fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 88950 | Inloggade: 264 | Antal medlemmar: 183735
  START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Jakten på den perfekta tröjan...

  Jakten på den perfekta tröjan...

  IFK Göteborg Futsal har tagit fram en unik matchtröja som kombinerar Blåvitts historiska arv med modern design. Nu släpps den till försäljning.

  I en tid då den så kallade moderna fotbollen har tagit ett fast grepp om densamma - där lojalitet bland spelare och ledare är färskvara och där föreningars identitet successivt suddas ut till förmån för snabba resultat och framgång - är det än viktigare att man värnar om de värden som faktiskt ÄR föreningen IFK Göteborg, i en strävan efter att bevara och förstärka dessa.

  Identitet är såväl emotionellt som visuellt knutet. Identitet är något som bör vara tydligt och till vissa delar bestående, och något som alla oaktat relation till föreningen på ett tydligt sätt ska kunna beskåda och ta del av när man tar del av föreningen IFK Göteborg. Det handlar i mångt och mycket om hur föreningen upplevs.

  IFK Göteborgs identitet rent visuellt sitter i dess klubbemblem, och i dess matchdräkt. Det är idag svårt att hitta någon annan matchtröja som är såpass klassisk och känd som den som Kamraterna från Göteborg klär upp sina spelare i. Tröjan är som vi alla är väl medvetna om välkänd inte bara inom Sveriges gränser utan även internationellt till följd av vår förenings stolta historik. Föreningens matchtröja är utan tvekan en av svensk fotbolls absolut starkaste varumärken, symboler och kännetecken.

  Det är med utgångspunkt i ovan, i kombination med en sjuklig besatthet som är djupt rotad i det nostalgiska, som undertecknad har engagerat sig i hur IFK Göteborg upplevs visuellt. Detta har visat sig inte minst genom en insänd motion till föreningens senaste årsmöte. En motion som resulterade i att man nu under året har en plats i den arbetsgrupp om fyra personer som har i uppdrag att ta fram ett styrdokument, en riktning och ett förslag på hur matchdräkten, såväl hemma- som bortadräkt, ska och bör se ut framöver. Detta som ett led i vår (min) strävan efter att bevara vår visuella identitet, och med alla dess medel undvika att vi ånyo uppträder i en matchdräkt som ger sken av att det är IFK Norrköping och inte IFK
  Göteborg som äntrar Gamla Ullevis gräsmatta.

  I min roll som styrelseledamot och vice ordförande inom IFK Göteborg Futsal har jag i år fått förmånen, och möjligheten, att påverka föreningens matchdräkt tillsammans med Kappa och Team Sportia. Ett rent och sant nöje för en nostalgiker och supporter som jag.

  Såväl spelare som ledare inom IFK Göteborg Futsal har även de stora blåvita hjärtan, och har i många fall sin blåvita historik kopplat till de blåvita (fotbolls-)läktarna. Blåvitt är för samtliga av dessa förknippat med övervägande blått, smala ränder - och framförallt många ränder till antalet på den vackraste av tröjor. Utmaningen med att ta fram en ny tröja inför kommande säsong var därför såväl enkel (utifrån gemensamma önskemål) som extremt trivsam.

  Undertecknad föreslog följande ändringar i sin motion till fotbollens årsmöte tidigare i år;

  - Föreningens tävlingsdräkt, för hemmabruk, ska övervägande bestå av färgen blå i såväl tröja, som shorts och strumpor.
  - Tröjans ränder skall vara minst sju (7) stycken till antalet, samt vara av smal karaktär där de blåa respektive vita ränderna är av samma storlek, såväl på fram-, som baksida. För att tillgodose allmänna regler kring placering av nummer placeras dessa på en “platta” helt utan ränder. En “platta” som ska vara blå till färgen.

  Inför årsmötet, i samband med motionens offentliggörande, fördes samtal med dåvarande styrelse kring hur motionen skulle bemötas på årsmötet. Resultatet blev tidigare nämnda arbetsgrupp som under året arbetar fram nya riktlinjer för vår förenings visuella identitet. En mjukare väg att gå än motionens ursprungliga förslag som innefattade en betydligt stelare stadgeändring för att säkerställa föreningens visuella identitet.

  Att IFK Göteborg Futsal inför året tar fram en helt egen matchdräkt är ett stort steg för den lilla föreningen som tidigare uppträtt i fotbollens dito. Att man gör det med utgångspunkt från att gå tillbaka till fotbollens tidiga rötter rent visuellt är desto mer kittlande.

  Matchtröjan som tagits fram andas 80/90-tal i sin utformning. Man återgår därmed till en enklare och renare design än vad fallet ofta är i dagens moderna fotboll. Även fotbollens dräkt har ju genom årets tröjdesign försökt flörta med det som uppfattas vara Blåvitt i gemene mans sätt att se på vår förening. Vi tar däremot sytråden tillbaka fullt ut när vi nu lanserar årets tröja.

  Såväl Kappa som Team Sportia har varit oerhört tillmötesgående i våra diskussioner vilket av förklarliga skäl har gjort sitt i vårt arbete med att få fram en tröja och dräkt enligt våra önskemål.

  Genom årets matchdräkt tar vi steget mot en tröja vars design snuddar vid det som många efterfrågat - en tröja som är enkel, randig och som andas IFK Göteborg. Man visar också den moderna fotbollsindustrin att det trots allt finns varumärken, likt Kappa i detta fall, som trots allt kan specialproducera tröjor som inte nödvändigtvis måste slava under 2000-talets många gånger på tok för hajpade design.

  Som extra krydda kommer tröjan också att säljas som replica för att möjliggöra att alla supportrar till IFK Göteborg ska kunna välja alternativet att klä sig något mer ”retro” även i en blåvitrandig Kappa-matchtröja. Försäljningen kommer att ske såväl digitalt (via http://www.tsklubb.se/front-page/ifk-goteborg-matchtroja) som fysiskt i utvalda Team Sportia-butiker.

  (En del av försäljningsintäkterna som tillfaller IFK Göteborg Futsal kommer att tilldelas, och fördelas lika, mellan Tifofonden och Änglahjälpen).


  0 KOMMENTARER      4175 VISNINGAR
  DANIEL SKARP
  2018-10-19 12:00:00


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  ANNONS:

  Fler artiklar om IFK Göteborg

  Silly Season 2019: Ferran Sibila klar som assisterande tränare för IFK Göteborg
  IFK Göteborg Alltid Blåvitt uppdaterar er med det senaste nyheterna och ryktena på transfermarknaden inför säsongen 2019.
  2019-01-14 13:45:00

  Mats Ahdrian lämnar styrelsen - Valberedningen väl förberedd!
  IFK Göteborg Mats Ahdrian, vice ordförande i IFK Göteborgs styrelse, har beslutat sig för att lämna styrelsen för att i stället bli ordförande för Got Event som representant för Kristdemokraterna. Alltid Blåvitt har därför ställt några frågor till Valberedningen i Blåvitt för att se hur landet ligger efter beskedet.
  2019-01-11 16:17:45

  Ny redaktör
  IFK Göteborg David Berg lämnar redaktörsposten på Alltid Blåvitt och ersätts av Adrian Pihl Spahiu.
  2019-01-09 07:00:00

  Anestis jagar revansch
  IFK Göteborg Efter en mardrömssommar är Giannis Anestis i Sverige för att få karriären på rätt köl igen.
  2018-11-26 20:47:00

  Säsongsbetyg: Del 3, Anfallare
  IFK Göteborg När Allsvenskan 2018 nu är avgjord har Alltid Blåvitt tittat tillbaka på säsongen som varit och satt betyg på hur spelarna i laget presterat under säsongen. Tredje och sista delen innehåller anfallarna.
  2018-11-22 09:00:00

  Säsongsbetyg: Del 2, Mittfältare
  IFK Göteborg När Allsvenskan 2018 nu är avgjord har Alltid Blåvitt tittat tillbaka på säsongen som varit och satt betyg på hur spelarna i laget presterat under säsongen. Näst på tur är mittfältarna.
  2018-11-20 09:00:00

  Säsongsbetyg: Del 1, Målvakter och försvarare
  IFK Göteborg När Allsvenskan 2018 nu är avgjord har Alltid Blåvitt tittat tillbaka på säsongen som varit och satt betyg på hur spelarna i laget presterat under säsongen. Först ut är målvakterna och försvararna.
  2018-11-19 09:15:00

  Bebbens Hylla - Gamla Ullevis nya aktiva sittplats
  IFK Göteborg
  2018-11-14 13:30:00

  Intervju med Poya Asbaghi: Det ska förändras till 2019
  IFK Göteborg Efter söndagens match mot Örebro SK fick vi möjlighet till en intervju med Poya Asbaghi om säsongen som varit och om den som så småningom närmar sig.
  2018-11-12 15:55:45

  Sju tankar efter säkrad elfteplats mot Örebro SK
  IFK Göteborg Efter 3-1 mot Örebro SK säkrade IFK Göteborg en position sex poäng och en tabellplats under fjolårets resultat, i en match som både reflekterade säsongen som gått men också blickade framåt mot nästa säsong och nästa generations Blåvitt.
  2018-11-12 00:08:12

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Svensk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US | FORUM | BETTING
  ”Ska Nash och Iginla hyllas?”
  ”Det är ombytta roller – det är de röda från München som ska jaga”
  Bordeaux knep segern på övertid
  ”Antonssons löpning är perfekt”
  Soppatorsk mot Färjestad
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM Prylhörnan Casinokollen Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies