fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 101150 | Inloggade: 378 | Antal medlemmar: 183799
  START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Lögn, förbannad lögn och statistik
  Vem bör stå näst på tur bakom Mourad?

  Lögn, förbannad lögn och statistik

  Under säsongen så har Marcus Lantz blandat och gett när det kommer till våra anfallare. Men vem borde han egentligen satsa på? Vi tog statistiken till vår hjälp och upp i topp seglade våra numer största bänknötare.

  Att George Mourad är det självklara förstavalet behöver vi knappast orda om. Med återgången till 4-4-2 behöver han dock en kompanjon, och där går åsikterna isär kring vem som bör få chansen. Även om Lantz väljer i det sannolikt stundande kvalet att säkra upp med en till mittfältare så kan det i så fall vara givande att veta vem som bör stå först i kön bakom Mourad. Vi alla har nog vår egen uppfattning så vi valde i det här fallet att gå till en neutral part och fråga oss för: statistiken.
   
  Värt att ha med sig i informationen nedan är att några framträdanden, främst för Frantz Pangop och Mathias Strinäs, är gjorda som ytter vilket inte tagits hänsyn till. Vi har också bara räknat med seriematcher under året. Tilläggstid är inte heller medräknat. Har man hoppat in i minut 85 har man således spelat fem minuter. I övrigt så ska statistiken, precis som alltid, tas med en Johan Hagman-näve salt.
   
  9. George Mourad
  Starter: 3
  Inhopp: 1
  Minuter: 236
  Mål: 1
  Mål/framträdande: 0,25
  Minut/mål: 236
  Poängsnitt vid start: 2
   
  Kommentar: Mourads siffror är inte så mycket att orda om. Vår tilltänkte lagpappa och härförare försvann direkt och har under större delen av säsongen bara synts till på frånvarolistan. Comebacken har dock lovat gott även om matchovanan har lyst igenom. Två matcher till kan förhoppningsvis till viss del råda bot på det och addera än mer till det han redan visat i form av tuffhet, ledarskap och tyngd i straffområdet.
   
  13. Johan Hedman
  Starter: 13
  Inhopp: 5
  Minuter: 1 143
  Mål: 4
  Mål/framträdande: 0,22
  Minut/mål: 286
  Poängsnitt vid start: 2,08
   
  Kommentar: Johan Hedman är ett mysterium. Behandlingen av honom, rättare sagt. Under de första 15 omgångarna loggade Hedman 1 118 minuter fördelat på tretton starter och två inhopp. De följande nio omgångarna har speltiden stannat vid 25 (!) minuter. En spelare som då bedömdes vara en av de viktigare och i en match till och med bar lagkaptensbindeln är plötsligt inte betydelsefull längre. Hur den remarkabla förändringen kan rättfärdigas vet bara Lantz, men det vi kan konstatera är att det med Hedman i startelvan gick betydligt bättre än vad det gjort på senare tid. Siffrorna är inte så värst imponerande, men i beaktande ska tas att sex av hans starter är på innermittfältet. Räknar vi bort dem, totalt 473 minuter, och fokuserar enbart på hans prestationer i anfallet så målas en positivare bild upp.
   
  Hans tre mål (det fjärde kom från en mittfältsposition mot Oskarshamn) ger ett snitt på 0,33 mål/match och 223 minuter/mål, varav det förstnämnda är bäst av alla. Då är dessa siffror ändå bara 99 % korrekta då några av Hedmans korta inhopp, antingen hela eller delar av dem, har varit på mittfältet. Vi får ändå en indikation om att Hedman varit förhållandevis effektiv. Bonusinformation, som dessutom styrker tesen om att Hedman borde få mer speltid, är att vi under de första femton omgångarna med Hedman i laget hade ett poängsnitt på 2,2/match. Därefter? 1,55.
   
  20. Mathias Strinäs
  Starter: 7
  Inhopp: 0
  Minuter: 509
  Mål: 0
  Mål/framträdande: 0
  Minut/mål: -
  Poängsnitt vid start: 1,57
   
  Kommentar: De här siffrorna kan inte göra någon glad. Inte nog med att målkolumnen är ödsligt tom, Strinäs poängsnitt är alarmerande lågt jämfört med övriga. Överlägset sämst, faktiskt. Naturligtvis ska skulden inte läggas på Strinäs för vårt tapp i tabellen, men det är heller inte bara slump att siffrorna ser ut såhär. I lördags mot Lund så var Strinäs petad och kanske är det så att Lantz har tappat tålamodet. De tre senaste gångerna Strinäs har startat så har han också blivit utbytt innan klockan nått 60 minuter vilket är en indikation god som någon att Lantz inte är nöjd med vad Strinäs har presterat. Under förutsättning att alla andra håller sig friska så blir det sannolikt inte så mycket mer speltid för Strinäs.
   
  24. Frantz Pangop
  Starter: 9
  Inhopp: 7
  Minuter: 777
  Mål: 4
  Mål/framträdande: 0,25
  Minut/mål: 194
  Poängsnitt vid start: 2,22
   
  Kommentar: Pang pang lät det i våras och somras, men sedan har det varit tyst värre från vår kameruniers sida. Och nu ska ni få höra. Mellan omgång 8-17 så startade Frantz åtta matcher. Efter det har han fått noll minuters speltid. Noll! Skadad, säger ni? Jo, visst, men det är bara en liten del av förklaringen. Inte heller när Frantz har varit tillgänglig så har han fått förtroendet. Detta trots en närmast succéartad förstahalva av säsongen. Fyra mål är tredje bäst i laget, och det alltså med en rätt begränsad speltid. 194 minuter/mål som Frantz stoltserar med är den bästa noteringen av alla och även poängsnittet är av hög klass. Men inte ens det har fått Lantz att satsa på honom det senaste. Om vi kollar på de mål som Frantz gjort så har alla kommit när han har fått starta. På nio starter har han alltså gjort fyra mål – nästan 0,5/start. Det är en siffra som imponerar. Återstår att se om han får möjlighet att putsa på den än mer. Statistiken ger i alla fall fog åt att han borde få det.


   
  31. Nicolas Sandberg
  Starter: 2
  Inhopp: 6
  Minuter: 283
  Mål: 1
  Mål/framträdande: 0,125
  Minut/mål: 283
  Poängsnitt vid start: 3
   
  Kommentar: Åh, Nico. Det började ju ganska bra. I de första tre matcherna tillbaka efter Danmark-äventyret så fick vi se Sandberg i 186 minuter varav två starter – och mot Skövde så skrev han även in sig i målprotokollet. Därefter följde en skada och ett par matchers frånvaro, och sedan dess har Nico inte lyckats slå sig in i startelvan igen utan har fått nöja sig med kortare inhopp. Siffrorna säger därmed inte så jättemycket men vi kan åtminstone vara överens om att inledningen lovade mera och att kvalitén finns där. Skulle Lantz fortsätta med 4-4-2 så finns säkerligen chans till en del speltid men utan tvekan är det så att Nico går in till säsongsavslutningen något utanför startelvan.
   
  85. Stellan Carlsson
  Starter: 17
  Inhopp: 6
  Minuter: 1 525
  Mål: 6
  Mål/framträdande: 0,26
  Minut/mål: 254
  Poängsnitt vid start: 2
   
  Kommentar: Årets sannolikt mest kritiserade spelare klamrar sig fast i startelvan och är de facto vår främste målgörare. De sex målen borde dock ha varit fler, både sett till vad vi som lag hade behövt och vad vi har kunnat förvänta oss. Tyvärr har Stellan inte riktigt kommit till sin rätt och målsuccén som han hade ifjol har han varit mil ifrån hos oss. Mål var 254:e minut är helt enkelt inte tillräckligt bra. Lantz förtroende är emellertid fast. Stellan var förvisso utanför laget under en period i augusti men har sedan dess allt som oftast fått starta. Senast mot Lund stod han dessutom för årets kanske bästa insats vilket gör att mycket talar för att #85 kommer att synas i uppställningen även framöver. Statistiken stödjer däremot inte det något nämnvärt. 0,26 mål per framträdande är förvisso bäst men borde vara betydligt bättre sett till antal starter och den överlägsna speltiden kontra övriga.

  * * *

  Sannolikt är Stellan tvåa i Lantz rangordning. Kanske bör det vara så. Kanske blommar Stellan ut i Mourads sällskap och när serien nu är i dess brinnande upplösning. Sett till statistiken bör Lantz dock ta sig en rejäl funderare kring sitt val. Såväl Hedman som Pangop trumfar Stellan och bakom dem ligger Sandberg och lurar. Potentialen till ett dödande anfallspar finns där. Ett sådant som till och med kanske kan skjuta upp oss till Superettan...


  4 KOMMENTARER      3870 VISNINGAR
  ANDREAS KRISTENSSON
  andreaskristensson@live.se
  På Twitter: ankristensson
  2014-10-23 17:41:00
  Email

  Vem tycker du ska stå näst i kö bakom Mourad?

  Just nu har 210 personer röstat.
  Johan Hedman (12%)
  Mathias Strinäs (5%)
  Frantz Pangop (26%)
  Nicolas Sandberg (46%)
  Stellan Carlsson (10%)
  Snabblänkar
  Lagsida för Örgryte
  Diskutera
  Spelschema för Örgryte
  Tabell för Superettan


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  Svenne W:
  Jag såg U 21-matchen mot Kiken i början av veckan.
  Johan H var helt Ok, i sitt passningspel utan att glänsa. Inte i närheten av att göra mål.
  Franz lyste av dåligt självförtroende, missade passningar, gjorde inga djupledslöpningar och var inte i närheten av att göra mål.
  Nico missade många passningar, MEN gjorde 3 (tre) mål !!!
  Jag är en stor fan av Johan H, unnar Franz att lyckas, MEN det är Nico som skall spela i anfallet !

  2 Tumme upp 2014-10-24 16:43:22
  Gabriel:
  Stellan får ut mest av sitt spel ihop med George. Det såg vi i början av säsongen. Dock säger jag inte att Stellan är världsklass bara för det, utan säger bara att han gillar att spela med Murre.
  2 Tumme upp 2014-10-24 13:18:09

  bloggare på icedaniel.se:
  Frantz och Mourad är att föredra som starter.

  Länktips: http://www.icedaniel.se
  2 Tumme upp 2014-10-23 23:53:41
  Kenny:
  Bekräftar det vi vetat: free Johan & Frantz! Känner att Mourad och Frantz skulle funka väldigt bra ihop. Vi skulle behöva lite mer fart och flärd bredvid George, känner jag.
  2 Tumme upp 2014-10-23 18:24:05

  ANNONS:

  Fler artiklar om Örgryte

  ÖIS premiärtränade inför storpublik: "Riktigt skönt att vara igång"
  Örgryte På lördagsförmiddagen premiärtränade ÖIS på ett kylslaget ÖIS-gården. Träningen följdes av ett hundratal Öisare på plats. – Det var en hård träning, säger Jakob Lindström efter träningen.
  2019-01-05 14:23:00

  Lirarbloggen: Rätt hemvändare i fel tid
  Örgryte Grämer mig över att Johan Elmanders återkomst i klubben var under fel tid, hur jag kan se honom i dagens ÖIS och hur slutet kunde varit annorlunda. Drömmen av att se Ailton Almeida göra en återkomst - och förhoppningsvis få ett lyckligare slut på karriären.
  2019-01-05 12:00:00

  SM-vinnaren återvänder till ÖIS
  Örgryte Fredrik Andersson är tillbaka i ÖIS. Den tvåfaldige SM-vinnaren ansluter till ÖIS från Malmö FF.
  2019-01-04 20:58:51

  Lukic lägger handskarna på hyllan - får ny roll
  Örgryte Igår blev det klart att Fredrik Björck lämnar sitt uppdrag som assisterande tränare i klubben. Idag blev det klart att Stojan Lukic ersätter och går från spelare till tränare.
  2019-01-04 20:08:11

  Träningspremiär för ÖIS – nu ska nya truppen svetsas samman
  Örgryte Calle Wede, Freddie Brorsson, Victor Sköld... Listan över ÖIS nyförvärv kan göras längre, och nu har det äntligen blivit dags för dem alla att presentera sig på planen för första gången. På lördagen är det träningspremiär.
  2019-01-04 14:42:21

  Bomben: Fredrik Björck lämnar Rödblått
  Örgryte På lördag sparkar ÖIS igång säsongen 2019, detta utan assisterande tränaren Fredrik Björck. Idag kom beskedet att Björck lämnar sin roll i Sällskapet för att istället satsa på sin civila karriär. – Arbetet med att hitta en ersättare till Fredrik startar direkt och vi hoppas kunna presentera en ersättare inom det närmsta, säger ÖIS klubbchef Niklas Allbäck till ÖIS hemsida.
  2019-01-03 16:49:00

  Silly Season 18/19: sammanställning
  Örgryte ÖIS 2018 var positivt på många sätt, där fjärdeplatsen i Superettan var klubbens bästa placering på nio år. Nu rustas det inför ett 2019 med hopp om ännu mer. Här sammanställer vi samtliga bekräftade övergångar, samt redaktionens Silly Season-texter.
  2018-12-31 12:52:00

  Efter fyra år i ÖIS – Björk lämnar för Oddevold
  Örgryte Speltiden har blivit sparsam för Kristoffer Björk, sedan han anslöt till ÖIS 2015. På årets sista dag presenterades målvakten av IK Oddevold.
  2018-12-31 12:42:00

  Stort bildextra: Se 37 glädjefyllda ÖIS-bilder från 2018
  Örgryte Från premiärsegern och David Engströms härliga målfirande, via mängder av Montiel-poäng och Paulson-eufori, till en skön storseger i slutomgången. Upplev glädjen från ÖIS-året 2018 genom den matiga bildkavalkaden nedan – vår julklapp till dig.
  2018-12-24 07:15:00

  ÖIS spelschema fram till juli spikat - hemmapremiär 30 mars
  Örgryte Tidigare idag spikades superettans spelschema fram till juli. ÖIS premiärspelar hemma mot Norrby lördag 30 mars klockan 16.00.
  2018-12-21 16:23:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Svensk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US | FORUM | BETTING
  Hansa kryssade mot Holstein Kiel
  Salas flygplan försvunnet
  ”Nu börjar cupen på riktigt”
  Villas segerrad är bruten
  Här är Colombias drömgrupp
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies