tack Leroy!
Tumme upp 2009-03-24 18:06:05
Mill:
Härligt! Äntligen kan vi börja satsa mindre på herrfotbollen och lägga större delen av resurserna på damerna. Bra!
Tumme upp 2009-03-24 18:01:04

PB:
Vem bryr sig om det är en tjej eller kille som är vd för aik bara personen gör ett bra jobb så är jag nöjd. Framåt Stolta AIK
Tumme upp 2009-03-24 17:05:17
Micke A:
Vem är det som oftast håller i ekonomin hemma? Enligt min lilla erfarenhet och det jag sett så är det inte mannen. Go Annela
Tumme upp 2009-03-24 16:49:41

Leroy:
Hur folk kan blanda ihop damidrott och att vi har en kvinnlig VD begriper jag inte. Vilken värld lever ni i? 1800-talet? Lagar er kvinna mat åt er hemma och står ni helt handfallna när ni är ensamma och ska sätta på ugnen? För helvete, skärp er. Jävla låg pubertal nivå. Man blir ju för fan mörkrädd av den extrema låga intelligensnivån på vissa inlägg härinne.

PS: FIXA TILL KOMMENTERINGSFUNKTIONEN!

Tumme upp 2009-03-24 16:01:31
Edvin:
Kommentarer som att GF ligger på avgrundsnivå känns lite mal placée (stavning) då de under senaste veckorna ligger på riktigt hög kvalite, och överlägset bäst av sidorna svenskafans, till och med objektivt sett. Kommentarerna är omogna, men vafan det är internet där alla blir mer eller mindre personlighetsförändrade.

Verkar vara en vettig person, men det jag undrar är hur extremt korkat det inte är att ha en tf sportchef och en tf VD/inte alls vd under såhär pass lång tid. Såvida det inte innebär en enorm skillnad lönemässigt.

Damfotbollsfrågan känns inte alls relevant i fallet, men det har inte så mkt att göra med att det är en Annela artikeln handlar om, utan om att den tar upp hemsideprojektet. Jag är ganska modern i mitt tankesätt och inte helt dum, men jag tycker faktiskt inte att damfotbollen ska få SÅ STOR plats på aikfotboll.se som den får, helt enkelt på grund av det enormt mycket mindre intresset för den. Jag tror att minst 70% hellre har utförlig information om juniorlaget än om damlaget.

Tumme upp 2009-03-24 15:56:20

Detta år, då jävlar!:
Lika bra att be om ursäkt för felstavningen av Kennys namn. Det ska INTE upprepas.
Tumme upp 2009-03-24 15:52:34
Detta år, då jävlar! :
Kul att så många inlägg handlar om damfotboll. Hela artikeln handlar ju bara om damfotboll eftersom hon är en tjej, eller vänta nu...trött man blir.

En riktigt bra intervju och bra svar av Annela. Jag kan på en gång säga att det är RÄTT person på RÄTT plats. Jag har iaf en känsla som säger mig att hon är försiktig och vid framgång skyndar hon långsamt med alla hästar kvar i hagen utan att bli girig som hennes företrädare.

Så lycka till Annela och ni andra kan väl prata om damfotbollen på ett annat forum eftersom det är så intressant för er.

Fittnisse: I Solna håller vi på AIK oavsätt svenskt tal eller engelskt tal. Eller får inte Penny Pavey prata Engelska i Solna? Dessutom säger vi inte Fitt... utan vi säger snippa. Hoppas nu att du Snippnisse förstår vad jag menar.

Tack för en bra ajobb Cristoffer och Daniel

Tumme upp 2009-03-24 15:48:26

jonny:
du kettil sluta snacka jag kan lova dig att John visst tillhör majoriteten annars skulle betydligt fler gå på damfotboll än dom 500 närmast sörjande som går damidrott det är fakta
Tumme upp 2009-03-24 15:36:39
patrik:
Håller med John kolla hur mycket publik damerna har så ser du hur stort intresset för Aik,s damer är jag skiter också i damerna snittet hemma förra året var lite drygt 500 pers så det säger allt
1 Tumme upp 2009-03-24 15:24:57

John:
Kettil: Det vet ja visst så sluta tro att du vet en jävla massa. Det är väl inte så svårt att räkna ut att, om AIK Fotboll omsätter typ 100miljoner och AIK damfotboll omsätter 3miljoner, att de då delar 50/50 på hemsidan är helt sjukt. PAJAS!
1 Tumme upp 2009-03-24 14:36:07
Janne:
Nesta: Bysted är ju kvar?
1 Tumme upp 2009-03-24 14:30:13

Nesta:
Gnaget//

Ja, tillbaks med Sanny, Charlie & Co, dom kunde sätta sprätt på miljonerna med stil....

1 Tumme upp 2009-03-24 14:10:12
Janne:
Jag är tveksam till hennes bakgrund. Vet egentligen inte vad hon kan tillföra öh, men förmodligen var/är hon billig och hon ser en möjlighet att lägga till VD i sitt CV för kommande uppdrag utanför AIK.
1 Tumme upp 2009-03-24 13:59:48

Kettil:
John du är absolut inte "som vi supportrar". Din åsikt är din allena, stå för det och sluta försöka göra dig till med att du skulle tillhöra någon majoritet, för sanningen är att du inte har en jävla aning om vilket stöd satsningen till damfotbollen har.
1 Tumme upp 2009-03-24 12:59:03
Matte:
Tycker hon verkar vettig! Kan vara bra med en kvinna som kanske är lite mer eftertänksam. Kolla i hushållen vem som håller ordning på allt från ekonomi till planering etc etc... Kvinnan! Ofta en helt annan division på organisation och struktur hos kvinnor! Och förklara varför det spelar roll att en kvinna är VD för AIK?!?! Huvudsaken är väl att hon gör ett bra jobb och är gnager :)

@Lasse Hedström: Läs inte kommentarerna då...fritt val vettu din pajas.

1 Tumme upp 2009-03-24 12:51:35

Gnaget:
En kvinna som VD för AIK Fotboll? Nu känns det verkligen som saker och ting börjar gå snett! Hon kan väl gå över till damsidan?
1 Tumme upp 2009-03-24 12:27:38
John:
AIK lägger ner för mycket tid OCH pengar på damfotbollen, varför ska dom få ta del av herrfotbollens pengar, som vi supportrar, vill ska gå till herrarna? Nej, jag är trött på att det ska vara så jämställt, snart är AIK som svff där man nu "ska satsa lika mellan herr och damfotboll" helt SJUKT!
1 Tumme upp 2009-03-24 12:24:45

Kom igen:
Så kan väl du öva stavning under tiden......
1 Tumme upp 2009-03-24 12:16:59
Lasse Hedström:
Snälla, ta bort de här kommentarsmöjligheterna. Det är nog illa att GF finns. Avgrundsnivå.
1 Tumme upp 2009-03-24 11:12:51

AIK:
perfekt, sen var hon ju snygg oxå
1 Tumme upp 2009-03-24 11:06:32
Per:
LÄGG NER folk som klagar på att damfotbollen har för stor plats i AIK,det är ju det som gör AIK så stort vi har allt.Grattis till damernas SM-GULD i ishockey!!! tur att ni finns så AIK får lite sm-guld ibland,som sagt ni som klagar HÅLL KEFT.
1 Tumme upp 2009-03-24 11:03:49

suck:

"Det här är en av lärdomarna vi dragit från förra året och det syns också i budgeten. Vi vågar inte göra av med pengar innan vi har dem."........................................................ bra lärdom... har ni någon utbildning överhuvudtaget?

1 Tumme upp 2009-03-24 11:02:59
Calle:
Bra intervju med en VD som verkligen ger hopp för skötseln av klubben. Fötterna på jorden och realistisk syn på verksamheten. Kan behövas efter företrädare, och tyvärr för många i styrelsen, som verkar leva i det blå. Det visar ju det ekonomiska resultatet tydligt. Lycka till, Annela.
1 Tumme upp 2009-03-24 10:53:33

Haga:
Lägg ner damfotbollen och lägg alla resurser på herrarna!!
1 Tumme upp 2009-03-24 10:51:45
Derek:
Bannlys damfotboll från internet
1 Tumme upp 2009-03-24 09:58:27

Östra övre:
Håller med de som vill ha bort damfotbollen från AIKfotboll.se, vem vill läsa om damlaget?! Finns det någon annan storklubb i Sverige eller i europa som delar hemsida med damfotbollen lika mycket som AIK? Nej...
1 Tumme upp 2009-03-24 09:41:22
Wanjas vänstra vinge:
Var Charlie G ensam om besluten som sabbade ekonomin eller kör bystedt&co en Lundby-Wedinare?
1 Tumme upp 2009-03-24 09:24:51

Hata alla:
Bra att vi vet hur nästa "man" till rakning ser ut innan vi kräver hennes avgång. Förlust mot HBK i premiären och norra skanderar avgå Yderberg?
1 Tumme upp 2009-03-24 09:16:14
Janne:
Hampa: Om du har haft ett nick på GF och blir styrelseledamot då? Styrelsen tillsätter vd, och nu är minst en av firmans killar på väg in i AB-styrelsen. Frank Bagge är LMS, krönikör på Sverigescenen sedan många år och även Bada Bing på GF. Claes Hansen är Dudde på GF. Leker de fotbollschefer eller är det rationella killar som kommer in och fattar beslut som gynnar AIK? Get real...
1 Tumme upp 2009-03-24 09:13:14

Kalle:
Mer damfotboll på hemsidan.
1 Tumme upp 2009-03-24 09:06:16
JB:
Man behöver en ekonom som VD. En som inte toksatsar så fort vi får framgång. Att hon är kvinna ser jag bara som ett plus. Det behövs alltid en mix i en grupp.
1 Tumme upp 2009-03-24 08:10:42

Hampa:
Verkar som att Annela har koll på läget. Rätt distans till AIK och inte som de andra småpojkarna som lekt fotsbollschefer. Om du har eller haft ett nick på GF skall det var omöjligt att bli chef i AIK. Du saknar då förmågan att skilja på känslor och rationella beslut.
1 Tumme upp 2009-03-24 07:58:11
Mbeki:
Åh, vilken kvinna! Nu vaknar mer än jag till liv! Grr
1 Tumme upp 2009-03-24 07:50:20

Marcus:
Bra intervju och lycka till Annela!

Förresten vad heter Daniel Olemyr på GF?

1 Tumme upp 2009-03-24 01:31:23
kajan:
Verkar vara en klok person. Angående websidan,jag saknar hockeyn !!!!!
1 Tumme upp 2009-03-24 01:20:12

Henrik:
Annela verkar rejäl och bra.
Som VD ska vi nog ändå ha någon som är en entreprenörstyp och räknenissar tenderar att inte vara lagda åt det hållet. En räknenisse kan däremot vara bra att balansera upp entreprenören med.
Om Annela har entreprenörsegenskaper låter jag vara osagt men hon har inte visat ngt sådant hittills.

1 Tumme upp 2009-03-24 00:43:21
Anders:
Damer i all ära men jag håller med om damfotbollen som är helt ointressant. För mycket av den varan på hemsidan.
1 Tumme upp 2009-03-24 00:41:23

Fittnisse:
Skippa den löjliga svengelskan bara, i Solna talar vi svenska damen!
1 Tumme upp 2009-03-24 00:37:42
Nisse:

Nja,

Du måste vara ganska patetisk. Vad spelar det för roll om det är en man eller kvinna som gör jobbet, för det är väll det du menar?? De senaste åren som vi har haft män på VD-posten har väll inte direkt vart lysande eller? Väx upp!!

1 Tumme upp 2009-03-24 00:15:50

Heja Annela!:
Tycker Annela verkar klockren. Klok och försiktig. Tror det kan passa AIK jättebra. Orkar inte med fler guld och gröna skogar löften.
1 Tumme upp 2009-03-24 00:10:38
John:
Hoppas man slipper AIK damfotboll på nya hemsidan! Fan hälften som skrivs är ju om damfotboll..
1 Tumme upp 2009-03-23 23:37:23

Nja:
Hon kan väl jobba på damsidan istället...
1 Tumme upp 2009-03-23 23:34:27
slirran:
Stilligt :)

Fortsätt gärna intervjua personerna bakom AIK, personerna på kansliet och ledarna. Alltid intressant och veta lite mer om personerna som påverkar tusentals supportrars humör.

1 Tumme upp 2009-03-23 23:09:37

skit bra:
intervju å initiativ!
1 Tumme upp 2009-03-23 22:59:20
ignore:
Tack för en intressant och angelägen intervju!

Några följdfågor som jag skulle vilja ha svar på:
- Varför skulle den nya webb-leverantören vara bättre än den förra? Kan man motivera det? Har AIK gjort något konkret för att säkerställa kvalitéten denna gång och i så fall vad?
- Varför vill man inte "kommunicera ut" budgeten? Vad är skälet till att hemlighålla den?

1 Tumme upp 2009-03-23 22:22:34

Janne:
Tack för en bra intervju GF! Kul att äntligen få en bild på vem denna Annela är.
1 Tumme upp 2009-03-23 22:02:34
Gurra:
Briljant!
1 Tumme upp 2009-03-23 22:02:10

ANNONS:

Fler artiklar om AIK

AIK inledde med hemmaseger
AIK Sundgren gjorde matchens enda mål från straffpunkten i årets första match.
2019-02-16 16:00:00

Dags att sparka igång 2019
AIK Svenska mästarna AIK inleder tävlingsåret med att ta emot J-Södra i cupen.
2019-02-15 19:45:00

Anton Salétros tillbaka i AIK
AIK AIK lånar in mittfältaren från Rostov. Kontraktet sträcker sig till 30 juni.
2019-02-06 17:45:00

Daniel Granli klar för AIK
AIK Den norske försvararen ansluter på fri transfer och åker med på träningslägret.
2019-01-28 11:30:00

Officiellt: Kristoffer Olsson lämnar AIK
AIK Krasnodar blir nästa klubbadress för den nyblivne svenske mästaren.
2019-01-07 10:17:00

”Intensiva diskussioner om Haksabanovic”
AIK AIK vill ha värvningen på plats redan till januari 2019.
2018-11-30 16:10:00

Haukur Hauksson lämnar AIK
AIK Får inte förlängt kontrakt och lämnar klubben vid årsskiftet.
2018-11-23 12:10:00

Robin Jansson: ”Det är helt underbart”
AIK Mittbacken matchhjälte när AIK ordnade SM-guldet 2018.
2018-11-11 17:05:00

Inför avgörandet
AIK Åtta poängs försprång har blivit två. Imorgon avgörs det om guldet kommer hem till huvudstaden eller inte. Ett decimerat AIK möter Kalmar på Guldfågeln Arena, samtidigt som IFK Norrköping tar sig an Häcken på bortaplan.
2018-11-10 16:46:00

Norrköping vann mot ÖSK – här är AIK:s startelva
AIK Över 50 000 biljetter sålda till sista hemmamatchen mot GIF Sundsvall.
2018-11-04 16:55:00

ANNONS:
SENASTE NYHETERNA OM AIK
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
Full kontroll av reserverna
Vinnare och förlorare i traden
Pizarro visade att gammal är äldst
Martin Ericsson gäst hos Dykhoff
Hammarby ångar på mot semifinal
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies