fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
Medlem
Besökare: 81325 | Medlemmar: 183506

Kom ihåg mig

Projektet Hammarby Fotboll - Del 3

Det är en mycket intressant tid för Hammarby Fotboll och oss Hammarbyfans nu. Vi har här på Svenska Fans valt att följa den process som Hammarby Fotboll är inne i, lite från ovan så att säga. Tanken är att uppföljningen av Projektet Hammarby Fotboll skall ske månadsvis. Det huvudsakliga fokuset kommer att ligga på Herrlaget och sättet Hammarby har valt att jobba med detta lag, där vi följer utvecklingen i och runt laget. Detta är del 3 i serien.

Hammarby Fotboll - 2 månader senare

Det har nu gått knappt 4 månader sedan Stefan Billborn utsågs till huvudtränare för Hammarby Fotboll. Sedan senaste delen av denna serie har det inte hänt så mycket på det ekonomiska planet, annat än att vi supportrar förstås drar in en massa pengar till kassan genom att vi fortsätter att ha ett hemmasnitt på en bra bit över 20000 åskådare.

Arbetet med det nya klubbhuset på Årsta fortskrider och eftersom man nu spränger en hel del där så har A-lagets träningar förpassats till andra ställen, som Nya Söderstadion och Hammarby IP. Detta är i vår mening både på gott och ont, bra på så sätt att man tränar där man spelar, men tråkigt då många träningar därmed är stängda för oss supportrar, som självklart gärna vill vara nere och hylla och stötta ledarna och spelarna i laget, speciellt efter laget succéartade start i Allsvenskan.

När det gäller matchtröjorna och den fula påklistrade reklamen för Jobman så har man ännu inte agerat och integrerat reklamen i tröjorna, men förhoppningen att detta sker ökade en aning när Jesper Jansson nämnde i en podd att detta ”nog” skulle åtgärdas, även om han även lade till att det inte var hans område.

Det är väldigt svårt att hitta negativa saker runt Hammarby Fotboll just nu. Det är endast anmälningen till disciplinnämnden för de inkastade bengalerna i Göteborg och Erkans meniskskada som skymmer det Grön-Vita glödande ljus som vi alla känner inom oss just nu. Annars känns det verkligen som att man har lyckats att uppnå en stabilitet som vi är imponerad över. Jesper Jansson går på vatten, det är total harmoni både bland ledare och spelare och resultaten är långt över förväntan.

Extra kul är att det också går bra för Damlaget, även om det blev förlust mot Växjö senast, med två segrar och en förlust. Mot Växjö gjorde man tyvärr en ganska dålig insats, dock mot ett spelskickligt och rörligt Växjö. Från matchen kan noteras att Damlagets senaste värvning Elise Kellond-Knight, som spelar i Australiens landslag, hoppade in och imponerade på oss med en grym vänsterfot. Hon kommer att tillföra massor under den korta tid hon är här.

Vad har hänt sportligt under den senaste månaden?

När senaste delen av denna serie publicerades hade vi precis städat av Sirius med 2-1 i premiären och prestationen i den matchen, och då framförallt i första halvlek, höjde optimismen runt laget en del, men att vi skulle vara obesegrade med FEM segrar och en oavgjord efter 6 omgångar var det nog ingen som trodde. Det är så enormt imponerande att vi har svårt att sätta ord på detta, och då framförallt med tanke på den korta tid som Billborn och hans team har haft att sätta spelet. Extra glädjande, och ett solklart tecken på att man är ett bra lag, är att poängen tas även om spelet inte är på topp.

Trots succéstarten är det lätt att räkna de tillfällen som Billborn har varit nöjd med prestationen över 90 minuter under presskonferenserna efter matcherna. Även fast man leder Allsvenskan och är obesegrad är han inte nöjd och det är något som även lyser igenom på spelarna där det rapporterades om dämpad stämning i omklädningstummet efter 2-2 i den svårt bortamatchen mot Häcken. De flesta tränare och lag skulle vara nöjda med poängen men inte Hammarby anno 2018. Detta lovar gott.

Vi är väldigt nyfikna på hur spelet har sett ut när Billborn är nöjd över 90 minuter.

Resultatraden 3-1, 2-1, 4-0, 2-1, 2-2 och 2-1 vittnar om ett lag som ständigt är ett hot offensivt med ett snitt på 2,5 gjorda mål per match och som dessutom har en stabil defensiv med c.a. 0.83 insläppta per match. Imponerade siffror.

En stor styrka i truppen är att det finns många som kan kliva fram och avgöra, ena matchen är det Khalili och i nästa match är det Djurdjic som kliver fram. Sedan har vi en enormt stark centrallinje med Paulsen, Fällman, Jeppe, Junior, Tankovic och Djurdjic, samtidigt som Hamad, Khalili, Pa Dibba och våra ytterbackar spelat väldigt bra. Sedan har vi ju den ytterst stabila Johan Wiland längst bak.

Givetvis var det extra glädjande att vi lyckades förlänga derbysviten mot dif genom den oerhört sköna segern med 2-1, där glädjen var långt större än euforisk när Pa Dibba lobbade in 2-1 i 91:a minuten. Bajenspöket lever och frodas och det är, i skrivande stund, 3914 dagar sedan vi senast förlorade mot hyresgästerna på Nya Söderstadion. Lätt att bara gå omkring att le när man tänker på den sviten.

Tidsproblematiken    

I den första delen av denna serie introducerade vi begreppet tidsproblematiken där vi såg ett problem med att Hammarby har tillsatt en tränare som excelerar i långsiktig utveckling av spelare och spelsystem medan det finns krav på att prestera redan 2018. Topp-5 är det mål som har kommunicerats.

Efter 6 omgångar är det bara att buga, och utbrista Waynes Worlds berömda citat, - We Are Not Worthy!, inför Stefan Billborn, Jocke Björklund, Pablo mfl, för det otroliga arbete de har utfört på kort tid. Visst har de en riktigt bra trupp att tillgå men att på så kort tid lyckas få ihop alla delarna till detta resultat är inget annat än fullständigt FANTASTISKT!!!

För oss supportrar är det väldigt befriande att se att det finns linjer och en tydlig tanke i spelet, vilket har varit väldigt svårt att se under Nanne och Michelsen. Billborn har dessutom visat sig vara en slipad taktiker som ofta slår sina Allsvenska tränarkollegor på fingrarna i matcherna, allt med stöd av Jocke och Pablo, där det, som sagt, syns tydligt att dessa herrar verkligen trivs med varandra.

Vi kan väl alla hålla med om att Billborn och co. har lyckats lösa denna tidsproblematik på bästa sätt och således kommer denna punkt att tas bort till nästa del av denna serie.

Den närmaste framtiden

Det är 5 omgångar kvar innan VM-uppehållet där vi, i tur och ordning, möter Sundsvall (h), Örebro (b), Malmö (h), AIK (h) och Kalmar (b). Innan serien startade kändes väl dessa motståndare, AIK och Malmö undantaget, inte som speciellt skrämmande men faktum är att Sundsvall, Örebro och Kalmar alla har imponerat hittills och återfinns, precis som Hammarby, högre upp i tabellen än vad de flesta trodde innan Allsvenskan började. Vi är extra imponerade av Sundsvall, som ju på den Allsvenska upptaktsträffen, tippades sist, vilket fick en rosenrasande Joel Cedergren att utbrista – Så dåliga är vi verkligen inte!. Så här långt har han fått rätt, men vi får inte glömma att det endast har spelats 6 omgångar och att det är 24 tuffa matcher kvar, i en serie där alla kan slå alla.

Det intressanta med spelartruppen är att vi, trots den suveräna starten, fortfarande har stora möjligheter att bli ännu bättre om vi får igång Svendsen och Fenger. Att få igång dessa båda är i våra ögon högsta prioritet, speciellt då Erkan gick sönder och kommer att vara borta i minst en månad. Vad dessa båda herrar kan när de är i form visade de förra säsongen. Speciellt Svendsen har sett mindre lycklig ut över den snåla speltiden och det är, ur Hammarby Fotbolls perspektiv, väldigt viktigt att få igång honom då han är tänkt som en av de stora försäljningarna framöver.

Frågan är också vad som händer med Marcus Degerlund, som behöver spela för att utvecklas. I vårt tycke var det en tydlig markering av Marcus status i truppen när ledarstaben valde att flytta in Sandberg i mitten istället för att spela honom i derbyt. Med Fenger tillbaks så känns Degerlund som femtealternativet på mittbacken, vilket inte talar för att han kommer att få spela så mycket som han behöver för att utvecklas optimalt. Min gissning är att vi, inom kort, får se en utlåning, likt Jajic till Frej, där Marcus direkt kan tas tillbaka till Hammarby om det blir kris.

Slutligen är det väl bara att konstatera att vi supportrar går runt och är höga på livet efter den senaste tidens framgångar. Att säga, - God Morgon Serieledare, till diverse Hammarbyvänner är en vana som vi gärna skulle fortsätta med, men vi får inte rusa iväg och tro att vi är Världsmästare. Det har endast avverkats en femtedel av matcherna och det kommer att behövas ännu större prestationer för att behålla denna placering. Å andra sidan har Billborn, Jocke, Pablo och spelartruppen visat att man inte nöjer sig med annat än segrar och det är bara att konstatera att det är ett helt nytt förhållningssätt i Hammarby som kan räcka långt. Hur långt får vi ytterligare en en fingervisning om när VM-uppehållet tar vid, ett uppehåll vi just nu gärna varit utan.
 


0 KOMMENTARER      5282 VISNINGAR
GÖRAN ÖBERG
2018-05-02 14:36:00


ANNONS:

Fler artiklar om Hammarby

Silly Season - uppdaterad 29/11 -Bojanic klar! Dibba på g hem?
Hammarby Säsongen är över och det är dags för den efterföljande tiden med rykten, spaningar på Arlanda och spioner vid det nya klubbhuset vid Årsta IP.
2018-11-29 18:06:00

Darijan Bojanic klar för Bajen
Hammarby Hammarby har gjort klart med Darijan Bojanic, som skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över tre och ett halvt år. Den 23-årige mittfältaren har en succéartad säsong bakom sig i allsvenskt återtågande Helsingborg, och från och med 2019 är det grönvitt som gäller.
2018-11-27 08:35:00

Det slutsålda programmet trycks igen!
Hammarby Trycket har varit hårt. Samtalen och frågorna många. Frustrationen har gått att ta på. Föreningen Supportrarnas Matchprogram har därför beslutat att göra ett mertryck av det slutsålda programmet. Vi tog oss ett snack med redaktör Magnus Hagström.
2018-11-20 16:05:00

Projektet Hammarby Fotboll - Del 9
Hammarby Det är en mycket intressant tid för Hammarby Fotboll och oss Hammarbyfans nu. Vi har här på Svenska Fans valt att följa den process som Hammarby Fotboll är inne i, lite från ovan så att säga. Tanken är att uppföljningen av Projektet Hammarby Fotboll skall ske månadsvis. Det huvudsakliga fokuset kommer att ligga på Herrlaget och sättet Hammarby har valt att jobba med detta lag, där vi följer utvecklingen i och runt laget. Detta är del 9 i serien.
2018-11-14 17:15:23

Silly Season 2019 - Tredje nyförvärvet presenterat
Hammarby Säsongen är över och det är dags för den efterföljande tiden med rykten, spaningar på Arlanda och spioner vid det nya klubbhuset vid Årsta IP.
2018-11-14 10:16:00

Markeringen har nått fram
Hammarby Bajenfansen vaknar upp med svidande ångest över att ha missat en Europaplats i Allsvenskans sista självande minuter. Tämligen omgående fingerar bilder på två av lagets stjärnor hänga med gnagets guldkalasande spelare samma kväll. Självklart blir folk upprörda, känner sig pissade på. Inte OK. Inte OK någonstans. MEN de har visat ånger och bett oss om ursäkt för sitt klavertramp. Både till supportrar och förening.
2018-11-13 12:48:00

Besvikelse i Östersund
Hammarby Hammarbys säsong 2018 är över. Till Östersund kom man med målet att vinna, för att kunna säkra en plats i Europa Leaugue-kvalet nästa år. Resultatet blev dock ett annat, och trots ett heroiskt kämpande i slutminuterna så lyckades man inte få rätt resultat med sig.
2018-11-11 17:42:00

Inför ÖFK - Hammarby: Kör för Europacupen, Bajen!
Hammarby Hammarby tar en tripp norrut. I sista matchen väntar Östersunds FK. Hammarby har mer än någonsin att spela för. En tredjeplats väntar vid seger och spel i Europa.
2018-11-10 16:45:00

Det fantastiska maskineriet Hammarby
Hammarby En kväll att minnas. En kväll med så stora känslor. En kväll med en otroligt viktig seger. En kväll där vi tackade av den störste.
2018-11-04 22:50:00

Där går min hjälte
Hammarby Det blev en känslosam dag med en värdig avslutning för Kennedy och en värdig och ack så viktig seger för Bajen efter 1-0 mot BK Häcken.
2018-11-04 22:03:00

ANNONS:
SENASTE NYHETERNA OM HAMMARBY IF
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
Jens Jakobs tillbaka till AIK
”Skulle han kunna prata sig ur det?”
”Mourinho är en kapitalförstörare”
River Plates äventyr i VM tog slut innan det ens hunnit börja
Lekande lätt seger för Villa
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies