fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher VM 2018 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 36890 | Inloggade: 23 | Antal medlemmar: 182151
  START  Fotboll: SILLY SEASON | VM 2018 | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Krönika Let it be
  Tittar upp...och längtar hem..

  Krönika: Let it be

  When i find myself in SuperEttan, Tony Karlsson comes to me, speaking words of “wisdom” let it be, let it be.

  Det fanns inga mirakel den här gången heller. När det egna laget inte räckte till ställdes supportrarnas hopp till att någon annan skulle göra jobbet men förgäves – sladdarna till respiratorn har slutligen kopplats ur och det allsvenska livet är släckt för nu. Och för mig känns en snar återuppståndelse inte längre som något absolut nödvändigt eller självklart att sträva efter. För vi måste fortsätta ställa oss frågan ”varför” och istället fokusera på att vara redo nästa gång som det blir dags.

  HBK har ”satsat” sig ner i SuperEttan två gånger under 10-talet. Och förra höstens euforiska upplevelse på Olympia känns idag som en djävulskt utstuderad plan iscensatt av hin håle själv för att verkligen manifestera hur fel den senaste satsningen var. Men felet tror jag framför allt inte ligger hos de tränare som tillsatts utan, som jag tidigare skrivit om, i att styrelsen tagit besluten utan att ha gjort någon djupare analys av nuläget och förutsättningarna för klubben som helhet.

  So when i find myself in SuperEttan, Tony Karlsson comes to me (nu via Aftonbladet), speaking words of “wisdom”, let it be, let it be. Det jag tror Tony vill säga till oss supportrar är att vi inte ska vara ledsna eftersom fokus under året ändå flyttats från allsvenskt spel till framtid och talangutveckling. Och trots den något sarkastiska tonen i det jag skriver kan jag ändå finna tröst i att man nu till sist verkar ha gjort den där grundliga analysen av vad Halmstads Bollklubb ska stå för framöver.

  Så låt det vara nu Tony, let it be. 


  15 KOMMENTARER      3768 VISNINGAR
  HÅKAN ERICSSON
  hbk.ericsson@gmail.com
  På Twitter: HBKericsson
  2017-10-24 08:02:00


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  Adam S:
  Förbaskat bra skrivet, Bagarn!
  3 Tumme upp 2017-10-25 11:53:58
  Bagarn:
  Vi har 54 säsonger i Allsvenskan, många unga talanger på gång, ett renoverat Örjans o en stor påse med pengar. Med de förutsättningarna skall vi i framtiden prenumerera på en Allsvensk plats, punkt! Allt snack om 2020 är bara ett sätt att vinna tid och ta ner våra förväntningar, en dimridå. Varför skall vi utveckla en massa unga spelare som lämnar för andra svenska klubbar om de blir bra, gratis dessutom? Hade inte Sead haft så stort HBK-hjärta hade vi inte haft de möjligheterna vi har nu, då hade det sett tufft ut. Vi tappar minst 10 miljoner i omsättning i SuperEttan, skall vi lägga pengarna på att täppa till de hålen o på att ta fram talanger till konkurrenterna i Allsvenskan? Vad är det för framtidstänk, verkar ju helstolligt. Gärna en familjär trivsam småstadsklubb, men lite ödmjuk kaxighet skadar inte. Vi har förlorat något som är vårt som vi snarast måste ta tillbaka, vår Allsvenska plats!

  Är det förresten någon som vet hur mycket pengar HBK är skyldiga "Snöbollen"?

  2 Tumme upp 2017-10-25 00:56:34

  Mr hbk:
  Tack sheldon

  Länktips: http://Hbk
  4 Tumme upp 2017-10-24 21:34:17
  Sheldon :
  Kära Hans:
  Har du glömt att ta din medicin idag eller har du fått nåt hårt i huvudet?
  Med tanke på hur fel du har i alla dina påståenden kan jag inte sluta mej till någon annan slutsats.
  Du menar att Halmstad med sina 100 000 invånare är en "bonnhåla" av samma storlek som Värnamo med sina 18 000 inv eller Degerfors med sina 7000?
  Och Norrby är en förort i Borås om du inte visste det. Både Halmstad och Borås får nog ses som relativt stora städer, med svenska mått mätt.
  Vidare hävdar du att HBK har ett publiksnitt mellan 1500-2500 när vi har över 5000 i snitt i år.
  Slutligen påstår du att HBK hör hemma i Superettan. Vi har spelat 53 säsonger i Allsvenskan, har vunnit Svenska cupen och har fyra SM-guld samt ligger på plats 9 i maratontabellen.
  Däremot har vi bara spelat två säsonger i Superettan, så här haltar ditt resonemang en aning...
  Ta av dej foliehatten och välkommen tillbaka till verkligheten...

  9 Tumme upp 2017-10-24 21:08:56

  Mrhbk:
  Jag tror att HANS är hammby supporter som är missnjönd med matchen mot Sirius ha ha

  Länktips: http://Hbk
  1 Tumme upp 2017-10-24 20:40:01
  Mr hbk:
  Till Hans skit på dej prata aldrig illa om hbk på vårat forum. Om du har så jävlar trist tisdagskväll så har jag ett råd till dej. Gå sätt på din flickvän så slipper jag göra det åt dej

  Länktips: http://Hbk
  2 Tumme upp 2017-10-24 19:46:30

  Hans:
  Hbk är en superettan klubb, likt Värnamo,Degerfors och Norrby. Ni kommer från bondhålor alla fyra. Ni har en trogen publik på 1500-2500. Ni har inget stöd utanför er socken. Ni drar ingen publik på bortaplan. Ni spelar 2018 där ni ska vara, så försök hålla er på plats 4-12 i "s1"..
  1 Tumme upp 2017-10-24 18:06:58
  Ser frågan annorlunda:
  HBK känns väl mer höra hemma i en annan låt med The Beatles än just Let i be.

  Nämligen Revolution 9 (från The White Album).


  Tror på uppflyttning från Superettan nästa år.

  Tumme upp 2017-10-24 17:30:47

  Ös på:
  Japp,nu är det klart S E nästa. Nu är det bara inventera vilka spelare stannar och vilka lämnar truppen.Ett måste i HBK att skaffa 3 spelare av klass,sluta lägga pengar på medium spelare,undan tag Oremo som kommer tillbaka i vår. Sen får truppen ökar träningen med mycket fys och grundträning,mot Göteborg var tanken tom efter 45min.Fan kolla efter Hallandsåsen,dom trodde dom kunde köra på i S.E. på en räkmacka tillbaka till A.S. HIFs matcher har varit mycket sämre än HBKs matcher i år,och det säger en hel del att det krävs mycket att kamma hem den serien där alla lag vinner övervarandra nästan. Så ledare,spelare och styrelsen nu gäller det att satsa,så HBK är där bara en säsong,annars är det lätt hänt att man fastnar där några säsonger.Finns inte någon som vill gå och se HBK i S.E. några säsonger. Är för pinsamt att fassna där och hamnar som ett mitten lag. Det är upp till HBK och se till att vi fans och medlemmar tror på ett lag 2018 kammar hem serien, ska inte vara så svårt att fixa det.
  Postat via SvenskaFans-appen
  2 Tumme upp 2017-10-24 15:56:28
  HE:
  Ja oförmågan att spetsa truppen med etablerade spelare är en annan bidragande faktor Mr hbk! Nu är man ute i god tid för att ge bästa förutsättningar inför nästa säsong säger man - så dags!
  Tumme upp 2017-10-24 12:50:10

  Adam S:
  Jodå, Håkan, och den största missen styrelsen gjort är rekryteringen av Jönsson, uppenbarligen utan att ha kollat hans status och kompetens.
  Den näst största missen var att behålla honom i 2.5 år utan att reagera på hans uppenbara oförmåga.
  Under 2016 blev laget ju utspelat hela matcher av lag på nedre halvan av SE.
  Vi var många som reagerade redan då. Sedan blev han räddad av Mathisen i kvalet.

  Tumme upp 2017-10-24 12:43:25
  Mr hbk:
  He en djup analys av dej som vanligt. vill bara påpeka som Daniel nannskog sa i går att hbk borde har bättre trupp när vi kom tillbaka i AS jag hållet med Daniel

  Länktips: http://Hbk
  Tumme upp 2017-10-24 12:41:04

  Fabian:
  Det känns deppigt att vi misslyckades med att vara kvar i AS. Nu får vi ta nya tag och en av de viktigaste ingredienserna är då satsningen på egna talanger, vilket är bra. Fast det är ett stort steg att ta lfrån duktig "junior" till att bli etablerad elitspelare. Personligen är jag en aning oroad av att vi på senare tid lyft så många ungdomar på en gång till a- truppen. Risken är uppenbar att det påverkar kvalitén i träning har och matcher negativt när så många kommer upp samtidigt. Sedan tror jag det är viktigt att vi snabbt kan återetablera oss i AS. Inte minst för talanger som Gabbe och Jonathan, för annars kommer de att lämna till ett större "skyltfönster" ganska snabbt precis som Isak nu gör. Och då blir vi bara födkrok åt storstadslagen. För att gå upp igen krävs ett par tre riktiga klassvärvingar och frågan är hur det skall gå till mot bakgrund av de senaste årens i stort sett misslyckade rekryteringar som gjorts. En början kan kanske vara att försöka behålla Keita?
  Postat via SvenskaFans-appen
  5 Tumme upp 2017-10-24 11:51:39
  HE:
  Min poäng var att belysa vad jag tror är den grundläggande problematiken Adam.
  Tumme upp 2017-10-24 10:18:56

  Adam S:
  Läst men inte förstått, Håkan.
  Jönsson utan fel?
  2.5 år av urusel coachning har väl satt spår - 3 förlorade säsonger ( undantag Hborg i november)

  Tumme upp 2017-10-24 09:51:46
  ANNONS:

  Fler artiklar om Halmstads BK

  Officiellt: Ivo Pekalski återvänder till HBK
  Halmstads BK Ivo Pekalski är tillbaka i Halmstads BK. Denna gång på lån från Oxford i den Engelska tredje divisionen.
  2018-07-18 12:21:00

  Alexander Johansson till A-truppen
  Halmstads BK HBK ledningen tog det smarta beslutet med att skriva kontrakt med Alexander Johansson efter en förskräckligt bra vår då Klubben tog hem U19 Allsvenskan med bravur.
  2018-07-18 11:53:00

  Silly sommar 2018: Alexander Johansson får A-kontrakt! Återkomst för Ivo Pekalski? Dida Rashidi förstärker HBK:s toppkonkurrent.
  Halmstads BK Rykten och transfers i HBK:s sommarfönster.
  2018-07-17 18:53:00

  Igor Krulj hoppas på en välbesökt träning
  Halmstads BK Semestern är slut för dom delaktiga i herrlaget och inför lördagens träningspass hoppas huvudtränare, Igor Krulj, på en välbesökt träning.
  2018-07-13 13:48:00

  Krönika: Luften darrar, Granen barrar, när vi fyller Örjans tillsammans
  Halmstads BK Luften darrar inför HBK-legendarernas återkomst på måndag. Mot Crystal Palace ska vi ge Janne Andersson ett mottagande som får Granen att börja barra över terasstrapporna i Helsingborg!
  2018-07-12 21:41:58

  Krönika: Vi är inte vad vi har varit
  Halmstads BK HBK är idag inte vad vi var för 15-20 år sedan. Våra sportsliga resultat just nu tyder snarare på att vi kommer få vänja oss vid att vara ett jojolag och kanske till och med sämre. Men ack den som ger sig!
  2018-07-11 11:28:43

  Krönika: att vara eller inte vara..
  Halmstads BK ..i Allsvenskan, det är frågan?
  2018-07-09 19:50:43

  "Nu hoppas vi att Texas spelar vänsterback och att Rimi står skrivet på de blåa tröjorna"
  Halmstads BK Svenska cupen lottades under gårdagen och det blev klart att HBK ställs mot Sävedalens IF. Där väntar bland annat huvudtränare Sebastian Chitsaz i motståndarlaget som redaktionen fick tag på under dagen.
  2018-07-08 21:54:00

  Silly sommar 2018: återkomst för Ivo Pekalski?
  Halmstads BK Rykten och transfers i HBK:s sommarfönster.
  2018-07-05 18:04:00

  Stigs Himmel - Från Lugnet till Örjans Vall EP 20 (Jesper Westerberg)
  Halmstads BK Halmstads Bollklubbs högerback och tillika nuvarande meste spelare i truppen gästar oss denna gången.
  2018-06-27 08:12:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Svensk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SILLY SEASON | VM 2018 | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US | BETTING
  Frankrike är världsmästare!
  Glada nyheter från London
  Elitlicens trots röda siffror
  #15: Utbytt-familjen
  FanRadio:   #15: Utbytt-familjen
  ”Styrkan bör återigen ligga i...”
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher VM 2018 08Fotboll CCM Prylhörnan Casinokollen Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies