fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 80590 | Inloggade: 238 | Antal medlemmar: 183445
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Ekonomi, pyroteknik, sociala medier och Johan Elmander - allt diskuterades på medlemsmötet
  Lokalen på ÖIS-gården var fylld till sista plats under onsdagens informationsmöte.

  Ekonomi, pyroteknik, sociala medier och Johan Elmander - allt diskuterades på medlemsmötet

  I en fullsatt lokal hade ett 40-tal medlemmar samlas för att ta tempen på både förening och styrelse. Svaret är att ÖIS inte lider av någon dödlig sjukdom. Men kanske en lättare förkylning. Medicinen är en budget i balans och en långsiktig strategi för att nå Allsvenskan.

  Under nästan två timmar diskuterades det mesta som händer i Sällskapet.

  Lukas Lundstedt, ansvarig för ekonomin i styrelsen berättade att styrelsen för året budgeterat med att gå 1,5 miljoner kronor plus. Tyvärr har man fått revidera målet, och i dagsläget ser det istället ut som att man kommer göra ett nollresultat.

  Visserligen har man nått upp till sin målsättning både gällande intäkter från årskorten och från derbymatcherna. Men istället är det sålda lösbiljetter som är det stora problemet. Det är bara i matcherna mot Ängelholm och Dalkurd som ÖIS nått upp till budgeterade intäkter.
  Även partnerförsäljningen har gått sämre än väntat, och är den största orsaken till att budgeten inte går ihop.
  Samtliga av sommarens nyförvärv har finansierats av externa pengar, och påverkade inte budgeten alls.

  Sportsligt berättade Joacim Nordh, ordförande i ÖIS, att han tyckte att säsongen är godkänd hittills. Målsättningen är att klara sig kvar och etablera ÖIS i superettan, för att under nästa år bli ett topplag. Långsiktigt är strategin att bli allsvenska igen, men Nordh berättade vidare att han hellre såg att det tog ett år extra, framför att nå målet för tidigt på bekostnad av en ekonomi i obalans.

  Styrelsens sätt att kommunicera med sina supportrar kom också upp. Thomas Munther, ansvarig för supporterfrågor i styrelsen, berättade att styrelsen valt att backa från sitt beslut om att inte längre låta Inferno Örgryte och Östra Stå ha tillgång till sitt förråd på Gamla Ullevi. Efter ett möte mellan ÖIS SLO och företrädare för Östra Stå och IÖ kunde man nå en lösning där förrådet fortsatt kommer stå till supportergruppernas förfogande, men endast under på förhand uppbokade tillfällen.
  Munther erkände också att sättet man valde att kommunicera ut det första beslutet på inte var vidare bra. Skulle något liknande ske framöver kommer detta istället tas på ett möte med berörda parter.

  Kvällens klart hetsigaste debatt skedde väldigt väntat när pyroteknikens varande eller inte kom upp.
  Det blev tydligt att bland kvällens deltagare var styrelsen, samt den äldre delen av publiken motståndare till bengaler, medan det yngre gardet var för pyroteknik.
  Det förstör för ÖIS, är olagligt och skrämmer bort åskådare var argumenten som lyftes bland nejsidan.
  Ja-sidan däremot hade svar på tal och tyckte att ÖIS istället för att elda på negativa känslor angående pyroteknik borde informera om att det inte längre är några böter för klubben på grund av bengalbrännandet, att det är ofarligt för publiken, samt att det inte finns någon logik i att bengalerna skrämmer bort åskådare då Hammarby, med allsvenskans högsta publiksnitt någonsin, bränner mest bengaler av samtliga klubbar i högsta serien.
  Föga förvånande nåddes ingen konsensus utan man fick avbryta diskussionen och enas om att man var oense.

  Supporterengagemanget fick även mycket beröm. Men styrelsen önskade att engagemanget kunde kanaliseras åt vad de beskrev som ”rätt håll”.
  För att kanalisera engagemanget åt nämnda håll, har föreningen inlett ett värdegrundsarbete.

  Dan Jonsson, som tillsammans med Mats Thorsson, är ansvarig för marknadsfrågor i styrelsen, avslöjade vad som kan bli en spännande nyhet inför nästa säsong.
  Man har startat igång en partnerallians som man gett namnet ”Sällskapet till Allsvenskan”. Tanken är att flera stora sponsorer ska ingå i detta sällskap. Följden av det kommer, om bitarna faller på plats, bland annat bli en betydligt renare matchtröja till nästa säsong, då sponsorerna skulle ge upp kravet att synas på tröjan. Istället ska något av ÖIS sociala projekt exponeras. Dan Jonsson var dock väldigt tydlig med att poängtera att det absolut inte är klart, utan ännu bara en förhoppning inför 2017.

  ÖIS bristande förmåga att locka åskådare till sina matcher kom också upp. Dan Jonsson, som fick mycket utrymme, berättade att styrelsen precis beslutat att starta en ”publikgrupp” där han skulle agera moderator. Syftet med gruppen är att hitta nya vägar att få åskådare till hemmamatcherna.

  På samma tema diskuterades det länge om ÖIS bristande närvaro på sociala medier. Engagerade deltagare undrade hur man tror sig kunna locka folk till hemmamatcherna om de inte marknadsförs. En stark önskan som lyftes fram bland supportrarna på plats, var att ÖIS skulle bli bättre på att använda sociala medier. Styrelsen erkände efter en längre diskussion att detta är något klubben kan behöva lite hjälp med.

  Inför nästa säsong vill klubben komma igång med sin årskortsförsäljning redan i november. Planerna hade dock redan stött på lite patrull, då Got Event precis skaffat ett nytt biljettsystem som styrelsen inte tyckte lämpade sig för årskortsförsäljning. Innan den frågan var löst ville man inte börja sälja årskort.
  Detta var något som flera mötesdeltagare ifrågasatte. Deras poäng var att ÖIS som förening äger frågan om årskortsförsäljning, och att det måste gå att sälja årskort fram till dess att ÖIS var nöjda med biljettsystem.

  Karl Corneliusson, sportsligt ansvarig styrelsemedlem, nämnde inga namn, men berättade att diskussioner om kontraktsförlängningar med spelare har inletts, medan andra spelare redan fått veta att de inte kommer få förlängda kontrakt. Även samtal med spelare i andra klubbar hade påbörjats.

  Det rimliga i att skriva ett treårskontrakt med Marcus Lantz mitt under en pågående förlustsvit kom också upp på tal. Corneliusson gav Marcus Lantz sitt fulla förtroende, och att man i styrelsen vill jobba med kontinuitet på tränarsidan. Skulle ÖIS ramla ur Superettan lät Corneliusson meddela att det i kontrakt ofta skrivs klausuler som reglerar ett sådant scenario.

  Och så pratades det naturligtvis Johan Elmander.
  Karl Corneliusson förklarade att bollen just nu låg hos Elmander själv. Senast på fredag är han tvungen att bestämma sig för om han ska överklaga beslutet att inte låta honom få någon dispens.
  Om Johan Elmander inte överklagar beslutet finns ändå chansen att han kommer att spela i ÖIS kommande säsong. Enligt Corneliusson finns det nämligen ett önskemål om just detta från både Elmander själv och klubben. Fortsättning lär följa.

  På temat återvändare kom även Markus Allbäcks namn upp. Det är ett namn som det pratas om i styrelsen, men i dagsläget finns inte ekonomin för att erbjuda honom någon roll i föreningen.
  Han var dock väldigt välkommen att engagera sig ideellt.

  En annan Allbäck, Niklas, akademichef på ÖIS-gården, berättade om klubbens ungdomsverksamhet.
  Senast 2018 ska både U17 och U19 spela i landets högsta serie. 2020 ska ÖIS akademi vara topp två i Göteborg.

  Konstgräset kommer äntligen anläggas på ÖIS-gården. Redan nästa vecka kommer man sätta igång med projektet. När arbetet är klart kommer man bland annat kunna spela 2017 års försäsongsmatcher på gården.  

  Sammanfattningsvis kan sägas att styrelsen själva tyckte att det varit en utmaning att sköta föreningen under sitt första år som fristående sektion. Däremot är de väldigt nöjda med riktningen föreningen rör sig mot. Bland medlemmarna kunde man ana en stark frustration med hur saker och ting skötts i Sällskapet under året som gått. Mängder av synpunkter dök upp som ifrågasatte varför klubben inte gjorde på ett visst sätt. Frågorna följdes oftast upp med tips från medlemmarna om hur de tyckte att styrelsen bäst skulle lösa problemen. 


  12 KOMMENTARER      4293 VISNINGAR
  MARTIN PETTERSSON
  2016-09-15 10:06:00


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  Göran:
  Tack för en mycket bra artikel!!


  Tumme upp 2016-09-16 17:25:35
  Bosse:
  Mycket bra redogörelse för mötet! Tack!
  3 Tumme upp 2016-09-16 09:45:47

  MJ#10:
  Stort tack för en bra artikel. Finns mycket att arbeta med men jag känner ändå att vi på något sätt är på väg åt rätt håll. Känns inte psykologiskt smart att redan ha berättat för vissa spelare att de inte är önskvärda. Kan i alla fall aldrig vara positivt. Bättre tiga tills säsongen är över.
  Postat via SvenskaFans-appen
  3 Tumme upp 2016-09-15 19:49:43
  Anders:
  Tack för en välskriven sammanfattning!
  1 Tumme upp 2016-09-15 18:34:35

  Johan:
  Välskrivet!! Tack för texten. Stämmer det att naturgräsplanen får konstgräs och att JM-vallen är vår enda naturgräsplan? Kommer den isåfall att rustas upp?
  1 Tumme upp 2016-09-15 14:10:30
  För en ljus ÖIS-framtid:
  Bra skriven text och info. Kul att det skrivs här igen!
  1 Tumme upp 2016-09-15 13:59:19

  Oskar Ängermark:
  Snyggt och bra sammanfattat, Martin! Såg dock att ett litet fel smugit med, tror jag. Det är inte Gotevent som skaffat nytt biljettsystem utan SEF, som vill centralisera mer av verksamheten i S1 och AS. Jag kan själv ha missuppfattat det men vill gärna minnas att det är så det är sen tidigare diskussioner jag deltagit i gällande ämnet.
  1 Tumme upp 2016-09-15 13:22:11
  Ayatolla:
  Tack för rapporten, mycket läsvärt för oss som inte hade möjlighet att närvara.
  5 Tumme upp 2016-09-15 12:58:18

  Rödblå gubbe:
  Tack för en mycket bra genomgång om vad som sades på mötet. Så roligt att det börjar skrivas på denna sidan igen.
  3 Tumme upp 2016-09-15 12:11:24
  Doria:
  Bra rapport! Stort tack!
  3 Tumme upp 2016-09-15 10:57:34

  Aílton den allsmäktige:
  Med tanke på att klubben redan publicerat en önskan om hjälp med kommunikationen verkar mötet ändå varit ganska konstruktivt.
  3 Tumme upp 2016-09-15 10:38:05
  Franck:
  Tack för en väldigt välskriven sammanfattning!
  5 Tumme upp 2016-09-15 10:23:14

  ANNONS:

  Fler artiklar om Örgryte

  Silly Season 18/19: sammanställning
  Örgryte ÖIS 2018 var positivt på många sätt, där fjärdeplatsen i Superettan var klubbens bästa placering på nio år. Nu rustas det inför ett 2019 med hopp om ännu mer. Här sammanställer vi samtliga bekräftade övergångar, samt redaktionens Silly Season-texter.
  2018-12-10 12:20:00

  Brorsson till ÖIS – med allsvensk rutin
  Örgryte ÖIS är ett namn närmare en full trupp inför 2019. 21-årige Freddie Brorsson, närmast i Allsvenskan med Trelleborg, presenterades på fredagen.
  2018-12-07 18:22:00

  Klart: Diego Montiel lämnar Sällskapet: "Forza ÖIS"
  Örgryte Det har varit höstens stora följetång. Stannar Diego Montiel i ÖIS - eller lämnar han? Idag kom svaret: Han lämnar. – Tyvärr tackade han nej till vårt erbjudande i veckan, säger klubbchef Niklas Allbäck till ÖIS hemsida.
  2018-12-06 11:43:00

  Spelarbetyg 2018: Mittfältare & anfallare
  Örgryte Med säsongen 2018 bakom sig är det nu dags att titta tillbaka, och betygsätta. Här kommer redaktionens säsongsbetyg på Rödblåtts mittfältare och anfallare 2018.
  2018-12-04 20:00:00

  Spelarbetyg 2018: Målvakt & backar
  Örgryte Med säsongen 2018 bakom sig är det nu dags att titta tillbaka, och betygsätta. Här kommer redaktionens säsongsbetyg på Rödblåtts målvakter och försvarare 2018.
  2018-12-03 19:22:00

  ÖIS mot SM-vinnare och superettanlag i cupen
  Örgryte Tidigare idag lottades svenska cupen - det står nu klart att ÖIS får möta två superettanlag i Norrby och J-Södra, och SM-vinnande AIK.
  2018-12-03 14:47:48

  Niklas Allbäck i lång intervju: "Ynnest att jobba för den klubb jag älskar mest"
  Örgryte ÖIS säsong 2018 blev bättre än vad de flesta trodde - den resultatmässigt bästa säsongen sedan 2008. Nils Cedman träffade Niklas Allbäck och pratade om säsongen som gick och vad som väntar härnäst för ÖIS. – Jag har absolut en förhoppning om att vi ska vara med och konkurrera nästa år, säger Allbäck.
  2018-11-29 16:00:00

  Lirarbloggen: Omfamnar den lokala satsningen
  Örgryte Tankarna kring Örgrytes rivstart på transferfönstret där klubben satsar på lokala namn. En satsning som omfamnas med en positiv, och optimistiskt känsla inför framtiden.
  2018-11-23 19:00:00

  Klart: Målsprutan till ÖIS – liksom mittbacken
  Örgryte Det börjar nästan bli en vana nu. Ny dag - nya sillyrykten kring ÖIS. Sent i natt kom fotbolltransfers.com med uppgifterna om att årets stjärnskott i Göteborgsfotbollen, anfallaren Fredrik Zanjanchi, som nyligen provspelade för Häcken, ansluter till ÖIS. Även mittbacken Oliver Stanisic från Varbergs BoIS ryktas vara klar.
  2018-11-21 10:37:00

  ÖIS rensar i spelartruppen - åtta spelare lämnar
  Örgryte ÖIS storstädar i truppen inför nästa säsong. Idag blev det bekräftat att totalt åtta spelare har gjort sitt i Rödblått för den här gången.
  2018-11-19 12:54:53

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Svensk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
  Besic höll inte nerverna i schack
  Stamkos med hattrick mot Rangers
  Sydamerika visade upp sig
  Liverpool har kniven mot strupen
  Champions League:   Liverpool har kniven mot strupen
  David Fällman kommer på besök
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies