fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US | FORUM | BETTING
Medlem
Besökare: 59830 | Medlemmar: 183778

Kom ihåg mig

Projektet Hammarby Fotboll - Del 4

Det är en mycket intressant tid för Hammarby Fotboll och oss Hammarbyfans nu. Vi har här på Svenska Fans valt att följa den process som Hammarby Fotboll är inne i, lite från ovan så att säga. Tanken är att uppföljningen av Projektet Hammarby Fotboll skall ske månadsvis. Det huvudsakliga fokuset kommer att ligga på Herrlaget och sättet Hammarby har valt att jobba med detta lag, där vi följer utvecklingen i och runt laget. Detta är del 4 i serien.

Hammarby Fotboll - 3 månader senare

Det har nu gått knappt 5 månader sedan Stefan Billborn utsågs till huvudtränare för Hammarby Fotboll. Publikmässigt är det inget nytt på fronten utan ”Lokomotiv Hammarby” tuffar på med publiksiffror på hemmaplan med ett stabilt snitt en bra bit över 20000 åskådare. Mycket imponerande onekligen och numera buas det nästan åt en publiksiffra strax över 20000, något som samtliga andra klubbar skulle vara överlyckliga över. Som vanligt imponerar också bortaföljet och bl.a. kunde ett fint publikrekord noteras på Behrn Arena i bortamötet mot Örebro.

Markarbetet ute på Årsta lider mot sitt slut och det är snart dags att börja sätta modulerna för det nya klubbhuset på plats. För alla oss som varit ute på Årsta och sett arbetet så slås många av oss av vilken skillnad på storlek det slutgiltiga resultatet kommer att ge om en jämförelse görs med det gamla klubbhuset. Det skall bli mycket spännande att se hur det kommer att se ut när det är färdigt. Att det blir en grym kvalitetshöjning både för spelare och ledare råder dock ingen tvekan om.

Det är lite ledsamt att matchtröjorna ännu inte har korrigerats med en mer integrerad Jobman-logga, men här räknar vi med att Hammarby jobbar stenhårt på detta och ser till att presentera en uppdaterad tröja efter uppehållet. Allt annat är bara för dåligt i vår mening.

En annan tråkig sak är matchraden för vårt Damlag, där laget har förlorat de fem senaste Allsvenska matcherna, samtliga med uddamålet. Det ser lite dystert ut med en tiondeplacering i serien och nästa match mot Vittsjö blir mycket viktig för att bryta förlustraden då det är en bottenkonkurrent man möter.

Vad har hänt sportligt under den senaste månaden?

När senaste delen av denna serie publicerades hade vi precis vunnit derbyt mot dif med 2-1 och ståtade med raden fem vinster och en oavgjord. Sedan dess har det spelats ytterligare fem matcher (Hammmarbys siffror först), mot Sundsvall (4-3), Örebro (2-1), Malmö (3-2), AIK (0-1) och Kalmar (1-1). Som ingen kan ha missat betyder detta att vårt kära Hammarby fortfarande leder Allsvenskan efter 11 omgångar med 2 poäng ned till AIK (som har en match mer spelad) och tre ned till Norrköping. Imponerande minst sagt för ett lag som tippades i mitten eller på nedre halvan innan säsongsstart av diverse ”experter”.

Delvis på grund av det täta matchandet har det varit en hel del skador i Allsvenskan, och Hammarby är inget undantag där bl.a. Borges, Kennedy och Sandberg varit frånvarande till och från. Som lök på laxen åkte vi även på Erkans ledbandsskada precis när han började ”steppa upp”. Det är tur att vi har en bred trupp, med bra ersättare, även om vissa spelare är svårare att ersätta än andra. Ett exempel på detta var när Jeppe var avstängd i derbyt mot Gnaget, vilket gjorde att vi förlorade dynamiken på mittfältet och ledde till att vi blev mer passiva och fega (något som även Jocke Björklund satte fingret på i en intervju efter matchen). Vi har även saknat Kennedys lugn med bollen och hans fina passningsspel (samt frisparkar förstås).

Under de första nio omgångar så tycker vi att Hammarby var det bästa laget i Allsvenskan, möjligen i konkurrens med Gnaget, men under de sista två matcherna var kvalitetstappet tydligt och det känns, trots serieledning, skönt med ett uppehåll där truppen kan slicka såren och komma tillbaks med ny energi efteråt. Det ger också ytterligare tid för Billborn och co. att jobba vidare på spelet. Vår förhoppning är att få se Billborn mer nöjd efter några av matcherna efter uppehållet än han har varit hittills.

Hur som helst så känns det hur skönt som helst att vi lyckades behålla serieledningen till uppehållet, trots en liten spelmässig svacka, och vi har nu satt oss i en riktigt bra sits inför resten av Allsvenskan. Frågan är bara hur truppen ser ut när vi möter Östersund hemma 9/7, då flera spelare omgärdas av flyttrykten.    

Det har redan skett ett par truppförändringar under den senaste tiden där Marcus Degerlund först lånades ut till IK Frej, där han kan få behövlig speltid. Denna vecka fick vi också veta att kontraktet med Gershon Koffie avbryts med omedelbar verkan, något som känns bra både för Koffie, som behöver speltid, och Hammarby, där Koffie varit långt ifrån en startplats.

Den närmaste framtiden

Iom uppehållet startar också det som en hel del ser som en av de mest spännande delarna av fotbollen, nämligen ”Silly Season, där det ryktas vilt om spelare hit och dit. En sak är klar och det är att flera av Hammarbys spelare har förbättrat sina chanser för en flytt till en bättre liga tack vare sina och lagets prestationer under de 11 första omgångarna.

De spelare som det ryktas mest om är Hamad (kontrakt över 2018), Paulsen (kontrakt t.o.m. 2019) och Junior (kontrakt till Juli 2020) vilket är helt naturligt då de har varit enormt viktiga för laget i inledningen av serien. Men som vi ser det kan det likaväl komma anbud på Tankovic (kontrakt till Juli 2020), Pa Dibba (kontrakt till Juli 2019) eller Djurdjic (kontrakt över 2018, med två års option) då dessa spelare också har levererat på en väldigt hög nivå.

Vi känner dock ingen som helst stress över vad som händer om ett par spelare försvinner då vi är övertygade om att Jesper ”Jesus” Jansson då kommer att ersätta dem med spelare med lika hög kvalitet, vilket är ett måste om vi skall vara ett allvarligt hot om SM-Guldet (tvi tvi tvi) redan denna säsong. Spännande tider väntar under den närmaste månaden.     

Det är en trend just nu att flera spelare med god renomé kommer hem till Allsvenskan och givetvis skall Hammarby vara med och ”hugga” på vissa av dessa. Även om vi kanske gillar spelare som Erik Johansson och Seb Larsson så är det i vår mening inte dessa spelare vi skall vara ute efter då de är både väldigt dyra i drift och svåra eller rentav omöjliga att avyttra framöver.

Det vi istället vill är att Hammarby skall vara det självklara valet för unga spelare (18-26 år) som kommer hem efter en misslyckas utlandssejourer och ser Hammarby som ett mycket bra val för att ta sats mot Europa igen samtidigt som spelaren reparerar ett sannolikt dåligt självförtroende genom spel i vår Grön-Vita toppklubb. Givetvis måste den strategin även kompletteras med en stomme (vi skulle gärna se exempelvis Paulsen, Fenger, Junior och Djurdjic stanna en längre tid och bilda en stomme) och införskaffandet av unga spelare från andra länder och lägre divisioner i det Svenska seriesystemet.

För att denna strategi skall vara möjlig att fullfölja måste vi få epitetet att vara en säljande klubb, något som Jesper Jansson ständigt pekar på som en av grundförutsättningarna för att uppnå Hammarbys fulla potential, och då måste ett par av Hamad, Tankovic, Svendsen eller Borges säljas till bättre ligor. På så sätt kan Jesper lättare använda dessa som exempel för att få pendeln att svänga över till Hammarbys sida när en spelare är i valet och kvalet.

Slutligen vill vi önska alla Grön-Vita systrar och bröder ett mycket trevligt VM-uppehåll som SERIELEDARE. Passa på att njuta i fulla drag för man vet aldrig när de höga vågorna på Hammarby sjö förbytts i låga. Det är ju ändå Hammarby vi pratar om, eller hur.

Länkar till de tidigare delarna i serien:

Del 1:

https://www.svenskafans.com/fotboll/bajen/projektet-hammarby-fotboll-del-1-584165.aspx

Del 2:

https://www.svenskafans.com/fotboll/bajen/projektet-hammarby-fotboll-del-2--585434.aspx

Del 3:

https://www.svenskafans.com/fotboll/bajen/projektet-hammarby-fotboll-del-3-586776.aspx


0 KOMMENTARER      8434 VISNINGAR
GÖRAN ÖBERG
2018-06-04 14:39:00


ANNONS:

Fler artiklar om Hammarby

Revansch mot Frej away
Hammarby Uppföljaren till en av de mest omtalade träningsmatcherna i Hammarby fotbolls historia. Torsken på samma arena för ett drygt år sedan med 1-4. Assisterande tränaren Jocke Björklund sade innan matchen med ett leende att man skulle försöka hålla siffrorna nere denna gång. Det blev vinst med 3-1. En typisk januarimatch med sådär lagom nyvaket och otajmat spel från båda lagen. Om bara en månad börjar cupen. Däremellan ska man både på match i Finland och läger i Turkiet. Vad skönt att det är igång!
2019-01-19 16:00:00

Projektet Hammarby Fotboll - Del 10
Hammarby Det är en mycket intressant tid för Hammarby Fotboll och oss Hammarbyfans nu. Vi har här på Svenska Fans valt att följa den process som Hammarby Fotboll är inne i, lite från ovan så att säga. Tanken är att uppföljningen av Projektet Hammarby Fotboll skall ske månadsvis. Det huvudsakliga fokuset kommer att ligga på Herrlaget och sättet Hammarby har valt att jobba med detta lag, där vi följer utvecklingen i och runt laget. Detta är del 10 i serien.
2018-12-20 12:42:00

Silly Season - uppdaterad 16/1 - Alexander Kacaniklic på Årsta
Hammarby Säsongen är över och det är dags för den efterföljande tiden med rykten, spaningar på Arlanda och spioner vid det nya klubbhuset vid Årsta IP.
2018-11-29 18:06:00

Darijan Bojanic klar för Bajen
Hammarby Hammarby har gjort klart med Darijan Bojanic, som skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över tre och ett halvt år. Den 23-årige mittfältaren har en succéartad säsong bakom sig i allsvenskt återtågande Helsingborg, och från och med 2019 är det grönvitt som gäller.
2018-11-27 08:35:00

Det slutsålda programmet trycks igen!
Hammarby Trycket har varit hårt. Samtalen och frågorna många. Frustrationen har gått att ta på. Föreningen Supportrarnas Matchprogram har därför beslutat att göra ett mertryck av det slutsålda programmet. Vi tog oss ett snack med redaktör Magnus Hagström.
2018-11-20 16:05:00

Projektet Hammarby Fotboll - Del 9
Hammarby Det är en mycket intressant tid för Hammarby Fotboll och oss Hammarbyfans nu. Vi har här på Svenska Fans valt att följa den process som Hammarby Fotboll är inne i, lite från ovan så att säga. Tanken är att uppföljningen av Projektet Hammarby Fotboll skall ske månadsvis. Det huvudsakliga fokuset kommer att ligga på Herrlaget och sättet Hammarby har valt att jobba med detta lag, där vi följer utvecklingen i och runt laget. Detta är del 9 i serien.
2018-11-14 17:15:23

Silly Season 2019 - Tredje nyförvärvet presenterat
Hammarby Säsongen är över och det är dags för den efterföljande tiden med rykten, spaningar på Arlanda och spioner vid det nya klubbhuset vid Årsta IP.
2018-11-14 10:16:00

Markeringen har nått fram
Hammarby Bajenfansen vaknar upp med svidande ångest över att ha missat en Europaplats i Allsvenskans sista självande minuter. Tämligen omgående fingerar bilder på två av lagets stjärnor hänga med gnagets guldkalasande spelare samma kväll. Självklart blir folk upprörda, känner sig pissade på. Inte OK. Inte OK någonstans. MEN de har visat ånger och bett oss om ursäkt för sitt klavertramp. Både till supportrar och förening.
2018-11-13 12:48:00

Besvikelse i Östersund
Hammarby Hammarbys säsong 2018 är över. Till Östersund kom man med målet att vinna, för att kunna säkra en plats i Europa Leaugue-kvalet nästa år. Resultatet blev dock ett annat, och trots ett heroiskt kämpande i slutminuterna så lyckades man inte få rätt resultat med sig.
2018-11-11 17:42:00

Inför ÖFK - Hammarby: Kör för Europacupen, Bajen!
Hammarby Hammarby tar en tripp norrut. I sista matchen väntar Östersunds FK. Hammarby har mer än någonsin att spela för. En tredjeplats väntar vid seger och spel i Europa.
2018-11-10 16:45:00

ANNONS:
SENASTE NYHETERNA OM HAMMARBY IF
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US | FORUM | BETTING
Vem är bäst genom tiderna?
Villas segerrad är bruten
Anfallstrion - årtiondets kap?
”Hade en förbannad Sarri rätt?”
”Hade en förbannad Sarri rätt?”
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies