fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher VM 2018 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
START  Fotboll: SILLY SEASON | VM 2018 | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US | BETTING
Medlem
Besökare: 37335 | Medlemmar: 181947

Kom ihåg mig

Projektet Hammarby Fotboll - Del 4

Det är en mycket intressant tid för Hammarby Fotboll och oss Hammarbyfans nu. Vi har här på Svenska Fans valt att följa den process som Hammarby Fotboll är inne i, lite från ovan så att säga. Tanken är att uppföljningen av Projektet Hammarby Fotboll skall ske månadsvis. Det huvudsakliga fokuset kommer att ligga på Herrlaget och sättet Hammarby har valt att jobba med detta lag, där vi följer utvecklingen i och runt laget. Detta är del 4 i serien.

Hammarby Fotboll - 3 månader senare

Det har nu gått knappt 5 månader sedan Stefan Billborn utsågs till huvudtränare för Hammarby Fotboll. Publikmässigt är det inget nytt på fronten utan ”Lokomotiv Hammarby” tuffar på med publiksiffror på hemmaplan med ett stabilt snitt en bra bit över 20000 åskådare. Mycket imponerande onekligen och numera buas det nästan åt en publiksiffra strax över 20000, något som samtliga andra klubbar skulle vara överlyckliga över. Som vanligt imponerar också bortaföljet och bl.a. kunde ett fint publikrekord noteras på Behrn Arena i bortamötet mot Örebro.

Markarbetet ute på Årsta lider mot sitt slut och det är snart dags att börja sätta modulerna för det nya klubbhuset på plats. För alla oss som varit ute på Årsta och sett arbetet så slås många av oss av vilken skillnad på storlek det slutgiltiga resultatet kommer att ge om en jämförelse görs med det gamla klubbhuset. Det skall bli mycket spännande att se hur det kommer att se ut när det är färdigt. Att det blir en grym kvalitetshöjning både för spelare och ledare råder dock ingen tvekan om.

Det är lite ledsamt att matchtröjorna ännu inte har korrigerats med en mer integrerad Jobman-logga, men här räknar vi med att Hammarby jobbar stenhårt på detta och ser till att presentera en uppdaterad tröja efter uppehållet. Allt annat är bara för dåligt i vår mening.

En annan tråkig sak är matchraden för vårt Damlag, där laget har förlorat de fem senaste Allsvenska matcherna, samtliga med uddamålet. Det ser lite dystert ut med en tiondeplacering i serien och nästa match mot Vittsjö blir mycket viktig för att bryta förlustraden då det är en bottenkonkurrent man möter.

Vad har hänt sportligt under den senaste månaden?

När senaste delen av denna serie publicerades hade vi precis vunnit derbyt mot dif med 2-1 och ståtade med raden fem vinster och en oavgjord. Sedan dess har det spelats ytterligare fem matcher (Hammmarbys siffror först), mot Sundsvall (4-3), Örebro (2-1), Malmö (3-2), AIK (0-1) och Kalmar (1-1). Som ingen kan ha missat betyder detta att vårt kära Hammarby fortfarande leder Allsvenskan efter 11 omgångar med 2 poäng ned till AIK (som har en match mer spelad) och tre ned till Norrköping. Imponerande minst sagt för ett lag som tippades i mitten eller på nedre halvan innan säsongsstart av diverse ”experter”.

Delvis på grund av det täta matchandet har det varit en hel del skador i Allsvenskan, och Hammarby är inget undantag där bl.a. Borges, Kennedy och Sandberg varit frånvarande till och från. Som lök på laxen åkte vi även på Erkans ledbandsskada precis när han började ”steppa upp”. Det är tur att vi har en bred trupp, med bra ersättare, även om vissa spelare är svårare att ersätta än andra. Ett exempel på detta var när Jeppe var avstängd i derbyt mot Gnaget, vilket gjorde att vi förlorade dynamiken på mittfältet och ledde till att vi blev mer passiva och fega (något som även Jocke Björklund satte fingret på i en intervju efter matchen). Vi har även saknat Kennedys lugn med bollen och hans fina passningsspel (samt frisparkar förstås).

Under de första nio omgångar så tycker vi att Hammarby var det bästa laget i Allsvenskan, möjligen i konkurrens med Gnaget, men under de sista två matcherna var kvalitetstappet tydligt och det känns, trots serieledning, skönt med ett uppehåll där truppen kan slicka såren och komma tillbaks med ny energi efteråt. Det ger också ytterligare tid för Billborn och co. att jobba vidare på spelet. Vår förhoppning är att få se Billborn mer nöjd efter några av matcherna efter uppehållet än han har varit hittills.

Hur som helst så känns det hur skönt som helst att vi lyckades behålla serieledningen till uppehållet, trots en liten spelmässig svacka, och vi har nu satt oss i en riktigt bra sits inför resten av Allsvenskan. Frågan är bara hur truppen ser ut när vi möter Östersund hemma 9/7, då flera spelare omgärdas av flyttrykten.    

Det har redan skett ett par truppförändringar under den senaste tiden där Marcus Degerlund först lånades ut till IK Frej, där han kan få behövlig speltid. Denna vecka fick vi också veta att kontraktet med Gershon Koffie avbryts med omedelbar verkan, något som känns bra både för Koffie, som behöver speltid, och Hammarby, där Koffie varit långt ifrån en startplats.

Den närmaste framtiden

Iom uppehållet startar också det som en hel del ser som en av de mest spännande delarna av fotbollen, nämligen ”Silly Season, där det ryktas vilt om spelare hit och dit. En sak är klar och det är att flera av Hammarbys spelare har förbättrat sina chanser för en flytt till en bättre liga tack vare sina och lagets prestationer under de 11 första omgångarna.

De spelare som det ryktas mest om är Hamad (kontrakt över 2018), Paulsen (kontrakt t.o.m. 2019) och Junior (kontrakt till Juli 2020) vilket är helt naturligt då de har varit enormt viktiga för laget i inledningen av serien. Men som vi ser det kan det likaväl komma anbud på Tankovic (kontrakt till Juli 2020), Pa Dibba (kontrakt till Juli 2019) eller Djurdjic (kontrakt över 2018, med två års option) då dessa spelare också har levererat på en väldigt hög nivå.

Vi känner dock ingen som helst stress över vad som händer om ett par spelare försvinner då vi är övertygade om att Jesper ”Jesus” Jansson då kommer att ersätta dem med spelare med lika hög kvalitet, vilket är ett måste om vi skall vara ett allvarligt hot om SM-Guldet (tvi tvi tvi) redan denna säsong. Spännande tider väntar under den närmaste månaden.     

Det är en trend just nu att flera spelare med god renomé kommer hem till Allsvenskan och givetvis skall Hammarby vara med och ”hugga” på vissa av dessa. Även om vi kanske gillar spelare som Erik Johansson och Seb Larsson så är det i vår mening inte dessa spelare vi skall vara ute efter då de är både väldigt dyra i drift och svåra eller rentav omöjliga att avyttra framöver.

Det vi istället vill är att Hammarby skall vara det självklara valet för unga spelare (18-26 år) som kommer hem efter en misslyckas utlandssejourer och ser Hammarby som ett mycket bra val för att ta sats mot Europa igen samtidigt som spelaren reparerar ett sannolikt dåligt självförtroende genom spel i vår Grön-Vita toppklubb. Givetvis måste den strategin även kompletteras med en stomme (vi skulle gärna se exempelvis Paulsen, Fenger, Junior och Djurdjic stanna en längre tid och bilda en stomme) och införskaffandet av unga spelare från andra länder och lägre divisioner i det Svenska seriesystemet.

För att denna strategi skall vara möjlig att fullfölja måste vi få epitetet att vara en säljande klubb, något som Jesper Jansson ständigt pekar på som en av grundförutsättningarna för att uppnå Hammarbys fulla potential, och då måste ett par av Hamad, Tankovic, Svendsen eller Borges säljas till bättre ligor. På så sätt kan Jesper lättare använda dessa som exempel för att få pendeln att svänga över till Hammarbys sida när en spelare är i valet och kvalet.

Slutligen vill vi önska alla Grön-Vita systrar och bröder ett mycket trevligt VM-uppehåll som SERIELEDARE. Passa på att njuta i fulla drag för man vet aldrig när de höga vågorna på Hammarby sjö förbytts i låga. Det är ju ändå Hammarby vi pratar om, eller hur.

Länkar till de tidigare delarna i serien:

Del 1:

https://www.svenskafans.com/fotboll/bajen/projektet-hammarby-fotboll-del-1-584165.aspx

Del 2:

https://www.svenskafans.com/fotboll/bajen/projektet-hammarby-fotboll-del-2--585434.aspx

Del 3:

https://www.svenskafans.com/fotboll/bajen/projektet-hammarby-fotboll-del-3-586776.aspx


0 KOMMENTARER      5950 VISNINGAR
GÖRAN ÖBERG
2018-06-04 14:39:00


ANNONS:

Fler artiklar om Hammarby

Billborn på Bajenpodden
Hammarby I det tysta skvalet kring Bajens fotbollsherrar där flygbilder över Årsta IP känns som det hetaste man kan uppbringa för tillfället. Precis där vill vi tipsa om huvudtränare Stefan Billborns besök hos Johnny Ultrish på Bajenpodden förra veckan. Njutbar lyssning.
2018-06-21 09:02:00

Projektet Hammarby Fotboll - Del 4
Hammarby Det är en mycket intressant tid för Hammarby Fotboll och oss Hammarbyfans nu. Vi har här på Svenska Fans valt att följa den process som Hammarby Fotboll är inne i, lite från ovan så att säga. Tanken är att uppföljningen av Projektet Hammarby Fotboll skall ske månadsvis. Det huvudsakliga fokuset kommer att ligga på Herrlaget och sättet Hammarby har valt att jobba med detta lag, där vi följer utvecklingen i och runt laget. Detta är del 4 i serien.
2018-06-04 14:39:00

Sjuttisju - Bajenlåtar med attityd
Hammarby ”Från Södermalm, kommer vårt lag som spöar Djurgården och Gnaget varje dag”. Ramsan är välkänd från Bajenklacken. Mikael Ström, mer känd i Bajenkretsar som ”Sjuttisju” har gjort en inspelning av såväl den som många egenskrivna alster. Han har gett ut Hammarbylåtar både på CD och Spotify. Genom åren har det blivit ett 20-tal låtar såhär långt och fler är på gång. När och hur började detta?
2018-06-01 07:36:00

Spelarbetyg våren 2018
Hammarby Serieledarna är här, Ham-mar-by! Inte nog med det. Man har vunnit flest matcher, gjort mest mål och har tre gubbar med bland de fem första i den Allsvenska skytteligan. Publikligan behöver vi inte ens nämna. Detta måste såklart dokumenteras. Här i form av individuella spelabetyg till lirarna som varit med på vårens segertåg.
2018-05-30 00:11:00

Jämn våravslutning i Kalmar
Hammarby I ett kylslaget Kalmar spelades idag den sista matchen innan sommaruppehållet. Det var en jämn drabbning som slutade med ett lika jämnt resultat.
2018-05-27 21:17:28

Inför Kalmar borta
Hammarby Dags för vårsäsongens sista match, mot inga mindre än vår farmarklubb Kalmar FF. För sista gången på ett bra tag kommer vi få se Hamad och company spela den fotboll som tagit oss till toppen av Allsvenskan. Förhoppningen är att det blir ett bra avslut, så att vi kan gå in i VM-uppehållet med en riktigt skön känsla.
2018-05-26 15:03:52

En styrkemanifestation för damfotbollen
Hammarby Det är mors dag, det ska slås publikrekord på Nya Söderstadion. Åker du till Kalmar har du möjligen ett giltigt skäl att inte vara på plats. Annars bör både du och din mamma vara där.
2018-05-26 13:57:00

Bajen-panelen: "Spelarna kommer vara råtaggade"
Hammarby Efter ett längre uppehåll är Bajen-panelen äntligen tillbaka. Denna gång diskuterar vi derbyförlust, överträffade förväntningar och potentiella nyförvärv.
2018-05-25 20:01:56

I slänten i solen – å så tar vi tre poäng
Hammarby Ikväll möter Hammarbys damer Linköping på Kanalplan, eller kör till då, Hammarby IP. En ståplatsbiljett kostar 80 spänn. Man kan sitta i slänten. Det är fint väder. Förutsättningarna är goda för en härlig fotbollskväll i vårvädret. Och vi får hoppas på tre poäng, det behöver vi.
2018-05-24 14:28:56

Supportrarnas matchprograms intervju med Mats Solheim 2017
Hammarby I augusti 2017 intervjuade jag Mats Solheim på restaurang Mest på Götgatan. Det var riktigt brådis då saker o ting hade kört ihop sig på redaktionen och en spelarintervju behövdes göras snarast. Solheim glider in på krogen med sitt bredaste leende och coolaste T-shirt. Vi hade planerat att sitta 30-45 minuter. Två timmar senare skiljs vi åt på Slussens tunnelbanestation intensivt pratandes om bengaler, erfarenheter av nattskrikande barn och självklart lite Instagram.
2018-05-24 13:34:00

ANNONS:
SENASTE NYHETERNA OM HAMMARBY IF
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SILLY SEASON | VM 2018 | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US | BETTING
”Ett sorgligt skådespel”
#14: ”Knyta ihop säcken”
Elitlicens trots röda siffror
VM 2006-hjälte tar över Hellas
”Överlag en godkänd draft”
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher VM 2018 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Leovegas
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies