fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 102580 | Inloggade: 336 | Antal medlemmar: 184122
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  I Styrelsen..
  Styrelserummet på Kreditbanken Norrmalmstorg - platsen för ett annat drama.

  I Styrelsen..

  ..för HBK:s, eller affärernas bästa?

  Under sin tid som ordförande var Tony Karlsson via sitt bolag snabb med att fakturera för sina extra tjänster som ”sportchef” efter att Janne Jönsson först sparkats som tränare och därefter valt att lämna den nya post som skapats till honom. I Hallandsposten menade Karlsson att det bara rörde sig om en ”symbolisk summa” och några följdfrågor ställdes aldrig. Mina uppgifter säger något helt annat om den summan.

  Men Tony är inte den enda i klubbledningen med kopplingar till bolag som fakturerar, eller kan antas dra nytta av sin koppling till HBK. I dagens styrelse sitter också Christian Albinsson, en av grundarna till kommunikationsbyrån Oh My som gör inslagen på HBK-TV och tidningen HBK LIVE. Oh My står även för texterna på hemsidan och HBK:s nye kommunikatör är anställd via bolaget.

  För några år sedan tog Klubben fram en ny hemsida i samarbete med Evry men denna blev inte långlivad. Istället ska företaget CityWeb ha fått uppdraget att ta fram en ny version, enligt uppgift till en kostnad av 350 tkr. VD för företaget, där Halmstads BK fortsatt är en aktuell kund, är Robert Nilsson, en annan ledamot i HBK-styrelsen. Tony Karlsson, Christian Albinsson och Robert Nilsson har också gemensamma intressen i det nybildade IT-bolaget Human Objectives AB.

  Nye ordföranden Anders Klingmyr är tidigare styrelseledamot och innehar även en chefsbefattning på Stampen Media som bl. a äger Hallandsposten (där Klingmyr också ska ha personliga vänskapsband). En tidning som oftast stått för en väldigt tillbakahållen granskning av vad som händer i Bollklubben – åtminstone utanför fotbollsplanen. På senare år har Hallandsposten också närapå varit synonymt med inför- och matchrapportering av HBK:s matcher. Numera som ”pluslåst” innehåll samtidigt som matchinformationen på Klubbens hemsida blivit allt mer sparsmakad.

  Floppvärvningar, misslyckade tränarbyten, och sportslig nedgång för föreningens elitlag sammanfattar ganska väl de senaste åren för Halmstads Bollklubb. En utveckling som gått hand i hand med att styrelserummet verkar ha förvandlats till ett forum främst för affärsintresse och olika beroendeförhållanden som kan påverka besluten?

  Det är, om inte ett konstaterande, så i varje fall en relevant fråga att ställa sig. 


  21 KOMMENTARER      4851 VISNINGAR
  HÅKAN ERICSSON
  hbk.ericsson@gmail.com
  På Twitter: HBKericsson
  2019-02-03 10:42:00


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  HBK Until The End:
  Kan vara bra att se till att inloggade medlemmar kommenterar artikeln kanske?
  1 Tumme upp 2019-02-04 12:17:49
  Kom igen:
  Många långsökta ock konspiratoriska teorier. Återigen en negativ obalanserad artikel från HE. Vi har förstått att du är missnöjd, kan vi få in lite artiklar som inte handlar om hur pissigt du tycker allt är? Det finns fortfarande supportrar som vill läsa annat en hur dåliga HBK är och hur misskött klubben är.
  10 Tumme upp 2019-02-04 08:39:10

  Fd supporter:
  Tveklöst bedrövligt upplägg där hbk:s styrelse består av individer som fakturerar den ideella anrika föreningen Halmstads bk eller som har band till granskande parten hallandsposten...
  Inte så konstigt att det sportsliga drabba...

  15 Tumme upp 2019-02-03 21:22:15
  Bagarn:
  Ponta - styrelsen är väl tveksamt i och med lite halvanonymt namn men de andra känns ju helt äkta i den mån mina amatöranalyser stämmer.
  5 Tumme upp 2019-02-03 21:10:49

  Ponta:
  Kan vi lita på att det faktiskt är Tony och någon i styrelsen som kommenterat artikeln?

  Som vanligt, Håkan. Grymt bra!

  17 Tumme upp 2019-02-03 20:57:55
  Bagarn:
  Fast om ni i styrelsen gör ert bästa och lägger ner en massa tid och det bara går sämre och sämre för klubben så kanske ni borde göra något mer meningsfullt med er tid än att köra ner vårt fina HBK i avgrunden.
  6 Tumme upp 2019-02-03 20:42:03

  STYRELSEN :
  Vi gör vårt bästa och lägger ner mycket tid på att få hbk på fotbollskartan igen. Tränaren är ung, talangfull och mycket lovande.
  Vi tror mycket på honom och hans idéer och är övertygade att det kommer lossna ordentligt i år för Igor!
  Nu har Ante kommit tillbaka hem och vi har nye Sadat på topp och har dessutom lyckats knyta till oss Allansson. Det ser också ut att bli konkurrens om målvaktsposten med Malte vilket är mycket positivt.
  Nye Britten är mycket professionell och ger struktur och Kuitim Bala har fullt upp med att kartlägga motståndarna. Vid behov har vi också möjlighet att få in spelare som är på gränsen att få spela i FCK i och med ramavtalet som är på plats och som vi berättade om på hemsidan. Vi drar också ner kostnaderna genom att sälja tillbaka Haraldsson och låna ut Hedenius till skotska ligan. Lånet av RWP till Värnamo föll väl ut och RWP är med och konkurrerar om startplatserna i år.
  Vi ska heller inte dra för stora växlar av en träningsmatch i slutet på januari!
  Med det sagt så hoppas och tror vi i styrelsen att vi tar steget upp till allsvenskan i år och då helst utan kvaldrama.

  4 Tumme upp 2019-02-03 20:30:28
  Bagarn:
  Bra och modigt Håkan att du vill och vågar ifrågasätta!
  20 Tumme upp 2019-02-03 19:44:08

  Bagarn:
  Om man själv sitter i podden efter försäljningen av Sead och säger att nu skall ”Snöbollen” få tillbaka sina pengar med viss avkastning och själv är en del av ”snöbollen” samtidigt som man även sitter på den andra stolen som klubbchef lämnas ju fältet fritt för spekulation. När resultatet året efter vår lågbudgetsatsning i Allsvenskan kommer och det bara finns 8,5 miljoner kvar så börjar ju folk att undra, konstigare än så är det inte. Sedan tror inte jag att ni är några sol o vårare och ni har säkert redogjort allt, men tydligen inte bra nog. När man sedan värvar en omeriterad o orutinerad tränare som fortfarande inte fått igång något vägvinnande spel och nästan alla värvningar är av modell fiasko och resultaten uteblir och publiken sviker så går drevet till slut. Även om viljan är god så har det ju inte gått så bra milt uttryckt och då kanske man borde fundera på om man verkligen skall hålla på med detta och om man verkligen har medlemmarnas förtroende, men det visar sig väl på årsmötet om inte annat.
  17 Tumme upp 2019-02-03 19:41:06
  Mr hbk:
  Tony känner sig kränkt vilket skämt väl för fan vi som ska vara kränkta att ha urusel klubbleding som sitter år efter år och kör ner klubben i skiten skulle aldrig hända i en riktig klubb Tony o hans polare har i ingen klubb kärlek

  Länktips: http://Hbk
  7 Tumme upp 2019-02-03 16:55:46

  Hm...:
  "Jag kommer inte kommentera detta mera."
  Fritt för tolkning.

  7 Tumme upp 2019-02-03 16:41:38
  JJJ:
  Förtydligar:
  Jag tror Tony och Co gör sitt bästa men om man företräder en av Sveriges finaste klubbar behöver man arbeta på sin transparens och aldrig undervärdera åsikter från oss som applåderar, svär och fryser långt bort från vip-tältets gratisbira.

  8 Tumme upp 2019-02-03 16:34:51

  JJJ:
  Jag tror inte Tony, Christian mfl håller på med sitt jobb för klubben för att tjäna pengar. Finns bättre verksamheter att lägga tid på i så fall. Men i sin iver att hjälpa klubben så blandar man in sin egen verksamhet. Det ser ut som att man blandar och ger och fixar uppdrag till varandras firmor.

  Kanske är det väl menat men det ser konstigt och ”hemligt” ut för oss som följer klubben. Det är tur att vi har obunden media som kan lyfta obekväma frågor.

  10 Tumme upp 2019-02-03 16:22:00
  Julio Iglesias :
  I nystartade Human Objectives AB figurerar också Patrik Järmens som styrelseledamot.
  Patrik Järmens sitter i sin tur i styrelsen i bolaget "useful solutions scandinavia AB". I samma styrelse sitter också Robert Nilsson...
  Vore intressant att reda ut hur pengarna fördelas ut från klubben. Varifrån fordringarna kommer. En oberoende revisor borde anlitas (som inte har några personkopplingar) till hbk:s styrelsepampar och dess allierade i de olika bolagen.
  På så sätt skulle styrelsen kunna rentvås (eller fällas)...

  9 Tumme upp 2019-02-03 14:28:53

  Tony Karlsson:
  Hej på er kära läsare !
  Jag brukar sällan kommentera inlägg då jag inte kan/vill i alla lägren men denna gången måste jag erkänna att jag känner mig ganska kränkt och har ett behov av att bemöta det som Håkan skrivit.

  Jag har funnits med i HBK;s styrelse sedan 2011 och varit en av många som med arbete och egna ekonomiska satsningar räddat och sedan förstärkt HBK;s ekonomi helt villkorslöst ända fram till vi gjorde justeringen med Janne Jönsson sommaren 2017. Jag har även efter detta satsat pengar i HBK och kommer fortsätta med detta så länge jag har möjligheten.

  Det som skett efter sommaren 2017 med rollen som sportchef och sedermera klubbchef har varit helt publikt och inte något som jag själv beslutat om. Om sedan supportrar och andra inte tycker mitt arbete är tillräckligt bra är en sak men att hävda att jag gör saker i affärssyfte för egen del är faktiskt helt fel och en av få gånger som jag blivit illa berörd under alla år.

  Jag kommer inte kommentera detta mera. Avslutningsvis hoppas jag att vi får en riktigt bra säsong och att laget som vi alla bryr oss om bjuder på bra fotboll och riktigt många poäng

  Tony

  14 Tumme upp 2019-02-03 14:19:55
  Julio Iglesias :
  Bra grävt Håkan. Riktigt bra journalistik. Där HP misslyckas med sitt uppdrag (pga korruption!!?) så går du in och är blåslampan på pamparna i en ideell förening.
  Vart tog Sead-pengarna vägen??

  14 Tumme upp 2019-02-03 14:07:30

  Julio Iglesias :
  Mycket kritik har jag givit till Igor men nu börjar jag bli orolig på riktigt. Kan det vara som så att Igor inte får göra det som han tycker är bäst utan är bara en marionett, en liten docka, som styrelsen styr i minsta detalj.
  För övrigt spelade Hedenius hela matchen igår för Dundee i en liga som är rankad högre än allsvenskan. Snart skall Hadenus spela mot både Celtic och glasgow...

  3 Tumme upp 2019-02-03 14:03:38
  Framåt Halmstad!:
  Allt tydligare att vi medlemmar måste samla oss inför årsmötet....frågor måste ställas....
  Postat via SvenskaFans-appen
  6 Tumme upp 2019-02-03 13:18:17

  Fabian:
  Snabbt och klargörande svar från Christian ang sin roll, tack för det! Hoppas att övriga följer ditt exempel! Ff nyfiken på om det finns dokumenterade etiska regler och vad de isf innehåller?
  Postat via SvenskaFans-appen
  3 Tumme upp 2019-02-03 13:16:06
  Christian Albinsson:
  Jag läser detta med intresse och det är viktigt att det är tydligt och att det inte finns fel intressen i en ideell föreningen. För mig är det viktigt att klargöra att jag gör allt arbete ideellt, inklusive HBKTV som jag absolut inte tar betalt för. Kommunikatörstjänsten går, mycket riktigt, via oss men det görs inte en krona i påslag utan handlar om att personen i fråga är anställdes av oss från början. Oh My är dessutom en stor sponsor till HBK och betalar alltså pengar till föreningen. Ring mig om du har fler frågor så berättar jag hur det ligger till: 0704386946.

  Mvh,
  Christian

  11 Tumme upp 2019-02-03 12:29:49

  Fabian:
  Väldigt oroande läsning! Aldrig bra att sitta på dubbla stolar, inte ens misstanken skall helst finnas. Nepotism finns över allt så varför inte i HBK? Vet någon hur de etiska reglerna ser ut för en styrelseledamot i klubben om de nu alls finns?
  Postat via SvenskaFans-appen
  7 Tumme upp 2019-02-03 11:54:58
  ANNONS:

  Fler artiklar om Halmstads BK

  Sirius - HBK
  Halmstads BK Då var det dags för den andra tävlingsmatchen för säsongen. HBK åker till Uppsala och Lötens IP för match mot det Sirius. Sirius slog senast Karlstad med 1-2 och gjorde därmed det tänkta jobbet. Halmstad å sin sida spelade kryss mot Östersund med en kraftigt försvagad trupp på grund av sjukdom. Matchen idag känns på förhand relativt öppen.
  2019-02-23 07:17:00

  Krönika: Mr Walker
  Halmstads BK Därför behöver HBK Dusan och ett lyckligt slut.
  2019-02-20 20:48:45

  Krönika: Millenium
  Halmstads BK En första indikation på ”Millen-effekten”?
  2019-02-19 17:37:42

  HÄB notiser: Förluster och veckans HBK bild
  Halmstads BK Här samlar redaktionen alla mindre nyheter som vi känner att ni läsare vill ta del av. Det är allt som inte är stort nog för att få en egen artikel. Detta är en uppdaterad version.
  2019-02-19 12:18:00

  Östersund - HBK 0-0
  Halmstads BK Ett magsjukedrabbat HBK bjöd på en blek insats i första matchen av Svenska Cupen.
  2019-02-16 18:00:00

  ?Inför Östersund - Halmstad
  Halmstads BK Halmstad spelar imorgon borta mot Östersund i den första gruppspelsmatchen i Svenska cupen. Östersund som brukar spela en snabb offensiv fotboll kommer troligen sätta HBKs försvar rejält på prov.
  2019-02-15 23:09:49

  HBK - Varberg 3-1
  Halmstads BK ?Efter blandade prestationer än så länge under försäsongen drabbades HBK och Varberg samman i ett tidigt hallandsderby! Det är ännu tidigt, men Halmstad skulle må bra av att sätta spelet tidigt inför denna säsong. Denna match blev ett steg i rätt riktning.
  2019-02-09 15:58:00

  Sista träningsmatchen inför allvaret: Varberg hemma
  Halmstads BK Är vi totalt soprötna eller är det bara precis som det ska vara?
  2019-02-09 09:33:00

  I Styrelsen..
  Halmstads BK ..för HBK:s, eller affärernas bästa?
  2019-02-03 10:42:00

  Bollklubbsbloggen: Dansk balans
  Halmstads BK Med Kongens Lyngby på lite distans.
  2019-02-02 17:12:33

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Svensk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
  St. Pauli hoppas på nytändning
  Tung för de mexikanska lagen
  Milan körde över Empoli
  Villa börjar vädra semifinal
  Blir det en favorit i repris?
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies