fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 88645 | Inloggade: 151 | Antal medlemmar: 183806
  START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig

  Ett diffust medlemsmöte med få svar

  På torsdagskvällen höll ÖIS ett extrainsatt medlemsmöte med anledning av det prognostiserade budgetunderskottet. Ett 60-tal medlemmar fick chansen att få svar på sina frågor, men många blev hängande i luften.

  Till att börja med så kan lite kontext vara på sin plats. För en knapp månad sedan kom det för första gången uppgifter om nya hål i ÖIS plånbok. Detta efter ett informationsmöte med vissa supporterrepresentanter. Förra veckan skickade ÖIS ut en officiell kommuniké och bekräftade uppgifterna. Prognosen pekade mot ett underskott på 1,144 miljoner kronor utöver det likviditetsbehov som finns. Kostnadsbudgeten ser ut att nås, runt 20 miljoner kronor, men på intäktssidan har pengarna inte kommit in i den mängd man trott. På marknadssidan, närmare bestämt. Istället för 9,2 som det budgeterats med pekade prognosen på 8 miljoner kronor i intäkter.
   
  I kommunikén redogjorde man läget ytligt och deklarerade att man inte gett upp året än, samt bjöd in till kvällens möte med avsikt att svara på frågor och diskutera möjligheter att åtgärda situationen. Ledde mötet gjorde Dan Cameras (ordförande huvudstyrelsen), Mattias Asserståhl (ordförande fotbollsstyrelsen), Peter Samuelsson (vice ordförande fotbollsstyrelsen) och Peter Björnram (vice ordförande huvudstyrelsen). Även Per Rosén (ledamot huvudstyrelsen) och Henrik Svartborn (marknadssidan) var närvarande och svarade på några frågor. Mötet inleddes direkt med frågor, utan inledning från styrelsen. För tydlighetens och enkelheten skull följer nedan en punktlista på utdrag av det som sades istället för löpande text.
   
  * Marknadssidan har gjort ett bra jobb och fick några berömmande ord. Partnerintäkterna har ökat med 40 % jämfört med i fjol, från 5,379 till 8 miljoner kronor. Det fattas dock, som tidigare nämnt, 1,2 miljoner upp till budgeten. Detta beror på att man missbedömt de stora partnerna. De har helt enkelt lagt mindre än tidigare.
   
  * Underskottet kom upp i ljuset i somras. Sedan dess har man jobbat med frågan och undersökt åtgärder. 400 000 har säkrats i partnerintäkter. Utöver det har insamlingen ÖIS-hjälpen och födelsedagsfesten med Plura lanserats. En auktion med ÖIS-prylar planeras och man väntar på tillstånd för att sätta upp en elektronisk reklamskylt utmed motorvägen som beräknas bidra lite. I slutändan hoppas man på att halvera underskottet och det som inte kan rätas upp får helt sonika sparas in 2014. Björnram underströk även att man minsann har ekonomin under kontroll och vet hur man ligger till.
   
  * Man har även kollat på kostnadssidan och då framförallt löneposten. Två-tre anställda på kansliet har varslats. Frågan kom upp kring den stora del av lönekostnaderna som kommer från just kanslipersonal. Spelartruppen går på 5 miljoner kronor i lönekostnader (plus sociala avgifter) medan summan för de åtta heltidsanställda på ÖIS-gården är 2,5. Framöver behöver man bli färre på kansliet, om det var de tydliga.
   
  * Klubbchefen Lennart Lindorsson har sagt upp sig från och med 2/11. Detta efter att ha fått ett jobberbjudande från sin tidigare bransch. Lindorsson, som ersatte Mats Janson efter föregående säsong, stannar därmed vid bara ett år som klubbchef. Hur han kommer att ersättas är ännu oklart och beror till stor del på vilken serie laget tillhör. Avhoppet kommer dock inte att påverka arbetet med partnerintäkterna till lika stor del som Jansons hej då fick. Lindorsson har inte varit lika inblandad i det arbetet.
   
  * Asserståhl konstaterade att ingen i styrelsen haft erfarenhet att leda en klubb i Superettan, och misstag har begåtts. Bidraget från SEF budgeterades från minsta möjliga men de avgifter som tillkommer på det beloppet var man inte beredd på. Ungdomsbonusen på 300 000 kronor ”ersätter” det tappet.
   
  * Marcus Lantz har inte högre lön nu än vad han hade innan han blev huvudtränare. Tränarbytet har således inte kostat något – men heller inte inneburit någon besparing. Två tjänster har hur som helst försvunnit i och med Prytz och Karléns sorti, och där är det ungdomssidan som har hamnat i kläm. Påståendet att Lantz lön är densamma som i våras fick en närvarande att lämna salen – uppenbart insinuerandes att det var en lögn. Tränarbytet lovades också enbart bero på att man ville ha en förändring. Ingenting annat. Vidare betonade Asserståhl att man tror att Lantz är rätt person på rätt plats för det här unga ÖIS-laget – därav kontraktsförlängningen.
   
  * ÖIS som förening kommer inte att gå i konkurs vid eventuell nedflyttning till division 1. Detta kunde garanteras.
   
  * Gällande hyran för ÖIS-gården, som ligger på 100 000 kronor i månaden, så förs det diskussioner om ett ändrat upplägg. Dock verkar det i huvudsak handla om en hyressänkning och inte ett köp. Gården köptes som bekant efter konkursen av ett investmentbolag ägt av Martin Larsson, ordförande i interimsstyrelsen vid tillfället. Det viktigaste är att säkerställa gården i fortsatt ÖIS regi.
   
  * Publikintäkterna ligger på förväntad nivå, runt tre miljoner. Framförallt så gick försäljningen av årskort bra vilket kompenserar för några mindre bra publiksiffror. Mot Ängelholm så landade publikintäkterna på 25 000 istället för 100 000 och det är viktigt att vi supportrar sluter upp i de två avslutande hemmamatcherna. Det framkom även att någon hyra inte betalas för spel på Gamla Ullevi utan enbart en avgift på 1-2 kronor per biljett till ticnet. Hur det blir med spelplats nästa år är oklart men risken är stor för spel på Valhalla vid degradering till division 1. Diskussionerna med Got Event har emellertid inte gått så långt och Dan Cameras i spetsen lovade att göra allt i deras makt för att få stanna på Gamla Ullevi även om det är många faktorer som spelar in. Hur en eventuell flytt till Valhalla skulle påverkar partnerintäkter gick inte att spekulera i.
   
  * Gällande konkursen har ännu inte allt sagts. ÖIS bedömer den dock vara klar. Den berömda miljonen från friidrottssektionen är ”borta” och kommer inte att återbetalas.
   
  * Frågan kring souvenirer togs upp men det hade ingen bra koll på. En siffra på 150 000 kronor i intäkter från clubshopen och Intersport lades fram men möttes av skepsis även från dem själva. I anslutning till diskussionen kring hur ÖIS profilerar sig och vad identiteten är lyftes även frågan om mediestrategi och hur klubben ska få fler och positivare rubriker och på så sätt stärka sitt varumärke. Något konkret svar gavs dock inte men däremot bekräftades frågans vikt och att det är en sådan punkt man måste jobba med och bli bättre på för att kunna växa.
   
  * Fler medlemsmöten utlovades, men något datum för nästa möte kunde inte ges. Cameras och Asserståhl poängterade vi supportrars betydelse och betonade vikten av ideell kraft som bara kommer att växa. En kraft som man tidigare varit dålig på att utnyttja men som man måste och ska bli bättre på. De närvarande stödde detta fullt ut och förslag om en hjälpgrupp eller möjlighet att skriva upp sig på en telefonlista på den officiella hemsidan kom upp till ytan. Ingenting klubbades dock och det återstår att se vad det blir av det hela.


  13 KOMMENTARER      3899 VISNINGAR
  ANDREAS KRISTENSSON
  andreaskristensson@live.se
  På Twitter: ankristensson
  2013-10-10 23:27:00


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  Sven R:
  Andreas:

  Som jag skrev är det ett misslyckande för en arbetsgivare om en chefsrekrytering bara håller i sju/åtta månader. Oavsett anledningen går det inte att försvara, inte ens med ett anbud från en annan bransch! Våra två senaste klubbchefer har valt att avgå efter drygt 1,5 resp drygt 0,5 års jobb. Min gissning är att arbetsförhållandena inte är de bästa på ÖIS-gården och att det inte enbart hänger på rester av konkursen...

  1 Tumme upp 2013-10-14 01:31:40
  Z:
  Kan hålla med dig i en del Andreas.
  Jag har defintivt inget emot vår ordförande rent personligt eftersom jag inte känner honom.
  Sedan kan jag själv vara först med att erkänna att min formulering inte var den mest genomtänkta. Det jag är inne på är samma spår som du själv skriver. Dvs att handlingsförlamheten nästinitll är total när det gäller nyskapande. Det jag missar får du ut i text, bra!

  Det är som du skriver, väldigt lätt att skära ner, men betydligt svårare att vara kreativ när det gäller att hitta alternativa inkomster. Man kan tycka att personer som driver en mängd företag har många idéer, annars har man inte flera bolag. Då kan jag tycka det är synd att man inte använder samma kreativitet inom ÖIS. Det är det jag menade med "allmän lekstuga", vilket som sagt var en dålig formulering eftersom jag inte förklarade vad jag syftade på.

  Tidslinjen du skriver om borde kunna vara bättre. Sedan kanske man ska ha lite historia med sig när mag gör upp en budget för ÖIS. Det kan inte vara många år ÖIS gått plus under de senaste 15 åren? Man kankse ska börja med en budget för att sedan revidera allt eftersom.
  Jag kan tycka att det är på tok för sent att börja med detta under hösten?

  Vi har även det sk avtalet med Inersport. 150 000 kr för en säsong? Den summan borde kunna vara mkt högre om ÖIS skulle sköta souvenirerna själva. Det krävs givetvis ett hästjobb för att sköta alla souvenirer, betydligt mer än man tror. Samtidigt kanske intäkterna blir desto bättre? Man kan inte beskylla Inersport för att ta fram attraktiva kläder i alla fall. Den dagen då Intersport tog över har vi sällan sett ett sådant stort utbud av, fula, opersonliga och rent bedrövliga ÖIS kläder. Kvalitén har dessutom varit si och så. Våra kläder ser nästan ut exakt som GAIS kläderna fast med en finare sköld. Och vem vill se ut som en GAISare?

  När BH hade hand om souvenirerna var det i alla fall lite stil och klass på flertalet plagg. Nu ser det mest ut som disneyland version xxx, även om Intersport hostat upp sig lite under senaste året.

  Jag bidrar gärna med hjälp och ekonomiskt stöd i ngn form om vi får en ny styrelse. Det tråkiga med dagens styrelse är att dom inte bett om hjälp tidigare? Tidigare styrelser och nuvarande styrelse tycker jag är så långt ifrån oss vanliga supportrar att det är nästintill pinsamt. Det verkar som att styrelse folk ser ner på oss som varit med länge och är på tok för stolta för att be om hjälp. Nu ser jag att det behövs snickare uppe vid ÖISgården. Om styrelsen står med varsin hammare och skitar ner sig då skulle även jag kunna tänka mig att göra grovjobbet. Men innan dess tror jag det blir pass.

  I min värld är en styrelseledamot en person som går bräschen för alla andra. Man gömmer sig inte, man skyller inte på andra, och man ser till att saker och ting blir utförda oavsett.
  Kan kavajnissarna sjunka så lågt att de står med bössor och hammare. Då ska det mycket till att jag inte gör samma sak. Men helst med en ny styrelse som kan ta tillvara på medlemmars intresse och kunskap. Man kan faktiskt be om hjälp även när vi inte ligger på ruinens brant och allt ser som mörkast ut.

  Z

  1 Tumme upp 2013-10-13 22:56:23

  Andreas Kristensson:
  Sedan Z. Jag tycker nog du är aningens hård mot Asserståhl. Han har definitivt inte ÖIS som sin egen lekstuga. Just partnerintäkterna som vi brottats med är den kanske lurigaste intäktskällan på så sätt att det inte finns något fast datum, utan flyter över hela året. 80-90 % bör dock vara säkrat i mars/april och de sade att de först märkte underskottet i maj/juni. En någorlunda rimlig tidslinje ändå, som dock såklart hade kunnat vara bättre.

  Jag har ingenting emot Asserståhl utan ser honom som en helt okej ordförande. Dock är han som han själv säger oerfaren, men framförallt saknar jag en nyskapande ådra. De konventionella åtgärderna som nedskärningar och insamlingar var inga problem att få till, men ska vi överleva MÅSTE vi hitta alternativa inkomstkällor. Inte ens med en av seriens billigaste spelartruppen räcker de traditionella intäkterna till. Det ser jag inte riktigt hos Asserståhl (och övriga för den delen) och känslan på mötet var också lite handlingsförlamning. Mycket "det får vi titta på" och "bra tanke" men inga konkreta idéer på vad vi kan tänkas göra.

  Det ser jag som det största orosmolnet. AIK startar telefonabonnemang, GAIS säljer cykelkoncept till Malmö och till och med ÖIS Friidrott har blodomloppet. Dags för fotbollen att steppa upp.

  3 Tumme upp 2013-10-13 19:24:19
  Andreas Kristensson:
  Självklart, i det avseendet ska Lantz inte har någon kritik. Och han kan säkert växa ut till en mycket bra tränare. Vad han gjort hittills för att motivera ett treårskontrakt har jag dock svårt att greppa fullt ut. Men det är, såklart, ett frågetecken att sätta efter styrelsen - inte Lantz.

  Sven R, jag både håller med och håller inte med. Grundresonemanget att nyrekryteringar kostar tid och pengar och därför måste hålla måttet skriver jag givetvis under på. Det hoppas och tror jag styrelsen inser också. När det gäller klubbchefer tycker jag dock att vi varit lyckosamma även om det på pappret ser illa ut med två stycken som varit kort tid på posten. Janson var en av de bättre rekryteringarna på mycket lång tid för oss och det är oerhört tråkigt, men fullt förståeligt, att kroppen sade nej. Även Lindorsson har jag fått uppfattningen är kompetent och gör ett bra jobb (svårt såklart att veta exakt utan att ha någon jätteinsyn) även om han hållit en lägre profil utåt än Janson. Och att han nu fått ett lukrativt anbud som han tackat ja till är svårt att lasta styrelsen och deras rekryteringsprocess för.

  På tränarsidan däremot, herregud, där har det varit katastrof. Och så får det såklart inte fortsätta. Vi får helt enkelt hålla tummarna för att Lantz växer ut till en demontränare så att vi får lite efterlängtad kontinuitet och att när det väl är dags att nyrekrytera, att de lärt sig av sina misstag och gör jobbet grundligt.

  1 Tumme upp 2013-10-13 18:38:57

  Z:
  Helt rätt Sven R. Jag håller med dig helt och hållet att det inte är Lantz fel.
  Problemet är att vi har och haft flera styrelse medlemmar genom åren som inte gjort sitt jobb. De senaste åren har varit rent katastrofala och det har i mång och mycket berott på att styrelsen inte gjort sitt jobb.
  Bara för några år sedan hade vi en styrelse som pratade ihopsammanslagning. Idag har vi en styrelse som uppenbarligen inte ens kan plus och minus. I de flesta bolag jag vet om brukar man följa upp lagd budget varje månad och stämma av. Det är helt uppenbart att nuvarande styrelse inte brytt sig om det. Då kan man fråga sig vad vederbörande egentligen gör i styrelsen?
  Det är inte konstigt att vi supportrar ifrågasätter när något sådant här fundamentalt har förbigåtts?
  Jag har svårt att se att Asserståhl inte har ngn budgetuppföljning i sina egna bolag? Tråkigt att han verkar ha ÖIS som sin egna privata lekstuga...

  Bra jobbat Andreas som informerar oss övriga hur illa det verkligen är!

  Idag pratade jag med en av ÖIS forna sponsorer. Tyvärr har den här sponsorn tappat förtroendet helt för ÖIS styrelse. I hans ögon har styrelse in ÖIS noll förtroende. Inte konstigt att det ser ut som det gör...

  Z

  2 Tumme upp 2013-10-11 23:28:12
  Sven R:
  Andreas:
  Visst är tilliten till Lantz märklig, precis som du säger. Han har haft posten som huvudtränare väldigt kort tid och ännu inte visat något direkt resultat. Han är också oerfaren, både som tränare och coach, något jag tycker lyser igenom på t ex presskonferenser och i intervjuer när han presenterar sina analyser. Han har säkert varit beredd på att gå ner rejält i löneförhandlingar för att, som ny tränare, få chans att träna ett SE-lag.

  Dock är det inte honom vi skall kritisera, han har säkert gjort det bästa han kan och för kontinuitets skull bör han få åtminstone två år till på sig att bevisa sin storhet. Istället skall beslutsfattarna börja tänka sig för. Sett på tränaromsättningen i föreningen, så måste deras rekryteringsfärdighet vara under all kritik. Detta förstärks nu med att vi börjar omsätta klubbchefer i samma hastighet. Oavsett om Lindorsson fått sparken, uppmanats att gå eller själv valt att hoppa av, så är det ett misslyckande för styrelsen! Rekryteringsarbetet måste vara betydligt bättre, speciellt i en förening i ekonomiska svårigheter. Rekryteringar är inte billiga, de kostar både att genomföra och i upplärning/anpassning och måste hålla längre än de gjort våra två senaste klubbchefer.

  1 Tumme upp 2013-10-11 14:15:00

  Andreas Kristensson:
  Rickard, läs Fredriks eminenta svar för svar angående kapitalet och garantin om utebliven konkurs.

  Z, det var vad som sades. Men visst är styrelsen uppenbart stora tillit till Lantz något märklig. Vad grundas den på? Jag kan också se en del saker som gör honom till intressant tränarmaterial, men inte till den mån att jag skulle ge honom ett treårskontrakt. Han har haft posten för kort tid och bevisat för lite för att få mitt helhjärtade förtroende. Om jag minns rätt så hade styrelsen haft samtal med både Prytz och Lantz innan tränarbytet vilket stärkte deras uppfattning om att Lantz var det bättre alternativet för att leda det här laget.

  Ang. Lantz lön så var de däremot tydliga. Han tjänar lika mycket som innan och det måste man ju säga är bra löst.

  2 Tumme upp 2013-10-11 12:03:12
  Z:
  Bra sammanfattning, stor eloge till Andreas!

  Däremot kan man fråga sig var styrelsen verkligen säger när man kan läsa följande:

  "*Asserståhl konstaterade att ingen i styrelsen haft erfarenhet att leda en klubb i Superettan, och misstag har begåtts."

  I nästa punkt säger Asserståhl så här:

  "Vidare betonade Asserståhl att man tror att Lantz är rätt person på rätt plats för det här unga ÖIS-laget – därav kontraktsförlängningen."

  Hm. Ingen erfarenhet av att leda en fotbollsklubb, men ändå tror man tydligen mer på ett oprövat kort än tdiigare tränare Hasse P?

  Kan också tycka det är märkligt att en tränare har samma lön för att träna ett ungdomslag som ett A-lag i superettan? Om det verkligen stämmer är det bara att lyfta på hatten för styrelse som gjort ett fantastskt bra jobb när det gäller kontraktsförhandling...

  Z

  Tumme upp 2013-10-11 01:10:58

  Fredrik:
  ÖIS kapital nu och efter konkursen är detsamma, nämligen 0:-. Varje budget är således en svår balansgång. Vad det gäller garantin att vi inte går i konkurs är det mycket riktigt så att ÖIS som förening (=fotboll, friidrott, brottning) inte går i konkurs eftersom friidrotten besitter en buffert sedan tidigare och kan rädda brottningen och fotbollen. 2015 blir sektionerna dock fristående. Därefter måste fotbollen gå runt på egen hand. Vi har således 2 år på oss att lyckas med detta. Annars blir konkursen av 2015 istället för nu.
  5 Tumme upp 2013-10-11 00:30:55
  Momo:
  "ÖIS som förening kommer inte att gå i konkurs vid eventuell nedflyttning till division 1."

  Skönt! Men nu skärper vi oss och klipper Varberg!

  1 Tumme upp 2013-10-11 00:04:22

  Putte:
  Man har de andra sektionerna (friidrotten) att livnära sig på.
  Tumme upp 2013-10-11 00:03:23
  Rickard:
  Tack för en Mycket bra sammanfattning!

  Dock undrar jag vad Örgryte IS hade för kapital inför året, eftersom man kan garantera att man inte kommer att gå i konkurs. Detta torde tyda på att man har kapital mer än underskottet?

  Tumme upp 2013-10-11 00:01:44

  Fredrik:
  Bra sammanfattat. Känslan på mötet var att det gäller att ställa upp för klubben nu med såväl idéer som engagemang. Energi saknades och energi måste till om vi skall vända uppåt igen.
  2 Tumme upp 2013-10-11 00:00:56
  ANNONS:

  Fler artiklar om Örgryte

  ÖIS premiärtränade inför storpublik: "Riktigt skönt att vara igång"
  Örgryte På lördagsförmiddagen premiärtränade ÖIS på ett kylslaget ÖIS-gården. Träningen följdes av ett hundratal Öisare på plats. – Det var en hård träning, säger Jakob Lindström efter träningen.
  2019-01-05 14:23:00

  Lirarbloggen: Rätt hemvändare i fel tid
  Örgryte Grämer mig över att Johan Elmanders återkomst i klubben var under fel tid, hur jag kan se honom i dagens ÖIS och hur slutet kunde varit annorlunda. Drömmen av att se Ailton Almeida göra en återkomst - och förhoppningsvis få ett lyckligare slut på karriären.
  2019-01-05 12:00:00

  SM-vinnaren återvänder till ÖIS
  Örgryte Fredrik Andersson är tillbaka i ÖIS. Den tvåfaldige SM-vinnaren ansluter till ÖIS från Malmö FF.
  2019-01-04 20:58:51

  Lukic lägger handskarna på hyllan - får ny roll
  Örgryte Igår blev det klart att Fredrik Björck lämnar sitt uppdrag som assisterande tränare i klubben. Idag blev det klart att Stojan Lukic ersätter och går från spelare till tränare.
  2019-01-04 20:08:11

  Träningspremiär för ÖIS – nu ska nya truppen svetsas samman
  Örgryte Calle Wede, Freddie Brorsson, Victor Sköld... Listan över ÖIS nyförvärv kan göras längre, och nu har det äntligen blivit dags för dem alla att presentera sig på planen för första gången. På lördagen är det träningspremiär.
  2019-01-04 14:42:21

  Bomben: Fredrik Björck lämnar Rödblått
  Örgryte På lördag sparkar ÖIS igång säsongen 2019, detta utan assisterande tränaren Fredrik Björck. Idag kom beskedet att Björck lämnar sin roll i Sällskapet för att istället satsa på sin civila karriär. – Arbetet med att hitta en ersättare till Fredrik startar direkt och vi hoppas kunna presentera en ersättare inom det närmsta, säger ÖIS klubbchef Niklas Allbäck till ÖIS hemsida.
  2019-01-03 16:49:00

  Silly Season 18/19: sammanställning
  Örgryte ÖIS 2018 var positivt på många sätt, där fjärdeplatsen i Superettan var klubbens bästa placering på nio år. Nu rustas det inför ett 2019 med hopp om ännu mer. Här sammanställer vi samtliga bekräftade övergångar, samt redaktionens Silly Season-texter.
  2018-12-31 12:52:00

  Efter fyra år i ÖIS – Björk lämnar för Oddevold
  Örgryte Speltiden har blivit sparsam för Kristoffer Björk, sedan han anslöt till ÖIS 2015. På årets sista dag presenterades målvakten av IK Oddevold.
  2018-12-31 12:42:00

  Stort bildextra: Se 37 glädjefyllda ÖIS-bilder från 2018
  Örgryte Från premiärsegern och David Engströms härliga målfirande, via mängder av Montiel-poäng och Paulson-eufori, till en skön storseger i slutomgången. Upplev glädjen från ÖIS-året 2018 genom den matiga bildkavalkaden nedan – vår julklapp till dig.
  2018-12-24 07:15:00

  ÖIS spelschema fram till juli spikat - hemmapremiär 30 mars
  Örgryte Tidigare idag spikades superettans spelschema fram till juli. ÖIS premiärspelar hemma mot Norrby lördag 30 mars klockan 16.00.
  2018-12-21 16:23:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Svensk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US | FORUM | BETTING
  Örebro tog en blytung trepoängare
  Köparna inför trade deadline
  Vem är bäst genom tiderna?
  ”Den som väntar på något gott”
  Higuain klar för Chelsea
  Silly Season:   Higuain klar för Chelsea
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies