fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher VM 2018 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 71205 | Inloggade: 453 | Antal medlemmar: 182497
  START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  ÖIS förtjänar bättre än det här
  ÖIS-spelaren Sebastian Ohlsson i nästa säsongs matchtröja.

  ÖIS förtjänar bättre än det här  Sebastian Ohlsson.

  Vilken soppa. Det finns så mycket att skriva. Så mycket har redan skrivits.

  Övergången i sig är det inte så mycket att uppröras över. Sebastian är fostrad i IFK Göteborg och har tillhört klubben i tio säsonger. Att det är här hans hjärta finns känns inte orimligt. Blåvitt spelar dessutom i allsvenskan och det är något ÖIS inte kan matcha. Idag.

  Hade ÖIS, IFK Göteborg och Sebastian Ohlsson på söndag presenterat Sebastian som blåvitts spelare från och med nästa säsong hade det säkert lett till en del missnöjda suckar från ÖIS:are. Men jag tror att det stannat där.

  De fyra åren Sebastian Ohlsson spenderat i ÖIS har inte gjort honom till ÖIS:are. Han har varit en professionell spelare som gjort sitt bästa för sin arbetsgivare, och uppträtt på ett korrekt sätt mot dess supportrar. Men han älskade aldrig klubben och han älskade aldrig oss. Jag älskade aldrig honom.

  Tårarna Sebastian fällde över degraderingen 2013 och det misslyckade kvalet 2014 var så klart äkta. Men de fälldes inte av kärlek till ÖIS. Han grät för att HAN hade förlorat. Inte för att hans hjärtas klubb gjort det.

  Äkta rödblå kärlek hade manifesterats i ett annat klubbval än IFK Göteborg. Men jag har svårt att bli vidare upprörd över hans val.

  Vad som däremot upprör mig är hur övergången har tillåtits att gå till. Exakt hur detta kunde ske verkar fortfarande delvis vara höjt i dunkel. Men om man nu ska försöka pussla ihop allt som sagts och allt som inte sagts verkar det rimligt att det gått till på följande sätt.

  IFK Göteborg läkarundersöker Sebastian på måndag kl 12. Tillsammans med Sebastian och Sebastians agent kommer man överens om att man vill presentera Sebastian för sin blivande hemmapublik samma kväll, när IFK Göteborg tar emot Elfsborg. Mats Gren, sportchef i IFK Göteborg, ringer till ÖIS-gården där klubbdirektör Pierre Edström svarar. Pierre säger inte emot Mats när han säger vad IFK planerar. Sebastian presenteras i blåvit tröja som planerat och ÖIS:are världen över går i taket.

  Sebastians största misstag i detta är så klart att han inte hade det goda omdömet att vänta en vecka till. Av respekt för de fyra år han spenderat på ÖIS-gården och den uppskattning ÖIS fans visat honom. Att IFK tycker det är en god idé att presentera ”Sebban” mot just Elfsborg handlar så klart om att få visa upp sitt nya kuttersmycke framför Elfsborgs sportchef Stefan Andreasson, som också uppvaktat ”Sebban”.

  Visst är det respektlöst mot ÖIS, men vem tror på allvar att det är något som Mats Gren tar i beaktande?

  Allt detta kunde dock stoppats i nästa led. När Pierre Edström svarar i telefonen och hör vad Mats Gren säger så ska hans reflexmässiga svar så klart vara: inte en chans, Mats. Sebastian är vår spelare till dess att hans kontrakt går ut och han är inte tillgänglig för er innan dess.

  Det svaret har han bevisligen inte gett.

  Som klubbdirektör i ÖIS representerar man inte bara sig själv, man har 129 års stolthet och tradition att stå upp för. Förstår man inte konsekvensen av att låta IFK visa upp en ÖIS-spelare i den blåvita tröjan ska man inte jobba för ÖIS. Då förstår man inte vilket DNA Örgryte Idrottssällskap är uppbyggt av.

  Även om Pierre Edström blev överrumplad av Mats Grens samtal har han fyra timmar på sig att agera. Berättar han inte för någon annan om samtalet han precis fått? Någon som är tillräckligt mycket ÖIS för att förstå vidden och symbolvärdet i vad som är på väg att hända.

  Om det gått till på sättet Mats Gren beskriver, och med tanke på att Pierre Edström lyser med sin närvaro i tidningsartiklarna ligger det väl tyvärr nära till hands att tro att det gör det, hoppas jag att Pierre Edström själv inser sina begränsningar i rollen som ÖIS klubbdirektör och lämnar in sin avskedsansökan.

  Om något positivt kommit ur den här sörjan är det att vi äntligen fått lite närkontakt med blåvitts supportrar igen. De har verkligen tagit tillfället i akt att försöka trycka till oss ÖIS:are där de tror att det känns som mest. ”Ni är ingen rival till oss”, ”ni är en farmarklubb”, ”ingen ’ängel’ bryr sig om er lilla klubb”.  

  Jag har njutit av vartenda ord.

  För om det är något detta visar så är det givetvis att de i allra högsta grad ser ÖIS som en rival och ett reellt hot. De är rädda. De äldre minns hur Sören Börjesson skruvar in 4-2 i SM-finalen 1985. De något yngre kommer fortfarande ihåg känslan av att tappa sin 2-0-ledning och förlora med 2-5 efter att Samba-Svante gjort hattrick. De kommer ihåg Afonso Alves och utskåpningarna på Nya Ullevi vid millennieskiftet. De kommer ihåg hur Ola Toivonen ledde ÖIS till 3-2-segern 2006.

  Vi har besegrat dem förr. Vi kommer besegra dem igen. ÖIS må ha sovit i ett decennium. Men vi är en sovande jätte.

  Vi är ÖIS.


  28 KOMMENTARER      9611 VISNINGAR
  MARTIN PETTERSSON
  2016-11-03 20:05:00


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  Ingen ängel flyger mer:
  Vem är sebastian olsson? Skönt att se att gbg:s svaga ekonomi hindrar dem från att vara en topprival även nästa år.
  1 Tumme upp 2016-11-05 19:55:11
  Grendel:
  IFK är en riktig översittarklubb, och Gren är möjligtvis Allsvenskans största k*khuvud. Skönt att man inte hejar på en klubb som skämmer ut sig så ofta.
  1 Tumme upp 2016-11-05 15:18:09

  Ivar Grünthal:
  Bra skrivet! Edströms och Corneliussons kompetens räcker på sin höjd till bowlingsektionen!
  Snacka om amatörernas julafton!!

  1 Tumme upp 2016-11-04 19:59:45
  Ragnar Strandberg:
  Nordh i ÖIS har ju nu i dagens GP erkänt att han fått informationen från både Gren och Sebastian Ohlsson.

  En offentlig ursäkt snarare än ett beklagande kan ju vara på plats från lögnaren Nordh.  Länktips: http://www.gp.se/sport/fotboll/%C3%B6is-....
  5 Tumme upp 2016-11-04 18:22:52

  Sparven:
  Smekmånaden är över! Prestera! Prestera!
  Tumme upp 2016-11-04 15:52:30
  Laget med 19 guld.:
  ville bara skriva det.
  2 Tumme upp 2016-11-04 15:14:03

  Håkan:
  Fantastisk bra skrivet!
  1 Tumme upp 2016-11-04 15:04:57
  Laget med 18 SM GULD:
  Alltså ni är ju på väg att bli omsprugna av Utsikten, Jag förstår att ni Öisare mår dåligt och är rädda .Mindre publik än Häcken...Sämre på fotboll än Gais...Slummrat i ett decenium? Snarare ett sekel! Hur var det ramsan gick igen? Sååå skönt att vara Öisare.......
  5 Tumme upp 2016-11-04 14:44:49

  Roliga Öisare:
  Ni är för goa ni ÖISare. Det är klart vi tycker om er, vår alldeles egna farmaklubb.

  4 Tumme upp 2016-11-04 14:16:23
  Robin:
  Asså seriöst, vem bryr sig om ÖIS?
  Vi är Blåvitt, bäst i stan!


  Länktips: http://www.gratissakeronline.se/
  4 Tumme upp 2016-11-04 13:48:59

  Blåvit Wiking:
  Vi har levande supportar som kommer ihåg vår senaste storhetstid ;)
  4 Tumme upp 2016-11-04 12:57:03
  Henrik:
  Hur många har ni de senaste 20 åren?
  6 Tumme upp 2016-11-04 11:48:35

  Blåvit Wiking:
  Ni menar sekel i sista stycket antar jag? För hur många SM-guld har ni de senaste 100 åren egentligen?
  4 Tumme upp 2016-11-04 11:38:35
  Conny:
  Jag tycker att Sebastian gjort ett mycket gott arbete i ÖIS.

  Han har gjort sitt yttersta, kämpat och slitit och fått mycket starka känslor för klubben.
  Vi behöver inte gradera kärlek i hur mycket man älskar vem.
  Man måste förstå att att han sedan sin barndom kommer från ifk och det är väl naturligt att sådana känslor inte suddas ut.
  Sebastian fick lära sig och inse att att den varmaste klubben i stan inte är hans ifk, men pengar, revanschlust och sin barndomsskolning gjorde att han gick tillbaka...

  Ingen skugga över Sebastian!

  Dock så är kompetensnivån på ifk's och ÖIS management på en nivå som inte ens NASA kan mäta med deras mest avancerade mätinstrument.

  8 Tumme upp 2016-11-04 10:53:43

  Ge er!:
  Ni som kan så mycket borde veta att Sebastian fick skriva på för vilken klubb han vill redan i Augusti. Lägg ner och inse er plats i näringskedjan!!
  8 Tumme upp 2016-11-04 10:51:49
  Janne:
  Sista delen av detta kåseri kan vara något av det fånigaste jag läst. Och det säger jag som ÖIS:are.
  11 Tumme upp 2016-11-04 10:34:39

  Nico:
  Nordh ?!?!
  5 Tumme upp 2016-11-04 10:31:32
  Hjalmar:
  "Vi är en sovande jätte"

  Hahaha

  5 Tumme upp 2016-11-04 10:31:19

  M:
  Det ligger i ifks DNA att fuska, bete sig ohederligt och inte acceptera de regler som gäller för alla andra. År ut och år in ser vi exempel på det. Ekonomisk brottslighet, skattefusk, svarta pengar, flytta av stolpar, gå bakom ryggen på andra klubbar vid spelarförvärv, försöka lura mindre klubbar på deras pengar och inte acceptera rättmätiga straff när deras supportrar misshandladar andra lags spelare och domare. Det är vad som i folkmun kallas för göteborgsandan.
  13 Tumme upp 2016-11-04 10:18:54
  Coach Carter:
  Ni kan inte först agera farmaklubb och spela fyra-fem blåvita i laget år efter prova sedan bli arga när vi ska ha hem någon.
  7 Tumme upp 2016-11-04 09:10:20

  Ärligt :
  Är någon förvånad över IFKs sätt...att överhuvud taget ringa o fråga...typiskt en fuskarklubb
  3 Tumme upp 2016-11-04 08:33:15
  loffeluff:
  Förstår inte hur ni kan tycka att blåvitt/Ohlsson agerat så himla fult?Bosmanövergångar presenterad ju under pågående säsong hela tiden? Tex presenterade AIK Jesper Nyholm för flera veckor sedan. Gren/Ohlsson har väl snarare skött det hyfsat snyggt i och med att Ohlsson väntat tills ni säkrat nytt kontrakt och Gren frågat/meddelat ÖIS i förväg och gett er chansen att protestera. De hade ju kunnat gjort det klart i september och presenterat det utan att fråga.... Att ni tycker det är en tråkig övergång förstår jag däremot.
  Postat via SvenskaFans-appen
  5 Tumme upp 2016-11-04 07:05:24

  Ängel:
  Det är iaf bra att någon i detta inser att det hela hade stoppats om ÖIS sagt nej när samtalet kom där i måndags em.
  Vi blev själva vansinniga när Ludde A skrev på och poserade i F(u)CKs tröja med långt kvar innan han skulle dit så situationen känns igen även från vår sida.

  Det är klart att vi ville knäppa Ellos på näsan och att det var hela grejen med att presentera honom just i måndags, jag är nämligen säker på att om vi mött t.ex. Örebro hade vi inte gjort såhär utan väntat in att superettan var slut. Nu ville man retas med Ellos.

  Förövrigt är det ju så att ÖIS inte är en sportslig rival idag, men medan dom yngre fansen idag mest verkar fokusera på gais så minns och vet jag ju att det är derbyt Blåvitt-ÖIS som är det "riktiga" Gbgderbyt genom tiderna. Bara att titta på publiksiffrorna genom tiderna.
  De där matcherna som nämns i texten har dock aldrig spelats vad jag vet ;)

  5 Tumme upp 2016-11-04 07:03:21
  Danne druling:
  En hemlös kommer in hit och snackar om "en smutsig prick". HAHAHA!

  Men det krävs väl smuts för att känna igen smuts.

  6 Tumme upp 2016-11-04 05:11:00

  DIF:
  Är Djurgårdare men känner stor respekt för värderingarna som kommer fram i detta stycke text.
  Alla vet att IFK Göteborg och Mats Gren i synnerhet är en smutsig prick.

  12 Tumme upp 2016-11-04 01:49:51
  AIK:
  Krossa blåvitt !!!
  4 Tumme upp 2016-11-03 23:59:05

  D:
  Tungt. Krossa blåvitt.
  4 Tumme upp 2016-11-03 22:57:43
  Hata "dem"!:
  Största skandalen sedan "de" fulvärvade tillbaka Erik Börjesson.
  5 Tumme upp 2016-11-03 20:19:53

  ANNONS:

  Fler artiklar om Örgryte

  Öis tar sig an nästa topplag
  Örgryte Senast var det topplaget Falkenberg som stod för motståndet. Imorgon kväll är det dags för Öis att möta nästa topplag när Helsingborg kommer till GU.
  2018-08-13 21:30:00

  Alibek Aliev ut, Allan Mohideen in
  Örgryte Öis fortsätter att vara aktiva i transferfönstret. På söndagsmorgonen blev det klart att Öis gör ytterligare förändringar i truppen.
  2018-08-12 13:07:00

  Paulson & Ludwigson förlänger
  Örgryte ÖIS fortsätter bygga inför kommande år. Nu står det klart att även Daniel Paulson och Gustav Ludwigson förlänger sina kontrakt.
  2018-08-10 16:28:10

  Spelarbetyg: "Bästa matchen på länge från honom"
  Örgryte Öis fick med sig oavgjort hem från Falkenberg, en stark insats som sånär resulterade i fler poäng. Här är spelarbetygen från gårdagen.
  2018-08-08 11:05:00

  Öis kryssade mot Falkenberg
  Örgryte Öis spelade 1-1 borta mot Falkenberg och fick med sig en poäng. Men sett till spelet i andra halvlek hade det kunnat bli mer än så.
  2018-08-07 21:38:00

  Öis gästar tabelltvåan Falkenberg
  Örgryte På tisdag kväll spelar Öis en mycket svår, men ack så viktig match borta mot tabelltvåan Falkenberg i kampen om en kvalplats till Alsvenskan.
  2018-08-06 21:34:00

  Öis värvar mittfältare
  Örgryte Öis fortsätter att värva. Idag blev det klart att förredetta Bajenspelaren Lars Mendonca Fuhre skriver på för Sällskapet. -Det är ett jättefint nyförvärv vi får in, säger tränare Thomas Askebrand.
  2018-08-01 14:54:00

  Spelarbetyg: "Alldeles för osynlig under stora delar i matchen"
  Örgryte Upplevelsematchen slutade 0-0 mot AFC Eskilstuna när höstsäsongen drog igång. ÖIS hade stora problem att skapa de farliga chanserna, samtidigt som man höll tätt bakåt.
  2018-07-31 20:05:00

  Mållöst i upplevelsematchen
  Örgryte Öis och AFC fick inte hål på varandra denna matchen heller. Upplevelsematchen slutade oavgjort.
  2018-07-30 21:49:00

  Stojan Lukic förlänger över 2019
  Örgryte ÖIS har förlängt kontraktet över säsongen 2019 med den rutinerade målvakten Stojan Lukic.
  2018-07-29 17:47:21

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Svensk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US | FORUM | BETTING
  Frankrike är världsmästare!
  HSV tillbaka i vinnarspåret
  Calcio Amore #1: ”Ny storhetstid”
  Tiemoue Bakayoko klar för Milan
  Calcio Amore #1: ”Ny storhetstid”
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies