fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 65420 | Inloggade: 70 | Antal medlemmar: 183792
  START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Betyg våren 2018 – spelare för spelare

  Betyg våren 2018 – spelare för spelare

  Här är betygen från vårsäsongen 2018 – spelare för spelare. Fabian Ahlstrand, Mikael Udén-Berglund och Gustaf Nilsson har gått igenom alla matcher och satt betyg därefter.

  Betygsskala 
  5 = Mästerlig
  4 = Mycket Bra
  3 = Bra
  2 = Godkänd
  1 = Dålig 

  Andreas Isaksson - 3
  Fabian: Har gjort två tavlor i min bok. Sena baklängesmålet mot Hammarby, samt målet mot BP. Annars som vanligt säkerheten själv. Sprider ett lugn som ingen annan målvakt i denna serie. 
   
  Mikael: Med Isaksson i målet känner jag ett lugn som jag inte har känt sedan. ja sedan Isaksson stod i mål första vändan hos oss. Gör sällan en dålig match, gör ofta bra ingripanden och sprider hela tiden en aura av lugn kring sig och gör backlinjen bättre. Att förlora Isak kommer bli tungt, och att ersätta Isak blir en enorm utmaning.

  Gustaf: Känner redan en viss sorg över att han ska lägga av efter säsongen. Fortfarande allsvenskans bästa målvakt, men stått för en svagare inledning på säsongen i jämförelse med 2017.

  Tommi Vaiho - 2
  Fabian: Svårt att ge något betyg då han bara spelat en match under våren. Fick ändå hålla nollan.
   
  Mikael: Har av förklarliga skäl inte spelat mycket, men när han gjort det har han gjort det bra. Perfekta andramålisen?

  Gustaf: Kommer inte ersätta Isaksson, men en perfekt backup.

  Felix Beijmo - 3
  Fabian: Upp och ner. Har ju en hög lägstanivå då han sällan gör en dålig match defensivt, men i många matcher har det funnits mer att hämta på den offensiva planhalvan. Hans poängfacit ska man dock inte ignorera och efter en stark debutsäsong i fjol så har man märkt att Beijmo i år tagit större ansvar på planen. 
   
  Mikael: Beijmo ÄR ju egentligen så mycket bättre. Och kanske förtjänar han också mer. Men med de kraven jag har på honom efter förra årets kometkarriär så hade jag velat se både bättre kvalitet på inläggen och bättre värderingar i offensiva positioner. Arbetsinsatsen dock alltid enorm och potentialen fortsatt hög. 

  Gustaf: Potentialen är enorm. Fortfande väldigt ung och det går inte förvänta sig att han ska ta liknande steg i år som han gjorde under sin debutsäsong. Frågan är om vi sett det sista av honom i en DIF-tröja för den här gången?

  Jonas Olsson - 2
  Fabian: Kanske lite snålt, men varit lite in och ut elvan och inledde säsongen något trevande. Har dock växlat upp på sistone, men ska vi vara ärliga så platsar inte Olsson i DIF:s elva. 
   
  Mikael: Har varit lite in och ut och fram och tillbaka med JO. Tveklöst både en klasspelare, ledare och enorm vinnarskalle. Men har inte haft vare sig impacten eller kontinuiteten hittills för att kvittera ut mer än en tvåa.  

  Gustaf: En ledare på och utanför planen. Men det känns som kroppen strejkar efter många tuffa år på högsta nivå. Får svårt att ta en startplats i höst.

  Niklas Gunnarsson - 3
  Fabian: Perfekt backup och gör sällan en dålig match. 
   
  Mikael: Om JO får en tvåa för att han inte riktigt presterat i ”nivå med sin nivå” så är Gunnarsson med samma logik en stark trea, snudd på fyra. Gör alltid ett gediget jobb, oavsett om han får starta eller hoppa in och oavsett om det är på högerbacken eller mittbacken. En förlängning med Gunnar känns väldigt högprioriterad.

  Gustaf: Den perfekta ersättaren när vi har skador i backlinjen. Otrolig lojal mot sin uppgift varje gång han kommer in. Förstår dock om han letar sig vidare för att få mer speltid.

  Marcus Danielsson - 5
  Fabian: För mig det stora utropstecknet. Att börja som trea/fyra och avsluta vårsäsongen som solklar etta (enligt mig) är oerhört imponerande. Inte satt en fot fel. 
   
  Mikael: Vilken värvning! Har följt upp den storstilade insatsen i premiären med att knappt sätta en fot fel därefter heller. Lugn, klok, bra passningsfot och verkar njuta av att få verka på en större scen än i Sundsvall. Klasspelare!

  Gustaf: Sett till förväntningarna går det inte göra det bättre. Knappt ett felbeslut under hela våren. 

  Jacob Une Larsson - 4
  Fabian: Att Une Larsson ens spelar i DIF tycker jag är konstigt, men det ska vi så klart vara tacksamma för. Så gott som alltid bra men hans svaga insats mot Hammarby i derbyförlusten sänker betyget i mina ögon.
   
  Mikael: Vilken utveckling vi har sett på Une de senaste åren ändå. Aggressiv, följsam och en jätte i luftspelet. Imponerade vidare genom att dessutom kliva in som vänsterback utan större problem. Blir spännande att följa Unes fortsatta karriär, för DIF är (tyvärr) såklart långt ifrån slutstationen här. 

  Gustaf: Fått igång ett fint samarbete med Danielson från dag 1. Följsam och en jätte i luftrummet. Hans insats i cupfinalen (när han klev ut som vänsterback) höjer betyget.

  Jonathan Augustinsson - 3
  Fabian: Sett till förhoppningarna får Augustinssons ett gott betyg. Tyckte det var för mycket säkerhetsbälte till en inledning men har vuxit med tiden. Fin potential. 
   
  Mikael: Har Jonis varit fantastisk? Nja, men han har å andra sidan verkligen tagit chansen nu när han fått den och visat att allt det där som sagts att han har också finns där. Och vem har hört någon nämna Elliot Käck?

  Gustaf: Det stora frågetecknet inför säsongen har blivit ett utropstecken. Utför sin uppgift med bravur. Enda rädslan i höst är att han ska dra på sig nya skador.

  Jesper Karlström 2
  Fabian: Jesper Karlströms toppar under säsongen har varit väldigt höga, och då tänker jag på Östersund, Elfsborg och inte minst cupfinalen där han och Ulvestad käkade Lewicki och Bachirou. Tyvärr varieras dessa insatser med desto sämre prestationer vilket gör att betyget inte kan bli högre. Blir han startman under hösten?
   
  Mikael: Det lyfter inte riktigt för Karlström. Har mycket boll i sig och gör mer ofta än sällan stabila insatser på mitten. Problemet är bara att de där insatserna alldeles för sällan är fantastiska, och nästan varje gång han bytts ut och Walker kommit in så har den senare känts som ett bättre val. Visserligen ung fortfarande, men här tror jag att både DIF och Karlström själv hade förväntat sig mer. 

  Gustaf: Jag har kritiserat Karlström under våren, vilket både varit förtjänt och oförtjänt. Men det finns en frustration att Karlström aldrig kan följa upp en bra insats. På tok för ojämn. Kan gynnas av en utlåning.

  Kevin Walker - 3
  Fabian: Fått (återigen) kämpa som nummer tre men har kanske aldrig varit bättre. Fanbärare som alltid gör ett gediget jobb. Oerhört viktig för föreningen. Blivande ikon i den blårandiga tröjan. 
   
  Mikael: Kevin är, precis som Gunnar, en spelare som jag hoppas stannar i DIF länge. Föredömlig attityd både på och utanför planen, och alltid en stor tillgång oavsett om det är från start eller som inhoppare. Ett riktigt proffs som nu börjar få den där uppskattningen som det var lite svårt med de första åren.  

  Gustaf: DIF är bättre med Walker på planen. Punkt. Har blivit en favoritspelare och med honom på planen får vi ett helt annat hot på fasta. Den naturliga partnern till Ulvestad på innermittfältet.

  Jonathan Ring - 3
  Fabian: Fick försäsongen förstörd av skador och det har tagit sin lilla tid innan han växlat upp, men är enligt mig en av seriens bästa på sin position. Mange tycktes vara omöjlig att ersätta men Ring är på god väg lyckas.
   
  Mikael: Började väl lite trevande med mycket bänk, men har mot slutet verkligen visat att han är att räkna med. Förutom ett gäng mål har Ring även varit det där hotet på kanten som vi så väl behöver för att inte bli vare sig för lättlästa eller för beroende av Kerim. 

  Gustaf: En vårsäsong med mersmak. Finns otroligt mycket fotboll i Ring som jag ser fram emot att se mer av.

  Fredrik Ulvestad - 4
  Fabian: Wow! Vilket nyförvärv. Helt annan spelartyp än Kim Källström men enligt mig ett snäpp upp. Vinner dueller, täcker ytor och är även bra med bollen. Ruskigt imponerande. 
   
  Mikael: Vilken j-kla ytätare han är! Norrmannen som skulle ”ersätta” Kim kom lite från ingenstans, och trots att det stod ”Burnley” som arbetsgivare var det svårt att veta riktigt vilken nivå han höll. Så här i efterhand kan vi konstatera att den där glassiga ytan han visar upp utanför planen lämnas just där när det är dags för match. Då blir han istället ett aggressivt rivjärn som både skyddar backlinjen bra samtidigt som han inte är helt oäven med bollen. Riktigt bra värvning!

  Gustaf: Bara lyfta på hatten, Bosse. En klassvärvning som gett oss en hårdhet på mittfältet. Hans spel har gett oss många poäng när matchen stått och vägt.

  Tinotenda Kadewere - 4
  Fabian: Varit en av Djurgårdens bästa spelare genom hela säsongen egentligen. Åtta mål, varav fyra matchavgörande. Stark i kroppen, bra i spelet och uppträder med ett stort självförtroende. 
   
  Mikael: Äntligen. Än-tli-gen! Efter tusen skador och lika måna positioner fick Tino tillslut chansen att ”make it or brake it”, och herregud vilken utväxling. De där genialiska små aktionerna man tidigare kunde skymta är nu regel snarare än undantag, och trots sin ganska tunna och gängliga kropp känns Tino stark i kroppen. Men det är framförallt fotbollshjärnan och oräddheten som har glänst den här våren. En klok spelare som vet var målet är beläget och inte är rädd för att misslyckas. Då blir det också ofta en del mål. 

  Gustaf: Instämmer i föregående talare. Men en gång för alla. Ramsan går: "Vi är på gång – vi är laddade Tinotenda. Vi är på gång – ikväll ska Tino tända". Det är alltså två verser.

  Kerim Mrabti - 4
  Fabian: Djurgården uppträder som ett helt annat lag med Kerim på planen, och det mycket tack vare han själv. Arbetshäst, kreatör och matchvinnare. Blir han kvar hösten ut ska vi göra upp om guldet. 
   
  Mikael: Med marginal vår bästa och viktigaste spelare. Kerim har en arbetskapacitet som är helt enorm, och med sin energi och sin smartness är han lika viktig för att skapa ytor i ytor offensiva spel som vital för försvarsspelet med sin förstapress. Njut medan ni kan, för han kommer saknas så oerhört mycket mer än vad jag tror någon vill erkänna för sig själv. 

  Gustaf: Om det finns en liten möjlighet att förlänga med Kerim – bränn alla pengar på det! Otroligt viktig för hela Djurgårdens offensiv. Tino kan tacka Kerim för mycket av sin utdelning under våren.

  Dzenis Kozica - 2
  Fabian: Har kommit igång lite på slutet, men överlag en medelmåttig säsong. Vinner sällan mycket mark med sina aktioner och har spelats på fel position. Just nu platsar han inte i elvan. 
   
  Mikael: Nog hade man lite högre förhoppningar här ändå? Visserligen har Kozica inte fått spela centralt så mycket utan mest förpassats till vänsterkanten. Väl där har han bidragit med ett hårt jobb bakåt, men har känts lite för ”tung” för att hitta, och skapa, ytor att hota i framåt. Finns förhoppningsvis mycket mer att ta av här, men bör inte vara startspelare vare sig på kanten eller centralt när fönstret öppnat. 

  Gustaf: Ge honom tid. Har visat i slutet av vårsäsongen att det finns mer att ta av. Ska bli intressant att se honom centralt i fler matcher.

  Haris Radetinac - 2
  Fabian: Snudd på trea för sin arbetskapacitet, men poängproduktionen är alldeles för låg. Tycker ändå att han är värd startpositionen till vänster. Tufft matchande kan säkert ha påverkat skadedrabbade Haris.
   
  Mikael: Man älskar ju Haris, det gör man. Och Haris gör en sällan heller besviken. Jobbar stenhårt och är härligt slitig och jobbig för motständarna, men har tappat lite av sin tidigare edge i slutprodukten. Han hotar helt enkelt inte tillräckligt mycket framåt längre, vilken är helt okej så länge andra levererar men kan bli ett problem om dessa är ur form.

  Gustaf: Inledde starkt i cupen, men har tappat lite desto längre säsongen löpt. Hoppas han har en växel till i sig! 

  Aliou Badji - 1
  Fabian: Badji fick chansen när Kerim var borta, men tog den inte alls. Förväntningarna har varit enormt höga, men efter vårsäsongen har han varit em besvikelse. Ett ynka mål har det blivit och i spelet i övrigt blandar han och ger alldeles för mycket. 
   
  Mikael: Nu vet jag att alla både tycker, tänker och ser olika saker gällande Badji. Och det finns gott om exempel på spelare som exploderat från ingenstans efter att ha sett omöjliga ut i början. Men för mig, och här och nu, så ser jag det inte. Jag tycker helt ärligt inte att Badji ser ett dugg bättre eller mer ”skolad” ut nu än när han kom. Ja, han är stor och stark, ja han är relativt snabb och ja han skjuter som en häst. Men han har fortfarande inte en aning om hur han ska röra sig, vilka löpningar han ska ta eller hur man deltar i kollektivt presspel. Jättebra att kasta in sista 15-20 för att ”göra kaos” när det jagas mål, men fullkomligt omöjlig att bedriva ett organiserat anfallsspel kring. 

  Gustaf: Hajpen kring Badji dog lite under våren. Skulle må väldigt bra av en utlåning till Superettan tror jag.

  Yura Movsisyan 1
  Fabian: Finns ingenting att säga här. Det positiva är att Yuras usla form öppnade upp för Kadewere.

  Mikael: Han kom, han åkte ut, han skadade sig och han försvann. Vet faktiskt inte vad mer man kan säga här än så?

  Gustaf: Behövdes 10 minuter i derbyt mot AIK för att se vad vi värvat. En skallning – i övrigt kommer hans insatser i DIF snabbt bli glömda.


  0 KOMMENTARER      9672 VISNINGAR
  GUSTAF NILSSON
  Gustaf.F.nilsson@gmail.com
  På Twitter: @guragel
  2018-06-08 10:56:00


  ANNONS:

  Fler artiklar om Djurgården

  Silly Season 2018/2019: Astrit Ajdarevic nära – detaljer kvar att lösa
  Djurgården Här följer du allt kring Djurgårdens silly season inför säsongen 2019.
  2019-01-20 09:35:00

  Djurgårdens spelschema under vintern
  Djurgården Håll koll på spelschemat för Djurgården under vintern och vilka kanaler du kan se matcherna på.
  2019-01-15 15:30:00

  Så länge blir Jonathan Augustinsson borta
  Djurgården Djurgårdens vänsterback skadade sig under landslagets vinterturné och nu är han undersökt av klubben.
  2019-01-14 16:05:00

  Buya Turay: ”Jag kommer aldrig spela i Belgien igen”
  Djurgården Mohamed Buya Turay blev nyligen klar på lån till Djurgården från belgiska Sint-Truidense. Nu svingar anfallaren rejält mot sin klubb och säger att han aldrig kommer spela i Belgien igen.
  2019-01-11 11:30:00

  Buya Turay klar för Djurgården
  Djurgården Djurgården lånar Buya Turay från belgiska Sint-Truidense.
  2019-01-09 20:52:00

  Une Larsson om framtiden: ”Finns en spänning i det”
  Djurgården Forum 1891 fick en pratstund med Djurgårdens mittback Jacob Une Larsson för att prata om konkurrensen och intresset utomlands.
  2019-01-09 07:30:00

  Bosse Andersson bekräftar bud på Badji: ”Vi har en ganska klar bild”
  Djurgården Forum 1891 fick en pratstund med sportchef Bosse Andersson efter årets första träningspass. Bosse Andersson svarar på frågor om Astrit Ajdarevic, Magnus Eriksson, Erdal Rakip och Aliou Badji.
  2019-01-08 13:40:00

  Anfallare från Gefle till Djurgården
  Djurgården Djurgården var inte klara med nyförvärv under tisdagen. En halvtimme efter nyheten om Elliot Käck presenterades Adam Bergmark Wiberg.
  2019-01-08 09:00:00

  Elliot Käck tillbaka i Djurgården
  Djurgården Efter ett år i norska IK Start återvänder vänsterbacken Elliot Käck till Djurgården.
  2019-01-08 08:30:00

  God jul önskar redaktionen – tid för reflektion
  Djurgården På självaste julafton finns det tid för reflektion och funderingar över framtiden.
  2018-12-24 08:00:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Svensk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US | FORUM | BETTING
  SHL-Podden: ”De har växlat upp”
  Vem är bäst genom tiderna?
  Anfallstrion - årtiondets kap?
  ”Isco måste anpassa sig till Solari”
  Monaco utmanar Arsenal – Balotelli till Marseille
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies