fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 100185 | Inloggade: 351 | Antal medlemmar: 184075
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Björn Wesström från dagens träning "Har en väldig väldig fart i det han gör"

  Björn Wesström från dagens träning: "Har en väldig väldig fart i det han gör"

  AIK har som bekant idag gjort klart med två nyförvärv i Heradi Rashidi och Panos Dimitriadis. GF besökte onsdagens träning för att spana in nyförvärven och ta ett snack med sportchef Björn Wesström.

  Nyförvärven Heradi Rashidi och Panos Dimitriadis stod ombytta och klara när träningen drog igång klockan 11. Rashidi deltog i hela träningen medan Panos endast var med i början av dagens pass. Det ska dock inte röra sig om någon skada utan snarare att man vill slussa in honom i lugn och ro då hemvändaren tränat på egen hand sedan han lämnade Turkiet. Även Rasmus Lindkvist stod vid sidan av efter sin skada i träningsmatchen senast, enligt Björn Wesström har man dock förhoppningar om att vänsterspringaren ska kunna spela mot Trelleborg. Joel Ekstrand var med i början av träningen men gick sedan av och körde på egen hand.

  Då Björn Wesström var på plats passade undertecknad på att ta ett snack med AIK:s sportchef där fokus såklart låg på silly season.

  Om vi börjar med att summera vårsäsongen, hur tycker du det ni gjorde i vinterfönstret föll ut och hur ser du på AIK:s vår?
  - Ur mitt perspektiv handlar det om att vi gör någon slags plan för hur vi tror och vill att truppen ska utvecklas och det görs under hösten 2017. När vi går in i ett 2018 har vi klart för oss ungefär vad vi vill. Sen har det ju tjatats om det en hel del men det går inte att bortse från när man ska summera våren 2018 att vi har blivit extremt drabbade av olika saker som har gjort att vi fått planera om och i vissa fall förlita oss på att spelare kan göra saker och ting som de inte är här för att göra och spela på positioner som är ovana. Utifrån det tycker jag att det är väldigt väldigt bra, tränarstaben har fått ut extremt mycket av spelartruppen och spelarna har gjort ett fantatstiskt jobb. Sen kan man ju konstatera att våra och andra resultat har gjort att vi definitivt är med inför hösten, vilket är jätteroligt.

  Nyförvärven, Panos och Heradi Rashidi. Vad är tanken med dem, vad ska de tillföra?
  - De tillför en balans i truppen. Vi är ganska framtunga och har ganska mycket forwards i truppen. Så där är det, det kan bli så ibland att man inte har en optimal balans och det handlar ju om hur kontraktssituationer hänger ihop med intresse för spelare och om vi kan bli av med någon spelare vi  inte använder eller kan vi inte bli det, då får han ju vara kvar så får vi jobba med honom. Och det är väl så det ser ut litegrann i vår trupp och utifrån att Robert Lundström blev skadad och att vi lånade ut Robert Taylor för att få in en mittback i Robin Jansson som var det akuta behovet så är vi fortfarande någon spelare kort i wing back-position. Och då har vi tittat internt som vi alltid så gör, men sen har vi tittat i våra scoutingloggar och konstaterar att Heradi är en spelare som kan spela på båda sidor, som har en väldig väldig fart i det han gör och som är väldigt snabb att anpassa utifrån att han har en startplats i Dalkurd. Många utav de egenskaper vi har sökt med den budget vi har gör att valet faller på honom.

  Skiljer Rashidi sig åt från andra wing backs i truppen? Han är vad jag har förstått snarare en spelare som gått från ytterforward till wing back än en ytterback som exempelvis Daniel Sundgren och Rasmus Lindkvist?
  - Jo så är det väl, han har väl inte spelat ytterback i ett 4-4-2 som Rasmus Lindkvist eller Robert Lundström har gjort. Men han har en liknande snabbhet och är väldigt trygg med bollen, på så sätt är de lika.

  Panos ser du också som en wing back?
  - Det kan jag inte påstå, utan Heradi täcker på båda kanterna. Det är nog så att vi har tre wing backs i full konkurrens. Sen har ju Yasin spelat där också, vi vet att Haukur kan spela där också så det är väl de alternativ vi har. Panos ser vi först och främst som ett mittbacksalternativ i nuläget. Den skadesituationen vi har på Joel Ekstrand och att Haukur inte heller haft en smärtfri vår gör att vi har egentligen bara tre innerbackar, och blir det en skada på någon av dem blir vi väldigt väldigt tunna. Sen vet vi att han kan spela både innermittfältare och wing så att vi kommer ha bra nytta av honom.

  Ska vi tolka det som att Robert Taylor stannar i Norge året ut?
  - Det var överenskommelsen från början. Grejen är ju att han spelar ordinarie där varje vecka, ska vi övertala en spelare att komma hit  och bryta överenskommelsen vi hade från början då ska ju vi i stort sätt garantera speltid för honom här och det kan inte vi göra, vilket gör att han såklart hellre är kvar där vilket stärker hans position. Uppenbarligen trodde inte vi på honom tillräckligt mycket då vi inte spelade honom och inte behöll honom. Vi kan inte ha obegränsat stor trupp, vi valde Robin Jansson före Robert Taylor och med facit i hand är vi nöjda med det valet.

  AIK har alltså hittils i sommarfönstret plockat in Sebastian Larsson, Panos och Rashidi. Med detta menar Wesström att mycket talar för att AIK inte tar in fler spelare i sommar.
  - Så som läget är nu är det så. Sen kan saker alltid hända, fönstret har inte ens öppnat. Vi har väl inte gjort någon hemlighet av att vi söker en annan lösning för Eero men i övrigt så är det den här truppen vi ser framför oss vara här.

  Tror du Kristoffer Olsson och Alexander Milosevic stannar?
  - Jag vill att de stannar och jag hoppas att de också vill det, för i sådana fall kommer de att stanna.


  13 KOMMENTARER      9206 VISNINGAR
  JOHAN LINDSTRÖM
  2018-07-04 13:49:00


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  Realist:
  Så vi ska behålla en spelare vi kan få 25-35 miljoner för tills hans kontrakt löper ut och är värd 0 kronor? Nej finns ju inte på kartan.
  Han kommer som senast säljas inom 1 år, bara att inse fakta.
  Dessutom sjunker ju prislappen på spelaren i takt med kontraktslängden.
  Såg just att MFF sålde Svanberg till Bologna för 46 miljoner vilket ska vara svenskt rekord för en mittfältare.
  Sen så plockar väl AIK in nån jävla jugge som försäljare som snor 25-30% av övergångssumman som i Isaks fall. Sånt blir man så jävla förbannad på.
  Fattar inte varför, mig veterligen har aldrig MFF tagit in någon tredjepart som försäljare och de har 7 av de dyraste topp 10 försäljningarna, de behåller stålarna själv.

  1 Tumme upp 2018-07-05 21:39:19
  Beror på en klubbs egen förhandlingsförmåga.:
  Realist:

  handlar väl som vanligt mest om hur ihärdiga/ beslutsamma AIK är i förhandlingarna med andra klubbar då det gäller övergångssummor i allmänhet.

  Det vill säga kan många andra klubbar i världen sätta en rimlig summa för en spelare, och med lätthet få vad det begär som kan väl till exempel AIK göra detsamma.

  Annars:

  ge sig inte och behåll hellre spelaren helt enkelt.


  Tumme upp 2018-07-05 20:54:10

  Realist:
  Ja det var ett bra pris dif fick, helt klart.
  Men, glöm inte åldersfaktorn, Beijmo är bara 20 år och det snackas om 40-50 miljoner för Malmös Svanberg som är 19 år.
  Koffe är 23 år och ingen ungdom längre så då sjunker priset om man inte är en poängmaskin vilket Koffe aldrig varit.
  Men vem vet, kanske Sebs närvaro gör så Koffe blir mer offensiv och börjat producera mer poäng, vi får hoppas.

  2 Tumme upp 2018-07-05 11:17:12
  Inte alls orimlligt.:
  Realist:

  nja, märk väl att en som till exempel Beijmo gick för 30 miljoner, och han har ju just nu i så fall SÄMRE meriter än både KO och Milo.

  Så, ser det därmed inte alls som orimligt att två mer etablerade spelare då skulle gå för en högre summa.

  Allt är ju dessutom upp till AIK själva - det vill säga hur mycket klubben själva vill ha för att släppa dem utomlands helt enkelt.

  Med andra ord i princip:

  " take it or leave it " i mina ögon.

  Tumme upp 2018-07-05 10:22:40

  tompa:
  Johan, vi har en coach som antagligen förstör allt. Med dessa spelare AIK har nu bör man vinna serien men Norlings defensiva taktik kan det gå åt pipan. Han kör sin spelidé, sin livrem och hängslen taktik trots den bästa offensiva trupp AIK har haft. Hoppas Seb ändrar på det här så Goitom, Stefanelli, Silva och Tarik får några bollar att jobba med. Nu är forwards ofta inte med i matchen, de löper o jobbar men får knappt en bra boll att göra nåt på.
  2 Tumme upp 2018-07-05 10:15:48
  Johan:
  Underbart att många av de som skriker på etablerade namn när vi värvar ungt, är samma personer som skriker att truppen är för gammal. I år har vi gjort en ordentlig satsning och går för både SM-guld och gruppspel i EL, vilket kommer inbringa intäkter på ca: 50 miljoner för EL och 17 miljoner för guld i allsvenskan. Dessutom förändras TV-avtalet 2020 (osäker på år), vilket innebär att det är väldigt viktigt att komma minst top 3 varje år. Det kommer ge ytterligare 20 miljoner extra varje år.

  Sitt lugn i båten nu.

  5 Tumme upp 2018-07-05 08:22:29

  Realist:
  Tror Koffe gör för lite poäng som offensiv mf för att någon skulle ge 40 millar för honom.
  Och Milo skulle vi aldrig få 40millar för, inte ens med ett 5års kontrakt, inte i närheten ens.
  Totalt verklighetsfrämmande inlägg.

  3 Tumme upp 2018-07-04 23:41:17
  Råsundavägen:
  Inter under 40 mille per spelare : Det blir nog svårt i A.M fall, då han har under 6 månader kvar på kontraktet. Jag kan tänka mig att klubbar kan erbjuda oss 3-5 miljoner för att vi ska släppa han i förväg. Då tycker jag vi ska prioritera det sportsliga och låta han spela ut kontraktet.

  När det gäller Koffe så håller jag med, om inte mer än 40 mille.
  Kan Beijmo och Svanberg gå för dessa summor bör vi kunna få ut ännu mer av ett centralt nav som Kristoffer Olsson.

  2 Tumme upp 2018-07-04 22:31:21

  Inte under 40 mille per spelare.:
  Jameson:

  Nej tack, HELST INTE!

  Och skulle de bägge lämna vill jag inte veta av någon summa under MINST 40 miljoner per spelare.

  Ja, det är väl ungefär vad jag anser att vi ska ha om de, KO och AM alltså, drar i detta fönster.

  Lite synd dock att vi bara lånade Nabil - för då kan vi ju glömma några pengar för honom, tyvärr.

  För mig faktiskt en liten gåta hur Milo kan förbigås i landslagstruppen.


  1 Tumme upp 2018-07-04 21:51:11
  Gäst:
  BW har hittat rätt balans mellan klasspelare (Elyonossi, Seb, Panos, Lundström, mfl) och supertalanger (Isak, Olsson, Hussein, Gravius, Stefanelli, mfl).

  Synd att onda PK-krafter tycks ha tagit över akademin. De kommande två-fyra åren blir viktiga. Sen kommer effekterna av en "regnbågsakademi" börja synas. Dock blåser kraftiga högervindar i Sverige, så denna PK-fiering blir nog bara kortvarig.

  4 Tumme upp 2018-07-04 18:48:36

  Bagdad-BW?:
  "tränarstaben har fått ut extremt mycket av spelartruppen och spelarna har gjort ett fantastiskt jobb."

  Någon måtta på överdrifterna får det väl vara! Våra anfallare har mäktat med två mål som max. F*cking wow! Stefanelli, vårt svindyra sommarförvärv 2017, får knappt spela. Våra bästa målskyttar, Salétros & Bahoui, har gjort tre mål var. Dessa är nu history. Norlings fegspel leder inte till några titlar. BW:s köp av 30-åringar utan större försäljningspotential leder till att kapitalet rasar med en oroväckande hastighet. Dags att prestera nu och ta guldet. Annars kan Norling & Wesström besöka Arbetsförmedlingen den 11/11.

  7 Tumme upp 2018-07-04 18:12:32
  Coachen:
  Dessutom är väl Olsson och Milo de yngsta i vår åldersdigna startelva. Allsvenskans äldsta.
  Nästa år måste lite lovande ungdom värvas in och ut med några gamlingar så vi har någon att sälja i framtiden,
  Är väl bara K.O och Línner som där är pengar att göra på i nuläget.
  Vi är snart i pengakris igen om inget drastiskt görs nu.
  Pengarna rinner snabbt ut
  Och vad fan har Stefanelli gjort för att hamna i frysboxen? Trodde vi skulle tjäna pengar på honom men just nu bara ett dyrt inköp precis som Avdic, en minusaffär.

  3 Tumme upp 2018-07-04 17:36:22

  Jameson :
  Vi får absolut inte tappa Milosevic! Generalen i vårt försvar som varit nästintill omutlig därbak hittills och en av Allsvenskans bästa mittbackar!

  Olsson är vår kreativa motor så ett tapp av honom vore även det extremt tungt!

  Så hoppas verkligen att båda stannar säsongen ut (minst) iaf.

  Hem med Lennart!

  2 Tumme upp 2018-07-04 15:39:39
  ANNONS:

  Fler artiklar om AIK

  AIK inledde med hemmaseger
  AIK Sundgren gjorde matchens enda mål från straffpunkten i årets första match.
  2019-02-16 16:00:00

  Dags att sparka igång 2019
  AIK Svenska mästarna AIK inleder tävlingsåret med att ta emot J-Södra i cupen.
  2019-02-15 19:45:00

  Anton Salétros tillbaka i AIK
  AIK AIK lånar in mittfältaren från Rostov. Kontraktet sträcker sig till 30 juni.
  2019-02-06 17:45:00

  Daniel Granli klar för AIK
  AIK Den norske försvararen ansluter på fri transfer och åker med på träningslägret.
  2019-01-28 11:30:00

  Officiellt: Kristoffer Olsson lämnar AIK
  AIK Krasnodar blir nästa klubbadress för den nyblivne svenske mästaren.
  2019-01-07 10:17:00

  ”Intensiva diskussioner om Haksabanovic”
  AIK AIK vill ha värvningen på plats redan till januari 2019.
  2018-11-30 16:10:00

  Haukur Hauksson lämnar AIK
  AIK Får inte förlängt kontrakt och lämnar klubben vid årsskiftet.
  2018-11-23 12:10:00

  Robin Jansson: ”Det är helt underbart”
  AIK Mittbacken matchhjälte när AIK ordnade SM-guldet 2018.
  2018-11-11 17:05:00

  Inför avgörandet
  AIK Åtta poängs försprång har blivit två. Imorgon avgörs det om guldet kommer hem till huvudstaden eller inte. Ett decimerat AIK möter Kalmar på Guldfågeln Arena, samtidigt som IFK Norrköping tar sig an Häcken på bortaplan.
  2018-11-10 16:46:00

  Norrköping vann mot ÖSK – här är AIK:s startelva
  AIK Över 50 000 biljetter sålda till sista hemmamatchen mot GIF Sundsvall.
  2018-11-04 16:55:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Svensk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
  Intressant match stundar på Hovet
  Parc Olympique Lyonnais nästa
  Champions League:   Parc Olympique Lyonnais nästa
  Parc Olympique Lyonnais nästa
  ”Mer svårlästa än Liverpool”
  Vinnare och förlorare i traden
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies