fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 73055 | Inloggade: 31 | Antal medlemmar: 183720
  START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Grattis alla fotbollsälskare Falkenberg-ÖIS spelas inomhus i Växjö
  Ungefär såhär är känslan efter dagens beslut att kvartsfinalen spelas i Växjö. Inomhus!

  Grattis alla fotbollsälskare: Falkenberg-ÖIS spelas inomhus i Växjö

  När lottningen till Svenska Cupens kvartsfinaler gjordes fanns det en möjlighet att få åka till Småland och möta Öster. Nu på söndagsmorgonen står det klart att det de facto blir en Smålandsresa – trots att vi möter Falkenberg. Och plötsligt är cupen tillbaka på ruta ett.

  Under en lång period har Svenska Cupen varit vårt sorgebarn. Ungefär som den där släktingen som dyker upp på alla kalas men som ingen riktigt vill prata med. Man byter några artighetsfraser men efter ett tag så tryter intresset för hen och personen i fråga lämnar till slut utan någon större uppmärksamhet.
   
  Precis så har Svenska Cupen varit. Man spelar de första obligatoriska matcherna, för att sedan åka ur i någon tafflig match inför en nästan obefintlig publik. ”Oj då, vad.. synd?”
   
  Men så kom reformen. Ett gruppspel introducerades som dels förlängde tävlingssäsongen, men som också förhöjde intresset för försäsongen som kan vara rätt kylig – i dubbel bemärkelse. Inte blev det sämre av att SVT gick in och verkligen kavlade upp ärmarna för att se till att lyfta cupen till den nivå som den förtjänar och har i andra länder. Plötsligt spirade optimismen. Publiken sökte sig till arenorna och flera hundra tusen följde tv-sändningarna där Daniel Nannskog energiskt viftade med armarna och drog anekdoter från det norska cupspelet och poängterade hur viktigt det är att brrrrrinna på planen (lyssna noga, AIK).
   
  För första gången på en evighet var det drag i cupen. Vi supportrar har sällan, om ens någonsin, varit så engagerade kring cupspelet och känslan var likadan bland de aktiva, ledarna och journalisterna. Äntligen hade ett fungerande upplägg hittats.
   
  Men det är lätt att rasera ett bygge som saknar ordentlig grund.
   
  Det började med icke fastställda datum i kvartsfinalspelet, trots att det stod så i tävlingsbestämmelserna. Istället fick lagen, SvFF och SVT med kort varsel sy ihop ett schema som passade alla de tre parterna. Problemet är att de inte tänkte på den fjärde och i det här sammanhanget viktigaste partnern: vi supportrar. Avsparkstiderna 17:30 och 18:00 på vardagar är ett resultat av illa skött planering och borde kunna ha undvikits bara med lite framförhållning och kommunikation. Istället står vi här med fyra sportsligt heta kvartsfinaler som kommer att ha ett minimalt eller obefintligt bortastöd.
   
  Som om inte det vore nog, kom idag nästa snedsteg. Ett än större sådant. Då kylan omöjliggör spel på Falkenbergs IP kommer vår match att spelas i Växjö. Inomhus. Igen: Växjö. Inomhus. 17 mil från den egentliga spelplatsen. Det är som att vi skulle spela hemmamatch i Båstad, eller AIK i Vingåker. Ett litet men ändock levande hopp om att se matchen på plats trots full arbetsdag och den tidiga avsparkstiden försvann plötsligt i tomma intet när man nu behöver ta sig den groteska sträckan på knappt 30 mil.
   
  Beslutet är kalkonaktigt på så många nivåer att det är svårt att veta var man ska börja. Jag kan ha viss förståelse för att en naturgräsplan inte är av bästa kvalitet efter vinterns fasta grepp, men samtidigt är det snart april. Seriepremiären närmar sig. Är en spelbar – inte utmärkt eller ens bra, utan spelbar – gräsmatta för mycket att begära? Men låt oss vända andra kinden till och acceptera en flytt. SvFF och Falkenberg säger att deras reservarena är Borås Arena. Varför används då inte den? För att det geografiskt gynnar oss? För att vi kommer att äga tillställningen på läktaren?
   
  Tough luck, blir min kommentar till det. Kan man inte leverera en duglig plan, en av väldigt få förutsättningar för en av de enklaste sporterna i världen, kan man gott stå sitt kast, och har definitivt inte rätt att ställa några krav. Falkenbergs agerade är småaktigt och sker garanterat enbart av rädsla för vårt bortafölje (hellre neutralt och tyst än möjliga ÖIS-fördelar), men den kanske största frågan är hur SvFF kan godkänna den här flytten. Att jobba för att den ”nya cupen” ska bli en succé samtidigt som de accepterar en kvartsfinal inomhus 17 respektive 30 mil från lagen ifråga går inte ihop. Inte någonstans. Agerandet är ingenting annat än ett stort skämt och ett lågvattenmärke av episka proportioner sett till allt arbete som lagts ner för att förvandla cupen från sorgebarn, till något att vara stolt över.
   
  Så grattis alla inblandade. Ni har sett till så att vi tagit ett steg framåt – men två steg bakåt. Vi ses inte i Växjö den tredje.


  26 KOMMENTARER      8480 VISNINGAR
  ANDREAS KRISTENSSON
  andreaskristensson@live.se
  På Twitter: ankristensson
  2013-03-24 13:03:00


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  Love:
  Jäkla synd att SVT sänder denna match, då hade det kanske blivit borås arena iaf
  Tumme upp 2013-03-26 02:01:25
  Bert Milton :
  Ser att dom fotbollsälskande supportrana i YWP tar kraftig avstånd från beslutet att spela i Växjö. All heder till dom!! Tack Andreas Kristensson for postat länken. Så det blir raka vägen till Skåne imorgon

  Länktips: http://www.ywp.se/
  Tumme upp 2013-03-25 22:25:09

  Bert Milton:
  Då har man ett nytt hatlag att lägga till listan. Ska till Skåne imorgon, kommer svänga förbi deras klubbstuga å pissa på den. Vad jag tycker om SvFF vill jag inte ens uttrycka i text då näthat är högprioriterade brott nuförtiden.
  Suck, vill bara gråta åt denna idoti!!!

  2 Tumme upp 2013-03-25 22:18:55
  Andreas Kristensson:
  @Together: Det var som "Old school motley" skrev en generell liknelse. Inget som jag direkt har egna erfarenheter av. Och det måste man såklart få använda sig av i skrivandet.

  Ang. sakfrågan så har även Falkenbergs supporterförening Yellow and white pride gått ut och satt ned foten kring denna galenskap. Det kanske finns hopp om en ändring trots allt.


  Länktips: http://www.ywp.se/
  2 Tumme upp 2013-03-24 22:48:39

  Alexander1887:
  Varför diskuteras det ens om vart vi ska spela undrar jag. Har FFF angett Borås Arena som deras reserv Arena ska ju matchen självklart spelas där också. Böndernas rädsla stinker långa vägar..
  2 Tumme upp 2013-03-24 19:53:21
  Hawkeye:
  Tyvärr har ju cupen varit en ren katastrof i år. Bara Helsingborg av gräslagen som spelat på sin ordinarie hemmaplan. Flera lag som inte ens kunnat spela i sin egen hemkommun. Spel på arenor som inte håller måttet för elitspel. Usch
  1 Tumme upp 2013-03-24 19:40:01

  ÖIS är laget:
  @salcini haha, gillar din tanke! Bengal Inferno i inomhushallen, kan bli succe!
  4 Tumme upp 2013-03-24 19:38:33
  Salcini:
  Känns väl inte mer än rätt med någon form av protestaktion likt den i sthlms-derbyt mellan DIF-AIK för några år sedan?

  Länktips: http://www.youtube.com/watch?v=TrSs453rR....
  3 Tumme upp 2013-03-24 17:15:29

  RödBlå:
  Som Växjöbo är detta givetvis väldigt välkommet! Men sett ur ett opartiskt perspektiv är detta helt ruttet. SVFF blir bara mer och mer pinsamma! Och en tv-sändning från tipshallen kommer bli katastrofalt dålig.
  Men jag hoppas verkligen att alla verkligen tar sig till Växjö och stöttar vårat lag till seger trots det här. Vi kan skapa ett fantastiskt tryck i hallen!!

  9 Tumme upp 2013-03-24 17:02:09
  nicke:
  Men för fan! jag som blåvitt supporter är verkligen äkclad av detta, okok. alla supportrar borde vara de. Detta är verkligen ett hån mot supportrarna, är vi verkligen tillbaka i den gamla borgarna vs arbetarna skiten nu? JA, lägg ner och gör om! ska skicka klagåmol och BOJKOTTA SVT NU UNDER MATCHERNA!!! detta är skandal och ingen borde titta. kan ni så ta er till matcherna men se till att ta er till matcherna när dom borde börjat och BOJKOTTA SVT . jag vet att jag kommer göra de tills dom fixar avsparks tiderna till mer relavanta för OSS SUPPORTRAR!
  5 Tumme upp 2013-03-24 17:01:48

  Jefferson Keane:
  Man får väl ta ledigt halva dagen då. Mycket olyckligt för dem som inte har den möjligheten dock.
  2 Tumme upp 2013-03-24 16:08:01
  Nej:
  Grattis till alla er som inte har ett jobb, ni kan åka till Växjö.
  4 Tumme upp 2013-03-24 15:47:54

  Johan:
  Vi vinner la ändå?
  2 Tumme upp 2013-03-24 15:24:54
  Framåt röd framåt blå:
  Om man kan så åker man dit, det är inte tal om bojkott!

  I medgång och i motgång, jag tänker inte svika mitt kära ÖIS på grund av ett bonnagäng från Halland och SVFF.

  Vi ses i Växjö den tredje!

  8 Tumme upp 2013-03-24 15:12:59

  Allan Stahre:
  bilden är inte från Växjö Tipshall. Svenska Fotbollsförbudet och stats-Tvn förstör cupen, även Öster tvingas spela i Växjö Tipshall. Flörbundet har lagt en damlandskamp vilket omöjliggör spel utomhus.
  2 Tumme upp 2013-03-24 15:09:31
  Old school motley :
  Together.
  Om du inte kan tackla en generell liknelse och, i samma veva underlåta kommentar till huvudkärnan i krönikan bör du nog låta bli att ta upp utrymmet i kommentatorsfältet.

  Bra skrivet AK!

  4 Tumme upp 2013-03-24 15:04:26

  Together:
  Tänk på när du jämför med människotyper. Du jämför cupen med en människotyp som ingen alltså skulle bry sig om eller ha något intresse för, och det kan mycket väl finnas dom som känner igen sig o blir väldigt nedvärderade av en sådan text.

  Sedan känner jag inte igen typen och vet inte vad du har för släkt som gör så mot varandra, men det är inte huvudsaken. Var klok nog att inte jämföra något nedvärdernade med en människotyp.

  4 Tumme upp 2013-03-24 14:46:25
  Lars-Gunnar Blom:
  FY SKÄMS till det svenska fotbollsförbundet.

  Länktips: http://hallandssbloggen.blogspot.se/2013....
  4 Tumme upp 2013-03-24 14:46:06

  SvFF=FOTBOLLSMÖRDARE:
  Jag svarade en tidigare kommentar som sa att SVT valde tiderna. Men jag håller med om att planeringen är kass, cupen är såååå nedprioriterad.
  1 Tumme upp 2013-03-24 14:44:34
  Med Sällskapet mot seger!:
  Amatörer! Vilka fan är Falkenberg?
  6 Tumme upp 2013-03-24 14:26:26

  Andreas Kristensson:
  SvFF=FOTBOLLSMÖRDARE: Jag vet att tv-tiderna beror på europaspelet samma kväll. Det jag kritiserar är bristen på planering. Den krocken hade kunnat undvikas så enkelt.
  6 Tumme upp 2013-03-24 14:14:08
  Öisare:
  KallEL:
  Det finns inget i det du säger som är ok. Antar att du inte är öisare...

  Självklart väljer dom själva men hur kan SvFF godkänna det? Om den är upptagen? Nej.
  Då Norrby(division 1 södra) spelar sina hemmamatcher där lär den inte vara så dyr så att Falkenberg inte har råd med den, och varför har dom den som reservarena från första början om dom inte ska använda den?
  Om vi är kvar på den ekonomiska biten så förstår dom inte hur mycket dom förlorar på det. Det kommer komma minimalt med öisare till Växjö, men hade dom spelat på Borås arena hade dom fått ett lyft i kassan som dom inte kan tacka nej till.

  Det finns inget i varken Falkenbergs FFs eller SvFF beslut som är ok.

  Kan bara hålla med Andreas: Vi ses inte i Växjö den tredje!

  5 Tumme upp 2013-03-24 14:13:51

  Andreas Kristensson:
  KallEL: Har jag ifrågasatt FFF:s rätt att välja Växjö? Nej. Jag säger att det är ett unket val för att se till så att de inte spelar på bortaplan. Det är fult, men den största nöten att knäcka är hur SvFF kan gå med på detta. Tycker du att en kvartsfinal mellan Falkenberg och ÖIS inomhus i Växjö rimmar väl med deras ambition om en förhöjd status på cupen med stort publikintresse?

  Och nej, Borås Arena är såvitt jag kan se inte upptagen med annat. Och för dyrt? Varför har de då den uppsatt som reservarena? Vad är ens poängen med att utse reservarenor om vi inte ska följa valen?

  11 Tumme upp 2013-03-24 14:12:26
  SvFF=FOTBOLLSMÖRDARE:
  Gällande tv-tiderna är inte SVT skyldiga, de tv-sända matcherna får inte krocka med CL som spelas samma kväll
  3 Tumme upp 2013-03-24 14:02:25

  Cyban:
  Håller med, löjligt beslut o lägga matchen i Växjö.
  6 Tumme upp 2013-03-24 13:52:16
  KallEL:
  Det är väl ändå Falkenberg som avgör var de vill att sin hemmamatch skall spelas eller?

  Dessutom kan det vara så enkelt att Borås arena är upptagen eller så pass dyr att hyra att det helt enkelt blir billigare för Falkenberg att spela i Växjö.

  Däremot finns det alla skäl i världen att gnälla på avsparkstiderna, men då skall nog din ilska riktas mot SVT som vill sända matcherna, men uppenbarligen på allt annat än "TV-vänliga tider"

  Tumme upp 2013-03-24 13:32:12

  ANNONS:

  Fler artiklar om Örgryte

  ÖIS premiärtränade inför storpublik: "Riktigt skönt att vara igång"
  Örgryte På lördagsförmiddagen premiärtränade ÖIS på ett kylslaget ÖIS-gården. Träningen följdes av ett hundratal Öisare på plats. – Det var en hård träning, säger Jakob Lindström efter träningen.
  2019-01-05 14:23:00

  Lirarbloggen: Rätt hemvändare i fel tid
  Örgryte Grämer mig över att Johan Elmanders återkomst i klubben var under fel tid, hur jag kan se honom i dagens ÖIS och hur slutet kunde varit annorlunda. Drömmen av att se Ailton Almeida göra en återkomst - och förhoppningsvis få ett lyckligare slut på karriären.
  2019-01-05 12:00:00

  SM-vinnaren återvänder till ÖIS
  Örgryte Fredrik Andersson är tillbaka i ÖIS. Den tvåfaldige SM-vinnaren ansluter till ÖIS från Malmö FF.
  2019-01-04 20:58:51

  Lukic lägger handskarna på hyllan - får ny roll
  Örgryte Igår blev det klart att Fredrik Björck lämnar sitt uppdrag som assisterande tränare i klubben. Idag blev det klart att Stojan Lukic ersätter och går från spelare till tränare.
  2019-01-04 20:08:11

  Träningspremiär för ÖIS – nu ska nya truppen svetsas samman
  Örgryte Calle Wede, Freddie Brorsson, Victor Sköld... Listan över ÖIS nyförvärv kan göras längre, och nu har det äntligen blivit dags för dem alla att presentera sig på planen för första gången. På lördagen är det träningspremiär.
  2019-01-04 14:42:21

  Bomben: Fredrik Björck lämnar Rödblått
  Örgryte På lördag sparkar ÖIS igång säsongen 2019, detta utan assisterande tränaren Fredrik Björck. Idag kom beskedet att Björck lämnar sin roll i Sällskapet för att istället satsa på sin civila karriär. – Arbetet med att hitta en ersättare till Fredrik startar direkt och vi hoppas kunna presentera en ersättare inom det närmsta, säger ÖIS klubbchef Niklas Allbäck till ÖIS hemsida.
  2019-01-03 16:49:00

  Silly Season 18/19: sammanställning
  Örgryte ÖIS 2018 var positivt på många sätt, där fjärdeplatsen i Superettan var klubbens bästa placering på nio år. Nu rustas det inför ett 2019 med hopp om ännu mer. Här sammanställer vi samtliga bekräftade övergångar, samt redaktionens Silly Season-texter.
  2018-12-31 12:52:00

  Efter fyra år i ÖIS – Björk lämnar för Oddevold
  Örgryte Speltiden har blivit sparsam för Kristoffer Björk, sedan han anslöt till ÖIS 2015. På årets sista dag presenterades målvakten av IK Oddevold.
  2018-12-31 12:42:00

  Stort bildextra: Se 37 glädjefyllda ÖIS-bilder från 2018
  Örgryte Från premiärsegern och David Engströms härliga målfirande, via mängder av Montiel-poäng och Paulson-eufori, till en skön storseger i slutomgången. Upplev glädjen från ÖIS-året 2018 genom den matiga bildkavalkaden nedan – vår julklapp till dig.
  2018-12-24 07:15:00

  ÖIS spelschema fram till juli spikat - hemmapremiär 30 mars
  Örgryte Tidigare idag spikades superettans spelschema fram till juli. ÖIS premiärspelar hemma mot Norrby lördag 30 mars klockan 16.00.
  2018-12-21 16:23:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Svensk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US | FORUM | BETTING
  CSS-podden: ”I och ur form”
  Atlético Madrid ute ur cupen
  Frölunda tog sig till finalen
  ”Det är ombytta roller – det är de röda från München som ska jaga”
  Sydkoreas Son var skillnaden
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies