fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher VM 2018 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US | FORUM | BETTING
Medlem
Besökare: 71720 | Medlemmar: 182520

Kom ihåg mig
AIK-alliansen uttalar sig om PEAB och Råsunda
Byggföretaget PEAB planerar att avslöja att de köpt Råsunda. Ett spel för galleriet för att krossa opinionen mot Swedbank-Arena menar AIK-Alliansen i ett meddelande som publiceras här på Gnagarforum. FOTO: Tommy Arvidsson.

AIK-alliansen uttalar sig om PEAB och Råsunda

Byggföretaget PEAB planerar att publicera en nyhet där ett köp av Råsunda ska deklarerats som helt klart.
I själva verket rör det sig om en konstgjord nyhet i syfte att krossa den opinion som nu ställer sig mot Swedbank. Det skriver AIK-alliansen i ett meddelande som här publiceras i sin helhet på Gnagarforum.


Sedan slutet av augusti planerar PEAB ett utspel om att man har köpt Råsunda. Fortfarande rör det sig om den avsiktsförklaring som PEAB och SvFF kom överens om 2007. Det är alltså gammal information som ska ompaketeras till en nyhet och lanseras som att försäljningen av Råsunda är avtalad och klar. Detta för att ta död på AIK-medlemmarnas hopp om en bättre lösning än det Swedbank-komplex som planerats och utformats helt
ovanför AIKs huvud.

Som en del av denna ”nyhet” har man därför sedan en tid eftersökt en AIK-profil som kan vara ansiktet utåt för offentliggörandet av "köpet". Johan Mjällby och Lennart Johansson är namn som man har önskat skulle fronta PEABs köp av Råsunda och ”AIK-märka” flytten till Swedbank Arena. Ett gammalt villkorat köpeavtal blir som nytt och tanken är att knäcka opinionen bland supportrarna.

Det PEAB planerat är alltså ytterligare ett misslyckat pressmeddelande för att pressa AIK. Och det kan enbart ses som ännu ett uttryck för att aktörerna bakom Swedbank Arena-projektet är ännu mer stressade än tidigare. Opinionen mot det publikmässiga och ekonomiska vansinnet med byggprojektet växer. Både inom och utanför AIK. Flera politiker börjat tvivla och Solnas revisorer har redan riktat skarp kritik mot den ekonomiska planen och den allmänna insynen i projektet. Därför vill man få klart alla avtal innan tillräckligt många hann förstå vad det var som egentligen hände. 
Man är rädd för att deras luftslott till strategi blir så allmänt känd att det blir helt omöjligt att genomföra byggandet av Swedbank Arena.

Vi återkommer i ämnet.

/AIK-alliansen

158 KOMMENTARER      14099 VISNINGAR
AIK-ALLIANSEN
2009-10-06 16:00:00


Artikelkommentarer

CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

AIK:
Bara en kommentar till er som förordar nya SÖS. Vet ni hur ägareförhållandet kommer se ut där? Den kommer ägas av ett arenabolag ägandes av sthlm stad (ni vet gänget som såg till att AIK hockey blev ekonomiskt barskrapade och tvångsnedflyttade) och driftas av AEG (ni vet gänget som är delagare i brajen). Menar ni på allvar att vi ska sätta oss i deras knän? Då väljer jag hellre Swedbank alla dagar i veckan.
Tumme upp 2009-10-08 15:15:47
AIK:
Jag förstår ärligt inte varför folk har snöat in sig på att arenan vid full kapacitet tar 50,000? De e ju bara att gå in på arenastaden och kolla, framgår tydligt att den går att anpassa nedåt efter evenemangets storlek. Visst vore det kul om vi kunde köpa råsunda, men det går aldrig som ensam aktör. Vill vi bjuda in djiff så kanske det kan gå, men vill vi det?

Tumme upp 2009-10-08 15:15:02

ZicZac:
Jag vill inte se AIK flytta till Swedbank arena. Kan inte se några som helst fördelar med det och dom argument för som försöks läggas fram har ingen effekt för mig. Jag tycker man ska rusta upp Råsunda eller bygga en ny arena med en konkurrent (vilket rent ekonomiskt skulle vara det bästa alternativet).

GNAGET MOT GULD -09

Tumme upp 2009-10-08 14:37:51
Martin:
Karl,

Med ditt sätt att resonera kan ju AIK spela i Neapel.

Tumme upp 2009-10-08 12:14:34

Bocco:
Jag har sagt det förut och säger det igen, över min döda kropp att min klubb i hjärtat AIK ska göra om samma misstag och sätta sig i knät på svff IGEN!

Och dessutom på den nya arenan med sina ekonomiska oförsvarbara prognoser, det är helt åt helvete att de har kommit så långt som de har gjort med sitt projekt, ett jävla skrytbygge som INTE kommer att bära sina kostnader, det kan ju vem som helst som har någon kunskap begripa, eller man behöver inte ens ha kunskapen för att begripa detta.

1+1 blir ALLTID 2 fast de som driver projektet vill få oss att tro att de kan trolla och få det till 5 hallå!!!

Räcker det inte med att snegla på Globen och vad som hände med dessa kostnader/utgifter för inblandade klubbar, varför spelar AIK och Djurgården på Hovet idag?
Minnet är tydligen kort för vissa.

Vi kanske inte har råd att äga en egen arena i dagsläget, nåt vi borde göra för att hänga med i konkurrensen men att sätta oss i knät på en massa bolag och Svff på Swedbank arena vars folk lyfter skyhöga löner och som om 5-10 år dragit vidare i sina karriärer och inte kommer att finnas kvar i sina bolag längre och INTE behöver ta ansvar för arenan är starten på en långsam död för klubben AIK och är nåt som inte kommer att tolereras.

Tumme upp 2009-10-08 08:38:21
S-Boys:
Jag har löst problemet... han som e hjärnan bakom G4S rånet e villig att köpa råsunda.. med ett villkor, att deras gäng som kommer avslöjas om affären går igenom e det enda som står på aiks tröjor...

Tumme upp 2009-10-08 02:11:47

Råttan:
m: alla vet redan att du inte är fotbollssupporter utan att du är nån kostymnisse som fått i uppdrag av din chef på PEAB/Swedbank att promota idén här och låtsas vara AIKare.
Tumme upp 2009-10-08 01:39:44
Johan Johansson, Kungsängen:
???

Jag tror att AIK-alliansen är ganska välinformerade i den här frågan. Slipsnissarna bakom Swedbank Arena har det senaste året gjort aggressiva utspel i media om AIK:s roll på den framtida arenan. De har vid ett flertal tillfällen t.o.m. explecit deklarerat att AIK redan ingått avtal med Arenabolaget om att spela på Swedbank.

Det är dags att vi supportrar tydligt klargör för omvärlden ifrågasätter de etiska förhållningssätt som figurerna bakom Swedbanksprojektet har gentemot AIK. Vill vi verkligen ha med dem att göra?

Visst, de är kalla affärsmän, men fotboll i allmänhet och AIK i synnerhet handlar om känslor. Jag för min del vill inte se AIK spela på en arena som är ny, anonym, själlös, historielös och som på intet sätt kan kopplas till klubben AIK.

Tumme upp 2009-10-07 23:43:20

Johnny Murray:
Kan överhuvudtaget inte se att Aik skall spela på Swedbank. Det känns inte sannolikt att publiksnittet under en längre tidsperiod kan bli högre än möjligen 18-20000. Swedbankarena kommer att kännas tom vid sådana publiksiffror, för att inte tala om år där publiksnittet blir lägre.

Ser hellre att man spelar matcherna på Sthlm stadion, kanske kan man också då få en bättre deal.

Tumme upp 2009-10-07 22:13:40
Karl:
AIK har ju tidigare spelat på stockholm stadion till 1937, AIK hockey har spelat i Globen och på hovet sedan 1962. Det är klassisk mark. Råsunda är också klassisk mark men kan man inte ordna en bra arena, dimensionerad för AIK´s publik och med AIK-ägda arrangemang måste man se sig om efter alternativ!
Stockholmsarenan känns just nu som bästa alternativet.

I övrigt håller jag med Alfred längre ner. Råsunda har urusel akustik. Arenan gör otroligt mycket för stämningen och vi AIKare skulle kunna skapa ännu mer elektrisk stämning än vad som är möjligt nu pga. av otät arena med öppna hörn och ett tak som är ojämnt!!

Tumme upp 2009-10-07 21:44:13

???:
Hur vet AIK-Alliansen det här? Man skriver en massa påståenden utan att stödja dem med bevis. Säger inte att det de skriver inte stämmer, men det här var väl inget proffsigt uttalande?
Tumme upp 2009-10-07 21:37:33
Kom igen:
Vi har 2 val, Antingen spelar vi på en top modern arena som kostar 1.5miljarder och som blir klart kändaste arenan i hela Norden eller så spelar vi på ett budget projekt till Arena som bara kommer kosta 200-300 miljoner på söder. Söder Arenan kommer bli ett budget projekt med dålig komfort bara för att ge stockholms lagen(Bajen och Djurgården) chans till en vettig Arena.

Jag väljer hellre att spela på Swedbank då AIK får spela på Nordens kändaste Arena med alla dom nyaste teknikerna för att skaffa en sån bra stämning som möjligt.

4000-5000 gnagare kommer låta lika mkt på Swedbank som 20000 gör på dagens Råsunda. Jag älskar Råsunda men det alternativet finns inte.

Kommer oxå locka mkt per publik till Swedbank då man på hösten kan stänga taket så publiken slipper frysa.

Tumme upp 2009-10-07 20:55:21

västra:
aik vilken miljardär vill äga 49% av en Svensk fotbollsförening? Reglerna är annorlunda i gamla Svedala än övriga världen.
Tumme upp 2009-10-07 20:43:33
aik:
låt en utlänsk miljadär som ägare kliva in för fan !annars kommer vi aldrig ut i europa o kommer aldrig få en egen arena!!!!!!!!!!!!!!!!!!!så funkar de ju i hela värden varför inte här????????????
Tumme upp 2009-10-07 20:19:07

Chris:
Visst. Kan hålla med om att det kan kännas lite konstigt att spela hemmamatcher mitt i Bajenland, även om vi gör det på Hovet, men tills vidare är det nog den bästa lösningen. Arenan är ju optimerad för fotboll och vi slipper den groteska ökenkänslan som förmodligen kommer att infinna sig på "skitbank" arena. Jag tror det blir bra, tills vidare lösningar kommer fram.
Tumme upp 2009-10-07 19:23:38
m:
Råttan
Det har visserligen redan sagts flera gånger här.
Men... hur ska det gå till att "AIK spelar på sin EGEN arena"?
AIK har ju inga penagar. Jag vill också bo i lyxvåning i New York men det har jag inga pengar till så jag får välja det bästa alternativet jag har råd med.
Om jag är hyresgäst och husägaren vill riva huset jag bor i och bygga ett nytt kan jag om jag inte vill bo i det nya huset välja att flytta någon annanstans. Om jag inte har tillräckligt med pengar kan jag inte köpa ett eget hus eller bygga ett nytt. I den situationen är AIK. Vi kan bara hoppas på att det sker ett mirakel:
Men även om Råsunda av någon anledning inte rivs eller
Solna tillåter ett nybygge på t.ex Skytteholm så har ju AIK inte pengarna. Det ska till ännu ett mirakel för att hitta någon som vill betala.
Tyvärr ser det ganska nattsvart ut.
Sedan ska vi naturligtvis göra våra röster hörda även om det faktiskt inte är som vissa vill göra gällande att alla AIKare tycker samma sak. Vem kan för den delen helt döma ut swedbank? Kanske lyckas man - även om jag själv är väldigt skeptisk - att "skärma av" de tomma läktarsektionerna?
Jag vet bara att om Råsunda rivs kan jag bara hoppas på det bästa. Som AIKs ekonomi ser ut kan man inte ge sig in i ett arenaprojekt.
Sedan är det ju så väldigt många personliga och nostalgiska åsikter som färgar våra tankar runt vilken arena AIK ska spela på. Vi som bor i norr hatar tanken på att AIK skulle spela på söder medans dom som bor söder om stan naturligtvis tycker att det inte vore så dumt. Dom som bor norr om solna tycker att det vore helt ok med en arena i t.ex Husby medans dom som bor inne i stan eller söder om stan tycker idén är befängd. Så, ärligt talat så är nästan alla uttalanden om var det är ok för AIK att spela rent egoistika tankar pga personliga nostalgiska egotripper eller rent praktiska skäl som att man har gångavstånd till Råsunda.
I vilket fall som helst: HELST AV ALLT VILL JAG HA RÅSUNDA KVAR. Men hur fan ska det gå till???

Tumme upp 2009-10-07 18:23:07

Adde:
Chris. Jag är i forskare i företagsekonomi men att lämna - och kanske förlora - den starka förankringen i norrort för att bryta sig in i söderort verkar inte vidare smart, supportermässigt sett. Men visst, arenafrågan och pengar är givetvis centralt - att hänga runt Gullmarsplan och på söder för att se HEMMAmatcher med Gnaget i fotboll gör dock mig illamående. Fy fan. Återigen, underskatta inte lokalförankringen.
Tumme upp 2009-10-07 17:55:51
Råttan:
Det ENDA viktiga i frågan är: Vi ska spela på vår EGEN arena där AIK och endast AIK får inkomsterna vid arrangemangen. Varenda korv som säljs så ska pengarna gå till AIK.

Sen skiter jag i om arenan ligger i Solna eller på söder. För att vi ska kunna konkurrera med t.ex MFF rent ekonomiskt så måste vi ha vår egen arena.

Och till alla kostymnissar som sitter och driver på och vill att AIK ska spela på Swedbank undrar jag bara: Kan ni stava till brakförlust? Samtidigt som ni vill tvinga in sverigest stoltaste lag i nåt plastigt skrytbygge så räknar ni på att det kommer gå med vinst? Vad har vi o göra på en arena för 50 000 åskådare?

Det är ju inte realistiskt någonstans! För oss som stått på Norra Stå i 10+ år är era tankegångar vår största mardröm SÅ HA MED DET I ERA BERÄKNINGAR ERA AS!

Tumme upp 2009-10-07 17:21:16

Chris:
Adde. Är du rädd för att alla gnagare plötsligt ska bli bajare bara för att vi skulle lira på Söder? Varför är du inte rädd när vi lirar på Hovet då, mitt i Bajenland? Nä, vi ska lira där förutsättningarna är bäst och det blir i nya Stockholmarenan.
Tumme upp 2009-10-07 17:17:19
adde:
Arsenal hör ju för fan hemma i söder så de har nog inga problem att flytta runt i London så länge det genererar pengar
Tumme upp 2009-10-07 17:17:14

Gnagaren:
Om man inte kan rädda Råsunda

Har sett bilder på Swedbank Arena. Vad tror Ni om att göra som man gjorde i Globen på 90-talet det året AIK Hockey spelade i ettan. Att man stänger de övre sektionerna och har publiken så nära planen som möjligt för att skapa bättre atmosfär?
Eller dela en mindre arena med Djurgården?

Pest eller kolera?
(fast Inter och Milan kan dela)

Vad väljer de flesta?


Tumme upp 2009-10-07 17:00:09
Adde:
AIK och Bajen är klubbar med en klar lokal förankring. Det är väl bara DIF som är 08 - d v s överallt och ingenstans. Var rädda om lokalförankringen, underskatta inte identitet och tradition. Att AIK ska lämna norrort för söder är för mig helt obegripligt. Tror ni Arsenal skulle gå med på att flytta från norra London till södra? När jag är i Solna ser jag att ungarna går omkring med Gnaget-mössor och är jag på söder har de Bajen-mössor. Låt det va så. AIK är verkligen inget lag som hör hemma på söder eller söder om stan. AIK kommer att förlora STORT på en sån flytt. Rör inte till det.
Tumme upp 2009-10-07 16:51:53

Södergnagare:
Johank. Så man är ingen riktig gnagare om man inte bor i Solna då? Eller Motala för den delen? Försök fatta, ditt jävla stolpskott, att Solna inte är AIK:s "hem". Det är i så fall Stockholm innerstad där AIK grundades. Och Råsunda byggdes inte åt AIK. Den byggdes som nationalarena på den tiden. AIK kom dit först senare. Men med ditt förståndshandikapp har du väl svårt att ta in det här.
Tumme upp 2009-10-07 16:41:25
Gnagare i Nacka:
Fattar inte varför det ska vara så svårt att dela arena i Sthlm när det inte är det någon annanstans. Sthlmsarenan blir ju en perfekt fotbollsarena och det är ju det vi vill ha. Och ni som gaggar om Solna, gnagarna finns över hela storSthlm och sammantaget en liten minoritet bor i just Solna. Försök fatta det ni Solnagnagare som ev får lite längre till matcherna, för ni går väl aldrig på hockey i Hovet, eller hur?
Tumme upp 2009-10-07 16:34:36

fredde:
Alla som skriver att vi inte behöver spela i solna.. vad är det för skitsnack. Gnaget har spelat på råsunda sedan 1937 och i princip hela AIK:s fotbollsverksamhet från knattar till A lag håller till i solna.

Om vi skulle flytta skulle det få konsekvenser. vi spelade ju på stadion några matcher för fem-sex år sedan och det var ju sådär roligt när publiksnitter sjönk som bly.

Vi skulle göra som malmö, bygga en ny arena över skytteholsmområdet på 25000 åskådare. Sedan kan vi använda Swebank när det vankas derbyn.

Tumme upp 2009-10-07 16:09:01
Magnus:
Det är inte ens 10% av AIK´s alla medlemmar som bor i Solna. Många bor söder & väster om stan. Jag bor på Södermalm & har Gnagarvänner som bor i närheten. Helst ser jag att AIK har sitt nya bygge mer centralt i Stockholm. Fast det kanske är bara vi som känner så då enda gångerna vi är i Solna är när AIK spelar.
Tumme upp 2009-10-07 15:40:47

Gnagaren:
Gud vad jag kommer sakna Råsunda vid "AIK-sången" Men som jag tror är det stora problemet finansiering. Har känslan av att AIK´s ekonomi inte är så bra i dagsläget.

Kan bildandet av ett Aktiebolag typ "Arenabolaget" vara en lösning? AIK har ett snitt mellan 15 till 20 tusen åskådare. Södra läktaren(16 000) skulle kanske kunna användas till kontor som på Söderstadion och vilket skulle motsvara den kapacitet som vi använder (a lá IKEA-ekonomi)

Bortasupportrarna stod på 80 -90 talet på Östra nedra och delar av Östra övre. Förfrågningar om derby plus Europamatcher skulle kanske kunna göras hos Swedbank arena?

En sponsor av namnet ett tag skulle säkert kunna ge finansiellt tillskott. Typ Ericsson Råsunda Arena. Likaså övrig reklam på utsidan

Det gäller även att hitta verksamheter som kan täcka mer än fotbollen. Typ som i Behrn Arena i Örebro med hamburgerestuarng och butiker.Om det gick med en del dambandy matcher på vintern som i Uppsala kanske det skule ge tillskott. Även konserter.

Rätta mig gärna!

Tumme upp 2009-10-07 15:31:48
JohanK:
har varit förbannad hela dagen pgr av detta. Speciellt alla som vill flytta till Söder, som att det inte någon stor grej att AIK skall lämna Solna. Tycker ni kan hålla på bajen istället.

Jag tar hellre en ny titt på Swedbank arena i Solna än att flytta till en annan förort på helt andra sidan av stan.

jag har bott brevid Råsunda hela mitt liv. kommer bli knas när det försvinner.

Tumme upp 2009-10-07 15:27:08

Mannen med tankarna:
Borde man inte kunna sätta sig ner och förhandla med PEAB iställer? PEAB är en av AIKs sponsorer och man kan ju tycka att om de nu ska köpa Råsunda av SVFF så kan väl de sälja Råsunda vidare till AIK?
Tumme upp 2009-10-07 15:19:12
Ampen:
Såg att någon skrivit att vi skulle dela arena med djurgården.
Om jag inte missminner mig helt var det tal om för en 10 år sedan att AIK och djurgården tillsammans skulle köpa loss Råsunda. Kraven djurgården ställde då var bl.a. att arenan skulle på namnet 'Djurgården IF's arena' och andra stolligheter.
Så att dela arena med de gänget betackar jag mig nog för, oavsett hur det skulle se ut, för den typen av hybris och liknande avarter dyker alltid upp så fort de råkar snubbla in en boll i rätt riktning.

Tumme upp 2009-10-07 15:06:43

AIK:
Bara en kommentar till er som förordar nya SÖS. Vet ni hur ägareförhållandet kommer se ut där? Den kommer ägas av ett arenabolag ägandes av sthlm stad (ni vet gänget som såg till att AIK hockey blev ekonomiskt barskrapade och tvångsnedflyttade) och driftas av AEG (ni vet gänget som är delagare i brajen). Menar ni på allvar att vi ska sätta oss i deras knän? Då väljer jag hellre Swedbank alla dagar i veckan.
Tumme upp 2009-10-07 14:28:24
AIK:
Alternativ// Du har helt rätt, jag förstår ärligt inte varför folk har snöat in sig på att arenan vid full kapacitet tar 50,000? De e ju bara att gå in på arenastaden och kolla, framgår tydligt att den går att anpassa nedåt efter evenemangets storlek. Visst vore det kul om vi kunde köpa råsunda, men det går aldrig som ensam aktör. Vill vi bjuda in djiff så kanske det kan gå, men vill vi det?
Tumme upp 2009-10-07 14:22:49

Kingen:
Jag tänker inte gå på swedbank areana. Om AIK skriver på ett skit-avtal med SvFF om detta så hoppas jag det blir tomt. Jag har spenderat mycke pengar på AIK över åren och är redan förbannad över att AIK - Sveriges Största Lag - är så ekonomisk svaga, men skyller mycket på SvFF.

Än så länge.

Tumme upp 2009-10-07 14:22:18
Mr. H:
Finns väl egentligen bara en lösnig på problemet, och det är att SvFF slutar leka stormakt och lyssnar på oss, handen som ska föda deras skrytbygge?? Om man minskar ned arenan till låt oss säga 40.000 istället för 50 för att mötas någonstans, låter AIK gå in som delägare och inget annat tror jag väl de flesta av oss kan se det hela som en acceptabel lösning? Det som gör mig förbannad är att man tror sig kunna tvinga in AIK i Skitbank arena! Vi ska fan tas på allvar, annars kan dom stå där med sitt tomma köpcenter! Ska vi bli livegna hyresgäster i skrytbygget är Stockholmsarenan minst lika bra alternativ!
Vi vill nog alla vara kvar på Råsunda tills solen slocknar för gott, men faktum är som nämnts att marken är för mycket värd för PEAB för att släppa, arenan skulle behöva rustas upp för pengar som inte finns idag osv.
Och så en kommentar på alla förslag till protestaktioner... Någonting som verkligen borde ge eko är om alla AIK:are som har sina lönekonton, bolån etc. hos swedbank (tack och lov inte jag!) flyttar till en annan bank i protest. Idag är nog deras plånbok bästa platsen att sikta in attacker på... :)

Tumme upp 2009-10-07 13:46:48

Alternativ:
Om man bygger en arena för 50 tusen för att lanslaget ska spela där! måste man ju ha ett alternativ att kunna förminska arenan för AIK under allsvenska matcher..eller hur?
ett alternativ är att ta bort en stols rad runt hela arenan på nån av dom översta sektionerna och där kunna dra ner jallusier runt hela arenan när AIK spelar kapacitet då 30.000 och när landslaget spelar mot bra... motstånd ta upp jallusierna igen kapacitet 50.000. Hur ska man få pengar till jallusierna jo man låter sponsorer få reklam på dom. Det kommer inte vara många gånger man kommer behöva köra upp dom.

Tumme upp 2009-10-07 13:41:41
SM GULD!!:
Aldrig i livet att jag sätter min fot på någon jävla söderarena, om inte Hammarby mirakulöst nog spelar i allsvenskan när den är klar och får anorda derbyn där. SOLNA FOR LIFE!!!
Tumme upp 2009-10-07 13:00:24

J:
SOLNA ÄR INTE "VÅRT HEM"!
Tumme upp 2009-10-07 12:55:00
!?!?!?!:
ingen jävla stockholmsarena på söder
Tumme upp 2009-10-07 12:54:41

/&P:
Ok bröder och syster,
let´s face it - risken är brutalt stor för att vi i framtiden kommer att spela på den kommande Stockholmsarenan vid Globen (färdig 2012) och därigenom slippa Swedbank Arena (frånsett derbyn). Tänk mötet AIK vs Häcken på ett öde Swedbank Arena - brrr...

Dessutom är det frågan om Bajen ens finns 2012 - ramlar de ner kan konkursen vara nära, varför vi kanske får en sprillans nybyggd arena med lagom storlek helt för oss själva.

Visst, trist att lämna Solna, men om alternativet är Swedbanks överdimensionerade bur (layouten som den ser ut idag kommer att släppa in minimalt med ljus) så väljer iaf jag Stockholmsarenan alla dagar i veckan....

Dessutom j-vligt skönt att knäppa SvFF på näsan och se de stå där med sin tomma, fula jättearena - skulle betala mkt för att se hur Lagrell på sin köttiga smålänska försöker prata bort det uppenbara fiaskot...

Tumme upp 2009-10-07 12:03:31
/&P:
Ok bröder och syster,
let´s face it - risken är brutalt stor för att vi i framtiden kommer att spela på den kommande Stockholmsarenan vid Globen (färdig 2012) och därigenom slippa Swedbank Arena (frånsett derbyn). Tänk mötet AIK vs Häcken på ett öde Swedbank Arena - brrr...

Dessutom är det frågan om Bajen ens finns 2012 - ramlar de ner kan konkursen vara nära, varför vi kanske får en sprillans nybyggd arena med lagom storlek helt för oss själva.

Visst, trist att lämna Solna, men om alternativet är Swedbanks överdimensionerade bur (layouten som den ser ut idag kommer att släppa in minimalt med ljus) så väljer iaf jag Stockholmsarenan alla dagar i veckan....

Dessutom j-vligt skönt att knäppa SvFF på näsan och se de stå där med sin tomma, fula jättearena - skulle betala mkt för att se hur tjockisen Lagrell på sin köttiga smålänska försöker prata bort det uppenbara fiaskot...

: )

Tumme upp 2009-10-07 12:02:52

Johank :
Södergnagare!! Du kan hålla käften. Din jävla medgångssupporter. Har du ingen stolthet alls? För oss riktiga Gnagare så är Solna vårt hem.
flytta hem till motala din jäkla smurf!

Tumme upp 2009-10-07 11:55:16
MFF:
Varför inte göra som vi himmelsblå i söder...lägg en ny himmaborg i anslutning till den gamla! En annan sak, vi ska "tydligen" möta IFK i nästa match....:-)....vi må vara i en gigantisk långvarig svacka men...tror ni vi kommer att vika ned oss och tappa poäng i just den matchen....ALDRIG ! Två lag i AS ska alltid tryckas dit...HIF och IFK. Om ni sedan fixar guldet så grattis. Vi i MFF kommer igen...någongång.
Tumme upp 2009-10-07 11:53:37

David:
Eller hur?

Det går att ordna en arena där Råsunda står idag. Det som behöver ske är att vi spelar på en annan arena under de år rivning av Råsunda samt byggandet av nya arenan pågår.

För övrigt kommer jag tyvärr skippa många matcher om Swedbank Arena i nuvarande form blir verklighet. AIK i all ära men att sitta och kolla på en match på en arena som tar 50000 när 8000 är på plats är för mig inte ens tänkbart.

Tumme upp 2009-10-07 11:44:03
Adde:
Det är behjärtansvärt att läsa alla inlägg och funderingar kring hur Råsunda ska kunna räddas. Men tror ni verkligen att bygget med Swedbank går att stoppa??
Så länge som Peab och Solna stad har samarbetat med en rad olika projekt så tror jag inte att det hela går att stoppa.
Vad det gäller den mark som Råsunda står på så är den alldeles för mycket värd för att låta det stå en fotbollsarena där.

Om det nu är så att Peab har fått option på att köpa marken så kommer dem ju aldrig att släppa den marken billigare än vad deras beräknade vinst i framtiden skulle bli. Det är ju något som AIK aldrig har råd att betala.


Den ekonomiska vinsten som finns att hämta i den marken uppväger de kostnader som jag tror att företaget kommer gå minus på byggandet av swedbank arena.

Tumme upp 2009-10-07 11:15:29

Södergnagare:
ÖIS, GAIS och IFK är Göteborg. AIK,DIf och Hammarby är Stockholm så sluta skitsnacket om Solna. Arenan har råkat hamna där men mer än så är det inte och Solna kommun skiter i AIK. Det kommer snart att finnas en kanonarena för fotboll vid globen så varför skulle vi inte spela där? Kan vi dela hovet kan vi dela den. Kan göteborgarna dela kan vi för att inte tala om alla som delar ute i världen. En egen arena kan vi hålla på och tramsa om i 50 år till men var ska vi spela under tiden?
Tumme upp 2009-10-07 11:09:10
Eller hur?:
Alla vänner:

Det klart optimala vore att spela matcherna på en riktigt tight arena för 30 000, där vi satsar på ett snitt över 20 000 och där vi äger arrangemangen själva. Det är det som är huvudfrågan, vem som äger arrangemangen. Det är viktigt att alla pengar runt omkring en match går till AIK, t.ex. från korvförsäljning. Det är sedan inte säkert att det är ekonomiskt fördelaktigt att äga arenan i jämförelse med att hyra den, att äga arenan kostar också då vi i så fall måste stå för driftkostnaderna.

En ny arena på samma plats som dagens råsunda hade varit optimalt, men det kommer aldrig gå tyvärr, så kärnfrågan får bli att hitta en optimal plats att bygga på. Sedan skafar vi finansiärer med AIK-hjärtan och så är hela skiten igång!

Tumme upp 2009-10-07 09:39:02

Stilren:
Bra jobbat AIK-alliansen! Nu ska samtliga Gnagare sluta leden för att rädda VÅR arena.

Hemma på Råsunda!

/Mazarinhyllan

Tumme upp 2009-10-07 09:26:59
JB:
BRA JOBBAT AIK-ALLIANSEN!
Tumme upp 2009-10-07 08:30:44

Samm Lamm:
Råsunda har mycket historia, och jag kan bara hoppas på att den inte kommer rivas :(
Tumme upp 2009-10-07 07:58:37
AIK:are innerst inne:
Jag kan bara säga att jag hoppas verkligen AIKs styrelse VET vad som ska göras när vi kommer till kritan. För den här frågan är i särklass den absolut största frågan i klubbens historia.

Det finns bara en sak för oss AIKare, visa vår närvaro, när vi som bäst behöver den. Vi må fylla Råsunda med bara AIK i många matcher, men det är inför en sådan här röstning där det handlar om att agera eller inte agera som vi VERKLIGEN behöver synas OCH höras.

KOM IGEN ALLA AIKare, det är nu vi ska sluta upp och vara enigare än någonsin. Det är nu vi ska prioritera AIK före allt annat när allt sätts på sin spets.

INGEN kan komma sen i efterhand och tycka hit och dit vad AIK ska göra eller borde gjort.

DET ÄR VI SOM ÄR AIK!!!

Tumme upp 2009-10-07 07:10:07

Poncho:
Fyfan, dom kan dra åt helvete nu.
Tumme upp 2009-10-07 05:56:13
Peter:
Swedbank verkar vara ett girigbygge som inte på något sätt är anpassat till AIK's behov. Att spela på samma arenor som andra lag kan vara känsligt, men samtidigt måste vi vara realistiska.

Allas våta dröm skulle vara att äga en helt egen arena, möjligen ett uppdaterat Råsunda. Men om det nu är lika omöjligt som det är för mig att köpa en egen Learjet för att flyga till jobbet, så får man se vilket av de REALISTISKA alternativen som är minst dåligt, och då delar jag hellre en arena som passar AIK, än är ensamma på en arena bygd utifrån totalt orimliga förutsättningar (Swedbank).

Att ha ett snitt på c:a 1/5 av kapaciteten i tider då intresset är vikande måste vara det sämsta tänkbara (även om stolarna skulle vara hypermoderna och lukta wunderbaum!).

Tumme upp 2009-10-07 05:34:21

Tvekande:
Om det är något som jag tror kommer sänka AIKs publiksnitt så är det att spela på den nya arenan som kommer byggas vid globen. Tror idag att c.a 60-70% av dom som går på AIKs matcher idag bor på fridhemsplan eller norrut.

Tvivlar på att barnfamiljer och liknande kommer orka åka enda till Globen för att se på AIK. Visste AIK kanske kommer få något bättre stämningen på den arenan med dom 7000-8000 inbitna gnagarna som går dit men om man ska vara ärlig så behöver vi barnfamiljerna med. Sålde biljetter är vad som räknas när man ska summera biljett intäkterna för året.

Så om jag får välja mellan Swedbank Arena eller den nya Stockholms Arenan så väljer jag med glädje Swedbank Arena för Råsunda kommer rivas garanerat, SVFF kommer inte låta oss vinna.

Vi ska spela på vår mark(Norr om centralen) inte söder.

Tumme upp 2009-10-07 03:39:37
Gnaget:
Undrar hur många peab/swedbank-nissar som är inne o skriver här. Låter inte som några Gnagare för mig iaf som vill flytta från borgen och till nån jävla plastarena... och de som vill dela arena med dif kan ju bara strunta i och komma resterande matcher och ge plats åt riktiga AIKare.
Tumme upp 2009-10-07 02:32:53

Bättre arena behövs:
Håller helt med Alfred. Akustiken på Råsunda är undermålig! T.o.m 7500 norskar på Ullevål skapar bättre stämning än 26000 AIKare på Råsunda. Nä, fixa en ny arena tillpassad Gnaget!
Tumme upp 2009-10-07 01:23:11
Bättre arena behövs:
Håller helt med Alfred. Akustiken på Råsunda är undermålig! T.o.m 7500 norskar på Ullevål skapar bättre stämning än 26000 AIKare på Råsunda. Nä, fixa en ny arena tillpassad Gnaget!
Tumme upp 2009-10-07 01:22:26

Alfred:
En aspekt som inte är nämnd är att akustiken på Råsunda är helt kass!! Det går inte att två olika läktare sjunger samtidigt - det blir otakt! Fattar ni vilket tryck vi skulle kunna ha på en arena med bra akustik? Jag har varit på matcher runtom i världen och AIK´s publik skulle kunna skapa så jävla mycket bättre tryck och stämning än vad som är möjligt idag...
Jag tror att bra tryck föder bättre tryck! Fram för en tät arena med jämnt tak! EJ SWEDBANK!!!

Tumme upp 2009-10-07 00:13:43
Oroad!:
AIK Fotboll måste agera och bryta med Peab! De fåtal miljoner de går in med som sponsor är ingenting mot vad de kommer suga ur AIK i framtiden.

Tack till AIK-Alliansen mfl som uppmärksammar detta!

Tumme upp 2009-10-07 00:12:58

carl:
Mange: AIK är inte solna. AIK är Stockholm. men tycker att det bästa nog är att lämna råsunda. vi kan inte låta nostalgi eller "solna patriotism" (eller vad man nu vill kalla det) hindra AIK från att i framtiden ha en bra ekonomisk bas att bygga på. och jag tror att man har störst möjlighet att bygga en sådan genom att gå samman med någon annan stockholms klubb (egentligen oviktigt vilken men för tillfället är ju bara dif tillgängliga...) och tillsammans bygga en egen arena. DÅ kommer vi ha chans att bli konurrens kraftiga ekonomiskt i Sverige.
Tumme upp 2009-10-06 23:43:19
Mange:
Arsenal lämnade lyckat highbury som var gammal, sliten och förvisso förliten. Men nu står aik typ där, men en gammal sliten arena dock i lagom storlek. Bästa vore Sthlmarenan vid globen för 30k, men aik är solna och ska spela i solna. Uppfresh av råsunda e ultimata men i sammanhanget inget riktigt alternativ? Så swedbank e nog bästa alternativet.
Tumme upp 2009-10-06 23:32:04

m:
AIKnöt
Ja, speciellt när det talas om KOMFORT.

Man hör:
-Det fins ingen KOOOMFORRT på Råsunda. Det luktar piss, det är smutsigt, det är mörkt och fuktigt. RIV SKITEN - SLAKTA RÅSUNDA - RASERA SVERIGES FOTBOLLSHISTORIA - SE FRAMÅT .

Nåja, att underhållet på råsunda är eftersatt är sant. Men varför vilja riva av den anledningen.

Uff - börjar bli trött.

Tumme upp 2009-10-06 23:09:23
m:
äh, fan - är van vid edit-funktion.
"en ny globen-situation" skulle det vara.

Tumme upp 2009-10-06 23:04:22

AIKnöt:
Jag blir skrämd av att ett av argumenten för att flytta är att Råsunda är gammalt. Allt nytt är inte bra. Modernisering är av ondo, ta mig tusan. Swedbank kan ta sitt fjållbygge och köra det i rövven på SvFF. AIK hör hemma på Råsunda och det gör också den härliga publiken (som jag ofta är del av). AIK mår bar av RÅsunda. Många är de poäng som plockats just för att vi spelat på den areñan. Stora skälvan kommer knappast inträda för motståndaren på en fettoarena, med fjålligt gapande läktare.
Tumme upp 2009-10-06 23:03:39
m:
Självklart kan ingen veta exakt hur det kommer att bli på swedbank. Det ekonomiska har jag ingen aning om och kanske är det sant att Råsunda skulle vara en ekonomisk katastrof för AIK. Visst kan man säga att det är av nostalgiska skäl jag vill ha Råsunda kvar men ärligt talat är jag mest livrädd för en nu glogen-situation med gapande läktare och ett fotbollsintresse i fritt fall liksom hockeyintresset tog stryk av globen-debaklet.
Jag kan också hoppas på att swedbank inte blir ett stort betongmonster med gapande läktare och att dom "tekniska lösningarna" för att få det att inte se tomt ut fungerar. Jag kan hoppas att publiksiffrorna ökar och att vi kommer upp i 30.000 i snitt. Jag kan hoppas att det inte kommar att kännas som att sitta inomhus.
Men jag är livrädd för att dom förhoppningarna inte går i uppfyllelse.

Tumme upp 2009-10-06 23:01:58

Est:
Tybärr känns det som resten av klubbarna övriga landet kommer dra ifrån ytterligare medans vi har knappt kommit till skott med att bestämma oss vart vi vill spela

Tumme upp 2009-10-06 22:56:25
AIK:are innerst inne:
Om alla här vill AIKs bästa är bara se till att skaffa medlemsskapet och dyka upp på årsmöte och göra din röst hörd genom att rösta fram det just du vill.

Det gapas mycket här om vad man vill hit och dit. Men dyker man inte upp på årsmötet händer det ingenting. Förutom pengarnas makt, dvs. sitta i knät på SvFF.

Gör din röst hörd, vi ses på årsmötet.

Framåt stolta AIK...

Tumme upp 2009-10-06 22:56:19

BT:
"vi är många, många..." Så bra då. Uppenbarligen är dock antalet AIK:are med annan åsikt så många fler. Minst "många, många, många, många". Det du! Swedbank är skräp, även om just du Sune Hellströmer gärna vill tvinga in AIK där.
Tumme upp 2009-10-06 22:49:35
Esk:
VI SKA HA RÅSUNDA KVAR!
Tumme upp 2009-10-06 22:48:23

Johan:
Jag vill ha råsunda kvar!
Tumme upp 2009-10-06 22:46:42
Någon?:
Okej, är det verkligen bara jag som tänker att om vi får en bra deal på swedbank, vilket det lutar åt, och man löser avskärmningen av de översta etagen på ett proffsigt sätt så ser swedbank rätt okej ut för oss.
Tumme upp 2009-10-06 22:38:57

Ekonomen:
GialloNero --- Det är billigare att bygga under rådande kris, dessutom ger det arbetstillfällen och investeringar i kommunen. Skulle tippa att det är ungefär så dom tänker.
Tumme upp 2009-10-06 22:35:29
GialloNero:
Undrar förresten hur Solna Stad tänker. Dels en rejäl om- och utbyggnad av Solna Centrum, plus det där stora Swedbankkomplexet. Samtidigt?!?
-Finanskris, någon?
Eller har de hittat en hemlig oljekälla under Öhrlunds ena stolpe?

Tumme upp 2009-10-06 22:30:38

Robban:
Fan, alla hemmafixar gnagare och proffs får stämpla in och rusta upp råsunda. Det hade varit nåt.
Tumme upp 2009-10-06 22:30:27
SolnaSorken:
Isidor är köpt av SvFF annars skulle han inte uttala sig som han gör. Den optimala arenan i Sthlm är klar 2012 och heter Sthlmsarenan och det finns ingen anledning i världen att vi inte ska spela där. Att även Bajen och ev Gården kommer att hålla till där är ingen vettig invändning. Pengarna styr och egna arenor för Sthlmslagen är ju bara vansinniga fylledrömmar med den ekonomi som Sthlmsklubbarna har.
Tumme upp 2009-10-06 22:26:52

Micke:
Vilken feeling med 20.000 åskådare på en arena för 50.000. Finns inte en landskamp som fyller den arenan. Om vi får ett mästerskap/champ leag final så visst, men när det/den är över då,vilka fyller den arenan då?
Tumme upp 2009-10-06 22:25:42
GialloNero:
Sett över en 25-årsperiod så är nog ett snitt på 15000pers mindre "normalt" än 5000. Jag minns en del sommarmatcher med 3500 pers, och de där stora skynkena med bilder på spelare som skulle dölja de gapande läktarna. Hur löser man det på en arena för 50000 - uppblåsbara åskådarattrapper?
Tumme upp 2009-10-06 22:25:36

Nisse:
på putte kocks cigar/isidor samt andra nick har vi bestämt en i solna kommun eller nuv eller gamla styrelsen som härjar, med förgreningar upp i swedbank.
Det vet alla så ingen bryr sig längre

Tumme upp 2009-10-06 22:25:04
Micke:
Vi vill inte ha swepank arena
Tumme upp 2009-10-06 22:22:13

1891:
Jag är lite nyfiken på hur Firman ställer sig till den nya Arenan...? Det är lite tyst i den här frågan från deras sida. De brukar ju ha lite koll på vad som sker bakom kulisserna...
Tumme upp 2009-10-06 22:15:52
dr:
Isidor här är väl samma som Putte Kocks cigarr inne på GF?
Någon sittandes i styrelsen och även den gamla, eller bara den gamla styrelsen?

Tumme upp 2009-10-06 22:11:47

Stefan:
Curva har en poäng, även om man helst vill ha Råsunda kvar !
Tumme upp 2009-10-06 22:10:10
Isidor:
Gurra//
Vi kan förstås inte spela på Swedbank till vilket pris som helst. Men, vi ska heller inte glömma bort att ett framgångsrikt AIK kommer att vara bra för Swedbank. Att tro att Swedbankledningen har som mål att pungslå AIK och krama ur alla pengar de kan ur oss så menar jag att man är fel ute. Swedbank (usch jag gillar inte namnet) kommer att vara beroende av ett framgångsrikt AIK, de kan inte hugga av den arm som föder dem.

Tumme upp 2009-10-06 22:08:45

Matte:
Swedbank kommer inte bli en fotbolls stadion... utan ett köpcenter där barn kan äta happy meal och som råkar ha en fotbollsplan i mitten. Ska det bli nytt vill jag se en ÄKTA fotbollsarena byggd för FOTBOLL som är optimerad för stämning osv. med en kapacitet på 30 - 35000. Alternativet är en rejäl renovering av Råsunda! Stoppa Tjockisen Lagrells hybrisbygge!
Tumme upp 2009-10-06 22:05:50
Gurra Sjöberg:
// Isidor

Ja och samma argument framfördes gällande Globen. Och det gick ju sisådär. Annars vet jag inte vad du grundar ditt ställningstagande på. Inget är ju förhandlat ännu och Swedbank är bara en trave OH-bilder. Men om det är bäst för AIK skall vi självklart spela där. Men jag tvivlar.

Tumme upp 2009-10-06 21:58:07

Curva:
Riv Kristinebergs IP och bygg en ny arena där tillsammans med DIF. Optimalt läge med både grön och blå linje samt gångavstånd till Stan och Kalberg.
Tumme upp 2009-10-06 21:56:15
Isidor:
När argumenten tryter tas invektiven fram. Den som tänker rationellt inser att Swedbank är ett bättre alternativ för AIK än Råsunda. Och att påstå att den åsikten är ett hån mot alla AIK:are är inte sant. Vi är många, många AIK:are som ser fram att få spela på en toppmodern fotbollsarena.
Tumme upp 2009-10-06 21:40:21

HataSwedbank,HataPEAB,HataSvFF:
Isidor | 2009-10-06 21:21

Ja, Du har rätt i att Swedbank är/blir den största arenan i Norden. Men inte faan är det den bästa för AIK! Arenahelvetet är långt ifrån en FOTBOLLSSTADION. Det dom ska bygga är en skitarena för fotboll. Svårt att fatta?

Faan vad trött man blir.

Tumme upp 2009-10-06 21:35:51
Putte:
// Isidor a.k.a. Sune Hellströmmer

Det är ok att skriva under eget namn. Ha det bra och hälsa Lagrell.

Tumme upp 2009-10-06 21:28:15

BT:
Isidor - Pinsamt. Kan du inte gå och låtsas vara AIK:are någon annanstans. Kanske bland polarna inom Swedbank-projektet.
Tumme upp 2009-10-06 21:27:45
Martin:
Isidor

Byt namn då din åsikt är ett hån mot alla AIK:are.

Tumme upp 2009-10-06 21:21:53

Isidor:
Från 1958 och framåt var Råsundas publikkapacitet 52.000. Sen gjordes misstaget att riva västra läktaren och ersätta den med dagens missfoster til läktare. Publikkapaciteten minskades drastiskt. En maxkapacitet runt 50000 är rimlig för AIK om vi vill växa. Storstockholms invånare växer med ett Göteborg på 15-20 år. Det är självklart att det behövs en arena med den publikkapaciteten. Och det är också självklart att AIK ska vara hemmalag där. Vi är väl inte Bajen heller.
Tumme upp 2009-10-06 21:21:20
Isidor:
AIK målsättning ska vara att vara Nordens största och bästa klubb, och inte något vanligt bonngäng bland en mängd andra. I det konceptet ingår också att spela på den största och bästa arenan i Norden. Den platsen har Råsunda aspirerat på och hållit också, många är de motståndarlag som fått stora skälvan bara genom att komma in på Råsunda. Men i takt med att nya arenor byggs överallt kommer Råsunda, om det mot förmodan skulle kunna bevaras, att bli passé, gammalt och omodernt. Råsunda tillhör en förgången tid, det kan kännas tråkigt för många. Ska AIK kunna befästa sin position i toppen duger inte Råsunda längre. Därför borde AIK omgående aktivt hoppa på Swedbanktåget och försöka påverka så mycket som möjligt, både om arenans utformning och den ekonomiska dealen,
Tumme upp 2009-10-06 21:14:29

AIK - STOLTHET & TRADITION!:
werka:
Vi kräver ingen ny lyxarena, Swedbank är precis det. Ett skrytbygge som kommer att eka och göra att folk hellre sitter hemma i soffan där det är bättre stämning. Behåll Råsunda eller bygg en ny arena som tar 23-26 000, inte 55 000 för några landslagsmatcher.

Tumme upp 2009-10-06 21:12:24
RÅSUNDA - ETT HEM FÖR FOTBOLLSÄLSKARE!:
SVFF - Ni säger att ni vill Sveriges klubblags bästa.. Alla vet att det är en lögn och att ni är ett gäng inkometenta/oinsatta landslagsmuppar! Det finns dock en stor chans att motbevisa detta genom att behålla Råsunda och lyfta svensk klubbfotboll genom tradition med en gnutta förnyelse.
Tumme upp 2009-10-06 21:10:07

Affe:
Att dela med Bajen ser jag som bästa alternativ om inte Råsunda finns tillgängligt senare.

Swedband är alldeles för stor och stämningsdödande. Kommer aldrig funka att ha 12000 pers mot Gefle på en arena som tar 50.. Det är nästan bara en femtedel, alltså typ att bara fylla norra nedre och mellan och hur tomt skulle det inte se ut då?

Stockholmsarenan är lagom storlek (30 000 va de va?) och skulle vid samma publiksiffra var fylld till över en tredjedel. Kan fyllas vid derbyn och större matcher. Ligger däremot inte i Solna men det gör ju inte Hovet heller och där klagar ingen?

Nä, självklart tycker jag att Råsunda ska va kvar, men annars ser jag Stockholmsarenan som bästa tillhåll, tillsammans med Bajen och möjligtvis DIF :)

Tumme upp 2009-10-06 21:07:52
werka:
förhelvete vad kräver ni för lyx arena?? ta tex borås arena den ser inte heller specielt vacker ut och den är ändå nybyggd... huvudsaken är väl ändå att AIK har ett vettigt ställe att spela på som inte är överdimensionerat till tusen..hellre skithål än ekonomiskt ohålbart... tänk lite tack!
Tumme upp 2009-10-06 20:56:33

m:
Andy
Råsunda är visst en fin arena. Problemet är bara att ägarna inte gjort sin plikt och skött underhållet. Fixa toaletter och servringar. Fixa belysning, värme och måla väggar. Fixa riktiga stolar. Gör man bara det så blir Råsunda en perfekt arena. Att riva en arena bara för att den behövs renoveras känns som slöseri för mig. Men vad vet jag - kanske är det billigare att bygga nytt. Det sa dom om Klarakvarteren också. Och om 50 år kommer folk att prata om vilka idioter folk var förr i tiden. Först rev dom klarakvarteren - och sedan Råsinda.

Tumme upp 2009-10-06 20:51:44
Andy:
håller helt med Riala, nog för att Råsunda är vår hemvist och vi älskar den, men en fin arena är det inte.
Tumme upp 2009-10-06 20:33:45

Mane:
Renovera Råsunda rejält eller flytta till nya arenan. Vill absolut inte ha kvar råsunda i det skick som det är nu!
Tumme upp 2009-10-06 20:32:35
Riala:
"Bevara Råsunda" låter helt fel. "Renovera Råsunda" skulle jag skriva på alla dagar i veckan. Har varit på AIKs matcher i 25 år nu och forfarande har man inte lagat låset på Östra-Norra muggen, betongkorridorerna känns som kylig DDR-morgon, stolarna som polska 70-talsmöbler. Skitigt, eländigt och enormt ångestladdat. Som en förort i ett övergivet miljonprojekt. Om det inte vore för AIK skulle jag aldrig gå dit. AIK förtjänar en riktig stadion, om det sen är nybyggd eller ombyggd skiter jag i, det får ni ekonomer reda ut, men jag vill inte att svenska mästarna nästa år ska spela sina hemmamatcher i ett skithål.
Tumme upp 2009-10-06 20:26:25

m:
SolnaSorken
Det är nog ganska troligt att det blir så om Råsunda rivs. AIK spelar några år på swedbank, dif harvar på olympiastadion. När sedan "globen-historien" upprepar sig på swedbank flyttar AIK till Stockholmsarenan. Om dif når allsvenskan och lyckas få över 10.000 i publik på sina matcher kommer dom också att följa efter när deras drömmar om en egen arena återigen går i kras.

Tumme upp 2009-10-06 20:09:21
Hemliga Arne:
seriöst, vafan spelar det för roll om vi skulle dela arena med dif eller bajen, det är väl ändå viktigare att få en bra arena med lagom med platser och där man kan skapa grym stämning.

Det är iaf min åsikt, jag hatar dif like mycket som andra Gnagare men ser inte problemet med att dela arena, det funkar ju på hovet.

Tumme upp 2009-10-06 20:04:32

SolnaSorken:
Bajens arena är en optimal fotbollsarena. Det är där vi ska spela och dela med Bajen och även Gården för dom kommer aldrig ha råd med en egen lika lite som vi.
Tumme upp 2009-10-06 19:50:08
Lars:
Mycket bra jobb av AIK-Alliansen! Ni har många anhängare, men än så länge har inte media hakat på. Vore intressant med åtminstone någon journalist/redaktion tog ställning och började kritiskt granska projektet. Kanske ekonomiredaktionerna...
Swedbank Arena är alldeles för stor för AIK varför stämningen på arenan kommer att bli sämre. Dessutom kommer den att bli för dyr för AIK då ägarna måste kunna räkna hem sina investeringar. Man skulle ju önksa att SvFF ville bygga en arena som är bäst för svensk fotboll och Allsvenskan, men Allsvenskan väger mycket lätt för dem jämfört med ambitionerna att få Fotbolls-EM tillsammans med Norge. Det är den stora skandalen i hela historien, men jag är inte så naiv att jag tror att SvFF för ett ögonblick överväger att avbryta projektet utan monumentet över några förbundspampar kommer att fortsätta - med Fotbolls-EM som kronan på verket.

Tumme upp 2009-10-06 19:49:51

Krossa PEAB istället!:
Fy fan om vi hamnar på skitbank arena. Så många som kommer att sluta gå då. Och Solna kommun kan fara åt helvete! Jävla förrädare!
Tumme upp 2009-10-06 19:45:59
L:
AIK-alliansen gör ett grymt arbete.
TACK!
Bevara Råsunda!

Tumme upp 2009-10-06 19:40:06

DIFDIF:
klingan// Jag är ingen expert men det är väl ändå så att man spelar fotboll på en fotbollsarena. Ingen borg. HAHAHA. Du är rolig för att vara solnare
Tumme upp 2009-10-06 19:38:57
Nageliögat:
Dom har så mycket att säga men vad var det dom sa??

Om jag vore miljardär skulle saken vara klar, upprustat Råsunda där det ligger idag, igen tvekan.

12.500 mot Häcken på en arena som tar 50.000, tjena....
Finns inte en byggnadsingenjör i värden som löser den ekvationen.

Tumme upp 2009-10-06 19:34:30

m:
Klingan
"SKA ha"? Hur ska det gå till?
Spelar du hellre på swedbank än en centralt belägen arena ägd med dif?
Spelar du hellre på stockholmsarenan än en centralt belägen arena ägd med dif?
Spelar du hellre på en arena i husby eller annan förort långt bort än en centralt belägen arena ägd med dif?
JAG VILL HA RÅSUNDA. Om Råsunda rivs är allt skit. Men som bästa alternativ ser jag i så fall en ny arena som ligger centralt i stockholm. Att AIK själva skulle hitta mark till det är ju i princip omöjligt så därför kan jag tänka mig att dela med dif. De övriga alternativen är inte heller så lockande.

Tumme upp 2009-10-06 19:30:37
Klingan:
m: Är du helt riktig i skallen?! Dela arena med dif vore det absolut sämsta som kan hända. Vi är AIK och vi SKA ha vår egen borg!
Tumme upp 2009-10-06 19:07:10

Henke:
Swedbank är både för stort och kommer att vara för dyr. Inget positivt med att hyra av Svff som ändå bara ger alla pengar till Ifk Fusk i så kallat "talangbidrag"...

Råsunda kommer vara för dyr att köpa loss och är i behov av renovering vilket lär kosta en del. Vem/vilka skulle köpa loss den?

Stockholms Arenan ser jag som det naturliga valet. Perfekt storlek samma geografiska placering som hockeyn. Visst knappast optimalt men tycker det överväger i positiva aspekter. Dela med Bajen är lindrigare än att dela med Dif...

Tumme upp 2009-10-06 19:06:18
Kriss:
Swedbank arena känns som ren idioti! Att spela på en arena som tar 50 000 åskådare och aldrig ens i närheten kommer bli fylld, samtidigt som vi inte kommer äga våra egna arrangemang är för mig inget som jag tycker vi ska gå vidare med. Se bara på hur bygget av Globen slutade, hur ofta fylls eller är det några arrangemang där? Varken AIK eller DIF spelar ju hockey där längre. Att köpa Råsunda tycker jag lockar, men det tror jag bara är önsketänkande. Däremot borde ju en delad arena kunna vara ett bra alernativ. På en neutral plats där vi båda skulle kunna äga våra egna arrangemang och samtidigt fylla läktarna till max! Sneglar avundsjukt över mot Sveriges baksida och ser vilken "borg" som skapats. En ny "hype" arena med eget ägande vore det bästa! Ska Sverige någon gång få ut en klubb i Europa som ska kunna slåss med de stora grabbarna måste AIK få den arena de förtjänar!
Tumme upp 2009-10-06 19:01:12

m:
Exil-gnagare i rom
Jag tycker att en delad arena med dif som ligger någonstans nord-öst om stockholm vore ok. Jag tycker man borde kolla upp möjligheten att bygga vid universitetet. Det vore en ganska neutral plats för de båda klubbarna. Rakt norr ifrån Biblioteksgatan, bara någon km från bergshamra i solna men samtidigt inte långt ifrån stockholms olympiastadion.
MEN HELST AV ALLT VILL JAG ATT RÅSUNDA SKA BEVARAS.

Tumme upp 2009-10-06 18:35:06
Affe:
m: Håller med dej helt och hållet! Vill man så kan man, och är det någon som kan så är det AIK-supportrarna!
Tumme upp 2009-10-06 18:28:48

m:
Eric
Vad menar du med "vi ... aldrig kunna påverka någonting"
Man måste vara smart och få med sig media. Media påverkar folk oerhört mycket. Bildas det en opinion att Råsunda är en arena att bevara blir det väldigt svårt att riva den.
Se på Stockholms Stadion. dif och stockholms politiker var överens om att förstöra den historiska byggnaden och bygga om den till en fotbollsarena. Media slog upp det stort och helt plötsligt så "rasade" folket mot planerna. Att men sedan tog "beslutet" att "stockholms stadion inte lämpar sig som fotbollsarena" och att dif nu också helt plötsligt inte tycker att det var någon bra idé är ju bara ett sätt att slå ifrån sig det pinsamma i att ha fått opinionen emot sig.
Uppstår samma diskussion om Råsunda lär det bli svårt för SvFF, PEAB och Solna Stad att sätta sina planer i verket. PEAB måste tänka på sin goodwill och kan inte komma med grävskoporna och riva något folk vill ha kvar. Politikerna i Solna måste tänka på nästa val. Verkligheten är här och nu - och vi kan alla påverka vad som händer i framtiden.

Tumme upp 2009-10-06 18:24:33
J:
Vet inte vad ni andra tycker, men jag skulle mycket väl kunna tänka mig att spela på Stockholms-arenan i några år om Råsunda rivs. Till området finns ju en redan en viss koppling genom hockeyn. Under tiden fortsätter arbetet med att försöka bygga en egenägd arena för ca 25k.
Tumme upp 2009-10-06 18:22:23

Exil-gnagare i rom:
Egentligen, och nu kommer man väl få mothugg, skulle det bästa för AIK&#39s vidkommande vara att dela en arena med Djurgården. Visserligen svårt att genomföra rent geografiskt och ekonomiskt. Men på sikt något som skulle gynna oss båda. Däremot lär folk dra till med att vi inte skall dela med DIF och Djurgårdarna skulle säga samma sak om oss. Men kan Lazio o Roma, där rivaliteten är betydligt tyngre dela, då borde vi också kunna klara av det.
Tumme upp 2009-10-06 18:09:21
PAOK:
ERIK, den som lever får se! Min verklighet skiljer sig från din och alla tvivlare, AIK supportrar är inte att leka med, det vet alla, det som inte vet får lära sig det den bistra hårda vägen.
Tumme upp 2009-10-06 18:08:10

Evert:
FÖR ETT GRÖNARE SOLNA-BEVARA RÅSUNDA!
Tumme upp 2009-10-06 18:07:11
Eric:
PAOK

Det som du skrev visar bara att du lever i din egna lilla värld.
Självklart ska vi stå upp och inte låta oss rubbas, men hur som helst kommer vi i det långa loppet aldrig kunna påverka någonting.

Det är den bistra verkligheten...

Tumme upp 2009-10-06 18:03:06

K-G Olsson, Huvudsta:
Jag vet en strategi vi i AIK kan tillämpa för att få en opinion emot Swedbank och en opinion för att bevara Råsunda.

Boende i Solna kan näppeligen vara positiva till ökad trafikträngsel och ökade avgasutsläpp, vilket kommer bli följden av byggnation av Swedbank arenan och Mall of Scandinavia (vilket jäkla namn!

Alla vill ju ha en bra miljö. Att bevara Råsunda torde var det bästa för solnaborna ur miljösynpunkt.

Tumme upp 2009-10-06 18:01:18
Eric:
Tycker inte att råsunda är bra längre.

Dessutom ryker ju DIF och bajen nu, så vi kommer aldrig fylla mer än 15000 om det inte är mot göteborg...

Tumme upp 2009-10-06 18:00:10

PAOK:
ST
Om du nu menar allvar med ditt inlägg (jag tror att du endast har skrivit för att provocera (och att du är en hora)) har jag följande att förmedla:
Vi är AIK, det går inte att köpa oss, muta oss, dadda med oss, håna oss, lura oss mm mm.
Det finns få klubbar i skandinavien där fansens engagemang går att mäta sig med de sydeuropeiska, ett av dem är AIK (i min värld bara AIK). När vi gjort klart vår utredning kommer domen att falla, vart? ingen som vet ännu. Tills dess stöd AIK-alliansens arbete ang arenafrågan.

Tumme upp 2009-10-06 17:59:58
Killer Kit-Kat:
Usch för Swedbank Arena. Rusta upp Råsunda istället och använd den till AIK och mindre landskamper (så att det finns chans att det blir fullt). SweAr-tankarna kan lika gärna läggas ner helt och hållet.
Tumme upp 2009-10-06 17:54:45

Tjalan:
Eric: Hur ska vi kunna växa i en arena på 15k om vi redan fyller den då? Låt fuskarna i göteborg och andra småttisgäng ha såna arenor och kämpa för att få över 10k i varje match. 25+ till Gnaget, men inte mer än 35 som Råsunda är nu, är ju drömmen. Eller ja, Råsunda är ju drömmen, men om den heliga borgen skulle rivas.
Tumme upp 2009-10-06 17:51:03
Eric:
tycker vi borde bygga en arena på 15000 och försöka ha fullsatt varje match istället. råsunda är ju alltid så tom
Tumme upp 2009-10-06 17:48:05

Bert:
Milton kan ju bygga en egen arena åt oss!!!
Tumme upp 2009-10-06 17:46:25
nejtillswedbank:
Borde det inte kosta mycket mer att hyra swedbank pga dess storlek?
Tumme upp 2009-10-06 17:41:35

Sylt-Mats:
AIK borde spela på stockholm arenan eller.. tvi Östermalms IP för att visa Svff att dom inte kan tvinga på oss Swedbank. Men vi lever ju i en kapitalistisk värld där eliten som har pengar styr.
Tumme upp 2009-10-06 17:31:11
TG:
Råsunda är som ett andra hem. luggslitet, rått och kargt eller ej... Självklart skall vi göra allt som står i vår makt för att rädda Råsunda och för att se till att vi får fortsätta spela på Råsunda många år framöver.

Hemma på Råsunda!

Tumme upp 2009-10-06 17:29:23

Rubarth:
Kapitalets väl går före folket som vanligt.

Swedbank blir aldrig något "hem". AIK-Swedbank är likt ett dåligt förhållande: det skulle aldrig ha inletts eller det har inletts på fel grunder.

Låt dem bygga skiten. Vi får väl dela med någon annan klubb tills vi har stålar att finansiera ett eget hem.
Tumme upp 2009-10-06 17:19:12
Gordon Gekko:
Ojoj, nu blev det helt plötsligt mycket pengar och politiska poäng på spel. Intressant hur alla aktörer kommer att agera när hela projektet håller på att haverera. Byte av förbundsbas i SvFF kanske (äntligen)? Rockad bland ansvariga inom swedbank? Så går det när ni försöker köra över ett oss, med er girighet som ända drivkraft. I sig tycker jag att arenaplanen är vettig, och att aik skulle må bra av att spela där, men självfallet måste aik vara delägare inte endast en kund. Och hur kan de bara räkna med att aik kommer att acceptera deras villkor, och få klart finansieringen innan den viktigaste pusselbiten i kalkylen är på plats, dvs AIK! Amatörer!!!
Tumme upp 2009-10-06 17:18:39

carl:
jag är inte för ett köp av råsunda men skulle aldrig vilja se AIK på swedbank heller. AIK borde nog egentligen söka efter alternativ i andra kommuner. nu anser väl vissa här inne att det är att svära i kyrkan (grow up) men det bästa alternativet i dagsläget skulle förmodligen vara att sammarbeta med lillebror och bygga en arena vid östermalms ip. men oavsett vad, fuck svff och fuck swedbank!
Tumme upp 2009-10-06 17:17:28
Björn:
Härligt A-A. Snart måste folk fatta att vi inte kan ha Swedbank. Ni som fortfarande vill ha den, ni går bara på derbyn va?
Tumme upp 2009-10-06 17:15:31

In med bollen :
M Vill man locka ny publik, och dessutom köpstark publik duger helt enkelt inte arenan som den är idag. Komforten är usel, och utrymmena under läktarna är under all kritik, det är kallt, rått och mörkt. När vinden ligger på från "fel" håll luktar det piss långt upp på läktarplats. Ledsen men min åsikt, och jag är int ensam, är att det krävs omfattande renoveringar och moderniseringar av Råsunda om man vill att AIK ska bli den storklubb vi alla önskar.
Tumme upp 2009-10-06 17:14:47
Vad blir 1 plus 7?:
ja kommer aldrig att gå på fotboll om de blir swedbank
Tumme upp 2009-10-06 17:10:56

Christian:
Mkt bra jobb av AIK alliansen. Gillar att ni verkligen engagerar er!
Tumme upp 2009-10-06 17:08:26
Mange:
ST | 2009-10-06 16:57
Vad är du för pajas? Om det är någon supporterskara som kan rubba berg så är det AIK:s.

Tumme upp 2009-10-06 17:06:13

m:
ST
Om alla resonerade som du - i vilket samhälle skulle vi då leva? Självklart påverkar opinionsbildning även i det här fallet. Visst är det svårt och chansen kanske är liten. Men möjligheten finns visst där och brinner man för något så har man en skyldighet att åtminstone uttrycka sin åsikt. Att knyta näven i fickan gör det bara ännu värre i längden.

Tumme upp 2009-10-06 17:04:01
Lortigråtta:
varje gång jag hör "swedbank arena" får jag ångest!

En mardröm

Tumme upp 2009-10-06 17:01:21

m:
Här kan ni läsa mer.
http://www.hemmaparasunda.se/

Tumme upp 2009-10-06 16:59:14
ST:
När ska ni supportrar sluta gråta och fatta att loppet är kört?! Peab är delägare i arenan samtidigt som de är en av aik:s största sponsorer, ni har ingenting att säga till om... herregud det verkar som ni tror att det är i italien eller nåt. Inse att lilla aik med sin lilla supporterklick inte kan påverka nånting... folk garvar ju åt er!
Tumme upp 2009-10-06 16:57:52

m:
In med bollen
Att finansiera ett köp av Råsunda är säkert betydligt enklare än att överhuvudtaget få möjligheten att köpa för ett rimligt pris.
Sedan förstår jag inte snacket om "den nödvändiga renoveringen". Västra läktaren är reltivt ny. I övrigt är toaletter etc skruttiga men är det så hemskt egentligen? Det är inte heller någon omöjlighet att fräscha upp.
Sedan har SvFF spridit ordet att vissa läktare har betong som vittrar sönder. Det är inte länge sedan man byggde på fondläktarna byggdes på. Om betongen höll på att vittra sönder borde man vetat det redan då.
Sedan kan ett bevarat Råsunda t.ex bygga om södra läktaren så att den blir en del av solna centrum eller kontorsbyggnad och på så sätt finansiera det hela. Det finns också utrymmen i hörnen som skulle kunna bli kontorshus.

Tumme upp 2009-10-06 16:56:29
Framåt stolta AIK:
Med swedbank arena dör AIKs hjärta. Sitta 15-20 tusen pers på en arena som tar 50. Kommer bli ett rejält publiktapp då AIK själ försvinner. Tycker det är dags med en ny arena eller en toppupprustat råsunda men absolut inte swedbankarena.
Tumme upp 2009-10-06 16:48:32

Roffe:
Kan även meddela att man har stora problem att lösa de trafikmängder som den nya arenan och shoppingcentret kommer att generera. Placeringen är helt galen och jag förstår inte hur man har tänkt.
Tumme upp 2009-10-06 16:47:40
In med bollen:
Jag är mer nyfiken på hur Alliansen tänkt finansiera köpet av Råsunda och den nödvändiga renoveringen än den här ickenyheten om ett pressmeddelande som inte ens finns ännu.
Tumme upp 2009-10-06 16:43:34

AIK:
Anti swedbank
Tumme upp 2009-10-06 16:40:53
Mange:
PEAB kan dra åt helvete. Detsamma gäller alla myglare i Stadshuset i Solna.
Deras skitbygge kan dom ha för sig själva!

Krossa GBG!

Tumme upp 2009-10-06 16:37:45

Foppa:
Vi är hemma på Råsunda. Punkt.
Tumme upp 2009-10-06 16:34:04
m:
Varför fokusera på motstånd till swedbank istället för ett bevarande av Råsunda? Visserligen ingår rivning av Råsunda i planen för att finansiera bygget men också för att se till att den nya arenan får tillräckligt många evenemang. Men jag tror att det finns tillräckligt bra argument för att skapa opinion för ett bevarande av Råsunda även om man bygger svedbank.
http://www.dn.se/blogg/epstein/2009/09/03/rasunda-bor-forbli-aiks-hemmaarena-4590

Tumme upp 2009-10-06 16:32:48

Redaktionen:
Sven och Orre: Vi ser att DU har samma ip och vi kan, som ni märkt, även spärra kommentarer.
Tumme upp 2009-10-06 16:27:03
Sven:
Jag vill ha pålitlig information att det finns en opinion för att ha kvar Råsunda. Inte ett uttalande från fb.

Är så fallet, stödjer jag er synpunkt.

Tumme upp 2009-10-06 16:25:01

mich:
dom river ner vår identitet :(
Tumme upp 2009-10-06 16:24:57
kalle:
solna spelar drillofotboll alla ljungskile!!
Tumme upp 2009-10-06 16:23:27

rob:
Fan så man baxnar!
Tumme upp 2009-10-06 16:22:18
orre:
det är dags att byta arena från hemska solna! RIV RÅSUNDA!

Mot Örebro säkrar vi guldet

Tumme upp 2009-10-06 16:21:58

slipmats:
Hemma på Råsunda!
Tumme upp 2009-10-06 16:19:14
hub:
VI SKA HA RÅSUDA KVAR!

det är inge snack om saken vi ska ba ha våran borg kvar.
men skulle det inte bli så kommer jag kedja fast mig på Råsunda när de ska riva.

Tumme upp 2009-10-06 16:12:29

ANNONS:

Fler artiklar om AIK

I fokus efter vinsten mot Elfsborg
AIK AIK besegrade Elfsborg med 1-0 på hemmplan. Nedan analyseras gårdagen i fem fokuspunkter.
2018-08-13 13:43:02

Spelarbetyg efter segern mot Elfsborg
AIK AIK slog Elfsborg med 1-0, nedan finns spelarbetygen.
2018-08-12 22:11:00

AIK tog femte raka efter 1-0 mot Elfsborg
AIK Efter en hel del sumpade lägen lyckades AIK till slut få hål på Elfsborg. Henok Goitom gjorde matchens enda mål, framspelad av Tarik Elyounoussi. Därmed tog Gnaget sin femte raka seger och sätter press på toppkonkurrenterna.
2018-08-12 21:37:00

Inför AIK-Elfsborg: Guldjakten fortsätter!
AIK Efter 16 spelade omgångar ligger AIK i allsvensk tabelltopp. Nu fortsätter guldjakten när Elfsborg kommer på besök till Solna.
2018-08-12 11:50:14

Spelarbetyg efter förlusten mot Nordsjälland
AIK AIK förlorade även dagens match mot Nordsjälland med 1-0. Nedan finner ni spelarbetyg efter matchen.
2018-08-02 23:21:00

I fokus efter uttåget ur Europa
AIK
2018-08-02 22:37:59

AIK utslaget ur Europa League
AIK AIK lyckades inte vända underläget mot Nordsjälland från den första matchen utan förlorade likt matchen i Köpenhamn med 1-0 och åkte sammanlagt ut med 2-0. Nu skiftas allt fokus mot allsvenskan där guldet måste hem.
2018-08-02 22:16:20

Inför AIK - Nordsjälland
AIK Efter en 1-0-förlust mot Nordsjälland i det första mötet väntar under torsdagen returmötet i Europa Leagues andra kvalrunda. Trots flertalet hundraprocentiga målchanser nere i Danmark lyckades inte AIK sträcka nollan utan utgångsläget inför matchen på Tele2 Arena är tufft men långt ifrån omöjligt för AIK.
2018-08-02 01:13:01

Spelarbetyg efter segern mot Kalmar
AIK AIK besegrade Kalmar med 1-0 i eftermiddagens match i Allsvenskan. Nedan finner ni spelarbetyg.
2018-07-29 19:44:38

1-0-seger mot Kalmar
AIK AIK tog tre viktiga poäng när man besegrade Kalmar FF hemma på Friends. Matchens enda mål gjordes av Henok Goitom på straff.
2018-07-29 19:04:21

ANNONS:
SENASTE NYHETERNA OM AIK
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US | FORUM | BETTING
Napoli på väg att ta in ny målvakt
”Make it or break it för Tannehill”
”Trion visade upp en härlig kemi”
Det kan bli ett bra år för Hoffenheim
”Kan bli en fin höst för 21-åringen”
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies