fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 101430 | Inloggade: 402 | Antal medlemmar: 183807
  START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Friday I´m in Love - Vi tycker om MFF Den stora vårsummeringen

  Friday I´m in Love - Vi tycker om MFF: Den stora vårsummeringen

  Vårsäsongen går mot sitt slut och skönt är kanske det? Vårens sista panel ser framemot avslutningen, summerar de senaste månaderna och blickar framåt.

  Himmelriket presenterar stolt veckans panel:

  Henrik Sjöström
  Henrik har jobbat för Himmelriket och med Fan-TV under många år. Följer MFF slaviskt från Stockholm tillsammans med andra exilare.

  Navid Mirzaie:
  Har följt MFF sedan mitten av 90-talet. Ser sig själv som icketroende men utomstående vittnar om att fotboll är hans religion, MFF hans profet och norra läktaren hans altare.

  Ulf Österlind
  Världens enda enbenta fotbollsspelare med två vänsterfötter. Skribent till vardags, tidigare redaktör för MFF Supports medlemstidning Nr tolv, zlatanist, nästanmusiker och tidigare medlem i Himmelrikets redaktion

  Ulf Nilsson
  Chief of Himmelriket

  Innan vårsäsongen (gudskelov...?) är över stundar himmamatch mot Dalkurd. I MFF hoppas man få tillbaka några av de spelare som på sistone varit indisponibla på grund av skador. Vad tror du om matchen och hur hade du ställt upp mot laget från Borl... Upps... Gäv... norr om Hallandsåsen?

  Henrik:
  Dalkurd har verkligen överraskat negativt, vilket i och för sig MFF också gjort. Jag trodde faktiskt att Dalkurd skulle sticka ut hakan, och menar att några av deras spelare faktiskt är riktigt bra. Men ”nya MFF” med mer självförtroende ska hantera Dalkurd och vinna, och kanske med förlösande stora siffror. 

  Jag ser gärna Lewicki på mittbacken med Lasse Nielsen, då Brorsson och Nielsen båda är i behov av en ledare och passar direkt dåligt ihop. Bonke förtjänar att få städa vidare och Samuel Adrian kan gärna starta igen. Kanterna på mittfältet blir väl vigda åt Rieks/Svanberg som båda gjort några poäng sen MP lämnade. Carlos och Mackan känns också något hetare just nu och kan förmodligen kämpa ner ett lågt Dalkurdförsvar. Förhoppningsvis går vi till sommarvila med betryggande 4-0 och en positiv känsla!

  Navid:
  Jag hoppas på att MFF här hemma ska kunna kontrollerat vinna en match mot nuvarande tabelljumbon. Det har sett enormt skakigt ut för att uttrycka sig försiktigt. Speciellt defensivt har det inte fungerat alls. Vi har haft ett fantasilöst anfallsspel men att släppa till så många hundraprocentiga chanser som laget gör är inte acceptabelt.

  Jag hade ställt upp med följande elva:
  Dahlin, Larsson – Lewicki – Safari (Nielsen) – Binaku, Rieks – Bachirou/Adrian – Innocent – Svanberg, Rosenberg – Strandberg

  Dahlin är självklar för mig, Andersson är inte en målvakt som håller på denna nivå. Sedan får Lewicki fortsätta som mittback, helst med Safari. Jag är inte imponerad av Nielsen och han ser osäker ut i denna svacka och vill nästan för mycket vilket gör honom till en säkerhetsrisk. Safaris vader mår nog dessutom bra av att få spela centralt i backlinjen och han är bättre defensivt än Nielsen. Om han kan spela, annars får Lasse spela på sin vanliga plats. Resten känns givna. Bachirou går in om han kan spela vid sidan om Bonke annars Adrian som var bland de bästa mot Häcken.

  Ulf:
  En match vi borde vinna men med tanke hur det sett ut i år så.... Ingen aning. Laget borde se ut så här, beroende på antalet friska spelare: 
  Målvakt: Dahlin/Andersson. Backlinje: Larsson, Nielsen, Bengtsson/Brorsson, Binaku. Mittfält: Svanberg, Lewicki, Innocent/Bachirou, Rieks. Anfall: Rosenberg, Jeremejeff. Jag tycker inte att Carlos nått upp till den förväntade nivån. Han ser ut att vara helt ur form, och verkar slö, loj och inte särskilt intresserad av att jobba. Hårda ord, visst men det är bara att titta på hans arbete när vi jagar boll. Han halvspringer fram emot motståndarna och lägger dessutom av halvvägs.

  Ulf N:
  Mycket hänger väl på vilka som faktiskt är friska, men vi kör på lite olika varianter
  Dahlin (eller Andersson om inte Dahlin är frisk)
  Larsson, Nielsen, Bengtsson (Lewicki om inte Rasmus är kry), Safari
  Svanberg, Lewicki (Innocent om han spelar i backlinjen), Bachirou (Innocent om inte Bach kan spela), Rieks 
  Rosenberg, Strandberg

  OM det nu skulle vara så att varken Rasmus eller Bachirou kan hade jag spelat med Innocent och Adrian alternativt Isak på centrala mittfältet.
  Jag tycker Isak verkar mer spännande centralt än ute på kanten. Hans inhopp som högerback har ju sett sådär ut..  Alright, jag vet att ni inte vill, men here goes: Hur summerar du våren? Var är det det har gått så förbannat fel?

  Henrik:
  Det känns märkligt att försäsongen kändes så stabil, men bara någon match senare infinner sig en känsla av oklarhet. Struktur i såväl anfall som försvar saknades helt. Det gick långsamt och spelarna verkade osäkra på sina roller. Vad hände? Pratet om ”för mycket analys och teori” är säkert relevant, för samma sekund som MP var borta så spelade alla snabbare och rörligare. Om spelare ska tänka för mycket så blir det på bekostnad på tempot, och ska vi vinna så är tempo det som gör skillnaden. I dagens fotboll så utgörs skillnaden mellan bra och dåliga spelare i förmågan att hantera moment i högt tempo, och våra spelsre är egentligen bra. Spelarna ska inte utbildas till att bli studioexperter, utan framgångsrika spelare. Tyvärr tror jag att MP blev för förtjust i Fjellströms analys, och glömde att hans huvudsakliga uppgift är att få ut max av laget. 

  Navid:
  ur jag summerar våren som slutat med en mittposition i tabellen? Obefintligt eget offensivt spel, 17 insläppta på tiotalet matcher, fyra raka förluster (när hände det senast?) och skador på allt och alla? En obeskrivlig besvikelse och fullständig genomklappning är den enda rimliga summeringen sett till MFF:s resurser kontra resten av Allsvenskan. Jag tror det handlar mycket om att klubben efter så lång tid av konstanta och genomgående framgångar inte kunnat hantera när det har börjat gå dåligt. Visst kan jag sitta här och vara efterklok och säga att det fanns gott om matcher förra året då vi vann utan att spela bra alls, så varningstecken fanns absolut att se. Men då laget vann och försäsongen gått så bra så såg jag inte denna situation komma. Magnus Pehrsson visade sina rätta färger när det började vända neråt och var uppenbart okapabel till att motivera truppen, bryta trenden eller ta något ansvar för situationen och skyllde på allt utom sig själv. 

  Laget ser dessutom feltränat ut, och frågan om ledningen har lagt om den fysiska träningen på ett sätt som gör att vi bara orkar i 60-70 minuter på grund av någon idé om periodisering av säsongen har slått helt horribelt fel är berättigad. Spelare får kramp och måste byta av i samtliga matcher denna säsong, oavsett underlag och oavsett tempot i matchen. Spelare som besitter en explosivitet ser tyngre ut än de gjort tidigare och laget är oförmöget att forcera i slutskedet av matcher i underläge. Detta måste utvärderas och rättas till så det inte sker igen.

  Ulf:
  En katastrof med tanke på ekonomiska förutsättningar, förväntningar och vår egen självbild. Guld, cupvinst och CL, jotack. Har vi en jävla tur klarar vi att gå till Europa League. Mycket får läggas på skadekontot men samtidigt är det märkligt att ett lag som inte förlorar en enda match innan Allsvenskan startar, och knappt släpper in mål, kan rasa ihop fullständigt av lite motgångar. Jag menar, det är ju ändå samma spelare... Det är också intressant att se hur man tacklar förluster. I många allsvenska lag, framförallt de som är vana vid att ligga på nedre halvan, hade fyra förluster i rad inte betytt mer än att man jobbat hårdare. Hos oss blir det kaos, undergångsstämning och ny tränare.

  Ulf N:
  Lite olika saker.
  Först och främst hade vi inte en tillräckligt bred trupp i år. Det var jag inne på redan innan säsongen, och fick tyvärr rätt i det.
  Hade vi inte fått skador på två specifika spelare hade det kanske inte blottats lika jävligt, och det är också möjligt att det hade visat sig vara lika dåligt även om truppen varit bredare.
  De specifika spelare jag tänker på är Rasmus, som är vår enskilt viktigaste försvarare, samt Bachirou som är nyckeln för vårt offensiva spel. När de försvan ur ekvationen blev vårt försvarsspel sämre (mycket sämre) och offensivt lades allt på att Rieks skulle luckra upp allt från kanten och Svanberg centralt. De lyckades inte med det. Alls.. Dessutom var då vare sig Jeremejeff eller Strandberg i någon storform offensivt så vi satte inte de få chanserna som skapades.

  Så började det gå snett och då kom självförtroendekrisen och så vips var vi riktigt under isen.
  Vi borde haft en stabilare grund defensivt att stå på, men istället raserades den fullständigt så när vi inte kunde hålla i offensiven blottades bristerna bakåt när Rasmus saknades.

  Sen har det varit lite oflyt, mycket oskicklighet och för få bra prestationer både från tränarna med den taktiska biten och spelarna ute på plan.

  Slutligen: Vad bör/måste MFF göra i sommar för att vända det här, klara sig i Europa och påbörja vandringen uppåt i den allsvenska tabellen?

  Henrik:
  Tittar vi strikt på truppen så måste vi värva en ledande mittback, typ Kari Arnason eller Rasmus Bengtsson. Brorsson och Nielsen klarar ej tänket och ledarskapet i backlinjen och Bengtsson är för skadebenägen för att vi ska kunna förlita oss på honom.

  På samma vis behöver innermittfältet kompletteras med en spelare som kan springa från box-box och hantera hög press, både när vi och motståndarna har bollen. Både Rakip, AC och Berget var aggressiva i försvarsspelet och tog chansen att springa in i motståndarnas straffområde. Svanberg, Traustason och Rieks är inte fullt så säkra på återerövringsspelet och Bachirou/Lewicki tar sällan hela vägen in i motståndarnas straffområde. Får vi in en ledande mittback och en box-box-mittfältare så blir vi svårare att möta och kan börja vinna mer ofta igen. Detta mot bakgrund att laget tänker mindre och springer mer, precis som man gjorde mot Hammarby och Häcken.

  I europakvalet har vi fördel av att vara ”i säsong” och att eventuella storlag har haft spelare i Ryssland under VM. Vi har som vanligt otur med lottningen och får så småningom kvala till Europa League istället. Där gör vi bra ifrån oss och hamnar tvåa i gruppen.

  Sen vankas en underbar avslutning på hösten med guld och uppladdning inför slutspel i Europa League. 

  Navid:
  Först och främst så är detta lag vad MFF har att tillgå när europakvalet drar igång och innan dess ett par Allsvenska omgångar. Därför måste uppehållet ses som en ny försäsong. Rätta till den fysiska statusen och anpassa spelet efter de spelartyper som finns i laget. Det är jag övertygad om är det som kommer vara fokus när laget samlas efter ledigheten. Sedan måste det värvas in på en del positioner. Det är uppenbart att en riktigt högklassig försvarare måste in och om det inte har lossnat för Carlos i augusti så bör man överväga att värva en vass målskytt. Laget måste få in en mentalitet om att inget annat än vinst är acceptabelt innan match. Bollen ska in bara! Jag hoppas på en eller två hungriga återvändare som vet vad det innebär att vara spelare i Malmö FF. Molins, Durmaz, Toivonen? Ja alla hade bidragit enormt till denna grupp spelare, Mackan och Behrang behöver avlastning som kulturbärare!

  Ulf:
  Få tillbaka skadade spelare, börja spela enklare - vilket man gjort, börja tro på sig själv och spelet. Värva en offensiv mittfältare och en spjutspets. Det räcker inte med Rosenberg och han kan inte bära hela laget på sina axlar. Och allra enklast... Vinn matcherna. Fotboll är på det viset en enkel sport. Gör fler mål än motståndaren och du vinner, svårare är det inte...

  Ulf N:
  Vi måste bredda laget med lite spets.
  Få in två eller kanske tre spelare som kan gå rakt in i laget.
  För det är det som krävs - Man kan inte värva en bra spelare och säga att "Nu är du trea i backlinjen, men Rasmus blir nog skadad mycket så du får speltid".
  Det kan man sälja in till en ung talang, men inte till en spelare som vi tänker ska gå in och spetsa laget.

  Molins hade kanske inte lyft laget förra året, men nu hade han tveklöst gjort det. Med kvalitet och ledarskap är han precis det vi behöver.
  Även Toivonen och Durmaz vore ju fantastiskt, men jag anar att de nog vill ta en något år till på annat håll när vårt spel hackar så...

  En ny mittback in och så kanske försöka låna ut Brorsson. Jag har aldrig varit en stor beundrare av Franz, men tycker ändå att han har kvaliteter. Bredvid rätt spelare finns det mycket bra att plocka ut.  0 KOMMENTARER      2435 VISNINGAR
  CARL ANGERBORN
  2018-05-25 12:03:00


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  ANNONS:

  Fler artiklar om Malmö FF

  Sex och Jävligt offside: En som lämnar och en som gjort debut
  Malmö FF Jens Fjellström väljer att gå vidare i sin karriär, matchsäsongen är igång och Adi debuterade - där är några punkter på veckans lista.
  2019-01-23 12:00:00

  Rasmus Bengtsson och Johan Dahlin förlänger med Malmö FF
  Malmö FF Två viktiga kuggar i MFF har förlängt med flera år.
  2019-01-23 11:54:00

  Jens Fjellström lämnar Malmö FF
  Malmö FF MFF:s assisterande tränare och chefsanalytiker Jens Fjellström lämnar Malmö FF för att söka nya utmaningar.
  2019-01-21 13:25:00

  Måndag Morgon - Nytt år, inget är omöjligt
  Malmö FF 2019 är här, Malmö FF har redan hunnit spela en träningsmatch och krönikören har bröllop i sikte.
  2019-01-21 07:10:00

  Himmelrikets fotbollsgala 2018 - Årets spelare
  Malmö FF Så.. Vem var bäst egentligen?
  2019-01-19 08:00:00

  Oavgjort i årets första match
  Malmö FF MFF inledde 2019 med att spela oavgjort mot en gammal antagonist. Mötet mot IFK Malmö slutade 2–2.
  2019-01-18 22:27:00

  Friday I'm in love: Mycket förändrat, en del sig likt
  Malmö FF I år är det 40 år sedan året var 1979.
  2019-01-18 10:00:00

  Himmelrikets fotbollsgala 2018 - Årets mål
  Malmö FF Säsongen 2019 börjar i dag på allvar. Vi avslutar 2018 med att summera galan.
  2019-01-18 07:00:00

  Inför Malmö FF - IFK Malmö
  Malmö FF Imorgon vankas det klassisk match på plan 9. Malmö FF tar emot di gule för första gången på många år. Kom till plan 9!
  2019-01-17 21:10:47

  Himmelrikets fotbollsgala 2018 - Årets genombrott
  Malmö FF Vem stod för säsongens genombrott?
  2019-01-17 07:00:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Svensk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US | FORUM | BETTING
  ”Sluta böla Marcelino”
  Vem är bäst genom tiderna?
  Köparna inför trade deadline
  Villas segerrad är bruten
  ”Norrettan är den dyraste serien”
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies