fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhornan
Besökare: 67870 | Inloggade: 102 | Antal medlemmar: 180607
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Jag förutspår ett tronskifte

  Jag förutspår ett tronskifte

  AMEN VA?! Har de där karlskroniterna återigen snurrat in på det där påstådda tronskiftet i år?! Svaret är nej, så sitt lugnt i båten nu Mjällby-vänner, för det här är en text med fokus på långsiktighet.

  För den oinsatte så ska jag snabbt ge en återblick. Mjällby AIF har varit Blekinges bästa fotbollslag under lång tid, dock inte alltid ohotat. Högadals IS har fina meriter och det var faktiskt inte jättelänge sen Karlskrona AIF låg i samma division som Mjällby. Men man kan i alla fall konstatera att de senaste 40-50 åren har Mjällby varit i förarsätet i det lilla länet/landskapet. Inför säsongen 2017 så gick dock FK Karlskrona upp till Division 1 (föreningen som kom till år 2012 efter en ihopslagning av stauns två största klubbar), och Mjällby såg länge ut att trilla ur samma serie, men klarade med nöd och näppe nytt kontrakt. Vinter och vår bestod i en kapprustning mellan de båda klubbarna inför seriestarten. Många vassa ord sades, nästan bara ifrån Mjällby-håll (som oftast) vilket Karl Lindqvist, Viktor Gustafson, men framförallt Jesper Gustafson fick erfara för när de valde FKK före MAIF.

  Mjällby stod för en del bra värvningar de också, dock ingen som kom ifrån just Blekinge. Sen så kan man väl vara ärlig, det är inget upptagningsområde där det sprutas ut fotbollsspelare som är redo för Division 1. Ett tag innan seriestarten så kom den dock, lika oväntad som onödig #BlekingesStolthet, Mjällby AIF:s officiella hashtag år 2017. Vi var många som ruskade på oss, vad menar de nu? Att Mjällby är Blekinges största förening sett till åskådare är ju knappast någon hemlighet, men då är en stor del utav dessa supportrar ifrån orter utanför Blekinge (främst Kristianstad och Bromölla). Ändå gjorde klubben anspråk på hela länet, vilket kanske hade varit ett rimligt budskap ifrån Sillastrybarna (klubbens supporterförening) som ofta är ute och svingar, och därmed så hade hashtaggen också tagits med cirka 23 liter salt. Det var knappast så att vi ytterst få FKK:are (är de så vi kallar oss?) hade skapat något drev genom att påstå att vi skulle peta ner Mjällby ifrån någon tron, likt Kristianstad hade gjort. Budskapet ifrån Mjällby var ändå tydligt; Kom inte här och tro att ni är något! Det hade ingen gjort, förrän då. För jag vill påstå att hade det inte redan byggts upp en känsla av det efter de flertalet pinsamma utfallen mot FKK:s värvningar, så cementerades det en kristallklar bild efter Mjällby hade presenterat sin hashtag: DE ÄR LIVRÄDDA!

  Sen kom ju den där matchen 7 maj, och hade det inte varit tufft att vara MAIF:are de senaste åren, så blev det de nu. Fullständigt utskåpade i derbyt, och nu tycktes #BlekingesStolthet sjunga på sista versen. Det är därför många Mjällbysupportrar efter deras i övrigt mycket bra genomförda vår slog tillbaka ordentligt mot Blekingesporten och deras krönikor om tronskifte efter derbyt. Och jag håller faktiskt med dem, en fotbollsmatch kan aldrig i sig innebära ett tronskifte, sånt byggs upp under längre tid, men läsarna ska ju ha sina rubriker.

  Så nu står vi här, derby igen på söndag, borta den här gången. Och vad talar egentligen för att FKK ska åka hem med 3 poäng? En del hävdar säkert vissa, Mjällby var inte bra sist mot Skövde och FKK mosade Ljungskile, men Mjällby ska vara ett bättre lag både enligt tabellen och sett till sin hemmastatistik. Vem har mest att förlora då? Det är Mjällby. Det kommer vara nästintill en fullsatt Strandvallen, Sillastrybarna har 25-års jubileum och glappet upptill Landskrona och Utsikten får nog inte bli så mycket större. Som föreningen har man valt att rusta, värvningar som är dyra och oftast skolade i talangakademier utomlands, en ungdomssektion på dekis (sett hur det såg ut för några år sedan) och all sin heder som #BlekingeStolthet på spel. Går de inte upp i år så kommer en klubb som redan har det tufft ekonomiskt möta en mardröm intäktsmässigt i Division 1 ännu en säsong.

  FK Karlskrona är självförsörjande talangmässigt, där behövs det inte värvas några 16-åringar, även fast många utifrån närområdet väljer att ta klivet till klubben för att utvecklas så klarar man sig ändå. Klubben har en stark lokal förankring med sina 17 A-truppsspelare ifrån Blekinge och har utgjorts utav samma grundstomme sedan ihopslagningen. Vi har flest aktiva ungdomar, vi har fler företag som kan hjälpa oss utvecklas ekonomiskt, vi har ett större publikunderlag att locka till våra matcher, vi har en kommun som har fått upp ögonen för oss, men FRAMFÖRALLT har vi precis bara börjat. Man kommer långt med tradition, men den är långtifrån en garanti för evig framgång. Framgång skapas genom hårt och långsiktigt arbete, både på och utanför de kritade linjerna.

  Så nu till det där derbyt på söndag. #BlekingesStolthet mot Fotbollsklubben Karlskrona - klubben utan tradition, supportrar eller historia. Det blir inget tronskifte i år, förmodligen inte nästa år heller. Men jag förstår er rädsla, #BlekingesStolthet, för ni går upp mot en klubb som inte har något att förlora, en klubb som enligt er ingen gillar, men som ändå steg för steg och år efter år, verka närma sig er. En stad och en klubb som de senaste 5 åren har gjort precis alla rätt för att målmedvetet ta sig framåt, mot en klubb vars senaste 5 år snarare ser ut som en börskrasch.

  Så håll i er #BlekingesStolthet, det blir inget tronskifte i år, men vi förstår att ni börjar bli oroliga. Det där glappet mellan oss kommer fortsätta krympa, och traditionen och historia, den bygger vi samtidigt som vi lugnt och metodiskt klättrar förbi er. Slå er för bröset och ryt så länge ni kan #BlekingesStolhet, så höjer vi blicken och klättrar lugnt vidare.  0 KOMMENTARER      2041 VISNINGAR
  HUGO PERSSON
  På Twitter: @PerssonHugo
  2017-08-31 19:47:00  Tidigare blogginlägg

  Tankar i mitten av februari
  Karlskrona Jag vet inte hur, men man blir lika förvånad varje säsong. Varför är Sveriges försäsong så j*vla lång?! Just nu händer det inte mycket, och även om man vill dra hur många slutsatser som helst av träningsmatcher osv., så ska man vara försiktigt med det. Här är i alla fall några snabba reflektioner för att stilla abstinensen...

  Inför säsongen 2018 - FKK 2018 vs. FKK 2017
  Karlskrona Vi börjar närmas oss säsongens första träningsmatch, och med den debut i FK Karlskronas tröja för en hel del spelare. Så hur ser laget egentligen ut, lagdel för lagdel, jämfört med förra året?

  Ett samtal med Peter C
  Karlskrona Jag fick tummen ur och hörde av mig till FK Karlskronas utan tvekan största profil, sportchefen Peter Christensson, och frågade om han hade tid för att svara på några frågor. Självklart sa Peter, trots att han just nu befinner sig i sitt uppdrags absolut mest stressfulla veckor.

  Fyra jubilarer - som glömdes bort
  Karlskrona Säsongen som gick förde med sig mycket, flashiga nyförvärv, nya motståndare och en betydligt bättre fotboll. Fyra saker var dock oförändrade på Västra Mark, sedan klubbens första match 2013 tills nutid; Kristian Petersson, Eric Petersson, Sebastian Halle och Rasmus Holgersson.

  Spelarbetyg efter matchen mot Husqvarna FF
  Karlskrona En godkänd insats på samtliga spelare, dock ingen som sticker ut över mängden, i en ganska så beige tillställning.

  Matchsvep U-lagen vecka 42
  Karlskrona Endast ett lag hade i match i helgen som var, men det räckte gott och väl för att fylla hela helgen med dramatik

  Matchsvep U-lagen vecka 41
  Karlskrona Framgångar på flera håll för U-lagen i veckan som varit.

  Matchsvep U-lagen vecka 40
  Karlskrona Två förluster och ett kryss är resultatet ifrån veckan som gått för ungdomslagen.

  Matchsvep U-lagen vecka 39
  Karlskrona Två lag spelade och två lag vann, full pott för ungdomslagen under helgen som varit!

  Matchsvep U-lagen vecka 38
  Karlskrona Det blev för första gången på länge idel vinster för U-lagen som spelade i helgen.

  Matchsvep U-lagen vecka 37
  Karlskrona Ett lag vann, ett förlorade och ett hade speluppehåll.

  Matchsvep U-lagen vecka 36
  Karlskrona Helgens matcher för U-lagen resulterade i både kvalspel och tränaravhopp, med andra ord så var det en fullspäckad helg.

  Matchsvep U-lagen vecka 35
  Karlskrona Det var ömsom vin och ömsom vatten för FKK:s ungdomslag i helgens matcher.

  Jag förutspår ett tronskifte
  Karlskrona AMEN VA?! Har de där karlskroniterna återigen snurrat in på det där påstådda tronskiftet i år?! Svaret är nej, så sitt lugnt i båten nu Mjällby-vänner, för det här är en text med fokus på långsiktighet.

  Några tankar inför omstarten
  Karlskrona Med två dagar till höstpremiären hemma mot Kristianstad, så är suget efter fotboll på Västra Mark åter tillbaka. Här är några tankar och funderingar inför hösten.

  ANNONS:

  Fler artiklar om Karlskrona

  Tankar i mitten av februari
  Karlskrona Jag vet inte hur, men man blir lika förvånad varje säsong. Varför är Sveriges försäsong så j*vla lång?! Just nu händer det inte mycket, och även om man vill dra hur många slutsatser som helst av träningsmatcher osv., så ska man vara försiktigt med det. Här är i alla fall några snabba reflektioner för att stilla abstinensen...
  2018-02-11 21:17:00

  Inför säsongen 2018 - FKK 2018 vs. FKK 2017
  Karlskrona Vi börjar närmas oss säsongens första träningsmatch, och med den debut i FK Karlskronas tröja för en hel del spelare. Så hur ser laget egentligen ut, lagdel för lagdel, jämfört med förra året?
  2018-01-28 22:31:01

  Artikelserie - Hur FKK ska bygga vidare - Del 2
  Karlskrona I senaste delen så handlade det om A-lagstruppen och arbetet kring att bygga vidare denna. I denna del så fokuseras istället arbetet på hur FK Karlskronas ska bygga vidare sin förening i Karlskrona kommun, idag med en lite mer syrligt ton än vanligt.
  2017-12-03 15:22:35

  Artikelserie - Hur FKK ska bygga vidare - Del 1
  Karlskrona FK Karlskrona slog förmodligen samtliga experter med häpnad när man som nykomling slutade 6:a. Så hur bygger man nu vidare för att nå sitt uttalade mål om ELITEN - 2020 efter förra årets succé?
  2017-11-26 13:31:12

  Silly Season 2017/18 - uppdaterad 14/1
  Karlskrona Den delen av säsongen som kanske berör oss allra mest, Silly Season, är över oss och givetvis så kommer vi hålla er läsare uppdaterade och sammanställa precis allt som bekräftas officiellt ifrån klubben (rykten får ni ta i forumet).
  2017-11-16 23:23:00

  Ett samtal med Peter C
  Karlskrona Jag fick tummen ur och hörde av mig till FK Karlskronas utan tvekan största profil, sportchefen Peter Christensson, och frågade om han hade tid för att svara på några frågor. Självklart sa Peter, trots att han just nu befinner sig i sitt uppdrags absolut mest stressfulla veckor.
  2017-11-14 18:51:00

  Fyra jubilarer - som glömdes bort
  Karlskrona Säsongen som gick förde med sig mycket, flashiga nyförvärv, nya motståndare och en betydligt bättre fotboll. Fyra saker var dock oförändrade på Västra Mark, sedan klubbens första match 2013 tills nutid; Kristian Petersson, Eric Petersson, Sebastian Halle och Rasmus Holgersson.
  2017-11-12 22:54:00

  Summering av höstsäsongen 2017
  Karlskrona Det slutade med en historisk säsong för FK Karlskrona, det skulle så klart blivit klubbens bästa placering någonsin oavsett hur det gick, men en sjätteplats var det nog inte många som hade trott.
  2017-11-11 15:44:00

  Karlskrona UF får fortsätta existera
  Karlskrona Under kvällen kom beskedet ifrån FK Karlskronas styrelse - KUF:en blir kvar i minst två säsonger framöver.
  2017-11-07 21:31:40

  Matchrapport Landskrona BoIS - FK Karlskrona
  Karlskrona Årets sista match slutade med förlust för FKK.
  2017-11-06 20:52:30

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Svensk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Real Madrid tillbaka på Bernabéu
  Ett sista avgörande på Zinken
  All-Starhelgen, Kawhi & Hall of Fame
  ”Ge oss Zaza och Rodrigo”
  Växjö inför slutspurten
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhörnan Leovegas Leovegas
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies