fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 51975 | Inloggade: 356 | Antal medlemmar: 182808
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Ekonomi, pyroteknik, sociala medier och Johan Elmander - allt diskuterades på medlemsmötet
  Lokalen på ÖIS-gården var fylld till sista plats under onsdagens informationsmöte.

  Ekonomi, pyroteknik, sociala medier och Johan Elmander - allt diskuterades på medlemsmötet

  I en fullsatt lokal hade ett 40-tal medlemmar samlas för att ta tempen på både förening och styrelse. Svaret är att ÖIS inte lider av någon dödlig sjukdom. Men kanske en lättare förkylning. Medicinen är en budget i balans och en långsiktig strategi för att nå Allsvenskan.

  Under nästan två timmar diskuterades det mesta som händer i Sällskapet.

  Lukas Lundstedt, ansvarig för ekonomin i styrelsen berättade att styrelsen för året budgeterat med att gå 1,5 miljoner kronor plus. Tyvärr har man fått revidera målet, och i dagsläget ser det istället ut som att man kommer göra ett nollresultat.

  Visserligen har man nått upp till sin målsättning både gällande intäkter från årskorten och från derbymatcherna. Men istället är det sålda lösbiljetter som är det stora problemet. Det är bara i matcherna mot Ängelholm och Dalkurd som ÖIS nått upp till budgeterade intäkter.
  Även partnerförsäljningen har gått sämre än väntat, och är den största orsaken till att budgeten inte går ihop.
  Samtliga av sommarens nyförvärv har finansierats av externa pengar, och påverkade inte budgeten alls.

  Sportsligt berättade Joacim Nordh, ordförande i ÖIS, att han tyckte att säsongen är godkänd hittills. Målsättningen är att klara sig kvar och etablera ÖIS i superettan, för att under nästa år bli ett topplag. Långsiktigt är strategin att bli allsvenska igen, men Nordh berättade vidare att han hellre såg att det tog ett år extra, framför att nå målet för tidigt på bekostnad av en ekonomi i obalans.

  Styrelsens sätt att kommunicera med sina supportrar kom också upp. Thomas Munther, ansvarig för supporterfrågor i styrelsen, berättade att styrelsen valt att backa från sitt beslut om att inte längre låta Inferno Örgryte och Östra Stå ha tillgång till sitt förråd på Gamla Ullevi. Efter ett möte mellan ÖIS SLO och företrädare för Östra Stå och IÖ kunde man nå en lösning där förrådet fortsatt kommer stå till supportergruppernas förfogande, men endast under på förhand uppbokade tillfällen.
  Munther erkände också att sättet man valde att kommunicera ut det första beslutet på inte var vidare bra. Skulle något liknande ske framöver kommer detta istället tas på ett möte med berörda parter.

  Kvällens klart hetsigaste debatt skedde väldigt väntat när pyroteknikens varande eller inte kom upp.
  Det blev tydligt att bland kvällens deltagare var styrelsen, samt den äldre delen av publiken motståndare till bengaler, medan det yngre gardet var för pyroteknik.
  Det förstör för ÖIS, är olagligt och skrämmer bort åskådare var argumenten som lyftes bland nejsidan.
  Ja-sidan däremot hade svar på tal och tyckte att ÖIS istället för att elda på negativa känslor angående pyroteknik borde informera om att det inte längre är några böter för klubben på grund av bengalbrännandet, att det är ofarligt för publiken, samt att det inte finns någon logik i att bengalerna skrämmer bort åskådare då Hammarby, med allsvenskans högsta publiksnitt någonsin, bränner mest bengaler av samtliga klubbar i högsta serien.
  Föga förvånande nåddes ingen konsensus utan man fick avbryta diskussionen och enas om att man var oense.

  Supporterengagemanget fick även mycket beröm. Men styrelsen önskade att engagemanget kunde kanaliseras åt vad de beskrev som ”rätt håll”.
  För att kanalisera engagemanget åt nämnda håll, har föreningen inlett ett värdegrundsarbete.

  Dan Jonsson, som tillsammans med Mats Thorsson, är ansvarig för marknadsfrågor i styrelsen, avslöjade vad som kan bli en spännande nyhet inför nästa säsong.
  Man har startat igång en partnerallians som man gett namnet ”Sällskapet till Allsvenskan”. Tanken är att flera stora sponsorer ska ingå i detta sällskap. Följden av det kommer, om bitarna faller på plats, bland annat bli en betydligt renare matchtröja till nästa säsong, då sponsorerna skulle ge upp kravet att synas på tröjan. Istället ska något av ÖIS sociala projekt exponeras. Dan Jonsson var dock väldigt tydlig med att poängtera att det absolut inte är klart, utan ännu bara en förhoppning inför 2017.

  ÖIS bristande förmåga att locka åskådare till sina matcher kom också upp. Dan Jonsson, som fick mycket utrymme, berättade att styrelsen precis beslutat att starta en ”publikgrupp” där han skulle agera moderator. Syftet med gruppen är att hitta nya vägar att få åskådare till hemmamatcherna.

  På samma tema diskuterades det länge om ÖIS bristande närvaro på sociala medier. Engagerade deltagare undrade hur man tror sig kunna locka folk till hemmamatcherna om de inte marknadsförs. En stark önskan som lyftes fram bland supportrarna på plats, var att ÖIS skulle bli bättre på att använda sociala medier. Styrelsen erkände efter en längre diskussion att detta är något klubben kan behöva lite hjälp med.

  Inför nästa säsong vill klubben komma igång med sin årskortsförsäljning redan i november. Planerna hade dock redan stött på lite patrull, då Got Event precis skaffat ett nytt biljettsystem som styrelsen inte tyckte lämpade sig för årskortsförsäljning. Innan den frågan var löst ville man inte börja sälja årskort.
  Detta var något som flera mötesdeltagare ifrågasatte. Deras poäng var att ÖIS som förening äger frågan om årskortsförsäljning, och att det måste gå att sälja årskort fram till dess att ÖIS var nöjda med biljettsystem.

  Karl Corneliusson, sportsligt ansvarig styrelsemedlem, nämnde inga namn, men berättade att diskussioner om kontraktsförlängningar med spelare har inletts, medan andra spelare redan fått veta att de inte kommer få förlängda kontrakt. Även samtal med spelare i andra klubbar hade påbörjats.

  Det rimliga i att skriva ett treårskontrakt med Marcus Lantz mitt under en pågående förlustsvit kom också upp på tal. Corneliusson gav Marcus Lantz sitt fulla förtroende, och att man i styrelsen vill jobba med kontinuitet på tränarsidan. Skulle ÖIS ramla ur Superettan lät Corneliusson meddela att det i kontrakt ofta skrivs klausuler som reglerar ett sådant scenario.

  Och så pratades det naturligtvis Johan Elmander.
  Karl Corneliusson förklarade att bollen just nu låg hos Elmander själv. Senast på fredag är han tvungen att bestämma sig för om han ska överklaga beslutet att inte låta honom få någon dispens.
  Om Johan Elmander inte överklagar beslutet finns ändå chansen att han kommer att spela i ÖIS kommande säsong. Enligt Corneliusson finns det nämligen ett önskemål om just detta från både Elmander själv och klubben. Fortsättning lär följa.

  På temat återvändare kom även Markus Allbäcks namn upp. Det är ett namn som det pratas om i styrelsen, men i dagsläget finns inte ekonomin för att erbjuda honom någon roll i föreningen.
  Han var dock väldigt välkommen att engagera sig ideellt.

  En annan Allbäck, Niklas, akademichef på ÖIS-gården, berättade om klubbens ungdomsverksamhet.
  Senast 2018 ska både U17 och U19 spela i landets högsta serie. 2020 ska ÖIS akademi vara topp två i Göteborg.

  Konstgräset kommer äntligen anläggas på ÖIS-gården. Redan nästa vecka kommer man sätta igång med projektet. När arbetet är klart kommer man bland annat kunna spela 2017 års försäsongsmatcher på gården.  

  Sammanfattningsvis kan sägas att styrelsen själva tyckte att det varit en utmaning att sköta föreningen under sitt första år som fristående sektion. Däremot är de väldigt nöjda med riktningen föreningen rör sig mot. Bland medlemmarna kunde man ana en stark frustration med hur saker och ting skötts i Sällskapet under året som gått. Mängder av synpunkter dök upp som ifrågasatte varför klubben inte gjorde på ett visst sätt. Frågorna följdes oftast upp med tips från medlemmarna om hur de tyckte att styrelsen bäst skulle lösa problemen. 


  12 KOMMENTARER      4260 VISNINGAR
  MARTIN PETTERSSON
  2016-09-15 10:06:00


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  Göran:
  Tack för en mycket bra artikel!!


  Tumme upp 2016-09-16 17:25:35
  Bosse:
  Mycket bra redogörelse för mötet! Tack!
  3 Tumme upp 2016-09-16 09:45:47

  MJ#10:
  Stort tack för en bra artikel. Finns mycket att arbeta med men jag känner ändå att vi på något sätt är på väg åt rätt håll. Känns inte psykologiskt smart att redan ha berättat för vissa spelare att de inte är önskvärda. Kan i alla fall aldrig vara positivt. Bättre tiga tills säsongen är över.
  Postat via SvenskaFans-appen
  3 Tumme upp 2016-09-15 19:49:43
  Anders:
  Tack för en välskriven sammanfattning!
  1 Tumme upp 2016-09-15 18:34:35

  Johan:
  Välskrivet!! Tack för texten. Stämmer det att naturgräsplanen får konstgräs och att JM-vallen är vår enda naturgräsplan? Kommer den isåfall att rustas upp?
  1 Tumme upp 2016-09-15 14:10:30
  För en ljus ÖIS-framtid:
  Bra skriven text och info. Kul att det skrivs här igen!
  1 Tumme upp 2016-09-15 13:59:19

  Oskar Ängermark:
  Snyggt och bra sammanfattat, Martin! Såg dock att ett litet fel smugit med, tror jag. Det är inte Gotevent som skaffat nytt biljettsystem utan SEF, som vill centralisera mer av verksamheten i S1 och AS. Jag kan själv ha missuppfattat det men vill gärna minnas att det är så det är sen tidigare diskussioner jag deltagit i gällande ämnet.
  1 Tumme upp 2016-09-15 13:22:11
  Ayatolla:
  Tack för rapporten, mycket läsvärt för oss som inte hade möjlighet att närvara.
  5 Tumme upp 2016-09-15 12:58:18

  Rödblå gubbe:
  Tack för en mycket bra genomgång om vad som sades på mötet. Så roligt att det börjar skrivas på denna sidan igen.
  3 Tumme upp 2016-09-15 12:11:24
  Doria:
  Bra rapport! Stort tack!
  3 Tumme upp 2016-09-15 10:57:34

  Aílton den allsmäktige:
  Med tanke på att klubben redan publicerat en önskan om hjälp med kommunikationen verkar mötet ändå varit ganska konstruktivt.
  3 Tumme upp 2016-09-15 10:38:05
  Franck:
  Tack för en väldigt välskriven sammanfattning!
  5 Tumme upp 2016-09-15 10:23:14

  ANNONS:

  Fler artiklar om Örgryte

  ÖIS föll tungt mot Frej
  Örgryte Det blev ingen ny seger. ÖIS föll tungt med 1-2 på Vikingavallen.
  2018-09-17 21:34:00

  Lirarbloggen: Har vi verkligen räknat bort kvalplatsen?
  Örgryte Ett optimistiskt ÖIS-hjärta slutar aldrig drömma. Den tunga formen är förbi och vi kan med två raka segrar sikta uppåt - men hur långt räcker det?
  2018-09-10 18:27:00

  Spelarbetyg: "Stora parader på svåra avslut"
  Örgryte Andra raka ÖIS-segern, även om spelet denna valsöndag inte alltid var det vackraste i mötet med Öster. Så här presterade ÖIS-spelarna.
  2018-09-09 20:42:00

  ÖIS drog längsta strået i anrika mötet
  Örgryte ÖIS tog sin andra raka seger när laget besegrade Östers IF efter sent mål av lagkaptenen Daniel Paulson.
  2018-09-09 20:05:00

  Inför ÖIS-Öster: ÖIS vill fortsätta på det vinnande spåret
  Örgryte En mycket efterlängtad seger borta mot Gefle senast. I dag är det ny chans för Rödblått att ta ännu en seger då Öster kommer på besök.
  2018-09-09 01:02:00

  Lirarbloggen: "Det går att andas igen"
  Örgryte
  2018-09-07 17:00:00

  Ervik förlänger med Sällskapet
  Örgryte Efter Daniel Paulson, Gustav Ludwigson och Stojan Lukic blir Danny Ervik nästa spelare att, under de senaste månaderna, förlänga kontraktet med ÖIS. Backen har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt.
  2018-09-05 16:07:08

  Spelarbetyg: "Pigga ben och spelar med självförtroende"
  Örgryte Örgryte tog en minst sagt efterlängtad seger när de besegrade Gefle IF under tisdagen.
  2018-09-05 12:20:00

  Dystra sviten bruten - ÖIS vann i Gävle
  Örgryte 11 matcher. Så länge gick ÖIS utan seger. Men på måndagskvällen blev ÖIS ett vinnande lag igen när man slog Gefle med 1-0.
  2018-09-04 21:26:00

  Inför Gefle IF - ÖIS: Dags att bryta trenden
  Örgryte På tisdag kväll möter Örgryte bottenlaget Gefle IF och det är hög tid att bryta den negativa trenden.
  2018-09-03 18:04:25

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Svensk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
  #273: Svenskkollen
  FanRadio:   #273: Svenskkollen
  Allt från premiäromgången
  Är Pep Guardiola på väg hem?
  Halmstad höll undan
  Fotboll:   Halmstad höll undan
  Platt fall för Vänersborg i Vetlanda
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies