fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 103875 | Inloggade: 331 | Antal medlemmar: 183717
  START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig

  Med fokus på Kacaniklic, fullblodsproffs och en frekvent använd skämskudde

  ÖIS och kvällstidningsrubriker? Kanske, om en viss värvning ros i hamn av Marcus Lantz som nu verkar ha satt sin prägel på laget. Det, kommunikationshaveri och mycket annat sätts det fokus på denna söndagskväll.

  Fyra matcher, tre segrar, en förlust. Inledningen av 2014 är svår att vara missnöjd med sett till resultaten. Att förlora mot Elfsborgs C-lag ser kanske inte så bra ut, men sett till att spelarna är ganska nedtränade och spelade match några dagar innan är en reaktion inte oväntad. Gårdagens match mot Utsikten var klart mer intressant och beskeden som gavs där lovade gott. Årets kanske bästa halvlek ledde fram till en 1-0-ledning som höll tiden ut utan speciellt mycket darr på ribban.
   
  Bortsett från de första tio minuterna var första halvlek vår bästa hittills i år. Det är så jag vill att vi ska spela. Vi skapade mycket chanser och borde gjort mer än ett mål”, sade Lantz efteråt. Visst är det så. Kan vi behålla delar av det spelet samtidigt som vi utvecklar offensiven och höjer skärpan i avsluten så lär vi få uppleva många vinster även i seriespelet under året.
   
  ^_^
   
  Segerskytt mot Utsikten blev Kacaniklic. Robin, that is. Den 25-årige yttern är på provspel och lär inte ha försämrat sina chanser efter den här insatsen. Och det finns onekligen en del som talar för att Robin kan vara den pusselbit som saknas i Lantz lagbygge. Han är snabb, bra en-mot-en, vänsterfotad, inte purung och visade ifjol att han gott och väl håller för division 1. 22 matcher från start för Kristianstad blev det under vilka han presterade så bra att ett kontrakt med Ängelholm var nära förstående tidigare under månaden.
   
  Istället kan han alltså hamna hos oss, och initialt ställer jag mig positiv till honom. Mer så än till den andre Robin, Ingvarsson. Känslan är att Kacaniklic har en högre potential och spetskvalitéer som vi skulle må bra av.
   
  ^_^
   
  En ettrig terrier, eller André Nilsson? Det är svårt att se skillnad när André borrar ner huvudet och med sina kort steg plötsligt sätter igång och stressar livet ur stackars försvarare. Kombinera det med en bra känsla i fötterna och André har seglat upp som huvudkandidat till årets utropstecken.
   
  ^_^
   
  De senaste åren har innehållit mycket elände. Nästan uteslutande, faktiskt, såväl sportsligt som ekonomiskt. En sak har vi under denna tid ändå varit bra på. Kommunikation. ÖIS.se har i det stora hela hållit en hög kvalité innehållsmässigt under en längre period och när pengarna inte funnits för gammalmodig marknadsföring har man istället satsat hårt på de sociala medierna. Varumärket har byggts upp, en hype kring klubben har skapats och vi har gjort det tillsammans med enkla, billiga medel.
   
  Och nu är det arbetet raserat.
   
  Hemsidan går på tomgång och strategin för hur man ska använda de sociala medierna är helt borta och istället ersatt av ett slumpmässigt och ogenomtänkt användande med en 10-årings touch. De senaste tre månaderna har vi fått se prov på kontraktsförlängningar som annonserats på spelares privata facebook-konton, nyförvärv som presenterats vid felstavat namn eller inte alls, rundringning för att få till några simpla texter, märklig presskonferens, utebliven information och ett rent allmänt oproffsigt samt spretande utförande och distribution. Skämskudden har aldrig jobbat så hårt.
   
  Våra egna kanaler är det enda sättet för oss att konkurrera med GAIS, IFK och Häcken uppmärksamhetsmässigt i den division 1-sits som vi har satt oss i. Att inte ta den chansen är förbluffande. Att inte ens verka vara intresserad av möjligheten är rent ut sagt för jävla dåligt. För det om så mycket mer än bara texter. Det handlar om marknadsföring, att sprida information och intresse, att projicera en bild av klubben ut mot omgivningen. Och det värsta av allt är att det inte är speciellt svårt att ordna om man bara skulle vara intresserad.
   
  Hela agerandet osar så mycket lojhet och amatörmässighet att jag blir alldeles matt bara jag tänker på det. Det här kommer kosta oss långt mer än vad Asserståhl & Co har vett att förstå. Bara det inte är för sent när de inser sitt feltramp.
   
  ^_^
   
  Det var, för att prata om något roligare, en ynnest att få se ett fullblodsproffs i aktion i tisdags på Valhalla. Välkommen tillbaka in i våra liv, LG.
   
  ^_^
   
  Lindström, Leinar, Mourad, Hedman. Kaptensbindeln har gått runt i laget de inledande matcherna och det finns en uttalad strategi från Lantz att testa olika alternativ innan han tar ett slutgiltigt beslut. För mig, är det givet. Leinar och Hedman faller på att de inte bör vara ordinarie, Mourad på att han inte alltid är den trygga klippan att luta sig emot. Lindström is my man. I år tar han revansch.


   
  ^_^
   
  På tal om kommunikation och sådant där oviktigt. Undrar när ÖIS släpper årskorten?
   
  ^_^
   
  Marcus Lantz har hela tiden pratat om att det ifjol handlade om att stoppa blödningen, om att han inte vill spela ett sådant rakt och primitivt spel som var fallet under större delen av sommaren och hösten. Nähä. Hur vill du spela då, har man undrat. Det har pratats om possession, om tysk fotboll, men något grepp kring hur Lantz tänker fotboll har vi inte fått. Förrän nu. Två månader och fyra matcher in på försäsongen kan vi konstatera att 2014 års ÖIS kommer att skilja sig ganska markant från 2013 års dito.
   
  Vi kommer få se en mer passningsorienterad fotboll än under Prytz, om det råder ingen som helst tvekan. Med den relativt stationära duon Mourad/Carlsson på topp blir vi mer beroende av att spela oss igenom alternativt komma runt på kanterna än när Emil Karlsson var referenspunkten längst fram. Träningsmatcherna har påvisat att det än finns en väg att vandra för spelarna att bli bekväma med detta, men periodvis har de klarat utmaningen. Den defensiva mittfältaren kommer alltid långt ner för att möta boll och vara tillgänglig i uppspelsfasen, och om möjligheter inte öppnar sig så tas en vända till i backlinjen med numer givna, passningssäkra, Hannes Sahlin som motor.
   
  Jag gillar vad jag har sett hittills. Spelarna verkar vara någorlunda trygga i det nya tänket och stundtals har passningsspelet sett riktigt fint ut för att vara februari. Dock kommer det krävas en ökad skärpa fram mot mål, för än så länge har vi skapat för få målchanser sett till bollinnehavet. Men vad är väl en försäsong utan något att förbättra sig på?

  ^_^

  Om Kacaniklic skriver på för oss så räknar jag kallt med att rubriken "LANDSLAGSSTJÄRNAS BROR TILL KLASSIKERKLUBBEN" dyker upp någonstans. GT känns som det mest troliga alternativet. Och nej, det är inget beröm.
   
  ^_^
   
  På tal om kommunikation och sådant där oviktigt. Undrar när ikonen, hjälten, de senaste sex årens nyckelspelare, Christofer Bengtsson, får något som helst avsked.
   
  ^_^
   
  Baserat på prestationerna och Lantz val hittills så börjar en startelva utkristalliseras. På kanterna hänger en del frågetecken fortsatt över oss men i det stora hela ter sig formationen och spelarna däri givna. Ett 4-1-3-2-system är vad melodin för året, där det blir en mer utpräglad uppdelning av arbetet på det centrala mittfältet. Uppdrag: att täta till ytan framför backlinjen och få in Lindström in en tydligare roll. Lindström och Hedman verkar vara huvudalternativen för den defensiva positionen, medan Östling, Nilsson och kanske även Ohlsson konkurrerar om den mer offensiva. Med det som mall har jag en nästintill klar elva i huvudet, och den ser ut som följer.
   
  Andersson
  Bratt, Rosén, Sahlin, Ericsson
  Paulson, Lindström, Östling, Ohlsson
  Mourad, S Carlsson
   
  Leinar? För osäker med bollen för Lantz possessionspel. André? En personlig favorit som verkligen presterat, men på kanten faller han bort väl mycket och centralt konkurrerar han väl främst med Östling som, än så länge, ligger steget före. I övrigt ser jag inga konstigheter. Ser ni?

  ^_^

  För övrigt så saknar jag Filip Holländer mer än vad jag kan förklara.


  18 KOMMENTARER      5870 VISNINGAR
  ANDREAS KRISTENSSON
  andreaskristensson@live.se
  På Twitter: ankristensson
  2014-02-23 19:00:00


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  Sven R:
  Fredrik:

  För mig visar detta bara på ytterligare ett exempel av styrelsens inkompetens och framförallt skeva självbild. Bara för att man blivit vald till ett förtroendeuppdrag, betyder det inte att man automatiskt har fått kompetensen som behövs för att sköta det. Dags för lite nya kvastar på ÖIS-gården...?

  5 Tumme upp 2014-02-26 13:21:51
  Waldo:
  Skrämmande att de inte vill/inser att de behöver ta emot hjälp. Tyder på dålig självbild och förbättringsvilja. Allt snack på höstens möten om ideella krafter verkar ha varit just snack. Men det visste man ju nästan. Trist.
  1 Tumme upp 2014-02-26 13:19:10

  Fredrik Hansson:
  Intressant diskussion ändå, kanske bra att någon mer börjar ta den på allvar. Andreas och jag har gjort det i flera år och det gör att även jag stämmer in i kritiken gentemot ledningens uppenbara "bordläggning" av kommunikationsfrågan. Självklart måste vi utgå ifrån att alla inblandade gör så gott de kan och att illvilja knappast ligger bakom problemen. Alla kan inte vara experter på media- och kommunikation, Därför är det extra viktigt att styrelsen omger sig med folk som har vana av branschen och helst har erfarenhet från fotbollsrelaterat arbete då kommunikation med fotbollsfans är ngt helt annat än kommunikation i arbetslivet o.s.v. Det är också här kritik måste riktas mot styrelsen. Trots att de själva saknar sådan kompetens vägrar det att delegera vilket är a och o när det kommer till styrelsearbete. DET är svagt och värt all kritik i världen.
  3 Tumme upp 2014-02-25 23:17:05
  Andreas Kristensson:
  Vad jag menar med att klubben vänt andra kinden till:

  Förra året hjälpte som ni kanske vet både jag och Fredrik till en del med hemsidan och sociala medier kring matcherna. Allt under ledning av den eminente Oskar. I december skrev jag till Asserståhl och sa att jag var öppen för att fortsätta hjälpa till (min tanke då var att jag kunde ta ett helhetsgrepp) men att det utan Oskar skulle krävas lite annan styrning och att vi borde diskutera det hela.

  Vi kom aldrig så långt. Hans svar dödade frågan rätt effektivt och tydliggjorde hans och därigenom styrelsens dammiga syn på kommunikation och allt däromkring. Personligen finner jag det oförståeligt i den situation vi är att man inte visar ett uns av intresse eller tacksamhet när hjälp erbjuds. Det "alternativ som det tittas på", som det hette, är väl det som syns nu, antar jag. Med andra ord: håll inte andan i väntan på vädjan om hjälp eller annan åtgärd.

  Tack, Gabriel. Jag bryr mig inte om vem som sköter det (Jonas G ska ha cred för de texter han skriver). Jag tycker bara det är tråkigt att situationen är som den är, och att klubben är förloraren.

  3 Tumme upp 2014-02-25 19:14:43

  Stewart McManus:
  Instämmer helt i resonomanget avseende kommunikation. Dagens yngre genaration KRÄVER närvaro på sociala medier och ett professionellt flöde av information. För publik och andra intressenter är detta av absolut största vikt för framtiden. Instämmer med Filip P. Ut med en blänkare på hemsidan om denna tjänst. Det ser bra ut på CVt för den som får uppdraget och det är bra för klubben!
  2 Tumme upp 2014-02-25 16:39:17
  Gabriel:
  Andreas vore den mest lämplige att ha hand om hemsidan om han är intresserad. Den bäste skribenten just nu på Öis-sidorna.
  4 Tumme upp 2014-02-25 14:45:30

  T.P.:
  Sven R: jag vet inte om klubbledningen är missnöjd med Svenska Fans eller Samadefensiv utan det är bara mina egna gissningar och funderingar. Visst skall klubbledning och spelare tåla kritik när man gjort fel eller stått för svaga insatser men jag kan tycka att flera artiklar och kommentarer har varit osakliga och i vissa fall innehållit personangrepp. Men det kanske är jag som överreagerar?

  Sedan har ju Felix på Sambadefensiv gjort några "politiska" inlägg och det kanske gör att det är tveksamt om han är lämplig att skriva på hemsidan? För min del spelar det ingen roll men tycker det är bra om klubben kan få in folk som kan hjälpa till utan att det kostar någonting. Nu lämnar jag denna diskussionen och hoppas att det löser sig med hemsidan och att vi får en härlig säsong som avslutas med serieseger.

  1 Tumme upp 2014-02-25 14:23:15
  Sven R:
  @T.P.

  Självklart måste klubben ha en fungerande hemsida! Detta borde vara en prioriterad fråga och styrelsens uppdrag är att se till att detta fungera. Så enkelt är det! Om man sedan har en anställd, hyr in en "konsult" på timbasis, använder en sponsors/leverantörs resurser eller låter någon göra det ideellt är egalt.

  Att spelare (och kanske klubbledningen?) skulle vara missnöjda med artiklar på SD och SF, kan jag förstå. Kritik är aldrig roligt, men om man väljer ett yrke (eller ett förtroendeuppdrag för den delen) som försiggår i offentligheten, så får man också vara beredd på att kritiken också blir offentlig. Syssla med något annat om du inte är nöjd!

  Vad gäller kommentatorsfälten, så kan även jag tycka att kritiken mot vissa spelare ibland kan vara väl hård. Hade jag varit spelare hade jag nog inte gått in och läst dem över huvud taget. Men spelarna måste förstå att den debatt/diskussion som förs där, bara är förlängningen på vad som redan sägs i fikarum, på "Skotten" och andra platser. Det är något de får lära sig leva med! Att detta skulle vara en anledning att inte ha en fungerande hemsida eller ett proffsigt sätt att sköta kommunikationen via andra sociala media, är bara löjligt. Via de egna kanalerna kontrollerar man ju informationsflödet och kan styra detsamma!

  3 Tumme upp 2014-02-25 10:14:38

  T.P.:
  Jag tycker självklart också det är jäkligt trist att hemsidan och övriga sociala medier inte håller lika höga klass som tidigare och visst hade klubben kunnat gjort detta bättre. Sedan vet jag inte vad Andreas menar med att klubben vänt andra kinden till? Hörde dock lite lösa rykten i höstas om att flera spelare inte var så nöjda med vissa artiklar och kommentarer på Sambadefensiv och Svenska Fans och detta kanske har gjort klubbledningen lite fundersam?

  Det finns säkert många Öisare som hade kunnat hjälpa till och förhoppningsvis dyker det upp ett par lämpliga personer som kan höja nivån. Jag har svårt att se hur klubben skulle tacka nej till någon som vill hjälpa till men det är nog inte helt lätt att hitta rätt person.

  1 Tumme upp 2014-02-24 23:06:15
  Filip P:
  T.P.: Men det är just det som (åtminstone jag) är mest irriterad på. Självklart förstår jag att det kanske inte är hållbart att i Division 1 och med våran ekonomi ha en anställd enbart för att marknadsföra ÖIS. Däremot finns det ÖIS:are som kan göra just det du säger; ställa upp på sin fritid och sköta jobbet med hemsidan + de sociala medierna på ett så mycket bättre sätt än vad det görs nu. Det är bara det att ÖIS-ledningen, som jag har förstått det, inte är intresserad av denna hjälp och inte inser hur mycket det faktiskt betyder att som supporter kunna se professionella inlägg på både facebook, twitter och instagram inför och efter matcher m.m.
  Tumme upp 2014-02-24 21:54:42

  Andreas Kristensson:
  Naturligtvis får man ha förståelse för att personer tvingas gå i en ekonomisk tuff tid. Däremot kan det inte vara acceptabelt att nedprioritera en såpass viktig fråga som de har gjort. Att inte ha någon som helst plan, att inte prata med de som hjälpt till tidigare, att till och med vända andra kinden till när man erbjuder sig att hjälpa till är helt ofattbart och oförsvarligt.
  2 Tumme upp 2014-02-24 21:49:13
  T.P.:
  Självklart märks det att Oskar Ä har slutat. Han gjorde ett jättebra jobb men tyvärr fick han inte vara kvar när vi åkte ur superettan. Men vi ligger ju i söderettan nu och kan inte jämföra oss med allsvenska klubbar då vi inte har samma förutsättningar och personligen tycker jag det viktigare att förstärka laget än ha en anställd person som sköter hemsidan.

  Sedan kan jag aldrig förstå hur man som Öisare kan kasta skit på andra Öisare som ställer upp på sin fritid för att hjälpa till med att försöka driva verksamheten vidare.

  1 Tumme upp 2014-02-24 20:16:11

  Martin B:
  Helt rätt om kommunikationen, detta kan vara det värsta jag upplevt med ÖIS i misskötsel, vad sysslar Asserståhl och c.o med?
  Örgryte IS är ingen barnlek, skärpning och ta tag i hemsidan, FB, etc. Hur kan man missa vikten av detta? Förbryllande är bara förnamnet.

  1 Tumme upp 2014-02-24 18:36:36
  Filip P:
  Fantastiskt skrivet, speciellt om hur man totalt sumpat samtliga sociala medier! Varför kan man inte på hemsidan bara skriva ut en förfrågan om folk som kan ta på sig det ansvaret ideellt, och välja ut den ansökan som är bäst? Det finns garanterat tonvis med ÖIS:are som gärna hjälper till (och kan göra det så många gånger bättre än hur det ser ut nu). Med den grund som Oskar Ängermark skapade är det bara att bygga vidare på samma vis.
  5 Tumme upp 2014-02-24 08:36:27

  Stuart McManus:
  Finfin artikel. Hästabra jobbat!!
  3 Tumme upp 2014-02-24 06:31:39
  Gabriel:
  Tackar.
  Tumme upp 2014-02-23 23:43:41

  Rude Boy:
  Kommunikationsblackouten är total.
  3 Tumme upp 2014-02-23 22:34:14
  Lars:
  André före Östling alla dagar i veckan André. kraftfull, vill hela tiden framåt jobbar kopiöst blir den offensiva centrala mittf. Öis saknat
  2 Tumme upp 2014-02-23 20:21:17

  ANNONS:

  Fler artiklar om Örgryte

  ÖIS premiärtränade inför storpublik: "Riktigt skönt att vara igång"
  Örgryte På lördagsförmiddagen premiärtränade ÖIS på ett kylslaget ÖIS-gården. Träningen följdes av ett hundratal Öisare på plats. – Det var en hård träning, säger Jakob Lindström efter träningen.
  2019-01-05 14:23:00

  Lirarbloggen: Rätt hemvändare i fel tid
  Örgryte Grämer mig över att Johan Elmanders återkomst i klubben var under fel tid, hur jag kan se honom i dagens ÖIS och hur slutet kunde varit annorlunda. Drömmen av att se Ailton Almeida göra en återkomst - och förhoppningsvis få ett lyckligare slut på karriären.
  2019-01-05 12:00:00

  SM-vinnaren återvänder till ÖIS
  Örgryte Fredrik Andersson är tillbaka i ÖIS. Den tvåfaldige SM-vinnaren ansluter till ÖIS från Malmö FF.
  2019-01-04 20:58:51

  Lukic lägger handskarna på hyllan - får ny roll
  Örgryte Igår blev det klart att Fredrik Björck lämnar sitt uppdrag som assisterande tränare i klubben. Idag blev det klart att Stojan Lukic ersätter och går från spelare till tränare.
  2019-01-04 20:08:11

  Träningspremiär för ÖIS – nu ska nya truppen svetsas samman
  Örgryte Calle Wede, Freddie Brorsson, Victor Sköld... Listan över ÖIS nyförvärv kan göras längre, och nu har det äntligen blivit dags för dem alla att presentera sig på planen för första gången. På lördagen är det träningspremiär.
  2019-01-04 14:42:21

  Bomben: Fredrik Björck lämnar Rödblått
  Örgryte På lördag sparkar ÖIS igång säsongen 2019, detta utan assisterande tränaren Fredrik Björck. Idag kom beskedet att Björck lämnar sin roll i Sällskapet för att istället satsa på sin civila karriär. – Arbetet med att hitta en ersättare till Fredrik startar direkt och vi hoppas kunna presentera en ersättare inom det närmsta, säger ÖIS klubbchef Niklas Allbäck till ÖIS hemsida.
  2019-01-03 16:49:00

  Silly Season 18/19: sammanställning
  Örgryte ÖIS 2018 var positivt på många sätt, där fjärdeplatsen i Superettan var klubbens bästa placering på nio år. Nu rustas det inför ett 2019 med hopp om ännu mer. Här sammanställer vi samtliga bekräftade övergångar, samt redaktionens Silly Season-texter.
  2018-12-31 12:52:00

  Efter fyra år i ÖIS – Björk lämnar för Oddevold
  Örgryte Speltiden har blivit sparsam för Kristoffer Björk, sedan han anslöt till ÖIS 2015. På årets sista dag presenterades målvakten av IK Oddevold.
  2018-12-31 12:42:00

  Stort bildextra: Se 37 glädjefyllda ÖIS-bilder från 2018
  Örgryte Från premiärsegern och David Engströms härliga målfirande, via mängder av Montiel-poäng och Paulson-eufori, till en skön storseger i slutomgången. Upplev glädjen från ÖIS-året 2018 genom den matiga bildkavalkaden nedan – vår julklapp till dig.
  2018-12-24 07:15:00

  ÖIS spelschema fram till juli spikat - hemmapremiär 30 mars
  Örgryte Tidigare idag spikades superettans spelschema fram till juli. ÖIS premiärspelar hemma mot Norrby lördag 30 mars klockan 16.00.
  2018-12-21 16:23:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Svensk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US | FORUM | BETTING
  Sex och Jävligt offside: Strunt i sanden
  CSS-podden: ”I och ur form”
  Trädgårdsmästaren och solrosen
  Lyon tar upp jakten på Lille
  Så lottades CL:s åttondelsfinaler
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies