fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 87735 | Inloggade: 252 | Antal medlemmar: 183048
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Krönika tillbaka på ruta 1

  Krönika: tillbaka på ruta 1

  Du skulle ha lämnat mig. Förr eller senare.

  Efter 1-2 mot Göteborg är Halmstads Bollklubbs allsvenska öde beseglat för den här gången. Bara de mest inbitna hurtbullarna som sprider blå små hjärtan på twitter kan möjligen ha något att invända.

  Precis som jag själv skrev om i "de tio budorden" för några veckor sedan är KvP:s Fredrik Jonsson i gårdagens krönika inne på den återetablering i Allsvenskan som var på väg att ske 2014. Två degraderingar senare känns det som ett extra smärtsamt faktum idag. Inte för att jag tror att så många av de s.k. nyckelspelarna hade stannat med Jens kvar vid rodret men med hans avsked förlorade vi något annat.

  Säsongen 2013 minns jag som krampaktig. Blod, svett och tårar långs vägen och en ständig kamp för att ro hem de där svårflörtade poängen. Och allt hängde på en skör tråd (Läs: Stojans hand och Mikael Bomans fötter) in i de sista skälvande sekunderna. 31 poäng samlade Bollklubben ihop det året och 39 året därpå. Där och då förstod vi aldrig riktigt hur bra det var. Men när vi på två allsvenska säsonger senare totalt snart kommit upp i samma poängantal som 2014 vet vi bättre.

  Jens Gustafssons mantra var att ”vi ska vara jobbiga att möta” och även utanför planen lade han efter vad jag hört ner ett stort jobb. Att han också var noggrann kan jag själv vittna om. Jag minns t ex att när jag ville intervjua honom inför en match mot Brommapojkarna 2012 så ringde han upp mig för att diskutera vissa frågeställningar – han ville inte ge motståndarna några som helst fördelar på förhand. 

  När Fredrik Jonsson menar att återinvesteringen av Haksabanovic-miljonerna, talangutveckling och spelidé kommer att bli avgörande för HBK:s framtid kan jag bara hålla med. Men vill även lägga till parametrarna hårt jobb och noggrannhet. Hårt jobb av tränare och ledarstab och en ökad noggrannhet vid rekryteringar (att få in spelare av rätt karaktär) men också i allt man företar sig.

  År 2018 är nog inte det bästa för Halmstads BK en rutinerad tränare som kan stå pall i snålblåsten och pilla navelludd utan en yngre förmåga som är ”hungrig” och beredd att lägga ner det arbete som krävs. Och sett ur den synvinkeln kan Igor Krulj visa sig vara helt rätt man att  - nu tillbaka på ruta 1 - leda HBK in i framtiden. 


  11 KOMMENTARER      3307 VISNINGAR
  HÅKAN ERICSSON
  hbk.ericsson@gmail.com
  På Twitter: HBKericsson
  2017-10-15 11:47:03


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  Fabian:
  Med 99 % säkerhet är vi ur AS. Enligt min mening finns det många saker som behöver rättas till om vi skall komma tillbaka i "finrummet" och bli kvar där. Först och främst måste de värvningar som görs vara av en helt annan kaliber än de som genomfördes under tränare JJ. Sedan hoppas jag Igor håller i sin spelide´och undviker att experimentera så som JJ hela tiden gjorde. Det har onekligen blivit tydligare med Igor vid rodret.
  Sedan ser jag det som nödvändigt att vi får in en backlinje som förmår slå passningar, det krävs i dagens fotboll. Samtidigt måste tempot upp ett par snäpp, det är förr mycket bollbehandling och för få spelare som håller ett tillräckligt högt passnings- och löptempo.Hoppas också att vi kan få Keita att stanna samtidigt som Gabbe också stannar och fortsätter utvecklas.

  Tumme upp 2017-10-16 14:02:14
  Bagarn:
  "Det är aldrig för sent att ge upp", lite så känns det. Jag begriper liksom inte hur vi skall få till detta med att åter igen bli ett stabilt allsvensk lag. Först skulle vi vänta några år på att ekonomin skulle saneras, nu när så skett och vi dessutom fått en stor påse med pengar från Sead så skall vi vänta några år till så att alla unga spelare eller talanger som våra unga spelare alltid benämns skall blomma ut. När så skett, då nedrans skall vi få se på andra bullar. Det håller inte.

  Jag tror istället att man efter degraderingen skall göra en inventering av spelartruppen och bara i den mån det går behålla spelare som man på sikt tror kan hålla för allsvenskt spel, visa att man tror på dem och förlänga de avtal som behövs även om de inte tickat ut. Och sedan kommunicera att nu skall vi äntligen satsa och kostar det lite så har vi pengar. Alltså lite mer attack än avvakta o vela o vänta. Sedan behöver man inte tömma fickorna helt så klart eftersom en satsning kan misslyckas, men det börjar bli hög tid att våga lite. Det är ju inte svårare än att satsar man inget vinner man inget och skall det någonsin satsas så är det väl nu när vi har möjlighet/råd. När skall så annars ske?

  1 Tumme upp 2017-10-16 00:15:18

  Utifrånochin:
  Ny fys och målvaktstränare? Vad grundar du det på!?
  Postat via SvenskaFans-appen
  1 Tumme upp 2017-10-15 22:28:40
  LEL:
  Dags för Henrik Dagård att ta över fysträningen igen?

  Håkan Svenssson tillbaks som målvaktstränare?

  Tycker de 3 nyförvärven utöver Oremo, de 2 islänningarna och Pontus Silfver verkar ha bra karaktärer.

  3 Tumme upp 2017-10-15 19:23:03

  Ös på:
  Jag nämde att efter kval matchen att nu är det dags att tacka J.J.som tränare. Hans jobb var färdigt kört ner HBK till S.E. och jobbat tillbaka HBK till A.S.Men han höjdes som tränare efter ett dubbel möte mot HIF.Som alla vet är det mycket röta,att över två matcher få till det i kval matcher. Tro faktiskt att fått in en meriterad tränare i det läget,så tror jag inte HBK hamnat i S.E.2018.Lätt att vara efterklok nu med facit i handen. Men inför 2017 hade det varit väl tajmat med en ny tränare,med rutin och fått in nya spel idér i truppen.För det var mycket ändringar av J.J.hur spelet och upplägget på matcherna,som ni alla kommer ihåg, man saknade en röd tråd i spel upplägget,han provade olika uppställningar som var nästan så HBK hade missat kvalet till A.S. Och det var mycket turligt vinster med 1-0 vinster på vår omgången,sen på hösten trögade riktigt illa för HBK.Men nu är det som det är,bara kämpa på och tro på att HBK klara av att fixar till det 2018.Har vi en kunnig tränare som räcker till, och få HBK tillbaka 2019 bara att hoppas han håller för den uppgiften. Det är en utsatt läge som Igor tar på sig,när det är mångar som kräver HBK tillbaka i A.S. För inte vill man stannar kvar där i några säsonger,då kan det säkerligen bli derby mot Halmia.Tänk tanken,hemskt att Halmstad inte har ett lag i A S.
  Postat via SvenskaFans-appen
  1 Tumme upp 2017-10-15 16:59:10
  Mr hbk:
  vi får tacka herr Janne Jönsson plus hans otroliga insatser för hbk som avslutade att han stack i väg med svansen mellan benen får även tacka hbk klubbledningen för usel hantering av klubben år efter år vi får även tacka klubben chefen som har sagt inte ett ord sen hon tillträde sin tjänst måste vara ett rekord för en klubb chefen. Vem har jag glömt ? Jo Halmstad kommun måste vara Sverige snålaste kommun nånsin man kan tro kommunen leker lyxfällan ?

  Länktips: http://Hbk
  3 Tumme upp 2017-10-15 15:47:39

  Julio Iglesias :
  Game Over.
  1 Tumme upp 2017-10-15 14:47:41
  Peter Pan:
  Såg matchen igår och blev förvånad hur veka HBK såg ut. Trots att IFK spelade oinspiretat främst i första halvlek lyckades man inte etablera något tryck. Så fort motståndarlaget gör mål faller man ihop som ett korthus. Saknar några riktiga karaktärsspelare typ Turbo svensson, Tommy Frejd, Kjungberg etc. som kan visa vägen o ge 100% i alla lägen. Det känns nu som man har ett antal lovande talanger plus ett antal oengagerade spelare som är inhyrda som en slags främlingslegion.

  Man måste vara nogranna att man värva rätt karaktärer inför nästa säsong. Nu är ju ekonomin också i hyfsad vakans så möjligheterna finns...


  1 Tumme upp 2017-10-15 12:58:50

  Mr hbk:
  Ja då var dags att säga adjö till allsvenskan för denna gången jag kan bara säga att vara i allsvenskan behöver klubben en spelidé från första dagen inte hoppa fram o tillbaka som visa tränare tyckte var så bra idé. Men jag kan sprida lite hopp till alla hbk fans i Stockholm område att från 2018 finns det plats i min bil till alla som vill åka till borta matcher mot en mindre summa till Håkan är ett nöje att diskutera med dej mvh Mr hbk

  Länktips: http://Hbk
  Tumme upp 2017-10-15 12:31:38
  HE:
  Nej, det tror jag inte. Det var snarare så att att HBK inte fick poängmässig utdelning för sitt fina spel på våren 2014. Hur som helst är det stor skillnad på att skrapa ihop runt 20 poäng jämfört med 39 eller t o m 31.

  Men min poäng är inte att glamourisera 2014 utan att peka på att för en klubb som HBK så är det extra viktigt att verkligen göra jobbet och vara noggrann i allt man gör. Och där tror jag man tappat lite där på senare år.

  6 Tumme upp 2017-10-15 12:25:16

  Danielos:
  Vi får inte överglamorisera år 2014. Vi låg länge riktigt illa till och det var först långt in på hösten som kontraktet säkrades. Vi hade kunnat åka ut även det året.
  1 Tumme upp 2017-10-15 12:01:25
  ANNONS:

  Fler artiklar om Halmstads BK

  Krönika: häng inte Igor!
  Halmstads BK Och HBK är som IFK.
  2018-10-09 09:33:00

  Bollklubbsbloggen: Futsal för kappvändare
  Halmstads BK Blunda. Gör något roligare istället. Men ställ för fasen inga frågor om vad som egentligen sker i Halmstads Bollklubb.
  2018-10-08 11:57:33

  Ridå, systemkollaps, mörker, fritt fall, ja vad ska man säga…
  Halmstads BK I min senaste text skrev jag att hoppet är det sista som överger människan och så länge det finns en chans till avancemang så lever det hoppet. Men efter dagens insats mot Värnamo är det svårt att övertyga sig själv om något hopp.
  2018-10-07 09:21:38

  Bollklubbsbloggen: Agent RWP - with license to kill
  Halmstads BK And to commit suicide?
  2018-10-06 12:32:06

  Inför Värnamo hemma
  Halmstads BK Är vi ett lag för Allsvenskan eller är vi som bäst bara nästan där? Nu drar det ihop sig och ett bottenfrustande IFK Värnamo blir en nöt som vi måste knäcka.
  2018-10-05 18:25:20

  Ridå ner: Norrby-HBK 3-2
  Halmstads BK HBK behövde tre poäng för att ha chans på kvalplats till Allsvenskan, men det hela slutade i moll.
  2018-09-30 19:46:00

  Inför Norrby: halka ”rätt”
  Halmstads BK Är hela jävla Halmstad på väg att nedmonteras?
  2018-09-30 08:15:13

  Halmstads BK 2 - 1 Landskrona BoIS: Skönt med seger
  Halmstads BK Som vanligt denna säsongen så har vi spelat efter AFC. Ett AFC som tyvärr aldrig förlorar. Men vi gör vad vi ska och vinner för att haka på i kampen om kvalplatsen till Allsvenskan.
  2018-09-26 11:07:07

  Inför Halmstad Landskrona
  Halmstads BK Som sagts så många gånger tidigare så är hoppet det sista som överger människan och att HBK ska nå den där så efterlängtade 3e platsen och få kvala till den så fantastiska allsvenskan är så nära men ändå så långt borta.
  2018-09-24 21:44:00

  GAIS-HBK 1-2
  Halmstads BK Senast HBK mötte GAIS på Gamla Ullevi var 2016 och inramningen inför kvällens omgång liknade mycket det som föregick den matchen…
  2018-09-18 21:19:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Svensk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
  Modo inviger sitt tredjeställ
  Första historiska avsnittet
  Ingen kan stoppa Todd Gurley
  ”Kom undan med hedern i behåll”
  Revanschsuget Lyon tar emot Nimes
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies