fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 51180 | Inloggade: 311 | Antal medlemmar: 182873
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Med supporterskapet i blodet, och föreningen i släkten. Vi möter SLO Henrik Andersson
  Henrik Andersson - KFFs SLO

  Med supporterskapet i blodet, och föreningen i släkten. Vi möter SLO Henrik Andersson

  Alla lag i Allsvenskan har en SLO (Supporter Liaison Officer). I Kalmar FF heter han Henrik Andersson. Vi på Röda Bröder fick en möjlighet till en intervju med honom.

  Du är ju SLO för Kalmar, vad innebär det?
  - Kort sagt innebär det att jag ska fungera som en länk mellan supportrarna och föreningen. Vi har ju en liten speciell situation i Kalmar där vi inte fått tag i en SLO de senaste åren. Helst ska ju en SLO vara en person som finns på plats både vid hemma och bortamatcher på ståplatssektionen. Men då jag har ett annat uppdrag på marknadsavdelningen som mitt huvuduppdrag i föreningen, så har vi fått lösa det på det här sättet och kombinera tjänsten med en annan. Men jag tycker det är en inspirerande roll och den dagliga kontakten med Supporterunionen fungerar väldigt bra.

  Vad tycker du som roligast i ditt jobb?
  Det är nog att jag får vara med och jobba med föreningen som jag brinner för, varje dag.
  Det märks även på sportkontoret på Guldfågeln Arena. Alla människor jobbar för emblemet på bröstet och sliter hårt för att vi ska bli att räkna med framöver. Det är häftigt att se och det är verkligen hedrande att få vara en del av det här arbetet.

  Hur började ditt eget supporterskap för Kalmar?
  Historiskt sett finns det en koppling till Kalmar FF sedan långt tillbaka. Min farfars far var ordförande i föreningen, farfar spelade hockey för dåvarande Kalmar FF och pappa har spelat för föreningen. Så det finns kopplingar lite överallt och intresset kom naturligt direkt. Det minnet jag har starkast från när jag var ung var när jag fick springa in med Henrik Rydström mot AIK på Fredriksskans 1999. Det var stort.

  - Vi bodde även en tid i Kristianstad i Skåne. Då skrevs det ett kontrakt inom familjen där vi fick ett löfte om att pendla till alla hemmamatcher på Fredriksskans. Så från 1998 fram till idag har jag inte missat många hemmamatcher. Det var en viktig del för att acceptera en flytt på den tiden. Så de resorna minns jag väldigt väl när pappa hämtade upp efter skolan och körde till matcherna.

  Samarbetar ni med andra lag i olika supporterfrågor?
  Det är en av de bästa sakerna med svensk fotboll enligt mitt sätt att se på det. Ena dagen möts vi på planen som motståndare. Dagen efter så diskuterar vi hur vi tillsammans kan stärka svensk fotboll. Kommunikationen mellan alla lagen är fantastiskt bra och vi samarbetar kring det mesta. Man kanske kan tro att det finns en konkurrens som gör att alla lagen jobbar för sig själva. Men vi försöker verkligen hjälpas åt att tillsammans utveckla svensk fotboll inom alla olika områden. 

  Vi kunde exempelvis se Djurgården fylla hela norra läktaren och inte bara bortasektionen. Hur går kommunikationen med andra lag när det förväntas mycket bortapublik?
  Vi har i ett tidigt skede kommunikation med både bortalag, supporterorganisationen och polis inför alla matcher. Där tittar vi över hur vi kan förenkla och hjälpa till så att resan till Kalmar blir så bra som möjligt. Är det något särskilt de vill ha hjälp med på sektionen inför match så ser vi till att ordna det i mån av möjlighet. Vi skickar information i god tid innan så att de får all den senaste info kring kommunikation ut till arenan, boende, uppladdningsställen inne i stan m.m. Det är viktigt för oss att alla våra besökare får en härlig upplevelse på Guldfågeln Arena. Så det är en väldigt viktig del av vårt arbete!


  Hur ofta åker ni med på bortamatcher?
  Det är alltid någon från organisationen som följer med på bortamatcherna. Vem eller vilka som följer med beror lite på arbetsbelastning där och då. Däremot försöker vi se till att ha varit på alla arenor i Allsvenskan. Är det någon arena vi inte har besökt så försöker vi se till att få in det i schemat. Det är en viktig aspekt för att se hur arbetet ser ut på de olika arenorna och samla olika intryck. Men det gäller inte bara i Sverige. De senaste åren har vi varit i Bröndby, Berlin m.m. för att hitta nya intryck och titta på hur vi kan förbättra vårt sätt att arbeta. Då gäller det allt ifrån hur de jobbar med sina supportrar, hur de jobbar runt matcher och andra tips och idéer som kan vara av värde för Kalmar FF. Sen är det inte säkert att det bara är att kopiera och applicera i Kalmar för att det funkar i just den klubben. Varje förening/klubb är unik. Men inspirationsresorna har varit viktiga för oss och vi tar alltid med oss något hem.

  De senaste åren har det blivit mer vanligt med pyroteknik och liknande, hurdan är dialogen med supportrarna angående det?
  Jag tycker dialogen är väldigt bra just nu med supportrarna. Vi har mycket saker på gång tillsammans. Förra året byggde vi en ny pub på hemma stå. I år kommer vi bygga in puben så den blir inomhus. Detta för att skapa en bättre miljö att ladda upp på. Det kommer bli en mer naturlig samlingsplats för supportrarna där man slipper kylan inför matcherna. Vi hade en aktion i slutet av förra året där vi sålde spelarnas matchtröjor. Där fick vi in 40 000:- som oavkortat går till Supporterunionen och till projekt likt detta där vi kan utveckla saker tillsammans efter önskemål som kommer in. Vi har även ett antal saker som ligger i planeringsstadiet för att utveckla hemma stå ytterligare. Det känns väldigt positivt inför framtiden.
  Vi vet hur mycket tid alla supportrar lägger ner på Kalmar FF och vi försöker hela tiden hitta sätt att kunna ge tillbaka och samverka!

  Vilken är din egen inställning till ultraskultur och pyroteknik?
  Vi jobbar hårt varje dag för att kunna erbjuda våra besökare ett säkert evenemang på Guldfågeln Arena. Därför är det oerhört viktigt för oss att det inte förekommer saker som kan betraktas som farliga för allmänheten på arenan. Där har vi ett stort ansvar och jag känner att vi har hittat en bra dialog med supportrarna där vi hjälper varandra i det dagliga arbetet.

  Finns det något i Kalmars supporterkultur som du saknar?
  Svårt att säga om det är något som saknas. Det jag kan säga är att jag är oerhört imponerad över det engagemanget som finns i Supporterunionen. När vi gjorde puben i fjol ökade medlemsantalet från 250 till 370. Det är ett steg i rätt riktning och visar att vi är på rätt väg. I år ska vi fortsätta det arbetet tillsammans och se till att bli ännu fler.

  Vilken anser du är den största utmaningen Kalmar FF har som förening?
  Som det ser ut nu så är ekonomin vår största utmaning. Där gäller det att hitta en långvarig och hållbar lösning. Men det är jag övertygad om att vi kommer klara av på sikt.

  Hur många säsongskort har hittills sålts på Hemmastå? Hur många förväntar ni att sälja?
  Det ser ungefär ut som i fjol. Samtidigt är det en månad kvar till premiären och vi vet av erfarenhet att de flesta köper kort till hemmastå ganska sent. Så jag tror det kan komma en rush här innan premiären. Vi har en positiv känsla och hoppas att vi kan se att intresset pekar uppåt när vi summerar säsongen.

  Om du får ge dig på ett tips inför säsongen, vilken plats placerar du Kalmar?
  Nu kommer jag vara tråkig och välja att inte säga något tips. Däremot har jag en bra känsla och det känns som att vi har en väldigt spännande trupp på papperet. Det kommer bli en spännande säsong och sen får vi se vad det innebär i slutändan. 
   


  0 KOMMENTARER      2627 VISNINGAR
  MARCUS KARLSTRÖM
  roda_broder@outlook.com
  På Twitter: @smaackiiee
  2018-03-08 22:33:04


  ANNONS:

  Fler artiklar om Kalmar

  Inför MFF borta!
  Kalmar Efter en oavgjord och mållös tillställning på Guldfågeln Arena i senaste omgången tillbringar vårt rödvita lag sin söndag i Malmö.
  2018-09-22 17:21:01

  Kalmar FF mot Dalkurd FF - Matchen som aldrig vaknade....
  Kalmar Efter ett längre uppehåll till förmån för landslagsfotboll så var Allsvenskan tillbaka på Guldfågeln Arena under måndagen. Kalmar FF som inför matchen låg på en tionde plats mötte ett krisande Dalkurd som låg på en femtonde plats.
  2018-09-17 21:27:00

  Inför Dalkurd 17/9
  Kalmar Efter ett landslagsuppehåll har längtan varit stor efter Allsvenskan och Kalmar FF. Längtan är över under måndagskvällen då vi spelar mot Dalkurd hemma på GFA. Matchen börjar 19:00 och döms av Stefan Johannesson.
  2018-09-16 17:56:47

  Inför Elfsborg borta!
  Kalmar Kliver Kalmar FF på segertåget igen eller får man vänta på de efterlängtade 3 poäng ytterligare en match till? I Borås laddar du som Kalmar FF-supporter upp på Brasseriet och käkar och dricker gott innan avspark. Matchens profil är Emmabodasonen som hittat hem efter sitt Stockholmsäventyr.
  2018-09-01 17:54:02

  Krönika - Support your local team!
  Kalmar Augusti har visat att man kan vara en glödande månad inte bara när det handlar om väder. De stora europeiska ligorna har rivstartat med stormatcher och lockat stora tittare. Har fokuset då helt flyttats från Allsvenskans halvtomma arenor till Englands all-seated stadiums? Inte för oss som sitter och följer matcher på dubbla skärmar.
  2018-08-31 12:22:01

  Inför ÖSK hemma!
  Kalmar Med en bortglömd cupmatch i bagaget är det återigen dags för Allsvensk match. Örebro SK kommer på besök till Guldfågeln Arena under måndagskvällen. Avsparkstiden är 19:00, men innan dess sker uppladdningen på O´learys. Matchens profil är från Blekinge, men har även spelat fotboll i Spanien. Håll till godo!
  2018-08-26 22:57:00

  Supporterintervju: B-G Svedjenäs!
  Kalmar Vår intervjuserie fortsätter och vi tog kontakt med den personen som Karl Holst valde att vi skulle intervjua. B-G Svedjenäs ger här sin syn på vilken arena som är sveriges bästa respektive sämsta och vad som saknas i dagens trupp. Håll till godo!
  2018-08-25 15:43:49

  Inför Assyriska Turabdin 22/8
  Kalmar Den kortaste vägen ut i Europa, det är dags för Kalmar FF att kvala in sig till gruppspelet i Svenska Cupen. I vägen står Jönköpingslaget Assyriska Turabdin. Matchens spelas på Stadsparksvallen i Jönköping och har avsparkstid 18:00.
  2018-08-21 21:16:45

  Spelarbetyg efter matchen mot Djurgården!
  Kalmar
  2018-08-20 18:26:00

  Erton Fejzullahu tvåmålsskytt i Kalmars seger på Tele2Arena under söndagen!
  Kalmar Kalmar FF kom till Tele2Arena för att möta Djurgården under söndagskvällen. På förhand var det en ganska oviss match som skulle beskådas. Hur reser sig hemmalaget efter sin senaste match? Ska målskyttet lossna för smålänningarna? Kan man stå emot Djurgården på Tele2Arena med den stämning som ingår där?
  2018-08-20 18:21:30

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Svensk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
  ”Fiorentina förtjänade mer”
  ”Zarko har varit helt fenomenal!”
  ”En spännande spelvecka”
  ”Ingen var riktigt vän med bollen”
  ”Han som sätter reglerna”
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies