fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
Medlem
Besökare: 67805 | Medlemmar: 184059

Kom ihåg mig

LSK-blogg: Myten om den destruktiva fotbollen

Här bloggar vi om allt möjligt som rör LSK. Funderingar, diskussioner som uppstår i forumet med mera.

Jag kan acceptera att folk känner avsky inför tanken på och äckel vid synen av det sätt Ljungskile spelar fotboll. Jag till och med gillar det. Nej. Älskar det. Jag liksom ryser av välbehag i hela kroppen när jag skrollar genom strömmen av syrliga inlägg som forsar genom Twitter-flödet från uppgivna motståndarlagssupportrar efter slutsignalen ljudit.


ÖIS-supporter efter matchen.

Man kan hävda att spelet som det Jonas Olsson-ledda LSK uppvisade i dagens premiärmatch mot Örgryte tyder på ett steg tillbaka från det mer passningsorienterade lag vi såg under Tor-Arne Fredheim's styre, att LSK åter är att betrakta som ett cyniskt långbollslirande brunkargäng. Men att mena att det per definition innebär att fotbollen som spelades var destruktiv kräver att man blundar för den hunger och moral som laget visade upp där varje fast situation behandlades som om det var på övertid och att laget fortsatte att trycka på och gå för seger istället för att backa hem och spela på resultat efter att ha åkt på en utvisning redan i den 49:onde matchminuten.


ÖIS-supporter i halvtid.

Diskussionen tenderar att envist navigera mellan vilka lag som står för en konstruktiv respektive destruktiv fotboll, där det förstnämnda oftast har en positiv klang medan det senare har en negativ. Men fotboll handlar inte om huruvida ett lag är konstruktivt eller destruktivt, fotboll handlar om vilket lag som är mest produktivt. Målproduktionen är givetvis det yttersta beviset för hur produktivt ett lag har varit, men när slutresultatet (1-1) inte kan skilja lagen åt, får vi ta till andra faktorer att bedöma lagens positiva eller negativa insats utifrån. Om målet för ett lag är att vara produktivt (göra mål) och inte att vara konstruktivt, måste det näst högst värderade måttet på ett lags insats rimligen vara antalet avslut:


Ljungskile SK: 10
Örgryte IS: 7
Silas
2016-04-03 20:33:00

LSK-blogg: Turisten informerar inför årets säsong

Tack för förra årets säsong och att du besökte oss.

Tråkigt att det inte blev Allsvenskan, men vi får kämpa på en säsong till i Superettan.

När det gäller säsongen som varit är vi inte helt nöjda med flödet till baren. Tyvärr var det lång kö till baren flera gånger.Detta berodde på flera faktorer:
  • många gånger kom det betydligt fler gäster än vad man kunde förvänta sig och även många på en gång.
  • en gång krånglade det med kortsystemet med stora bekymmer
  • vi har också haft stora problem med skummande fatöl
 
Vi ber om ursäkt om du blivit besviken på lång väntetid i baren.

Nästa säsong:
Vi har investerat i en andra ölbar och fatöls-anläggning som är flyttbar och kan användas både ute och inne. Vi har köpt en helt ny ölkran i ordinarie baren som fungerar perfekt.
Vi har investerat i en till kassa. Vi är övertygade om att flödet till barerna ska bli betydligt bättre med våra förändringar.

En sak om betalning:
  • Vid betalning med kort tar varje köp 50 sekunder
  • Vid kontant betalning tar köpet 15 sekunder
  • Om 15 personer står i kö förlängs kötiden, om alla betalar med kort, med nästan 9 minuter
Därför, betala gärna kontant för snabbare hantering.

Som sagt vi är övertygade om att flödet i barerna kommer att bli betydligt bättre med våra förändringar.
Hjärtligt välkomna till en ny fotbollssäsong och uppladdning här på Turisten!
Vi kommer denna säsong att öppna tidigare, nämligen 2 och ½  timme före match för att alla i lugn och ro ska hinna handla. Vi kommer även, vid intresse, ha öppet 1 timme efter match. (Dock inte 16/5)
Vi kommer även att visa intressanta bortamatcher på storbild, efter överenskommelse med LSK fans
 
Vid vår logga här finns en länk till vår hemsida för info om öppettider.
Återigen välkomna till ”Turisten” och lycka till LSK
Glimman
2015-03-15 21:26:06

LSK-blogg: Drömmen om Allsvenskan

9 dagar av outhärdlig abstinens återstår nu tills dess att serien drar igång igen för Ljungskiles del. Det laget visat upp under säsongens första hälft gör dem till den bästa upplagan av LSK genom alla tider. Men trots det kan ingenting tas för givet, större genomklappningar har skett, och frågan är om laget kommer kunna behålla en topp-3-placering året ut och på så sätt hålla drömmen om Allsvenskan vid liv?

Abstinensen kommer övergå i vånda. Jag kan dock inte vänta på den plågsamma ovissheten i att veckovis kastas fram och tillbaka mellan hopp och förtvivlan. Ni vet, den sortens lidande som bara är förärad en supporter till ett lag som är inblandat i toppstriden! Men när vi nu tvingas vänta ännu ett tag kan vi lika gärna gotta ner oss lite i det jag nämnde här i inledningen; att LSK - just nu - är bättre än någonsin!

1996 var LSK:s tredje år i Sveriges näst högsta serie och året man första gången tog sig till Allsvenskan. När halva serien spelats låg LSK på tredje plats efter att ha skrapat ihop 24 poäng på de 13 omgångarna (serien bestod då bara utav 14 lag). Man snittade alltså 1,85 poäng/match. Upp till både kvalplatsen och förstaplatsen hade man ynka två poäng då både ettan (Elfsborg) och tvåan (BK Häcken) låg på 26 poäng vardera.

2007, året LSK tog sig till Allsvenskan för andra gången, låg laget femma i halvtid efter att ha spelat in 23 poäng på 15 matcher. Det ger ett snitt på 1,53 poäng/match. Upp till kvalstrecket saknades bara tre poäng, även om man låg hela 15 poäng bakom autonoma ettan IFK Norrköping.

I år då? Etta och 31 poäng på 15 matcher, vilket ger det smått otroliga snittet på 2,07 poäng/match! Det är samma poäng som tvåan GIF Sundsvall och två poäng mer än kvalplatsplacerade Hammarby. Skillnaden till våra två största framgångsår är med andra ord stor. Inte nog med att LSK för första gången någonsin är halvtidsmästare i Superettan, man har dessutom tagit minst 0,22 poäng mer/match än man gjorde under de första halvorna av sina två tidigare succésäsonger!

Spelarna får inte låta sig drabbas av hybris nu, det kan inte nog understrykas, men jag tillåter gärna mig själv att göra det - såhär i väntan på vad som komma skall. För om inte nu, när annars ska vi kunna drömma om Allsvenskan?
Silas
2014-07-10 11:17:00

LSK-blogg: Nyckeln till Europa

"Lag som Hammarby hör hemma i Allsvenskan. Lag som Ljungskile gör det inte", brukar det heta. I och med att LSK nu ligger på allsvensk kvalplats aktualiseras frågan – har vi något att göra i den svenska toppfotbollen?
 
Röster har höjts om att göra om både Allsvenskan och Superettan till 12-lagsligor. Tanken bakom är att man vill ”kvalitetssäkra” serierna. Det är drömmen om Europa som hägrar och bara lag som kan bidra till att höja standarden ska vara kvar för att svensk fotboll på sikt ska kunna närma sig övriga Europa. "Bra lag", lag som Hammarby, ska vara kvar. "Dåliga lag", lag som Ljungskile, ska bort.
 
En klubb som Hammarby har en anrik historia, ett stort supportrerantal och starka ekonomiska muskler. En klubb som Ljungskile saknar titlar helt, har en begränsad supporterskara och ansträngd ekonomi. I mångt och mycket går det hand i hand; en anrik historia leder ofta till att en klubb attraherat många supportrar. Många supportrar innebär en säker inkomstkälla både direkt via försäljning av exempelvis matchbiljetter, men även indirekt då det blir mer lukrativt för företag att sponsra föreningen. Och mer pengar till den svenska fotbollen ska göra den konkurrenskraftig, är det tänkt. Alltså; in med lag som Hammarby. Ut med lag som Ljungskile.
 
Men pengar är inte lösningen, för oavsett hur mycket pengar som pumpas in i svensk fotboll kommer gapet till Europa kvarstå. Verkligheten kan vara krass, men det är faktiskt inte omöjligt att utmana redan etablerade storlag trots att man har sämre förutsättningar; titta bara på lag som Borussia Dortmund, Atlético Madrid - och Ljungskile! LSK har inte vunnit sin plats i Sveriges näst högsta division på lotto. Inte heller är det en slump att man hållit sig kvar i alla år. Det man saknat i resurser har vägts upp av ett enormt fotbollskunnande - och ett ännu större engagemang!
 
Lag som Hammarby kan misslyckas gång om annan och i det närmsta strö pengar kring sig. För lag som Ljungskile hade det varit direkt existenshotande att handla likartat. Man har därför tvingats lära sig jobba med en mindre felmarginal och hur man får ut maximalt av varenda krona. För att svensk fotboll ska kunna ta steget ut i Europa behövs där fler lag som Ljungskile.
Silas
2014-06-18 11:37:00

LSK-blogg: Myten om Ljungskile

Det finns en föreställning om att Ljungskile är ett lag som ofta skräller mot topplag men underpresterar mot sämre motstånd. Stämmer det? Och hur avgör man om ett lag verkligen är bättre eller sämre i en så jämn serie som Superettan?

Att LSK lyckats plocka poäng mot lag som varit uppflyttningstippade är det inget snack om – det är bara att kolla på våra prestationer mot Bajen de senaste åren. Men; ett lag är inte bättre än det spelar, och Hammarby har allt annat än imponerat de senaste åren, varför jag anser att mötena med dem inte är en hållbar måttstock att mäta LSK:s prestationsförmåga mot topplag med.

För att kunna avgöra LSK:s duglighet mot bättre respektive sämre motstånd har jag valt att kolla på hur vi (sedan återkomsten till Superettan, 2009) presterat i matcherna mot de fyra lag som fått lämna serien via antingen direktuppflyttning (två bästa) eller direktdegradering (två sämsta). Detta innebär att olika lag utgör måttstock varje år – de som faktiskt visat sig vara bäst eller sämst!

Väljer man att kolla på det här sättet går det snabbt att styrka föreställningens första del - LSK är bra mot topplag och har tagit minst tre poäng/säsong mot de två lag som sedan vunnit serien! Gör man ett utslag över de fem senaste åren har LSK tagit 1,05 poäng/match mot dessa motståndare. Motsvarande siffra i möten mot lagen som åkt ur serien de fem senaste åren är dock 2,2 poäng/match och inget av åren har vi tagit mindre poäng mot seriens två sämsta lag än vad vi tagit mot de två bästa! Så sett har vi alltså tagit nästan dubbelt så mycket poäng mot dåligt som mot bra motstånd.

Men jag vet, så tänker man inte som fotbollssupporter! En poäng i en match mot ett topplag är en poäng vunnen medan en poäng mot ett bottenlag är två förlorade. Vad vi därför borde kolla på är hur många poäng vi har snott mot seriens två bästa lag respektive förlorat till de två sämsta! Av 60 möjliga har LSK snott 21 poäng från dem bästa lagen men bara förlorat 16 poäng till de sämsta. Vi är alltså, tvärtemot föreställningen, inte sämre mot dem sämsta än vi är bra mot de bästa.

Konstateranden som att LSK presterar mot bättre lag och underpresterar mot sämre lag ger alltså inte en entydig bild av sanningen. Idag kl. 16 tar vi emot 14:e-placerade Degerfors hemma på Skarsjövallen. Att de hittills bara har spelat in hälften så många poäng som vi borde alltså inte i sig vara ett faktum att oroa sig över!
Silas
2014-06-07 11:10:00

LSK-blogg: #IngetBråms

Ja, jag har anslutit mig till trenden! Vad vi först kom i kontakt med som en intern hashtag mellan spelarna har i takt med lagets fortsatta våg av framgång spridit sig och fått fäste hos både klubb och fans. "Inget broms = det är bara att köra", förklarade David Johannesson i sin Veckans 11:a-intervju för två veckor sedan - tre matcher och sju poäng senare ligger vi nu fyra och har definitivt häng på topplagen!

En tredjedel av säsongen har nu passerat och laget har gått från klarhet till klarhet; 12 mål i de fyra senaste matcherna, obesegrade i samtliga dessa fyra och fortsatt stabila bakåt. 18 poäng har vi skrapat ihop och jämför man det med hur många poäng vi hade efter tio omgångar de två säsonger vi gått upp i Allsvenskan, 17 (1996) respektive 14 (2007), är det svårt att inte drabbas av hybris. Men det är inte att vi vunnit så många matcher i sig som gör att jag är övertygad om att vi ska vara med i fighten ända in på målsnöret, det är sättet vi genomfört matcherna på som verkligen imponerat!Tor-Arne Fredheim ställer höga krav på sina spelare, men den respons han fått vågade nog inte ens han drömma om! Spelarna har skämt bort oss med flera fullödiga laginsatser toppade med individuell brillians - och på flera av positionerna verkar det dessutom inte spela någon roll vem som spelar! Man har alltså en tydlig spelidé där alla vet sina roller, och intrycket man fått utifrån är att laget går in till varje match med en ödmjuk inställning, jobbar hårt för varandra på planen och har en trygghet och tålamod i sitt spel. Det bådar sannerligen gott för framtiden!

I nästa match väntar bottenplacerade Degerfors på hemmaplan och det ska bli intressant att se hur LSK tacklar favoritskapet. Som nämnt ovan verkar det dock som att en sund mentalitet har borrat sig in i det här laget. När man nu hittat ett vinnande koncept gäller att inte göra allt för stora förändringar, men framför allt - inget bråms!
Silas
2014-06-01 11:21:00

Tidigare blogginlägg

LSK-blogg: Sagolaget vs. Talangfabriken
2014-05-29 13:14:00 - Silas
LSK-blogg: LSK:aren som hade Norrporten Arena som hemmaplan
2014-05-23 20:13:00 - Silas
LSK-blogg: Där gräset är grönare
2014-05-22 22:28:00 - Silas
LSK-blogg: En sann romans
2014-05-18 23:08:00 - Silas
LSK-blogg: Mellan flaskor, glas och fimpar
2014-04-22 21:23:00 - Silas
LSK-blogg: Vems släkt är värst?
2014-04-19 20:40:00 - Silas
LSK-blogg: Robin Hood?
Om Robin Hood hade ett favoritlag torde det mycket väl kunna vara Nottingham Forest eller Notts County, eller något okänt lag från Nottingham, i alla fall om man går enligt principen "Support Your Local Team".
2014-04-18 22:21:50 - Oskar Williamsson
LSK-blogg: Skrällettan
2014-04-17 17:54:00 - Silas
LSK-blogg: Trender som vänder
2014-04-07 13:58:00 - Silas
LSK-blogg: Det våras för premiär!
2014-04-04 07:00:00 - Silas
LSK-blogg: Det största frågetecknet
2014-04-02 21:37:00 - Silas
LSK-blogg: Kan Killer Stiller ta kål på målrekordet?
2014-03-31 18:51:00 - Silas
LSK-blogg: Äventyret har bara börjat!
2014-03-14 06:30:00 - Silas
LSK-blogg: Gör inte som hockeyns juniorer!?
2014-01-08 04:17:47 - Oskar Williamsson
LSK-blogg: Finns där ytterligare "en ljungskilebo"?
2013-12-06 18:02:00 - Silas
LSK-blogg: Min önskelista
2013-12-02 18:45:00 - Silas
LSK-blogg: Årets utnämningar
2013-11-28 20:14:33 - Oskar Williamsson
LSK-blogg: Ge oss en grön jul!
2013-11-20 20:45:00 - Silas
LSK-blogg: Dags för provspel igen - "En ny Tabe" vore önskvärt om vi kunde finna!?
2013-11-19 17:09:19 - Oskar Williamsson
LSK-blogg: Bra grupp i Svenska Cupen
2013-11-14 20:57:03 - Oskar Williamsson
LSK-blogg: Laget som aldrig spelade oavgjort på bortaplan
2013-11-10 17:57:00 - Oskar Williamsson
LSK-blogg: "Play For That Money, Boys!"
2013-10-30 20:34:42 - Oskar Williamsson
LSK-blogg: Bohus fästning
2013-05-20 10:27:00 - Silas
LSK-blogg: Ljungskileandan
2013-05-06 11:46:00 - Silas
LSK-blogg: Sagolaget 3.0?
2013-04-30 22:04:00 - Silas
LSK-blogg: Més que un club
2013-04-18 22:44:00 - Silas
LSK-blogg: Västkustderby
2013-04-09 22:51:00 - Silas
LSK-blogg: Vem ska stå för målen?
2013-04-08 17:53:00 - Silas
LSK-blogg: Historien upprepar sig
2013-04-07 21:46:00 - Silas
LSK-blogg: Premiärdags!
2013-04-06 18:32:00 - Silas

» Alla blogginlägg

SENASTE NYHETERNA OM LJUNGSKILE SK

ANNONS:

ANNONS:
ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
”Bra drag, mycket öl och sköna sånger”
Foden sköt City vidare i FA Cupen
En imponerande vändning av Milan
Brynäs vände och vann mot Timrå
AIK inledde cupen med hemmaseger
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies