fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 46930 | Inloggade: 100 | Antal medlemmar: 182811
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Måndag Morgon Dags att leva upp till hybrisen

  Måndag Morgon: Dags att leva upp till hybrisen

  Det har varit mycket snack om att guldet redan är klart. Uppenbarligen finns det mycket jobb kvar att göra.

  Lund. Jag ska själv vara ärlig i det att jag säkert varit kaxigare än jag hade behövt. Samtidigt har jag också varit tydlig med att jag inte räknat hem det 20:e guldet än. Den dagen vi lyfter pokalen räknar jag hem det.
  Självfallet har vi fortfarande ett bra läge. I värsta fall sitter vi i en ledning med sju poäng när åtta matcher återstår. Det är klart att alla andra vill byta plats med oss. Vi har allt i egna händer och motståndarna måste fortfarande avsluta väldigt skarpt för att utmana. Men faktum är ju att vår form inte är speciellt bra och faktum är att avståndet ganska snabbt har krympt.

  Vad är det som har gått fel? Det är såklart svårt att peka på enskilda situationer eller spelare, men det finns några saker jag skulle vilja trycka på.
  1. Vi bjuder på alldeles för enkla mål. På fasta situationer och även i spelet i övrigt.
  Båda målen mot Örebro är bra exempel på detta. Firma Nielsen - Brorsson har knappast varit stensäkra i backlinjen efter sommaren och de har ofta hamnat i situationer där de individuellt sett svaga ut. Det beror ofta på att lagspelet inte fungerar och individer sätts ensamma i svåra situationer.
  Vi måste skärpa till defensiven. Det är extremt o-Malmöotiskt att bjuda på mål som vi gjort under delar av säsongen.

  2. Övertro på en del spelare och i perioder.
  Jag lyfte själv exempelvis Jeremejeff senast och han har haft en väldigt stark period. Mot Örebro var det emellertid ganska lite som fungerade. Ändå får han över 80 minuter. Markus Rosenberg hade svårt i går och han spelar hela matchen. Brorsson och Nielsen har, som jag var inne på, kanske inte haft någon strålande period på slutet. Båda spelar 90 minuter. Tidigare har vi sett exempelvis Cibicki och Berget få mycket speltid under hela matcher där det kanske inte riktigt har varit berättigat.

  3. Undertro på andra spelare.
  Carlos Strandberg är i bevisligen lysande målform och krossade på egen hand motståndet i U21-landslaget. Magnus Wolff Eikrem var visserligen inte spelbar i går, men hade förmodligen inte fått speltid ändå. Magnus Pehrsson tycker ju uppenbarligen inte att han duger till det sättet som MP vill spela. Detta trots att Eikrem, som framförallt inhoppare, varit tungan på vågen vid flera matcher i år. För mig är det obegripligt att han helt har slutat vara en spelare som kan användas.

  4. Attityden. Vinnarattityden. Inställningen. Är den rätt? Finns den? Får MP fram den?
  MP har fått mycket beröm i år för att spelet ser mycket bättre ut jämfört med förra året, och vi har haft en enorm ledning under en stor del av säsongen. Och det finns mycket som man kan glädjas åt. Men det finns också en del att oro sig över. MP har exempelvis aldrig tidigare visat att han är en vinnare.
  Att vara arg vid förlust eller kaxig vid seger är inte att vara en vinnare.
  Att leda serien med över 10 poäng är inte att vara en vinnare.
  Att vinna enskilda matcher är inte att vara en vinnare.
  Att vinna serien är att vara en vinnare.

  Det är skillnad på att leda serien med drygt 10 poäng och att vinna den samma. Det handlar om att vinna serien - Inte leda den.

  Det är dags att leva upp till hybrisen.
  Det är dags att visa var skåpet ska stå.
  Det är dags att sluta prata om att man "egentligen skapade tillräckligt eller spelade tillräckligt bra"
  Det är dags att vinna serien.
  Det är dags att ta hem det tjugonde guldet.
  Det är dags att vara vinnare.

  Läget är fortfarande bra. Låt det förbli så.
   
  ---------------
  Jag inser ju givetvis att punkt 2 och 3 är väldigt individuellt. Vissa tycker att Jeremejeff har varit lysande hela tiden och att Eikrem är kass och så vidare, men detta är mina tankar.

  ---------------
  MFF förlorade och Hasse Alfredsson gick ur tiden i går. Vilken mögavslutning på en fin vecka.

  ---------------
  Hallå där nere!

  Vi är Malmö FF.


  13 KOMMENTARER      4371 VISNINGAR
  ULF "RAULOLLE" NILSSON
  ulf.nilsson@svenskafans.com
  2017-09-11 07:00:00


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  Rosenberg é störst:
  MP är en duktig fotbollsteoretiker men att peppa och få truppen att dra åt samma håll är inte hans starka sida så därför kommer resultaten aldrig motsvara kostymen. Summa summarum : MP måste bort !
  3 Tumme upp 2017-09-12 12:34:14
  Johannes.:
  Jag ser att det skrivs lite från andra lags supportrar. Det är alltid trevligt men några bidrag visar på okunskap om MFF:s tidtabell.

  2017 är ett mellanår inte en Europasatsning.

  Vi har utgående kontrakt från föregående CL-spel och ersätter spelare, mitt i säsongen har vi tagit in tre unga talanger som ersättare för etablerade spelare - på 4,5-årskontrakt. Vi har även kontrakterat 6 egna produkter med lärlingskontrakt för 2018/2019, skrivit kontrakt med Teddy osv.

  ECO-runda
  Vi bygger för framtiden och gör en rejäl föryngring (mer som Hammarby än AIK/Götet). Vi håller på att spela in laget för 2018 nu - Vi har liksom inget annat för oss, vi leder ju redan serien?

  Vi kommer snart sjunga igen, var inte oroliga, spelet kommer sätta sig snart. Oroa er däremot för säsongerna 2018, 2019 och 2010, Danne lägger alla kontrakt för minst de tre kommande säsongerna och det lovar gott för framtiden.

  Tack ändå för visad omsorg!

  3 Tumme upp 2017-09-12 01:15:57

  Basse:
  MP måste bort.
  3 Tumme upp 2017-09-11 21:33:44
  Anders:
  Nu saknades några viktiga presspelare igår. Och de är väl tillbaks till nästa match. Men resten borde ju kunna visa att de inte borde saknas. Jag håller också med alla som anser att CS borde ha kommit in tidigare. Jag tycker inte heller att det enda spelidén som ska finnas när CS kommer är långbollar på honom. Sedan undrar jag om man inte gjorde sig av med Yotun för tidigt. Hans förmåga att vinna tillbaks bollen saknades igår. Så igår saknades alltså fyra viktiga presspelare, Berget, AC, Tinner och Yotun. Det är uppenbarligen ett par för många. Jag är lite orolig för framtiden jag är inte säker på att det finns ersättare för dessa i truppen. Och med bara en spelidè som ska följas blint så kommer fler plattmatcher att göras om man inte anpassar spelidén efter truppen i stället för truppen efter spelidé.
  1 Tumme upp 2017-09-11 13:38:48

  pHrat:
  Mailat vidare denna manual till
  Magnus.Pehrsson@MFF.se
  Än?

  Tumme upp 2017-09-11 13:17:14
  Analytikern:
  Malmö har för dåligt lag jämfört med plånboken.

  Malmö har för bra lag jämfört med uppgiften.

  Diametrala påståenden ej skickade till samexistens i angränsande meningar?

  Icke.

  Laget byggdes för Europa, kanske t om CL, eftersom malmöiten lätt drabbas av storhetsvansinne. Allt emedan svenska lag ser en stor uppförsbacke redan i EL. Några snedsparkar och flytmål från halva plan bygger inte en CL-epok.

  En trupp som inledningsvis befanns något för tunn för CLs gruppspel, blev sedermera för tjock för allsvenskan. Där har MP-effekten drabbat med full kraft. Mannen förstör allt i sin väg genom karriären. Använder inte vissa spelare som tappar sugen. Använder andra fel som tappar sugen.

  Kvar i ruinerna av ett CL-gruppspel ska stenar omfogas till ett mästerskap. Men en stor del av hantverkarna vill inte. Eller har försvunnit. Och byggmästaren är väldigt låst vid en enda idé om hur man reser, blandar, murar och brinner ihop cement och tegelstenar. Murarna är dödströtta på honom.

  Från ett oerhört bra utgångsläge för två år sen, har klubben halvt slarvat bort det som uppnåddes. Faktiskt. Kostnadsnivån på löner och bonusar kommer få fortfara på en allsvensk nivå. Inte på en dansk, belgisk, holländsk eller vad nu nästa steg i fotbollsevolutionen sågs vara?

  Så vad återstår? En väldigt fin fotbollsklubb med god ekonomi. Som kommer fortsätta vara beroende av akademin och bosman och återvändare. Och som får väldigt hård konkurrens av AIK, DIF och Hammarby de kommande åren. Dessa klubbars årsomsättning kommer överstiga Malmös. Och attraktionsgraden för goda spelare blir väl så hög där som i skåneland.

  Klungan är i kapp.

  8 Tumme upp 2017-09-11 13:13:32

  MFF-medlem:
  Wesström (sportchef i AIK) sa något vettigt i 08-fotboll när han var gäst där.

  "Man vill inte bli en pensionärsförening för gamla hjältar".

  Det borde MFF tänka på, tänker framförallt på Safari men även till viss del Rasmus Bengtsson.

  Tumme upp 2017-09-11 12:16:31
  HC:
  Vad fan har hänt med Safari? Rör sig som en jävla pensionär på planen.
  6 Tumme upp 2017-09-11 11:26:40

  Blå i Lund:
  När jag såg rubriken och ingressen fattade jag vem som hade skrivit. Det är klockrent som vanligt.

  Nu får det vara slutsnackat om att det är klart och att andra lag är deltagarlag. Nu ska det kämpas till dess att serien är klar. Allt annat är som löparna som säckar ihop tio meter före mållinjen, det är de riktiga förlorarna.

  8 Tumme upp 2017-09-11 10:38:40
  Jon:
  Otroligt bra rutet Ulf! På ett sätt skönt också med förlusten igår; nu är det upp till bevis för samtliga i ledning, tränarstab och truppen! Som hela din texts andemening: slut på snacket! Sällan jag har sett så mycket slarv av så pass bra spelare i grunden i en match som igår. Är ÖSK lite mer effektiva så har de 3-0 i paus. Sen när vi väl har fått fatt på matchen så görs det häpnadsväckande grodor lite här och var. Parallellerna med Liverpool som jag följer i engelska ligan (hemska tanke!) är häpnadsväckande: hög press som överskuggande spelidé. När den inte funkar avslöjas en fyrbackslinje brutalt där själva försvarandet är en egenskap som ibland är löjeväckande uselt. Jättesvårt att bryta ner låga försvar. Det mesta går på fart och improvisation. Lysande när det funkar, patetiskt när det går i stå.
  8 Tumme upp 2017-09-11 10:14:36

  Johannes.:
  I med och motgång tillsammans
  Vi lämnar aldrig vårt kära lag
  Sjung med om du älskar Malmö
  Di blåe spelar idag
  Oohooooooo . . .


  Länktips: http://mffsupport.com/sanger-ramsor/lags....
  7 Tumme upp 2017-09-11 09:47:38
  Anders:
  Mycket bra sammanfattat, det är dags att stå upp och kämpa nu.
  10 Tumme upp 2017-09-11 09:33:18

  m4e:
  Lysande sammanfattning av läget!
  Hoppas och tror att även klubben har samma självinsikt annars blir det en tung höst.

  14 Tumme upp 2017-09-11 07:40:37
  ANNONS:

  Fler artiklar om Malmö FF

  Blått en pod: Genk och sånt
  Malmö FF Årets tredje Blått en POD är här. Koppaklink, borabank o så fotbollssnack från Frohm, Nirfalk och Österlind. Det diskuteras Rössler-effekt, Allsvensk placering och Europaspel, bland annat. Dessutom får Hamrén sig en känga. Bara en sån sak....
  2018-09-19 21:56:00

  Camp Kriek - Inför matchen
  Malmö FF Här kommer en lite otraditionell inför-rapport i form av en sammanfattning av det jag fått höra inför matchen i intervjuer, på presskonferensen och av en receptionist och en taxichaufför(!).
  2018-09-19 21:05:00

  Camp Kriek - Minibildspecial från matcharena och presskonferens
  Malmö FF Ikväll var det presskonferens och sen fick vi från media se första femton minuterna på träningen.
  2018-09-19 20:00:00

  Camp Kriek Blogg - På presskonferens
  Malmö FF Himmelriket bloggar från Europa League gruppspelet på plats i Genk.
  2018-09-19 17:40:00

  Camp Kriek - Intervju med Oscar Lewicki
  Malmö FF För ett par timmar sedan rullade bussarna med spelare och ledare in till Genk och tillsammans med representanter från finmedia var jag på plats för att möte upp och få en pratsutnd med ett par av dem.
  2018-09-19 16:00:00

  Camp Kriek - Bildspecial: Välkomna till Genk
  Malmö FF Här kommer lite bilder från det jag hittills sett av metropolen Genk.
  2018-09-19 14:00:00

  Sex och Jävligt offside: Tro, hopp och måljubel
  Malmö FF Lördagsvändning i Östersund och torsdagsmatch i Genk. Veckans lista blickar både bakåt och framåt.
  2018-09-19 12:00:00

  Camp Kriek - Bildspecial: Vägen till Genk
  Malmö FF Ni som brukar följa camperna är bortskämda med proffsiga bilder från t ex min brorsa Peter Lind. Jag vill därför förvarna och säga att jag inte är fotograf. Yours truly fotar halvdåligt med sin mobil. Men det är i alla fall bilder från vägen till Genk.
  2018-09-19 08:00:00

  Camp Kriek - Ölprovning på Supports buss
  Malmö FF I sann Camp Kriek anda så kommer det på Supports buss till matchen mot Genk att arrangeras ölprovning. Dryga dussinet resenärer har valt att spendera delar av bussresan med att prova belgisk öl.
  2018-09-18 18:30:00

  Måndag morgon: Vändningen
  Malmö FF "Ofta är det smärtsamt och obehagligt när ens egen självbild krossas. Ibland är det alldeles underbart."
  2018-09-17 06:34:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Svensk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
  Hattrick direkt för Messi
  Platt fall för Vänersborg i Vetlanda
  En tam insats av Napoli
  Helsingborg körde över Brage
  Lyon imponerade stort mot City
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies