fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 88970 | Inloggade: 302 | Antal medlemmar: 183446
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Intervju med Lisa Lundh IFKs marknads och försäljningschef
  Lisa har ett mycket viktigt jobb IFK Norrköpings organisation

  Intervju med Lisa Lundh IFK:s marknads och försäljningschef

  Dagen efter premiären mot BP fick Guldköping ett längre samtal med Lisa. Hon har en mycket spännande bakgrund för uppdraget och vill jobba för att fortsätta utveckla IFKs redan starka varumärke. I den här intervjun får vi bland annat veta, att Peking ligger på plats 10 i Sverige vad gäller varumärken inom idrotten. Som jämförelse ligger LHC på plats 18. Bara en sån sak!


  En del av bakgrunden är en tidigare publicerad gästkrönika skriven av Torkel Omnell med rubriken ”IFK satsar mot toppen, men utanför planen då?” Lisa fick läsa artikeln innan vårt samtal började. Om du också vill göra det, om du inte gjort det redan hittar du den här:
  http://https://www.svenskafans.com/fotboll/norrkoping/gastkronika-ifk-satsar-mot-toppen-men-utanfor-planen-da-585063.aspx
  I den här långa intervjun har man som läsare möjlighet att lära sig hur en professionell marknadsförare tänker. Är också mycket intressant när Lisa på ett bildligt sätt jämför sitt arbetslag med fotbollslagets på planen! 
   
  Berätta lite om vem du är och vad du har för bakgrund… 
  - Min bakgrund är att jag har en magisterexamen i internationell ekonomi med inriktning på marknadsföring, på Luleås tekniska universitet. Innan jag kom till IFK i februari hade jag jobbat många år med just marknadsföring och kommunikation efter min examen som jag tog 2004. Har jobbat en del utomlands en hel del i USA bland annat. Mitt första jobb var en traineetjänst på svensk amerikanska handelskammaren. Har jobbat inom upplevelseindustrin i Las Vegas också. Var mest där för att ha roligt men fick ett bra jobb på personalavdelningen på ett hotell med tillhörande Casino. Har även jobbat som marknads och kontorschef på en advokatbyrå i USA. Har jobbat med de här frågorna hela min yrkesverksamma karriär, men i flera olika branscher. Tycker det är roligt att jobba inom olika branscher för till syvende och sist handlar marknad och kommunikation om samma frågeställningar. Produkt/erbjudande och målgrupp är olika beroende på bransch men det kokar alltid ner att förmedla rätt budskap och erbjudande till rätt målgrupp. Marknadsföring handlar om människor och hur man på bästa möjliga sätt paketerar och förmedlar det man vill nå ut med.  Mitt senaste jobb innan IFK var på Ottobock som är en global koncern som erbjuder ortopedtekniska produkter och tjänster . Innan Ottobock arbetade jag med platsmarknadsföring och varumärket East Sweden på det regionala Marknadsbolaget.

  Min sportsliga bakgrund har jag från basket. Jag var bl.a. med och vann SM-Guld med Norrköping år 2000. Tror jag har en ganska bra förståelse för hur det är att idrotta på elitnivå, och hur föreningar fungerar. När jag var aktiv tränade jag lika mycket som fotbollsspelarna i IFK gör, men förutsättningarna var förstås annorlunda. Jag flyttade till Luleå för att kunna kombinera studier och basket och alla i laget antingen pluggade eller arbetade vid sidan om basketen. Jag tycker det är väldigt roligt att IFK dam numera är en del av föreningen och vi är nu inne i processen att integrera damlaget i organisationen. Att ha ett damlag som vi satsar på är en viktig del av vårt erbjudande och i takt med att laget klättar i seriesystemet, ska även glappet mellan damerna och herrarnas olika förutsättningar minskas.  

  Det är väl i korthet vem jag är. En Norrköpingsbo från början men som var borta en längre tid för studier och jobb. 2006 flyttade jag hem till Norrköping igen. Det här jobbet är som en dröm för mig med min bakgrund och mina intressen. Här kommer jag kunna kombinera mitt intresse för idrotten och min professionella kompetens inom marknad/kommunikation och sälj. IFK är också ett av regionens starkaste varumärken. IFK engagerar och berör så många människor. Jag tycker idrotten är en rörelse som förenar människor och det är helt fantastiskt att se den uppslutning som finns runt laget i den här staden! Det skapar i sin tur en del press och förväntningar, men så tycker jag att det ska vara. För mig var det ett ganska enkelt beslut att ta det här jobbet, även om jag ser att det finns stora utmaningar i det. Vi har ett stort jobb framför oss men i det ser jag bara möjligheter. Det finns en väldigt stor utvecklingspotential. Vi har en bra och bred grund att stå på, som vi måste bygga vidare på och utveckla.

  Vad tänker du om artikeln och vad behöver utvecklas... 
  - Det finns många orsaker till att vi är där vi är. Det finns flera aspekter i den här frågan man måste titta på. Vi kan göra betydligt bättre det håller jag verkligen med om. En sak vi kan vässa är att vi ser över våra erbjudanden till våra partners. Det ska finnas en tydlig affärsnytta för dem att stötta oss. Det ska i princip kunna gå att mäta vad ett samarbete med IFK genererar utifrån affärsnyttan. Jag har ju själv suttit på den stolen där jag funderat på var man ska lägga sin marknadsföringsbudget och sponsorpengar. Man måste visa ägarna och de som jobbar på företaget vilken nyttan är med det man sponsrar. Oavsett om det är mjuka värden eller hårda kronor in. Det här är något vi i IFK måste bli mycket bättre på. Vi behöver också jobba mer individuellt och lära känna våra partners bättre. Vi vill förstå dem bättre och deras verksamhet utifrån vad de behöver. Det tidigare sättet att sälja paket blir svårare och svårare, istället ska vi bli duktigare på att hitta mer individuella lösningar, utifrån våra partners specifika målgrupp och behov.  Då går det inte riktigt att sälja paket då måste man hitta mer individuella lösningar, utifrån deras specifika målgrupp och behov. Vi har också en roll att spela som katalysator med våra partners. Vi ska kunna presentera idéer hur de kan göra bra saker tillsammans med oss.  Vi måste också bli bättre på att underhålla våra relationer med befintliga partners. Min förhoppning är att vi ska hitta fler långsiktiga samarbeten och kunna skriva mer flerårsavtal. Skapar förutsättningar att fördjupa samarbetet som kan gynna båda parter. Då skapar vi också bättre förutsättningar för oss att jobba med nykundsbearbetning. Kunna utveckla ett större regionalt engagemang till exempel. Jag har jobbat med regionala frågor där det gäller att komma bort från adminstrativa gränser, för de är mer eller mindre passe. En region är mer för mig hur det fungerar funktionellt, till exempel hur människor rör sig i vardagen och hur pendlingsströmmar ser ut. Hur kan vi bygga engagemang och fans i regionen hör också hit. För att kunna göra verklighet av allt det här handlar det om att vi måste organisera oss rätt, se till att vi har resurser, jobba smart och strukturerat.

  Vi ska sätta planer som vi kan följa upp, så vi kan se om vi gör rätt eller inte. Vi måste börja med oss själva och inifrån. Se till att vi har förutsättningarna och strukturen på plats och sen kan vi kliva ut, och då kan vi göra ett ännu bättre jobb. Jag har ju börjat ganska nyligen så det jag håller på mest med nu är att skapa en bild av var vi är idag och utifrån det sätta en plan hur vi ska jobba framåt. Strukturera och planera jobbet bättre är det första steget, och se över vad vi kan erbjuda på ett bättre sätt som jag varit inne på förut. Vi behöver göra en genomlysning över vårt starka varumärke och bli bättre på vår kommunikation i det. Det kom en undersökning nyligen som visade att vårt varumärke klättrat fyra placeringar. Bland Sveriges idrottsvarumärken är vi nu på plats tio! Som jämförelse kan man säga att LHC ligger några hack bakom oss, tror de låg på plats 18. Det är det artikeln du visade mig är inne på, hur vi ska bygga vidare på att vårt varumärke är så starkt. Vi ska ha ett bra självförtroende och tro på det vi gör och vår produkt. Samtidigt som vi ska vara ödmjuka och öppna för dialog, samt som jag var inne på förut ha goda och nära relationer med våra partners.

  Ska vi vara bra på planen måste vi som är utanför vara minst lika bra 

  Du säger vi många gånger, du kan ju inte göra allt själv. Vilka är vi...
  - Vi har ett helt team där alla drar sitt strå till stacken. I mitt team har vi tre säljare sen på kommunikation har vi vår medieansvarige Jack Nordholm, samt evenemang och matchbiten som Mårten håller i. Så vi är ett litet men bra gäng! Sen har vi en jätteorganisation runt matcherna som också bidrar i det här. Det viktiga är hur vi får alla i koncernen att känna tillhörighet och delaktighet, allt ifrån de som jobbar extra till restaurangen och gymmet. Att alla ska känna att de är stolta och representerar IFK och vårt varumärke på bästa möjliga sätt. Vi måste vara bra ambassadörer för vår förening.
   
  Utifrån artikeln som du läste innan vi började prata med varandra om att vi ligger många miljoner efter andra jämförbara föreningar, kan du säga något om hur mycket mer vi kan hämta in. Vet att det är en svår fråga...
  - Lite för tidigt att säga men jag håller med om analysen i artikeln. Men skapar vi den interna strukturen som jag varit inne på att vi får kontinuitet och långsiktighet kommer vi höja oss rejält. Kommer inte säga någon siffra men en rejäl höjning ska det bli. Vi kan och bör göra betydligt bättre, men om det tar ett två eller fem år är svårt att säga nu. Men inget snack om att vi ska ta ett rejält kliv uppåt för då kan vi också bidra till bättre förutsättningar att skapa en sportslig framgång. Ska vi vara bra på plan så måste vi vara minst lika bra vid sidan av planen! Där har vi en resa att göra... Men vi har alla komponenter och lagspelare för att kunna göra det. Vi ska göra som spelarna. Hur vi ska göra på vår planhalva och hur får vi ihop våra olika roller? Hur hittar vi vår spelidé? Det var med dem förutsättningarna jag gick in i det här så jag vet vad som behöver göras. Det finns en stor potential och jag ser bara möjligheter men vi behöver också ha lite tålamod, allt kan inte göras imorgon! Det är upp till oss själva var vi sätter ribban. Man kan sammanfatta att vad vi behöver ha är smartness tålamod och effektivitet, så att vi utnyttjar våra resurser på bästa sätt. En av de viktigaste faktorerna i det här är hårt jobb över tid. Men jag känner att den inställningen har alla, så det är väldigt kul att komma till jobbet! Alla vill ta nästa steg vilket är inspirerande för mig!”

  Vad ska man säga om detta samtal? Om Lisa känner sig inspirerad av att gå till jobbet, så kände jag mig inspirerad efter mitt samtal med henne. Vad som inte syns i texten är känslan av att sitta och lyssna på henne, engagemang och kompetens ut i fingerspetsarna. Är övertygad om att Lisa är rätt kvinna på rätt plats. Förutsättningarna finns att det här kommer bli riktigt bra!
   


  0 KOMMENTARER      5112 VISNINGAR
  GÖRAN MODEEN
  goran.modeen@gmail.com
  2018-04-12 01:11:00


  ANNONS:

  Fler artiklar om IFK Norrköping

  Silly Season 2018/19: Lämnar för Tjeckien
  IFK Norrköping Vintersillyn är här! Förhandlingar pågår, spelarna packar sina väskor inför en ny flytt och klubbarna kallar till presskonferens. Här läser du allt om IFK Norrköpings transferfönster vintern 2018/2019.
  2018-12-10 10:55:00

  Småland både hemma och borta i Svenska Cupen för IFK
  IFK Norrköping Under måndagen lottades 2018/19 års gruppspel i Svenska Cupen. IFK:s motståndare förutom redan seedade och nyblivna allsvenskarna AFC Eskilstund blir från Superettan nerflyttade IFK Värnamo och div.1-laget Assyriska Turabdin från Jönköping.
  2018-12-03 15:42:00

  Ante vinnare av Glasbollen på Stjärnkvällen
  IFK Norrköping I år fick Guldköping äran att dela ut pris på Stjärnkvällen, som är IFK Norrköpings egen gala. Ante fick priset för att han i år blev Årets spelare utifrån våra spelarbetyg. Vi delade även ut ett extra pris till Alexander Fransson som gjort en grymt bra höst. Alla priserna som vi delade ut var sponsrade av företaget Lika som Bär. De som startat det företaget är eldsjälarna och de fantastiska IFK supportrarna, enäggstvillingarna Billy och Dennis Petterson.
  2018-11-19 12:55:00

  Oktober/november månads spelare i IFK Norrköping
  IFK Norrköping Det är nu klart vem som, utifrån våra spelarbetyg, blir oktober och november månads spelare.
  2018-11-15 18:57:45

  Thern efter silvret: "Stolta men inte nöjda"
  IFK Norrköping Guldköping pratade efter årets sista match med Simon Thern, som för övrigt gav bort silvermedaljen efter prisutdelningen.
  2018-11-11 20:48:00

  Isak efter säsongsavslutningen: "Nu kommer revanschsuget"
  IFK Norrköping IFK Norrköping och målvakten Isak Pettersson fick nöja sig med silver i Allsvenskan 2018. "Nu kommer revanschsuget", säger han till Guldköping efter matchen.
  2018-11-11 19:57:00

  Betyg Häcken-IFK Norrköping Bra slut på ett suveränt 2018
  IFK Norrköping IFK visade sin klass när det som bäst behövdes. Hela laget spelade på toppen av sin förmåga, åtminstone i första halvlek. Som redan påpekats i matchreferatet här på Guldköping lyckades man vad inte något annat lag gjort den här säsongen, nämligen besegra Häcken på Bravida Arena och dessutom nolla Hisingslaget. Vi är frikostiga med välförtjänt höga betyg i en väl genomförd match
  2018-11-11 18:38:00

  Peking gjorde jobbet mot Häcken
  IFK Norrköping IFK blev första lag att ta tre poäng borta mot Häcken när de vann med 1-0.
  2018-11-11 16:55:00

  Fransson inför avgörandet: "Vinner vi tror jag det kan räcka till guld"
  IFK Norrköping Kvällen innan "guldmatchen" mot Häcken har Guldköping intervjuat Alexander Fransson.
  2018-11-10 22:39:00

  Inför BK Häcken - IFK Norrköping: "En situation vi ska njuta av"
  IFK Norrköping IFK Norrköping har chans att ta guld när de möter BK Häcken under söndagen. "Vi har gett oss möjligheten till att vara i en situation som jag tycker vi bara ska njuta av", säger Jens Gustafsson till Guldköping inför matchen.
  2018-11-10 18:42:53

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Svensk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
  Ovisst avgörande i Belgrad för PSG
  Måstematch på Camp Nou
  Sveriges kvalmotståndare klara
  Sydamerika visade upp sig
  Ovisst avgörande i Belgrad för PSG
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies