fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 87860 | Inloggade: 233 | Antal medlemmar: 183764
  START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Gefle IFs klubbdirektör ”Fallet kan innebära ännu en nedflyttning”
  "Nisse Nilsson tränar med oss och gör det då vi bedömer att han är intressant som en framtida spelare."

  Gefle IF:s klubbdirektör: ”Fallet kan innebära ännu en nedflyttning”

  För snart en vecka sedan blev det klart att Gefle IF:s ras från Allsvenskan till Division 1 var verklighet. I en lång intervju med SvenskaFans berättar David Norell Hussein om vad nedflyttningen till Division 1 innebär i pengar, om träffen med licensnämnden och om bolagiseringen som avbryts.
  – Vi kom inte upp i dom nivåer som krävs, säger han.


  Den sista tiden har varit tuff om man tittar med himmelsblåa Gefleögon. För knappt en vecka sedan blev det helt klart att Gefle IF åker ur Superettan som därmed konstaterar raset från Allsvenskan till Division 1 på två säsonger. Dessutom berättade klubben så sent som i tisdags att man inte kommer att genomföra den tänkta bolagiseringen, men istället låta de som ville köpa aktier att bli ”supportersponsorer”. Som om inte det vore nog har Gefle IF även blivit tillkallade till en träff med Svenska elitlicensnämnden angående ekonomin.
  – Det känns såklart väldigt tråkigt. Samtidigt får man inte gräva ner sig utan fortsätta jobba framåt.
   
  Gefle IF har nu åkt ut ur från Allsvenskan till Division 1 på två år, även fast du bara varit med det här året så måste det väl kännas som ett stort misslyckande?
  – Elitfotboll är komplext med många faktorer som påverkar vilket resultat du till slut når. Samtidigt väldigt enkelt där placeringen efter trettio omgångar är resultatet av det arbete som har gjorts innan och under säsongen. Åker man ur en serie är det såklart ett tecken på att man inte varit tillräckligt bra som helhet och därmed ett misslyckande.
   
  Division 1 innebär även stora ekonomiska förluster. Berätta lite snabbt och enkelt vad som försvinner.
  – Centrala medel via SEF (sponsoravtal, TV-avtal, Tipselitmedel) samt att vi räknar med negativ påverkan på lokal sponsring och publikintäkt. Det blir även sämre förutsättningar för spelarförsäljningar.
   
  Vad innebär de här ekonomiska förlusterna för er redan dåliga ekonomi?
  – Att vi behöver kapa kostnader med cirka femtio procent, vilket innebär omkring 12 miljoner.
   
  Enligt Svenska Fotbollförbundets licensnämnd måste en klubb ha positivt eget kapital för att få spela, annars kan klubben bli degradera. Så sent som i vintras var GIF Sundsvall hotade av degredering till Superettan av den anledningen. Nu är det Gefle IF:s tur att få träffa licensnämnden. Vad innebär träffen med svenska elitlicensnämnden?
  – De har framförallt uttryckt oro över vår ekonomiska status och vill se en garanti på att vi kan säkerställa drift under hela 2019.
   
  Kan ni bli degraderade ytterligare till Division 2?
  – Om vi tvingas in i en rekonstruktion är fallet så enligt Svenska fotbollförbundets tävlingsbestämmelser.
   
  Vid en nedflyttning väntar alltid stora spelarflykter, se bara när Gefle IF åkte ur Allsvenskan 2016 och flera stora namn som till exempel Johan Bertilsson, Simon Skrabb och Andreas Andersson lämnade. Nu väntas det bli ungefär likadant när Gefle IF har trillat ur Superettan. Enligt Norell Hussein har man i alla fall börjat med kontraktsförhandlingar.
  – Det är en process som är startad i och med att vi nu vet vilken serie vi kommer spela i nästa år.
   
  Vad har ni att locka med nu när ni spelar i Division 1?
  – Gefle IF är en attraktiv klubb med gott renommé, bra erfarenhet av elitfotboll och konkurrenskraftiga förutsättningar runt omkring. Inte minst med våra faciliteter. Vårt geografiska läge med närhet till Stockholm och att Gävle har en enklare bostadsmarknad är även fördelaktigt. I division 1 är det även bra att vi har ett stort lokalt företagsnätverk som kan hjälpa oss med övrig sysselsättning för spelarna.
   
  När börjar ni aktivt leta efter spelare och när tar ni kontakt med dom?
  – Det är en process som i stort sett är levande hela året, men innan vi erbjuder något konkret behöver vi utgå från status på befintliga kontrakt i truppsammansättningen.
   
  Vem är det som tar kontakt och scoutar spelarna?
  – Gefle IF tar kontakt med spelarna, deras nuvarande klubb eller representant när vi bedömer att spelaren är intressant. Vi jobbar med olika intressenter och kontakter för att ta in prospects.
   
  Nisse Nilsson från Valbo FF har tränat med er, är han aktuell?
  – Nisse Nilsson tränar med oss och gör det då vi bedömer att han är intressant som en framtida spelare.
   
  I tisdags meddelade Gefle IF att det tänkta aktiebolaget avbryts på grund av för dåligt intresse, de som har anmält sitt intresse för att köpa aktier erbjuds att bli ”supportersponsorer”.
  – Ja, vi gör det för att vi helt enkelt gör bedömningen att vi inte kommer nå upp i de nivåer som krävs. Ta oss igenom bolagsprocessen, från att första idén kom till att ni kände att det måste avbrytas. Bolagsprocessen började i våras och många kontakter togs för att känna av intresset. Det började väldigt lovande de två första veckorna. Men när vi märkte att intresset bland de investerare som skulle göra skillnad för helheten minskade sina tänkta insatser eller rent av valde att avstå, allt eftersom dom sportsliga resultaten blev sämre, förstod vi att det skulle bli alldeles för svårt att nå hela vägen.
   
  Vad innebär supportersponsringen?
  – Det innebär att de som anmält sig för teckning i bolaget främst gör det för att stötta Gefle IF i en mycket svår tid, och då vill vi givetvis erbjuda ett nytt upplägg. Alternativet vore att tacka nej till kapital när vi behöver det som mest. Med detta upplägg kan man som supporter och privatperson fortfarande göra en punktinsats som har stor betydelse. En ny inkomstkälla för klubben utöver företagssponsorer, medlemmar, avgifter och publik. Får vi bra genomslag och respons kan vi fortsätta och utveckla konceptet vidare.
   
  Det betyder väl att Gefle IF fortfarande är 100% ägd av sig själv?
  – Ja, Gefle IF FF är fortfarande en medlemsägd ideell förening.
   
  Hur länge har den här idén varit aktuell?
  – Vi hade den på bordet tidigt i år när vi diskuterade olika varianter, och den kom upp igen nu när vi värderade olika alternativ.
   
  VARFÖR ska man bli supportersponsor till Gefle IF?
  – Av precis samma huvudanledning som bolagiseringen. Gefle IF är viktigt för så många och är i en kritisk situation där vi behöver extern finansiell hjälp för att komma på banan igen, så vi kan fortsätta vårt arbete med att på sikt leverera fotbollsfester och stolthet till Gävleborna. Som supportersponsor har man en lika viktig roll som våra företagssponsorer.
   
  Ni har en dålig ekonomi, är ni konkurshotade?
  – Vi har gjort stora framsteg vad gäller likviditeten och hotet har lyckligtvis minskat och skjutits på någon månad framför oss. Alternativet om rekonstruktion finns dock kvar men det är såklart absolut ”worst case” som vi vill undvika i allra högsta grad. Det innebär bland annat att vi degraderas ytterligare en division. Om vi lyckas få effekt av supportersponsorskap, tillsammans med andra åtgärder, kommer vi kunna undvika det.
   
  Hur många nollor minus kommer det att så vid årsmötet?
  – Vi är ännu inte klar med prognosen men det pekar mot ett par miljoner i underskott. Som ett exempel på våra utmaningar hade vi en total bruttointäkt senaste matchen på cirka 25 000, och det täcker inte ens hyran.
   
  Har du någon hälsning till fansen?
  – Just nu är det smärtsamt, men håll ut och ge oss tid så kommer vi komma tillbaka ännu starkare. Gefle IF ska konkurrera genom att vara en lagmaskin och det inkluderar även alla supportrar. Vårt arbetssätt måste vara långsiktigt, noggrant och metodiskt då vi inte som många andra klubbar har starka finansiärer i ryggen. Det är ”the Gefle way to do it”. Det gav oss framgångar historiskt och kommer vara receptet framöver för att nå resultat.


  0 KOMMENTARER      2027 VISNINGAR
  HUGO ÅDVALL
  hans@hanscarstensen.se
  2018-11-09 09:21:21


  ANNONS:

  Fler artiklar om Gefle

  Grace Tanda klar för Gefle IF!
  Gefle Gefle IF:s herrar tar ett steg ner i divisionerna. Förhoppningsvis för att bygga något nytt och för att ta klivet uppåt igen så småningom. Lagbygget tog ett steg i rätt riktning på onsdagen när Grace Tanda (senast i BK Forward) valde att skriva på kontrakt för Gävlelaget. Tanda gjorde 13 mål i Norrettan 2018. Alla 13 mål var spelmål. Här nere finns en sammanställning av Gefle IF:s Silly season.
  2019-01-15 17:28:00

  Geflepodden #116 med Anders ”Dojan” Nilsson: ”Alkoholen fick grepp om mig”
  Gefle På 1990-talet var Anders ”Dojan” Nilsson en av Allsvenskans mest lovande spelare. Han var målskytt och genombrottsspelare med en magisk vänsterfot. I Geflepodden ser han tillbaka på den kaotiska tiden i Djurgårdens IF, Gefle IF, Halmstads BK och Västerås SK, som kantades av mål och segrar, men också av sönderrivna tröjor, utkastade fönsterrutor och meningsskiljaktigheter med tränare.
  2019-01-14 18:21:00

  Geflepodden #115: Allsvenskans 20 bästa + snack med ”Mackan” och ett nyförvärv
  Gefle Vilka är Allsvenskans och Superettans 20 bästa spelare? Vilka är de två bästa tränarna i respektive serie? Josef och Hasse gör var sin lista och jämför. Och vilka nyförvärv finns lediga på marknaden? Vi gör en gedigen genomgång. Slutligen, Hugo Ådvall intervjuar Gefle IF:s herrtränare Marcus Bengtsson och nyförvärvet från Mjällby, Axel Norén. Hur kommer det sig att han överger det nyblivna Superettanlaget för Gefle IF?
  2019-01-07 07:42:13

  Intervju med målkungen: "Vi ska etablera oss som en bra division 1-klubb!"
  Gefle Under torsdagseftermiddagen kickade Gefle IF:s herrar igång säsongen 2019. Nyförvärvet och skyttekungen från tvåan, Nisse Nilsson, fanns inte med på träningen men Nisse säger till SvenskaFans Hugo Ådvall att han är väldigt redo och taggad på division 1-säsongen 2019. Och han svarar också på vilken spelare han tycker att GIF borde prioritera att värva. – Utifrån hur truppen ser ut nu så skulle jag nog välja en bra forward.
  2019-01-06 15:34:14

  – Nedflyttningen ger oss också möjligheter, säger Gefle IF:s ordförande
  Gefle Hon har nu varit ordförande i snart ett år, och om allt går som det ska så väljs hon om några månader till ordförande för 2019. I en lång intervju med SvenskaFans Hugo Ådvall besvarar Malin Rogström frågor om bland annat ekonomin, spelarförsäljningarna, årsmötet och om en sportchefsrekrytering är aktuell. – Nedflyttningen ger oss också möjligheter, säger Malin Rogström. Vi kan få ihop föreningen och bygga från grunden.
  2019-01-01 12:34:24

  Geflepodden #114: Sveriges yngsta elittränare + derbysnack
  Gefle I årets sista Geflepodden pratar vi med Sveriges yngsta elittränare, William Lundin. När Poya Asbaghi gick till Blåvitt, Johan Mjällby till Gefle IF, Tor-Arne Fredheim till Västerås SK– då fick plötsligt 26-årige Lundin chansen som huvudtränare i FC Trollhättan. Och som han tog den! Hur mycket har pappa Stefan Lundin betytt? Dessutom uppsnack inför derbyna mellan GIF och Sandvikens IF. Plus en Gefleanalys av Andreas Ström och Hasse Carstensen.
  2019-01-01 12:14:01

  Geflepodden #113: Julquiz med Jimmy Morén – vinn Nivas signerade bok!
  Gefle I juldagens Geflepodden snackar Josef och Hasse med journalisten Jimmy Morén, grundaren av Gefle 4-4-2, en databas med statistik över Gefle IF. Vi tittar tillbaka på GIF:s resa genom seriesystemet sedan klubbens bildande 1882, och enligt statistiken kommer det att vända uppåt snart. Jimmy Morén bjuder även på ett julquiz. Den lyssnare som får flest rätt svar vinner Erik Nivas bok ”Jag är fotboll”, speciellt dedikerad av Niva till Geflepoddens lyssnare.
  2018-12-25 09:55:52

  Geflepodden #112: ”När Pelle Olsson gick så lämnade han kvar ett spöke”
  Gefle Den sista Geflepanelen försöker spå in i 2019 och värdera styrkor och svagheter med den trupp som herrarnas A-lag har för tillfället. Men vi börjar med att analysera David Fällmans uttalande i förra podden, där han ansåg att Roger Sandberg inte fick fria händer att spela sin fotboll, och Jesper Björkmans uttalande i #107 om att Gefle IF borde ha spelat Johan Mjällbys fotboll istället för Poya Asbaghis. Samtalsledare: Hasse Carstensen
  2018-12-20 10:11:27

  Geflepodden #111: David Fällman äter middag med Löf och Ström
  Gefle I nya Geflepodden öppnar vi upp portarna för sjätte avsnittet av Middag med Löf och Ström. Denna gång äter man middag med David Fällman, den förre Geflekaptenen som efter några år i Kina hamnade i Bajen och fick bevisa för en storpublik vilken hög klass han håller. Fällman avslöjar att han hoppades att Bajen skulle höra av sig medan han var i Kina, vilka spelare som han tycker varit bäst i Bajen och vad han lärde sig i Gefle IF.
  2018-12-10 14:18:41

  Geflepodden #110: Sorgearbetet måste avslutas, framtidsarbetet ska börja!
  Gefle I nya avsnittet av Geflepodden träffar vi nyförvärvet Isac Rojas som berättar varför han valde Gefle IF före Sandvikens IF, varför han lämnade Arameisk Syrianska, vad som krävs för att vinna en serie med mera. Därefter snack med Gefle Dagblads/Arbetarbladets krönikör Stisse Åberg som har förståelse för alla Gefleiters sorgearbete, men som menar att det nu är dags att blicka framåt.
  2018-12-05 14:12:19

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Svensk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US | FORUM | BETTING
  Christian Eriksen på radarn
  Så lottades CL:s åttondelsfinaler
  Villas segerrad är bruten
  Tre regntunga poäng för Napoli
  Vem är bäst genom tiderna?
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM Prylhörnan Casinokollen Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies