fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 94620 | Inloggade: 362 | Antal medlemmar: 183753
  START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Guldköping summerar 2018 mittfältet
  De två innermittfältarna kramar om varandra.

  Guldköping summerar 2018: mittfältet

  Nu är året slut snart och redaktionen håller på att gå igenom den föregående säsongen. Det har nu blivit dags för mittfältet att diskuteras.

  Hur har mittfältet fungerat denna säsong?
  Gunnar Käll: Nästan oklanderligt skulle jag vilja säga. Från en redan hög nivå höjdes kvalitén ytterligare i och med Alles återkomst i samband med hemmamatchen mot Häcken. Det har inte varit så plottrigt utan när Linus försvann och Alle återvände har man kunnat spelat ihop ett permanent mittfält där Ian fått stort förtroende och Gudi lojalt funnit sig i att redan från säsongstarten bli wingback.
   
  Jonatan Häggström Wedding: Bra. Nej nu underdrev jag. Jättebra! Kanske den starkaste lagdelen, både offensivt och defensivt. Mittfältet har hela året bestått av skickliga spelare som fyllt sin roll perfekt. Gudmundur Thorarinsson och Simon Thern har varit ordinarie på sina respektive poster hela säsongen och varit bland de allra bästa och viktigaste. Linus Wahlqvist och sedermera Ian Smith har skött högerflanken utmärkt och Eric Smith och Alexander Fransson var väldigt bra. Samspelet på mitten har också fungerat mycket bra.
   
  Jonathan Hanell Didriksson: Min spontana känsla är att mittfältet har fungerat väldigt bra i år. Framförallt under andra delen av säsongen när Fransson kom in i laget och blev allt mer samspelt med Thern. Inledningsvis var det lite rörigt över vem som skulle spela var då bland annat Jakobsen fick spela centralt i en roll som inte direkt klaffade. De fyra (Gudi, Thern, Fransson, Smith) som till slut utgjorde det ordinarie mittfältet gjorde det väldigt bra och kändes ohotade om sina startplatser.
   
  Joel Bertilsson: Med beröm godkänt. Speciellt sedan Fransson kom hem och stöttade upp Thern på ett föredömligt sätt centralt. Även Gudi, som såg väldigt vilsen ut i början av säsongen, kom ju igång riktigt fint sen. Inte heller Ian Smiths säsong går av för hackor och är enligt mig den största individuella succén i IFK anno 2018.
   
   
  Det är lika många mittfältare i den nuvarande formationen som i 4-4-2, men skiljer det sig ändå? Hur?
   
  Gunnar Käll: Det blir givetvis lite mer hemjobb, men det tycker jag man löst på ett lysande sätt. Samtliga mittfältare har tagit ett stort ansvar över hela banan och att man släppt in rekordartat lite mål är inte bara Isaks/backlinjens förtjänst.
   
  Jonatan Häggström Wedding: Ja det är väldigt annorlunda. Yttermittfältarna är wingbacks och mer defensiva i nuvarande uppställning. Innermittfältarna har dock liknande arbetsbeskrivning med små detaljer som skiljer gentemot 4-4-2.
   
  Jonathan Hanell Didriksson: 4-4-2 kan ju se ut på väldigt olika sätt, men vanligt är ju att ytterbackarna fyller på i anfallen på ett helt annat sätt jämfört med i 3-4-3. Det gör att de som spelar yttermittfältare/wingback i 3-4-3 får ta ett större ansvar defensivt men även ska vara med i anfallen. Gudi och Smith är två väldigt olika spelartyper, där Gudi är mer klassisk mittfältare jämfört med Smith. Ändå har de båda gjort det väldigt bra på varsin kant. Det är åtminstone ett sätt som formationerna skiljer sig åt.
   
  Joel Bertilsson: Framförallt blir det stor skillnad för yttermittfältarna som får ta ett större defensivt ansvar i den nuvarande spelformen. Detta ställer höga krav på löpstyrka och defensiv skicklighet, vilket jag tycker framförallt har funkat väldigt bra för Smith.
   
   
  Vilken mittfältskonstellation ser du som den bästa i IFK?
   
  Gunnar Käll: Ingen tvekan om att Ian-Thern-Fransson-Gudi är den bästa utifrån aktuell trupp.


  Jonatan Häggström Wedding: Ian Smith – Alexander Fransson – Simon Thern – Gudmundur Thorarinsson
  Det är ingen tvekan, de är bäst.
   
  Jonathan Karlsson: Utifrån spelsystemet 3-4-3 som IFK utgått från i år så är det självklart för mig med Gudi, Thern, Fransson och Smith.
   
  Joel Bertilsson: Hmm, svårt att säga. Som många andra tycker jag att det vore spännande med 3-5-2 med Thern, Fransson och Gudi/Skrabb/Jakobsen centralt. Smith känns given på sin kant, vilket kanske öppnar upp för ett nyförvärv på andra ytterpositionen.
   
  Behöver det göras något i denna lagdel? Spetsa? Bredda? Sälja?
  Gunnar Käll: Samtliga ordinarie mittfältare är potentiella säljobjekt och säljrykten finns för alla. Givetvis är det optimalt för kontinuiteten om ingen säljs, men det har visat sig tidigare att luckor går att fylla med spelare som redan finns i klubben. Sigurdsson/Castegren är väl de senaste exemplen på det. Jakobsen kan inte vara nöjd med rollen som bänknötare och kanske vill få mera speltid genom att byta klubb.
   
  Jonatan Häggström Wedding: Startspelarna på mitten är definitivt tillräckligt bra. Det finns täckning i mitten med Blomqvist och Jakobsen. På kanterna finns Johannes Vall och Alfons Sampsted. Det är väl mest om en chans man inte kan missa dyker upp eller om någon lämnar som det behövs förstärkning.
   
  Jonathan Hanell Didriksson: Risken är ju att någon av de ordinarie spelarna försvinner i sommar (eller tidigare) om de fortsätter att spela så bra som de gör. Då behövs det absolut förstärkning och det vore inte fel att värva in bredd redan nu för att vara redo för framtida försäljningar. Truppen skulle må bra av att breddas ändå med tanke på spel i europa och om man vill slåss om ett SM-guld, som Simon Thern varit inne på. Det finns spelare i truppen som kan ersätta, men då kan också kvaliteten sjunka. När jag skriver bredda så innebär det inte bara att fylla ut truppen, utan jag önskar spetskvalitet eller talanger likt Sigurdsson. Förhoppningsvis får Andreas Blomqvist vara hel den här säsongen och då kan man räkna honom som ett mycket bra tillskott. Att sälja någon tycker jag inte känns aktuellt nu.
   
  Joel Bertilsson: Kör vi vidare på ett fyrmannamittfält ser jag egentligen inte så stort behov att förstärka. Om vi går över till fem man på mitten skulle det vara intressant med en ny kantspringare.
   
  Betygsätt årets mittfältare:
  Gunnar Käll:
  Gudmundur Thorarinsson 4
  Vi var många som var tveksamma till placeringen av Gudi som wingback inför säsongen, men som han presterat! Är otroligt bollsäker och arbetsam, och att han kan skjuta visades inte minst vid drömmålet mot Dalkurd.
  Eric Smith 3
  Gjorde det bra utan att glänsa. Saknade kanske Therns och Franssons spetsegenskaper och var destinerad till att agera reserv/inhoppare i backlinje/mittfält.
  Simon Thern 5
  Har tillsammans med Alle vuxit ut till en nyckelspelare på inre mitt genom sitt uppoffrande slit. Ibland blir han dock alltför ivrig och drar på sig onödiga frisparkar. Efter att Trasten och Emir lämnat och Blomman gått skadad har vi saknat distansskyttar. Simon har visat sig kunna fylla den luckan med bravur.
  Alexander Fransson 5
  Alle har motsvarat, t.o.m. överträffat, förväntningarna vi hade på honom efter återvändandet. Otroligt stabil och bollsäker, svår att ta bollen ifrån. Har ett bra skott dessutom, distansskyttet har blivit mycket bättre med honom och Thern i laget.
  Ian Smith 5
  En fantastisk säsong av Ian. Passade bättre än Linus i rollen som höger wb. Skapar mycket offensivt men hinner ändå med att ta hemjobbet. Har hög potential och är troligen förlorad för IFK inom något eller några år, ung och landslagsman som han är.  
  Daniel Sjölund 3
  Har inte fått många minuters speltid, blev helt enkelt utkonkurrerad under sitt sista år i klubben. Har fått värdiga arvtagare i Simon och Alle. Fick göra målet som höll IFK kvar i guldstriden in i sista omgången. IFK har mycket att tacka Daniel för de åren han funnits i klubben.
  Alexander Jakobsen 2
  Har fått sparsamt med speltid på slutet tack vare hård konkurrens och att det inte gått att hitta en skräddarsydd roll för honom. Har stor potential men är ojämn i prestationerna. Får svårt att slå sig in i startelvan med nuvarande trupp.
   
   
  Jonatan Häggström Wedding:
  Gudmundur Thorarinsson 4
  Eric Smith 3
  Simon Thern 5
  Alexander Fransson 5
  Ian Smith 3
  Daniel Sjölund 2
  Alexander Jakobsen 2
   
  Jonathan Hanell Didriksson
  Gudmundur Thorarinsson 4
  Har gjort det riktigt bra på sin kant, trots att det var en ovan position. Har levererat snygga finter, framspelningar och mål, men även tagit ett stort ansvar defensivt. Förhoppningsvis kan han göra det lika bra 2019, även om han inte har en landsman bakom och framför sig på vänsterkanten.
   
  Eric Smith 2
  Klart godkänd i mina ögon, men inte mycket mer på den tiden han spelade.
   
  Simon Thern 4
  Nära att få en 5a! Höll en väldigt hög nivå genom nästan hela säsongen och när det gick lite tyngre så var Simon ändå på en bra nivå. Kom snabb till sin rätt i IFK och tillsammans med Fransson så kommer det bli ännu bättre.
   
  Alexander Fransson 4
  Jag önskar att Fransson hade fått en hel säsong, men på den tiden han spelade så visade han att han är ännu bättre än när han lämnade IFK. Håller likt Thern en väldigt hög lägstanivå och när Alle väl började gå på avslut så trillade målen in, vilket såg ut att ge en blodad tand efter fler mål. Det är bara positivt!
   
  Ian Smith 3
  En mycket stark 3a till Smith som verkligen växte in i rollen under säsongen. I mina ögon är Ian naturlig i sin position, vilket Linus Wahlqvist hade svårt att hitta i spelsystemet 3-4-3. Förväntar mig en väldigt spännande säsong 2019 för Ian!
   
  Daniel Sjölund 3
  Skulle vilja ge en 5a sett till de matcher Daja spelade, framförallt med den mot Örebro färskt i minnet. Men Daja fick tyvärr inte många minuter sett över hela säsongen, vilket gör betyget svårt. Ändå gjorde han det alltid bra när han väl fick spela.
   
  Alexander Jakobsen 2
  Svårbedömt även här på grund av lite speltid, framförallt i slutet av säsongen. Det blev lite oklart var i spelsystemet Jakobsen skulle spela och andra gjorde det bättre på samma position. Trots det en överlag bra känsla över de gånger han spelade och rör sig mellan godkänd och bra i min bedömning.
   
  Joel Bertilsson:
  Gudmundur Thorarinsson 4
  Eric Smith 3
  Simon Thern 4
  Alexander Fransson 4
  Ian Smith 4+
  Daniel Sjölund 3
  Alexander Jakobsen -


  0 KOMMENTARER      1893 VISNINGAR
  JONATAN HÄGGSTRÖM WEDDING
  jonatanhw@gmail.com
  På Twitter: jonatanhw
  2018-12-31 13:35:00


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  ANNONS:

  Fler artiklar om IFK Norrköping

  Silly Season 2018/19: Talang flyttas upp
  IFK Norrköping Vintersillyn är här! Förhandlingar pågår, spelarna packar sina väskor inför en ny flytt och klubbarna kallar till presskonferens. Här läser du allt om IFK Norrköpings transferfönster vintern 2018/2019.
  2019-01-18 12:13:00

  IFK Norrköping värvar från Premier League
  IFK Norrköping På torsdagen presenterade IFK Norrköping 19-årigen Sead Haksabanovic som nyförvärv inför säsongen 2019. Mittfältaren lånas in från West Ham de kommande två säsongerna.
  2019-01-17 13:12:22

  Intervju med ordförande Peter Hunt
  IFK Norrköping Vår ordförande tänker bara ställa upp för ytterligare ett omval för två år vid nästa årsmöte. Guldköping tänkte att det därför vore lämpligt att känna honom på pulsen i denna intervju, modell något längre än brukligt. Hur ser han på framtiden på kort och lång sikt? I slutet ger Peter oss en uppmaning och ett inkluderande erbjudande!
  2019-01-14 17:30:00

  Guldköping summerar 2018: anfallet
  IFK Norrköping Det är nu dags för den sista lagdelen innan vi kan lägga 2018 bakom oss ordentligt. Vi diskuterar anfallet förra året och blickar framåt mot 2019 års offensiv.
  2019-01-12 16:58:28

  Officiellt: Totte har kommit hem
  IFK Norrköping På tisdagen presenterade IFK Norrköping Christoffer Nyman som klubbens första nyförvärv inför säsongen 2019. Det innebär att "Totte" återvänder hem efter en två och en halv sejour i Tyskland.
  2019-01-08 10:00:00

  IFK deltar i Atlantic Cup 2019
  IFK Norrköping Nu är det klart att IFK trots allt deltar i The Atlantic Cup under sitt träningsläger i Portugal. Guldköping har fått andra signaler tidigare, men nu har alltså IFK tackat ja till inbjudan Det är tredje året IFK deltar i turneringen. Man var tidigare med 2016 och 2018 med godkända resultat.
  2019-01-01 23:53:00

  Guldköping summerar 2018: mittfältet
  IFK Norrköping Nu är året slut snart och redaktionen håller på att gå igenom den föregående säsongen. Det har nu blivit dags för mittfältet att diskuteras.
  2018-12-31 13:35:00

  Guldköping summerar 2018: backlinjen
  IFK Norrköping Snart är det jul och även den tid på året då redaktionen brukar gå igenom säsongen, lagdel för lagdel. Nu är det dags fär backarna att diskuteras.
  2018-12-20 16:33:00

  Ett händelserikt 2019 väntar IFK Norrköping
  IFK Norrköping IFK Norrköping har återigen ett intensivt spelår framför sig med gruppspel och förhoppningsvis ytterligare matcher i Svenska Cupen samt kvalspel i Europa Leauge. Den första samlingen sker 4 januari enligt biträdande tränare Stefan Hellström. Man kommer att genomföra en hel del tester och den första kollektiva träningen genomförs 7 januari.
  2018-12-20 00:43:00

  Guldköping summerar 2018: målvakterna
  IFK Norrköping Efter en fin säsong har det blivit dags för redaktionen att sammanfatta året. Som vanligt är målvakterna först ut.
  2018-12-14 12:11:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Svensk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US | FORUM | BETTING
  Nu börjar allvaret i Asian Cup!
  Spurs måste mota bort kriskänslan
  Plats i Super Bowl ligger i potten
  Nya året inleddes med viktiga poäng
  Extrapoäng efter ny tappad ledning
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies