fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US | FORUM | BETTING
Medlem
Besökare: 115640 | Medlemmar: 183803

Kom ihåg mig

Inför SFSUs årsmöte, motioner

Inför årsmöteshelgen 16-17 november i Göteborg. Styrelsen i SFSU har fått in 2 motioner till 2013 års årsmöte. De kommer härunder, tillsammans med styrelsens svar till motionerna.

Styrelsen i SFSU har fått in 2 motioner till 2013 års årsmöte. De kommer härunder, tillsammans med styrelsens svar till motionerna.
 
1) Motion angående Disciplinnämnden

Allt för länge har disciplinnämnden kunnat härja fritt och plundra våra klubbar på deras redan ansträngda ekonomi. Med drakoniska straff som är helt godtyckliga har man skapat en problembild av stora proportioner. Detta måste upphöra. Det är upp till oss att ta den kampen. Ingen annan gör det.
Disciplinnämndens taktik har varit att splittra, att sätta supportrar mot supportrar. En taktik som i det stora hela får ses som misslyckad men som ändå lyckats ge ett lika med tecken mellan pyroteknik och böter. Metoden har varit bötessystemet. Detta system som straffar klubbarna trots dem gjort allt rätt. Beloppen som hela tiden ökar varierar från incident till incident och det verkar inte finnas någon slags praxis. Inte heller redovisas det vart pengarna går till.
Vi menar att systemet inte bara behöver reformeras, det behöver revolutioneras. Vi måste verka för att fullständigt utrota bötesstraffen. Vi bör jobba för ett alternativt system. Ett system där man inte straffar den som gjort rätt. Ett system som inte är kontraproduktivt för svensk fotboll. Ett system som går ut på att hjälpa de klubbar som har ordningsstörningar. Inte straffa. På samma sätt som att man inte bötfäller en stadsdelsnämnd för att det begås brott i stadsdelen så är det helt orimligt att bötfälla klubbar för att det begås brott under deras evenemang. För lika lite som ett utsatt område i staden inte behöver mindre pengar inte behöver klubbarna mindre resurser för att göra något åt ”problemet”.
Disciplinnämndens agerande är ytterst skadligt för svensk fotboll och den hämmar utvecklingen för vår redan lågt rankade liga. De har inte heller lyckas komma tillrätta med det dem kallar ”problem”, utan har bara gjort situationen 10 gånger värre. Att de själva inte ser vilken fullständig katastrof detta är kan bara beklagas. Men vi måste inse att de själva inte kommer ändra på någonting.
Vi måste göra det.

Vi yrkar därför

· att SFSU jobbar för att med all sin kraft ändra det nuvarande bötessystemet
· att ersätta det med ett alternativt system där svensk förebyggande arbete och dialog sitter i förarsättet, inte repression

ULTRAS GÖTEBORG
 
SFSU:s svar: Vi är positiva till motionen och kan tänka oss att arbeta i frågans riktning. Det ska påpekas att steg åt det hållet som motionen föreslår redan har tagits i diskussioner mellan SEF/SvFF och SFSU. Vi bifaller således motionen och föreslår också årsmötet att göra detsamma.
 
 
 2) Motion gällande SFSU:s ståndpunkt i frågan om speldagar och flyttning av matcher
 
I flera års tid har matcher flyttats för att de ska visas i TV. I flera år så är det vi supportrar som får stryka på foten för att TV-bolagen ska bestämma enväldigt. Att TV-bolagen ska få välja sina matcher är i sig inte det största problemet. Utan tv-avtalen så skulle pengaströmmen in till svensk fotboll minska drastiskt. Vad som dock är problemet är den dåliga framförhållningen. Ex flyttades matchen mellan Varberg BoIS och Halmstads BK förra säsongen i Superettan med bara 10 dagars varsel.
Liknande scenario utspelade sig ytterligare några säsonger tillbaka när Assyriska och Hammarby helt plötsligt fick ny speldag. I skivande stund (11 dagar kvar till matchstart) så vet de superettska lagen fortfarande inte om den nästsista omgångens speldag flyttas eller inte. Redan för fem år sedan gick representanter för IFK Göteborg och IF Elfsborg ut i pressen och talade om hur flyttade matcher mer kort varsel påverkar publiksiffrorna. Alltså är det inte bara vi fans utan även klubbarna som är trötta på flyttandet.
Vi supportrar planlägger våra liv utefter hur spelschemat ser ut. Att fixa resa, boende och ledigt från jobb är inget som görs hur som helst. Ändock kan matcher flyttas hur och när som helst.
Den gångna allsvenska och superettska säsongen har alla veckans dagar använts som speldag. Dessutom med olik avsparkstid från vecka till vecka. Detta är något som inte gynnar fotbollsintresset. Vi tror att samlade omgångar till helgerna får intresset att blomstra. Om så fallet är att en match ”måste” spelas en veckodag har Tyskland ett bra system. Där får det inte vara mer än 30 mil mellan de olika lagens hemmaplaner. Detta för att gynna stora bortföljen och så också den positiva supporterkulturen.
 
Undertecknade yrkar på att:
 
· SFSU verkar för en mer öppen dialog och bättre framförhållning då det kommer till flyttning av matcher
· SFSU verkar för gemensamma speldagar och avsparkstider
 
Bollklubben Support, Halmstad
Sillastrybarna, Mjällby
Yellow and White Pride, Falkenberg
 
SFSU:s svar: Vi är även positiva till den här motionen och ser också här att vi kan arbeta i frågans riktning. Det ska dock också till denna motion påpekas att steg åt det hållet som motionen föreslår redan har tagits i diskussioner mellan SEF och SFSU. Speciellt vad gäller motionens första yrkande, det om bättre framförhållning av matchflytt. Det är också denna första punkt som kanske blir den som SFSU kommer att fokusera på. Det andra yrkandet, det om gemensamma speldagar och avsparkstider, råder det delade meningar om i styrelsen. Vissa instämmer i yrkandet, andra tycker tvärtom att det kanske är de olika speladagarna som ökat svensk fotbolls popularitet. Icke desto mindre kan vi tänka oss att arbeta för att det på lite längre sikt ska bli önskvärt med gemensamma speldagar och avsparkstider. Vi bifaller således även den här motionen och föreslår också årsmötet att göra detsamma. Med förbehåll om att det andra yrkandet alltså ska ses som ett önskemål på lite längre sikt. 


0 KOMMENTARER      3274 VISNINGAR
SFSU
2013-11-11 15:22:22


ANNONS:

Fler artiklar om SFSU

Valberedningens förslag till styrelse inför verksamhetsåret 2015
SFSU
2014-11-23 23:48:52

Klargörande i pyrofrågan
SFSU Igår drog en vild och rätt förvirrad debatt om pyrofrågan igång igen. Polisen och SEF gick ut med motstridiga uppgifter kring hur illegal pyroteknik ska hanteras, med kaos på sociala medier som följd. När man rotar lite i frågan verkar det emellertid inte vara mycket nytt att faktiskt snacka om – i alla fall inte ännu. Vi reder ut begreppen.
2014-11-14 15:40:00

Kallelse till årsmöte för SFSU samt information om helgen
SFSU Svenska Fotbollssupporterunionen kallar till årsmöte söndagen den 30 november 13.00 i mediacentret på Nya Malmö Stadion.
2014-11-02 22:01:00

PROGRAM – SFSU:s supporterträff 28-29 juni
SFSU Här kommer programmet för SFSU:s supporterträff i Stockholm 28/29 juni.
2014-06-18 02:41:42

SUPPORTERTRÄFF I STOCKHOLM
SFSU Mer info om SFSU:s supporterträff i Stockholm den 28/29 juni.
2014-06-09 23:10:41

PRESSMEDDELANDE
SFSU Pressmeddelande från SFSU
2014-04-02 14:51:30

Verksamhetsberättelse för SFSU 2013
SFSU Ja, just det: verksamhetsberättelsen för SFSU under 2013
2013-11-26 14:51:37

ÅRSMÖTE I SVENSKA FOTBOLLSUPPORTERUNIONEN 2013
SFSU Här är årsmötesprotokollet från SFSU:s årsmöte 2013, i transparensens och föreningsdemokratins namn.
2013-11-26 14:47:21

REDOGÖRELSE AV SFSU:S ÅRSMÖTESHELG
SFSU Helgen den 15-17 november organiserade SFSU en förlängd årsmöteshelg i Göteborg. Det var på alla plan en väldigt lyckad tillställning. Här följer en kortare redogörelse.
2013-11-26 14:37:27

Inför SFSUs årsmöte, motioner
SFSU Inför årsmöteshelgen 16-17 november i Göteborg. Styrelsen i SFSU har fått in 2 motioner till 2013 års årsmöte. De kommer härunder, tillsammans med styrelsens svar till motionerna.
2013-11-11 15:22:22

ANNONS:
SENASTE NYHETERNA OM SFSU
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US | FORUM | BETTING
”Jag har en god känsla”
Köparna inför trade deadline
”Nu börjar cupen på riktigt”
”Den som väntar på något gott”
Hansa kryssade mot Holstein Kiel
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies