fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhornan
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
Medlem
Besökare: 66770 | Medlemmar: 179582

Kom ihåg mig
Fel av MFF Supports ordförande att gå till attack mot Hasse Borg
MFF Supports ordförande Tony Ernst

Fel av MFF Supports ordförande att gå till attack mot Hasse Borg

Slår man upp ordet supporter i ett uppslagsverk så kan man läsa att detta står för en person som stödjer en organisations verksamhet. Detta är också den främsta anledningen till att jag under många års tid varit medlem i MFF Support.


Jag har alltid tyckt att föreningens nuvarande ordförande Tony Ernst gjort ett utmärkt jobb, inte minst i rollen som MFF Supports språkrör. Trots att klubben haft det sportsligt tufft under ett antal år har han kunnat förhålla sig diplomatisk när han fått svara på känsliga frågor i pressen. Precis som jag anser att en officiell supporterorganisation bör agera.

Det var därför med stor förvåning jag tog del av artikeln i onsdagens upplaga av Kvällsposten där Ernst går till attack mot Malmö FF:s sportchef Hasse Borg och menar att hans mormor skulle gjort ett bättre jobb. Tony betonar samtidigt att han inte har något personligt emot Hasse. Ursäkta mig, men att påstå att ens mormor, som dessutom är död, skulle göra ett bättre jobb kan inte tas för något annat än ett personligt angrepp.

Själv har jag svårt att förstå häxjakten som verkar pågå på Hasse Borg. Man kan naturligtvis som Tony Ernst välja att enbart se till det negativa, som att Borg varit sportchef i Malmö FF under den sämsta femårsperioden i klubbens historia. Man kan se till de misslyckade värvningar som gjorts och man kan fortsätta tjata om att det var fel att inte förlänga med Tom Prahl.

Men om man ser på det ur ett längre perspektiv så kommer man upptäcka hur mycket Borg faktiskt betytt och fortfarande betyder för Malmö FF. När han tog över som sportchef 1999 var klubben på nedgång både sportsligt och ekonomiskt. Till att börja med var han med om att föra upp laget ur Superettan. Sedan var han med värvningar av spelare som Afonso Alves, Daniel Majstorovic och Patrik Andersson, i högsta grad delaktig i att klubben tog sitt första SM-guld på sexton års tid.

Som om inte detta vore nog har han även bidragit till att MFF numera har en position som en av svensk fotbolls ekonomiskt starkaste föreningar. Borg har gjort sig känd genom att ha sålt spelare som Zlatan Ibrahimovic, Markus Rosenberg, Afonso Alves och Ola Toivonen för betydande belopp och på detta sätt stärkt klubbkassan.

Okej, säger nu Hasse Borgs kritiker. Visst har han gjort ett bra jobb, men man kan inte leva på gamla meriter och med fem års sportsligt fiasko bakom oss måste han ta sitt ansvar.

Min åsikt är att utvärderingen av Hasse Borgs jobb och de sportsliga resultaten inte alltid kan gå hand i hand. Att Malmö FF inte når sitt sportsliga mål behöver inte automatiskt innebära att sportchefen gör ett dåligt arbete. Det senaste året tycker jag exempelvis att man förstärkt laget på ett klockrent sätt med spelare som Ricardinho, Miljan Mutavdzic, Rick Kruys, Johan Dahlin och Jimmy Durmaz. Trots detta har man inte lyckats kriga i toppen av tabellen som var målsättningen det här året. Ska då Hasse Borg hängas för att spelare och tränare inte levererar resultat?

Till skillnad från Tony, som till KVP säger sig ha fullt förtroende för både tränare och styrelse och därmed lägger hela skulden på Borg, så anser jag att alla inblandade måste anses delaktiga i Malmö FF:s resultat. Ända uppifrån Bengt Madsen och styrelsen ner till tränare och spelare. Jag anser således INTE att Hasse Borg ensam bär skulden till detta.

Oavsett var man står gällande Hasse Borg så ställer jag mig starkt kritisk till att MFF Supports ordförande går ut och kritiserar enskilda personer i föreningen. Kan inte heller låta bli att undra vad det är som fått Tony Ernst och MFF Support att göra en helomvändning och plötsligt ta ställning i frågor rörande Malmö FF:s ledning. I tidningen säger Tony att det egentligen varken är hans eller MFF Supports uppgift att avgöra vem som får sparken, men att han som ordförande har som uppgift att vara medlemmarnas röst utåt.

Så hur vet han då vad medlemmarna tycker frågar jag mig. Han säger sig ha fått en mängd telefonsamtal och mail från folk som är ledsna och upprörda över läget. Hur många det rör sig om vet jag inte, men att automatiskt dra slutsatsen att detta skulle spegla vad majoriteten av medlemmarna står för är att göra det väl enkelt för sig. MFF Support har trots allt över 2700 medlemmar och jag tror knappast Tony pratat med majoriteten av dessa.

Själv har jag under de senaste dagarna pratat med ett flertal medlemmar som alla tar avstånd från Tony Ernsts utspel mot Borg. Om det inte vore för det faktum att jag själv sitter i MFF Supports valberedning så skulle jag förmodligen inte förnya mitt medlemskap nästa år. 
121 KOMMENTARER      9069 VISNINGAR
HELEN JOHANSSON
2009-09-19 08:00:00


Artikelkommentarer

CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

knasklas:
Claes a
är du möjligtvis en gammal rest ifrån sovjettiden??
va f-n e det för trams att en supportförening inte får ha åsikter på klubbens görande??? dina åsikter hör inte hemma i ett demokratiskt samhälle

Tumme upp 2009-09-20 23:06:49
avgå himmelriket:
tackar högre makter för att de finns mff:are som Ernst som inte bara sitter med mössan fint i handen framför patron... hoppas verkligen att himmelriket ser över denna skribents uppenbara styrning ifrån mff:s ledning
obs!! detta är absolut inte första gången detta blir tydligt

Tumme upp 2009-09-20 23:02:32

Rikard:
Ett sådant oerhört rabalder för kritiken av Hasse Borg! De senaste fem åren har resultaten varit bottenlöst dåliga. Det går inte att gömma sig bakom stolpe ut, skador och otur. Just nu ligger vi på en nionde plats för att vi just nu är det nionde bästa laget i Sverige. Tycker det är rätt av Tony att ifrågasätta och önska en förändring. Nog ligger det i hans roll som ordförande i MFF-support. En märklig och något förvirrad artikel från din sida Helen.
Tumme upp 2009-09-20 22:35:10
Opus:
Varje dag med firma Borg/Madsen i MFF är en liten seger för oss andra klubbar. Jag känner helt ärligt så.
Tumme upp 2009-09-20 22:15:29

Pelle:
En krönika som speglar exakt mina känslor. Tycker Tonys agerande var fel och anser att Hasse Borg gör mycket gott för MFF.
Om krönikan i sig innebär att Helen måste ta sitt ansvar och utgå ur Supports valberedning är jag osäker på, men jag är medlem och hon har mitt fulla förtroende i alla fall.

Tumme upp 2009-09-20 21:48:29
J.D.:
Claes:

Du skojar.
Det ær stor, stor skillnad på att DRIVA och ha åsikter om.

Tumme upp 2009-09-20 21:46:27

Opus:
ANSVAR//

Att avgå är inte att ta ansvar, avgå gör man när det inte längre är möjligt att ta ansvar eftersom man då inte har i en styrelse att göra.

Allmänt om artikeln så håller jag med MOB Produktion, den här artikeln är ett enormt skott i foten på dig själv Helen. Du bör avgå från din post i valberedningen. Du kan inte längre ta ansvar för din roll där.

Tumme upp 2009-09-20 21:37:55
ANSVAR:
Problemet i MFF i dag är att ingen tar ansvar. Hadde de styrande haft lite ansvarskänsla så hadde de avgått frivilligt. Skammligt.
Tumme upp 2009-09-20 20:21:26

MOB Produktion:
Jag är inte MFF-supporter, men jag har lång erfarenhet av föreningsliv, och så mycket kan jag säga; Det är bra mycket allvarligare att en valberedningsledamot öppet kritiserar en ordförtande i den förening hon/han är satt att föreslå ledamöter till, än att en supporterordförande kritiserar moderklubbens sportchef.
Tumme upp 2009-09-20 17:12:58
Prince:
Bra att någon vågar ta ordet från munnen och säga ifrån även när supportrar agerar fel. Tycker Tony Ernst gjort och gör ett bra jobb i MFF Support, men denna gång gjorde han fel som gick ut i tidning, som ordförande i Support och kritiserade enskilda individer i malmö FF. Kom igen Tony! Bra skrivit Helen!
Tumme upp 2009-09-20 15:40:25

Hmmm:
Tänk att vara kunna vara så präktig som du Helen!
Fantastiskt! Man ju nästan tro att MFF endast består utav heliga kossor!

Tumme upp 2009-09-20 15:39:03
villintehasexmedhasseborg:
vi måste ha en ny sportchef, vi måste få resultat.
Tumme upp 2009-09-20 12:14:52

Blå i exilen:
Det fattas ett viktigt ord i mitt inlägg nedan. Det ska vara:

Poster i MFF är INTE livstidsposter.

Tumme upp 2009-09-20 11:35:34
Henke:
Mycket bra skrivit Helen!
Kommer aldrig få en bättre sportchef!
Jag tycker iofs man kan anställa Patrik A med och låta han gå lite som en "trainee" bredvid Hasse i något år, låta hasse sköta försäljning o Patrik det andra som en sportchef gör, ni skulle se att Patrik inte skulle göra det mkt bättre än Hasse. punkt slut

Tumme upp 2009-09-20 10:39:21

zlatan & jag:
Ganska kul att Helen tog bort sin blogg (där det fanns kritik riktad mot MFF) innan hon började skriva såna här jag-vill-ha-jobb-kröniker på svenskafans.
Tumme upp 2009-09-20 10:34:51
F Herrmann:
Newcastle
Du verkar däremot vara ett litterärt geni som stärker din tes...

Tumme upp 2009-09-20 10:19:36

Blå i exilen:
Det behövs en ändring i MFF och som medlem i Support tycker jag att Tony ska driva den frågan. Poster i MFF är livstidsposter. Det ska vara byte när det inte fungerar och det gör det inte nu.
Tumme upp 2009-09-20 10:06:46
Garpe:
Ursäkta? Är det inte support att komma med åsikter som kan förbättra föreningens fotbollsverksamhet? Nu är ni som kritiserar Tony helt ute och cyklar. Han kritiserar dessutom Borgs agerande som sportchef men vill ha kvar honom inom föreningen som ansvarig för försäljningar och dylikt. Jag är inte medlem i support just nu men ska tvärtom bli det snarast då jag tycker att Tony verkligen supportrar genom att kräva att Hasse ska bort som sportchef då han inte fullgjort sitt ansvarsområde enligt MFF:s nuvarande agenda. Är ni öht läskunniga?
Tumme upp 2009-09-20 09:40:30

Claes A:
J.D., Foxen m fl. Problemet är inte att Tony uttalar sig å MFF Supports vägnar som dess odförande. Problemet är att det ingår inte i MFF Supports verksamhet att driva fotbollsföreningen MFF. Alltså stör han bara den verksamhet jan skall supporta och det är helt fel. Läste nyligen att MFF Support numera har 2700 medlemmar, efter guldet 2004 var det mer än det dubbla och man talade om att bli 10 000. Visserligen har MFF haft dåliga år sen dess men det även Support, som blandat sig istället för att supporta. Spelare nummer 12 skall supporta och hålla sig från planen, både vad gäller planering och när det är match, det räcker att se hur illa det blev i bortamatchen mot Djurgården för att förstå det.
Tumme upp 2009-09-20 09:08:28
J.D.:
Peter Lind:

Sjælvfallet ska en førenings ordførande uttala sig om føreningens (medlemmarnas) åsikter. Sjælvfallet.
Passar inte dessa uttalanden oss får vi røsta bort honom.
Tony har alltså inte gjort ngt føreningsdemokratiskt fel. Sen kan man tycka vad man vill om sjælva sakfrågan. Dær håller jag med Tony.

Tumme upp 2009-09-20 08:51:12

Newcastle:
Tjejer skall inte inte skriva om fotboll!!
Tumme upp 2009-09-20 04:43:11
KjelleC:
Som utomstående tycker jag att Hasse Borg är en lysande sportchef. Önskar att vi hade haft honom i Kalmar FF. Han har dragit in makalöst mycket pengar till föreningen och lyckats med en rad klass och prestigevärvningar.
Tänk vad han hade fått ut för bröderna Elm, Ari och Santin. Folk skulle bli förvånade om de visste hur lite pengar som Svante Samuelsson faktiskt förhandlade hem till klubbkassan.

Tumme upp 2009-09-20 04:26:01

nummer12:
men du tycker att vi bara ska ta det som det är, utan fram gång på flera år totalt väck från allt vad guldstrid och Europa spel är.. ingen bär skulden och det ska bara fortsätta..!? dålig lösning!! sa inte tony också så här att vi tog in en vd som gjorde klart vem som var ansvarig för de olika områdena.. om de nu är så att det inte är uppnått och det till och med är ett fiasko så ska väll den/de personer som är ansvariga också ta sitt ansvar? de vill säga att om vi inte når våra mål ska väll tränarna och hasse borg ta sitt ansvar och avgå..??
Tumme upp 2009-09-20 02:34:36
Daniel:
Jag håller med dig Helen om Hasse Borg, jag förstår inte heller varför han är en av dem som skall bort. Det är aldrig fel med lite nytänk, men då ser jag hellre att Styrelsen bytas ut.

Sen tar jag uppgifterna från KP med en nypa salt då jag anser att det är den sämsta kvällstidningen av dem alla...

Tumme upp 2009-09-20 02:13:52

jimmy:
Totalt intetsägande. Sätt dig o läs inne på forumet under en dag. Ganska snabbt kommer man fram till att en majoritet är missnöjda med det jobb som både borg o madsen står för. Att man dessutom, i egenskap av sportchef ansvarar för de sportsliga framgångarna visar även detta att tony har rätt i sak.

sen vet även jag att alla som är inne o skriver på forumet inte är medlemmar i mff support, men påstår nu tony att missnöje har framkommit till honom, och det är så pass stort, så är det rätt av honom att ta upp det. Däremot håller jag med om att mormorn, eller farmorn, som används som måttstock inte är relevant eller proffsigt.

Tumme upp 2009-09-20 02:04:01
Foxen:
Angående Madsen gäller samma sak. Många påstår att Madsen inte har rätt att uttala sig i "operativa" frågor. Han är vald till ordförande. Han borde rimligen avstå att kommentera, men rätten den har han.
Tumme upp 2009-09-20 00:11:11

Foxen:
Peter,
Du ifrågasätter Tonys rätt att uttala sig i MFF supports namn. Det är min kritik mot dig. Du har all rätt i världen att tycka Tony har fel i sak. Men han är vald att uttala sig i MFF supports namn.

Tumme upp 2009-09-20 00:05:55
Frasse:
Måste man ta ställning och välja antingen Tony eller Helen. Själv älskar jag båda dessa passionerade, himmelsblå själar. Är fullständigt övertygad om att båda handlar utifrån sina egna övertygelser om vad som är rätt. Tony har fått så mycket påtryckningar från medlemmar att han känner att han som ordförande måste framföra denna kritik. Helen som är medlem och inte alls står bakom detta tar naturligtvis Borg i försvar. Att de båda agerar med passion och kärlek för MFF går inte att ta miste på.

Tycker det är en intressant debatt och hoppas inte det ska leda till några splittringar i MFFs supporterled. Det är det sista MFF behöver.

Ett råd till kommunikationschef Per Welinder måste därför bli att föra dessa båda passionerade supportergiganter samman och få dem att arbeta tillsammans mot ett mål istället.

Tack för ordet!

Väljer både Helen och Tony!


Tumme upp 2009-09-19 22:19:38

Peter Lind:
Foxen - Precis som vi sitter här på forum och andra ställen och kritiserar Madsens uttalanden så måste vi väl kunna kritisera Tonys uttalanden även utanför årsmöten. Jag tror inte att du menar att vi inte skall kritisera Madsen om han säger något dumt. Eller gör du det? Jag tänker inte hindra Tony från att uttala sig. Som du skriver så uttalar han sig så mycket han vill. Men jag tänker inte heller hindra mig själv från att kritisera dessa uttalanden om jag tycker de är felaktiga.

Tumme upp 2009-09-19 22:05:11
Tomas L:
Helen - 500 dagar om året !
Tumme upp 2009-09-19 21:52:58

krister :
Som ordförande i supporterklubben hade det varit nice om man förde diskussionen på lite högre nivå "än min mormor" uttalandet. Det håller dagisnivå och slår bara tillbaka på Tony själv.
Tumme upp 2009-09-19 21:51:41
johan:
Jag väljer Tony före Helen alla dagar i Veckan.
Tumme upp 2009-09-19 21:29:17

Foxen:
Men snälla Peter Lind!
Vi har valt (MFF-supports medlemmar) till ORDFÖRANDE. Dvs att föra MFF-supports talan.
Visst fan har han rätt att uttala sig i MFF supports namn. Om nu hans åsikt, förslagsvis, inte gillas av enskillde medlemmen Peter Lind, får enskilde medlemmen Peter Lind ta upp detta på årsmötet och begära förtroendevotum.
Så enkelt är det. Tills dess detta är gjort uttalar Tony Ernst sig som MFF Supports ordförande så mycket han vill.

Tumme upp 2009-09-19 20:57:01
Bosse:
Så starkt av dig Helen att våga stå upp för dina åsikter gentemot så många tuffa grabbar som alla tror att de vet bäst.
Tumme upp 2009-09-19 20:49:42

Bosse:
Riktig supporter/
Jag har aldrig påstått att Ernst inte är en riktig supporter. Men jag tycker inte man som ordförande i Support ska uttala sig som han gör.


Tumme upp 2009-09-19 20:43:52
riktig supporter:
att påstå att tony inte skulle vara en riktig supporter för hans uttalande är ett skämt.
Tumme upp 2009-09-19 20:38:03

Ultras Scania:
Nej, du Bosse och andra. Supporter är inte lika med "en person som stöttar sitt lag". En supporter är en individ med reservationslös kärlek till sin förening/klubb, lidelse och passion. Det innebär inte nödvändigtvis att man alltid stöttar sin klubb eller dess representationslag i allt de gör. Det innebär däremot att man aldrig, någonsin, lämnar sin förening utan man verkar i stället för förändring om man anser att klubben drivs i "fel riktning". Ovanstående givetvis förenklat då det rör sig om oerhört starka känslor.
Tumme upp 2009-09-19 20:35:40
Simon Pålsson:
Till alla er som skriver något i stil med "varför får man inte kritisera MFF öppet" så ber jag er läsa om krönikan. Problemet är inte att Tony gått ut med kritik (det är okej, i Sverige har vi yttrandehetsfrihet och det gäller även inom fotbollen). Problemet är snarare att Tony gått ut med kritik signerad MFF-supportrar. Han har alltså, i egenskap av MFF Supports ordförande, inte stått för sin kritik själv utan pratar som någon slags talesman för oss supportrar.

Det var fel av Tony att gå ut med kritik som om den var från alla supportrar till MFF. Det var dock inte fel att gå ut med kritik, men nästa gång ser jag helst att han står för vad han säger själv och inte lutar sig tillbaka på andra.

Därmed håller jag med Helen gällande hennes åsikter som framkommer i krönikan.

Tumme upp 2009-09-19 20:21:32

Bosse:
En supporter = En person som stöttar sitt lag. Det är vad helens krönika handlar om. Och jag tycker den är en av de bästa texter som skrivits på Himmelriket på en väldigt lång tid. Det är inte bara Madsen, Borg, Rolle och spelarna som har ansvar. Även vi supportrar har en roll i detta. Vår uppgift är att stötta. I BÅDE med och motgång. Punkt!
Tumme upp 2009-09-19 20:10:58
Stadiongatan:
Att Borg misslyckats är ju ingen kontroversiell åsikt, det är ju bara att titta var MFF har hamnat i tabellen de senaste 5 åren.

Det är fakta, precis som att jorden är rund.

Tumme upp 2009-09-19 20:08:26

Peter Lind:
Frågan här är ju egentligen inte om Hasse är bra eller inte. Det viktiga här är om ordföranden i MFF-support skall gå ut med åsikter i medlemmarnas namn. Hur vet Tony att medlemmarna stöder styrelse och tränare, men inte Borg? T.ex. så visar ju de små omröstningarna här på sidan att fler har förtroende för Borg än för Madsen och Rolle.
Tumme upp 2009-09-19 19:58:50
Stadiongatan:
Jakob
Det är möjligt att Borg är bra på att ta betalt , men det kompenserar inte hans övriga brister.

Rollen som sportchef bör vara mkt större och viktigare än att få ut några extra miljoner vid spelarförsäljningar.

Tumme upp 2009-09-19 18:58:18

Jakob:
Fantastiskt trångsynt du är om du inte inser att Borg är duktig på att ta betalt... Detta känns mer o mer som med Prahl. När han fick sticka var många nöjda. Inga stora proteststormar... nu skyllar alla på Borg... med facit så. Tyvärr tror jag det kan bli likadant om Borg får gå...gräset är alltid...
Tumme upp 2009-09-19 18:55:32
Kris:
Vi kör på och fortsätter på den inslagna vägen,med detta lag och styrelse,alla blir kvar!Vi är ju ändå bra ibland,vi är nöjda alla och vi är MFF!Ska rösta in Helen som ordförande i Tollarps IF,hade hon sköt bra...Vad ska du skriva för roligt nästa helg Helen?????Rolle Stanna o Borg e min kompis som e snäll hittills!Usch Tony vad du gick på i media,de gillas inte av Helen o hennes crew!Vi e ju bra egentligen...
Tumme upp 2009-09-19 18:55:11

Stadiongatan:
Gnällrövar!
Ok, om vi då säger att han gjort några bra försäljningar kompenserar det alla de korkade och dyra värvningar som han varit med om och godkänna?

Nej, inte på länga vägar.

Tumme upp 2009-09-19 18:48:18
Gnällrövar!:
Stadiongatan: Visst är Zlatan mästerlig, men att få 86 (typ) miljoner för en spelare som i stort sett bara visat upp sig i superettan är osannolikt bra. Pengarna för Mackan är också de osannolikt bra.
Tumme upp 2009-09-19 18:44:50

Stadiongatan:
Gnällrövar!
Vilka spelare har MFF fått osannolikt bra betalt för?

Safari 3 miljoner, Labbe 2 miljoner?

Halmstad sålde Tahirovic för 15 miljoner och Peter Larsson för 19. Där har vi osannolikt bra försäljningar.

De spelare som gått dyrt från MFF (Zlatan, Mackan, Afonso, Ola) har ju alla visat sig vara värda pengarna som de köptes för.

Borg är inte bättre än någon annan på att sälja. Dessutom köper han in mer skit än någon annan.

Tumme upp 2009-09-19 18:39:27
GoonerSlayer:
Benny M//

Du, t.ex.?

Tumme upp 2009-09-19 18:38:17

Peter:
I min värld regerar Helen och sätter ord på precis vad jag känt sedan jag läste tidningen i onsdags.
Tumme upp 2009-09-19 18:28:54
Gnällrövar!:
Stadiongatan: Du kan väl knappast mena att det var tio år sedan HB drog in alla dessa miljoner till MFF. Det gör han ju hela tiden. Trots obefintlig hjälp i marknadsföringen av lagets alla lata och egocentriska spelare lyckas han gång efter annan få overkligt bra betalt för dem. Med varje sådan osannolik försäljning förstärker han vår position som sveriges största fotbollsklubb.
Tumme upp 2009-09-19 18:25:48

blir så trött på helen :
Lovar att aldrig mer läsa något som Helen skriver , den människan kan inta ha alla hönsen hemma .
Tumme upp 2009-09-19 18:11:31
OL:
"Fel av himmelrikets skribent att gå till attack mot MFF Supports ordförande"

Så borde nästa rubrik heta

Tumme upp 2009-09-19 18:01:55

Stadiongatan:
Gnällrövar!
Man ska bedöma människor efter vad de presterar idag, inte vad de gjorde för tio år sen.

Eller vad tycker du själv?

Tumme upp 2009-09-19 17:54:11
Gnällrövar!:
Man blir helt matt av att läsa vad många av er här inne skriver. Det är väl knappast så att Hasse Borg kom till dukat bord när han tillträdde som sportchef. Ni som menar att han "med tanke på vår goda ekonomi" minsann borde ha presterat så förbannat mycket bättre tänker helt galet. Det är ju för f-n han som på egen hand som har skapat dessa ekonomiska förutsättningar. Utan hans arbete hade vi knappast haft de förutsättningar vi nu trots allt har att på sikt skapa en ny storklubb. Jag menar att vi utan HB hade vi varit en gärsgårdsklubb á la HIF, som stundtals genom enstaka spelare kan få lite tid i rampljuset, men som alltsom oftast är hänvisade till de lägre regionerna/divisionerna. Länge leve HB!
Tumme upp 2009-09-19 17:46:26

P-Rulle:
"Blåa sko" och vem är du att säga att "alla" Ville ha Wilton? Du kanske ville? Bara så på tal om okunskap.
Tumme upp 2009-09-19 16:55:21
Pärsa:
All cred till Helen som vågar stå upp för vad hon tycker är rätt fast hon får ta så mycket skit. Hur många anonyma forumskribenter hade vågat göra detsamma?
Håller med i sak om att Tony inte ska gå ut och kritisera.

Tumme upp 2009-09-19 16:48:41

mlmc:
Har Helen glömt bort att OAVSETT vad som sker, så är SPORTCHEFEN ansvarig för sportsliga misslyckanden, men även framgångar. // Att diskutera kring Borgs &#39oskuld&#39 ur olika perspektiv kan man alltid göra, men det går inte att frångå att han är ytterst skyldig. Om saker är fel inom organisation eller vadsom, då skall Borg träda ut och säga detta och pressa både innåt och utåt. // Vad händer? MFFs resultat har stadigt försämrats och situationen måste hanteras, personer på ansvarpositioner måste ta konsekvensen utav det. // Det har gått för länge nu, där ingen har tagit ansvar, det är just DÄRFÖR vi är i den situation vi är i nu.
Tumme upp 2009-09-19 16:31:58
Jon:
Mehmetin: Sluta inte läs utan delta och dela med dig av din träffsäkra satir fler gånger! Själv tycker jag att det är utomordentligt uppfriskande att alla berörda parter bekänner färg. Personligen tror jag att Tonys tålamod till slut brast. Han och MFF Support har verkligen försökt stötta i vått och torrt men när den direkta frågan kom kunde han inte hålla igen längre.
Tumme upp 2009-09-19 15:55:46

sulan:
Helen slickar fett. "Jag vill ha kariär Helen"
Tumme upp 2009-09-19 15:49:00
Trött på gnällrövar:
Madsen kan avgå och han kan ta med sig Tony Ernst
Tumme upp 2009-09-19 15:41:29

Benny M:
Bra Helen , jättebra skrivit !! Håller med dig fullständigt.
Finns en hel del fans som tror sig veta allt, framförallt när dom har facit i hand:-)

Allt för många MFF fans är en samling gnällrövar !! tyvärr

Tumme upp 2009-09-19 15:39:49
Karl:
Att MFF inte betalar Helen är inte direkt bättre. Snacka om att snåla in. Kanske därför ekonomin är så bra, man utnyttjar folks fritid för att fylla hemsidan.
Tumme upp 2009-09-19 15:30:09

Mehmetin:
Jaha... Kul. Lite till sådana här artiklar och jag slutar läsa på Himmelriket. Det är bara min åsikt. Följa MFF känns ibland som att läsa en George Orwell-novell... Året är 1984 och feltänk bestraffas med censur (även på Himmelriket nuförtiden), dubbeltänk belönas (vi vinner inte men vi spelar ändå bra) och vi ligger konstant i krig mot något okänt monster, låt vara konstgräs, TFF borta eller Bosmanfall (vi ligger inte i krig, det är bara påhittade ursäkter). Snart ska väl bara en gubbe som hjälpt oss dyka upp och säga att han är polis och har avlyssnat oss så är saken biff (Rolle är ju för bövelen både HeIFare och sillstrypare).
Tumme upp 2009-09-19 15:28:54
Falcken:
Håller inte på MFF

Men varför, Helen, tycker du att supportrar ska stötta alla i klubben helt blint?

Hans, supportrarnas, sponsorernas och andra interessenters åsikt måste ju kunna få yttras även när de inte stämmer överens med MFFs styrelses åsikter.

Tumme upp 2009-09-19 15:23:18

JP:
Förtydligande i föregående inlägg;

Det som står under mitt streck är mina åsikter och inte Welinders/JP

Tumme upp 2009-09-19 15:23:13
JP:
Apropå de inlägg som gör gällande att Helen är anställd/köpt av MFF klipper jag in ett inlägg av Per Welinder som han skrev på forumet.

Någon/några nämner att Helen Johansson skulle vara anställd av MFF. Det stämmer inte.

Däremot tar vi tacksamt emot hennes frivillliga insatser med spelarintervjuer och träningsrapporter till mff.se
______________

Som tillägg vill jag bara säga att både Tony och Helen har så ljusblå hjärtan att det förmodligen inte finns några större MFF-supportrar. Oavsett vilken sida man hör till så håll diskussionen på en vettig nivå. De förtjänar båda respekt.Tumme upp 2009-09-19 15:17:15

Krille:
Tycker Helen bör få sluta skriva krönikor här på Svenskafans, det märks ju klart och tydligt att hon går i Madsens koppel
Tumme upp 2009-09-19 15:05:01
Elvis Presley:
Även om Hasse Borg har många goda sidor går det inte att komma ifrån att han har varit sportchef under fem misslyckade år. Då är det rimligt att han får avgå. Bra att Tony Ernst talar klarspråk. Tråkigt att vi ser ut att få en supporterkonflikt, men jag hoppas att inte Tony viker ner sig. Han ska vara kvar som ordförande i MFF Support.
Fel att Helen attackerar MFF Supports ordförande på Himmelriket. Hennes inlägg hade mer hört hemma på klubbens egen hemsida.

Tumme upp 2009-09-19 15:04:10

Jakob:
Jag tycker att Tonys utspel var helt rätt. Jag har mer och mer börjat känna en slags uppgivenhet över hela situationen med MFF. I fem år har vi nu misslyckats och det är hög tid att det händer saker på riktigt nu. Jag tycker det är dags att vi supportrar slutar upp med lamt, passivt missnöje och faktiskt försöker få till förändring i vår misskötta förening.
Tumme upp 2009-09-19 14:54:14
T:
Nej nej jag håller helt med Tony Ernst här.. visst har Hasse gynnat MFF ekonomiskt men vad gör det när de sportsliga resultaten uteblir? Jag tror faktiskt att Tonys mormor skulle skött det bättre..
Tumme upp 2009-09-19 14:50:45

Hallååå!!:
Kruys agent har MFF (läs Borg) haft och göra med förut och alla som vet något om hur det fungerar med agentkontakter och tips kan nog räkna ut hur mycket Kruys var tränarnas val kontra Borgs. Miljan har spelat en tävlingsmatch och kommer förmodligen gå från skadefri till skadad igen inom 3 matcher efter comeback. Mike Jensen.. ja.. behöver inte sägas mer.. Helen Johansson är väl också ett nyförvärv även om det säkert är till en ringa ersättning eller kanske t.o.m. bara mot uttalade eventuella famtidsmöjligheter. Men platsar i alla fall som defensiv mittfältare framför sportchefen och styrelsen. Halsti var väl tillbaka i meningslös form senast. Orkar inte rabbla vidare. Tony Ernst var klockren i intervjun i TV och kanske hade några olyckliga ordval i Kvp, men gillar att han inte går i någon styrelses eller sportchefs ledband utan framför krav om ansvar som är rimliga! Tony for president!
Tumme upp 2009-09-19 14:48:35
Glader:
Den som borde få mest skuld är Madsen. Inte Borg.
Tumme upp 2009-09-19 14:37:30

eh va:
Helen skriver väl för MFF? Blir ju lite konstigt när hon kommer in här och sprider sin propaganda.
Tumme upp 2009-09-19 14:11:18
Henke:
Bra artikel! Håller med textförfatttaren i andemeningen att en ordförande bör hålla en låg profil i sådana här frågor.
Tumme upp 2009-09-19 13:42:30

Johan:
Helen, var är det för låtsasvärld du lever i?
Tumme upp 2009-09-19 13:40:11
Yepp:
Jon// Både att Mike Jensen skulle lånas in och att han sedan inte fick kontrakt var Roland och Grens beslut.
Tumme upp 2009-09-19 13:13:22

Måns:
Med tanke på vår goda ekonomi i paritet med sportsliga prestationer så tycker jag att Borg borde gå. Ingen annan allsvensk sportchef hade fått vara kvar om man har underpresterat så som vi har gjort. Och om inte vi suportrar gör oss hörda genom blandannat Tony så var i från ska då kritiken komma ifrån, från Borg själv eller?
Sedan ska tränare och spelare också få sin beskärda del, men Borg har det sportsliga huvudansvaret.
Helen jag tycker att du ska avgå från valberedningen eftersom du inte har medlemmarnas förtroende längre. Du slickar uppåt!

Tumme upp 2009-09-19 13:12:44
Tony for President!:
Tony for President!
Tumme upp 2009-09-19 12:56:01

Jon:
Varför och vem bestämde egentligen att vi skulle hyra in Mike Jensen på hösten när vi hade en uttalad ungdomssatsning och nyss hade köpt in RÅP och hade Jocke N och Robin N i stallet? Om nu Kruys är en Rolle och Borg-värvning, varför har han fått smaka bänk trots att han varit en av de formstarkaste spelarna? Många märkliga köp ävenm sista året och vi får ta och lugna oss med en utvärdering av både vår juniorsatsning och BK Forward-talangerna. En fjäril gör ingen sommar. Å ena sidan ska inte sportchefen klampa in på tränarnas område och ge dem spelare de inte vill ha men han måste också i sin roll som sportchef också kunna gå in och markera när han tycker att en viss spelare går totalt emot all rim och reson och klubbens sportsliga riktlinjer.
Tumme upp 2009-09-19 12:55:45
Jesper:
Words! Riktigt bra krönika som jag anar kommer debatteras under lång tid framöver.

Äntligen någon som vet vad som ligger i begreppet supporter. En supporterförening ska stötta, inte gå till angrepp mot personer i föreningen.

Som sagt imponerande Helen! Står bakom dig till 100%.

Tumme upp 2009-09-19 12:54:40

JO:
Är ju inte Borgs fel att nya spelare har floppat. Några undrar varför. Jo svaret är att MFF bestämde sig samtidigt som RolleGren kom att de skulle få bestämma vem som ska värvas till klubben. Sen har Borg sett till att deras önskemål har kommit hit.
RolleGrens önskemål: Halsti, Aubynn, Wilton, D.Durmaz, RÅP, Larsson.
Föreningens värvningar: J.Durmaz, Hamad, Garaca.
Föreningens och tränarnas: Miljan, Kruys, Pekalski, Dahlin, Stenström, Ricardinho.

Tumme upp 2009-09-19 12:49:46
ss:
Höll med allt som Tony sa utom skulden han gav Hasse Borg. Känns inte som att Borg har en roll som sportchef egentligen. Han verkar mer bara vara en spelarförhandlare och "lite allt möjligt sysslor" som han håller på med. Ge honom en annan tydlig roll där han gör det som han gör nu, och ge någon annan sportchefsrollen.
Tumme upp 2009-09-19 12:40:49

Glenn:
MFF skulle behöva fler Tony Ernsts och färre Helen Johansson, folk sominte bara tittar på utan även jobbar aktivt för att förbättra. Helen du är en åskådare!
Tumme upp 2009-09-19 12:32:59
kalle:
Helen har ju börjat skriva för kariärens skull, de flesta medlemmarna verkar tycka som Tony.
Det kanske är dags att lämna över valberedningsplatsen till någon annan som tycker att det är viktigt att förnya sitt medlemskap.

Tumme upp 2009-09-19 12:30:30

TrueSkyblue1910:
Länge leve Borg och Madsen!
Ut med Rolle och Gren genast!
In med Fjellström och Patrik!

Tumme upp 2009-09-19 12:29:54
Peter:
Kan inte tänka mig en bättre ordförande i Support än Ernst, håller med honom om allt även om "Mormoruttalandet" var lite klumpigt.

Jag tycker mycket om Helens intervjuer och träningsrapporter, dock börjar hennes präktighet som supporter att stå mig upp i halsen.

Tumme upp 2009-09-19 12:27:17

Santla:
Det är inte Hasse Borg som ska ha upprättels. Det är hans mormor som ska ha upprättelse! Varför skulle inte en mormor fixa jobbet bättre än sitt barnbarn?

Upp ur träsket HBK!

Tumme upp 2009-09-19 12:24:19
Stadiongatan:
Tänk om man skulle fundera på att gå ur MFF varje gång Madsen sa något oöverlaget. Då hade man nog fått begära utträde 4-5 gånger om året.


Tumme upp 2009-09-19 12:20:58

Helen:
Slutar aldrig att förvånas/

Jag har varit trogen MFF sedan 1982!

Tumme upp 2009-09-19 12:17:53
Skaff A Ettliv:
Tony Ernst säger det de flesta av oss tycker. Helen, du tog en klar vändning strax innan sommaren detta året och har sedan fungerat mer som propagandaspråkrör från MFFs maktkorridorer än vad du verkar uttrycka dina generella åsikter nuförtiden. Det har gått inflation i Rolles ursäktsflora under snart 2 år, det har gått inflation i både Madsens och Borgs plumpa försök att skylla på andra när inga resultat levereras, men framför allt har det absolut gått inflation i både din integritet och ambition att hjälpa MFF-makteliten styra över allt berättigat missnöje till av dem utpekade anda mål. Måtte sparkandet av Rolle/Gren efter säsongen inte rädda Madsen och Borg!!!!!!!!!
Tumme upp 2009-09-19 12:15:51

Slutar aldrig att förvånas:
Att Helèn tar upp Miljan (spelat en match) och Kruys som lyckade nyförvärv visar på mycket låg nivå på förväntningar.

Tony betyder mycket för MFF support, minns tidigare ordförande. Klumpigt av Tony men han är fortsatt en mycket bra ordförande.

Vi måste dock ta i åtanke att Helén inte varit med sålänge, och att hon därför tycker att denna 5-åriga misären inte är något som bryter mot naturlagarna.

Tumme upp 2009-09-19 12:04:37
Keith B:
Bra rutet Helen. Fotboll är passion och MFF mer än det, därför är det inte helt lätt att hantera. Efter en förlust vill jag sparka alla inklusive Folkesson. Efter en seger kan jag till och med unna Madsen en segercigarr. Tony, som jag gillar, får tycka vad han vill om HB, men som representant för supporterföreningen har han inte det mandatet utan en omröstning, sedan finns det trevligare sätt att lägga fram information på än i trötta KvP. Vi ger allt för Malmö.
Tumme upp 2009-09-19 12:01:31

Claes A:
Mr Jim - som medlem i MFF har man all rätt att uttala sig och rösta, det är självklat. Problemet är att MFF Support har en verksamhet som går ut på att stötta fotbollsföreningen MFF, inte på att genomföra dess verksamhet. Tony Ernst har all rätt att, och skal också, uttala sig om MFF Supports verksamhet så som resor, ramsor, tifo, fester och annat som stöttar MFF. Om han vill uttala sig om MFF:s verksamhet bör han skaffa sig ett jobb där, inte i MFF Support. Det är som sagt skillnad att vara medlem i MFF och i MFF Support.
Tumme upp 2009-09-19 11:59:03
Blåa Sko:
ALLA ville ha Wilton. Nu när han inte presterar så är det i vanlig ordning Hasse Borgs fel. Tyder på en enorm okunskap att endast hänga ut Hasse Borg som ensam ansvarig för de senaste säsongernas resultat.
Tumme upp 2009-09-19 11:58:48

Jon:
Eftersom som jag själv skrivit mycket plumpare saker än vad Tony uttryckte om Borg vs hans mormor så ska jag inte döma. Jag håller med Tony i hans kritik och känner igen mig i hans klassiska MFF-vinnarhunger. Vems felet är i grunden återstår att djupanalysera eftersom det verkar pågå väldigt mystiska ting bakom ridåerna i klubben. För att inte tala om framför dem. Jag respekterar både Tony och Helen och det som måste göras i klubben är att börja formulera, analysera och agera på ett korrekt sätt. Framförallt måste vi definiera vad en sportchef är i MFF. Jag förstår inte varför det ska vara så svårt? I och med att varken Hasse Borg eller representanter för MFF förklarar och sätter på pränt så blir det ju nästan omöjligt att bedöma Hasse efter rätt måttstock. För övrigt härligt med debatter. Emotser Tonys svar på Helenes debattinlägg med stort intresse och rentav lite uppspelthet!
Tumme upp 2009-09-19 11:57:35
Mr Jim:
Som supporter och medlem i klubben har man väl för fan rätt att kritisera och påverka åt vilket håll klubben ska gå eller?51%av rösterna betyder just att det är medlemmarna som har makten
Tumme upp 2009-09-19 11:45:30

Claes A:
Helt rätt Helen, supporters skall bara stötta föreingen och aldrig, absolut aldrig lägga sig i verksamheten. Det finns hemska exempel från Stockholmslagen, supporterengagemang av den typ Tony Ernsts uttalande utgör exempel på kan bara skada MFF, aldrig hjälpa. Som sagt, stötta, aldrig lägga sig. Medlemmar i Mff har däremot rätt att säga vad man personligen tycker men Ernst gör sig till språkrör för hela MFF support - enbart till skada!
Tumme upp 2009-09-19 11:35:24
En som undrar:
Undra hur mycket pressad Helen blev av Madsen till att skriva detta?
Tumme upp 2009-09-19 11:22:24

Raulolle:
f d årskortskund - Just eftersom vi är oberoende får skribenterna tycka vad de vill - Så länge man kan argumentera på ett vettigt sätt.
Tumme upp 2009-09-19 11:20:47
f d årskortskund:
Fel av en medlem av MFFs propagandaministerium att gå till attack mot MFF Supports ordförande.
Ok om man gör det på mff.se, men himmelriket trodde jag var en oberoende supportersida?

Tumme upp 2009-09-19 11:17:20

P-Rulle:
Jag tycker Tony har jelt rätt. Ärligt talat vem fan köper in en dyr Wilton som spelat strandfotboll dom senaste säsongerna? Det ända rätta är att köpa Svenska spelare som håller hög allsvensk klass som är på gränsen till landslaget tex Chanko (ja han är ett as) men den typen av spelare. Det är så Tom Prahl gjorde men nej honom sparkar vi. Åt helvete med hela jävla styrelsen. Vem fan är Pelle Nilsson? Vad gör han i dessa motgångar?
Tumme upp 2009-09-19 11:17:17
Bosse Ballong:
Helen o Himmelsblå är på helt rätt spår. Det är inte de inköpta spelarna det är fel på utan deras karaktär i motgång. Med Himmelsblås kalkyler hade laget lyft och varken Hasse, spelarna eller deras kvalitéer hade ifrågasatts. Att motgångarna kommit kan inte lastas Hasse Borg utan är en följd av uteblivna segrar trots vackert spel.
Tumme upp 2009-09-19 11:02:11

Bosse Ballong:
Helen o Himmelsblå är på helt rätt spår. Det är inte de inköpta spelarna det är fel på utan deras karaktär i motgång. Med Himmelsblås kalkyler hade laget lyft och varken Hasse, spelarna eller deras kvalitéer hade ifrågasatts. Att motgångarna kommit kan inte lastas Hasse Borg utan är en följd av uteblivna segrar trots vackert spel.
Tumme upp 2009-09-19 11:02:04
Marcus:
Underbar artikel!Älskar den. Att säga att det är Hasses fel att vi misslyckats brutalt de sista 5 åren är ju till att vara ordentligt blind. Har hasse legat bakom baklängesmål? Har Hasse missat friläge? Har Hasse köpt spelare efter eget tycke o ignorerat tränarnas önskemål? Om så är fallet bör han avgå självmant...men annars, kom igen för fan!
Tumme upp 2009-09-19 11:00:08

Foxen:
Helen, då kan man förmoda att Du kommer att aktivt verka för att MFF-support valberedning inte kommer att föreslå omval av Tony Ernst.
Tumme upp 2009-09-19 10:59:11
mff east:
Hasse har samataget tagit klubben ett stort steg framat, han har infor och under detta ar genomfort ett antal vid tillfallet bejublade varvningar. Nar spelarna som alla (inklusive tranarna) ville ha, inte levererar idiotforklaras han. Nar den kritiserade panikvarvningen av Dahlin levererar ar det bara tur. Personligen undrar jag hur mycket panikvarvning det var (har kannt pa mig ganska lange att man ville bli av med sankan). Jag tror att Wilton och stora delar av laget kommer att vara battre nasta ar och MFF darmed ett topplag...
Tumme upp 2009-09-19 10:58:57

oni:
Jag håller med Helen om att Tonys kunde skött det hela lite smidigare. Nu känns uttalandet populistiskt och andas lite väl mycket "sparka på den som ligger".

Sen alla ni som bölar över att Helen jobbar inom MFF. Höj nivån. Hon gick ju faktiskt ut på sin blogg och kritiserad Madsen rätt hårt för inte så länge sedan.

Tumme upp 2009-09-19 10:46:44
Sverker:
Bra av Tony. Varför får man inte lov att kritisera öppet? I detta landet e vi alldeles för rädda. T.o.m. när man e inne på tidningar och skriver kommentarer på artiklar blir man ju cencurerad. Gör vad fan som helst men MFF måste fan bli ett vinnande lag igen.
Tumme upp 2009-09-19 10:40:50

Jakob:
Jag stöttar Tony.
Till er som säger att Helen vill ha jobb hos MFF, ta de lugnt... det har hon redan.

Tumme upp 2009-09-19 10:36:00
Simon Pålsson:
Allan: Alla har vi olika åsikter och denna gång håller jag med Helen. I alla fall gällande att INTE BARA Borg ska ta skulden.
Tumme upp 2009-09-19 10:32:22

Bosse:
Är det okej när Madsen, som är ordförande i Malmö Fotbollförening gör dumma uttalande? Varför ser vi inte dina negativa kröniker varje gång han gör dumma uttalande? T.ex. när han ändrade till ett 4-4-2 från 4-2-3-1 som du prisat så högt?
Hoppas du på plats i styrelsen eller?

Tumme upp 2009-09-19 10:23:47
Allan:
Helen hoppas på jobb hos MFF, såklart, det märks på alla hennes kröniker.
Tumme upp 2009-09-19 10:20:32

Marcus Roth:
Jag håller med Tony Ernst, och jag är medlem i både Support och MFF. Ska jag inte förnya mitt medlemskap i MFF pga att jag inte håller med Hasse Borg?
Tumme upp 2009-09-19 10:15:57
kalle:
Helen är Hasse din pappa eller?
Herr Borg skulle inte fått stanna kvar i någon annan klubb i sverige med de sportsliga resultat som klubben visat upp just med tanke på den goda ekonomin. Tränaren och vissa spelare skulle inte heller få vara kvar.

Tumme upp 2009-09-19 09:59:51

Himmelsblå!:
Kom gärna med kommentarer på detta inlägg för jag tänker kanske fel...
Om man tittar i statistiken så har vi spelat 8 oavgorda matcher. Dessutom har vi i minst 2 av våra förlustmatcher (Hammarby 3 p och Elfsborg 1 p) varit värda större poängutdelning. Lek med tanken att vi i hälften (glöm inte bort alla "träträffar) gjort ett mål till. För mig hade detta varken varit omöjligt eller orättvist. Det ger 8 poäng till. Om vi sedan lägger till de "förlorade poängen mot Hammarby och Elfsborg så ger det oss 10 poäng till. I mina ögon är detta inte (med tanke på hur spelet sett ut) en orealistisk tanke. Utan att i mitt hypotetiska ta bort poäng från motståndarna hade vi haft 39 p och legat minst 5:a i serien, troligen ännu högre (tror 4:a). Hur många hade då velat ha bort Rolle, Gren, Madsen och Hasse?
Min personliga åsikt är faktiskt att vi är på rätt spår! Jag har till mångas stora förvåning lovat GULD inom 4 år (3 år kvar med i år). Jag vet att får RolleGren fortsätta så blir det så! Kom ihåg var ni läste det först!

Tumme upp 2009-09-19 09:25:44
Jaha:
För fotbollsälskare -- check this out -- www.nebbesfotbollsstudio.blogg.se !!!
Tumme upp 2009-09-19 09:08:20

Henrik:
Bra skrivet Helen!
Efter det märkliga utspelet som angriper en anställd i en förening och samtidigt friskriver styrelsen från allt ansvar "jag har fullt förtroende för Styrelsen" så har man tagit ett mycket märkligt ställningstagande.

Jag har personligen väldigt högt förtroende för HB men inget förtroende alls för Styrelsen.

Är inte medlem i MFF support - och jag kan garantera att efter det här otroligt klantiga utspelet att jag inte heller kommer att bli det.

Tumme upp 2009-09-19 09:03:05
Mannen:
Det luktar ost om Malmö... det luktar jävligt mycket ost.
Tumme upp 2009-09-19 08:46:27

rt:
Bra skrivet.
Vi är nog många som är förvånade och samtidigt mycket undrande till Tonys utspel.
Två saker som jag är undrande över; varför kommer detta just nu?
Varför välja ett forum som Kvällsposten?

Tumme upp 2009-09-19 08:42:09
JP:
Håller med i din text Helen. Även jag är medlem i Support och anser inte att en ordförande ska ta ställning mot anställda i Malmö FF.
Tumme upp 2009-09-19 08:12:07

Stadiongatan:
Nej, Hasse är inte ensam ansvarig men han är snart den enda MFF inte bytt ut under de senaste fem åren. Spelare, tränare åker in och ut men sportchef ska vi då ha större tålamod med? Varför.

En ledande position betyder resultatansvar och det gäller även sportchefsrollen. Hoppas jag.

Tumme upp 2009-09-19 08:08:37
ANNONS:

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I´m in Love - Vi tycker om MFF: 2018 vinner MFF cupen
Malmö FF Lönehelg och snart jul, men framförallt - återigen panel! Dagens panel resonerar kring cuplottning, skriver brev till Stadiontomten och ser ner i spåkulan för 2018. Häng po!
2017-11-24 13:00:00

Köp en Himmelriketkalender! UPPDATERAD - Nu med omslagsbild
Malmö FF Traditionen består. Det blir en Himmelriketkalender även i år! Beställ innan den 30/11 för att garanterat få en kalender. Allt överskott går till att täcka rapportering från läger och Europaspelsmatcher.
2017-11-23 20:00:00

Alla föds ljusblå: Klara Svensson
Malmö FF Klara Svensson, Sveriges främsta boxare, berättar hur hon i sin egen karriär inspireras av den himmelsblå sfär som är Malmö FF.
2017-11-23 08:00:00

Sex och Jävligt offside: Lugnet härskar
Malmö FF Träningsuppehåll, semesterstiltje – och lugnet före Silly Season-stormen? Och så passar veckans lista på att klämma in lite skamlöst produktpromotande också.
2017-11-22 12:00:00

Måndag morgon: Är Trelleborg bättre än MFF?
Malmö FF Ny vecka och Börén slänger ut en fråga.
2017-11-20 08:51:00

Vintersilly med mesta mästarna
Malmö FF
2017-11-19 11:10:00

Alla föds ljusblå: Håkan Malmström
Malmö FF Håkan Malmström är en legendarisk sportjournalist på Sydsvenskan. Enklare än så går det inte att beskriva dagens skribent. Här berättar han om sin egen korta karriär i MFF, varför så många faktiskt har legat bakom målet på IP och vad "Hövdingen" skulle ha tyckt om rubriken.
2017-11-19 08:00:00

Friday I'm in Love: 85 fotbollsspelare
Malmö FF Rakt upp och ner, utan krusiduller med så mycket annan text i övrigt - här är alla de 85 som spelat i Allsvenskan för Malmö FF under 10-talet.
2017-11-17 13:00:00

Alla föds ljusblå: Oscar Carlén
Malmö FF Oscar Carlén var kanske Sveriges bästa handbollsspelare och ett firat utlandsproffs när flera knäskador till slut gjorde att han fick ge upp sin framgångsrika karriär. För Himmelriket skriver han hur han då, som ett sätt att bearbeta sorgen, bestämde sig för att äntligen följa och stötta Malmö FF, något han inte hann med som proffs.
2017-11-16 08:00:00

Sex och Jävligt offside: Eric och Peter
Malmö FF Den allsvenska säsongen är slut sånär som på kvalmötet mellan Jönköping och Trelleborg. Detta märks på veckans lista.
2017-11-15 12:00:00

ANNONS:
SENASTE NYHETERNA OM MALMÖ FF
ANNONS:
ANNONS:
SERIETABELLEN
1Malmö FF3019743664
2AIK3016952557
3Djurgården3015872453
4Häcken30141061452
5Östersund30131161650
6IFK Norrköping3014610548
7Sirius3011712-540
8Elfsborg3010911-639
9Hammarby3091110-138
10IFK Göteborg3091011237
11Örebro3010614-1636
12Kalmar309516-1932
13Sundsvall3071013-1731
14Jönköpings Södra3061212-1530
15Halmstads BK305916-1624
16AFC Eskilstuna304818-2720
>> Visa hela tabellen
ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
Durant vs. Westbrook
USsports:   Durant vs. Westbrook
Dags för tre poäng, Moyes
Ett av NHL:s finaste ögonblick?
Dags för ännu ett klassikermöte
Balotelli sköt Nice vidare
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhörnan Leovegas
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies