fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 63500 | Inloggade: 51 | Antal medlemmar: 183473
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Intervju med Gefles klubbchef Klubbar drar i Adam och Piotr, men ny spelare klar
  "En ny spelare är helt klar och kommer presenteras inom kort."

  Intervju med Gefles klubbchef: Klubbar drar i Adam och Piotr, men ny spelare klar

  – En ny spelare är klar, säger Gefles klubbchef David Norell Hussein till SvenskaFans Hugo Ådvall i en längre intervju. Klubbchefen är dock förtegen om vem denna spelare är. I intervjun pratas det även om ekonomin – där supportersponsorerna räddade GIF, också den nya webbshoppen tas upp och tankar om transferfönstret.


  Gefle IF:s säsong är slut. Utanför planen är dock arbetare i full gång med förberedelser inför näsa säsong. 
  Ja, den senaste tiden har varit intensiv för GIF och klubbdirektör, David Norell-Hussein. Möte med licensnämnden, hålla koll på provspelare, värdera bud från andra klubbar på olika spelare, få in supportersponsorer och en fixa ny webbshop. 

  – Den senaste tiden har handlat väldigt mycket om att lägga pusslet inför 2019, framför allt organisatoriskt utifrån det ekonomiska sparkrav när det gäller kanslipersonal och ledarstaber. Detta är så klart utmanande. Verksamheten har ett stort behov av personella resurser, men plånboken räcker inte till att fylla behovet till en helt tillfredställande nivå. Det är ett stort pussel och vi behöver lösa bemanning från barn och ungdom, akademi, till dam och herr. Vi behöver få till stödfunktioner kring dessa lag också samt till våra olika projekt. Så 2019 blir utmanande och vi kommer behöva bli oerhört rationella i våra prioriteringar, samt söka stöd från frivillig arbetskraft.

  Det låter som det är mycket som händer.
  – Ja, parallellt med detta har vi också jobbat för att lösa den tillfälliga ekonomiska krisen som vi har varit i vad gäller likviditet, lyckligtvis är vi väldigt nära mål mycket tack vare supportersponsorer! Till allt detta handlar det såklart även om att rusta både dam- och herrlag inför nya säsonger, där det framförallt blir en stor omställning för herrarna.
   
  Adam Bergmark Wiberg har ryktats till flera klubbar, har du någon kommentar till det? 
  – Vi har fått ett konkret bud på Adam vilket inte är så överraskande. 
   
  Även Piotr Johansson har ryktats bort, stämmer det?
  – Piotr är också en spelare som drar till sig intresse.  
   
  Men är inte en försäljning det bästa för er med tanke på er ekonomi? 
  – Det är alltid en helhet man behöver bedöma från fall till fall, får vi bud på skäliga nivåer är det såklart aktuellt med spelarförsäljningar. 

  Vad är en rimlig summa för dem? 
  – Det är många parametrar som styr men till syvende sist är det marknadsstyrt. Tror många som saknar insyn och kunskap har allt för optimistisk fantasi vad det handlar om för summor. 

  Hur går diskussionerna med Admir Bajrovic, uppgifter säger att han tränar med FC Trollhättan? 
  – Vi för en dialog med Admir om framtiden, vi gillar honom och han gillar Gefle. Om Admir vill vara med i vårt projekt och om vi hittar ett bra upplägg som är hållbart för bägge parter så kan vi ha en framtid tillsammans. Just nu är ingenting klart. 
   
  Sebastian Sandlund har i tidigare intervjuer sagt att kan vill stanna om klubben vill ha honom kvar, vill ni det? 
  – Ja, Sebastian är en spelare med kontrakt som vi gärna arbetar vidare med.  

  Ni har under veckan haft många provspelare på plats, hur många? 
  – Ett 10-tal tränade med oss sista veckan. 

  Nisse Nilsson är klar, kommer fler spelare presenteras snart? 
  – Ja, eftersom en hel del spelare inte kommer vara kvar till nästa säsong kommer vi såklart behöva fylla på. En ny spelare är helt klar och kommer presenteras inom kort. 

  Licensnämnden godkände eran plan och ni slipper ytterligare nedflyttning, hur känns det?
  – Det var en av många tunga stenar som släppte så klart. Vi gjorde ett bra jobb med att ta fram underlag och prognoser som var trovärdiga och vi har en god historik utan skulder. Hade beslutet blivit negativt för Gefle IF hade jag ställt mig väldigt frågande till bedömningar som görs, när man vet hur det kan se ut hos andra klubbar. Vi är och ska fortsätta vara en välskött klubb med ordning på finanserna, det får dock inte leda till en skev tävlingsbalans om andra når framgång genom dra på sig skulder. Då har svensk elitfotboll ett problem. 

  Ni fick en dryg miljon av kommunen, varför fick ni det och vad ska pengarna användas till? 
  – Det bidrag vi fått från kommunen är för det första ingenting nytt, Gefle IF har haft det sedan 2013 och det är resurser som ska tillfalla vår stora barn- och ungdomsverksamhet. Avtalet löpte ut nu inför 2019 och kommunen valde till vår glädje att förlänga, dock bara med ett år i taget. Första indikationen under hösten var en rejäl sänkning men lyckligtvis ändrades det beslutet efter ett par dialoger. Skulle vi inte ha fått det bidraget, kunde vi inte ha fortsatt i nuvarande form. Det bidraget är ett av olika stöd vi får från kommunen, nu har vi fått detta beviljat men indikationerna verkar inte lika positiva kring övriga avtal tyvärr, med risk att det totala stödet blir mindre än tidigare år. 

  Känslan är att er ekonomi har blivit bättre, stämmer det? 
  – Vi har tagit stora kliv där det för ett tag sedan egentligen var slut i kassan innan november. Samtal och med stor hjälp från våra partners, leverantörer och inte minst fantastiska supportrar så ser det betydligt bättre ut, även om marginalerna fortfarande är på en riskfylld nivå. Vi måste få till det stora sparpaketet på cirka 12 miljoner, samt lyckas med våra prognostiserade intäkter för att det ska gå ihop. Vi kommer samtidigt brottas med ett underskott på eget kapital som vi behöver återställa på sikt. Så svaret på frågan är att ekonomin går åt rätt håll, men är långt ifrån tillräckligt bra. 

  Ni flyttar ert kansli, vad innebär det ekonomiskt och var kommer det att ligga? 
  – Vi flyttar in i spelarnas uppehållsrum och vi sparar cirkaa 250 000 på den flytten. Långt ifrån optimalt men vi har inte så mycket till val. 

  Det var sisa dagen att bli supportersponsor i fredags, hur många blev supportersponsorer och hur nöjda är ni? 
  – Sammanställningen är inte helt klar då några kom in i sista stund och det tar ett tag innan vi ser på bankgirot vad som kommit in. Men det är helt klart att det blev över hundra stycken supportersponsorer och intäkten ser ut att landa kring 400.000 kronor.  

  Vad kommer supportersponsorpengarna att användas till? 
  – Den insatsen gör bland annat  att vi klarar licensnämndens kravställningar och undviker tvångsdegradering ytterligare en serie, samt att vi undviker rekonstruktion, vilket i sin tur också hade inneburit tvångsdegradering. 
   
  Det är snart juletider och många fans undrar när den efterlängtade nya webbshoppen kommer? 
  – Den är på gång, det har varit en del strul som dragit ut på tiden men förhoppningen är absolut att starta upp det lagom till julklappsinköp.  

  Årskort brukar vara en populär julklapp, när kan man köpa årskort inför nästa år? 
  – Vi drar igång årskortsförsäljningen i december, med sänkta priser och ett julerbjudande, avslutar David Norell-Hussein.  
   


  0 KOMMENTARER      1551 VISNINGAR
  HUGO ÅDVALL
  2018-12-02 22:53:08


  ANNONS:

  Fler artiklar om Gefle

  Geflepodden #111: David Fällman äter middag med Löf och Ström
  Gefle I nya Geflepodden öppnar vi upp portarna för sjätte avsnittet av Middag med Löf och Ström. Denna gång äter man middag med David Fällman, den förre Geflekaptenen som efter några år i Kina hamnade i Bajen och fick bevisa för en storpublik vilken hög klass han håller. Fällman avslöjar att han hoppades att Bajen skulle höra av sig medan han var i Kina, vilka spelare som han tycker varit bäst i Bajen och vad han lärde sig i Gefle IF.
  2018-12-10 14:18:41

  Geflepodden #110: Sorgearbetet måste avslutas, framtidsarbetet ska börja!
  Gefle I nya avsnittet av Geflepodden träffar vi nyförvärvet Isac Rojas som berättar varför han valde Gefle IF före Sandvikens IF, varför han lämnade Arameisk Syrianska, vad som krävs för att vinna en serie med mera. Därefter snack med Gefle Dagblads/Arbetarbladets krönikör Stisse Åberg som har förståelse för alla Gefleiters sorgearbete, men som menar att det nu är dags att blicka framåt.
  2018-12-05 14:12:19

  Intervju med Gefles klubbchef: Klubbar drar i Adam och Piotr, men ny spelare klar
  Gefle – En ny spelare är klar, säger Gefles klubbchef David Norell Hussein till SvenskaFans Hugo Ådvall i en längre intervju. Klubbchefen är dock förtegen om vem denna spelare är. I intervjun pratas det även om ekonomin – där supportersponsorerna räddade GIF, också den nya webbshoppen tas upp och tankar om transferfönstret.
  2018-12-02 22:53:08

  Geflepodden #109 med Nyköpings lagkapten Suad Gruda: ”Jag var en riktig idiot i Gefle IF”
  Gefle I en öppenhjärtig intervju för Andreas Ström och Hasse Carstensen berättar förre Geflespelaren Suad Gruda om sin tid i klubben under Pelle Olsson. Efter att ha spelat med bland annat Stefan Savic i Montenegros landslag blev 19-åringen extremt otålig över att han aldrig fick starta i ett lag som dessutom aldrig hade bollen. Därefter blir det snack med Hugo Ådvall om spelarna som provtränat med GIF. Två namn är extra intressanta.
  2018-12-02 09:39:54

  Geflepodden #108 hos Fotbollslabbet: ”Gefle i botten, men Landskrona borde ha klarat kontraktet”
  Gefle I 108:an drar vi till Stockholm och pratar med hjärnorna bakom Fotbollskanalens statistiksatsning Fotbollslabbet, Ola Lidmark Eriksson och Jocke Plogell från playmaker.ai. Hur kommer man på idén att livnära sig på fotbollsstatistik? Vilken nytta kan klubbar ha av att fördjupa sig i football analytics? Vilka klubbar i Superettan underpresterade och överpresterade? Hur kunde AIK och Norrköping ta fler poäng än de borde ha gjort?
  2018-11-30 11:34:05

  Hugo Ådvall: Tack för allt, Jonas Lantto!
  Gefle Jonas Lanttos tid i Gefle IF är slut. Men under hans 12 säsonger i den himmelsblå tröjan har han ändå hunnit med en hel del. I den här texten tar Hugo Ådvall avsked av Jonas Lantto genom att ta er igenom hela Jonas Lanttos Gefletid, i siffror.
  2018-11-29 21:49:00

  Geflepodden #107: ”Vi borde ha använt Mjällbys taktik istället för Poyas!”
  Gefle I nya avsnittet av Geflepodden snackar vi med nyförvärvet Nisse Nilsson. För 23 år sedan lämnade hans pappa Anders ”Dojan” Nilsson Gefle IF för Halmstads BK, vilka är skillnaderna och likheterna mellan Nisse och pappa Anders? Därefter vänder vi oss till Jesper ”JB” Björkman – varför lämnar han Gefle och vart ska han nu, vad kunde GIF ha gjort annorlunda inför 2019 och vad kommer han sakna från staden Gävle?
  2018-11-26 21:40:16

  Geflepodden #106: Kalmar ska ta in Axén! Gefle ska ta in sportchef!
  Gefle Geflepodden gästas denna vecka av Kalmar FF-experten Tomas Ahlbeck, känd från bland annat Kalmarpanelen i P4, samt Gefle IF:s akademiansvarige Jocke Carlson. Ahlbeck hittar likheter och skillnader mellan Gefle IF och KFF. Och ska någon tränare funka i Kalmar är det Alexander Axén (detta säger Ahlbeck redan på onsdagen för övrigt). Jocke svarar på ett mejl från en arg ungdomsspelare och berättar hur akademin påverkas av raset ner i division 1.
  2018-11-22 21:43:12

  Geflepodden #105: Piotr går till Trelleborg, Adam till Bajen
  Gefle Geflepanelen träffas via Skype på söndagskvällen och diskuterar Gefle IF:s trupp 2018 – hur har spelarna presterat, hur betygsätter vi dem, vilka får nytt kontrakt, vilka bryter sina kontrakt, vilka värvas av andra klubbar och vilka spelare tar vi in? Många frågor och samtliga får svar. Andreas Ström tror till exempel att Adam Bergmark-Wiberg går till en allsvensk Stockholmsklubb.
  2018-11-18 16:53:18

  Geflepodden #104: Admir Bajrovic äter middag med Löf och Ström
  Gefle För femte gången äter Andreas Ström och Martin Löf middag med en Gefle IF-profil – denna vecka är det höstens målspottare, Admir Bajrovic, som tar sig till en restaurang i Trollhättan. Det som hände några timmar efter middagen var att Geflepodden fick uppgifter om att Admir lämnar GIF efter säsongen, något som Gefle IF ännu inte gått ut med. På söndag är det dags för Geflepanelen att tycka till. Missa inte det!
  2018-11-16 16:55:49

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Svensk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
  Malmö FF vidare i Europa League
  Hur fan tänker Peter Lim nu?
  Hur fan tänker Peter Lim nu?
  ”Bedrövligt, Juventus”
  Champions League:   ”Bedrövligt, Juventus”
  Lekande lätt seger för Villa
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies