fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
Medlem
Besökare: 42025 | Medlemmar: 182821

Kom ihåg mig
Axel Kjäll ”Jag är imponerad av gruppen och glad över den mentalitet som vi byggt upp”

Axel Kjäll: ”Jag är imponerad av gruppen och glad över den mentalitet som vi byggt upp”

Med några dagar kvar till matchen hemma mot GIF Sundsvall fick Svartvitt en pratstund med ÖSKs huvudtränare Axel Kjäll där han beskriver ett antal nyckelfaktorer till vändningen från negativ till positiv trend, kommenterar Nahir Besara och ger också sin syn på ytterbackspositionerna.

På lördag möter ÖSK det positivt överraskande GIF Sundsvall hemma på Behrn Arena. Vad tänker du att vi behöver se upp med?
Det man kan säga är för det första att Sundsvall har varit en av Allsvenskans mest positiva överraskningar där det tagit en hel del poäng, gjort många bra prestationer och haft ett väldigt bra år så här långt. Det är också ett lag som ÖSK, över tid, haft ganska tufft med.

Så det kommer att bli en jättetuff uppgift men samtidigt är trender till för att brytas och jag känner att även om Sundsvall är ett bra lag så tror jag att vi har en god chans att få med oss alla tre poäng.

Sundsvall är ett väldigt bollskickligt lag och passar bollen väldigt mycket och vi ser i våra statistikprogram att Sundsvall har fyra spelare bland topp fem av de som passar mest och då framförallt korta passningar. Vissa tycker kanske att den typen av spel är tråkigt, men det är en del i deras metod och i hur de vill trötta ut motståndarna.

Deras spel är väldigt influerat av spansk fotboll då de har en spansk assisterande tränare, Ferran Sibila, som jag vet haft en stor inverkan på deras sätt att spela fotboll och dessutom har de tagit in flera spanska spelare till laget. Under en period, jag tror att det var mot Östersund, spelade de med fem spanjorer på plan. Där har Sundsvall svängt lite grann de senaste åren genom att förändra sitt sätt att spela men också förändra sin spelartrupp med många utländska spelare.

För oss handlar det om att vi kommer från två starka prestationer och jag hoppas att vi kan fortsätta på den.

Många såg kanske Sundsvall som ett bottenlag inför säsongen, är du lika överraskad över att se dem ligga så högt upp i tabellen?
Jag tycker att de fått ihop det hela ganska bra trots att de tappade två affischnamn i Eric Larsson och Marcus Danielsson som gick till bättre klubbar, men när jag tittar på de spelare som de fick in och sen tycker jag att de redan under försäsongen och i cupen att de visade tendenser till att de skulle vara ett bra lag.

Jag känner också Sundsvalls huvudtränare Joel Cedergren personligen och har även jobbat lite tillsammans med deras assisterande tränare i olika tränarutbildningar, så jag vet att de är väldigt kompetenta.

För mig är det kanske en liten överraskning att de ligger så här högt upp i tabellen, men att de skulle ligga i botten det trodde inte jag på förhand.

Om vi då går in på ÖSKs trupp inför Sundsvall så råder det just nu en hel del frågetecken kring Nahir Besara och hans eventuella flytt till Al-Khor i Qatar. Har du någonting nytt att berätta där?
Egentligen finns det ingenting nytt att säga från de senaste 24 timmarna utan han har fått klubben tillåtelse att åka iväg och besöka den här klubben och det är intressant för honom och ÖSK tyckte också att det var tillräckligt intressant utifrån hur affären skulle kunna se ut och sen stänger deras transferfönster imorgon kväll och då får vi se vad som händer.

Vi har vetat om över tid att det har funnits intresse för ett par av våra spelare och vi visste också att det intresset kom från några av de ligor där transferfönstret fortfarande är öppet men sen började det ändå dra ut så pass långt på tiden att det kanske ändå blev lite överraskande nu när det dök upp på allvar. Men det var ändå inte en blixt från klar himmel.

Om vi tänker tanken att det inte blir någon flytt för Besara, är han då aktuell för matchen på lördag?
I det läget tror jag absolut att han skulle kunna vara med i truppen men sen får vi ha en dialog, precis som vi har med alla spelare, om hur han mår och hur de senaste dagarna sett ut för att kunna avgöra om han startar eller inte.

En annan del som jag tycker är intressant är den om Albin Granlund och Daniel Björnqvist på höger- och vänster- wingback. Hur har ni resonerat kring vem som ska spela på vilken sida?
Albin hade en period under egentligen hela våren där han inte var i matchform och startade inte någon match men gjorde två eller tre inhopp och då spelade Filip Rogic en hel del till vänster istället. Efter sommaren har Albin ätit sig in i laget, först på vänstersidan och de senaste två matcherna till höger.

Både Dajje och Albin har liknande spetsegenskaper i sina högerfötter, snabbheten och uthålliga och orkar springa väldigt mycket och båda är duktiga defensivt en-mot-en.

Så jag ser det som att vi har möjlighet att båda kan spela på båda sidor men Dajje är kanske lite snabbare än Albin, framförallt de första stegen, och det har gjort att vi valt att utifrån våra motståndare justerar lite i vem som spelar var men vi kommer inte att sätta en etikett på någon av dem som säger att den ena eller den andra alltid spelare på en specifik kant utan vi vill växla lite där.

För både Dajje och Albin blir det lite avigt i den sista tredjedelen när de får spela med sin sämre vänsterfot men samtidigt finns det också fördelar med passningsvinklar att man kan vända tillbaka och jobba mer med inåtskruvade inlägg och passningar.

Så de är båda väldigt duktiga fotbollsspelare som har liknande styrkor.

Jag tänkte lite på det där i matchen mot Östersund då Dajje spelade till vänster och mer eller mindre stängde ner sin motståndare.
Ja, han stängde ner deras bästa offensiva spelare Hosam Aiesh på ett mycket bra sett i den matchen och det var precis det jag hade förväntat mig av honom.

När vi spelare med två stycken wingbacks så landar mycket ansvar på dem. De ska försvara på ett bra sett och kunna anfalla på ett bra sätt och beroende av vilken balans vi vill ha så kommer de båda att spela på lite olika kanter.

Om vi tittar tillbaka så kommer vi från en tyngre period och har nu gått åt en betydligt mer positivare trend. Vad tycker du är nyckelfaktorerna i den vändningen?
Jag tycker att vi, under den perioden som resultatet inte gick med oss, ändå gjorde en hel del prestationer som var ganska bra. Det var väldigt många jämna matcher som vi inte lyckades vinna. Kanske var det lite slumpartat, men kanske också att vi inte hade den där riktigt sista powern på något sätt.

Speciellt Elfsborg hemma där vi leder med 12 minuter kvar och lyckas förlora. Göteborg borta där vi får en tidig utvisning. Malmö hemma där de precis bytt tränare och var inne i en bra period och ändå bara förlorar med uddamålet. Sen hade vi Häcken där vi också släppte in mål sent.
Så det var många matcher som var jämna men där vi inte riktigt fick till det.

Det som känns nu är att vi fått, jag vill kanske inte säga flyt, men vi fick det viktiga förstamålet borta mot Kalmar och där vet vi att i tyngre perioder kan det betyda väldigt mycket att få en seger eller ett ledningsmål.

Det är det ena.

Det andra är att under hela den tyngre perioden så valde spelarna att jobba på och vi lyckades motivera dem att jobba stenhårt varje dag och varje träning. Där är jag imponerad av gruppen och glad över den mentalitet som vi byggt upp över hela säsongen där det handlar om att oavsett om vi vunnit eller förlorat matchen innan så har vi fullt fokus på nästa match och det har vi haft stor nytta av.

Det gjorde vi även när det gick bra och det kunde vi därför fortsätta göra under perioden där det gick lite resultatmässigt sämre.

Det är jag stolt över.

Jag tycker också att vi är jämnare, sett över hela säsongen, jämfört med föregående år. Men under våren fick vi kanske någon vinst som vi inte riktigt förtjänade och nu efter sommaren någon förlust som vi kanske inte skulle fått.

Ovanpå det har vi haft perioder när viktiga spelare varit borta när vi sålde Brendan, då Nordin var borta under en längre period och Kennedy som blev skadad och Lorentzson som missade någon match och det har inte förenklat det även om de som kommit in har gjort det jättebra.

Det där kunde nog jag uppleva som rätt tydligt nu när Nordin kom tillbaka och tillförde ytterligare en dimension på vårt spel.
Ja, Nordin har en förmåga och en självklarhet i sitt sett att spela och leda som jag tror sprider ett lugn till omgivningen runt omkring. Nordin har också utvecklats mycket under det här året när det handlar om att ta ansvar och driva gruppen framåt.

Apropå nya dimensioner, vad har hänt med Victor Sköld, hänger det bara på ett gott självförtroende?
Självförtroende är svårt att sätta fingret på, men vi vet att när man får betalt i form av att vi vinner matcher eller att vi lyckas vända eller kvittera sent ger det en energiboost till gruppen. Och om vi pratar specifikt offensiva spelare så ger mål den energin.

Egentligen är det två delar där det första är att Victor hela tiden gett allt på träningarna, i match och utanför planen oavsett hur mycket speltid han fått. Det är en grundförutsättning och sen fick han chansen i cupen och fick målet och sen kommer en match till där han får ett mål till och det hade aldrig kommit om han gått omkring och tjurat och inte gett allt för laget. Sen fick han den där lilla extra energin och har nu gjort mål i fyra raka matcher.

Och det är jättekul och jätteroligt för honom!


0 KOMMENTARER      989 VISNINGAR
MARCUS FOLKÖ MÜNTZING
2018-09-12 18:36:00


ANNONS:

Fler artiklar om Örebro

Örebro SK - GIF Sundsvall 2-1: Stilpoäng
Örebro I en match som visade upp offensiv och defensiv disciplin så var det till slut ett hårt kämpande Örebro som drog det längsta strået. Det hela stod länge och vägde fram och tillbaka men till slut klev han fram och avgjorde på stopptid, allas vår Filip Rogic.
2018-09-16 21:57:00

Örebro SK - GIF Sundsvall 2-1: Spelarbetyg
Örebro ÖSK vände under lördagskvällen underläge 0-1 till seger 2-1 hemma på Behrn Arena mot GIF Sundsvall efter ett segermål från Filip Rogic i matchens absoluta slutsekunder. Nedan följer spelarbetygen från matchen.
2018-09-16 01:15:00

Bildrapport: ÖSK - GIF Sundsvall
Örebro
2018-09-15 18:59:13

Inför ÖSK – Sundsvall: Sema kommer hem
Örebro På lördag tar ÖSK emot det något överraskande topplaget Sundsvall på Behrn Arena. Ett Sundsvall med förre ÖSK-spelaren Maic Sema i laget och som med spanskinfluerat spel parkerar på en sjätteplats i tabellen. För ÖSKs del har mycket handlat om Nahir Besaras Qatar-resa, en resa som inte gick fullt i mål. Det återstår att se om Besara finns med på planen i matchen mot Sundsvall och hur han i så fall påverkats av den cirkus som pågått den senaste veckan.
2018-09-14 13:14:42

Axel Kjäll: ”Jag är imponerad av gruppen och glad över den mentalitet som vi byggt upp”
Örebro Med några dagar kvar till matchen hemma mot GIF Sundsvall fick Svartvitt en pratstund med ÖSKs huvudtränare Axel Kjäll där han beskriver ett antal nyckelfaktorer till vändningen från negativ till positiv trend, kommenterar Nahir Besara och ger också sin syn på ytterbackspositionerna.
2018-09-12 18:36:00

Silly Season 2018: Anfallsstjärna på väg till Qatar
Örebro I sommar kommer spelare lämna och anlända till ÖSK. Och här kan ni följa alla rykten och klara övergångar under säsongen 2018.
2018-09-11 11:04:00

Örebro SK - Östersunds FK 2-1: Återuppståndelsen av Victor Sköld
Örebro På ett soligt Behrn arena möttes två lag i förändring när ÖSK och ÖFK drabbade samman. I en rätt tråkig match så var det Nordin Gerzic som blev var hjälte efter att hans 2-1 mål, efter mycket om och men, visat sig vara matchens sista när Östersunds kvittering dömdes bort.
2018-09-02 15:42:00

Örebro SK - Östersunds FK 2-1: Spelarbetyg
Örebro ÖSK tog under lördagskvällen sin andra raka seger när man besegrade Östersund med 2-1 hemma på Behrn Arena. Nedan följer spelarbetygen från matchen.
2018-09-01 22:57:00

Bildrapport: ÖSK - Östersund
Örebro
2018-09-01 20:34:58

Inför Örebro SK - Östersunds FK: Förändringar
Örebro En vecka av firande är till ända. Efter att ha besegrat Kalmar FF på bortaplan och sett en oväntad matchhjälte i Victor Sköld träda fram ur skuggorna så väntar nu nästa utmaning i form av Östersunds FK. Ett lag som likt vårt går igenom förändringar, små som stora både på och utanför planen.
2018-08-31 19:40:00

ANNONS:
SENASTE NYHETERNA OM ÖREBRO SK
ANNONS:
SERIETABELLEN
1AIK2114612548
2Hammarby2113531744
3IFK Norrköping2112631442
4Malmö FF2112451640
5Häcken2110471834
6Östersund211038833
7Sundsvall219571132
8Djurgården21957432
9Örebro21858-129
10Kalmar21849028
11IFK Göteborg217311-524
12Elfsborg214710-819
13Brommapojkarna216114-3219
14Sirius215313-2618
15Dalkurd FF213513-1514
16Trelleborg213414-2613
>> Visa hela tabellen
ANNONS:
ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
Enkla misstag kostade Malmö
Fortnite och andra obskyra hobbys
Mästarna utförde det mästerligt
Champions League:   Mästarna utförde det mästerligt
Stabilt och lite tråkigt av Chelsea
Platt fall för Vänersborg i Vetlanda
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies