fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhornan
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
Medlem
Besökare: 97065 | Medlemmar: 179575

Kom ihåg mig
En underbar resa till Peking med fantastisk uppladdning

En underbar resa till Peking med fantastisk uppladdning

Exilsnokarna Stockholm fyller i höst 10 år som falang. För att fira detta tog vi bussen ner till matchen mot Östersund. Innan matchen bjöd manager Jens och ordförande Peter på sig själva, genom att svara på frågor i en timme innan avspark!


Kan väl redan nu säga att resan tillbaka till Stockholm var mer tystlåten och dämpad än resan ner till Norrköping. I slutet av den här artikeln presenteras också en stor och glad nyhet för alla medlemmar i Exilsnokarna. Men låt oss inte gå händelserna alltför mycket i förväg. Vi tar oss igenom resan ner och går också igenom lite av vad Jens och Peter sa till oss innan matchen!

Resan

Vi var drygt 30 personer som satte oss förväntansfullt på bussen. Den stora flaggan var givetvis med, många av oss var också klädda i Vita och Blå färger. För att göra resan ner lite roligare och intressant, hade jag planerat att intervjua tre personligheter i bussen på vägen ner. Men innan intervjuerna satte igång kom gotlänningen Bob fram till mikrofonen och läste en egenskriven dikt som hyllning till IFK Norrköping. Bob står ensam för falangen Exilsnokarna Gotland och hade åkt över halva Östersjön för att vara med på bussresan!

Först ut att bli intervjuad var dr Ruck som är psykiatriker och forskare på Karolinska sjukhuset i Huddinge. Han gav oss en snabblektion i olika ångesttillstånd samt tvångsföreställningar, som kan drabba oss människor. Jag frågade vilka psykiatriska diagnoser som kan vara mest vanliga bland oss Norrköpingssupportrar. Inte helt otippat var det mycket ångest, men även ibland eufori. Man kan sammanfatta doktorns föreläsning med att vara Norrköpingssupporter, är som att åka berg och dalbana vad gäller det psykiska måendet. Till skillnad från många andra tillstånd inom psykiatrin, finns inga terapier eller mediciner som botar mer permanent.

Efter doktorn satte sig Jörgen Löwenfeldt längst fram i bussen vid mikrofonen. Vi hade ett väldigt långt samtal tillsammans. Jörgen berättade om uppkomsten av GoPeking och Gnällbänken, som han startade då han bara var 14 år gammal. Sen vidtog längre utlägg från både min och Jörgens sida om hur vi ser på IFK Norrköping både ur positiva och negativa aspekter. Skulle ta alltför lång tid för att redogöra för detta här, men gå in på Gnällbänken om ni vill borra ner er i detta. Innan Jörgen och jag avslutade vårt samtal säger Jörgen: ”Kan inte jag få ställa en fråga till dig... Hur känns det att åka ner till matchen och att vi kommer få träffa Jens Gustavsson och Peter Hunt innan matchen? Jag svarade: ” Jag känner en oerhörd stolthet framförallt med tanke var vi befanns oss för tio år sedan...”

Sist till mikrofonen var Anders som har en underbar historia hur han blev Norrköpingssupporter. Han har ingen som helst koppling till staden, uppväxt i Stockholm som han är. När han gick på mellanstadiet höll alla i klassen på något av Stockholmslagen. En ensam kille höll på Norrköping, Anders tyckte det var synd om honom att vara helt ensam. Nu är Anders gift med en kvinna från Norrköping och Anders son har den Vita och Blå tröjan på sig då det vankas match!

När alla intervjuerna var slut tittade jag upp och konstaterade att det var knappt fem mil kvar. Alla i bussen jublade av glädje då vi passerade länsgränsen till Östergötland!


Ankomsten och uppladdningen 

Vi kom fram drygt två timmar innan avspark. Vem tog emot oss utanför Östgötaporten, om inte supertrevliga och alltid positiva evenemangsansvarige Mårten! Exilsnokarnas ordförande Kaj Granander överlämnade Exilsnokarnas klubbnål samt en kaffemugg med vårt emblem på. Mårten blev väldigt glad över det, kanske framförallt kaffemuggen. Vissa dagar kan herr Jakobsson dricka 15-20 koppar kaffe! Nu fick jag äntligen en förklaring på varför han alltid verkar vara så pigg också...

Sen gick vi in på arenan och fick se Norrköpings Hall of Fame. En lång korridor med bilder och texter från Norrköpings historia. Helt magiskt!!! Efter en stund kommer två Norrköpingsikoner och pratar med oss en stund. Eine Fredriksson och målvakten Jan-Åke Jonsson. De berättade bland annat om den historiska matchen mot Roma, då Norrköping blev utslagna på straffar i dåvarande UEFA cupen!!! Samma säsong ramlade man ur allsvenskan i en kvalmatch mot Häcken. Inget lag har ramlat ur allsvenskan med så höga poäng i sluttabellen. I alla fall inte i modern tid, läsarna får gärna rätta mig om jag har fel!

Sen gick vi in restaurangdelen. När vi hunnit sätta oss bjuds vi på en överraskning. In kom ordförande Hunt och Jens Gustavsson, det hade vi på känn. Men inte att de skulle komma tillsammans med Alexander Jakobsen, Aslak Falch och Johannes Vall. Jens gjorde en noggrann presentation av alla tre spelarna. Om Alexander säger han att är extremt välscoutad och teknisk. Aslak är en målvakt som man kommer vara väldigt rädd om, bidrar med mycket i laget och gör David Mitov till en bättre målvakt. Johannes är tänkt som ersättare till Telo, kan behöva lite tid på sig att acklimatisera sig från Superettan till allsvenskan, men är en bra bit på väg. Efter varje presentation ekar applåderna i lokalen från oss som lyssnar! Spelarna lämnar, Jens och Peter är kvar. Jag tänker att Jens gör som Janne i alla fall på ett sätt. Janne tog flera spelare med bakgrund från Halmstad som han kom ifrån. Jens är från Falkenberg och har nu tagit tre spelare med bakgrund därifrån. Eliasson blev en succé det kan mycket väl både Alexander och Johannes bli!

Jens står kvar i 30 minuter och svarar på våra frågor. Det kanske mest uppseendeväckande som Jens säger är att matchen borta i Litauen är kanske den sämsta prestation han sett. Samtidigt tog han på sig skulden för det, genom att säga att han tog ut fel trupp till den matchen. Sen berättade Jens att lag kan hamna i två fällor. En fälla är nonchalans inför motståndet i en match. Ger ett exempel från Eskilstunas vinst över Malmö. En annan fälla är då spelare lämnar och en del av dem som är kvar kan känna oro. Innan Jens lämnar lokalen får han också givetvis en klubbnål och en kaffemugg. Ordförande Kaj säger inför överlämnandet att en sak som Norrköping är bra på, är att spelarna inte gnäller på varandra som i en del andra lag. Istället visar man med sitt kroppsspråk på motsatsen att peppa varandra. Jens håller med och säger att den inställningen är en av lagets styrkor! Min äldsta son Sebastian sitter bredvid mig och viskar: ” Jens verkar vara en mycket sympatisk människa...”

Peter Hunt fick också givetvis samma presenter. Sätter genast på sig vår klubbnål på kavajen bredvid Norrköpings officiella nål. Peter stannade kvar ytterligare en halvtimme och svarade på våra frågor. Det viktigaste i mitt tycke som han förmedlade är hur han ser framtiden. Han trodde att allsvenskan inom några år kommer skiktas ekonomiskt, med en över och under halva. Målet och planen är att vara på den övre halvan och bli en tvåa i den ekonomiska ligan. Ingen frågar varför man inte vill bli en etta då alla vet att Malmö är överlägsna på den biten. Vidare berättade Peter att Östgötaporten kommer att byggas bli en färdig arena. Hålet på kortsidan ska byggas igen och det ska bli tak över alla sektioner. Publikkapaciteten kommer bli något lägre. Bygget ska startas i närtid och Peter hoppades och trodde att byggstart blir nästa år. Vinterfönstret och nyförvärv förmedlade Peter att där finns det en hel del torrt krut i lådorna. Hade använt det uttrycket till en journalist som inte förstod vad han menade. Alla vi som satt där förstod dock vad uttrycket innebar. Norrköping står ekonomiskt starka och att truppen behöver förstärkas innan allsvenskan drar igång nästa år!


Curva Nordahl

Norrköping har sin Curva med hängivna supportrar och som sjunger och hejar på sitt lag även vid motgång. Jag stod där med min son Sebastian och tyckte när matchen var slut att det var väldigt tråkigt att han inte fick uppleva jubel då laget gör mål. Att en sån som Pontus Franzén kan stå på benen dagen efter och föra ett samtal är för mig en gåta. Pratade med honom i pausen och han erkände att benen inte känns lika starka i början på säsongen.

Resan hem

Stämningen var som redan nämnts dämpad och tyst. När vi närmade oss Södra Länken frågade en del kamrater om jag inte kunde säga några avskedsord. Nu var vi inne i tunneln och mina tankar var lika mörka som tunneln vi befann oss. Jag tog mikrofonen och frågade om det fanns någon präst i bussen. Det räckte inte med en psykiatriker och några socionomer i rådande känsloläge. Men så närmar sig bokstavligt ljuset i tunneln och jag kommer på bättre tankar. Jag säger:
"I veckan kan vi få se Jannes lag spela fotboll mot Bulgarien och Vitryssland. Sen efter det har vi snart en stor fest att se fram emot! Vi syns igen...”

Festen

Exilsnokarnas jubileumsfest kommer bli något alldeles extra. Inför matchen mot Kalmar borta den 15:e september klockan 19 kommer vi träffas på O Learys i Gamla stan redan från klockan 17. Då ska vi äta en stor buffé tillsammans och ta en dricka till. Ordinarie pris på en sådan buffé är drygt 300 kronor. Festkommittén har en skapligt stor kassa till sitt förfogande. En vanlig bira eller alkoholfritt alternativ samt buffé för ENDAST 100 KRONOR! Vi jobbar på att få dit någon hedersgäst och är du medlem kan du inte missa detta. Anmälningstiden för detta event går ut då ordförande Kaj Granander lämnar lokalen efter matchen mot Jönköping borta den 10:e september, avspark 17:30. Det går bra att betala och anmäla sig till honom då på plats. Kan du inte komma dit då, går det också bra att anmäla sig genom att Swisha 100 kronor till vår kassör Fredrik Holstensson på 073 4141326. Skriv FEST och medlemsnummer i meddelanderutan.

VÄLKOMNA!


0 KOMMENTARER      5909 VISNINGAR
GÖRAN MODEEN
goran.modeen@gmail.com
2017-09-03 12:55:00


Artikelkommentarer

CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

ANNONS:

Fler artiklar om IFK Norrköping

Svenska Cupen Överkomligt motstånd för Peking
IFK Norrköping I och med sin slutliga sjätteplats i årets allsvenska missade IFK att direktkvalificera sig för spel i någon av de europeiska cuperna 2018. Återstår alltså ”bara” att vinna Svenska Cupen 2017/18! Fjolårets finalplats visar att man har material att gå långt i turneringen och Östersunds fabulösa resa efter att de besegrat IFK i finalen borde vara en inspirationskälla för Jens och laget.
2017-11-20 18:32:00

Silly Season 2018: Jordan Larsson på väg till Peking?
IFK Norrköping Säsongen 2017 är slut och det är dags att förbereda inför nästa år. Här samlar Guldköping övergångar och transferrykten kring IFK Norrköping.
2017-11-19 16:05:00

Intervju med kapten Ante
IFK Norrköping Vår kämpe i mittförsvaret blev enligt våra spelarbetyg totalt sett näst bäst i laget under säsongen. Den som totalt sett blev bäst lämnade i somras. Vår lagkapten har en del att säga om Eliasson och vad som bidrog till att han var så bra under vårsäsongen. Ante är övertygad om att det finns bra förutsättningar att nästa säsong kan bli riktigt bra och han kommer kriga för att behålla sin plats.
2017-11-16 09:30:00

Årets spelare: Plats 3
IFK Norrköping Allsvenskan 2017 är färdigspelad och redaktionen börjar så smått att sammanfatta säsongen som gått. Som en del av detta kommer de tre spelare med högst snittbetyg från samtliga tävlingsmatcher att presenteras och uppmärksammas lite extra. Först ut, på en tredje plats sett till snittbetyg över säsongen, är Gudmundur ”Gudi” Thórarinsson.
2017-11-09 18:11:11

Spelarbetyg efter Elfsborg-IFK
IFK Norrköping Det kändes ett tag som att Boråsförbannelsen skulle brytas. Men en diskutabel straff ändrade förutsättningarna, ändå starkt av IFK att få med sig en poäng från marsdrömsarenan. Valet som Matchens IFK-are stod mellan en tvåmålsskytt och en mittfältsmotor.
2017-11-05 18:09:00

Kryss efter galen säsongsavslutning i Borås
IFK Norrköping IFK Norrköping avslutade Allsvenskan 2017 med mardrömsmatchen Elfsborg borta. Det såg ut att kunna bli seger ett tag, men till slut blev resultatet tämligen rättvist 3-3.
2017-11-05 17:13:00

Inför: Säsongsavslutning mot mardrömsmotståndaren
IFK Norrköping Allsvenskan ska stängas för säsongen och för Norrköpings del innebär det bortamatch mot mardrömsmotståndaren Elfsborg. En seger för Peking i Borås på söndag skulle nämligen innebära den första trepoängaren mot de gulklädda på bortamark på den här sidan av millennieskiftet.
2017-11-04 12:00:00

Spelarbetyg: IFK Norrköping - Örebro
IFK Norrköping Ett tidigt mål satte prägeln för matchen och sedan släppte IFK aldrig greppet. En stabil insats från hela laget, med några spelare som stack ut mer än andra. Att David Moberg Karlsson bjuder på snygga mål börjar vi nästan bli vana vid, så kan han bygga vidare på den formen 2018 så blir han riktigt farlig!
2017-10-30 21:35:00

Stark insats gav tre poäng mot ÖSK
IFK Norrköping Norrköping stängde den allsvenska hemmasäsongen på ett snyggt sätt när man besegrade ÖSK med 2-0 på måndagskvällen. Siffror som i ärlighetens namn kunnat vara betydligt större om Peking haft lite bättre precision i avsluten i andra halvlek.
2017-10-30 21:24:40

Inför IFK Norrköping - Örebro SK: Årets sista hemmamatch
IFK Norrköping IFK Norrköping spelar på måndag sin sista hemmamatch för säsongen 2017. De gästas av Örebro SK, som att döma av de två senaste matcherna redan har tagit semester.
2017-10-29 18:20:46

ANNONS:
SENASTE NYHETERNA OM IFK NORRKÖPING
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
Betydelselös match för Everton
Ett av NHL:s finaste ögonblick?
Doldis gav Grêmio fördel i finalen
Jerebko knockade Markkanen
Nordh, del 2: ”Är mentalt färdig”
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhörnan Leovegas
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies