fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 92720 | Inloggade: 273 | Antal medlemmar: 183037
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Intervju med Jens Gustafsson

  Intervju med Jens Gustafsson

  Guldköping har pratat med Jens Gustafsson om IFK-truppen och förändringar i den, fotbolls-VM, den kommande matchen mot Elfsborg och mycket annat.

  Guldköping ringde upp IFK:s manager inför matchen mot Elfsborg på måndag, men det pratades om många saker som inte alls har med den matchen att göra.
   
  "Dröjde fyra dagar innan vi kunde köra fullt"
  Som brukligt i en tränarintervju inleddes samtalet med hur läget ser ut i truppen.

  - Det är alldeles utmärkt. Bortsett från Andreas Blomqvist har vi haft samtliga i träning under veckan, så det är precis som det ska vara, säger Jens Gustafsson.
   
  Något som kanske bidragit till att skadeläget ser så bra ut, är att laget tar det säkra före det osäkra och inte kör för hårt med spelarna.

   - Träningsveckan har varit såhär: Vi brukar alltid vara lediga två dagar efter match, vilket vi var den här veckan också. Då brukar det vara fullt ös på träningen tre dagar efter match. Den här veckan, till följd av värmen i matchen mot Häcken skulle jag tro, var det inte fullt ös tre dagar efter match. Det dröjde istället fyra dagar innan vi kunde köra fullt ut. Vi har kört tufft, torsdag och fredag. Sedan är vi lediga idag och så tränar vi imorgon (söndag) eftermiddag innan vi går på måndagens match, berättar IFK-managern för Guldköping, men det är inte alla som får lugn och ro efter match.

   - Dagen efter match har vi alltid återhämtningspass, men de som inte startat har tufft träningspass. Det är så vi lägger upp veckorna.
   
  Har ni jobbat på något särskilt den här veckan?
   - Framför allt har vi jobbat med vår attack på sista tredjedelen. Sedan jobbar vi hela tiden med att vi ska fatta så många beslut som möjligt så vi inte blir stillastående eller frånvarande i spelet, men det gör vi liksom varje vecka, så det är inte något som är speciellt. Sista tredjedelen och försvarsspelet där är vad som varit i fokus denna vecka.
   
  Vad har ni tagit med er från Häckenmatchen?
   - Matchen som helhet var kanske den stabilaste insatsen vi gjort under året. Vi hade väldigt få dippar och vi såg ut att ha ett starkt självförtroende som lag.
   
  Samma dag som hemmasegern mot Häcken avgjordes Fotbolls-VM, där Frankrike tog guldet till slut. IFK Norrköping har både påverkat och påverkats av mästerskapet, men först och främst den självklara frågan till Jens:
   
  Följde du mästerskapet?
   - Jaa, säger Jens och suckar lite förläget, det får jag väl säga att jag gjorde.
   
  Det är tydligt att Jens Gustafsson funderat och analyserat hemma i TV-soffan när han njutit av sommarens mästerskap.
   
   - Som helhet var det ganska tydligt att man behöver många offensiva spelare som kan slå ut sin gubbe och lagdel med sitt sätt att agera, för att det ska bli utslagsgivande. Jag tyckte Brasilien var det lag med flest spelare som hade de kvaliteterna. Det var också det laget som jag tycker spelade bäst. Om VM hade spelats över fler omgångar, om det hade varit en serie, så hade Brasilien vunnit. Det vill jag nog säga ändå. Lagen arbetar väldigt hårt och det finns inga spelare som inte gör sitt bästa för laget. Försvarsspelet är väldigt starkt i de flesta lag. Med det sagt behövs det många offensiva spelare för att det ska bli utslagsgivande för laget som är mer anfallsinriktat, säger Jens om sina intryck från VM.

  Jens förklarar att han och resten av laget snappar upp saker och kan få inspiration av mästerskapet.
   - Ja det gör vi såklart. Vi ser vad som sker och så vidare. Det här VM:et har gett oss mer motivation att fortsätta på den inslagna vägen i IFK, för jag tycker att vi ligger ganska långt fram i vårt sätt att tänka kring utveckling och framtid om man speglar det med VM.
   
  "Ger mycket inspiration kring hur vi ska bli bättre"
  Maths Elfvendahl och Dale Reese jobbar förutom med IFK Norrköping även med landslaget tillsammans med förbundskaptenen Janne Andersson. Även psykologen Daniel Ekwall som arbetat med Peking hjälper landslaget. Detta gör att dessa personer saknas i Norrköping under vissa perioder.

   - Vi måste hantera att ha ledare borta och det är såklart negativt att inte ha alla ledare på plats jämt och ständigt, men fördelen som vi tycker väger upp, är vad som händer när ledarna kommer hem och har varit så nära med den inspirationen och erfarenheten de kommer hem med. Detta kan vi alla ta del av och lära oss av, vilket är positivt. Erfarenheterna dessa personer kommer hem med överväger det faktum att de är borta under vissa perioder. Vi tar den smällen för att vi vet att det ger mycket inspiration kring hur vi ska kunna bli ännu bättre, säger Jens Gustafsson.
   
  Även en spelare från IFK Norrköping. Nämligen costaricanen Ian Smith, deltog i VM.

   - Det finns gånger då spelaren inte gjort nånting i samband med ett landslagsläger. De blir sällan bättre, men VM var långt och Ian fick spela en del. Innan VM spelade han och så fick han hoppa in i sista matchen. Vi vet att han utvecklats en del. Framför allt när det är en så pass ung spelare och människa som Ian är, så är den här erfarenheten att få representera sitt land i ett VM, väldigt stor inför framtiden. Det har varit en bra lärdom för Ian, berättar Jens Gustafsson.
   
  "Förväntar mig inte att vi dippar"
  I samband med matchen mot Häcken blev det klart att Pekings försvarare Linus Wahlqvist flyttar till tyska andradivisonslaget Dynamo Dresden.

   - Det är en bra spelare och bra människa. En spelare som alltid offrat sig själv för laget snarare än tvärtom, vilket gör att det blir ett tapp. Vi har varit förberedda på detta ett tag, så jag tycker vi står oss ganska starka ändå. Jag förväntar mig inte att vi dippar på grund av det. Jag kan säga att de ord jag precis beskrev Linus med är det som varit utslagsgivande för alla spelare som lämnat IFK. Att de kommit till insikten att det är laget som måste gå först och därefter kommer individens egna utveckling. Det är den viktigaste signalen att ge till alla spelare. Om man har drömmar att komma vidare från där man är idag, behöver man förstå att fotboll är ett lagspel och det är laget som alltid är starkast. Det är därigenom man växer som enskild spelare, svarar Jens Gustafsson på frågan hur IFK kommer påverkas av denna försäljning.
   
  Tror du att det är ett bra steg för Linus?
   - Jag tycker det är ett väldigt moget beslut av Linus att välja just det steget och just den klubben. Det känns som att det är ett steg där han har alla förutsättningar att lyckas på ett bra sätt.
   
  "Ett väldigt gott betyg"
  Den andra truppförändringen som skett under sommarfönstret är att Eric Smith blivit såld och ersatt av hemvändaren tillika guldhjälten Alexander Fransson. Pekings manager tror att spelet kan påverkas lite grann av rockaden.

   - Det kan säkert förändras en del eftersom det är två olika spelartyper. Jag tycker att under slutdelen av vårsäsongen hittade Simon Thern och Eric ett väldigt bra samarbete. Nu hoppas, tror och förväntar vi oss att Alle gör detsamma, men som sagt kommer spelet i sig ändra sig, enbart för att Alle har andra egenskaper än Eric, säger Jens, men huruvida förändringen är positiv eller negativ vill han inte gå in på.
   
   - Jag vill inte jämföra på det sättet eftersom det är två olika spelare, men att IFK Norrköping och Norrköping som stad kan vara attraktivt för Alexander Fransson att komma hem till redan nu, såhär tidigt i sin karriär, är ett väldigt gott betyg. Det är en fantastisk fotbollsspelare som har flera växlar till att utvecklas. Det kommer sluta väldigt positivt. Det är jag säker på.
   
  Målvakten David Mitov Nilsson är sedan ett tag tillbaka från sin skada, men är inte riktigt tillbaka i full form ännu.
   - Det ser som förväntat bättre och bättre ut. Han har varit borta en hel del under försäsongen och ända in i vårsäsongen. Nu kan jag inte exakta datum, men jag gissar att Mitov varit igång en och en halv månad ungefär. Han var borta minst tre månaders tid. Han behöver mer tid.
   
  När tror du att han kan konkurrera på allvar om startplatsen i målet?
  Det finns inga datum för när det ska ske, utan det handlar mer om att ge Mitov tid så att han känner sig stabil och stark innan han kan gå in och konkurrera ordentligt igen. Vi låter det ta den tid det tar, med tanke på den skadehistorian som finns hos Mitov också.
   
  Daniel Sjölund har i många säsonger varit bland de viktigaste spelarna i Peking, men den här säsongen har han fått sparsamt med speltid. Trots det verkar hans roll i truppen ganska viktig.
   - Det stämmer att han inte spelat så mycket, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på den ålder han har och att vi har rekryterat spelare på den positionen Daja spelar i. Däremot sköter han sin roll i IFK Norrköping helt klanderfritt, han är helt fantastisk i att alltid göra sitt bästa och hela tiden vara väl förberedd och se till att vara med när chansen dyker upp. Det finns inte mycket att säga om det egentligen, utan han sköter sig fantastiskt.  
   
  "Kommer bli en jättetuff match"
  På måndag spelar IFK Norrköping hemma på Östgötaporten mot IF Elfsborg.
   - Återigen en tuff match mot ett Elfsborg som har fått bra resultat på slutet och inte förlorat på länge. De har gjort bra matcher, är starka och har många bra spelare. Det är en motståndare som kan liknas vid Häcken kvalitetsmässigt, även om de spelar på lite olika sätt, säger Jens inför matchen.
   
   - Elfsborg har haft en tuff start på säsongen, men de har fått ordning på det mesta nu. Med tanke på det kommer det bli en jättetuff match. Sedan har inte jag någon tanke kring tidigare möten som varit tuffa och att det skulle ha någon som helst påverkan på denna match tror jag väldigt lite på.
   
  Har du några tankar kring startelvan?
  Det är tuff konkurrens på de flesta platser, så det är alltid en svår uppgift att ta ut startelvan så som IFK Norrköping är nu. Det innebär alltid att någon som förtjänar att spela inte får starta matchen. Vi har också längs vägen förstått att många av de matcher där vi avslutat bra, varit mycket tack vare att vi har en så stark bänk. Det är väldigt viktigt för oss att ha möjligheten att göra den typen av byten som kan förändra matchbilden, avslutar Jens.


  1 KOMMENTARER      3640 VISNINGAR
  JONATAN HÄGGSTRÖM WEDDING
  jonatanhw@gmail.com
  På Twitter: jonatanhw
  2018-07-22 01:24:00


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  Skrabbs skruv:
  IFK är Sveriges Brasilien
  1 Tumme upp 2018-07-22 19:30:47
  ANNONS:

  Fler artiklar om IFK Norrköping

  Alexander Fransson september månads spelare
  IFK Norrköping Vi är skyldiga våra läsare kunskapen om vem som blev bäst i september, utifrån Guldköpings betyg i matcherna. Det var exakt lika mellan två spelare, så vår regel hämtad från Melodifestivalen får avgöra.
  2018-10-08 20:30:00

  Betyg efter DIF-matchen
  IFK Norrköping Efter en match som under stora delar dominerats av hemmalaget, kunde slutresultatet ändå tillslut skrivas till 1-1. En poäng i jakten på europaplatser, men som i ärlighetens namn snarare känns som två förlorade. I IFK stod flera spelare för bra insatser, även om det där sista framåt saknades idag. Något som vi tyvärr känner igen från flertalet matcher denna säsong.
  2018-10-07 21:10:40

  Tungt poängtapp mot Djurgården
  IFK Norrköping Trots total dominans i första halvlek blev det bara 1-1 för IFK hemma mot Dif.
  2018-10-07 19:28:00

  011 08 fotboll Norrköping Djurgården
  IFK Norrköping Guldköping kan stolt presentera ett nytt web tv avsnitt med Djurgårdsanknytning med anledning av matchen på söndag. Gäster i programmet är en Djurgårdslegendar, Kjell Samuelsson med nästan 300 matcher för Djurgården. Men även redaktör Göran Modeens arbetskamrat Göran Hägglund som är en inbiten Djurgårdare sedan barnsben. Här avhandlas bland annat storhetstider och naturgräs kontra konstgräs. Kameraman är redaktörens son Rasmus Modeen.
  2018-10-06 16:15:00

  Inför IFK Norrköping-Djurgården Motivation avgör
  IFK Norrköping Frågan vi ställer oss inför matchen mellan seriens tvåa och åtta är: hur motiverade är Djurgården när lagen möts för 115:e gången i en allsvensk match? I nästa omgång som spelas först om 2 veckor beroende på landslagsuppehåll väntar nämligen ett derby mot AIK för Djurgården på Tele2 Arena.
  2018-10-06 08:27:29

  Tankar efter Siriusmatchen samt intervju med Jens
  IFK Norrköping Det blev ingen rolig bilresa hem för undertecknad igår från Uppsala hem till Stockholm. Det var inte bara bilen som rullade söderut, utan även tåget till ett SM guld gick också från Uppsala till Solna och Stockholm!
  2018-09-30 15:40:00

  Poängtapp i Uppsala – Peking halkar efter i guldjakten
  IFK Norrköping Det blev bara en poäng för IFK Norrköping som kryssade på bortaplan mot Sirius. Det innebär nu att Peking kan komma att halka efter i jakten om SM-guldet.
  2018-09-29 22:07:05

  Betyg efter Sirius-IFK Norrköping IFK och bottenlag en dålig kombination
  IFK Norrköping Ett underpresterande IFK Norrköping tog inte chansen att ta tre poäng och utmana AIK om seriesegern. Man får vara glad för en pinne i en match där bottenlaget Sirius stod för det mest konstruktiva och spelade så bra man kan begära av en avstigningskandidat. IFK hade inte helt oväntat svårt att sätta sin prägel på matchen mot en motståndare som man som topplag borde kunna besegra med normala prestationer.
  2018-09-29 19:08:00

  Inför Sirius-IFK Norrköping: Ny tuff gräsmatch
  IFK Norrköping På lördagen åker IFK Norrköping till Uppsala för att möta Sirius. Två lag där endast tre poäng räknas.
  2018-09-28 21:00:00

  IFK Norrköping slog MFF – slåss om guldet på allvar
  IFK Norrköping Kalle Holmberg satte in två nya mål på kontot och inhopparen Filip Dagerstål såg till att stänga butiken för kvällen när IFK Norrköping besegrade svenska mästarna Malmö FF med 3-1.
  2018-09-26 23:45:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Svensk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
  ”Ingen klubb i världen betyder mer”
  ”Därför var jag besviken”
  Premier League-quizen match 39
  De lämnade DIF – så har det gått
  ”Hakim Ziyech – magisk spelare”
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies