fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US | FORUM | BETTING
Medlem
Besökare: 95255 | Medlemmar: 183731

Kom ihåg mig
Intervju med ordförande Peter Hunt

Intervju med ordförande Peter Hunt

Vår ordförande tänker bara ställa upp för ytterligare ett omval för två år vid nästa årsmöte. Guldköping tänkte att det därför vore lämpligt att känna honom på pulsen i denna intervju, modell något längre än brukligt. Hur ser han på framtiden på kort och lång sikt? I slutet ger Peter oss en uppmaning och ett inkluderande erbjudande!

Hur är läget just nu Peter...
- Det är väl lite tråkigt just nu första halvan i januari. Man längtar efter att allt ska börja igen. Fotbollsabstinens i den svenska fotbollen.

Men då är det väl bra att vi har januariturnén, med Jannes grabbar...
- Det har du rätt i. Det är mycket Norrköpingsanknytning där. Inte bara i det svenska laget utan även både i Island och Finland. Det är ju riktigt roligt!
Man kan ju säga att det ser väldigt bra ut ur ett Norrköpingsperspektiv på många sätt. Men jag vill börja med en mer personlig fråga till dig. Du har ju sagt att det här är sista gången du ställer upp för omval som ordförande...
- Ja det stämmer varit med såpass länge, att om jag blir vald på årsmötet så blir det min sista tvåårsperiod som det ser ut nu. Har varit med såpass länge att jag tycker att det vore bra om lite yngre krafter tar vid. Samtidigt är det en väldigt rolig period just nu för IFK. Vi har kommit väldigt högt upp i utvecklingen och jag ser väldigt positivt på framtiden. Men man behöver inte vara ordförande det finns andra positioner och områden man kan engagera sig i. Vi får se men som det känns nu är det sista perioden.

Kan man fortsätta jobba ideellt som ordförande i IFK Norrköping

Stämmer det att du jobbat helt ideellt under din tid som ordförande...
- Ja det stämmer. Jag har inte tagit ut en krona i ersättning under de här tio åren. Det finns andra allsvenska föreningar lite drygt hälften tror jag, som arvoderar sina ordföranden. Men det gör inte vi. Det är ett hedersuppdrag och det ska man kunna göra utan ersättning.

Du har verkligen varit en ledande person att bygga upp IFK Norrköping där vi är idag, med en omsättning på över 100 miljoner. Man begränsar ju urvalet kraftigt att hitta en ersättare till dig om man inte får en krona i ersättning, i ett sådant tungt uppdrag som det faktiskt är...
- Det har du rätt i, det är något i såna fall som föreningen och kommande årsmöten får diskutera. Jag håller med dig i sak men i mitt fall har det aldrig varit aktuellt att bli arvoderad, och IFK Norrköping har en historia att aldrig arvodera styrelsemedlemmar eller ordföranden. Men som sagt du har rätt i att det kommer begränsa urvalet och det är ett ganska omfattande arbete att vara ordförande i en förening som IFK, som skulle kunna jämföras med ett medelstort företag.

Hur ska truppen byggas inför säsongen

Allsvenskan 2019 kommer bli väldigt speciellt med mycket som står på spel. 2020 kommer ett nytt TV avtal som mer än fördubblar intäkterna för de allsvenska lagen. IFK har ju också ett kval i Europa att tänka på. Det har ju inte gått så där alldeles lysande förut där. Kommer IFK våga satsa lite extra när det står så mycket på spel...
- Det gäller ju att sätta en trupp på benen som är tillräckligt bra. Tycker att vi har en bra trupp nu, speciellt nu med Tottes hemkomst. Men det kan behövas lite mer förstärkningar på en del ställen och vi tittar oss omkring. Ju bredare trupp vi kan ha är det ju bra, men samtidigt är det ett dilemma. Har man en väldigt bred trupp så kommer en del inte få spela, det är klart man kan rotera en del. Men det kan i alla fall bli svårt att ha en 24-27 man i truppen. Jens, Stefan och de andra måste fundera på vad det optimala läget är. Om du ser på dem som sitter på bänken idag så är det allsvenska spelare med mycket god kvalité. Vi är bättre nu än när vi åkte ut mot litauerna senast. Det var ett stort bakslag och jag tror att både Jens och laget har lärt sig något av detta. Att förbereda sig med lite större allvar till exempel, vi gick lite för mycket på måfå där.

Det är nog sant, Jens tog också på sig en stor del av ansvaret att det gick som det gick där. Hur pass delaktig är du i övergångar och transferfönstret...
- Det är Jens och jag som jobbar operativt i de frågorna. Speciellt när det är utländska klubbar inblandade, så väger ordförandens röst ganska tungt. Jens och jag har säkert tio samtal på en dag, när det är som mest intensivt!

Oj oj apropå att också jobba ideellt!

- Ja just det men samtidigt är det väldigt spännande. Sen som du säger med nya TV avtalet vi vill inte inteckna något i förskott. Även om det finns flera andra allsvenska föreningar som gör det så tänker vi annorlunda. Jag tycker varje trupp ska byggas utifrån det man har och inte för att det kommer extra pengar efter att säsongen är slut. Vi kan spetsa truppen ytterligare om vi hittar spelare som är rätt och som tillför något. Vi är uppe i de prislapparna nu att vi kan vara med och slåss om spelare på ett annat sätt. En spelare som Totte hade vi inte ens kunnat drömma om för fem år sedan.

Totte Nyman äntligen hemma igen

Totte där har vi något att prata om. Att han är tillbaka nu tror jag kommer betyda väldigt mycket. Han kommer kunna bli lika viktig som Rosenberg är för Malmö, och vad Kennedy varit för Hammarby. Rent symboliskt tror jag det betyder väldigt mycket och de signaler man skickar ut både till oss supportrar och våra motståndare, när man tar hem en sådan spelare. Samtidigt finns det en del som undrar om man inte lika gärna kunnat vänta till sommarfönstret och fått honom helt gratis och använt pengarna på annat...
- Frågan är inte så dumt ställd, man kan se det på båda sätt. I en sån här övergång kostar det en del. Det är sign on bonus och agenten ska ha sin del, och sen så ska klubben som spelaren lämnar ersättas om det är kontraktstid kvar. Det som Eintracht fick var inte de största pengarna här, hade vi haft en övergång i förra fönstret hade det varit helt andra större belopp. Totte gjorde det ju väldigt starkt när han skrev på sitt precontract den 2:a januari. Det ska ju Totte hyllas för för det satte ju oss i en helt annan förhandlingssits. Det ger ju en hype med Totte årskortförsäljningen till exempel. Samtidigt som vi redan nu kan spela in Totte i laget. Men några presenter till kan det nog bli i form av spelare som tillkommer. Samtidigt som vi har väldigt många bra spelare som trycker på som till exempel Castegren och Lindell. Det är en avvägning som sagt, men något mer kan det nog bli! Blir det något ska det bli ett tyngre namn, vi får se!

Hur går det med bygget i Himmelstalund och färdigställandet av Östgötaporten

Hur går det med de lite mer strukturella grejerna? Inomhushallen i Himmelstalund och att bygga igen hålet på arenan...
- Där är det ju inte bara IFK som äger frågan utan även de kommunala kvarnarna måste mala på. Det är mycket att hänsyn till vad gäller Himmelstalund till exempel hällristningar som är skyddade. Som det ser ut nu så är det mer troligt att inomhushallen hamnar på andra sidan Motala ström, vid racketstadion. Planerna på norra sidan tar vi över redan nu till våren. I Himmelstalund kommer nog spaden sättas i jorden ganska så snart. Vi är i ett skriande behov av planer. Den nya hallen kommer vara en fullskalig elvamanna inomhus med samma underlag som på Östgötaporten och med en cirka tusen åskådarplatser så vi kan köra turneringar vintertid. Jag tror vi kan börja bygga under 2019!

Vad gäller arenan har vi jobbat med det hela året. Det är detaljplaner och markanvisningar som måste bli helt klara. Förut var det också sagt att IFK skulle bygga sporthallar som kommunen kunde hyra, nu är det en diskussion om kommunen ska bygga själva. Vi kommer träffa kommunen ganska snart och se hur alternativen ser ut. Vad det handlar om egentligen är att vi måste kunna hyra ut de delar som finns på den sidan av arenan. Om det nu inte blir sporthall så finns det redan nu en detaljplan att vi kan bygga skola eller kontor. Det handlar om totalt 8 000 kvadratmeter! Det här är som en never ending story men jag har som ett absolut mål att allt ska vara klart innan jag slutar som ordförande. Hålet ska byggas igen det förstår alla! Det ser inte roligt ut som det ser ut nu.

De sociala mediernas betydelse

Skribenten Taddson på Gnällbänken har en fråga. Hur tänker IFK utarbeta en strategi till sociala medier. Twitter, Facebook och allt vad det heter. De blir ju allt viktigare vad gäller att få ut olika budskap. Robin som anställdes nyligen har ju många ansvarsområden varav sociala medier bara är ett…
- Frågan är bra och rätt ställd det är en komplex historia. Social medier är många och vår nya marknadschef ska också vara insatt i detta precis som vår nya medieansvarig. Medialandskapet har ritats om fullständigt tack vare alla sociala medier som finns idag. Lokalpressen har inte alls samma starka ställning som tidigare, på grund av/tack vare sociala medier, men även sidor som till exempel Svenska Fans. Allt detta ska försöka uttnyttjas för klubbens bästa. Men vi har också en ekonomi att förhålla oss till. Vi kan inte anställa hur många som helst för detta. Men vi ska jobba fram en strategi för detta. Robin vår nya kille i tjänsten som du beskrev i frågan är duktig och kommer bidra med mycket tillsammans med nya marknadschefen. Men vi tar även hjälp av externa konsulter till viss del. Sen finns det ju väldigt många unga duktiga människor som kan det här och som kan tänka sig att jobba ideellt med detta. Allt det måste också samordnas så det är jobb som behöver göras. Finns det några som är intresserade av hjälpa till är det bara att höra av sig till Robin. Kan redan nu säga att det kommer att komma nya grejer som kommer synas på våra plattformar.

Ordförandens slutord till oss supportrar

Du får sista ordet och säga vad du vill nu...
- Vill då bara säga så här. I år kommer det bli många matcher med högt tryck på läktarna. Försök att förse er med årskort ni som kan och vill. Det kommer bli lapp på luckan flera matcher det är jag övertygad om. Är det så att man inte har råd att betala allt på en gång så tror jag att klubben kan hitta lösningar på det. Man kan kontakta kansliet och göra upp en avbetalningsplan. Jag vill att så många som möjligt som vill köpa årskort också kan göra det!

Tack Peter för pratstunden och vi tror och hoppas alla på ett bra 2019 för vårat kära Peking. Det är mycket tack vare dig vi befinner oss där vi är nu!

 


0 KOMMENTARER      2696 VISNINGAR
GÖRAN MODEEN
goran.modeen@gmail.com
2019-01-14 17:30:00


ANNONS:

Fler artiklar om IFK Norrköping

IFK Norrköping värvar från Premier League
IFK Norrköping På torsdagen presenterade IFK Norrköping 19-årigen Sead Haksabanovic som nyförvärv inför säsongen 2019. Mittfältaren lånas in från West Ham de kommande två säsongerna.
2019-01-17 13:12:22

Silly Season 2018/19: Haksabanovic klar för Peking
IFK Norrköping Vintersillyn är här! Förhandlingar pågår, spelarna packar sina väskor inför en ny flytt och klubbarna kallar till presskonferens. Här läser du allt om IFK Norrköpings transferfönster vintern 2018/2019.
2019-01-17 13:01:00

Intervju med ordförande Peter Hunt
IFK Norrköping Vår ordförande tänker bara ställa upp för ytterligare ett omval för två år vid nästa årsmöte. Guldköping tänkte att det därför vore lämpligt att känna honom på pulsen i denna intervju, modell något längre än brukligt. Hur ser han på framtiden på kort och lång sikt? I slutet ger Peter oss en uppmaning och ett inkluderande erbjudande!
2019-01-14 17:30:00

Guldköping summerar 2018: anfallet
IFK Norrköping Det är nu dags för den sista lagdelen innan vi kan lägga 2018 bakom oss ordentligt. Vi diskuterar anfallet förra året och blickar framåt mot 2019 års offensiv.
2019-01-12 16:58:28

Officiellt: Totte har kommit hem
IFK Norrköping På tisdagen presenterade IFK Norrköping Christoffer Nyman som klubbens första nyförvärv inför säsongen 2019. Det innebär att "Totte" återvänder hem efter en två och en halv sejour i Tyskland.
2019-01-08 10:00:00

IFK deltar i Atlantic Cup 2019
IFK Norrköping Nu är det klart att IFK trots allt deltar i The Atlantic Cup under sitt träningsläger i Portugal. Guldköping har fått andra signaler tidigare, men nu har alltså IFK tackat ja till inbjudan Det är tredje året IFK deltar i turneringen. Man var tidigare med 2016 och 2018 med godkända resultat.
2019-01-01 23:53:00

Guldköping summerar 2018: mittfältet
IFK Norrköping Nu är året slut snart och redaktionen håller på att gå igenom den föregående säsongen. Det har nu blivit dags för mittfältet att diskuteras.
2018-12-31 13:35:00

Guldköping summerar 2018: backlinjen
IFK Norrköping Snart är det jul och även den tid på året då redaktionen brukar gå igenom säsongen, lagdel för lagdel. Nu är det dags fär backarna att diskuteras.
2018-12-20 16:33:00

Ett händelserikt 2019 väntar IFK Norrköping
IFK Norrköping IFK Norrköping har återigen ett intensivt spelår framför sig med gruppspel och förhoppningsvis ytterligare matcher i Svenska Cupen samt kvalspel i Europa Leauge. Den första samlingen sker 4 januari enligt biträdande tränare Stefan Hellström. Man kommer att genomföra en hel del tester och den första kollektiva träningen genomförs 7 januari.
2018-12-20 00:43:00

Guldköping summerar 2018: målvakterna
IFK Norrköping Efter en fin säsong har det blivit dags för redaktionen att sammanfatta året. Som vanligt är målvakterna först ut.
2018-12-14 12:11:00

ANNONS:
SENASTE NYHETERNA OM IFK NORRKÖPING
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US | FORUM | BETTING
Så lottades CL:s åttondelsfinaler
Bordeaux knep segern på övertid
Återigen serielunk för Frölunda
Uppdraget utfört i Jeddah
Sydkoreas Son var skillnaden
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies