fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
Medlem
Besökare: 84595 | Medlemmar: 183315

Kom ihåg mig
Arenafrågan - detta har hänt

Arenafrågan - detta har hänt

Himlen är blå ger dig en resumé om vad som hänt i arenafrågan de senaste åren.

2009-11-14
Kommunen medelar att man skjuter arenafrågan på framtiden. Man stryker formulerningen ”ta fram beslutsunderlag avseende fotbollsarena” för verksamhetsplanen 2010-2012. Kommunen kommer alltså inte att bygga en ny arena innan 2014, då fotbollförbundets nya regler med kraftigt begränsat antal sittplatser träder i kraft. Hoppet står till HBKs nystartade arenabolag
HP

2009-09-30
Kommunstyrelsens ordförande Carl Fredrik Graf (M) och Ingegerd Sahlström (S) skriver i en gemensam debattartikel i Hallandsposten där man förordar en upprustning av Örjans Vall.

Himlen är blå publiserar en kommentar från HBKs ordförande Ingemar Broström.

2009-09-17
HBK meddelar att man startar ett arenabolag. Målsättningen är att en ny arena skall stå klart senast 2013

2009-05-06
Kommunen meddelar att det inte är aktuellt att varken rusta upp Örjans Vall för 220 miljoner eller att bygga nytt på Sannarp för 300 miljoner. Det finns inte pengar till något av alternativen och att ens en enkalre renovering av Örjans Vall inte kommer på fråga innan år 2012.

2009-03-27
Hallandsposten rapporterar om den nya utredningen som beslutades om i hösten 2008. Trots höstens inriktningsbeslut har man främst utrett vad en minsta möjliga renovering av Örjans Vall skulle kosta.

2008-10-07
Kommunstyrelsen tar det faktiska beslutet på det som kommunstyrelsens beredningsutskott beslutade om den 15:e september. Samtidigt uppdrar man åt tekniska nämnden att parallellt utreda vilka åtgärder som behöver göras på Örjans Vall.

2008-09-15
Kommunstyrelsens beredningsutskott tar ett inriktningsbeslut i Arenafrågan. Man bestämmer att det enda alternativet för en ny arena som skall fortsätta utredas blir med placering på sannarp. Örjans Vall föreslås säljas som byggrätter som skall finansiera en del av byggkostnaden för den nya arenan.
HP HÄB

2008-09-05
Trots att Örjans Vall inte lever upp till kraven beslutar sig UEFA för att Halmstad skall vara en av fyra värdstäder i U21-EM. Detta efter att Borås inte har kunnat tillhandahålla en arena som är fri från oönskad reklam.

2008-04-04
Det har länge varit tyst kring omvärldsanalysen, såväl från Kommunen, HBK som Hallandsposten. Kommunstyrelsens ordförande Carl-Fredrik Graf säger i en intervju med HÄB att en omvärldsanalys bedöms vara klar senast i maj.

2008-01-17

Pontus Strömbergs namninsamling och namnunderskrifterna från 2005 överlämnas i Idrottsmuséet till Carl Fredrik Graf.
– Det kommer inte att bli någon fotbollsarena inom de närmaste två, tre åren, tror jag. Men därefter tror jag det är mer öppet, säger Graf till Radio Halland.

2007-11
Kommunstyrelsens ordförande Carl Fredrik Graf säger till HP att kommunen håller på med en omvärldsanalys som skall var klar innan jul.

2007-08-07
Kommunstyrelsens ordförande och kommunchefen sätter definitivt stopp för ny arena denna mandatperioden genom att skicka formella brev till Nordicum och Midroc där man påtalar att man inte tänker satsa pengar eller andra tillgångar (mark och byggrätter, HÄB:s anm.) till en ny arena. Samtidigt skriver Ramesh Chibba (kd) på en namninsamling för en modern arena och säger till HÄB:
- Om vi (Alliansen) fortsätter det arbete som har påbörjats så borde vi realistiskt sett kunna ha en ny arena på plats tidigt under nästa mandatperiod, om ca fyra år.

2007-05-23
Kommunråden från de etablerade partierna ratar förslaget från HBK och Nordicum. I budgeten för de kommande tre åren har man inte avsatt en enda krona till en ny fotbollsarena.

2007-01-31
HBK presenterar lösningen på Arenafrågan för kommunstyrelsen. Lösningen går ut på att Nordicum AB bygger en ny arena på Örjans Vall åt HBK om bolaget får byggrätt av kommunen att bygga 1-3 skyskrapor på Tullkammarkajen. 

2006-12-22
HBK säger att man har en lösning på Arenafrågan. En nya arena på grusplanen vid Örjans Vall är tanken. Arenan beräknas kosta 300 000 000 kr och vara utrustad med skjutbart tak. Arne Ekstrand säger att man har lösning på finansieringen.

2006-09-17
Det blir maktskifte i Halmstad efter borgerlig valseger. Trots att HBK har sagt att man vill vara kvar på Örjans Vall vill den borgerliga alliansen inte släppa sannarpsalternativet.

2006-08-08
HBK presenterar sin vilja i arenafrågan. En enig styrelse vill att HBK är kvar på Örjans Vall och lägger även fram ett tydligt förslag på hur man vill ha arenan.

2006-01-27
Moderaterna och Folkpartiet skriver i en debattartikel i HP att de är för en offensiv satsning på Idrottsstaden på Sannarp.

2006-01-12
De rådde olika meningar om huruvida det skulle finnas med någon fotbollsarena eller ej på de förslag som skulle presenteras. Den 12 januari på pressvisningen fick vi svaret. Fyra förslag på ny idrottsanläggning på Sannarp har presenterades. Samtliga förslag innehöll en fotbollsarena. Men än så länge nämns projektet "Idrottsstaden" bara som vision.

2005-12-21
Hallandsposten avslöjar att HBK arbetar på en egen lösning av arenaproblematiken. Tillsammans med ett byggkonsortium och en "mycket stark finansiell part" har klubben planer på att bygga en egen arena med plats för 15-20 tusen åskådare där även kontor, restauranger, biograf och affärer ingår. Men då måste kommunen sälja marken där nuvarande Örjans Vall ligger och investera dessa pengar i den nya arenan.
– Vi sitter naturligtvis inte och rullar tummarna utan jobbar stenhårt på en lösning i arenafrågan. Men i övrigt vill jag inte kommentera några detaljer, säger en förtegen Bengt Sjöholm, ordförande i HBK.

2005-11-08
Personal från Tekniska kontoret och ett protokoll från Tekniska nämnden hävdar att något uppdrag inte finns att räkna på någon ny fotbollsarena.
- Det är så att det finns ett uppdrag att rita en arenahall inom ett idrottsområde. I det uppdraget ingår det också att kunna utveckla det till ett idrottsområde i större skala. Där bl.a. en fotbollsarena ingår. Det är vad det handlar om. Att sedan tekniska kontoret inte har något uppdrag att räkna på något, är alldeles självklart, det har dom inte. Därför det är inte alls klart än. Du får återkomma någon gång kring juletid. Då vet vi mera vad de här fyra företagen som sitter och skissar på det här har kommit fram till, säger Bengt Ekberg till Himlen är blå.

2005-10-17
Kvastarnas ordförande, Andreas Brag och kommunstyrelsens ordföranden, Bengt Ekberg deltar i ett debattprogram i Radio Halland. Ekberg hävdar sensationellt att man redan håller på att skissa på en ny arena i den s.k. Idrottstaden på Sannarp.
- Just nu är det fyra olika företag som består av byggare och finansierer som sitter och ritar, på kommunens uppdrag, på det nya idrottsområdet. Och i det idrottsområdet ingår en viss fotbollsstadion, säger Ekberg.

2005-10-16
Det är nu klart att HBK:s matcher i Uefacupen kommer att spelas på Ullevi i Göteborg. Himlen är blå och Kvastarna har dragit igång en kampanj för en modern arena. Vid hemmamatchen mot Assyriska samlas över 2000 namnunderskrifter in på blått en timma. Kampanjen får stor medialt genomslag med bl.a inslag i Svt:s Sportspegeln (se inslaget här).

2005-09-29
Miraklet i Lissabon. HBK har sensationellt tagit sig vidare till Uefacupens gruppspel. Europeiska storlag väntar. Men alla vet att Örjans Vall inte håller måttet och kommer inte att godkännas som matcharena.

2005-08-31
Himlen är blå gör en rundringning till kommunens politiker.
- Det har satsats så oerhört mycket på Örjans Vall. Nu är det dags att andra också får en del av kakan. HBK har åkt jojo resultatmässigt. Det rimmar ju dåligt med deras krav som ständigt är höga, säger en av de förtroendevalda.

Våren och sommaren 2005
Debatten har tagit fart ordentligt. Ständig debatt på Himlen är blås forum och ett flertal insändare i Hallandsposten.

2005-03-11
Himlen är blå och Kvastarna skriver en gemensam debattartikel i Hallandsposten. Utdrag från artikeln:
"Det är hög tid att föra upp saken till diskussion och lägga upp en strategi. Till det kommande valet vill vi veta samtliga partiers planer för Örjans Valls framtid. Det behövs en tydlig idé om Halmstad fortfarande ska vara en del av eliten i fotbollssverige."

2005-02-26
Himlen är blå intervjuar Ulla Winblad (s),ordförande i tekniska nämden.
- Nu får vi börja en ny diskussion om vad vi ska ha för typ av arena. Vad är minsta gemensamma nämnare för framtidens arena, vilka matcher skall arenan klara av o.s.v. säger Winblad.

2005-02-13
HBK tvingas spela sin hemmamatch mot Odense i Royal League 30 mil från Halmstad. Orsak - Örjans Vall är ospelbar vid denna årstid. HBK vinner matchen med 2-1 inför 86 åskådare på ett snöigt, men nybyggt Behrn Arena i Örebro. Istället för publikintäkter räknar HBK:s klubbdirektör ut att kostnaderna för hotell, planhyra, arenapersonal och resor uppgår till en halv miljon kr.

Artiklar om arenafrågan:

* Ingemar Brostöm kommenterar arenafrågan
* Birgitta kommenterar beslutet 
* Ett nytt kapitel i arenafrågan
* Sannarp enda rimliga alternativet - Örjan blir bostäder
* Uppdatering av arenaläget
* Omvärldsanalysen, avsnitt 34
* Graf om omvärldsanalysen
I väntan på omvärlden
Arenasituationen
Argumenten i arenadebatten
Namnlistorna överlämnade
Tretusen namnunderskrifter överlämnas till kommunalrådet
Ordförande Arne Ekstrand i exklusiv intervju
Kommunstyrelsens ordförande om debattinlägget i Hallandsposten
Krönika: Läs på arenafrågan, politiker!
Ramesh Chibba (kd) säger JA till en ny arena
Kommunstyrelsens ordförande om arenastatus
Arenasituationen hos samtliga allsvenska klubbar
Kostade kommunens miss två poäng?
Ingenting nytt från Graf
Kommunråden om arenasituationen, del 6: Ramesh Chibba (kd)
Örjans vall och Halmstads Kommun – en sann men osannolik historik
Fritidschefen reder ut begreppen kring arenakostnader
Kommunråden om arenasituationen, del 5: Marianne Norell (v)
Kommunråden om arenasituationen, del 4: Carl-Fredrik Graf (m)
Kommunråden om arenasituationen, del 3: Bertil Nilsson (fp)
Kommunråden om arenasituationen, del 2: Gunnel Bengtsson (c)
Kommunråden om arenasituationen, del 1: Anders Rosén (s)
Krönika: Ödesår i Halmstad
Skisser på ny arena i Halmstad
Ny arena presenteras med för- och nackdelar
Graf redo för principbeslut i maj
Arne Ekstrand efter arenamötet med kommunen
Krönika: Tullkammarkajen - vad mer kan kommunen begära?
Ordförande Arne Ekstrand i stor intervju
HBK agerar kraftfullt i arenafrågan
Borgerliga Alliansen står fast vid Sannarpsalternativet
Halmstads politiker ger sin syn på arenafrågan
HBK:s styrelse: Vi vill ha en modern arena på Örjans Vall
Moderaterna och Folkpartiet är för en offensiv satsning på Idrottsstaden
Skisser på Idrottsstaden
HBK kan bli utsparkade från höstens Royal League
EXTRA: Gigantiskt arenaprojekt har presenterats
Svar i morgon om ny fotbollsarena på Sannarp
Grattis Linköping!
HBK agerar själva i arenafrågan
Bildekaler finns att köpa
Ekberg vägrar erkänna att han sagt fel
Bengt Ekberg backar om ny arena
Arenakampanjen går vidare
Namninsamling för en modern arena
Kampanj för en modern arena
Gästkrönika: Efter ett dygn på moln...
Krönika: Ett riktigt svar i arenafrågan - tack!
Politikerna ger svar på arenafrågan
Debatten har tagit fart
Kvastarna och Himlen är blå skriver gemensam debattartikel
Örjans Vall - framtidens arena?
0 KOMMENTARER      18865 VISNINGAR
JENS ALTNÄS & MATTIAS JOHANSSON
2008-01-19 15:00:00


ANNONS:

Fler artiklar om Halmstads BK

Vintersilly 18/19: Danskt intresse för Marcus Mathisen.
Halmstads BK
2018-11-17 16:13:00

Krönika: Välkomna till Superhettan!
Halmstads BK Om pusselbitarna faller på plats kan den bli ett faktum för HBK nästa år.
2018-11-16 18:07:32

Krönika: Edmans epistlar
Halmstads BK Och låt oss minnas Pascal Simpson för en stund.
2018-11-12 19:47:31

Matchkrönika. Vi avslutade snyggt i alla fall
Halmstads BK Säsongen 2018 kan beskrivas som den sämsta säsongen på mannaminne för Halmstads Bollklubb. Men vi avslutade i alla fall snyggt.
2018-11-12 08:59:41

Krönika: Tankar från en tyst kupé
Halmstads BK Göteborgs Centralstation en lördag den 10 november.
2018-11-10 22:46:47

Café Bollklubben: Erik Edman
Halmstads BK Café Bollklubben gästas av förre landslagsbacken och mångåriga utlandsproffset Erik Edman vars utspel om HBK i podcasten "Ljugarbänken" väckte mitt intresse. Det visade sig att Erik ser en betydligt ljusare framtid för HBK än vad er dystopiske redaktör gör! ”HBK kommer spela allsvenskt 2020” menar Erik. Och på slutet avslutar han självklart med att ge trätobrodern Mattias Lindström en känga!
2018-11-09 13:06:44

Inför årets sista match, Öster - Halmstad
Halmstads BK Många med mig hade nog förväntat sig mer av en sista match. Att de i alla fall i teorin skulle finnas något att spela för, men tyvärr. Man kan argumentera att det är bättre att komma 4a än 5a. Men för ett lag med HBK:s ambitioner är att komma 4a eller 5a i en serie där bara de tre översta platserna räknas bara att vara 1a eller 2a förlorare.
2018-11-09 11:54:05

Krönika: det här är inte HBK
Halmstads BK Det är något annat.
2018-11-07 18:00:21

Inför ÖIS: lillebror, bli aldrig som jag när du blir stor
Halmstads BK Är det här allt det blir så dör jag.
2018-11-03 08:46:08

Stigs Himmel - Från Lugnet till Örjans Vall EP 26
Halmstads BK Hur startade alltsammans med Blue Force/Kvastarna/BKS? En av grundarna ger oss svaren. Vi snackar om bottennappet mot Värnamo och det blir även ett långt parti om klubbchefsrollen och vägen framåt för Klubben. Självklart har vi lista och Guld&Kval i slutet som vanligt God lyssning.
2018-11-01 12:53:23

ANNONS:
SENASTE NYHETERNA OM HALMSTADS BK
ANNONS:
SERIETABELL FÖR SUPERETTAN
1Helsingborg3018932963
2Falkenberg3018572759
3AFC Eskilstuna30131522454
4Örgryte3015781952
5Halmstads BK3015691151
6Brage301299145
7Degerfors3011910-142
8Öster3011811541
9IK Frej3010713-1037
10GAIS3081111-135
11Jönköpings Södra309813-735
12Norrby IF309714-1934
13IFK Värnamo309516-1732
14Varbergs BoIS FC307815-1129
15Gefle306717-2925
16Landskrona305718-2122
>> Visa detaljerad tabell
ANNONS:
ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
Naby Keita är på väg tillbaka
Något måste göras i Edmonton
”The man with the smile”
Hansa satsar mot 2. Bundesliga
Sverige har allt i egna händer
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies