fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher VM 2018 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
START  Fotboll: SILLY SEASON | VM 2018 | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US | BETTING
Medlem
Besökare: 33725 | Medlemmar: 182151

Kom ihåg mig
3 - Norrlandsfönstret möter... Erik "Pirkt" Löfgren

3 - Norrlandsfönstret möter... Erik "Pirkt" Löfgren

Efter del 2 kommer givetvis del 3, och denna gång har vi fått en pratstund med Erik Löfgren som är personen bakom webbportalen pirkt.se. På Pirkt så delar Erik med sig av sina iakttagelser på ett humoristiskt sätt, men framförallt så skriver han om laget som vi alla älskar. Med träffsäkra analyser och metaforer som ofta får en att skratta högt så är det en av få bloggar jag läser kontinuerligt. Här kommer därför veckans frågor och svar.

1. Lars Nylin skrev att han "är extremt nyfiken på vem den private Erik Löfgren är. Var han får energin, och humorn, ifrån." Så hur skulle du svara på den frågan?
– Hehe, det var… roligt men överraskande att höra. Jag satt ju senast förra helgen – när vi åkte för att heja fram Giffarna till en turlig bortapoäng mot Dalkurd i Gävle – tillsammans med denne genomtrevlige Lars Nylin och söndagsslafsade i mig en kebabtallrik, rejält däven efter en yvigare lördag: sällsynt skört vidöppen för alla typer av frågor av privat och personlig karaktär. (Rent generellt tycker jag väl att folk borde vara mindre intresserad av just min privata person än typ alla andras, i och med att jag är den enda vuxna människa i min närhet som har en aktiv webbportal där jag i viss mån fläker ut mitt privatliv.)

Hur som helst: jag får energi till att skriva – om Giffarna och annat – utifrån att skrivandet nog är den roligaste syssla jag känner till, när det väl flyter på och man känner att man har någonting att säga. Och humorn… jag tror nog att väldigt många har ett bättre och rappare humoristiskt sinne än mig – men att jag är en av få som tar chansen att försöka skriva in varje ++-spaning in i www-evigheten (eller till dess att min Wordpress kollapsar av bristfälligt underhåll). Om jag snabbt ska psykoanalysera mig själv så kommer kanske min vilja att smattra ut roliga spaningar ifrån att jag var ganska blyg som barn och att huvudet därför blev till en veritabel tryckkokare av halvdana spaningar och kommentarer till dess att jag hittade skrivandet som någon sorts ventil. Nu när jag inte längre är blyg utan ++-spanar hål i huvudet på alla som vill lyssna så är skrivandet mest… roligt, för att jag genom alla år med tunghäfta tids nog har lärt mig att skriva.

Långt det blev, direkt. Nämnde jag att jag har en portal där jag skriver om mig själv i tron om att folk är intresserade och vill läsa?  

2. Vi är många som följer ditt skrivande på din portal. Hur började du med skrivandet och vad känner du att du fått ut av din portal?
– Vad roligt att höra. Jag började verkligen jättetidigt. Jag skrev nästan om varje GIF-match även på den tiden när verkligen ingen verkade läsa och slutade sedan inte ens skriva när jag själv kom upp i a-laget i en för klubben unik roll som kombinerad bussåkare, bänkutfyllare och ”förlåt för att hemsidan är så dåligt uppdaterad men den här killen hänger med i a-laget och skriver om det som händer”-skribent. Jag har skrivit så hemskt många dåliga texter om Giffarna – alltså helt bisarrt dåliga, hemska, missvisande, rent felaktiga – men nu känner jag att jag börjar kunna skriva bra om Giffarna och att en liten skara människor verkar uppskatta det. Ibland, som när jag åkte hem och skrev en del inför den här säsongen, så får jag ut uppmuntran nog att fortsätta en hel GIF-säsong till.

3. Vilket GIF-relaterat inlägg är du mest nöjd över att ha skrivit?  
– Oj. Svårt. Jag brukar aldrig gå tillbaka och läsa sånt jag har skrivit (det borde jag bli bättre på – jag vet att det är så man utvecklas, men det är bara så kväljande jobbigt att läsa sina styltiga formuleringar). Men… jag tror jag satte fingret på en känsla efter 5–0-segern mot ÖFK, försommaren 2016. Men det hade väl i och för sig alla kunnat göra. Och känslan var fel: Sundsvallsborna har inte alls slutit upp bakom klubben. Men själva texten hade kunnat vara bra, tror jag, om bara historien gett mig rätt. Det är åtminstone åt det hållet jag skulle vilja skriva oftare: att inlägget inte bara handlar om 90 minuter utan även några roliga detaljer (jag tror jag höll på att åka på en trynstöt på E-Street?) runtikring.

[Reds. anm. ifall du vill läsa inlägget som Erik pratar om så hittar du det på http://pirkt.se/?p=7464]

4. Vi har förstått att du skickade ner ÖFK en division med en hemåtnick. Var det Giffaren i dig som undermedvetet såg till att göra det eller vad känner du egentligen för våra grannar i väst? Och vad tror du om de senaste nyheterna gällande Kindberg?
Hehe, nej, det var snarare ett mål symptomatiskt för den tidens icke-Arsenal-mötande ÖFK. En inlånad klyktattare som tog ett gravt felbeslut i kombination med en egentlig vaktmästare till tredjemålvakt som brast i kommunikationen. Jag tycker att det är häftigt att en sådan klubb, som jag alltså knoppade ner i fjärdedivisionen, kan klättra till att utmana toppen i allsvenskan och slå ut turkiska och tyska storklubbar ur Europa League. Det kräver en hel del, förstås – men ingenting av det är egentligen saker som inte skulle kunna appliceras på GIF Sundsvall. ÖFK har tagit in en tränare vars idéer de trott hundraprocentigt på, de har scoutat bäst i Sverige i flera år och de har haft en väldigt tydlig vision som förening.

Sedan misstänks det ju nu att det kan ha förekommit ekonomiskt fiffel, vilket vore tråkigt: man önskar ju att det bara är tre ovannämnda faktorerna är de enda som tagit dem till toppen. Jag vet inte mer än någon annan om Kindberg-nyheterna. Själv är jag mest tacksam för att Skatteverkets mellannorrländska sökljus verkar vara riktat åt ett annat håll nu när jag ska försöka lämna in min F-skatte-deklaration så rättrådigt som möjligt med mina begränsade redovisningskunskaper.

5. Vad finns det för värde för en stad att ha ett fotbollslag i hösta serien? Vad är samhällsnyttan av Giffarna för att motivera att lägga pengar på laget istället för på "vård och omsorg"? 
– Jag är absolut ingen expert på kommunala budgetar, men nog finns ett stort värde. Jag tror utan tvekan att ”Giffarna” är ett av Sundsvalls absolut starkaste varumärken. Däremot säger jag verkligen inte att det i sig bör berättiga några pengar som tas från andra kommunala budgetar – och jag förstår helt klart att Sundsvalls kommun vill hålla hårt i sponsringspolletterna efter att ha blivit näbbdragna av Dragons-ledningen tidigare.

Dock satt jag och filade på ett inlägg (som kanske kommer) om att jag tycker att Giffarnas ekonomiska misslyckande dömts ut lite väl hårt av lokalpressen kontra Timrå IK – som ju faktiskt räddats av Timrå kommun via ett sånt där luddigt arenaköp (som väl sällan är de allra bästa kommunala investeringarna?). TIK hängde ju mot Kronofogdens rep senast sommaren 2017 (efter den kommunala räddningen!) – men de ekonomiska bryderierna verkar helt ha glömts bort när det specialchartras plan i jakten på en SHL-plats. Intill artiklarna om den lyxiga reselösningen finner man snarare lokaltidningskrönikor om att ”Sundsvall behöver Timrå IK i SHL!”. Giffarna, däremot, borde enligt den samlade mediebilden (jag tror att alla från ledarskribenter till allmänreportrar till sportreportrar har fått krönikera sitt) i princip klappa ihop verksamheten på grund av sin ekonomiska naivitet.

Det är rätt svårt att bedriva fotbollsförening, där målet inte är att göra vinst utan där precis alla tillgängliga medel bör läggas på att förbättra tabellpositionen rent sportsligt. Det är en svår konst som jag tror att i princip bara Stig Svedberg bemästrar till fullo.

6. Hur många miljoner säljs Emil Forsberg för i sommar och hur bör Giffarna använda pengarna?
– Oj. 300? Det tycker jag att Hasan Cetinkaya borde kunna ankelskaka, säg, Milan på? De 4,5 procenten av den pengapåsen borde förstås gå åt att täppa till alla finansiella hål som redan finns och som – att döma av hemmapubliksnittet hittills – ser ut att inte bli… mindre under den här säsongen.

7.  Vilken plats slutar Giffarna på denna säsong?
– Topp-tio, va? Det framstod för mig som en helt bisarr målsättning att ha inför förra säsongen (när en lytt och stukad Hallenius, en oprövad Morsay, en tunn Wilson, en division 1-Gall och en ljumsktrasslande islänning bildade hela offensivlinjen!!!) – men den här säsongen tyckte jag (åtminstone innan Chidi- och Sema-skadorna) att det hade varit rimligt.

8. Vem vill du passa intervjubollen till?   
– Jag vet att poddprofilen och Björn Nilsson-stipendiaten Ola Söderholm håller på Giffarna. (Jag vet detta för att han, i egenskap av +++++-spanare, aldrig någonsin gillat någon av mina ++-spaningar på Twitter, men däremot skickat iväg något höfthjärta om jag affekt-skrivit typ ”YES!!! GALLBLÅSAN!!!” efter ett Romain Gall-mål.) Det faktumet borde någon göra något på.
 

5-0 vinsten mot Östersund verkar onekligen leva kvar i många Giffares minne. Med det tackar vi Erik för hans tid och ser fram emot att få tag på Ola Söderholm inom en snar framtid för att få veta lite mer om honom och hans koppling till Giffarna. Om ni har några frågor ni skulle vilja få svar på så skulle jag vara väldigt tacksam om ni vill dela med er av dessa i kommentarsfältet nedan eller i ett PM till mig.


0 KOMMENTARER      2206 VISNINGAR
JOACIM LINDGREN
2018-04-28 12:51:37


ANNONS:

Fler artiklar om Sundsvall

Inför Kalmar FF - GIF Sundsvall
Sundsvall Det är ett Giffarna som får klara sig utan vårens succeman Romain Gall som sålts till Malmö FF men som samtidigt har fått två nya spanjorer spelklara inför dagens match mot ett Kalmar. Ett Kalmar som Giffarna genom åren haft märkligt svårt att ta poäng emot med endast en seger på 2000-talets 16 allsvenska möten.
2018-07-21 10:27:22

Silly season sommaren 2018: Två spanjorer in, Gall lämnar.
Sundsvall Sommarfönstret har öppnats och två spanjorer har värvats in samtidigt som Romain Gall sålts till Malmö FF.
2018-07-18 11:03:00

Giffarna rånades på poäng på övertid mot svagt AIK
Sundsvall Serieledarna mot tippade tabelljumbon. Det syntes verkligen inte på plan där GIF Sundsvall totaldominerade mot ett mycket blekt AIK och hade många heta chanser samtidigt som AIK gör mål på ett av sina ytterst få öppna lägen och det enda vettiga avslutet. AIK förtjänade inte ens att ta med sig en poäng efter gårdagens prestation men det är målen som gäller och där lyckades AIK bäst.
2018-07-16 09:11:11

Inför GIF Sundsvall-AIK
Sundsvall En seger och en förlust har det blivit för Giffarna sedan serien började om. Idag väntar serieledarna AIK på hemmaplan och det kan då bli debut för ytterligare två spanjorer hos Giffarna.
2018-07-15 09:51:00

Klar förlust för Giffarna mot Häcken
Sundsvall Ett bottentippat Giffarna tog sig an ett topptippat Häcken på bortaplan och det slutade i en klar förlust med 3-0 efter ett stundtals lite väl svagt försvarsspel.
2018-07-07 21:53:14

Inför Häcken-GIF Sundsvall
Sundsvall Giffarna rivstartade efter sommaruppehållet med bortaseger mot seriejumbon Sirius. Nu väntar en klart tuffare motståndare, Häcken som förra säsongen slutade fyra och tippas även den här säsongen höra till toppen.
2018-07-07 10:21:10

Vändning av Giffarna gav stabil seger mot Sirius
Sundsvall Allsvenskan startade om med bortamatch för Giffarna mot Sirius. Trots att Sirius lyckades göra mål på sin första riktiga målchans efter nästan 30 minuters spel så tog Giffarna en klart rättvis seger mot Uppsalalaget. Detta efter att samtliga i anfallstrion gjorde varsitt mål.
2018-07-03 23:37:14

Inför Sirius-GIF Sundsvall: Nystart av allsvenskan!
Sundsvall Allsvenskan har haft ett långt uppehåll och ikväll tjuvstartar Giffarna borta mot Sirius i uppskjutna matchen från andra omgången.
2018-07-03 08:22:45

Giffarna avslutade våren med 2-0 seger
Sundsvall Giffarna tog emot ett Göteborg som man haft väldeliga problem med senaste åren och då framför allt på hemmaplan där man endast hade tre poäng på senaste 6 matcherna. Detta stoppade inte Giffarna som hade kommandot under större delen av matchen och välförtjänt tog de tre poängen.
2018-05-27 18:04:23

Inför GIF Sundsvall-IFK Göteborg: Hur mycket lugn och ro får Giffarna under VM-uppehållet?
Sundsvall Ytterligare en hemmamatch för Giffarna som på hemmaplan tar emot IFK Göteborg. Ska man vända den negativa trenden?
2018-05-27 10:38:11

ANNONS:
SENASTE NYHETERNA OM GIF SUNDSVALL
ANNONS:
Klipp vi minns:
SERIETABELLEN
1AIK148601430
2Hammarby138321027
3IFK Norrköping138321027
4Djurgården14734924
5Östersund14734724
6Malmö FF15645222
7Sundsvall14635421
8Kalmar14626120
9Örebro14545019
10Häcken13535718
11Elfsborg13445-216
12IFK Göteborg13517-516
13Trelleborg14338-1212
14Brommapojkarna13319-1710
15Dalkurd FF13238-89
16Sirius142210-208
>> Visa hela tabellen
ANNONS:
ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SILLY SEASON | VM 2018 | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US | BETTING
Strandberg steppade upp mot ÖSK
Glada nyheter från London
Argentinska spelschemat klart
Elitlicens trots röda siffror
#15: Utbytt-familjen
FanRadio:   #15: Utbytt-familjen
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher VM 2018 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies