fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 67140 | Inloggade: 32 | Antal medlemmar: 183720
  START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  ÖIS förtjänar bättre än det här
  ÖIS-spelaren Sebastian Ohlsson i nästa säsongs matchtröja.

  ÖIS förtjänar bättre än det här  Sebastian Ohlsson.

  Vilken soppa. Det finns så mycket att skriva. Så mycket har redan skrivits.

  Övergången i sig är det inte så mycket att uppröras över. Sebastian är fostrad i IFK Göteborg och har tillhört klubben i tio säsonger. Att det är här hans hjärta finns känns inte orimligt. Blåvitt spelar dessutom i allsvenskan och det är något ÖIS inte kan matcha. Idag.

  Hade ÖIS, IFK Göteborg och Sebastian Ohlsson på söndag presenterat Sebastian som blåvitts spelare från och med nästa säsong hade det säkert lett till en del missnöjda suckar från ÖIS:are. Men jag tror att det stannat där.

  De fyra åren Sebastian Ohlsson spenderat i ÖIS har inte gjort honom till ÖIS:are. Han har varit en professionell spelare som gjort sitt bästa för sin arbetsgivare, och uppträtt på ett korrekt sätt mot dess supportrar. Men han älskade aldrig klubben och han älskade aldrig oss. Jag älskade aldrig honom.

  Tårarna Sebastian fällde över degraderingen 2013 och det misslyckade kvalet 2014 var så klart äkta. Men de fälldes inte av kärlek till ÖIS. Han grät för att HAN hade förlorat. Inte för att hans hjärtas klubb gjort det.

  Äkta rödblå kärlek hade manifesterats i ett annat klubbval än IFK Göteborg. Men jag har svårt att bli vidare upprörd över hans val.

  Vad som däremot upprör mig är hur övergången har tillåtits att gå till. Exakt hur detta kunde ske verkar fortfarande delvis vara höjt i dunkel. Men om man nu ska försöka pussla ihop allt som sagts och allt som inte sagts verkar det rimligt att det gått till på följande sätt.

  IFK Göteborg läkarundersöker Sebastian på måndag kl 12. Tillsammans med Sebastian och Sebastians agent kommer man överens om att man vill presentera Sebastian för sin blivande hemmapublik samma kväll, när IFK Göteborg tar emot Elfsborg. Mats Gren, sportchef i IFK Göteborg, ringer till ÖIS-gården där klubbdirektör Pierre Edström svarar. Pierre säger inte emot Mats när han säger vad IFK planerar. Sebastian presenteras i blåvit tröja som planerat och ÖIS:are världen över går i taket.

  Sebastians största misstag i detta är så klart att han inte hade det goda omdömet att vänta en vecka till. Av respekt för de fyra år han spenderat på ÖIS-gården och den uppskattning ÖIS fans visat honom. Att IFK tycker det är en god idé att presentera ”Sebban” mot just Elfsborg handlar så klart om att få visa upp sitt nya kuttersmycke framför Elfsborgs sportchef Stefan Andreasson, som också uppvaktat ”Sebban”.

  Visst är det respektlöst mot ÖIS, men vem tror på allvar att det är något som Mats Gren tar i beaktande?

  Allt detta kunde dock stoppats i nästa led. När Pierre Edström svarar i telefonen och hör vad Mats Gren säger så ska hans reflexmässiga svar så klart vara: inte en chans, Mats. Sebastian är vår spelare till dess att hans kontrakt går ut och han är inte tillgänglig för er innan dess.

  Det svaret har han bevisligen inte gett.

  Som klubbdirektör i ÖIS representerar man inte bara sig själv, man har 129 års stolthet och tradition att stå upp för. Förstår man inte konsekvensen av att låta IFK visa upp en ÖIS-spelare i den blåvita tröjan ska man inte jobba för ÖIS. Då förstår man inte vilket DNA Örgryte Idrottssällskap är uppbyggt av.

  Även om Pierre Edström blev överrumplad av Mats Grens samtal har han fyra timmar på sig att agera. Berättar han inte för någon annan om samtalet han precis fått? Någon som är tillräckligt mycket ÖIS för att förstå vidden och symbolvärdet i vad som är på väg att hända.

  Om det gått till på sättet Mats Gren beskriver, och med tanke på att Pierre Edström lyser med sin närvaro i tidningsartiklarna ligger det väl tyvärr nära till hands att tro att det gör det, hoppas jag att Pierre Edström själv inser sina begränsningar i rollen som ÖIS klubbdirektör och lämnar in sin avskedsansökan.

  Om något positivt kommit ur den här sörjan är det att vi äntligen fått lite närkontakt med blåvitts supportrar igen. De har verkligen tagit tillfället i akt att försöka trycka till oss ÖIS:are där de tror att det känns som mest. ”Ni är ingen rival till oss”, ”ni är en farmarklubb”, ”ingen ’ängel’ bryr sig om er lilla klubb”.  

  Jag har njutit av vartenda ord.

  För om det är något detta visar så är det givetvis att de i allra högsta grad ser ÖIS som en rival och ett reellt hot. De är rädda. De äldre minns hur Sören Börjesson skruvar in 4-2 i SM-finalen 1985. De något yngre kommer fortfarande ihåg känslan av att tappa sin 2-0-ledning och förlora med 2-5 efter att Samba-Svante gjort hattrick. De kommer ihåg Afonso Alves och utskåpningarna på Nya Ullevi vid millennieskiftet. De kommer ihåg hur Ola Toivonen ledde ÖIS till 3-2-segern 2006.

  Vi har besegrat dem förr. Vi kommer besegra dem igen. ÖIS må ha sovit i ett decennium. Men vi är en sovande jätte.

  Vi är ÖIS.


  28 KOMMENTARER      9842 VISNINGAR
  MARTIN PETTERSSON
  2016-11-03 20:05:00


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  Ingen ängel flyger mer:
  Vem är sebastian olsson? Skönt att se att gbg:s svaga ekonomi hindrar dem från att vara en topprival även nästa år.
  1 Tumme upp 2016-11-05 19:55:11
  Grendel:
  IFK är en riktig översittarklubb, och Gren är möjligtvis Allsvenskans största k*khuvud. Skönt att man inte hejar på en klubb som skämmer ut sig så ofta.
  1 Tumme upp 2016-11-05 15:18:09

  Ivar Grünthal:
  Bra skrivet! Edströms och Corneliussons kompetens räcker på sin höjd till bowlingsektionen!
  Snacka om amatörernas julafton!!

  1 Tumme upp 2016-11-04 19:59:45
  Ragnar Strandberg:
  Nordh i ÖIS har ju nu i dagens GP erkänt att han fått informationen från både Gren och Sebastian Ohlsson.

  En offentlig ursäkt snarare än ett beklagande kan ju vara på plats från lögnaren Nordh.  Länktips: http://www.gp.se/sport/fotboll/%C3%B6is-....
  5 Tumme upp 2016-11-04 18:22:52

  Sparven:
  Smekmånaden är över! Prestera! Prestera!
  Tumme upp 2016-11-04 15:52:30
  Laget med 19 guld.:
  ville bara skriva det.
  2 Tumme upp 2016-11-04 15:14:03

  Håkan:
  Fantastisk bra skrivet!
  1 Tumme upp 2016-11-04 15:04:57
  Laget med 18 SM GULD:
  Alltså ni är ju på väg att bli omsprugna av Utsikten, Jag förstår att ni Öisare mår dåligt och är rädda .Mindre publik än Häcken...Sämre på fotboll än Gais...Slummrat i ett decenium? Snarare ett sekel! Hur var det ramsan gick igen? Sååå skönt att vara Öisare.......
  5 Tumme upp 2016-11-04 14:44:49

  Roliga Öisare:
  Ni är för goa ni ÖISare. Det är klart vi tycker om er, vår alldeles egna farmaklubb.

  4 Tumme upp 2016-11-04 14:16:23
  Robin:
  Asså seriöst, vem bryr sig om ÖIS?
  Vi är Blåvitt, bäst i stan!


  Länktips: http://www.gratissakeronline.se/
  4 Tumme upp 2016-11-04 13:48:59

  Blåvit Wiking:
  Vi har levande supportar som kommer ihåg vår senaste storhetstid ;)
  4 Tumme upp 2016-11-04 12:57:03
  Henrik:
  Hur många har ni de senaste 20 åren?
  6 Tumme upp 2016-11-04 11:48:35

  Blåvit Wiking:
  Ni menar sekel i sista stycket antar jag? För hur många SM-guld har ni de senaste 100 åren egentligen?
  4 Tumme upp 2016-11-04 11:38:35
  Conny:
  Jag tycker att Sebastian gjort ett mycket gott arbete i ÖIS.

  Han har gjort sitt yttersta, kämpat och slitit och fått mycket starka känslor för klubben.
  Vi behöver inte gradera kärlek i hur mycket man älskar vem.
  Man måste förstå att att han sedan sin barndom kommer från ifk och det är väl naturligt att sådana känslor inte suddas ut.
  Sebastian fick lära sig och inse att att den varmaste klubben i stan inte är hans ifk, men pengar, revanschlust och sin barndomsskolning gjorde att han gick tillbaka...

  Ingen skugga över Sebastian!

  Dock så är kompetensnivån på ifk's och ÖIS management på en nivå som inte ens NASA kan mäta med deras mest avancerade mätinstrument.

  8 Tumme upp 2016-11-04 10:53:43

  Ge er!:
  Ni som kan så mycket borde veta att Sebastian fick skriva på för vilken klubb han vill redan i Augusti. Lägg ner och inse er plats i näringskedjan!!
  8 Tumme upp 2016-11-04 10:51:49
  Janne:
  Sista delen av detta kåseri kan vara något av det fånigaste jag läst. Och det säger jag som ÖIS:are.
  11 Tumme upp 2016-11-04 10:34:39

  Nico:
  Nordh ?!?!
  5 Tumme upp 2016-11-04 10:31:32
  Hjalmar:
  "Vi är en sovande jätte"

  Hahaha

  5 Tumme upp 2016-11-04 10:31:19

  M:
  Det ligger i ifks DNA att fuska, bete sig ohederligt och inte acceptera de regler som gäller för alla andra. År ut och år in ser vi exempel på det. Ekonomisk brottslighet, skattefusk, svarta pengar, flytta av stolpar, gå bakom ryggen på andra klubbar vid spelarförvärv, försöka lura mindre klubbar på deras pengar och inte acceptera rättmätiga straff när deras supportrar misshandladar andra lags spelare och domare. Det är vad som i folkmun kallas för göteborgsandan.
  13 Tumme upp 2016-11-04 10:18:54
  Coach Carter:
  Ni kan inte först agera farmaklubb och spela fyra-fem blåvita i laget år efter prova sedan bli arga när vi ska ha hem någon.
  7 Tumme upp 2016-11-04 09:10:20

  Ärligt :
  Är någon förvånad över IFKs sätt...att överhuvud taget ringa o fråga...typiskt en fuskarklubb
  3 Tumme upp 2016-11-04 08:33:15
  loffeluff:
  Förstår inte hur ni kan tycka att blåvitt/Ohlsson agerat så himla fult?Bosmanövergångar presenterad ju under pågående säsong hela tiden? Tex presenterade AIK Jesper Nyholm för flera veckor sedan. Gren/Ohlsson har väl snarare skött det hyfsat snyggt i och med att Ohlsson väntat tills ni säkrat nytt kontrakt och Gren frågat/meddelat ÖIS i förväg och gett er chansen att protestera. De hade ju kunnat gjort det klart i september och presenterat det utan att fråga.... Att ni tycker det är en tråkig övergång förstår jag däremot.
  Postat via SvenskaFans-appen
  5 Tumme upp 2016-11-04 07:05:24

  Ängel:
  Det är iaf bra att någon i detta inser att det hela hade stoppats om ÖIS sagt nej när samtalet kom där i måndags em.
  Vi blev själva vansinniga när Ludde A skrev på och poserade i F(u)CKs tröja med långt kvar innan han skulle dit så situationen känns igen även från vår sida.

  Det är klart att vi ville knäppa Ellos på näsan och att det var hela grejen med att presentera honom just i måndags, jag är nämligen säker på att om vi mött t.ex. Örebro hade vi inte gjort såhär utan väntat in att superettan var slut. Nu ville man retas med Ellos.

  Förövrigt är det ju så att ÖIS inte är en sportslig rival idag, men medan dom yngre fansen idag mest verkar fokusera på gais så minns och vet jag ju att det är derbyt Blåvitt-ÖIS som är det "riktiga" Gbgderbyt genom tiderna. Bara att titta på publiksiffrorna genom tiderna.
  De där matcherna som nämns i texten har dock aldrig spelats vad jag vet ;)

  5 Tumme upp 2016-11-04 07:03:21
  Danne druling:
  En hemlös kommer in hit och snackar om "en smutsig prick". HAHAHA!

  Men det krävs väl smuts för att känna igen smuts.

  6 Tumme upp 2016-11-04 05:11:00

  DIF:
  Är Djurgårdare men känner stor respekt för värderingarna som kommer fram i detta stycke text.
  Alla vet att IFK Göteborg och Mats Gren i synnerhet är en smutsig prick.

  12 Tumme upp 2016-11-04 01:49:51
  AIK:
  Krossa blåvitt !!!
  4 Tumme upp 2016-11-03 23:59:05

  D:
  Tungt. Krossa blåvitt.
  4 Tumme upp 2016-11-03 22:57:43
  Hata "dem"!:
  Största skandalen sedan "de" fulvärvade tillbaka Erik Börjesson.
  5 Tumme upp 2016-11-03 20:19:53

  ANNONS:

  Fler artiklar om Örgryte

  ÖIS premiärtränade inför storpublik: "Riktigt skönt att vara igång"
  Örgryte På lördagsförmiddagen premiärtränade ÖIS på ett kylslaget ÖIS-gården. Träningen följdes av ett hundratal Öisare på plats. – Det var en hård träning, säger Jakob Lindström efter träningen.
  2019-01-05 14:23:00

  Lirarbloggen: Rätt hemvändare i fel tid
  Örgryte Grämer mig över att Johan Elmanders återkomst i klubben var under fel tid, hur jag kan se honom i dagens ÖIS och hur slutet kunde varit annorlunda. Drömmen av att se Ailton Almeida göra en återkomst - och förhoppningsvis få ett lyckligare slut på karriären.
  2019-01-05 12:00:00

  SM-vinnaren återvänder till ÖIS
  Örgryte Fredrik Andersson är tillbaka i ÖIS. Den tvåfaldige SM-vinnaren ansluter till ÖIS från Malmö FF.
  2019-01-04 20:58:51

  Lukic lägger handskarna på hyllan - får ny roll
  Örgryte Igår blev det klart att Fredrik Björck lämnar sitt uppdrag som assisterande tränare i klubben. Idag blev det klart att Stojan Lukic ersätter och går från spelare till tränare.
  2019-01-04 20:08:11

  Träningspremiär för ÖIS – nu ska nya truppen svetsas samman
  Örgryte Calle Wede, Freddie Brorsson, Victor Sköld... Listan över ÖIS nyförvärv kan göras längre, och nu har det äntligen blivit dags för dem alla att presentera sig på planen för första gången. På lördagen är det träningspremiär.
  2019-01-04 14:42:21

  Bomben: Fredrik Björck lämnar Rödblått
  Örgryte På lördag sparkar ÖIS igång säsongen 2019, detta utan assisterande tränaren Fredrik Björck. Idag kom beskedet att Björck lämnar sin roll i Sällskapet för att istället satsa på sin civila karriär. – Arbetet med att hitta en ersättare till Fredrik startar direkt och vi hoppas kunna presentera en ersättare inom det närmsta, säger ÖIS klubbchef Niklas Allbäck till ÖIS hemsida.
  2019-01-03 16:49:00

  Silly Season 18/19: sammanställning
  Örgryte ÖIS 2018 var positivt på många sätt, där fjärdeplatsen i Superettan var klubbens bästa placering på nio år. Nu rustas det inför ett 2019 med hopp om ännu mer. Här sammanställer vi samtliga bekräftade övergångar, samt redaktionens Silly Season-texter.
  2018-12-31 12:52:00

  Efter fyra år i ÖIS – Björk lämnar för Oddevold
  Örgryte Speltiden har blivit sparsam för Kristoffer Björk, sedan han anslöt till ÖIS 2015. På årets sista dag presenterades målvakten av IK Oddevold.
  2018-12-31 12:42:00

  Stort bildextra: Se 37 glädjefyllda ÖIS-bilder från 2018
  Örgryte Från premiärsegern och David Engströms härliga målfirande, via mängder av Montiel-poäng och Paulson-eufori, till en skön storseger i slutomgången. Upplev glädjen från ÖIS-året 2018 genom den matiga bildkavalkaden nedan – vår julklapp till dig.
  2018-12-24 07:15:00

  ÖIS spelschema fram till juli spikat - hemmapremiär 30 mars
  Örgryte Tidigare idag spikades superettans spelschema fram till juli. ÖIS premiärspelar hemma mot Norrby lördag 30 mars klockan 16.00.
  2018-12-21 16:23:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Svensk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US | FORUM | BETTING
  ”Det är ombytta roller – det är de röda från München som ska jaga”
  Sydkoreas Son var skillnaden
  CSS-podden: ”I och ur form”
  Stor utmaning väntar Bologna
  Så lottades CL:s åttondelsfinaler
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies