fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
Medlem
Besökare: 59275 | Medlemmar: 181644

Kom ihåg mig
3 - Norrlandsfönstret möter... Erik "Pirkt" Löfgren

3 - Norrlandsfönstret möter... Erik "Pirkt" Löfgren

Efter del 2 kommer givetvis del 3, och denna gång har vi fått en pratstund med Erik Löfgren som är personen bakom webbportalen pirkt.se. På Pirkt så delar Erik med sig av sina iakttagelser på ett humoristiskt sätt, men framförallt så skriver han om laget som vi alla älskar. Med träffsäkra analyser och metaforer som ofta får en att skratta högt så är det en av få bloggar jag läser kontinuerligt. Här kommer därför veckans frågor och svar.

1. Lars Nylin skrev att han "är extremt nyfiken på vem den private Erik Löfgren är. Var han får energin, och humorn, ifrån." Så hur skulle du svara på den frågan?
– Hehe, det var… roligt men överraskande att höra. Jag satt ju senast förra helgen – när vi åkte för att heja fram Giffarna till en turlig bortapoäng mot Dalkurd i Gävle – tillsammans med denne genomtrevlige Lars Nylin och söndagsslafsade i mig en kebabtallrik, rejält däven efter en yvigare lördag: sällsynt skört vidöppen för alla typer av frågor av privat och personlig karaktär. (Rent generellt tycker jag väl att folk borde vara mindre intresserad av just min privata person än typ alla andras, i och med att jag är den enda vuxna människa i min närhet som har en aktiv webbportal där jag i viss mån fläker ut mitt privatliv.)

Hur som helst: jag får energi till att skriva – om Giffarna och annat – utifrån att skrivandet nog är den roligaste syssla jag känner till, när det väl flyter på och man känner att man har någonting att säga. Och humorn… jag tror nog att väldigt många har ett bättre och rappare humoristiskt sinne än mig – men att jag är en av få som tar chansen att försöka skriva in varje ++-spaning in i www-evigheten (eller till dess att min Wordpress kollapsar av bristfälligt underhåll). Om jag snabbt ska psykoanalysera mig själv så kommer kanske min vilja att smattra ut roliga spaningar ifrån att jag var ganska blyg som barn och att huvudet därför blev till en veritabel tryckkokare av halvdana spaningar och kommentarer till dess att jag hittade skrivandet som någon sorts ventil. Nu när jag inte längre är blyg utan ++-spanar hål i huvudet på alla som vill lyssna så är skrivandet mest… roligt, för att jag genom alla år med tunghäfta tids nog har lärt mig att skriva.

Långt det blev, direkt. Nämnde jag att jag har en portal där jag skriver om mig själv i tron om att folk är intresserade och vill läsa?  

2. Vi är många som följer ditt skrivande på din portal. Hur började du med skrivandet och vad känner du att du fått ut av din portal?
– Vad roligt att höra. Jag började verkligen jättetidigt. Jag skrev nästan om varje GIF-match även på den tiden när verkligen ingen verkade läsa och slutade sedan inte ens skriva när jag själv kom upp i a-laget i en för klubben unik roll som kombinerad bussåkare, bänkutfyllare och ”förlåt för att hemsidan är så dåligt uppdaterad men den här killen hänger med i a-laget och skriver om det som händer”-skribent. Jag har skrivit så hemskt många dåliga texter om Giffarna – alltså helt bisarrt dåliga, hemska, missvisande, rent felaktiga – men nu känner jag att jag börjar kunna skriva bra om Giffarna och att en liten skara människor verkar uppskatta det. Ibland, som när jag åkte hem och skrev en del inför den här säsongen, så får jag ut uppmuntran nog att fortsätta en hel GIF-säsong till.

3. Vilket GIF-relaterat inlägg är du mest nöjd över att ha skrivit?  
– Oj. Svårt. Jag brukar aldrig gå tillbaka och läsa sånt jag har skrivit (det borde jag bli bättre på – jag vet att det är så man utvecklas, men det är bara så kväljande jobbigt att läsa sina styltiga formuleringar). Men… jag tror jag satte fingret på en känsla efter 5–0-segern mot ÖFK, försommaren 2016. Men det hade väl i och för sig alla kunnat göra. Och känslan var fel: Sundsvallsborna har inte alls slutit upp bakom klubben. Men själva texten hade kunnat vara bra, tror jag, om bara historien gett mig rätt. Det är åtminstone åt det hållet jag skulle vilja skriva oftare: att inlägget inte bara handlar om 90 minuter utan även några roliga detaljer (jag tror jag höll på att åka på en trynstöt på E-Street?) runtikring.

[Reds. anm. ifall du vill läsa inlägget som Erik pratar om så hittar du det på http://pirkt.se/?p=7464]

4. Vi har förstått att du skickade ner ÖFK en division med en hemåtnick. Var det Giffaren i dig som undermedvetet såg till att göra det eller vad känner du egentligen för våra grannar i väst? Och vad tror du om de senaste nyheterna gällande Kindberg?
Hehe, nej, det var snarare ett mål symptomatiskt för den tidens icke-Arsenal-mötande ÖFK. En inlånad klyktattare som tog ett gravt felbeslut i kombination med en egentlig vaktmästare till tredjemålvakt som brast i kommunikationen. Jag tycker att det är häftigt att en sådan klubb, som jag alltså knoppade ner i fjärdedivisionen, kan klättra till att utmana toppen i allsvenskan och slå ut turkiska och tyska storklubbar ur Europa League. Det kräver en hel del, förstås – men ingenting av det är egentligen saker som inte skulle kunna appliceras på GIF Sundsvall. ÖFK har tagit in en tränare vars idéer de trott hundraprocentigt på, de har scoutat bäst i Sverige i flera år och de har haft en väldigt tydlig vision som förening.

Sedan misstänks det ju nu att det kan ha förekommit ekonomiskt fiffel, vilket vore tråkigt: man önskar ju att det bara är tre ovannämnda faktorerna är de enda som tagit dem till toppen. Jag vet inte mer än någon annan om Kindberg-nyheterna. Själv är jag mest tacksam för att Skatteverkets mellannorrländska sökljus verkar vara riktat åt ett annat håll nu när jag ska försöka lämna in min F-skatte-deklaration så rättrådigt som möjligt med mina begränsade redovisningskunskaper.

5. Vad finns det för värde för en stad att ha ett fotbollslag i hösta serien? Vad är samhällsnyttan av Giffarna för att motivera att lägga pengar på laget istället för på "vård och omsorg"? 
– Jag är absolut ingen expert på kommunala budgetar, men nog finns ett stort värde. Jag tror utan tvekan att ”Giffarna” är ett av Sundsvalls absolut starkaste varumärken. Däremot säger jag verkligen inte att det i sig bör berättiga några pengar som tas från andra kommunala budgetar – och jag förstår helt klart att Sundsvalls kommun vill hålla hårt i sponsringspolletterna efter att ha blivit näbbdragna av Dragons-ledningen tidigare.

Dock satt jag och filade på ett inlägg (som kanske kommer) om att jag tycker att Giffarnas ekonomiska misslyckande dömts ut lite väl hårt av lokalpressen kontra Timrå IK – som ju faktiskt räddats av Timrå kommun via ett sånt där luddigt arenaköp (som väl sällan är de allra bästa kommunala investeringarna?). TIK hängde ju mot Kronofogdens rep senast sommaren 2017 (efter den kommunala räddningen!) – men de ekonomiska bryderierna verkar helt ha glömts bort när det specialchartras plan i jakten på en SHL-plats. Intill artiklarna om den lyxiga reselösningen finner man snarare lokaltidningskrönikor om att ”Sundsvall behöver Timrå IK i SHL!”. Giffarna, däremot, borde enligt den samlade mediebilden (jag tror att alla från ledarskribenter till allmänreportrar till sportreportrar har fått krönikera sitt) i princip klappa ihop verksamheten på grund av sin ekonomiska naivitet.

Det är rätt svårt att bedriva fotbollsförening, där målet inte är att göra vinst utan där precis alla tillgängliga medel bör läggas på att förbättra tabellpositionen rent sportsligt. Det är en svår konst som jag tror att i princip bara Stig Svedberg bemästrar till fullo.

6. Hur många miljoner säljs Emil Forsberg för i sommar och hur bör Giffarna använda pengarna?
– Oj. 300? Det tycker jag att Hasan Cetinkaya borde kunna ankelskaka, säg, Milan på? De 4,5 procenten av den pengapåsen borde förstås gå åt att täppa till alla finansiella hål som redan finns och som – att döma av hemmapubliksnittet hittills – ser ut att inte bli… mindre under den här säsongen.

7.  Vilken plats slutar Giffarna på denna säsong?
– Topp-tio, va? Det framstod för mig som en helt bisarr målsättning att ha inför förra säsongen (när en lytt och stukad Hallenius, en oprövad Morsay, en tunn Wilson, en division 1-Gall och en ljumsktrasslande islänning bildade hela offensivlinjen!!!) – men den här säsongen tyckte jag (åtminstone innan Chidi- och Sema-skadorna) att det hade varit rimligt.

8. Vem vill du passa intervjubollen till?   
– Jag vet att poddprofilen och Björn Nilsson-stipendiaten Ola Söderholm håller på Giffarna. (Jag vet detta för att han, i egenskap av +++++-spanare, aldrig någonsin gillat någon av mina ++-spaningar på Twitter, men däremot skickat iväg något höfthjärta om jag affekt-skrivit typ ”YES!!! GALLBLÅSAN!!!” efter ett Romain Gall-mål.) Det faktumet borde någon göra något på.
 

5-0 vinsten mot Östersund verkar onekligen leva kvar i många Giffares minne. Med det tackar vi Erik för hans tid och ser fram emot att få tag på Ola Söderholm inom en snar framtid för att få veta lite mer om honom och hans koppling till Giffarna. Om ni har några frågor ni skulle vilja få svar på så skulle jag vara väldigt tacksam om ni vill dela med er av dessa i kommentarsfältet nedan eller i ett PM till mig.


0 KOMMENTARER      1907 VISNINGAR
JOACIM LINDGREN
2018-04-28 12:51:37


ANNONS:

Fler artiklar om Sundsvall

Förlust i derbyt för Giffarna med 2-3
Sundsvall Det blev dessvärre förlust i en match där Östersund dominerade i första halvlek för att vara en jämnare tillställning i andra halvlek.
2018-05-19 18:18:00

Inför GIF Sundsvall-Östersund: Derbydags!
Sundsvall Efter höstens Europa League framgångar så var Östersund en av de hetaste utmanarna till Malmö FF om årets guld, samtidigt tippades Giffarna på jumboplats. På en sedan några dagar tillbaka slutsåld NP3 Arena så är det Giffarna som med en match mindre spelad är 4 poäng före Östersund vars gulddrömmar redan är förstörda samtidigt som Giffarna skaffat sig ett bra läge för att visa experterna fel.
2018-05-19 11:54:33

Stabil seger för Giffarna mot BP
Sundsvall Det är sannerligen inte ofta som man under andra halvlek i en GIF match nästan kan känna sig uttråkad pga att Giffarna så gott som avgjort matchen men igår var det en sådan match. Det slutade med en fullt rättvis 3-0 seger för Giffarna till slut.
2018-05-13 11:03:41

Inför GIF Sundsvall-BP: Kan Giffarna ta tredje raka hemmasegern?
Sundsvall Efter att ha inlett serien med rekordlånga 5 matcher utan förlust blev det förlust mot Hammarby. Imorgon väntar BP hemma och frågan är om Giffarna kan vinna för tredje hemmamatchen i rad eller om BP som senast skrällvann mot Djurgården kan hindra detta.
2018-05-11 22:38:37

Försvarskollapsen som nästan slutade oavgjort
Sundsvall Som bekant finns det inget som är så svårt som att leda med 4-0 i en fotbollsmatch. Hammarby hade dödat matchen efter en halvlek. Trodde alla. GIF reste sig från den långt framskridna försvarskollapsen och gjorde en berömvärd slutspurt i slutet av andra halvlek och var en knapp offside från 4-4.
2018-05-05 17:15:10

Inför Hammarby IF – GIF Sundsvall
Sundsvall Två obesegrade lag möts på Tele2-arena klockan två på lördag. Att Hammarby är obesegrade är kanske ingen sensation, men det överträffar klart vad världen utanför klubben såg i korten inför säsongsstarten. Att GIF Sundsvall skulle vara obesegrade efter fem spelade matcher hade ingen i hela vida världen förväntat sig. Kommer lördagens möte att bli så jämnt som de varit sedan Hammarby gjorde oss sällskap i Superettan och fortsatt vara efter båda lagens återkomst till allsvenskan 2015?
2018-05-02 14:49:00

Dubbla mål av Gall gav Giffarna 2-1 seger på hemmaplan mot Elfsborg
Sundsvall Trots en bra säsongsstart och riktigt bra vårväder var det en riktigt dålig publiksiffra (runt 3200) återigen. De som inte kom kan mycket väl ha ångrat sig då det var en rätt underhållande match, framför allt andra halvlek, även om kvaliteten kanske inte alltid var av yttersta klass. Det som avgjorde matchen var däremot av hög klass. Bataneros passningar hör hemma på en betydligt högre nivå än Allsvenskan och Galls nedtagning och avslut var även det på väldigt hög nivå. Giffarna
2018-04-29 17:58:09

Inför GIF Sundsvall-Elfsborg: Du missar väl inte chansen se ett obesegrat Giffarna på NP3 Arena?
Sundsvall Redan i femte omgången spelar Giffarna sin fjärde hemmamatch. Med det spel Giffarna presterat hittills så får man innerligt hoppas att fler inser att det är värt att vara på plats för att se Giffarna spela och att de än så länge rätt mediokra publiksiffrorna vänder rejält uppåt.
2018-04-29 12:28:00

3 - Norrlandsfönstret möter... Erik "Pirkt" Löfgren
Sundsvall Efter del 2 kommer givetvis del 3, och denna gång har vi fått en pratstund med Erik Löfgren som är personen bakom webbportalen pirkt.se. På Pirkt så delar Erik med sig av sina iakttagelser på ett humoristiskt sätt, men framförallt så skriver han om laget som vi alla älskar. Med träffsäkra analyser och metaforer som ofta får en att skratta högt så är det en av få bloggar jag läser kontinuerligt. Här kommer därför veckans frågor och svar.
2018-04-28 12:51:37

Dalkurd- GIF 2-2: Några fler besked om Giffarna 2018
Sundsvall Giffarna hämtade upp ett tvåmålsunderläge till en poäng borta mot Dalkurd. Det var William Eskelinens elfte tävlingsmatch i GIF och han är alltjämt obesegrad. Eftersmaken inte helt angenäm trots den räddade poängen. Några besked om GIF anno 2018 fick vi men mest lämnades vi med ett nytt frågetecken: Hur står det till med Maic Semas arm?
2018-04-22 19:34:04

ANNONS:
SENASTE NYHETERNA OM GIF SUNDSVALL
ANNONS:
Klipp vi minns:
SERIETABELLEN
1Hammarby98101225
2AIK9540919
3IFK Norrköping9612819
4Kalmar9513316
5Örebro9432315
6Häcken8422914
7Djurgården10424214
8Sundsvall8332312
9IFK Göteborg8404-112
10Östersund9324-211
11Malmö FF10325-511
12Brommapojkarna9306-129
13Trelleborg9225-68
14Elfsborg8125-75
15Sirius9126-85
16Dalkurd FF9117-84
>> Visa hela tabellen
ANNONS:
ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
Galatasaray knep sitt 21:a ligaguld
C.J Anderson har hittat ny adress
Chelsea är FA-cupmästare
Första syskonen i en VM-final
En playoffplats skall säkras
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Leovegas
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies