fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 142865 | Inloggade: 328 | Antal medlemmar: 184065
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Intervju med Gefles klubbchef Klubbar drar i Adam och Piotr, men ny spelare klar
  "En ny spelare är helt klar och kommer presenteras inom kort."

  Intervju med Gefles klubbchef: Klubbar drar i Adam och Piotr, men ny spelare klar

  – En ny spelare är klar, säger Gefles klubbchef David Norell Hussein till SvenskaFans Hugo Ådvall i en längre intervju. Klubbchefen är dock förtegen om vem denna spelare är. I intervjun pratas det även om ekonomin – där supportersponsorerna räddade GIF, också den nya webbshoppen tas upp och tankar om transferfönstret.


  Gefle IF:s säsong är slut. Utanför planen är dock arbetare i full gång med förberedelser inför näsa säsong. 
  Ja, den senaste tiden har varit intensiv för GIF och klubbdirektör, David Norell-Hussein. Möte med licensnämnden, hålla koll på provspelare, värdera bud från andra klubbar på olika spelare, få in supportersponsorer och en fixa ny webbshop. 

  – Den senaste tiden har handlat väldigt mycket om att lägga pusslet inför 2019, framför allt organisatoriskt utifrån det ekonomiska sparkrav när det gäller kanslipersonal och ledarstaber. Detta är så klart utmanande. Verksamheten har ett stort behov av personella resurser, men plånboken räcker inte till att fylla behovet till en helt tillfredställande nivå. Det är ett stort pussel och vi behöver lösa bemanning från barn och ungdom, akademi, till dam och herr. Vi behöver få till stödfunktioner kring dessa lag också samt till våra olika projekt. Så 2019 blir utmanande och vi kommer behöva bli oerhört rationella i våra prioriteringar, samt söka stöd från frivillig arbetskraft.

  Det låter som det är mycket som händer.
  – Ja, parallellt med detta har vi också jobbat för att lösa den tillfälliga ekonomiska krisen som vi har varit i vad gäller likviditet, lyckligtvis är vi väldigt nära mål mycket tack vare supportersponsorer! Till allt detta handlar det såklart även om att rusta både dam- och herrlag inför nya säsonger, där det framförallt blir en stor omställning för herrarna.
   
  Adam Bergmark Wiberg har ryktats till flera klubbar, har du någon kommentar till det? 
  – Vi har fått ett konkret bud på Adam vilket inte är så överraskande. 
   
  Även Piotr Johansson har ryktats bort, stämmer det?
  – Piotr är också en spelare som drar till sig intresse.  
   
  Men är inte en försäljning det bästa för er med tanke på er ekonomi? 
  – Det är alltid en helhet man behöver bedöma från fall till fall, får vi bud på skäliga nivåer är det såklart aktuellt med spelarförsäljningar. 

  Vad är en rimlig summa för dem? 
  – Det är många parametrar som styr men till syvende sist är det marknadsstyrt. Tror många som saknar insyn och kunskap har allt för optimistisk fantasi vad det handlar om för summor. 

  Hur går diskussionerna med Admir Bajrovic, uppgifter säger att han tränar med FC Trollhättan? 
  – Vi för en dialog med Admir om framtiden, vi gillar honom och han gillar Gefle. Om Admir vill vara med i vårt projekt och om vi hittar ett bra upplägg som är hållbart för bägge parter så kan vi ha en framtid tillsammans. Just nu är ingenting klart. 
   
  Sebastian Sandlund har i tidigare intervjuer sagt att kan vill stanna om klubben vill ha honom kvar, vill ni det? 
  – Ja, Sebastian är en spelare med kontrakt som vi gärna arbetar vidare med.  

  Ni har under veckan haft många provspelare på plats, hur många? 
  – Ett 10-tal tränade med oss sista veckan. 

  Nisse Nilsson är klar, kommer fler spelare presenteras snart? 
  – Ja, eftersom en hel del spelare inte kommer vara kvar till nästa säsong kommer vi såklart behöva fylla på. En ny spelare är helt klar och kommer presenteras inom kort. 

  Licensnämnden godkände eran plan och ni slipper ytterligare nedflyttning, hur känns det?
  – Det var en av många tunga stenar som släppte så klart. Vi gjorde ett bra jobb med att ta fram underlag och prognoser som var trovärdiga och vi har en god historik utan skulder. Hade beslutet blivit negativt för Gefle IF hade jag ställt mig väldigt frågande till bedömningar som görs, när man vet hur det kan se ut hos andra klubbar. Vi är och ska fortsätta vara en välskött klubb med ordning på finanserna, det får dock inte leda till en skev tävlingsbalans om andra når framgång genom dra på sig skulder. Då har svensk elitfotboll ett problem. 

  Ni fick en dryg miljon av kommunen, varför fick ni det och vad ska pengarna användas till? 
  – Det bidrag vi fått från kommunen är för det första ingenting nytt, Gefle IF har haft det sedan 2013 och det är resurser som ska tillfalla vår stora barn- och ungdomsverksamhet. Avtalet löpte ut nu inför 2019 och kommunen valde till vår glädje att förlänga, dock bara med ett år i taget. Första indikationen under hösten var en rejäl sänkning men lyckligtvis ändrades det beslutet efter ett par dialoger. Skulle vi inte ha fått det bidraget, kunde vi inte ha fortsatt i nuvarande form. Det bidraget är ett av olika stöd vi får från kommunen, nu har vi fått detta beviljat men indikationerna verkar inte lika positiva kring övriga avtal tyvärr, med risk att det totala stödet blir mindre än tidigare år. 

  Känslan är att er ekonomi har blivit bättre, stämmer det? 
  – Vi har tagit stora kliv där det för ett tag sedan egentligen var slut i kassan innan november. Samtal och med stor hjälp från våra partners, leverantörer och inte minst fantastiska supportrar så ser det betydligt bättre ut, även om marginalerna fortfarande är på en riskfylld nivå. Vi måste få till det stora sparpaketet på cirka 12 miljoner, samt lyckas med våra prognostiserade intäkter för att det ska gå ihop. Vi kommer samtidigt brottas med ett underskott på eget kapital som vi behöver återställa på sikt. Så svaret på frågan är att ekonomin går åt rätt håll, men är långt ifrån tillräckligt bra. 

  Ni flyttar ert kansli, vad innebär det ekonomiskt och var kommer det att ligga? 
  – Vi flyttar in i spelarnas uppehållsrum och vi sparar cirkaa 250 000 på den flytten. Långt ifrån optimalt men vi har inte så mycket till val. 

  Det var sisa dagen att bli supportersponsor i fredags, hur många blev supportersponsorer och hur nöjda är ni? 
  – Sammanställningen är inte helt klar då några kom in i sista stund och det tar ett tag innan vi ser på bankgirot vad som kommit in. Men det är helt klart att det blev över hundra stycken supportersponsorer och intäkten ser ut att landa kring 400.000 kronor.  

  Vad kommer supportersponsorpengarna att användas till? 
  – Den insatsen gör bland annat  att vi klarar licensnämndens kravställningar och undviker tvångsdegradering ytterligare en serie, samt att vi undviker rekonstruktion, vilket i sin tur också hade inneburit tvångsdegradering. 
   
  Det är snart juletider och många fans undrar när den efterlängtade nya webbshoppen kommer? 
  – Den är på gång, det har varit en del strul som dragit ut på tiden men förhoppningen är absolut att starta upp det lagom till julklappsinköp.  

  Årskort brukar vara en populär julklapp, när kan man köpa årskort inför nästa år? 
  – Vi drar igång årskortsförsäljningen i december, med sänkta priser och ett julerbjudande, avslutar David Norell-Hussein.  
   


  0 KOMMENTARER      2683 VISNINGAR
  HUGO ÅDVALL
  2018-12-02 22:53:08


  ANNONS:

  Fler artiklar om Gefle

  Geflepodden #121 med Adil Kizil: ”Tror Gefle fick en chock i Superettan”
  Gefle Dalkurd slog rekord i svensk fotboll genom att gå från lägsta divisionen till Allsvenskan på rekordtid. Nu har man för första gången åkt ur en serie. Geflepodden träffar Dalkurds sportchef Adil Kizil som öppenhjärtigt pratar om vilka framgångsfaktorer som Dalkurd måste återvinna för att ta sig upp igen. Kizil analyserar också Gefle IF:s fall ner i division 1 och funderar över hur Gefle behöver resonera framöver.
  2019-02-15 14:12:00

  Geflepodden #120: Grundlig analys av GIF Sundsvall vs Gefle IF 2-1
  Gefle Säsongens första träningsmatch är avverkad. Det blev en hedersam förlust i bortamötet med GIF Sundsvall. Geflepanelen gör en analys av offensiven, defensiven och provspelarna. Därefter är det dags för Mittmedias Sundsvallexpert, Lukas Sahlin, att yttra sig och tippa lagens placering. Hugo Ådvall rapporterar från måndagens träning och levererar några nyheter! Programledare: Hasse Carstensen
  2019-02-11 22:39:00

  Geflepodden #119: Lång intervju med Mackan plus Geflepanelens analys
  Gefle Denna veckas Geflepodden innehåller en 45 minuter lång intervju med Marcus ”Mackan” Bengtsson, huvudtränare i Gefle IF:s herrlag. Marcus säger att han tycker truppen var bra förra året, men att delarna dock inte bildade en bra helhet. Så hur har man tänkt i år? Vi får också svar på hur GIF kommer att spela 2019, varför det öppnat upp sig på spelarmarknaden och hur han ser på Gavlevallens uppvärmningssystem. Programledare: Hasse Carstensen
  2019-02-08 09:13:00

  Geflepodden #118: Anders Bååth om att träna under Özcan, Roger Sandberg och Mellberg
  Gefle Anders Bååth var lagkapten i det Gefle IF som åkte ur Allsvenskan 2016. I Geflepodden lägger han fram sina teorier om vad som gick fel. Och han svarar på frågan om han skulle tacka ja om han fick ett kontraktsförslag från GIF idag. Dessutom avslöjar han hur det var att träna under tre meriterade svenska tränare, hur Nabil Bahoui var som junior och vem som är den bästa spelare han mött. Missa inte Hugo Ådvalls snack med Marcus Bengtsson!
  2019-01-30 16:34:46

  Hugo Ådvall startar "1882-bloggen"
  Gefle Den 12 juli 2018 skrev han sin första text på Gefle SvenskaFans. Sedan dess har han publicerat 19 texter på den här sidan och även medverkat i Geflepodden ett flertal gånger. Nu tar 12-årige Hugo Ådvall steget och startar en egen blogg om Gefle IF, 1882-bloggen. – Bloggen ska vara intressant, handla om Gefle IF och Gästriklands fotboll samt vara helt gratis, säger Hugo till SvenskaFans.
  2019-01-27 09:43:00

  – Fansen hjälpte oss att rädda ekonomin, säger Gefle IF:s klubbdirektör
  Gefle För inte så länge sedan befann sig Gefle IF i en akut situation när det gällde klubbens ekonomi. Men efter hårt arbete har man med klubbdirektör David Norell-Hussein i spetsen vänt skutan åt rätt håll och nu har man helt plötsligt en ekonomi i balans: – Bara det faktum att vi lyckades ta oss igenom det utan att försätta klubben i en akut situation är stärkande, säger Norell-Hussein till SvenskaFans Hugo Ådvall.
  2019-01-25 09:17:00

  Geflepodden #117 med Grace Tanda och Kevin Johansson: ”Bra för Brynäs om det går bra för Gefle!”
  Gefle Kevin Johansson är kommunikationschef i Brynäs IF Hockey, men han var tidigare journalist på VLT i Västerås och kan därför norrettan utan och innan. Hur upplever han förhållandet mellan Brynäs IF och Gefle IF? Vad kan en idrottsklubb göra för att öka intresset hos allmänheten? Vi gör en grundlig genomgång av norrettan – lag för lag. Geflepodden intervjuar också nyförvärvet Grace Tanda som avslöjar varför han valde Gefle IF.
  2019-01-24 09:16:00

  Frej Engberg klar för Gefle IF!
  Gefle På måndagen blev det klart att Gefle IF värvar Frej Engberg från Assyriska IF. Engberg har U-landslagsmeriter och har tillhört Djurgårdens IF under flera år. Gefle IF antyder att Frej kommer att användas som vänsterback, men SvenskaFans anar att hans talang som mittback ligger i linje med spelare som Gävleklubben söker, det vill säga spelare som kan spela på mer än en position.
  2019-01-15 17:28:00

  Geflepodden #116 med Anders ”Dojan” Nilsson: ”Alkoholen fick grepp om mig”
  Gefle På 1990-talet var Anders ”Dojan” Nilsson en av Allsvenskans mest lovande spelare. Han var målskytt och genombrottsspelare med en magisk vänsterfot. I Geflepodden ser han tillbaka på den kaotiska tiden i Djurgårdens IF, Gefle IF, Halmstads BK och Västerås SK, som kantades av mål och segrar, men också av sönderrivna tröjor, utkastade fönsterrutor och meningsskiljaktigheter med tränare.
  2019-01-14 18:21:00

  Geflepodden #115: Allsvenskans 20 bästa + snack med ”Mackan” och ett nyförvärv
  Gefle Vilka är Allsvenskans och Superettans 20 bästa spelare? Vilka är de två bästa tränarna i respektive serie? Josef och Hasse gör var sin lista och jämför. Och vilka nyförvärv finns lediga på marknaden? Vi gör en gedigen genomgång. Slutligen, Hugo Ådvall intervjuar Gefle IF:s herrtränare Marcus Bengtsson och nyförvärvet från Mjällby, Axel Norén. Hur kommer det sig att han överger det nyblivna Superettanlaget för Gefle IF?
  2019-01-07 07:42:13

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Svensk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
  Olympiakos körde över AEK
  Lionel Konsekvent Messi
  Insatserna mot Örebro dissas
  Klopp: ”Kvalité på samtliga positioner”
  Pizarro visade att gammal är äldst
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies