fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhornan
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
Medlem
Besökare: 34390 | Medlemmar: 179032

Kom ihåg mig
I fokus efter förlusten mot Hammarby

I fokus efter förlusten mot Hammarby

AIK förlorade hemmamatchen mot Hammarby. Nedan listas fem saker i fokus efter matchen.

AIK-Tifo
Bäst i dag. Riktigt, riktigt snyggt tifo även den här gången. Swisha en slant till 123 344 34 96.

Anfallsspelet
Bolltrillande, inlägg och motståndarpanna. På repeat.

Bytena
Gjorde så att AIK tappade greppet om matchen. AIK forcerade för ett segermål när Rikard Norling bestämde sig för att slänga in Amin Affane i stället för Jesper Nyholm. AIK blev för offensivt balanserat och Hammarby avgjorde sedan matchen.

Vinterfönstret
Sulejman Krpic är spelaren som ska göra AIK:s mål, men han har inte varit inblandad i en enda målchans hittils. Bosniern ser inte ut att vara bra nog. AIK var även tydliga med att de skulle förstärka i ytterzon inför säsongsstart, men det enda nyförvärvet på positionen får inte ens spela. I stället vikarierar Nils-Eric Johansson på kanten. Uselt hanterat av AIK och ett stort underbetyg till Björn Wesström.

Bangern
En person på södra slängde in en banger mot en bollkalle. Håller tummarna för att allt gick bra med grabben!19 KOMMENTARER      5067 VISNINGAR
JOHAN SJÖHOLM
På Twitter: @sjoholm96
2017-04-17 20:19:00


Artikelkommentarer

CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

tompa:
De sjuke fan Hbk är visst överallt o skriver. Måste vara nåt fel på den pojken. Många bokstavskombinationer där. Man skriver väl HBK med versaler eller hur Hbk
3 Tumme upp 2017-04-19 18:44:26
Jan:
Jag visste inte att Östermalmsapor är skrivkunniga
1 Tumme upp 2017-04-19 13:52:22

Hbk:
Norrort ni värvar bara avdankade spelare som vänta på slutsignalen så dom kan sätta på era flickvänner ha ha

Länktips: http://AIK
Tumme upp 2017-04-18 22:44:26
Hbk:
Norrort ni värvar bara avdankade spelare som vänta på slutsignalen så dom kan sätta på era flickvänner ha ha

Länktips: http://AIK
Tumme upp 2017-04-18 22:43:11

DIF:
Man blir överlycklig över alla som slår dom genomusla pissråttorna från Mordor, våra fiender och hatobjekt nr 1.
1 Tumme upp 2017-04-18 21:36:24
Norrort:
Till DIF och hbk (?) Vadå hajpat, vadå hybris? Vi som lever nära vårt lag är mycket medvetna om de brister som finns framförallt offensivt och så mycket snack om SM-guld i år har i alla fall inte jag hört inför den här säsongen. MFF är favoriter och sen är det fyra-fem lag som slåss om de övriga topplatserna och AIK är definitivt ett av dessa lag. DIF...kanske om åldringarna levererar. Bajen...aldrig i livet. HBK....åker ur. Sen är det ju mer än märkligt, och komiskt, att man som DIF-are blir så överlycklig över en Bajenseger.
4 Tumme upp 2017-04-18 19:43:29

fotbollärenlagsport:
NEJ vi kommer aldrig.....:

Självklart måste vi någon gång satsa hårt och bestämt för att ha en chans att ge MFF en match om guldet. Frågan är bara när?
Inför den här säsongen fanns, kanske för första gången, kapital att jobba med. Däremot saknade vi en styrelse som kunde ta beslut i frågan på grund av den turbulens som uppstod på den översta våningen.
Ett slags interimstyrelse som vi hade under vintern kunde knappast gå in och beordra spelarköp för alla miljoner som fanns!
Nu är jag inte insatt i alla turer runt styrelsen och de olika fraktionerna men är övertygad om att allt annat än ett kontinuerligt styre med uttalade, långsiktiga mål är negativt för den sportsliga delen av verksamheten.
Som jag tolkar det som hänt under våren är att det finns ett långsiktigt arbetssätt för att föra klubben till en trevlig plats någonstans i Europas finrum och att vara ett av de 2-3 lagen som i framtiden kommer att abonnera på det allsvenska guldet.
Finns bara den typen av ambition i kombination med ett genuint fotbollskunnande och ett förnuftigt utnyttjande av resurserna har vi chans att nå det målet.
Hur det går är en annan sak.
Men, som du säger/menar:
Visst vore det skoj med några guld!
Men inte till kostnaden av nåt års tillvaro i S1-träsket

3 Tumme upp 2017-04-18 14:00:48
Svar: NEJ vi kommer aldrig.....:
fotbollärenlagsport:

Svar: NEJ, vi kommer inte/ aldrig att kunna konkurrera med MFF om vi ständigt kör denna " huvudet under sanden " strategi:

det vill säga varje år hävda typ " nästa år då..." och så vidare och sedan ändå inte satsa från början av säsongerna - och detta trots att vi nu har runt 100 miljoner i kassan bara från Isak- och Ofori- försäljnngarna ihop + löpande årskorts, souvenirintäkter med mera.

Ja, vad är det som, dessa pengar till trots, egentlligen gör att inte klubben utnyttjar den resursen och satsar INNAN säsongsstart.

Man satsar ju tydligen inte ens då det finns rätt gott om pengar mycket mindre, när ska man då göra det undrar man ju?

I och för sig inte helt fel att satsa på att gå långt i EL, men det krävs ju dock kontinuerligt ''Europaspel för att få chansen att bygga på pengarna också.

2 Tumme upp 2017-04-18 13:05:33

DIF:
Ett hypat, uselt SKITlag som aik ska man ju bar slå. Allt annat är ju förnedrande. Bajen insåg det snabbt. Vi kommer att göra processen kort, lita på det.
2 Tumme upp 2017-04-18 12:58:30
fotbollärenlagsport:
@ En del ska klaffa dock
Du har så rätt! vi kommer att få svårt att ta in särskilt mycket under hösten.
Tror som du att MFF blir otroligt svårslagna i år igen. Tror de kommer att satsa rejält på CL i år och att de kommer att värva duktigt i höst.
BW antydde för någon månad sen att vi valt att inte köpa in någon anfallsstjärna under våren
då risken att denne skulle göra typ 10-12 mål och att vi då skulle tappa denne under höstfönstret vilket inte vore bra med tanke på EL. Anser att det är ett vettigt tänk.(Kan inte riktigt förstå varför vi har fönstret öppet 14 dagar kortare än övriga Europa, sätter oss i en klämma om vi säljer "sent".)
En "stjärnvärvning" i juli-aug är nödvändig för att vi ska ha en chans mot MFF!
Men jag tror också att AS kommer bli jämnare i år sett till avståndet mellan, säg 1-6an. Detta betyder att fler av de förväntade topplagen än vi kommer att tappa poäng mot de "svagare", (IFK Noork.) i alla fall under våren. Truppens bredd och kapacitet kommer som vanligt att göra det svårt för uppstickarna under hösten. Ett slitet MFF kan tappa mycket om det blir tjurigt för dom i CL.
Sammantaget tror jag dock inte att vi kommer att kunna utmana i år. Kanske nästa? Tror att ett realistiskt huvudmål i år är EL för vår del, i alla fall tycker jag mig se att våra "nya" har kapacitet för spel där. Detta plus en plats bland de tre är helt OK i mina ögon.
Vi kan ju inte göra som dom andra två gjort: Desperatköpa på chans.
Ursäkta mångordigheten, får lätt skrivklåda....hehe

2 Tumme upp 2017-04-18 12:46:00

En del som ska klaffa dock.:
fotbollärenlagsport:

jo, att man förlorar matcher förr eller senare är en sak, för det kommer nog alla lag att göra mer eller mindre, men..............:

.......... dock är frågan hur vi hänger med fram till sommaruppehållet den här gången?

Som jag ser det får vi ju inte ligga mer än max kanske en-två poäng efter SERIELEDAREN vid sommaruppehållet, för att ha någon som helst chans på guld.

Och frågan är:

grejar vi det med den trupp vi har i dagsläget?

Själv är jag inte helt övertygad, inte minst då det känns som att MFF även i år kommer att ta en hel del poäng fram till dess.

Så, för att hänga med får vi inte direkt tappa så många poäng till själva heller - för då drar tåget iväg så att säga.

Och på det måste vi dessutom förmodligen spela MINST oavgjort X 2 mot de nämnda för att någorlunda hålla ställningarna så att säga.

Bara det i sig ingen lätt uppgift skulle jag tro.

1 Tumme upp 2017-04-18 12:20:58
fotbollärenlagsport:
Känner bara besvikelse
Blev lite förvånad efter 1-0
Spelet dog, Bajen tog ett steg upp och vi hade inget motdrag.
1-1 kom som en kalldusch.
Linner lämnar en 30 cm lucka som Smarason måste träffa på ett tillslag i fart från 12-15 m ur dålig vinkel, inte Linners fel. Shit happens.
Resten av matchen blev en olidligt lång felstuds.
Krampaktiga försök från alla håll
Stressade avslut
Usla inlägg
Magyar gör sin bästa match nånsin
Thern har inte hittat siktet
Norling gör ett ovanligt felbyte
Krpic och Goitom går på samma ytor, trångt.
Ichi försvinner ur matchen
Frisparkar, nickar och skott, allt går utanför eller över
Kylan saknas
Straff? Troligen! men inte med 10 min kvar i ett derby.
Men ändå, vi försökte!
Nu kan det väl bara bli bättre

3 Tumme upp 2017-04-18 11:58:15

Nästan omöjligt att inte lyckas.....:
Det här har man ju delvis haft på känn:¨

det vill säga att vårt anfall är alldeles för tunt.

Är ju nästan bara Gotiom som producerar hyfsat där, för Krrpic ser tyvärr ut som befarat - det vill säga har inte uträttat mycket hittills.

Ja, räcker väl att titta på vilka som gjort målen - är ju nästan bara backar hittills.

Tror BW kan ha gjort ett rejält misstag där, genom att inte värva några kompetenta anfallare före säsongsstart - för nu kan de bli samma visa i år igen är jag rädd för.

Det villl säga kanske stor ide´att värva i sommarfönstret om vi ändå ligger 10-12 poäng efter serieledaren då, med största sannolikhet MFF sticker jag ut hakan och säger förresten,.

Om vi så skulle värva Messi och Ronaldo i paket då så skulle vi inte komna ikapp.

Nonchalans eller bara ren slapphet undra man ju.

Eller har kanske de 90 miljonerna " stulits " ur det berömda kassaskåpet igen mån tro?

En händelse för övrigt fortfarande inte polisanmäld vad jag vet.

Hur som helst:

låter i mina öron nästan för bra för att vara sant att BW och Ackerman skulle misslyckas med att värva in någon mer, utöver Goitom och Krpic, på en hel mellansäsong på 4-5 månader.

Inte minst då det finns flera hundra helt fria spelare tillgängliga på bland annat transfermarkt att välja på - tittar de ens där förresten.

Själv har jag bland annat hittat ett antal mycket kompetenta biton, NU UTAN KONTRAKT, bara genom att söka på " free agent " sidan - finns nämligen runt 30 sidor med bara kontraktslösa spelare i olika prisklasser och inte minst som sagt HELT GRATIS att värva, ja, förutom personliga kontraktet för dem då som sagt.

Men om man väljer någon bra spelare från en någorlunda likvärdig liga som AS, men som där producerat rejält, så har de förmodligen inte heller haft så mycket högre betalt än i AS heller skulle jag trol

Tumme upp 2017-04-18 11:35:37
kalle:
Det är bara att instämma i denna artikel. Visserligen är det enbart 3 matcher spelade men om förra vinsten var en 6 poängsvinst var denna pinsamma torsk mot ett skitlag som bajen en 6 poängs förlust. Hade varit surt nog om vi kryssat. Både Kripic och Olsson ser ut som två kostsamma floppar. Att sätta Linner som ensam ohotad målvaktsetta ser mer och mer ut också ut som ett misstag av BW.
1 Tumme upp 2017-04-18 10:39:05

Hero:
Är det ingen annan än jag som vågar säga att bajens kvitteringsmål är en tavla av Linnér? I ett derby är det ofta tighta matcher, även om vi blivit bortskämda på sistone, då blir tyvärr målvaktsspelet avgjörande. Jag var lite orolig på förhand om Linnér skulle palla trycket, det gjorde han tyvärr inte. Att många bollar studsar Hammarbys väg denna match (andramålet är ett avslut som på nåt sätt fastnar på Pa Dibbas fot) frångår ju inte det faktum att AIK är otroligt ineffektiva. Men att bara skylla på Norling är the easy way out för en supporter. Det är inte Norlings fel att Blombergs inlägg konstant fastnar på första gubben. Det är helt enkelt för dåligt sista tredjedelen, som de senaste 10 vårarna ungefär
6 Tumme upp 2017-04-18 09:23:06
Johannes. (MFF):
Onödigt att såga laget efter första derbyt. 81 poäng till att spela om.
4 Tumme upp 2017-04-18 00:48:47

Baconbod:
Krpic är ett skämt ett aprilskämt
Goitom spelar ensam på topp
Vi kunde ha fått Kennedy gratis varför chansa på denna snubbe?
Finns många frågetecken denna säsong.
Allt skulle ha vart färdigt med lagbygget när försäsongen började.

Då hade vi kunnat spelat ihop ett lag.
Maken till uslare inlägg har man knappt sätt.
Vem fan ska göra målen?
Vem mer än mig tippar Nisse som lagets målkung?

4 Tumme upp 2017-04-17 23:47:00
Alex:
Varför tvingades Kpozo bort?
2 Tumme upp 2017-04-17 21:58:54

Bra:
sammanfattning!
6 Tumme upp 2017-04-17 21:36:39
ANNONS:

Fler artiklar om AIK

I fokus efter överkörningen mot BK Häcken
AIK AIK besegrade BK Häcken med 6-1 på Bravida Arena i vad som får klassas som årets bästa insats.
2017-09-24 20:34:14

Spelarbetyg efter vinsten mot Häcken
AIK AIK krossade Häcken på Bravida Arena. Matchen slutade 6-1 till ett överlägset AIK.
2017-09-24 19:53:01

Inför Häcken - AIK: Sexpoängsmatch i jakten på Europa
AIK Under söndagen är det oerhört viktiga poäng på spel för AIK. Vid seger lägger AIK beslag på en av europaplatserna, vid förlust ser möjligheterna till en topp tre-placering små ut.
2017-09-23 21:17:52

I fokus efter bedrövelsen till fotbollsmatch i Sundsvall
AIK Sundsvall-AIK var en deprimerande tillställning som slutade 0-0.
2017-09-21 22:15:23

Spelarbetyg GIF Sundsvall - AIK
AIK AIK spelade 0-0 borta mot Gif Sundsvall i en temposvag historia. Nedan följer GF:s spelarbetyg.
2017-09-21 21:46:00

AIK tog inte chansen i Sundsvall
AIK AIK hade ikväll chansen att ta greppet om en Europaplats. Men matchen mot GIF Sundsvall slutade 0-0 efter en riktigt svag AIK-insats.
2017-09-21 21:22:00

Inför Sundsvall borta - Obasi tillbaka i truppen
AIK AIK åker i dag upp till Norrland för att möta Sundsvall på bortaplan. Chinedu Obasi är tillbaka i truppen efter två matcher utanför laget.
2017-09-21 10:35:34

AIK-panelen: "AIK körde verkligen över Halmstad"
AIK AIK-panelen är tillbaka. Den här veckan diskuteras segern mot Halmstad och de kommande matcherna mot Sundsvall och Häcken.
2017-09-20 20:32:46

AIK körde över Halmstad
AIK AIK besegrade Halmstad med 4-1 i söndagens match på Nationalarenan. Nicolas Stefanelli stod för två mål, medan Henok Goitom och Rasmus Lindkvist gjorde varsitt.
2017-09-17 19:25:21

Spelarbetyg efter segern mot Halmstad
AIK AIK besegrade Halmstad med 4-1 i söndagens match på Nationalarenan. Nedan följer spelarbetyg.
2017-09-17 18:40:06

ANNONS:
SENASTE NYHETERNA OM AIK
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
Turlig GIF-poäng mot J-Södra
Hubocan flyttar till Trabzonspor
Ett stort steg framåt för Juventus
De Ligt skadad när Ajax föll
Oväntad matchhjälte i Real Madrid
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhörnan Leovegas
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies