fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 55045 | Inloggade: 303 | Antal medlemmar: 182864
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Krönika kramgoa låtar
  Redan 1977! Då slutade HBK 8:a i Allsvenskan?

  Krönika: kramgoa låtar

  "När vi två år senare åter sitter i en sjunkande SuperEttan-båt känns det inte riktigt som läge för Tony att slita av sig kavajen och börja svänga dom lurviga till tonerna av Lasse Berghagen."

  ”Strategin är tydlig – HBK bygger framtida framgång genom unga talanger som ska få rätt förutsättningar för att utvecklas i Halmstad.
  Det har varit påtagligt på flera håll redan i år att strategin är rätt. HBK är inte klubben som kan värva in storstjärnor utan det passar mycket bättre att vara en klubb som utvecklar och förädlar talanger. Det har varit en häftig utveckling redan i år, där förstås Sead Haksabanovic är det mest talande exemplet. En annan del i strategin är att erbjuda långa kontrakt till de spelare som klubben verkligen tror på.
  – Det handlar om kontinuitet och arbetsro, vilket också är anledningen till att vi vill knyta upp Igor Krulj på lång sikt och ge honom och truppen förutsättningarna att lyckas kommande säsong, oavsett om det blir Allsvenskan eller Superettan, konstaterar Tony Karlsson, ordförande i HBK.”

  Så stod att läsahbk.se förra veckan i samband med att talangerna Isak Harrysson 16 år, Isac Larsson 16 år, Emil Tot Wikström 18 år och Rasmus Wiedeshelm Paul 18 erbjudits A-lagskontrakt. Men vad innebär egentligen ett A-kontrakt i HBK? Redan sommaren 2016 flyttades nämligen RWP upp i A-truppen enligt uppgift. Inför årets säsong lånades han ut till Landskrona BoIS i div 1 där det inte blev någon speltid alls. Adrian Hallsö och David Struski Persson fick också s.k. A-kontrakt ifjol sommar men bara ett drygt halvår senare fick de lämna för Halmia respektive Tvååker i division 2. Ardian Berisha? Hittills inte en minut i seriespel! Så i vilken utsträckning signalerar egentligen ett kontrakt med A-laget att spelaren verkligen är med och konkurrerar på seniornivå?

  Att det varit påtagligt redan i år att strategin är rätt känns också som en sanning med modifiaktion. Självklart ”hatten av” för Sead Haksabanovic och Isak Pettersson har tveklöst visat sig hålla för Allsvenskan. Men för mig innebär en framgångsrik strategi att man lyckas uppnå sina uttalade mål och ambitioner med hjälp av den valda strategin. För Halmstads del har det inte varit någon tvekan om att MÅLET varit nytt allsvenskt kontrakt och visionen är ”en stabil allsvensk förening” år 2020. Jag håller med om att talangutveckling är rätt väg för en klubb som HBK men även 2015 satt jag och tröstade mig med att vi hade flera unga talanger på gång och att framtiden såg ljus ut. Så när vi då två år senare åter sitter i en sjunkande SuperEttan-båt känns det inte riktigt som läge för Tony att slita av sig kavajen och börja svänga dom lurviga till tonerna av Lasse Berghagen (att göra ”en Bosse Andersson”, reds anm.) Talangutvecklingen måste också kombineras med en väl fungerande scoutingverksamhet och inte minst ett genomtänkt kontraktsskrivande. De senaste årens alla brutna kontrakt (senast Nikolai Alho) och det faktum att årets succéman Isak Pettersson sitter på ett utgående indikerar att det finns en del kvar att jobba på där. För mig är dock EN strategi väldigt tydlig och det är att man inför den stundande degraderingen vill sätta fokus på något annat: 2015 var det den sanerade ekonomin, i år är det talangutvecklingen och att man bygger på lång sikt. I det okritiska förhållningssättet hittar vi nog också en del av förklaringen till att HBK nu är tillbaka på samma ruta som år 2011 med en ny ”Jensa” vid rodret. Med den skillnaden att då var det första gången på 19 säsonger som klubben fick lämna Allsvenskan – nu är det andra gången på fyra.

  Igor Krulj blev det väntade (läs: trygga) valet av tränare inför kommande år och jag säger inte att det är fel. Däremot kan ingen påstå att det motiveras av uppnådda resultat. För anledningen till förändringen på tränarposten i somras sades vara att den ansågs skapa de bästa förutsättningarna för att klubben skulle stanna kvar i Allsvenskan. Nu förstår vi att den egentliga anledningen var att Janne Jönsson kanske inte matchar profilen ”en ung och modern tränare som helt ligger i linje med framtidsarbetet i ”HBK2020”. Givetvis skrivet med glimten i ögat av mig men ändå relevant gällande parametrar som konsekvens och trovärdighet. Men för ”kontinuitet och arbetsro” har man nu alltså signat Krulj ”på lång sikt”. För mig signalerar kontraktslängden mer att ”vi trivs bra med varandra så nu ger vi Igor chansen och så får vi se hur det funkar”. Återigen kan frågan ställas om man verkligen gjort en djupare analys av vad som är den absolut bästa framtidslösningen för klubben.
   
  HBK 2017 framstår fortfarande mera som ”kramgott” än professionellt. Och även om parametrar som trivselfaktor och förtroende också är viktiga byggstenar så återstår det att se om det är tillräckligt för att föreningen ska sluta gå i cirklar och börja röra sig framåt. Att man i sommar/höst börjat knyta upp yngre, utvecklingsbara spelare på lite längre kontrakt är i varje fall ETT stort steg i rätt riktning. 


  13 KOMMENTARER      5688 VISNINGAR
  HÅKAN ERICSSON
  hbk.ericsson@gmail.com
  På Twitter: HBKericsson
  2017-10-09 09:32:00


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  HE:
  OK MT. Men att vissa spelares kontraktslängd kommuniceras verifierar ju bara frågeställningens relevans.
  Tumme upp 2017-10-10 07:18:59
  Mr hbk:
  skulle vara kul om Umeå FC kunde ta klivet upp till S1 senast Umeå FC var i ettan då möte dom
  Hbk i Umeå snacka om vilken lång resa men som tur hade man groggvirke


  Länktips: http://Hbk
  Tumme upp 2017-10-09 20:40:51

  Julio Iglesias :
  Glömde Landskrona Bois!!! Nu har dem samlat ordentligt med kraft i söderettan och är redo att ta klivet till S1 och allsvenskan!!!
  1 Tumme upp 2017-10-09 20:26:34
  Mr hbk:
  Jag har dragit ett mejl till Tony i dag om tips om spelare i afrikanska FC dom har några intressanta spelare så vi slipper spendera pengar på norrmän o värdelös spelare från vårt grannland Finland

  Länktips: http://Hbk
  1 Tumme upp 2017-10-09 20:02:52

  Julio Iglesias :
  Kan vara bra för hbk:s alla ungdomar att vi gör som öster, Trelleborg, bp, mjällby och nu Åtvidaberg och tar klivet ner till division 1 för att där samla kraft och få självförtroende??
  Med nya målet att vara ett stabilt allsvenskt lag 2025??

  1 Tumme upp 2017-10-09 19:24:08
  Mr hbk:
  Ja JJ var så duktig med sina kontakter när gäller sin berömda kontakter

  Länktips: http://Hbk
  Tumme upp 2017-10-09 17:21:39

  MT:
  Men borde naturligtvis nämnas i sammanhanget då han nyligen flyttats upp med ett långtidskontrakt. HP har skrivit om ETW och hans kontrakt.
  Tumme upp 2017-10-09 17:06:10
  HE:
  Tror inte Tony är så mycket inblandad i den sportsliga delen av värvningarna.

  Är ju ganska många värvningar som inte varit lyckade oavsett Alho.

  Ja, Oscar Peterson har skrivit på för tre år men han nämns inte i texten. Någon kontraktslängd för Tot Wikström har iaf inte jag sett kommuniceras.


  Tumme upp 2017-10-09 17:00:21

  MT:
  Skillnaden mot t ex Hallsö och DSP som skrev kortare kontrakt, gissningsvis för att kunna få vara med i en matchtrupp, är ju att i alla fall Oscar Petersson och Emil Tot Wikström har skrivit under fullvärdiga senioravtal på tre år.
  1 Tumme upp 2017-10-09 15:06:13
  hbk:
  Märk väl...

  ..."vi" har bytt tränare under säsongen med allt var det innebär. Igor använder sig av ett antal olika spelsystem där säkert han anser att Alho inte passar in.

  Ahlo var ju en JJ-värvning o JJ ansåg säkert att Aho passade in hans lagbygge.

  Skulle även tro att HBK internt redan planerar för S1 och då är det "egna talanger-spåret" som gäller. Nu gäller det att frigöra så mycket resurser till annat då pengarna INTE är detsamma i Allsvenskan som i S1.

  Tveter men även Koske får ju inte så mycket speltid under Igor...kanske för att Igor vill ha snabba spelare i djupled(?) istället för bollmottagare. Intressant att se vad Oremo får för speltid OM han är kvar i HBK om vi är i S1?

  Tumme upp 2017-10-09 14:51:54

  Mr hbk:
  Vi ska inte vara blyga att även Tony har fattat sina dåliga beslut när det gäller klubbens värvningar eller hur ?

  Länktips: http://Hbk
  Tumme upp 2017-10-09 14:24:51
  HE:
  Tack Mr hbk! Njae, så skulle jag väl inte säg, det finns ju bra saker, som jag också tar upp i krönikan!
  1 Tumme upp 2017-10-09 12:21:15

  Mr hbk:
  Bra skrivet Håkan sä nåt som Tony har det bra för klubben ? Att värva den finska spelare var samma klass som snorre

  Länktips: http://Hbk
  Tumme upp 2017-10-09 11:05:44
  ANNONS:

  Fler artiklar om Halmstads BK

  GAIS-HBK 1-2
  Halmstads BK Senast HBK mötte GAIS på Gamla Ullevi var 2016 och inramningen inför kvällens omgång liknade mycket det som föregick den matchen…
  2018-09-18 21:19:00

  Inför GAIS: surströmming på burk
  Halmstads BK Makrill borta smakar ”urk” närmast surströmming på burk.
  2018-09-17 19:27:00

  Krönika: Framåt Halmstad - nu tar vi tag i Superettan!
  Halmstads BK Fortsatt dödläge för HBK-partiet.
  2018-09-15 11:10:00

  Halmstad Varberg, 1-1
  Halmstads BK Nej nej nej. Det var ju inte såhär det skulle bli. Ett formstark HBK skulle vinna mot nästjumbon och ta igen de 5 poäng som AFC har upp till kvalplatsen. Det var ju redan bestämt.
  2018-09-15 00:12:00

  Inför HBK - BoIS: Ett avgörande skede
  Halmstads BK Två lag med olika tabellförutsättningar men i lika desperat behov av poängutdelning drabbas samman i ännu ett hallandsderby.
  2018-09-14 13:52:55

  Krönika: ”Ante” unfiltered
  Halmstads BK Den allsvenske landsfadern vänder hemåt.
  2018-09-11 07:31:00

  Krönika: One man show
  Halmstads BK HBK väljer återigen en intern lösning för att driva föreningen framåt. Styrelsen har kommit fram till att den egna ordföranden är den bästa kandidaten.
  2018-09-07 17:37:00

  Seger mot Hertha Berlin
  Halmstads BK Tot Wikström avgjorde för HBK.
  2018-09-05 17:21:23

  Tony Karlsson blir ny klubbchef i HBK
  Halmstads BK Presenteras på onsdag.
  2018-09-03 19:13:41

  Bildspel från segern mot Jönköpings Södra
  Halmstads BK Se bilderna från dagens seger mot Jönköpings Södra.
  2018-09-02 21:18:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Svensk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
  Prijovic matchhjälte för PAOK
  El Superclásico är tillbaka
  Platt fall för Vänersborg i Vetlanda
  ”En spännande spelvecka”
  Messi League, förändringar och USA
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies