fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US | FORUM | BETTING
Medlem
Besökare: 74295 | Medlemmar: 183712

Kom ihåg mig
Långläsning med Robin Bornehav "Helt klart ett drömjobb"

Långläsning med Robin Bornehav: "Helt klart ett drömjobb"

Vid säsongens slut börjar Robin Bornehav som medie- och kommunikationsansvarig i IFK Norrköping. Guldköping har haft ett långt, intressant samtal med "nyförvärvet".

IFK Norrköpings senaste nyförvärv heter Robin Bornehav och kommer senast från Grebo IK, som precis åkte ur division 3. ”Men vad är det frågan om?”, tänker ni säkert nu. Jo det är nämligen så att det senaste nyförvärvet inte är tilltänkt att förstärka klubben på planen, utan utanför den. 28-åringen från Linköping är anställd som medie- och kommunikationsansvarig. Han kommer att arbeta med allt från mediaproduktion till marknadsföring. Guldköping har ringt upp Bornehav och pratat om hans bakgrund, både som fotbollsspelare och journalist med mera, samt tankarna och idéerna kring det nya jobbet.

Först och främst, hur är din relation till IFK Norrköping?
 - Jag är från Östergötland själv och har ju spelat fotboll, inte i IFK Norrköping, men jag har mött dem många gånger. När jag var yngre så tog farsan med mig på pendeltåget till Norrköping för att se allsvensk fotboll. Sedan under de senaste åren har jag givetvis följt IFK, dels genom mitt jobb, men även privat. Det är en förening som alltid följt med mig, även om jag tycker det är lite synd att jag inte har spelat där själv. Jag var väl inte tillräckligt bra för IFK helt enkelt och det får man väl acceptera, säger Bornehav lite självironiskt.

Som redan nämnt har han alltså haft en egen fotbollskarriär. En ganska bra sådan, skulle man kunna säga…

 - Nja, bra och bra vet jag inte. Jag har hållit igång kan man säga. Jag började i Åtvidaberg i Superettan och sedan har jag spelat i division 1 och division 2, men efter hand har jobbet tagit över. Hyfsad nivå i alla fall, så jag vet ju vad som krävs för att nå ett mål tillsammans med sammanhållning och hela den biten och det tror jag kommer hjälpa ganska mycket när jag kommer in i IFK Norrköping nu, berättar Robin.

 - Man har en bra blick för spelet och förståelse för hur spelare och ledare är efter en vinst respektive en förlust. Man kan ställa mer relevanta frågor också, eftersom man är kunnig. Så det är ju positivt, säger han om sina erfarenheter som fotbollsspelare.

Bakgrund som reporter
Nya jobbet innebär att han ska styra innehållet på de digitala kanalerna, göra intervjuer och på andra sätt berätta om IFK Norrköping. Då passar det som handen i handsken att Robin Bornehav har erfarenheter som sportjournalist.

 - Jag pluggade på Bona folkhögskola (i Motala), journalistlinjen, samtidigt som jag spelade fotboll då, så det är den grunden jag har journalistiskt. Sedan, nästan direkt, började jag jobba på Corren, samtidigt som jag pluggade.

”Måste ta den här chansen”
Han har även jobbat på Sportbladet och varit med på flera mästerskap där han träffat Zlatan Ibrahimovic, Lotta Shelin, John Guidetti med flera, samt jobbat vid sidan av profiler som Erik Niva och Simon Bank. Den senaste meriten på CV:et är dock från en annan idrottsförening.

 - Vi flyttade hem till Linköping för ett tag sedan, så nu jag har jobbat som marknadsansvarig i Linköping innebandy. Det har handlat mycket om att marknadsföra Linköping Innebandy, jobba på avtal med samarbetspartners, titta på arrangemang, event och sånt. Det har inte varit så mycket journalistiskt, utan mer business. Det har varit ett väldigt roligt jobb, men jag är ju fotbollskille och när man fick ett erbjudande från IFK Norrköping, som man alltid tyckt är en fin förening, så gick det inte att tacka nej.

-Jag tänkte bara: ”Fan Robin du måste ta den här chansen”

”Stor potential som jag vill ta tillvara på”
Så nu är frågan, vad är det Robin ska göra för IFK Norrköping egentligen?

 - Den här rollen i IFK Norrköping blir väldigt bred. Det är ansvar både för media och kommunikation, men också att tänka på IFK som varumärke. Ena dagen kommer jag vara med och göra ett fotbollsprogram åt IFK Norrköping och andra dagen sitta och göra en kommunikationsplan för hur vi ska skicka ut pressmeddelande och hur IFK ska föra sig internt och externt. Rollen innehåller lite av många olika saker. Tanken är att jag ska ha några stycken som hjälper mig med produktion. Skriva texter, göra videor och publicera saker med mera och där kommer jag behöva mycket hjälp (av en mediagrupp som ska tillsättas), säger östgöten.

 - Jag får väldigt mycket ansvar och ser stor potential i rollen. Dels att bygga IFK Norrköping som varumärke med att vara duktiga på att göra texter, video och sociala medier, men också hur vi presenterar nyförvärv, hur vi skriver om bra saker IFK Norrköping gör i alla sammanhang. Damer, herrar, ungdomssidan, cuper och så vidare. Det finns mycket att berätta om och där ser jag att det finns en stor potential som jag vill ta tillvara på.  

Den breda rollen verkar passa perfekt för Robin Bornehav, eftersom han har mycket i sin repertoar. Han lär kunna bidra med mycket till IFK Norrköping.

 - Jag tycker att jag är ganska bred i mitt kunnande. Dels förstår jag fotboll och har varit i hyfsat proffsig miljö fotbollsmässigt. Jag vet hur det fungerar i en grupp och kan vara i en grupp med många människor som strävar mot samma mål. Dels har jag erfarenheten av att vara journalist. Jag vet hur det är att vara på den andra sidan och intervjua personer. Då borde jag kunna vara på den här sidan och sköta kontakten med journalister tänker jag. Sedan har jag kommersiella erfarenheter också. Med intäkter och samarbeten med företag som kan hjälpa IFK att skapa content kommersiellt. Sedan har jag jobbat strategiskt med sociala medier. Att man träffar rätt målgrupp och hur man bör föra sig på de olika kanalerna. Hur och vad man ska publicera på olika plattformar. Sedan hoppas jag att man är en skön person också, säger Bornehav lite skämtsamt.


”Ska vara exklusivt att skriva om Norrköping”
Flera spelare, till exempel David Moberg Karlsson och Simon Thern, har pratat mycket om den medieskugga IFK Norrköping befinner sig i. Peking ligger tvåa i Allsvenskan, men trots det pratas det ibland mer om Hammarby, Djurgården och Malmö. Med jobbet på sportbladet i bagaget, tror linköpingskillen att han ska kunna öka intresset från riksmedia.

 - Nu pratar vi ju om herrarna framför allt antar jag. Jag vet hur det resoneras på sportbladet, expressen och de här största sajterna. Självklart är flest procent av de som följer sportbladet ifrån Stockholm, men där handlar det om att skapa ett intressant innehåll och vara exklusiva. Det ska vara exklusivt att skriva om Norrköping och man måste nog våga lite. Jag vet vilket innehåll som fungerar på Sportbladet och Expressen. Där gäller det att titta på hur vi når dessa medier. I vissa situationer kanske det passar att vara lite kaxiga och i vissa fall kanske mer lågmälda. Jag tycker mig ha ganska bra koll där, hur vi ska bli större i riksmedia.

”Fansen som är IFK Norrköping”
Robin Bornehav smickrar oss också med en hyllning till svenskafans.com.

 - Jag har varit inne mycket på svenskafans. När jag jobbade på sportbladet så var det en sida vi ofta besökte och läste. Jag tycker att jobbet som görs där är fantastiskt och det är viktigt med människor som brinner för, i det här fallet, IFK Norrköping och berättar om det från fansens håll. Den kontakten och informationen vill jag ha också, så jag ser ett stort värde i det. Det är fansen som är IFK Norrköping. Den tolfte spelaren som man brukar säga.

Att fansen är viktiga i Robins ögon, visar han genom sin vilja att låta dem komma närmare spelarna och omklädningsrummet.

 - Det är en hjärtefråga för mig, att fansen får komma nära. Detaljerna får vi titta på, men jag tror det är viktigt att få komma nära och att spelarna bygger sig själva genom att släppa in fansen. Att föreningen bjuder på att man får komma in i kärnan på IFK Norrköping, tror jag är viktigt.

Slutligen, vad ser du mest fram emot med ditt nya jobb?
 - Jag ser fram emot att få jobba med en förening som man verkligen står bakom. Att få vara i IFK Norrköping som jag alltid har gillat. Sedan också de här sakerna som triggar mig, att få jobba med något jag tycker är kul. Det vill säga kommunikation och media. För mig är det helt klart ett drömjobb, så det ska bli roligt!


2 KOMMENTARER      3293 VISNINGAR
JONATAN HÄGGSTRÖM WEDDING
jonatanhw@gmail.com
På Twitter: jonatanhw
2018-11-06 15:00:00


Artikelkommentarer

CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

Johar:
Jag räknar med att du får den stendöda hemsidan att leva igen, för under de senaste två åren har den varit bedrövlig!
Välkommen och lycka till med uppdraget.

Tumme upp 2018-11-06 19:08:41
Vattenbäraren:
Välkommen Robin!
Tumme upp 2018-11-06 17:45:29

ANNONS:

Fler artiklar om IFK Norrköping

Intervju med ordförande Peter Hunt
IFK Norrköping Vår ordförande tänker bara ställa upp för ytterligare ett omval för två år vid nästa årsmöte. Guldköping tänkte att det därför vore lämpligt att känna honom på pulsen i denna intervju, modell något längre än brukligt. Hur ser han på framtiden på kort och lång sikt? I slutet ger Peter oss en uppmaning och ett inkluderande erbjudande!
2019-01-14 17:30:00

Guldköping summerar 2018: anfallet
IFK Norrköping Det är nu dags för den sista lagdelen innan vi kan lägga 2018 bakom oss ordentligt. Vi diskuterar anfallet förra året och blickar framåt mot 2019 års offensiv.
2019-01-12 16:58:28

Silly Season 2018/19: Målvakten får förlängt
IFK Norrköping Vintersillyn är här! Förhandlingar pågår, spelarna packar sina väskor inför en ny flytt och klubbarna kallar till presskonferens. Här läser du allt om IFK Norrköpings transferfönster vintern 2018/2019.
2019-01-09 13:08:00

Officiellt: Totte har kommit hem
IFK Norrköping På tisdagen presenterade IFK Norrköping Christoffer Nyman som klubbens första nyförvärv inför säsongen 2019. Det innebär att "Totte" återvänder hem efter en två och en halv sejour i Tyskland.
2019-01-08 10:00:00

IFK deltar i Atlantic Cup 2019
IFK Norrköping Nu är det klart att IFK trots allt deltar i The Atlantic Cup under sitt träningsläger i Portugal. Guldköping har fått andra signaler tidigare, men nu har alltså IFK tackat ja till inbjudan Det är tredje året IFK deltar i turneringen. Man var tidigare med 2016 och 2018 med godkända resultat.
2019-01-01 23:53:00

Guldköping summerar 2018: mittfältet
IFK Norrköping Nu är året slut snart och redaktionen håller på att gå igenom den föregående säsongen. Det har nu blivit dags för mittfältet att diskuteras.
2018-12-31 13:35:00

Guldköping summerar 2018: backlinjen
IFK Norrköping Snart är det jul och även den tid på året då redaktionen brukar gå igenom säsongen, lagdel för lagdel. Nu är det dags fär backarna att diskuteras.
2018-12-20 16:33:00

Ett händelserikt 2019 väntar IFK Norrköping
IFK Norrköping IFK Norrköping har återigen ett intensivt spelår framför sig med gruppspel och förhoppningsvis ytterligare matcher i Svenska Cupen samt kvalspel i Europa Leauge. Den första samlingen sker 4 januari enligt biträdande tränare Stefan Hellström. Man kommer att genomföra en hel del tester och den första kollektiva träningen genomförs 7 januari.
2018-12-20 00:43:00

Guldköping summerar 2018: målvakterna
IFK Norrköping Efter en fin säsong har det blivit dags för redaktionen att sammanfatta året. Som vanligt är målvakterna först ut.
2018-12-14 12:11:00

Småland både hemma och borta i Svenska Cupen för IFK
IFK Norrköping Under måndagen lottades 2018/19 års gruppspel i Svenska Cupen. IFK:s motståndare förutom redan seedade och nyblivna allsvenskarna AFC Eskilstund blir från Superettan nerflyttade IFK Värnamo och div.1-laget Assyriska Turabdin från Jönköping.
2018-12-03 15:42:00

ANNONS:
SENASTE NYHETERNA OM IFK NORRKÖPING
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US | FORUM | BETTING
Diego Lainez klar för Real Betis
Så lottades CL:s åttondelsfinaler
Hur länge håller smekmånaden i?
Atléticos plan för att värva Morata
Sportpodden om Örebro-Luleå
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies