fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 96600 | Inloggade: 313 | Antal medlemmar: 183739
  START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Roger Sandberg blir ny Gefletränare ”Jag hoppas utveckla det offensiva spelet”
  Roger Sandberg heter Gefles nye tränare, han har skrivit på ett kontrakt som gäller 2+1 år.

  Roger Sandberg blir ny Gefletränare: ”Jag hoppas utveckla det offensiva spelet”

  ”Roger är en bra kille, han ville komma hit, fast han hade andra alternativ.” Så inledde ordföranden Leif Lindstrand dagens presskonferens, där Gefle IF presenterade sin nye tränare, Roger Sandberg. Det framgick vidare att Sandberg skrivit på ett kontrakt som löper 2+1 år. Utan tvekan var det spännande att Lindstrand använde ordet ”omstart” för klubben, och att den nye tränaren sa sig vilja utveckla offensiven.

  ”Jag är norrlänning i grunden”, var bland det första Roger Sandberg sa (även om han uttalade det på en blandning av Pitemål och stockholmska …). Han fortsatte med att betona att han gillar det sätt som Gefle jobbar på, med ”lugn och ro, bra organisation, tro på kontinuitet”. Och han betonade att han ser mycket fram emot sitt nya jobb.

  Roger gjorde på en gång ett mycket sympatiskt uttryck, och man förstår att Lagerbäck och de andra rådgivarna har haft gott att säga om den förre Hammarby- och BP-tränaren. Och man förstår att han passar väldigt bra in i organisationen. Hellre än att ställa sig upp och peka ut en riktning i en tiominutersmonolog, så blev Sandberg sittande och nöjde sig med ett minutlångt inlägg innan han öppnade upp för frågor. Och han var inte sen med att ge Gefles organisation beröm.

  ”Jag tror det kännetecknar Leif och de andra … de har varit väldigt tålmodiga. De har låtit mig lösa allt som behövde lösas i lugn och ro sedan jag fick frågan om att bli tränare.

  På den första frågan varför han valde Gefle IF sa Roger att han verkligen gillade klubbens organisation och dess trygghet, och att det förstås spelade in att det var ett allsvenskt lag. ”På ett fotbollsmässigt sätt var det inget svårt beslut att ta, men jag har fru och tre barn och ett jobb som jag trivs med … som jag ville avsluta på ett bra sätt … men det kunde jag nu avsluta på ett bra sätt … så då var det inte så mycket att fundera på sedan.”

  Sandberg berättade att han är utbildad lärare, och att han i dagsläget jobbar med ledarskapsutbildningar riktade mot skolan.

  På frågan ”Vad vill du göra med Gefle?” svarade Sandberg:
  ”Fortsätta jobba på det som görs bra redan. Men också utveckla vissa bitar, där det finns utrymme för utveckling. Jag är väldigt imponerad av det arbete som lagts ner i Gefle de senaste åren. Jag är väldigt imponerad av Pelle och resten av staben. Så mycket har gjorts bra, men vi ska nog kunna hitta ytterligare bitar som kan vidareutvecklas. Gefle är ju kända för en välutvecklad försvarsfotboll, och där ska vi fortsätta vara bra. Men sedan hoppas jag utveckla det offensiva spelet. Kanske ha lite mer fantasi i anfallsspelet överhuvudtaget.” Sandberg inflikade att det dock inte är något självändamål att Gefles spel ska se annorlunda ut under hans ledning. ”I grund och botten handlar det om att vinna matcher.”

  När Sandberg blev frågad om vilken spelfilosofi han har så sa han att han tror mycket på att använda sig av spelarnas erfarenheter, att låta dem komma till tals. ”För mig handlar det om att bygga en grupp som trivs tillsammans, som jobbar stenhårt för varandra och vill mycket. Jag är nog rätt prestigelös när det gäller hur man ställer upp på planen. Som tränare har jag prövat de flesta uppställningar, men jag kanske mest har använt 4-4-2, så jag ser det som en mycket möjlig utgångspunkt. Sedan måste spelarmaterialet avgöra vad som passar för just det här laget.”

  Många är förstås nyfikna på hur samarbetet med assisterande tränaren Thomas Andersson ska bli. Så det var roligt att Roger också här lät så positiv, och sa att samarbetet kändes bra redan.
  ”Vi har hunnit pratas vid ett antal gånger. För mig känns det som en trygghet att ha Thomas med mig. Han har ju varit med på den långa resan under de här åren. Thomas är väldigt kunnig. Och han har fått många erfarenheter. Det ser jag som en stor fördel.” Men senare sa Roger att han och Thomas dock inte pratat om hur uppdelningen dem emellan ska se ut. ”OM det behövs en uppdelning. Vi ska jobba tillsammans, vi är ett team, det är min utgångspunkt.”

  Sandberg betonade sedan att han verkligen var glad över den här vändningen som hans liv tagit:
  ”Jag har hållit på med fotboll i hela mitt liv. Både som spelare och ledare. Och att få chansen att jobba med fotboll på högsta nivå i Sverige … det är en sådan utmaning … ja, den är svår att säga nej till.”

  När det gällde truppen, som den ser ut i dagsläget var Sandberg nöjd. Han var förstås bekymrad över att Mikael Dahlberg och Alexander Faltsetas inte skrivit på än.
  ”Om jag fick bestämma så skulle jag vilja ha med Faltsetas och Dahlberg i truppen … och i så fall ser det bra ut. Kanske också fylla på med en spelare. Kan vi göra det ser det jättebra ut. Sedan får vi se vad ekonomin tillåter och vilka möjligheter vi har att knyta till oss dem.”

  Den sista repliken kan antyda att förhandlingarna med Faltsetas och Dahlberg faktiskt är av ekonomisk natur. Att om Gefle bara kan matcha andra intresserade klubbars bud så blir både Micke och Falle kvar. Sandberg sa att om både Faltsetas och Dahlberg lämnar klubben så har Gefle ingen panik att värva ersättare. Han menade att datumet för att spika trupper i Allsvenskan har flyttats fram år efter år. Och väldigt ödmjukt sa Sandberg att han hoppades att han skulle få vara med att diskutera eventuella ersättare till Faltsetas och Dahlberg om de sticker …

  Det intressanta var att Sandberg såg det som en utmaning och en fördel att efterträda Pelle Olsson som tränare. Han tycktes mena att Pelles noggrannhet hade satt en bra kultur i Gefles väggar.

  En annan intressant detalj som Leif Lindstrand lyfte fram var att spelartruppen inte hade träffat tränaren ännu, och att man inte ens fått veta namnet på den tilltänkta tränaren. Däremot hade Lindstrand träffat en spelargrupp, och presenterat profilen för dem. Och spelargruppen hade varit mycket positiv till att det var just en sådan här tränare som Gefle letade efter.

  Till avdelningen roliga fakta kunde helt klart läggas att Lindstrand och Gefleledningen träffat Roger Sandberg för första gången 20 minuter efter Djurgårdens presskonferens …

  Presskonferensen avslutades med att Leif Lindstrand lovordade Sandberg, och det var starka argument som lyftes fram för att det här är den rätta tränaren för Gefle IF de närmaste åren:
  ”Det är en vettig kille. Det är ingen nackdel att en tränare är skärpt, det underlättar alltid. Precis det vi har letat efter hos spelare har vi letat efter hos Roger. Bra karaktärer kommer man långt med. Men vi kände oss också trygga med det fotbollsmässiga, i och med att Urban Hammar, som varit tränare hos oss i två år, har rekommenderat Roger.”


  4 KOMMENTARER      4531 VISNINGAR
  GEFLERED
  2013-12-10 21:34:57


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  Pjongen:
  Fjongen stackars Gefle? Jag skulle säga stackars Djurgårn.....
  1 Tumme upp 2013-12-12 08:54:37
  dw:
  blir bra det!
  2 Tumme upp 2013-12-11 21:03:11

  Fjongen:
  Stackars Gefle!.
  Tumme upp 2013-12-11 15:05:22
  Milda Mattizzon:
  Hur ska det här gå?
  Tumme upp 2013-12-11 11:24:50

  ANNONS:

  Fler artiklar om Gefle

  Grace Tanda klar för Gefle IF!
  Gefle Gefle IF:s herrar tar ett steg ner i divisionerna. Förhoppningsvis för att bygga något nytt och för att ta klivet uppåt igen så småningom. Lagbygget tog ett steg i rätt riktning på onsdagen när Grace Tanda (senast i BK Forward) valde att skriva på kontrakt för Gävlelaget. Tanda gjorde 13 mål i Norrettan 2018. Alla 13 mål var spelmål. Här nere finns en sammanställning av Gefle IF:s Silly season.
  2019-01-15 17:28:00

  Geflepodden #116 med Anders ”Dojan” Nilsson: ”Alkoholen fick grepp om mig”
  Gefle På 1990-talet var Anders ”Dojan” Nilsson en av Allsvenskans mest lovande spelare. Han var målskytt och genombrottsspelare med en magisk vänsterfot. I Geflepodden ser han tillbaka på den kaotiska tiden i Djurgårdens IF, Gefle IF, Halmstads BK och Västerås SK, som kantades av mål och segrar, men också av sönderrivna tröjor, utkastade fönsterrutor och meningsskiljaktigheter med tränare.
  2019-01-14 18:21:00

  Geflepodden #115: Allsvenskans 20 bästa + snack med ”Mackan” och ett nyförvärv
  Gefle Vilka är Allsvenskans och Superettans 20 bästa spelare? Vilka är de två bästa tränarna i respektive serie? Josef och Hasse gör var sin lista och jämför. Och vilka nyförvärv finns lediga på marknaden? Vi gör en gedigen genomgång. Slutligen, Hugo Ådvall intervjuar Gefle IF:s herrtränare Marcus Bengtsson och nyförvärvet från Mjällby, Axel Norén. Hur kommer det sig att han överger det nyblivna Superettanlaget för Gefle IF?
  2019-01-07 07:42:13

  Intervju med målkungen: "Vi ska etablera oss som en bra division 1-klubb!"
  Gefle Under torsdagseftermiddagen kickade Gefle IF:s herrar igång säsongen 2019. Nyförvärvet och skyttekungen från tvåan, Nisse Nilsson, fanns inte med på träningen men Nisse säger till SvenskaFans Hugo Ådvall att han är väldigt redo och taggad på division 1-säsongen 2019. Och han svarar också på vilken spelare han tycker att GIF borde prioritera att värva. – Utifrån hur truppen ser ut nu så skulle jag nog välja en bra forward.
  2019-01-06 15:34:14

  – Nedflyttningen ger oss också möjligheter, säger Gefle IF:s ordförande
  Gefle Hon har nu varit ordförande i snart ett år, och om allt går som det ska så väljs hon om några månader till ordförande för 2019. I en lång intervju med SvenskaFans Hugo Ådvall besvarar Malin Rogström frågor om bland annat ekonomin, spelarförsäljningarna, årsmötet och om en sportchefsrekrytering är aktuell. – Nedflyttningen ger oss också möjligheter, säger Malin Rogström. Vi kan få ihop föreningen och bygga från grunden.
  2019-01-01 12:34:24

  Geflepodden #114: Sveriges yngsta elittränare + derbysnack
  Gefle I årets sista Geflepodden pratar vi med Sveriges yngsta elittränare, William Lundin. När Poya Asbaghi gick till Blåvitt, Johan Mjällby till Gefle IF, Tor-Arne Fredheim till Västerås SK– då fick plötsligt 26-årige Lundin chansen som huvudtränare i FC Trollhättan. Och som han tog den! Hur mycket har pappa Stefan Lundin betytt? Dessutom uppsnack inför derbyna mellan GIF och Sandvikens IF. Plus en Gefleanalys av Andreas Ström och Hasse Carstensen.
  2019-01-01 12:14:01

  Geflepodden #113: Julquiz med Jimmy Morén – vinn Nivas signerade bok!
  Gefle I juldagens Geflepodden snackar Josef och Hasse med journalisten Jimmy Morén, grundaren av Gefle 4-4-2, en databas med statistik över Gefle IF. Vi tittar tillbaka på GIF:s resa genom seriesystemet sedan klubbens bildande 1882, och enligt statistiken kommer det att vända uppåt snart. Jimmy Morén bjuder även på ett julquiz. Den lyssnare som får flest rätt svar vinner Erik Nivas bok ”Jag är fotboll”, speciellt dedikerad av Niva till Geflepoddens lyssnare.
  2018-12-25 09:55:52

  Geflepodden #112: ”När Pelle Olsson gick så lämnade han kvar ett spöke”
  Gefle Den sista Geflepanelen försöker spå in i 2019 och värdera styrkor och svagheter med den trupp som herrarnas A-lag har för tillfället. Men vi börjar med att analysera David Fällmans uttalande i förra podden, där han ansåg att Roger Sandberg inte fick fria händer att spela sin fotboll, och Jesper Björkmans uttalande i #107 om att Gefle IF borde ha spelat Johan Mjällbys fotboll istället för Poya Asbaghis. Samtalsledare: Hasse Carstensen
  2018-12-20 10:11:27

  Geflepodden #111: David Fällman äter middag med Löf och Ström
  Gefle I nya Geflepodden öppnar vi upp portarna för sjätte avsnittet av Middag med Löf och Ström. Denna gång äter man middag med David Fällman, den förre Geflekaptenen som efter några år i Kina hamnade i Bajen och fick bevisa för en storpublik vilken hög klass han håller. Fällman avslöjar att han hoppades att Bajen skulle höra av sig medan han var i Kina, vilka spelare som han tycker varit bäst i Bajen och vad han lärde sig i Gefle IF.
  2018-12-10 14:18:41

  Geflepodden #110: Sorgearbetet måste avslutas, framtidsarbetet ska börja!
  Gefle I nya avsnittet av Geflepodden träffar vi nyförvärvet Isac Rojas som berättar varför han valde Gefle IF före Sandvikens IF, varför han lämnade Arameisk Syrianska, vad som krävs för att vinna en serie med mera. Därefter snack med Gefle Dagblads/Arbetarbladets krönikör Stisse Åberg som har förståelse för alla Gefleiters sorgearbete, men som menar att det nu är dags att blicka framåt.
  2018-12-05 14:12:19

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Svensk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US | FORUM | BETTING
  MFF kryssade mot antagonisten
  #17: La lumière, c'est moi
  ”Spelarna är fortfarande ur balans”
  Barcelona vidare i cupen
  Sydkoreas Son var skillnaden
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies