fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhornan
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
Medlem
Besökare: 111365 | Medlemmar: 184710

Kom ihåg mig
Svartvitt på upptaktsträffen 2019 Axel Kjäll

Svartvitt på upptaktsträffen 2019: Axel Kjäll

Efter att ha anlänt lite (mycket) senare än de andra lagen så dök till slut ÖSK upp på den allsvenska upptaktsträffen. Efter att ha stått och pratat med Ian Burchnall, Östersunds tränare, ett tag så fick jag chansen att ställa både mina egna, redaktionen och forumets frågor till Axel.

Vad i spelet har ni jobbat med mest denna försäsong? 
- Vi har försökt jobba med alla delar. Det vi har förändrat lite grann är att vi har tittat lite mer på vårat djupledsspel i anfallsspelet. Jag tycker att vi, om vi tittar på förra året, har fått in mittfältare som är lite bättre på att springa bakom motståndarnas backlinje än framför. Vi hade ju Nahir som var väldigt duktig i ytan emellan motståndarens backlinje och mittfält och nu har vi spelare, framförallt offensiva mittfältare, som är på att springa i djupled. Sen kan vi säga att förra året så stod vår forward, Kennedy, för mycket av djupledsspelet och nu har vi Viktor som kanske är lite mer av en targetspelare. Så den dynamiken har vi lagt lite kraft på och vi har också lagt en hel del kraft på hur vi ska kunna pressa lite högre upp i planen och när vi ska göra det. Jag tycker att vi hade perioder förra året då vi hamnade väldigt långt nere i planen och det är jag inte helt bekväm med att vi gör under långa stunder. Så det är väl dem två delarna som vi lagt lite kraft på sen har mycket handlat om att få in de nya i sättet som vi tänker på. Vi har också jobbat med att kunna spela med två forwards både i anfallsspel och i försvarsspel. Nu har vi tyvärr haft lite skador och någon spelare borta som har gjort vi kanske inte spelat så mycket med 3-5-2 som vi hade planerat innan men det finns tid kvar till det. 

På tal om forwards, när kan vi få se Agon Mehmeti i spel? Senast jag hörde så satt han vid sidan av planen på en träningscykel. 
-När vi valde att ta in Agon så var vi fullt medvetna om hans historik och hans historik är att han inte har spelat matcher på väldigt länge och det är också viktigt för oss att inte ryckas med att träna honom för mycket för tidigt. Hans nivå är lägre än vad alla andras i laget är. Sen så hoppas vi ju att det går så fort som möjligt men där får vi inte stressa så idag var tanken att han skulle vara med på en viss fotbollsdel och sen skulle han göra sin konditionsdel på cykel. Mycket på grund av att han hade väldigt stela muskler för han var med på hela passet igår, så det gäller att individanpassa. Så ingen skada, mer trötthet i musklerna som gör att vi tar det sakta men säkert. 

Är han aktuell för att vara med i truppen mot Falkenberg? 
- Vi får se, han är inte redo för att göra inhopp än sen får vi se om en vecka. 

Är det "nästa match mentaliteten" som gäller även denna säsong eller har ni ett övergripande mål/tabellposition ni siktar efter? 
- Det vi kan säga är att klubben har en målsättning att etablera sig på den övre halvan, det är ju liksom klubbens målsättning och det är det som vi jobbar efter och det som är viktigt är att alla delar i en förening jobbar mot det. Och det vi kommer göra nu är att vi har haft fullt fokus på cupspelet sen så har vi haft lite sjukdomar och spelare som inte har kunnat närvara senaste veckan, så det vi kommer göra i slutet på den här veckan är att titta på vad det innebär för oss i a-truppen, hur ska vi hantera det? Jag är rätt så övertygad om att vi kommer fortsätta jobba med ett prestationsmål men exakt hur det ska formuleras det kommer vi nog veta i mitten på nästa vecka och enligt plan skulle det ha skett direkt efter cupspelet men vi hade några av de viktigaste spelarna borta p.g.a. hjärnskakningar och magsjuka och lite sånt, så därför har vi pausat det. 

Hur är läget med Filip Rogic? 
- Han tränade halva träningen idag, så det är ett stort steg framåt idag. Så jag hoppas att det sakta men säkert blir bättre. 

Vad krävs för att bli jämnare i prestationerna som lag?
- Jag tycker att om vi kollar på våra prestationer förra året om man inte tittar för mycket på resultaten, så tycker jag att vi ändå var jämnare, vi var stabilare, framför allt släppte vi till mindre målchanser. Nu överskuggar de sista tre matcherna det där lite grann men jag tycker att vi ändå släppte till mindre målchanser och var stabilare så jag tycker vi har tagit kliv mot det. Inte på samma sätt som att vi är klara på något sätt och jag tror att det handlar mycket om att vara konsekventa i vårat sätt, vi har pratat mycket om hur vi ska agera i med och motgång och att bygga en kultur där man, även när det går emot, fortsätter ge allt. Så det är väl några punkter men det är en utmaning och om vi tittar på ÖSK ur ett historiskt perspektiv så har det varit tufft för oss att vara jämna, vi har haft toppar och dalar och så har väl alla lag men vi har stuckit ut mer än andra lag. Så det är något vi kommer fortsätta jobba på genom dem nycklarna jag sa. 

Gjorde du research om managerrollen innan du tog jobbet, pratade du med Jens Gustafsson t.ex? 
- Manager är en titel, sen kan den se olika ut i olika klubbar. Sen har jag pratat med någon eller några tränarkollegor utan att nämna några namn men jag har varit väldigt försiktig med detta då det har varit på gång ett tag men det är inget som har varit officiellt och då måste man vara försiktig med hur man kommunicerar. Men lite har jag hört mig för, framför allt har det varit samtal med Simon och med styrelsen om hur man vill att en manager i ÖSK ska jobba och det var väl det som landade i att det lät spännande och att jag valde att tacka ja. 

Kommer det anställas någon för att avlasta dig? 
- Några av de arbetsuppgifter som Magnus hade har lämnats på mitt bord, sen har några av hans arbetsuppgifter hamnat på övriga i organisationen. Samtidigt så måste vi ju, och det är en del i den rollen som jag har fått att titta över organisationen och måste vi tillföra kompetens på något sätt. För självklart är det som du säger att om en roll försvinner så skulle det bli mycket om jag tar över det som Magnus har gjort plus att fortsätta jobba som jag har gjort tidigare så kommer det bli för tufft. Både utifrån att arbetsbelastningen skulle bli för tuff för mig och att effekten skulle bli för dålig i klubben. Så vi tittar på det. Sen handlar det för mig att kunna delegera saker jag har gjort till andra i tränarteamet.

Vi talade lite grann om Kevin Wright tidigare (innan intervjun), hur viktigt var det att få in honom? 
- Det återstår att se, vi har ju tittat ett tag på att framförallt få in en vänsterfot, att få in en vänsterfot med lite speed och Kevin är ju ett namn som vi har följt noggrant mycket tack vare hans egenskaper men också tack vare att han har varit i Degerfors. Så det är ju klart att det har varit en process runt och jag är ju väldigt väldigt glad att det landade in och att det landade in i att han valde att komma till oss. Så jag hoppas och tror att han kan ge oss en extra dimension i vårat spel. Samtidigt så är jag väldigt nöjd med dem som jag har. Han är först och främst tänkt som vänsterspelare, vi kallar det för wingback. Jag är väldigt nöjd med Albin, Björnquist och Jake och även Filip när han spelade där förra året. Så jag tycker att vi har väldigt duktiga spelare redan innan Kevin kom in men har ett par egenskaper som vi inte riktigt har haft och det ska bli spännande att se vad det kan tillföra gruppen. 

Har du sett han på plats i Degerfors någon gång? Eller vågar du inte visa dig på Stora Valla? 
- Jag har nog sett han fyra gånger på plats, sen så har jag hållt låg profil när jag har varit där, se det har jag gjort. 

På tal om spelare som har kommit in, vad måste Isaac Boye och Alfred Ajdarevic utveckla i sitt spel för att kunna tävla på riktigt om en plats i startelvan nästa säsong? 
- Framförallt är anledningen till att vi lånar ut dem kontinuerlig matchning och matchning i seniormiljö. Båda har ju spelat ganska kontinuerligt men på U21-nivå och vi tror att nästa steg för deras utveckling var att få skarpa tävlingsmatcher på seniornivå. Och förhoppningsvis så kan de växa in lite, en mognad om vi säger så i spelet. Båda två är ju väldigt ambitiösa och duktiga spelare som jag tror har en fin framtid framför sig. Men förhoppningsvis så kan den professionalismen som de har lärt sig i ÖSK in till dem här klubbarna som är, med all respekt för Värnamo och Umeå, kanske lite mindre professionella utifrån att de har spelare som inte har det här som yrke, och förhoppningsvis växa som både spelare och människor. Sen så individuellt för respektive så behövde Isaac förbättra sitt spel felvänd och han förbättra sitt passningsspel, Alfred behöver bli duktig på att värdera vilken yta han ska vara i när och värdera i när han ska spela bollen framåt och hemåt men båda två är jätteintressanta spelare och jag hoppas och tror att det här kommer vara ett bra steg i deras utveckling. 

Och ni har kommunicerat ut detta till dem när ni lånade ut dem? Har ni pratat med tränarna också om detta? 
- Inte med tränarna och man kan säga så här att huvudsyftet, jag har ju inte sagt till "Att nu ska du ska gå till Värnamo och jobba med det här och det här" för det är respekt för den miljön de kommer till, men vi har varit väldigt tydliga i vår kommunikation att syftet med utlåningen är att vi fortfarande har en tro på att dem kan utvecklas till allsvenska fotbollsspelare och kanske till och mer än det. Men att det är det här som är nästa steg, hade vi inte trott på dem alls så hade det varit bättre att försöka bryta avtalet och släppa dem vidare. Det hade varit mest "fair" för dem och för oss också men jag tror att det finns någonting hos båda, dem är båda i en spännande ålder och har spännande egenskaper.

Klart med nyförvärv nu?
- Man kan väl säga att truppen känns bra nu. Sen vet man aldrig vad som kan hända, spelare in och spelare ut, innan fönstret har stängt. Men jag blir inte överraskad om det är den här truppen som går ut och spelar premiären mot Falkenberg och som kommer spela under våren. Men man vet aldrig vad som kan hända.  

Är Rodin Deprem för tanig för att spela som ensam anfallare? 
- Det är en balansgång, jag tror absolut att han kommer behöva bygga på sig lite muskler. Sen så är det ju viktigt att han bygger på sig för mycket, för några av Rodins styrkor är ju hans förmåga att springa i djupled, att han är snabb och ganska så rörlig. Och det är klart att om han lägger på sig för mycket muskler så på det så tappar han ju en del av det. Sen att lägga på sig lite muskler kan säkert vara bra och det är säkert någonting som han själv jobbar med men inte för mycket för han ska fortfarande jobba med sina spetsgenskaper. 

När jag står här framför dig så verkar du vara en väldigt lugn och samlad person men fanns det någon match under förra säsongen där du tappade humöret? Isåfall vilken match och varför? 
- Det fanns ju några matcher där jag tappade humöret men jag inte visade det utåt, det är ju såklart en egenskap. Sen så kände jag nog en, men jag nog lite besviken på våra första men det är ju så svårt för man har ju släppt säsongen lite grann men jag var besviken på våra första minuter nere i Malmö, för vi var ganska så svaga. Jag var också rätt besviken över men det var någon halvtidspaus där jag tror att det var mot, kan det ha varit Kalmar, Kalmar hemma kanske där jag också röt till lite i paus. Så det händer ibland, jag var väldigt besviken och frustrerad sista tjugo minuterna mot IFK Göteborg där vi inte alls gjorde det bra. Sen är det ju klart att det finns matcher förra året där man tycker att vi blev orättvist behandlade, hammarbymatchen, kanske någon match till där man var irriterad och frustrerad men då försökte jag ändå få ut det till att min känsla vid dem tillfällena var att spelarna behövde min hjälp och då är min hjälp inte att gapa och skrika utan att försöka ge nödvändiga direkt istället. 

Så du tar inte fram hårtorken i onödan? 
-Nej jag försöker tänka till vad jag ska göra men ibland så behöver man på kontrollerat sätt också visa att man inte är nöjd med vad som sker. Så den kommer nog fram ibland och jag tror att effekten blir större om man väljer ut tillfällena när man gör det för annars blir det någon form av normalnivå och då kommer spelarna inte reagera. Så jag försöker plocka fram det när jag tror att det behövs. 

Har du någon speciell sak du gör under eller innan matchdagen, eller är detta en företeelse som endast förekommer bland spelarna? 
- Jag brukar försöka träna, på något sätt. Springa, styrketräna, göra någonting, det är någonting som brukar få det lite klarare i skallen och fatta lite bättre beslut. Så träna är något som jag försöker få in matchdag om det är möjligt. 

Nu när du är manager, ser du ökade möjligheter till att få till samarbeten med lagen i staden? Med tanke på din bakgrund i BK Forward, bland annat. 
- Om möjligheterna ökas, det vet jag inte men det är något jag kommer försöka jobba för och försöka få till på ett bra sätt. Hur vi kan bygga en bra relation, sen på vilken nivå och framförallt en relation där båda har vinning utav det och jag tror att den lilla fördel jag har är att jag har funnits i Forward i två år och jag vet lite grann hur man, inte just i Forward, men hur man resonerar i en klubb på lägre nivå jämtemot ÖSK. I allt från hur man jobbar med spelarutveckling och hur man ska tänka och så där. Så jag hoppas att det kan bli bra. Sen om det kommer bli stor förändring mot när jag inte var manager återstår att se. 

Hur ser du på att vara del av den s.k. nya tränargenerationen? Är det irriterande att placeras i ett sådant fack eller är det ingenting du lägger någon större vikt vid? 
- Nej, absolut inte. Men vi är ett gäng yngre tränare och det kommer fram någon ny varje år och någon lite äldre som kommer tillbaka och alla jobbar ju väldigt hårt för att sitt lag ska nå så stor framgång som möjligt. Jag är glad och stolt liksom över att få vara här och leda ÖSK, både utifrån att jag är ganska ung och utifrån att jag är Örebroare och det är kul när Mirza är här idag, han har jag ju spelat tillsammans med, Ian här (Östersunds bås var bredvid) är också ganska så ung, Jimmy Thelin och Joel (Cedergren) som jag gick tränarutbildningen med så det börjar bli fler och fler, så det är jättekul. 

På tal om den nya generationen, som verkar besatt med trebackslinjer, ibland verkar det som att offensiven fastnar redan vid backlinjen och det passas mycket i sidled emellan mittbackarna, är det något som frustrerar dig? 
- Man kan säga att ibland så blir det ineffektivt att spela med tre mittbackar, framförallt när motståndarna endast försvarar med en forward, så vi har ju jobbat en del med att när vi spelar upp bollen en hel del matcher i år att spela mer med två mittbackar och att sätta upp en av mittbackarna på mittfältet. Sen så handlar det väl om balans att behålla bollen och att gå framåt. När det ser bra ut då blir det någon form av fantastiskt spel som alla älskar att se när bollen går med korta passningar och framåt vid rätt tillfälle och sen så ser det väldigt väldigt ineffektivt ut när man står och bollar boll i backlinjen. Så det gäller väl att hitta en balans där, samtidigt så har vi några spelare som mår bra av att vi har bollen på marken och det gäller att försöka använda deras styrkor. Sen så har vi fått in spelare där vi kanske har möjlighet att ibland vara lite mer direkta med Viktors huvudspel och med Bertilsson, Filip, Dajje, Kevin och Brobergs löpningar så vi ska nog hitta en fin mix där. 

Jag har pratat lite med dem i Falkenberg om den kommande premiären och vad är nyckeln till att besegra dem? 
- Oj, det kommer bli en premiär, så att bara det att hitta rätt nivå för att en premiär är speciell. Det kommer vara speciellt då det kommer vara på naturgräs och vilken typ av fotboll kommer planen att kunna erbjuda och sen så får vi vara beredda på att det är en nykomling som kanske inte är det mest glamorösa laget men som kommer jobba stenhårt, det har vi erfarenhet av från när de var uppe i allsvenskan tidigare och även när de var i superettan då Hasse jobbade med laget. Så vi kommer inte få tumma på det hårda jobbet bara för att det är en nykomling. 

En supporter frågar, angående vår värvningsstrategi, hur passar Agon Mehmeti in i den? 
- Man kan väl säga att när vi värvar så tittar vi på spelare som vi tror kan tillföra direkt och tittar också på spelare som vi tror kan tillföra på sikt och Agon är en sån spelare som vi tror att han kommer kunna tillföra någonting när han väl blir fit och kommer kunna leverera och skapa en konkurrenssituation längre fram. Det är också en spelare där vi att om vi kollar strategiskt så är det ju en spelare som har visat att han har en hög nivå i allsvenskan men som varit härifrån ett tag. Då finns det väl en tanke att vi med våran kunskap och våran miljö kan få tillbaka honom till där han har visat att han kan vara. 

Han frågar även om vilken bild ni tror att unga talanger som inte tillhör ÖSK har av ÖSK. 
-Det skiljer sig nog ganska så mycket, jag tror att om du frågar spelarna i 02-landslaget där Dennis Collander och Nicklas Bergmark är med så tänker dem nog att "wow, ÖSK, wow Dennis du har fått starta en match i cupen och spelat mot Elfsborg och du har tränat med A-laget hela tiden" och Nicklas Bergmark är med och tränar en till två gånger i veckan. Så då är det nog klart att vissa kan känna en avundsjuka där att dem får chansen att vara med där. Det är nog tuffare i till exempel några andra miljöer där man har andra i spelarakademin där man ska komma före. Sen så kan det säkert finnas spelare som tycker att vi inte ger unga spelare chansen i samma utsträckning som finns i ett annat lag så jag tror att det är rätt så splittrat. 

En supporter frågar hur du ser på vårt presspel, han upplever att ÖSK ofta hamnar för lågt i banan och blir passiva.  Handlar det om att ÖSK har för mycket respekt för motståndarna? 
- Nej, men jag håller med om det. Jag tycker att vi blir för passiva och hamnar för långt ner och om det handlar om respekt för motståndaren eller någonting annat. Jag vill tro att det handlar om det taktiska om när vi ska göra vad, att det behöver bli tydligare och det handlar också om att våga släppa ytan bakom sig lite grann och lyfta laget än att vara rädd för vad som finns bakom. Så jag håller med om att det är någonting som vi försökte förbättra förra hösten och det var bättre vissa matcher men sen så ramlade vi tillbaka. Sen i vissa matcher så måste jag ärligt talat säga att vi möter en motståndare som är väldigt skicklig med bollen, vi pratade om det förut om att det är fler och fler lag som jobbar med bollinnehav och som vill spela många passningar och också prioriterar att ha många spelare längre ner i planen. Vilket gör att då kan man lätt hamna längre ner. Så vi hoppas att vi kan hamna längre upp. 

En supporter har en fråga, hur mycket förändras pris för en spelare de 1-2 sista månaderna på transferfönstret? Är det rea de sista veckorna/dagarna?
-Nej, det skulle jag inte säga. Det är nog unikt för respektive spelare. Det kan vara så att man är intresserad av en spelare och sen så visar det sig att den klubben värvar in en spelare på den positionen och då priset kanske sjunker lite grann. Och sen så kan det vara så att man är intresserad av en spelare och då kanske den klubben spelaren kommer ifrån absolut inte vill göra sig av med honom och då kommer han bli kvar. Så det är nog väldigt väldigt olika, jag tror inte att det skiljer sig så mycket, det tror jag inte. 

Det finns inget mönster? 
- Inte vad jag vet, sen ska jag vara ärlig och säga att ÖSK har inte en tradition av vara en klubb som köper spelare för speciellt mycket. Så det vågar jag inte svara på om det finns några mönster. 

Denna supporter frågar även om hur du använda de två reservlags/u21 matcherna för att matcha ihop en startelva till Falkenberg matchen?
- Vi har ju U-21 ikväll och vi har ju match mot Mariehamn och sen så har vi en U-21 match mot BP och det man kan säga är att när vi kommer lägga vårat huvudfokus mot Falkenberg är det att matcha det laget mot Mariehamn. Vi har en skadesituation nu där vi har några spelare som kanske behöver lite mera matchning och det kan bli att någon spelare som är aktuell för startelvan får spela någon utav U-21 matcherna. Men genrepet kommer vara mot Mariehamn och min förhoppning är att vi kan ställa upp ett lag där som kommer vara så likt som möjligt det lag som startar mot Falkenberg. Vi vet till exempel att Albin inte kommer vara med för han kommer spela landskamp mot Italien den helgen och han är ju högaktuell för att starta så det kommer nog inte vara exakt den elvan men vi hoppas det. 

När ringde du Viktor Tranberg senast? 
- Han skickade ett meddelande och grattade mig till min nya roll samma dag som jag fick den och sen så hade vi ett kort snack via whatsapp. 

Så Tranberg har alltså koll på dig? 
- Jag tror att Tranberg har koll på ÖSK, det tror jag. Han har skickat något SMS tidigare och gratulerat till att vi slog GAIS i cupen osv. Så man försöker alltid hålla kontakten med gamla spelare. 

En supporter undrar vem tror du blir årets utropstecken i allsvenskan? 
- Jag tror jag håller mig borta från de egna spelarna för att inte sätta någon extra press eller favorisera någon men då skulle jag säga att Hammarby har gjort ett väldigt bra förvärv i (Vidar) Kjartansson, jag tror att han kan bli bra. 

Har du en mentor/förebild inom fotbollen? 
- Nej inte direkt sådär. Sen så har jag personer som jag pratar lite mer med än andra men ingen mentor och ingen förebild sådär. 

Finns det någon artist eller band som du personligen ogillar och som du inte skulle inte låta en spelare ta ledigt för att få se?  Jag personligen hade inte låtit Sköld ta ledigt för att få se Coldplay, så otroligt överskattade. 
- Jag tror att om en spelare får ledigt eller inte är kopplat till vilket band det är. 

Men om du hade den makten? 
- Det finns en del svenska band att om det skulle krocka med vår träning och om de är på någon Sverigeturné så kan de åka någon annanstans och se dem. Så det skulle nog bli en utav de mindre svenska artisterna, ingen nämnd ingen glömd. 

Vem i laget har sämst musiksmak enligt coachen? 
- Nordin. 

Det sägs att för att nå ett mål så måste kan kunna visualisera det för sig själv i sitt inre, kan du se framför dig hur det ser ut när ÖSK säkrar SM-guldet hemma mot Malmö FF? 
- Absolut, det jag har sett framför mig några gånger är ju att under den perioden som jag är här att vi nån gång vinner ett guld och det är ju såklart en drivkraft som jag har. Sen är det inte någonting som jag går runt och tänker på varje dag men det händer nån gång titt som tätt att man tänker hur det skulle kunna vara och det är klart att det skapar känslor, inget snack om det. 


0 KOMMENTARER      1002 VISNINGAR
PER OHLSJÖ
2019-03-22 18:42:00


Artikelkommentarer

CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

ANNONS:

Fler artiklar om Örebro

Inför Örebro SK - AIK: Släpp fångarne loss!
Örebro Efter att ha brutit varsin trend så kommer två lag med medvind i seglen att utkämpa vad som förmodligen kommer bli ett taktiskt krig på Behrn Arena under långfredagen. Men förhoppningsvis vågar Axel Kjäll och ÖSK släppa handbromsen och spela anfallsfotboll inför vad som väntas bli en publikfest.
2019-04-18 20:36:00

AFC Eskilstuna - Örebro SK 1-1: Årets första
Örebro Efter årets första mål så kom till slut årets första poäng för ÖSK som efter att ha varit tillbakatryckta av Denni Avdics AFC till slut hittade nätet i andra halvlek för första gången i år när Carlos Strandberg gjorde sitt första mål för ÖSK. Glädjen blev dock inte långvarig när Samuel Nnamani kvitterade för AFC men trots detta så går det inte att säga annat än att detta var ett steg i rätt riktning för ÖSK.
2019-04-13 23:42:00

Inför AFC Eskilstuna–Örebro SK: Tredje gången gillt?
Örebro Två omgångar spelade. Noll poäng, mållöst – och sist i tabellen. Örebro SK har fått en mardrömsstart på allsvenskan. Efter en förnedrande överkörning i hemmapremiären mot Djurgården reser laget nu den korta biten till Tunavallen i jakt på flera trendbrott. Flera hundra supportrar stöttar ÖSK i vad som blir ett form av ödesmöte med nykomlingen AFC Eskilstuna.
2019-04-11 22:03:00

Örebro SK - Djurgårdens IF 0-3: Nej
Örebro ÖSK blev utskåpade, förnedrade och uppätna av Djurgården som hade kontroll över hemmapremiären från början till slut. En sällan skådad utklassning slutade "bara" 3-0 till Djurgården och den så efterlängtade hemmapremiären har satt stora frågetecken på Axel Kjälls spelsätt som kommer behöva en rejäl renovering om det inte ska bli superettan nästa år.
2019-04-09 22:04:00

Inför Örebro SK - Djurgårdens IF: Förväntningar
Örebro En usel bortapremiär senare så är torsken mot Falkenberg nästan bortglömd, detta efter Carlos Strandbergs intåg. Frågan är om Strandberg och Viktor Prodell kommer göra succé imorgon mot ett taggat Djurgården som vill ta revansch efter krysset i sin hemmapremiär. En sak är säker och det är att Carlos redan har haft en effekt på Örebro och ÖSK men kommer denna effekt ge resultat på planen också?
2019-04-07 21:18:00

Carlos Strandberg: ”Jag vill visa vad jag går för”
Örebro Svartvitt tog sig ner till Behrn Arena och fick ett snack med ÖSKs senaste nyförvärv, lånet från Malmö FF, Carlos Strandberg om vilka intryck han hittills fått och om vilka som är hans egna mål med tiden i Örebro SK.
2019-04-06 14:38:49

Carlos Strandberg till ÖSK? - Uppdatering: Strandberg nu klar!
Örebro I natt slog transferfönstret igen men strax efter midnatt släppte Sportbladet ryktet om att Örebro SK och Malmö FF, i sista minuten, kom överens om ett lån av anfallaren Carlos Strandberg. Övergången är fullt rimlig då MFF har en överfull anfallsbesättning samtidigt som ÖSKs dito är skadeskjuten och ännu inte i full form. Skulle lånet ros i hamn vore det en rejäl förstärkning för ÖSK.
2019-04-05 09:47:00

Falkenbergs FF - Örebro SK 1-0: Skitmål
Örebro På ett vindigt Falcon alkoholfri arena så försökte Falkenberg och Örebro SK ta kommandot men det blev vinden som dikterade spelet och till slut var det Falkenberg som lyckades trotsa elementen och vinna efter ett riktigt jävla skitmål. Men vad gör det när man vinner och nu har ÖSK fått det klart för sig att det finns mycket att jobba på, framförallt i anfallsspelet.
2019-04-01 21:59:00

Axel Kjäll om försäsongen och Falkenberg
Örebro Svartvitt fick ett samtal med ÖSKs manager Axel Kjäll där han beskriver sina tankar om försäsongen som nyss passerat, om premiären mot Falkenberg på söndag, om skadorna, om Mehmeti och Wright och om u21-lagets utveckling.
2019-03-30 10:24:10

Konsten att bygga en ny mentalitet
Örebro När vi börjar att se möjligheter och potential läggs grunden för framtida succé. Alla med svartvita hjärtan bär på drömmen att få se Örebro SK bli ett etablerat allsvenskt topplag och ta medaljer på löpande band. Genom att zooma ut, ta ett djupt andetag och sedan knyta näven och bestämma oss för att det går har vi redan tagit ett första steg på resan.
2019-03-27 22:29:01

ANNONS:
SENASTE NYHETERNA OM ÖREBRO SK
ANNONS:
SERIETABELLEN
1Djurgården321047
2Häcken321047
3Helsingborg320126
4Sirius320126
5AIK412105
6IFK Norrköping4121-15
7Elfsborg4121-15
8Kalmar4121-15
9Östersund4121-15
10AFC Eskilstuna311114
11Malmö FF311104
12Sundsvall4112-14
13Örebro4112-34
14IFK Göteborg310203
15Falkenberg4103-43
16Hammarby3021-12
>> Visa hela tabellen
ANNONS:
ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
Donoso bakom Iquiques vändning
Blomberg på väg bort från Bajen?
”Sånt händer bara en gång”
Champions League:   ”Sånt händer bara en gång”
”Gällde bara att vinna duellen”
SHL-podden: Grande-finale-extra
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies