fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhornan
Besökare: 70325 | Inloggade: 129 | Antal medlemmar: 180918
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Årsmötesrapport Vår föreningsdemokrati är stark... men svag
  Årsmötet klubbades i genom utan större diskussion

  Årsmötesrapport: Vår föreningsdemokrati är stark... men svag

  257 röstberättigade medlemmar hade tagit sig till Sannarpskolans aula. Detta är en mycket bra siffra. Detta är ca 10% av vårt totala medlemsantal. Detta är riktigt stark. Dock kan jag inte sluta tänka på hur många det är som går till våra årsmöten och bara säger ja till allt som vår styrelse säger.

  HBK fyllde 104 år och detta firade vi med att ha årsmöte. Ett årsmöte som fick skjutas upp i ca kvarten då alla medlemmar ej kunde komma in till mötets utsatta starttid. Detta är glädjande. Det är mycket glädjande att så många vill vara med och styra vår förening. Vi har medlemmar, supportrar och intressenter som bryr sig om vår förening och som vill att vi ska nå framgång. För det är vi alla tillsammans som kan få oss att åter stå på toppen.

  Själva årsmötet tog ca timman att genomföra och det var för det mesta utan större diskussion. Vår klubbchef Susanne Nilsson drog den ekonomiska rapporten å styrelsens vägnar och kunde redovisa en vinst om ca 8 miljoner. Vi har köpt upp alla aktier i Snöbollen Tre Hjärtan AB och betalat ut det inbetalade kapitalet. Vi äger således numera detta bolag till 100%. Vi fick också redovisat att spelarkontrakt avyttrades för ca 35 miljoner totalt. I detta ingår försäljningen av Sead Haksabanovic, diverse utbildningsbidrag, för till exempel Henrik Johansson som gick till Brentford. Uppå detta fick vi också till oss att de dubblade kostnaderna till största del härförs till spelarrotationerna som blev under sommaren tillsammans med högre kontraktskostnader då vi föregående säsong spelade i Allsvenskan.

  Två motioner behandlades och till detta hade även styrelsen lagt förslag om stadgeändringar. Detta är vad årsmöten, för mig, verkligen handlar om. Medlemsdemokrati när den är som bäst. Att det är vi medlemmar som inkommer med förslag på vad föreningen ska göra och jobba med.

  Motionen om stadgeändring av 14.3 gick i genom med ändringen att alla årsmöteshandlingar numera skall offentliggöras på hbk.se senast sju dagar innan ordinarie årsmöte tillsammans med att de även kan hämtas ut på vår förenings kansli.

  Motionen som handlade om medlemsdemokrati behandlades på så viss att det var vardera att-sats som behandlades. Att-sats 1 slutade i att paragraf 15.2 i stadgarna ändrades till att där numera krävs att motionsstopp skall offentliggöras på hbk.se senast 1 december varje år.
  Att-sats 2 avslogs men att den ligger i linje med inriktningen som styrelsen arbetar efter. Motiveringen till att avslå att-satsen är att styrelsen ej vill låsa upp sig till att arrangera möten i tid då det kanske inte finns information att delge eller att arbetsbördan på styrelsen är för hög och således ej kan arrangera mötet på bästa sätt. Här hade jag önskat att fler medlemmar skulle ställt sig upp och argumenterat för informationsmöten och inte bara "svälja" styrelsens svar.
  Att-sats 3 handlade om kommittéarbete/arbetsgrupper och att styrelsen löpande skall sondera terrängen för möjlighet för detta med motivering att detta då skulle öka medlemsengagemanget. Styrelsen yrkade på avslag då de anser att de åligger styrelsens uppdrag att vid var tid finna mest lämpliga former för arbetet. Här anser jag att styrelsen tar en feg väg ut. Att sondera terrängen innebär inte att vi MÅSTE ha kommittéer eller arbetsgrupper utan just undersöka möjligheterna för detta. Vad vår ordförande Tony Karlsson dock framförde från scenen var att styrelsen ska ta med sig andemeningen med motionen.

  Uppå detta hade styrelsen då lagt förslag om att vi numera ska slopa val av revisorssuppleanter med motiveringen att då vi anlitar professionella revisorer och valet av suppleanter till dessa är överflödiga. Detta förslag röstades igenom utan diskussion.

  Efter motionsbehandling var det dags för val av styrelse och valberedning. Årsmötet gick helt på valberedningens förslag om ny styrelse vilket innebar att Tony Karlsson är ordförande för ytterliga en mandatperiod om ett år. Rasmus Svensson, Anders Klingmyr och Anders Magnusson valdes om på två år vardera. Citywebs VD Robert Nilsson valdes in som fyllnadsval istället för Sören Sjögren som självmant valt att avgå efter sitt första av två. När det kom till val av valberedning hade alla tre valberedningsledamöter avböjt omval och således var det tre nya som behövde väljas in. Förslag från årsmötet var före detta vice ordföranden Urban Jansson, Catrin Svensson och Per "Texas" Johansson. Vid förslaget av Texas ställdes frågan från en medlem om det är särdeles klokt att ha en från kansliet i valberedningen. Frågan ställdes också om detta är enligt stadgarna då de säger att "Anställd inom förening får dock inte väljas till ledamot av styrelsen, valberedningen eller till revisor i föreningen." Frågan reddes ut och då Texas ej är direkt anställd av föreningen är han valbar. Medlemmen som ställde frågan om det var klokt valde att nominera undertecknad till valberedningen. Årsmötet valde dock att välja in Urban, Catrin och Texas.

  Då valen var gjorda var det den sedvanliga prisutdelningen av diverse priser och sedan avslutades den formella delen av årsmötet. Texas kallades upp på scenen som sedan hade frågestund med futsallagets tränare Per Lunnebjer, damlagets lagkapten Arbnora Robeli, herrlagets lagkapten Peter Larsson samt herrlagets tränare Igor Krulj. Denna frågestund pågick i cirka 20 minuter och sedan var det slut på detta årets största dag.

  Sluttankar om årsmötet? Oerhört roligt att så många hade tagit sig till föreningens högsta organ. Lite ledsamt att vi har så många "ja-sägare" och att vi ej kan ha diskussion om saker. Det är genom ett aktivt medlemskap som föreningen växer. Vi ger styrelsen föreningen på lån mellan årsmötena och vi tar beslut vardera år, i samband med frågan om ansvarsfrihet och vid val av ny styrelse, om vi anser att de gjort ett fullgott jobb enligt de åläggande som de har. Dock är min mening att det är genom ett aktivt medlemskap och ifrågasättande i vissa frågor som föreningen drivs framåt. Det är inte styrelsen som ska driva föreningen framåt utan det är vi medlemmar som ska göra detta. Styrelsen är bara vår röst under året. Det är här jag anser att vi har en svag medlemsdemokrati i vår förening. Vi medlemmar måste bli bättre på att yttra oss i de offentliga kanaler som föreningen har.


  21 KOMMENTARER      4317 VISNINGAR
  JESPER BERNHED UHLÉN
  2018-03-07 22:26:00


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  HäB Admin:
  Då blir det rött kort igen Mr hbk! Vi vill inte ha den typen av kommentarer på vår sida.
  3 Tumme upp 2018-03-09 10:09:12
  Mr hbk:
  Donald behöver din flickvän ochså blir påsatt ?

  Länktips: http://Hbk
  Tumme upp 2018-03-09 09:13:20

  Donald T:
  och den störste nordkoreanen av dem alla är du Mr Kim!
  Tumme upp 2018-03-09 06:15:26
  Mr hbk :
  till Johan påstå du att jag är ett internet troll? du kan gå till din flickvän o sätt på henne så slipper jag göra det

  Länktips: http://Hbk
  Tumme upp 2018-03-09 00:41:38

  Johan1986:
  Ja men det är för att det kryllar av internettroll här
  Postat via SvenskaFans-appen
  1 Tumme upp 2018-03-08 21:13:57
  Mr hbk:
  att säga sin åsikter på detta forum är som Nordkorea man blir avrättad

  Länktips: http://Hbk
  Tumme upp 2018-03-08 17:25:45

  Johan1986:
  Fortsätt med ditt goda jobb Fjärås
  Postat via SvenskaFans-appen
  Tumme upp 2018-03-08 15:21:05
  Johan1986:
  Fortsätt med ditt goda jobb Fjärås
  Postat via SvenskaFans-appen
  1 Tumme upp 2018-03-08 15:21:02

  Br Daniel:
  Nästa år kommer jag själv kandidera till ordförande. Sen ska det jävlarimej släppas talangfulla spelare gratis och värvas in sopor som ersättare!
  1 Tumme upp 2018-03-08 14:12:49
  Silversurfarens kompis:
  Jag tycker att vi skall göra Maholli till medlem och välja in honom i styrelsen.
  1 Tumme upp 2018-03-08 14:07:27

  Fjärås:
  Mr hbk//

  Absolut har alla rätt till sin åsikt och även rätten att uttrycka densamma. Det är genom olika åsikter och diskussion om dessa frågor som föreningen utvecklas.

  3 Tumme upp 2018-03-08 12:39:13
  Mr hbk :
  ta det lungt Fjärås man tro nästan att du är vice vd för klubben alla har rätt till en åsikt eller ska tycka som du ?

  Länktips: http://Hbk
  Tumme upp 2018-03-08 12:35:05

  Dr Alban:
  Hello Africa, tell me how you´re doing?
  2 Tumme upp 2018-03-08 12:19:39
  Fjärås :
  Mr hbk//

  Rösta bort styrelsen på årsmötet då om du är så missnöjd med dem. Det är så föreningsdemokrati fungerar.

  2 Tumme upp 2018-03-08 12:12:36

  Mr hbk:
  jeppe om vi har så stort inflytande i klubben borde hbk klubbleding lyssnar bättre på oss supporter än dom gör eftersom jag har goda kontaktnät gäller spelare från Mali så har jag skickat dvd till klubben om flera spelar från Mali som vill komma till en liten klubb för att utvecklas som spelare där har klubben mycket att lära sig om bra kontakt med sina supporter
  som vill hjälpa sin klubb utan egen ersättning


  Länktips: http://Hbk
  Tumme upp 2018-03-08 11:40:33
  Fjärås:
  Mr hbk//

  Indirekt har vi det då det är vi medlemmar som väljer vår styrelse. Du kan också direkt göra det genom att skriva en motion till årsmötet.

  Tumme upp 2018-03-08 10:25:04

  Mr hbk:
  Jeppe om vi äger föreningen har vi makt att säga till om spelarförvärv eller är det en fin fasad?

  Länktips: http://Hbk
  Tumme upp 2018-03-08 10:17:29
  Fjärås:
  Mr hbk//

  Nej detta är mycket viktigare än så. Detta är vår förening som vi bestämmer över. Det är vår förening som vi äger.

  5 Tumme upp 2018-03-08 09:25:51

  Trollibollen:
  Att möten går på valberedningens förslag är väldigt vanligt. För att så inte skall vara fallet krävs antigen en förening i splittring, eller att en person bedriver en kampanj och har med sig tillräckligt många röster till mötet.
  Tumme upp 2018-03-08 08:26:38
  Bagarn:
  Tack för all info. Spelarförsäljningar för 35 miljoner o 8 miljoner i vinst. Vart tog de andra 27 miljonerna vägen? Rimligtvis måste det även ramlat in lite pengar från bl a tv-avtal, sponsorer o publik också. Hur mycket pengar hade vi lånat av snöbollen egentligen? Verkar ju ha varit hur mycket pengar som helst? Fattar så klart att spelare o tränare osv skall ha lön samt att man måste ta sig till o från matcher m m, men oj vad lite pengar det blev kvar och jag som trodde att vi sanerat ekonomin redan innan Sead såldes eftersom vi genomgått ett stålbad de senaste åren. Nu förstår jag varför vi inte satsar hårdare på att gå upp igen. Det finns inte mycket pengar kvar helt enkelt, trist!
  3 Tumme upp 2018-03-08 02:17:22

  Mr hbk:
  jeppe snälla detta är ett forum inte riksdagens frågor stund

  Länktips: http://Hbk
  Tumme upp 2018-03-07 23:26:09
  ANNONS:

  Fler artiklar om Halmstads BK

  Matchkrönika: HBK - TFF Träningsmatch
  Halmstads BK Bitande vind. Snön yr i luften. Spelarna har handskar och långkalsonger. Viss fasen känns det att det bara är två veckor till seriepremiär!
  2018-03-17 19:42:35

  Bollklubbsbloggen: Försäsong
  Halmstads BK Åt vilket håll pekar egentligen resultaten under årets försäsong?
  2018-03-13 07:26:51

  Bollklubbsbloggen: Tack Marcus!
  Halmstads BK Ett märkligt slut för en spelare som gått den långa vägen inom HBK.
  2018-03-10 11:40:23

  Årsmötesrapport: Vår föreningsdemokrati är stark... men svag
  Halmstads BK 257 röstberättigade medlemmar hade tagit sig till Sannarpskolans aula. Detta är en mycket bra siffra. Detta är ca 10% av vårt totala medlemsantal. Detta är riktigt stark. Dock kan jag inte sluta tänka på hur många det är som går till våra årsmöten och bara säger ja till allt som vår styrelse säger.
  2018-03-07 22:26:00

  Krönika: engagemanget på högvarv på årsmötet!
  Halmstads BK Bågen sägs vara spänd. Men det är egentligen "HBK back to basic" vi ska förlita oss på i år.
  2018-03-07 07:51:00

  Krönika: Engagemanget på högvarv inför årsmötet?
  Halmstads BK Så något är det. Något är det med Halmstad. Jag vet bara inte riktigt VAD.
  2018-03-05 17:52:00

  Oremo tillbaka när HBK föll i svenska cupen
  Halmstads BK Inför dagens gruppfinal i svenska cupen mot AIK hade jag några frågetecken och även om matchen slutade i en klar vinst för det (för dagen) helsvarta AIK fanns det ändå bra tendenser och några frågetecken som rätades ut.
  2018-03-04 18:31:00

  Svenska cupen - Inför: AIK - HBK
  Halmstads BK Efter en 5-0 seger senast mot Syrianska, får man hoppas att HBK inte är helt urladdade. En seger mot AIK är kravet för att ta sig vidare ur gruppspelet och AIK har inte övertygat i någon av gruppmatcherna.
  2018-03-03 08:16:42

  Krönika: A working class hero is (still) something to be
  Halmstads BK Som förklaringsfaktor till den svaga supporterkulturen i Halmstad?
  2018-03-01 19:14:00

  Motion om stadgeändring 14:3
  Halmstads BK Om en vecka, den 6 mars, är det årsmöte för Halmstads Bollklubb. Till årsmötet har undertecknad sänt in två stycken motioner. Nedan kan ni läsa den ena.
  2018-02-27 10:44:17

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Svensk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Favoritögonblick i NBA:s historia
  ”Jag tvekade över att komma”
  Hett när Slovakien vann i Thailand
  Säsongen är över för Bajen
  ”Ett lag man orkar offra sömn för”
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Casinokollen Leovegas Leovegas
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies