fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher VM 2018 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 56265 | Inloggade: 380 | Antal medlemmar: 182136
  START  Fotboll: SILLY SEASON | VM 2018 | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Matchrapport Örebro SK - IFK Göteborg 4-2 ”Ännu en urusel insats”
  Dystra miner i Blåvitt efter att laget än en gång i år ligger under med 3-0 efter mindre än 25 minuter.

  Matchrapport: Örebro SK - IFK Göteborg 4-2 ”Ännu en urusel insats”

  Blåvitt - med ännu en svag hemmamatch i ryggen (1-1 mot Halmstad) åker till Örebro för att ta sig an ett hemmalag som efter en längre svacka tagit 9 poäng på de fyra senaste matcherna. Enda plumpen i det protokollet var senaste omgångens 3-1 förlust borta mot Hammarby.


  Blåvitt - för dagen i svart - gör två ändringar från senaste matchen, det är David Boo Wiklander som går in i mittförsvaret och ersätter skadade Thomas Rogne och Henrik Björdal som går in på vänsterkanten när Sören Rieks ersätter Mikael Boman i anfallet. 

  Redan i den tredje minuten får Örebro matchens första läge när den gamle blåvite Victor Sköld kommer på Blåvitts högerkant och ur snäv vinkel försöker avsluta. Avslutet är svagt, både löst och felplacerat. Men Örebro biter sig kvar och får ett nytt läge där en annan gammal Blåvitt-spelare - Logi Valgardsson - nästan blir frispelad. Emil Salomonsson kan dock desperat slänga sig och stöta ut bollen till hörna, Örebros andra hörna i matchen efter bara några minuter spelade. 

  Blåvitt försöker bygga ett eget spel men kommer mot ett samlat Örebroförsvar och har - precis som under stora delar av säsongen - svårt att ta sig in i straffområdet. 

  I den tionde matchminuten kommer - inte helt oväntat - hemmalagets ledningsmål. I en situation där mittbackarna står för ett svagt ingripande kan en Örebroanfallare nickskarva till en fri Örebrospelare som ensam med Pontus Dahlberg rullar in ledningsmålet. Den första ÖSk spelaren borde aldrig ha fått skarva bollen ostört med Mattias Bjärsmyr precis bredvid sig, och den andre ÖSK spelaren borde aldrig fått vara så omarkerad som han var. 

  Minuterna senare får Blåvitt en frispark i ett farligt läge på straffområdetslinjen, men Mads Albaek försöker sig på en variant som Örebro lätt kan sparka bort. 

  Istället är det Örebro som utökar när den gamle Blåvitt spelare Nordin Gerzic slår in 2-0 från precis utanför straffområdet efter ännu en hönsgård i det Blåvita försvaret. 

  Den bestående känslan - och det har varit så länge nu - är att allt motståndarna behöver göra mot Blåvitt är att slå långt så hänger inte mittbackarna med. 

  I den 22:a minuten gör Örebro även 3-0 - än en gång efter att Blåvitt inge alls hänger med i omställningarna. Frågan är hur den blåvita ledningen tänker när de spelar så högt med en uppenbart långsam backlinje. 

  Frustrationen i Blåvitt är stor och lagspelet syns inte mycket av. Tvärt om är det gång på gång situationer där medspelare inte hjälper varandra. 

  I den 26:e minuten tvingas Pontus Dahlberg till en jätteräddning för att stoppa 4-0 och det Blåvitt visar upp kan vara en av de sämsta prestationerna i Allsvenskan i år - av alla lag. 

  Blåvitt är ett slaget lag och redan efter 30 minuter handlar det om att försöka hålla nere siffrorna snarare än att komma tillbaka in i matchen. 

  I den 35:e minuten kommer inte helt ologiskt 4-0. Efter stort slarv i det Blåvita försvaret kan en ÖSK anfallare tunnla David Boo Wiklander enkelt rulla in 4-0. 

  Efter det målet är det fortsatt Örebro som trycker på för fler mål. Den stora tillresta Blåvittklacken - som trots 4-0 hörs mer än hemmaklacken - tycks inte förmögna att laget på planen någon extraenergi och det börjar bli grinigt på plan, både Sebastian Eriksson och Mads Albaek drar på sig gula kort. Sebastians kändes inte helt förtjänt, men Mads var av den mer orangea karaktären. 

  När halvleken till sist - äntligen - blåses av står det 4-0 och arenan kokar i burop och avgångskrav. 

  I andra halvlek stuvar Blåvitt om lite i laget. Björdal och Mix går ut, och in kommer Boman och Thomas Rogne. Det innebär att Emil Salomonsson går upp på mittfältet, David Boo Wiklander tar hans plats till höger, Sören går ner på vänsterkanten och Boman kommer upp på topp. 

  Det är dock ändå Örebro som för matchen och den Blåvita backlinjen är fortsatt osäker. I den 54:e minuten får Blåvitt en hörna som Thomas Rogne nickar en bit över. Blåvitts andra avslut under matchen. 

  I den 59:e minuten får Blåvitt en frispark som Tobbe slår lågt vid första stolpen och tvingar ÖSK målvakten till en bra räddning. På den efterföljande hörnan vinner Thomas Rogna bollen som skarvas vidare till David Boo Wiklander som springer in i mål med bollen. 4-1 och ett tröstmål på kontot. 

  I den 65:e minuten blir Tobias Hysén väldigt bryst neddragen av ÖSK målvakten och det blir straff för Blåvitt. Emil Salomonsson tar straffen sätter straffen säkert, och det är plötsligt 4-2. Kan det på något mirakulöst sätt bli match av det här igen? Den tillresta Blåvita klacken sjunger sarkastiskt om SM Guld. 

  Örebro börjar falla hem, kanske tagna av insikten att de gått från lek och 4-0 till kramp och 4-2. 

  Blåvitt trycker på mer och mer och kommer till de där situationerna där en studs i rätt riktning kan bli riktigt farlig, även de inte blir avslut på mål. 

  I den 73:e minuten kommer nästa Blåvita avslut och det går sånär i mål. Sören Rieks nicklobbar över ÖSK målvakten, tyvärr utan mer fart än att målvakten kan springa ikapp bollen och fånga den innan den går i mål. 

  Det är nu Blåvitt som har agressiviteten och farten i spelet. Blåvitt vinner förstabollarna, andrabollarna och ibland till och med bollar som ÖSK borde vara först på. 

  Blåvitt fortsätter trycka på och får till flera avslut, dock inte på mål, men en tydlig ändring i matchbilden. 

  Med ca tio minuter kvar av full tid kommer den Blåvita pressen av sig lite och Örebro börjar hålla boll igen. I den 83:e byts Emil Salomonsson ut och in kommer Elias Omarsson. 

  Direkt efter får Blåvitt hörna där Bjärsmyr går hårt in mot en ÖSK spelare och hemmalaget får frispark istället. Örebro lyckas hålla fast bollen och dra ner tempot och i den 87:e minuten får de nästa läge, ett skott från nära håll som Pontus Dahlberg räddar till hörna. 

  Örebro får tiden att gå - om än genom att dra på sig kort för maskning. Tiden rinner iväg för Blåvitt Örebro har så pass bra kontroll på matchen att det känns närmare 5-2 än 4-3. Det slutar dock 4-2 och även om laget visade bra inställning i andra halvlek så kan det inte på något sätt ursäkta varken resultatet eller första halvlek. 


  1 KOMMENTARER      6723 VISNINGAR
  ADRIAN PIHL SPAHIU
  På Twitter: pihlbaoge
  2017-07-16 17:00:00


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  ANNONS:

  Fler artiklar om IFK Göteborg

  Veckan som gått – Tillhörighet, identitet och förändring – Del två
  IFK Göteborg I en omvärld som blivit allt mer polariserad har den eviga frågan om ens egen identitet och tillhörighet gått från en dimma som sakta skingras ju längre bort i backspegeln tonåren kommer till en fråga som potentiellt sett kan avgöra din framtid. Frågan ’Vem är jag?’ har plötsligt fått betydligt större vikt vid sig än att bara uppnå sina personliga mål.
  2018-07-16 08:00:00

  Sju tankar efter IFK Göteborg – Örebro 2 – 0 ”De sakerna får förklara varför vi missar, inte motivera att vi inte försöker”
  IFK Göteborg Ett Blåvitt som haft en svag period tar emot Örebro SK på Gamla Ullevi i hopp om att vända på trenden. Efter en mycket trevande start får Blåvitt luft under vingarna när Nordin Gerzic – tidigare i just Blåvitt – hoppar in vårdslöst i en tackling mot Tobias Hysén och sedan ’skallar’ Carl Starfeldt. Rött kort, och när Blåvitt några minuter senare tar ledningen med 1-0 är matchen borde varit över, men Blåvitt har svårt att stänga tillställningen och först på övertid lyckas Blåvitt stänga matchen oc
  2018-07-14 22:13:31

  Inför IFK Göteborg - Örebro SK: I stort behov av poäng
  IFK Göteborg Det var en oerhört jobbig förlust mot Kalmar men på lördag är det dags för nya tag när Örebro kommer på besök till Gamla Ullevi.
  2018-07-13 11:00:00

  Veckan som gått – Tillhörighet, identitet och förändring – Del ett
  IFK Göteborg Vuxenlivet kommer med många insikter som saknades när vi var barn. En sådan var att vi aldrig växer ur sandlådan, vi skaffar oss bara en större sandlåda. En annan är att vi aldrig fick något svar på den där stora frågan när vi var tonåringar. ’Vem är jag?’ För många stannar jakten på identitet vid en fråga som aldrig får ett svar. Vuxenlivet tar oss ofta med byxorna nere och vi tvingas hoppa in i första bästa fack, och sedan får vi leva med det facket.
  2018-07-09 08:00:00

  Sju tankar efter 1-3 mot Kalmar FF: Oroande tendenser
  IFK Göteborg Blåvitt förlorade mot Kalmar FF i omstarten av Allsvenskan och det såg inte alls bra ut.
  2018-07-08 18:36:14

  Inför IFK Göteborg - Kalmar FF: Nystart efter uppehållet
  IFK Göteborg VM-uppehållet är snart till ända för Blåvitt och det är dags att höja sig jämfört med med vårsäsongen. Första matchen spelas hemma på Gamla Ullevi mot Kalmar FF.
  2018-07-07 10:30:00

  Vårsäsongen som gått – Precis som förväntat, besvikelse och glädje
  IFK Göteborg Allsvenskan går in i ett sommar och VM uppehåll och efter att Blåvitt spelat en tredjedel av säsongen kan vi konstatera att säsongen sett ut ungefär som väntat. Ändå är det en enorm besvikelse som konstant sätter vårt tålamod på prov.
  2018-05-28 07:00:00

  Sju tankar efter 0-2 mot Sundsvall: "Ovärdigt avslut för Dahlberg"
  IFK Göteborg IFK Göteborg förlorade med 2-0 efter att bland annat Pontus Dahlberg avslutat sin tid i klubben med ett taffligt ingripande.
  2018-05-27 17:19:59

  Spelarbetyg: GIF Sundsvall - IFK Göteborg 2-0 (1-0)
  IFK Göteborg Det var en kollektivt svag försvarsinsats kombinerat med ineffektivitet i anfallsspelet som straffade IFK Göteborg mot i vårsäsongens sista match. Det finns onekligen en del för Poya Asbaghi att fundera på under uppehållet.
  2018-05-27 17:13:32

  "Han förtjänar att bli bedömd på samma sätt som andra"
  IFK Göteborg Gästskribenten Magnus Thorn bidrar med en krönika om kritiken mot Blåvitts lagkapten Sebastian Eriksson.
  2018-05-27 09:00:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Svensk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SILLY SEASON | VM 2018 | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US | BETTING
  ”Har snickrat ihop en ny O-Line”
  William Carvalho till Betis
  #15: Utbytt-familjen
  FanRadio:   #15: Utbytt-familjen
  Titelkandidaterna granskas
  ”Naturligtvis något speciellt”
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher VM 2018 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies